Dodaj do ulubionych

Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci p...

IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 19.05.04, 07:41
Protestuje przeciwko sprzedaży lotniska.Musi ono zostać zachowane w
całości.Już dość centrów handlowych.Zarząd Miasta nie myśli przyszłościowo.
Obserwuj wątek
    • Gość: hobbit Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 07:58
      kolejne dzialanie wymierzone przeciwko mieszkancom Szczecina. A co na to
      wodniacy? Dlaczego nie protestuja? Przeciez - tu calkowicie zgadzam sie z
      pilotami - zostana wykurzeni ze swoich przystani przez zachlannych inwestorow,
      ktorzy ich kosztem wybuduja nad woda piekne budynki, a im powiedza : WON! albo
      placcie bajonskie sumy za prawo korzystania z marin, ktore my wybudujemy.
      • Gość: Ekspans Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.2.espol.com.pl 19.05.04, 08:18
        Protestujecie przeciw 15000 miejsc pracy a przy samej budowie 40000 miejsc
        pracy !!! Nikt nie myśli jak problem rozwiązać nie podsunie pomysłu na
        rozwiązanie tej inicjatywy tylko zawsze jest w Szczecinie na nie ! Przyszłe
        miejsce na lotnisko to Wielgowo i okolice Krzekowawięc w czym problem. Jak
        pojawił się taki inwestor o ile on zechce w tym durnym mieście zainwestować i
        uwikłać się tu w te spory to trzeba wszystko zrobić by go nie przechwycił
        Wrocław. Z otwartymi rękami zapraszają ten kapitał Niemcy i Austriacy a tu
        ciągle tylko wybrzydzacie brrr To nie jest tylko wina Jurczyka że w tym mieście
        się dzieje jak sie dzieje widać to tu nawet na tym forum brak wiedzy na ten
        temat. Przy takim myśleniu jak tu widzę Szczecin dalej będzie ostatni i nikt tu
        nie zainwestuje.
        • zdaniu :o 19.05.04, 11:53
          Człowieku, zejdź na Ziemię!

Takiej lokalizacji lotniska, tak dobrego w okolicach nie znajdziesz. Jest
          idealne na lekkie awionetki, awionetki które właśnie mogą podrzucić tutaj dupska
          inwestorów, którzy niczym inni ludzie są wybredni. Za łatwiejszym dostępem
          przemawia, tak jak napisano - wyskoczenie stąd w każdą stronę Szczecina i
          dotarcie tam w stosunkowo krótkim czasie.

Dlaczego niszczyć coś co jest?! Budować gdzieś indziej za grubą kasę?
          Spokojnie.. może niech jeszcze trochę porośnie tam tylko trawa i trzcina, ale w
          końcu pojawi się ktoś z głową na karku, a nie inna częścią ciała i postawi to
          miejsce na nogi. Wierzę w to i czekam z utęsknieniem.

A za samą propozycję likwidacji tego to powinni sprawdzać, czy czasami nie
          przyznać żółtych papierków na główkę.

---
          Pozdrawiam
          zdaniu.
        • Gość: YORK Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 15:06
          Będzie jak zawsze szefowie zRPA podwykonawcy z Polski ( całej ) na czarno
          szczecinianie . Nie zapominajmy o uni tam też chcą pracować i zarabiać im u nas
          wolno nam u nich nie.
    • Gość: Znawca Zarząd Miasta rzutem na taśmę /póki Jurczyk jest/ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 08:16
      - (oby już /kurwa/ niedługo) podpisać jakieś mało przemyślane decyzje by
      wykazać, że coś wogóle robi. Im większa wrzawa tym lepiej to działa na publikę
      i inwestorów /więcej kasy bo trudny temat/ idźcie na refarendum i pogońcie
      zbieraninę. Wysokich lotów.
      • Gość: student Re: Zarząd Miasta rzutem na taśmę /póki Jurczyk j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 08:51
        decyzja o likwidacji lotniska to decyzja idioty który nie rozumie że Szczecin
        to nie autarktyczna dziura ale miasto które posiada część infrastruktury
        krajowej
        likwidacja lotniska to zbrodnia mająca konsekwencje w przyszłości
        podpisywanie listu intencyjnego w przeddzień referendum to skandal
        nikt nie aprawdził wiarygodności niemiecko afrykańskich biznesmenów rodem z
        Polski
        a domniemane inwestycje których nikt nie pokazuje źródła finansowania
        polegające na otrzymaniu od miasta gruntów a następnie zbywaniu ich pod kolejne
        hipermarkety to zwyczajna spekuacja gruntami a nie żaden biznes
        • vojciech Re: Zarząd Miasta rzutem na taśmę /póki Jurczyk j 19.05.04, 18:05
          > nikt nie aprawdził wiarygodności niemiecko afrykańskich biznesmenów rodem z
          > Polski

www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=32519
          "Z informacji, które uzyskaliśmy, wynika, że przynajmniej dwie firmy, w których
          udziałowcem lub zarządzającym jest Joerg Duske, znajdują się w stanie upadłości.
          Kilka innych zaś jest likwidowanych. Wywiadownia gospodarcza odradza
          nawiązywanie kontaktów handlowych z tymi przedsiębiorstwami. Próbowaliśmy się
          skontaktować z Joergiem Duske niestety, był nieuchwytny.
          Podobne dane, jakie udało się uzyskać "Kurierowi", powinien był naszym zdaniem
          otrzymać także szczeciński Urząd Miasta, bo przecież stara się chyba upewnić,
          czy bezpiecznie gospodaruje majątkiem szczecinian. Pytany o to prezydent Marian
          Jurczyk zaprzecza.
          Ja mam informację odwrotną zapewniał wczoraj prezydent Szczecina. Kilka minut
          temu rozmawiałem na ten temat z wiceprezydentem Czesnym. Ocenił on, że nie ma
          najmniejszych zarzutów wobec Deutsch Africa."
    • Gość: merlin Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 09:06
      panie Ekspans ! zanim pan zacznie plesc bzdury, niech pan sprawdzi ile ludzi
      jest zatrudnionych w - kilka razy wiekszym od planowanego parku szczecinskiego -
      Eurodisneylandzie w Paryzu i jakie maja z tego zyski.I niech jeszcze sie pan
      dowie ile (gdyby doszlo do budowy) z podatkow zyska miasto Szczecin .A kto
      pana zdaniem bedzie sie bujal w tym naszm "cyrku" (sorry! -parku).Bezrobotni
      szczecinianie? turysci - ktorych jak na lekarstwo, bo im Szczecin niczego nie
      oferuje? Szczecin nie jest Paryzem poza - podobno - zblizonymi rozwiazaniami
      architektonicznymi.
      • Gość: piotruś Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 194.204.189.* 19.05.04, 09:23
        bla bla bla

a bo to jeden taki list podpisany był w szczecinie

kurier informuje że kilka spółek z inwestujących jest w stanie upadłości

www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=32519
        pozdrawiam
      • Gość: MK Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 217.11.140.* 19.05.04, 09:24
        Zgadzam się. Zastanówcie się Szczecinianie, czego tak naprawdę chcecie. Miasto
        pada. Najpierw wybieracie Jurczyka, potem dziwicie się, że wszyscy inwestorzy
        wynoszą się z miasta; chcecie inwestycji, ale jak ktoś się pojawi sami gonicie
        go z miasta. Bardzo chcę wrócić do Szczecina, ale nie ma gdzie i nie mówcie, że
        to wina władzy, bo tę władzę sami wybieracie. Coraz bardziej myślę, że taki
        właśnie jest Szczecin - taki mini Lepper/Jurczyk Land - w tym świetle może
        rzeczywiście podarować sobie jakieś tam Parki Rozrywki.
      • Gość: Ekspans Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.2.espol.com.pl 19.05.04, 10:03
        Na terenie lotniska inwestor nie myśli tylko o budowie parku rozrywki. chce
        budować hotele, mariny,centrum handlowo - rozrywkowe na 120 tys m kw pow gdzie
        będzie około 500 sklepów podobny do Arkadii w Warszawie i to nie zwykły
        blaszakjak podaje dzisiejszy Kurier dom starości itd. Trzeba tylko zabezpieczyć
        interesy lotniska i miasta by sie nie okazało że powstanie tylko centrum
        handlowe choć takie będzie miała w przyszłym roku tylko Warszawa
        • vojciech Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 19.05.04, 23:10
          Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> Na terenie lotniska inwestor nie myśli tylko o budowie parku rozrywki. chce
          > budować hotele, mariny,centrum handlowo - rozrywkowe
          CIACH!

Najbardziej realne na terenie lotniska są te mariny :)
          Chyba podczas powodzi.
          ROTFL!
    • blackexit Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 19.05.04, 12:59
      lotnisko jest do niczego nie potrzebne przeciez nie do tego zeby latal tamjeden
      kukuruznik raz na tydzien. to niezagospodarowane pastwisko porastajace coraz
      bardziej drzewami kiedys kolesiowi spoza szczecina pokazalem z autobusu nasze
      lotnisko to sie neizle usmial. awionetki z inwestorami maja ladowac? zejdzmy na
      ziemie w polsce takich samolocikow jest nie wiecej niz 10 . jest idelane
      lotnisko w golenowie oddalone 20 min dla modelarzy ma byc wyznaczony nowy teren
      wiec wszystcy zadowolnie plus inwestor z nowymi inwestycjami o ile on
      rzeczywiscie istnieje. pozdrawiam blackexit
      • gregmi Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 19.05.04, 13:38
        Tu mozna pisac tylko mocno. Klopot z tym, ze jak sie napisze, co sie mysli,
        tak zwana cala i sama prawde, to wiceprezydent, nazywajacy czesto sam siebie
        prezydentem, czyli czujacym sie rowniez szefem nieslawnego MJ, pomyli
        argumenty i zwyczajnie sie obrazi. Glowne zadanie polega wiec na tym, by
        broniac lotniska, nie obrazic czlowieka z nikad, czlowieka przybledy,
        czlowieka, ktory nie czuje niczego, bo rowniez tej calej negatywnej otoczki
        wokol niego i niemal nienawisci ludzi do niego, a juz najbardziej nie czuje
        miasta.

Co? Juz lodzka przybleda sie obrazila? Niedobrze, bo jescze niczego zlego nie
        napisalem. Niedobrze, bo nie pozwala na zadna dyskusje, itd, dopowiedzcie
        sobie.

A teraz do rzeczy. Wpada taki (komuch z Lodzi) do miasta, ktore jest starsze
        i bardziej szacowne, niz wszystko, co on jest w stanie pojac. Absolutnie
        wszystko. Komuch przybleda mysli kategoriami, jak oszukac spoleczenstwo i jak
        samemu sie nachapac. A poza tym ma potrzeby, wyludzonego mieszkania juz nie
        wspomne. Pokazania sie, imponowania, zademonstrowania waznosci, rzadzenia,
        pomiatania legalnym (jeszcze) prezydentem i odniesienia spektakularnego
        sukcesu. I tak dziala. Rzadzi i dzieli na prawo i lewo, skleja do kupki (ale
        psich kupek nie sprzata) jakies spektakularne wizje byleinwestorow, probuje
        zademonstrowac (wmowic) kiepskie plany, jako przelom w rozwoju miasta i
        podejmuje szkodliwe decyzje, ktore okalecza miasto na zawsze. ZAMIAST - WYJSC
        do ludzi i posluchac. PRZEDSTAWIC sie ludziom i ZAPROSIC do zbudowania
        wspolnej koncepcji rozwoju miasta, a potem jej realizacji.

Wychodzi wiec na to, ze pozbycie sie tego komucha, oczywiscie wraz z
        MJurczykiem, urasta do zadania rangi ponadczasowej, do zadania na miare
        ratowania naszego miasta.

Nie ludzmy sie. Wice sie nie zmieni i nikt go nie przekona. Odwolajmy
        Jurczyka, a problemy czesnopodpbne rozwiaza sie same. Tylko ile szkod narobi
        on do konca tygodnia, jesli list podpisze DZISIAJ???
      • zdaniu Rozwinięcie ;) 19.05.04, 14:30
        Hm, może trochę za szybko napisałem to co napisałem, teraz może rozwinę myśl..

Co do inwestorów, właścicieli awionetek.. niekoniecznie inwestorzy, czy
        ktokolwiek inny musi być właścicielem takowego samolociku żeby nim latać i o to
        właśnie chodzi. Lotnisko jest odpowiednie dla lekkich jednostek, a ja zapewne
        większość wie, rozwija się obecnie sieć tanich linii lotniczych. O to chodzi. TO
        jest możliwość na wykorzystanie (odpowiednie) tego lotniska i jednocześnie
        otrzymania jakichś korzyści. Obecnie tanie linie lotnicze będa konkurowały
        bardzo mocno z upadającą PKP, w której przejazd jest dość drogi, czas podróży
        również, jak wiemy np. do Katowic jest dość długi. Ja w tym właśnie kierunku
        widzę szansę dla tego lotniska. To może zachęcić.

Piszesz, że jest lotnisko w Goleniowie - jasne, że jest, ale wysiadasz tam z
        samolociku.. no i jakoś musisz dotrzeć do Szczecina w przypadku podróży taksówką
        może się okazać, że bilet na przelot kosztuje tyle co podróż taksówką. Po
        drugie, dlaczego lotnisko w Goleniowie ma zarabiać na pasażerach podróżujących
        do Szczecina? Chyba chodzi o to żebyśmy mieli (jako miasto) z tego jakieś pieniążki.

Modelarze (powiedzmy), to już mniejszy problem, chociaż to też jakieś
        zainterowanie, ale wiadomo, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Jednak nie chodzi
        tu tyle o modelarzy co o spadochroniarzy, motolotniarzy czy też chcących polatać
        szybowcem. Goleniów wypowiedział się zdecydowanie, że nie widzi szansy
        pogodzenia ruchu jaki tam mają z ćwiczącymi skoki itp. Poza tym dojazdy
        skutecznie mogłyby zniechęcać do uprawiania takowego sportu.

Idąc dalej.. myślę, że dość już super-, hiper-, duper- marketów i sklepów
        wielkopowierzchniowych, miejsca pracy, miejsca pracy.. za każdym razem i tak
        okazuje się, że liczby są brane z kosmosu. A miejsc pod takie 'hale' jest raczej
        sporo.

Co do mariny, wg mnie jest na nią miejsce, vis a vis lotniska itnieje bodajże
        jedna + rozpadająca się przystań Stoczniowa, póżniej kawałek trawki i
        remontówka.. to jest złe miejsce? Coś nie tak? W razie potrzeby chyba można
        część zabudowań, jak np. hotel itp. umieścić 'przyklejone' do lotniska.

..ja dalej jestem 'za' lotniskiem.. i niech porasta jeszcze i z 2-3 lata tą
        trawą, lepsze to niż pączkowanie kolejnych hal marketowych. Inwestorzy też są po
        prostu zabójczy. Chcą aquapark.. jest miejsce na Gontynie, ech.

-
      • Gość: szybownik Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 213.155.167.* 19.05.04, 17:17
        Goleniów 20 min od Szczecina? Hmm ciekawe, chyba właśnie powietrzem, a nie po
        naszych drogach. A Aeroklub to gdzie i z jakiej racji miałby się przenieść?
        Aha, a propos całej sytuacji, to po co budować nowe hotele, skoro niektórzy
        mówią, że do naszego miasta i tak nikt nie przyjeżdża?
      • vojciech Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 19.05.04, 18:12
        blackexit napisał:

> lotnisko jest do niczego nie potrzebne

Według Ciebie. A Ty często się mylisz.

> to niezagospodarowane pastwisko

No to trzeba je zagospodarować. A nie zniszczyć.

> awionetki z inwestorami maja ladowac? zejdzmy na
        > ziemie w polsce takich samolocikow jest nie wiecej niz 10.

Jasne. Skąd te dane? Zdziwiłbyś się, ile w Polsce jest takich samolocików.

> jest idelane
        > lotnisko w golenowie oddalone 20 min

Koszt taksówki Szczecin - Goleniów ok. 120 zł...

> dla modelarzy ma byc wyznaczony nowy teren

Bardzo wierzysz Jurczykowi :)

> wiec wszystcy zadowolnie

No chyba właśnie nie wszyscy. Mam wrażenie, że nawet nie większość.

> plus inwestor z nowymi inwestycjami o ile on
        > rzeczywiscie istnieje.

Istnieje. W dzisiejszym Kurierze piszą, jak bardzo istnieje...
    • rozbojnik_rumcajs ratujmy lotnisko 19.05.04, 15:21
      gdzie mlodzi ludzie beda mogli poskakac na spadochronie albo poszybowac
      po co komu kolejne centrum handlowe albo kolejne hotele
      • Gość: gregmi0 Re: ratujmy lotnisko IP: *.myslowice.artcom.pl / *.pl 19.05.04, 15:48
        gregmi to jakiś przeflancowany tutejszy forumowicz.
        Spadaj pojebany brandzlu - zwal se na lotnisku konia
        Pisarz sie znalazl z gównem w glowie
    • Gość: mirek mam inny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:04
      Szczecin jest miastem który dysponuje bardzo dużymi niezagospodarowanymi
      terenami. Pod względem powierzchni jesteśmy na drugim miejscu w kraju. Oferta
      południowoafrykańska przypomina mi "wrogie "przejęcie firmy w celu
      wyeliminowania konkurencji dla pobliskich lotnisk niemieckich. Jeżeli tak nie
      jest to proponuję przekazać tym inwestorom parę kilometrów kwadratowych w
      zamian za wybudowanie trasy równoległej do ul. Gdańskiej i Autostrady
      Poznańskiej. Wówczas inwestor zbuduje nową piękną drogę pomiędzy lewą i prawą
      stroną Szczecina, miasto na tę inwestycję nie wyda zbyt wielu pieniędzy
      natomiast inwestor będzie mógł bez ograniczeń budować akwaparki, centra
      handlowe, itp. na terenie który otrzyma za darmo.Ta ziemia dziś jest
      niezagospodarowana i miasto z tych terenów praktycznie nie ma żadnych pożytków
    • Gość: mirek zlokwidować stadion Pogoni i postawić supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:10
      ciekawe co powie na ten pomysł pan Czesny.
      • Gość: student Re: zlokwidować stadion Pogoni i postawić superma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:30
        Czesny się ucieszy
        o ile pożytki z tego hipermarketu wpadną mu do kieszeni
        bo przecież tylko o to chodzi
    • Gość: wodniak Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:01
      panie Zdaniu! zanim pan bedzie plotl glupoty, proponuje mala wycieczke - od
      Basenu Gorniczego (tramwaj 7 lub 8 z miasta) wsiasc w autobus 56, 62 lub 79 i
      wysiasc na przystanku za mostem Clowym (Uwaga! NA ZADANIE). A potem "per
      pedes" spacerkiem poczawszy od przystani POGONI , natepnie przystan Stoczni
      (nie bardzo wiem gdzie ona jest rozpadajaca sie) obok przystan AZS, nastepnie
      przystan wedkarska. keja remontowa Stoczni z hangarem i przystan LOK. Za nimi
      przystan Palacu Mlodziezy i PTTK. Niech pan sobie policzy ilosc stacjonujacych
      tam jednostek, zapyta ile w sezonie korzysta z tych przystani jednostek
      niemieckich, ktore ciagna z Berlina ze zlozonymi masztami i wlasnie w tych
      przystaniach stawiaja maszty przed dalsza zegluga na morze i niemiecki Zalew.
      Jesli te przystanie uwaza pan za "rozlatujace sie" to albo nigdy w zyciu
      nie widzial pan zadnej mariny albo tez wydaje pan sady na podstawie uprzedzen.
      Uwaza pan prawdopodobnie, ze egzystencja zeglarzy szczecinskich to sprawa
      blaha ,a tak nie jest.
      • zdaniu do Pana wodniaka :) 19.05.04, 21:24
        Witam.

Marina była tylko nawiązaniem. Mieszkam na prawobrzeżu, swego czasu byłem
        częstym gościem na przystani stoczniowej, ze względu na to, że najpierw mój
        ojciec, a później mój brat mieli tam swoje "jednostki pływające" ;)

Nie chodzi mi absolutnie o całość, tj. poczynając od przystani Pogoni kierując
        się w stronę Dąbia, tylko o tą przystań stoczniową. Moim zdaniem spokojnie
        mogłby (jeżeliby, tylko o tym mówie! doszła do skutku inwestycja lotnisko +
        mariny) zostać zmieniony jej charakter/przebudować. Nie jestem uprzedzony, chyba
        nie doczytał Pan mojej do końca. Jestem zwolennikiem zarówno lotniska
        (działającego) jak i marin z prawdziwego zdarzenia! :) Pisałem o rozbudowywaniu,
        a nie (hm, no może o tej stoczniowej..) o niszczeniu.

-
    • Gość: matros Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 213.25.14.* 19.05.04, 19:48
      Lotnisko nie nadaje sie pod budowe ma w sobie siec kanalow wodnych do zalewania
      i odwadniania zmarnwli bysmy ten piekny teren moze byc faktycznie dla lini
      lotniczych krotkiego zasiegu a obok hangar dla wodnoplatowcow przy jez.Dabie
      NIe mozna dopuscic do tak bezmyslnej dewastacji tak jak to zrobili Samorzadowcy
      z Powiatu Kamienskieo i zamienili B,d,lotnisko wSniatowie na lokalizacje
      wiatroni Prosze nie niszcie tego
      • Gość: Mała Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.gryfnet.szczecin.pl 19.05.04, 20:02
        u nas tak jest;
        Dąbie- nie, bo lotnisko,
        Pogoń- nie, bo działkowcy,
        Zawadzkiego- nie, bo garaże,itd,
        a później płaczemy, gdzie te inwestycje.
        • gregmi Turecka fatamorgana 19.05.04, 21:54
          jak w Bialej Podlaskiej. Ich, inwestorow, jesli w ogole istnieja, najwiekszym
          osiagnieciem bedzie kupno lub dostanie lotniska.

Nikt nic z tego nigdy nie bedzie mial. Ani grosza. Poza kombinatorami z D-A.

A Szczecin straci resztki powazania (jesli jeszcze je ma). Biala Podlaska nie
          dala sie nabrac, a wlasciwie dala, tylko ministerstwo przypilnowalo i skonczylo
          sie szczesliwie. W tym przypadku nie ma na to szansy.

Stracimy i szacunek i lotnisko. Wypirzyc komucha czesnego na zbita ... no te
          morde. Jak najszybciej. Najlepiej razem z MJ.
    • Gość: pieszy Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.fnet.pl 19.05.04, 21:56
      cud(za GW):
      "Zmieni ono oblicze Szczecina, ściągnie turystów z Europy, zapewni tysiące
      nowych miejsc pracy i dostatek mieszkańców. W Dąbiu będzie m.in. aquapark, stok
      narciarski, "lunapark prawie tak duży jak Disneyland w Paryżu", "marina dla
      wszelkiego rodzaju jachtów", opera, teatr, hala sportowa, miasteczko z Dzikiego
      Zachodu, pole golfowe, 500 sklepów, "restauracje dla smakoszy", centrum
      kongresowe, urzędy, żłobki, szkoły, kliniki i planetarium."

CHCĘ PODKREŚLIĆ - W Dąbiu będzie m.in. -

WYRAŻAM ZGODĘ, POD WARUNKIEM, ŻE BĘDZIE zoo,
      NO I SŁONIE
      • Gość: hobbit Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 23:00
        jak podalem w innych opiniach - konieczna klatka z malpami. a w niej Jurczyk i
        Czesdny!!!!!!!
    • Gość: Jurek Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 21:58
      To jest kompletny skandal !!! Kolejna niekompetenta decycja wladz Miasta
      Szczecina . Zamiast lotniska byle co ? Kolejne kompleksy handlowo-rozrywkowe ??
      Miejskie, a szczegolnie srodmiejskie lotnisko to skarb, na ktorym mozna
      zarabiac. Zobaczcie ze brytyjski Londyn mimo glownego lotniska Heathrow i
      satelickich wielu lotnisk (Luton, Stanstead, Gatwick) zainwestowal w miejskie
      lotnisko London-City w dawnej portowej dzielnicy Docklands. I nawet wybudowali
      specjalna linie lekkiej kolejki Docklands. Poza busami LOTu nas nawet nie stac
      o sensowny masowy dojazd do Lotniska Szczecin-Goleniow mimo ze brakuje 2 km
      torow. Jak bedziemy mieli takich lokalnych politykow bez wizji jak obecne
      wladze to biada Szczecinowi i calemu regionowi zachodniopomorskiemu.
      Szkoda ze prezydentowi i wladzom Szczecina brakuje swiatlej wizji.
      Nie maja pomyslu na nasze miasto. Pisze "nasze miasto" mimo ze mieszkam w malym
      Lobzie. Ale w Szczecinie konczylem studia. I bardzo mnie boli ze rzadza nami
      nieudacznicy. Czemu takich ludzi w demokracyjnym glosowaniu wybieramy ?? ..
      tego zrozumiec nie umiem.
      Z powazaniem , Jurek

• Gość: pitafal Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 20.05.04, 07:08
      A może Miasto Szczecin wyda obligacje miejskie na zebranie funduszy na budowę i
      rewilitaryzaję lotniska w Dąbiu oraz terenów przyległych do lotniska.Lotnisko
      zostanie w rękach Miasta Szczecina a i mieszkańcy miasta będą zadowoleni.Przy
      budowie znajdą zatrudnienie.Po zakończeniu budowyznajdą się miejsca pracy przy
      obsłudze firm i turystów.
      • Gość: pieszy Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.fnet.pl 20.05.04, 07:53
        miałem taki sen: Koń Polski kupuje prawa autorskie tego scenariusza, a my z
        tantiem budujemy wyspę na j. Dąbskim i wiernie odtwarzamy Manhattan(NY), który
        tak jak jego pierwowzór przyciągnie wszystkie firmy świata.

Szczecin stanie się światowym centrum finansowym.

Czy jest ktoś przeciw rozwojowi Szczecina?

• germanus Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 20.05.04, 13:27
          Znakomite, jest szansa ... ze to wykorzystam. Mogiiiiiie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka