Gość: pitafal IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 19.05.04, 07:41 Protestuje przeciwko sprzedaży lotniska.Musi ono zostać zachowane w całości.Już dość centrów handlowych.Zarząd Miasta nie myśli przyszłościowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hobbit Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 07:58 kolejne dzialanie wymierzone przeciwko mieszkancom Szczecina. A co na to wodniacy? Dlaczego nie protestuja? Przeciez - tu calkowicie zgadzam sie z pilotami - zostana wykurzeni ze swoich przystani przez zachlannych inwestorow, ktorzy ich kosztem wybuduja nad woda piekne budynki, a im powiedza : WON! albo placcie bajonskie sumy za prawo korzystania z marin, ktore my wybudujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.2.espol.com.pl 19.05.04, 08:18 Protestujecie przeciw 15000 miejsc pracy a przy samej budowie 40000 miejsc pracy !!! Nikt nie myśli jak problem rozwiązać nie podsunie pomysłu na rozwiązanie tej inicjatywy tylko zawsze jest w Szczecinie na nie ! Przyszłe miejsce na lotnisko to Wielgowo i okolice Krzekowawięc w czym problem. Jak pojawił się taki inwestor o ile on zechce w tym durnym mieście zainwestować i uwikłać się tu w te spory to trzeba wszystko zrobić by go nie przechwycił Wrocław. Z otwartymi rękami zapraszają ten kapitał Niemcy i Austriacy a tu ciągle tylko wybrzydzacie brrr To nie jest tylko wina Jurczyka że w tym mieście się dzieje jak sie dzieje widać to tu nawet na tym forum brak wiedzy na ten temat. Przy takim myśleniu jak tu widzę Szczecin dalej będzie ostatni i nikt tu nie zainwestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zdaniu :o 19.05.04, 11:53 Człowieku, zejdź na Ziemię! Takiej lokalizacji lotniska, tak dobrego w okolicach nie znajdziesz. Jest idealne na lekkie awionetki, awionetki które właśnie mogą podrzucić tutaj dupska inwestorów, którzy niczym inni ludzie są wybredni. Za łatwiejszym dostępem przemawia, tak jak napisano - wyskoczenie stąd w każdą stronę Szczecina i dotarcie tam w stosunkowo krótkim czasie. Dlaczego niszczyć coś co jest?! Budować gdzieś indziej za grubą kasę? Spokojnie.. może niech jeszcze trochę porośnie tam tylko trawa i trzcina, ale w końcu pojawi się ktoś z głową na karku, a nie inna częścią ciała i postawi to miejsce na nogi. Wierzę w to i czekam z utęsknieniem. A za samą propozycję likwidacji tego to powinni sprawdzać, czy czasami nie przyznać żółtych papierków na główkę. --- Pozdrawiam zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YORK Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 15:06 Będzie jak zawsze szefowie zRPA podwykonawcy z Polski ( całej ) na czarno szczecinianie . Nie zapominajmy o uni tam też chcą pracować i zarabiać im u nas wolno nam u nich nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Zarząd Miasta rzutem na taśmę /póki Jurczyk jest/ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 08:16 - (oby już /kurwa/ niedługo) podpisać jakieś mało przemyślane decyzje by wykazać, że coś wogóle robi. Im większa wrzawa tym lepiej to działa na publikę i inwestorów /więcej kasy bo trudny temat/ idźcie na refarendum i pogońcie zbieraninę. Wysokich lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Zarząd Miasta rzutem na taśmę /póki Jurczyk j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 08:51 decyzja o likwidacji lotniska to decyzja idioty który nie rozumie że Szczecin to nie autarktyczna dziura ale miasto które posiada część infrastruktury krajowej likwidacja lotniska to zbrodnia mająca konsekwencje w przyszłości podpisywanie listu intencyjnego w przeddzień referendum to skandal nikt nie aprawdził wiarygodności niemiecko afrykańskich biznesmenów rodem z Polski a domniemane inwestycje których nikt nie pokazuje źródła finansowania polegające na otrzymaniu od miasta gruntów a następnie zbywaniu ich pod kolejne hipermarkety to zwyczajna spekuacja gruntami a nie żaden biznes Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Zarząd Miasta rzutem na taśmę /póki Jurczyk j 19.05.04, 18:05 > nikt nie aprawdził wiarygodności niemiecko afrykańskich biznesmenów rodem z > Polski www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=32519 "Z informacji, które uzyskaliśmy, wynika, że przynajmniej dwie firmy, w których udziałowcem lub zarządzającym jest Joerg Duske, znajdują się w stanie upadłości. Kilka innych zaś jest likwidowanych. Wywiadownia gospodarcza odradza nawiązywanie kontaktów handlowych z tymi przedsiębiorstwami. Próbowaliśmy się skontaktować z Joergiem Duske niestety, był nieuchwytny. Podobne dane, jakie udało się uzyskać "Kurierowi", powinien był naszym zdaniem otrzymać także szczeciński Urząd Miasta, bo przecież stara się chyba upewnić, czy bezpiecznie gospodaruje majątkiem szczecinian. Pytany o to prezydent Marian Jurczyk zaprzecza. Ja mam informację odwrotną zapewniał wczoraj prezydent Szczecina. Kilka minut temu rozmawiałem na ten temat z wiceprezydentem Czesnym. Ocenił on, że nie ma najmniejszych zarzutów wobec Deutsch Africa." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 09:06 panie Ekspans ! zanim pan zacznie plesc bzdury, niech pan sprawdzi ile ludzi jest zatrudnionych w - kilka razy wiekszym od planowanego parku szczecinskiego - Eurodisneylandzie w Paryzu i jakie maja z tego zyski.I niech jeszcze sie pan dowie ile (gdyby doszlo do budowy) z podatkow zyska miasto Szczecin .A kto pana zdaniem bedzie sie bujal w tym naszm "cyrku" (sorry! -parku).Bezrobotni szczecinianie? turysci - ktorych jak na lekarstwo, bo im Szczecin niczego nie oferuje? Szczecin nie jest Paryzem poza - podobno - zblizonymi rozwiazaniami architektonicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 194.204.189.* 19.05.04, 09:23 bla bla bla a bo to jeden taki list podpisany był w szczecinie kurier informuje że kilka spółek z inwestujących jest w stanie upadłości www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=32519 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 217.11.140.* 19.05.04, 09:24 Zgadzam się. Zastanówcie się Szczecinianie, czego tak naprawdę chcecie. Miasto pada. Najpierw wybieracie Jurczyka, potem dziwicie się, że wszyscy inwestorzy wynoszą się z miasta; chcecie inwestycji, ale jak ktoś się pojawi sami gonicie go z miasta. Bardzo chcę wrócić do Szczecina, ale nie ma gdzie i nie mówcie, że to wina władzy, bo tę władzę sami wybieracie. Coraz bardziej myślę, że taki właśnie jest Szczecin - taki mini Lepper/Jurczyk Land - w tym świetle może rzeczywiście podarować sobie jakieś tam Parki Rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.2.espol.com.pl 19.05.04, 10:03 Na terenie lotniska inwestor nie myśli tylko o budowie parku rozrywki. chce budować hotele, mariny,centrum handlowo - rozrywkowe na 120 tys m kw pow gdzie będzie około 500 sklepów podobny do Arkadii w Warszawie i to nie zwykły blaszakjak podaje dzisiejszy Kurier dom starości itd. Trzeba tylko zabezpieczyć interesy lotniska i miasta by sie nie okazało że powstanie tylko centrum handlowe choć takie będzie miała w przyszłym roku tylko Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 19.05.04, 23:10 Gość portalu: Ekspans napisał(a): > Na terenie lotniska inwestor nie myśli tylko o budowie parku rozrywki. chce > budować hotele, mariny,centrum handlowo - rozrywkowe CIACH! Najbardziej realne na terenie lotniska są te mariny :) Chyba podczas powodzi. ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 19.05.04, 12:59 lotnisko jest do niczego nie potrzebne przeciez nie do tego zeby latal tamjeden kukuruznik raz na tydzien. to niezagospodarowane pastwisko porastajace coraz bardziej drzewami kiedys kolesiowi spoza szczecina pokazalem z autobusu nasze lotnisko to sie neizle usmial. awionetki z inwestorami maja ladowac? zejdzmy na ziemie w polsce takich samolocikow jest nie wiecej niz 10 . jest idelane lotnisko w golenowie oddalone 20 min dla modelarzy ma byc wyznaczony nowy teren wiec wszystcy zadowolnie plus inwestor z nowymi inwestycjami o ile on rzeczywiscie istnieje. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
gregmi Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 19.05.04, 13:38 Tu mozna pisac tylko mocno. Klopot z tym, ze jak sie napisze, co sie mysli, tak zwana cala i sama prawde, to wiceprezydent, nazywajacy czesto sam siebie prezydentem, czyli czujacym sie rowniez szefem nieslawnego MJ, pomyli argumenty i zwyczajnie sie obrazi. Glowne zadanie polega wiec na tym, by broniac lotniska, nie obrazic czlowieka z nikad, czlowieka przybledy, czlowieka, ktory nie czuje niczego, bo rowniez tej calej negatywnej otoczki wokol niego i niemal nienawisci ludzi do niego, a juz najbardziej nie czuje miasta. Co? Juz lodzka przybleda sie obrazila? Niedobrze, bo jescze niczego zlego nie napisalem. Niedobrze, bo nie pozwala na zadna dyskusje, itd, dopowiedzcie sobie. A teraz do rzeczy. Wpada taki (komuch z Lodzi) do miasta, ktore jest starsze i bardziej szacowne, niz wszystko, co on jest w stanie pojac. Absolutnie wszystko. Komuch przybleda mysli kategoriami, jak oszukac spoleczenstwo i jak samemu sie nachapac. A poza tym ma potrzeby, wyludzonego mieszkania juz nie wspomne. Pokazania sie, imponowania, zademonstrowania waznosci, rzadzenia, pomiatania legalnym (jeszcze) prezydentem i odniesienia spektakularnego sukcesu. I tak dziala. Rzadzi i dzieli na prawo i lewo, skleja do kupki (ale psich kupek nie sprzata) jakies spektakularne wizje byleinwestorow, probuje zademonstrowac (wmowic) kiepskie plany, jako przelom w rozwoju miasta i podejmuje szkodliwe decyzje, ktore okalecza miasto na zawsze. ZAMIAST - WYJSC do ludzi i posluchac. PRZEDSTAWIC sie ludziom i ZAPROSIC do zbudowania wspolnej koncepcji rozwoju miasta, a potem jej realizacji. Wychodzi wiec na to, ze pozbycie sie tego komucha, oczywiscie wraz z MJurczykiem, urasta do zadania rangi ponadczasowej, do zadania na miare ratowania naszego miasta. Nie ludzmy sie. Wice sie nie zmieni i nikt go nie przekona. Odwolajmy Jurczyka, a problemy czesnopodpbne rozwiaza sie same. Tylko ile szkod narobi on do konca tygodnia, jesli list podpisze DZISIAJ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zdaniu Rozwinięcie ;) 19.05.04, 14:30 Hm, może trochę za szybko napisałem to co napisałem, teraz może rozwinę myśl.. Co do inwestorów, właścicieli awionetek.. niekoniecznie inwestorzy, czy ktokolwiek inny musi być właścicielem takowego samolociku żeby nim latać i o to właśnie chodzi. Lotnisko jest odpowiednie dla lekkich jednostek, a ja zapewne większość wie, rozwija się obecnie sieć tanich linii lotniczych. O to chodzi. TO jest możliwość na wykorzystanie (odpowiednie) tego lotniska i jednocześnie otrzymania jakichś korzyści. Obecnie tanie linie lotnicze będa konkurowały bardzo mocno z upadającą PKP, w której przejazd jest dość drogi, czas podróży również, jak wiemy np. do Katowic jest dość długi. Ja w tym właśnie kierunku widzę szansę dla tego lotniska. To może zachęcić. Piszesz, że jest lotnisko w Goleniowie - jasne, że jest, ale wysiadasz tam z samolociku.. no i jakoś musisz dotrzeć do Szczecina w przypadku podróży taksówką może się okazać, że bilet na przelot kosztuje tyle co podróż taksówką. Po drugie, dlaczego lotnisko w Goleniowie ma zarabiać na pasażerach podróżujących do Szczecina? Chyba chodzi o to żebyśmy mieli (jako miasto) z tego jakieś pieniążki. Modelarze (powiedzmy), to już mniejszy problem, chociaż to też jakieś zainterowanie, ale wiadomo, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Jednak nie chodzi tu tyle o modelarzy co o spadochroniarzy, motolotniarzy czy też chcących polatać szybowcem. Goleniów wypowiedział się zdecydowanie, że nie widzi szansy pogodzenia ruchu jaki tam mają z ćwiczącymi skoki itp. Poza tym dojazdy skutecznie mogłyby zniechęcać do uprawiania takowego sportu. Idąc dalej.. myślę, że dość już super-, hiper-, duper- marketów i sklepów wielkopowierzchniowych, miejsca pracy, miejsca pracy.. za każdym razem i tak okazuje się, że liczby są brane z kosmosu. A miejsc pod takie 'hale' jest raczej sporo. Co do mariny, wg mnie jest na nią miejsce, vis a vis lotniska itnieje bodajże jedna + rozpadająca się przystań Stoczniowa, póżniej kawałek trawki i remontówka.. to jest złe miejsce? Coś nie tak? W razie potrzeby chyba można część zabudowań, jak np. hotel itp. umieścić 'przyklejone' do lotniska. ..ja dalej jestem 'za' lotniskiem.. i niech porasta jeszcze i z 2-3 lata tą trawą, lepsze to niż pączkowanie kolejnych hal marketowych. Inwestorzy też są po prostu zabójczy. Chcą aquapark.. jest miejsce na Gontynie, ech. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybownik Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 213.155.167.* 19.05.04, 17:17 Goleniów 20 min od Szczecina? Hmm ciekawe, chyba właśnie powietrzem, a nie po naszych drogach. A Aeroklub to gdzie i z jakiej racji miałby się przenieść? Aha, a propos całej sytuacji, to po co budować nowe hotele, skoro niektórzy mówią, że do naszego miasta i tak nikt nie przyjeżdża? Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 19.05.04, 18:12 blackexit napisał: > lotnisko jest do niczego nie potrzebne Według Ciebie. A Ty często się mylisz. > to niezagospodarowane pastwisko No to trzeba je zagospodarować. A nie zniszczyć. > awionetki z inwestorami maja ladowac? zejdzmy na > ziemie w polsce takich samolocikow jest nie wiecej niz 10. Jasne. Skąd te dane? Zdziwiłbyś się, ile w Polsce jest takich samolocików. > jest idelane > lotnisko w golenowie oddalone 20 min Koszt taksówki Szczecin - Goleniów ok. 120 zł... > dla modelarzy ma byc wyznaczony nowy teren Bardzo wierzysz Jurczykowi :) > wiec wszystcy zadowolnie No chyba właśnie nie wszyscy. Mam wrażenie, że nawet nie większość. > plus inwestor z nowymi inwestycjami o ile on > rzeczywiscie istnieje. Istnieje. W dzisiejszym Kurierze piszą, jak bardzo istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs ratujmy lotnisko 19.05.04, 15:21 gdzie mlodzi ludzie beda mogli poskakac na spadochronie albo poszybowac po co komu kolejne centrum handlowe albo kolejne hotele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregmi0 Re: ratujmy lotnisko IP: *.myslowice.artcom.pl / *.pl 19.05.04, 15:48 gregmi to jakiś przeflancowany tutejszy forumowicz. Spadaj pojebany brandzlu - zwal se na lotnisku konia Pisarz sie znalazl z gównem w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek mam inny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:04 Szczecin jest miastem który dysponuje bardzo dużymi niezagospodarowanymi terenami. Pod względem powierzchni jesteśmy na drugim miejscu w kraju. Oferta południowoafrykańska przypomina mi "wrogie "przejęcie firmy w celu wyeliminowania konkurencji dla pobliskich lotnisk niemieckich. Jeżeli tak nie jest to proponuję przekazać tym inwestorom parę kilometrów kwadratowych w zamian za wybudowanie trasy równoległej do ul. Gdańskiej i Autostrady Poznańskiej. Wówczas inwestor zbuduje nową piękną drogę pomiędzy lewą i prawą stroną Szczecina, miasto na tę inwestycję nie wyda zbyt wielu pieniędzy natomiast inwestor będzie mógł bez ograniczeń budować akwaparki, centra handlowe, itp. na terenie który otrzyma za darmo.Ta ziemia dziś jest niezagospodarowana i miasto z tych terenów praktycznie nie ma żadnych pożytków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek zlokwidować stadion Pogoni i postawić supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:10 ciekawe co powie na ten pomysł pan Czesny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: zlokwidować stadion Pogoni i postawić superma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:30 Czesny się ucieszy o ile pożytki z tego hipermarketu wpadną mu do kieszeni bo przecież tylko o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodniak Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:01 panie Zdaniu! zanim pan bedzie plotl glupoty, proponuje mala wycieczke - od Basenu Gorniczego (tramwaj 7 lub 8 z miasta) wsiasc w autobus 56, 62 lub 79 i wysiasc na przystanku za mostem Clowym (Uwaga! NA ZADANIE). A potem "per pedes" spacerkiem poczawszy od przystani POGONI , natepnie przystan Stoczni (nie bardzo wiem gdzie ona jest rozpadajaca sie) obok przystan AZS, nastepnie przystan wedkarska. keja remontowa Stoczni z hangarem i przystan LOK. Za nimi przystan Palacu Mlodziezy i PTTK. Niech pan sobie policzy ilosc stacjonujacych tam jednostek, zapyta ile w sezonie korzysta z tych przystani jednostek niemieckich, ktore ciagna z Berlina ze zlozonymi masztami i wlasnie w tych przystaniach stawiaja maszty przed dalsza zegluga na morze i niemiecki Zalew. Jesli te przystanie uwaza pan za "rozlatujace sie" to albo nigdy w zyciu nie widzial pan zadnej mariny albo tez wydaje pan sady na podstawie uprzedzen. Uwaza pan prawdopodobnie, ze egzystencja zeglarzy szczecinskich to sprawa blaha ,a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zdaniu do Pana wodniaka :) 19.05.04, 21:24 Witam. Marina była tylko nawiązaniem. Mieszkam na prawobrzeżu, swego czasu byłem częstym gościem na przystani stoczniowej, ze względu na to, że najpierw mój ojciec, a później mój brat mieli tam swoje "jednostki pływające" ;) Nie chodzi mi absolutnie o całość, tj. poczynając od przystani Pogoni kierując się w stronę Dąbia, tylko o tą przystań stoczniową. Moim zdaniem spokojnie mogłby (jeżeliby, tylko o tym mówie! doszła do skutku inwestycja lotnisko + mariny) zostać zmieniony jej charakter/przebudować. Nie jestem uprzedzony, chyba nie doczytał Pan mojej do końca. Jestem zwolennikiem zarówno lotniska (działającego) jak i marin z prawdziwego zdarzenia! :) Pisałem o rozbudowywaniu, a nie (hm, no może o tej stoczniowej..) o niszczeniu. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matros Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 213.25.14.* 19.05.04, 19:48 Lotnisko nie nadaje sie pod budowe ma w sobie siec kanalow wodnych do zalewania i odwadniania zmarnwli bysmy ten piekny teren moze byc faktycznie dla lini lotniczych krotkiego zasiegu a obok hangar dla wodnoplatowcow przy jez.Dabie NIe mozna dopuscic do tak bezmyslnej dewastacji tak jak to zrobili Samorzadowcy z Powiatu Kamienskieo i zamienili B,d,lotnisko wSniatowie na lokalizacje wiatroni Prosze nie niszcie tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.gryfnet.szczecin.pl 19.05.04, 20:02 u nas tak jest; Dąbie- nie, bo lotnisko, Pogoń- nie, bo działkowcy, Zawadzkiego- nie, bo garaże,itd, a później płaczemy, gdzie te inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
gregmi Turecka fatamorgana 19.05.04, 21:54 jak w Bialej Podlaskiej. Ich, inwestorow, jesli w ogole istnieja, najwiekszym osiagnieciem bedzie kupno lub dostanie lotniska. Nikt nic z tego nigdy nie bedzie mial. Ani grosza. Poza kombinatorami z D-A. A Szczecin straci resztki powazania (jesli jeszcze je ma). Biala Podlaska nie dala sie nabrac, a wlasciwie dala, tylko ministerstwo przypilnowalo i skonczylo sie szczesliwie. W tym przypadku nie ma na to szansy. Stracimy i szacunek i lotnisko. Wypirzyc komucha czesnego na zbita ... no te morde. Jak najszybciej. Najlepiej razem z MJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.fnet.pl 19.05.04, 21:56 cud(za GW): "Zmieni ono oblicze Szczecina, ściągnie turystów z Europy, zapewni tysiące nowych miejsc pracy i dostatek mieszkańców. W Dąbiu będzie m.in. aquapark, stok narciarski, "lunapark prawie tak duży jak Disneyland w Paryżu", "marina dla wszelkiego rodzaju jachtów", opera, teatr, hala sportowa, miasteczko z Dzikiego Zachodu, pole golfowe, 500 sklepów, "restauracje dla smakoszy", centrum kongresowe, urzędy, żłobki, szkoły, kliniki i planetarium." CHCĘ PODKREŚLIĆ - W Dąbiu będzie m.in. - WYRAŻAM ZGODĘ, POD WARUNKIEM, ŻE BĘDZIE zoo, NO I SŁONIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hobbit Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 23:00 jak podalem w innych opiniach - konieczna klatka z malpami. a w niej Jurczyk i Czesdny!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 21:58 To jest kompletny skandal !!! Kolejna niekompetenta decycja wladz Miasta Szczecina . Zamiast lotniska byle co ? Kolejne kompleksy handlowo-rozrywkowe ?? Miejskie, a szczegolnie srodmiejskie lotnisko to skarb, na ktorym mozna zarabiac. Zobaczcie ze brytyjski Londyn mimo glownego lotniska Heathrow i satelickich wielu lotnisk (Luton, Stanstead, Gatwick) zainwestowal w miejskie lotnisko London-City w dawnej portowej dzielnicy Docklands. I nawet wybudowali specjalna linie lekkiej kolejki Docklands. Poza busami LOTu nas nawet nie stac o sensowny masowy dojazd do Lotniska Szczecin-Goleniow mimo ze brakuje 2 km torow. Jak bedziemy mieli takich lokalnych politykow bez wizji jak obecne wladze to biada Szczecinowi i calemu regionowi zachodniopomorskiemu. Szkoda ze prezydentowi i wladzom Szczecina brakuje swiatlej wizji. Nie maja pomyslu na nasze miasto. Pisze "nasze miasto" mimo ze mieszkam w malym Lobzie. Ale w Szczecinie konczylem studia. I bardzo mnie boli ze rzadza nami nieudacznicy. Czemu takich ludzi w demokracyjnym glosowaniu wybieramy ?? .. tego zrozumiec nie umiem. Z powazaniem , Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitafal Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 20.05.04, 07:08 A może Miasto Szczecin wyda obligacje miejskie na zebranie funduszy na budowę i rewilitaryzaję lotniska w Dąbiu oraz terenów przyległych do lotniska.Lotnisko zostanie w rękach Miasta Szczecina a i mieszkańcy miasta będą zadowoleni.Przy budowie znajdą zatrudnienie.Po zakończeniu budowyznajdą się miejsca pracy przy obsłudze firm i turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci IP: *.fnet.pl 20.05.04, 07:53 miałem taki sen: Koń Polski kupuje prawa autorskie tego scenariusza, a my z tantiem budujemy wyspę na j. Dąbskim i wiernie odtwarzamy Manhattan(NY), który tak jak jego pierwowzór przyciągnie wszystkie firmy świata. Szczecin stanie się światowym centrum finansowym. Czy jest ktoś przeciw rozwojowi Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
germanus Re: Lotnisko w Dąbiu - miasto się spieszy, piloci 20.05.04, 13:27 Znakomite, jest szansa ... ze to wykorzystam. Mogiiiiiie? Odpowiedz Link Zgłoś