biesczad1 20.10.11, 08:59 Taaak... Końcówka lat 80-tych: studia na Tarczyńskiego, piwko na 5 Lipca/B.Śmiałego, pasztecik ma WP, obiadokolacja w Turyście... Pozdrawiam "będących w temacie"! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barnaba Re: Dziś urodziny... Pasztecika z al. Wojska Pols IP: 82.177.208.* 20.10.11, 09:50 Miło, że Szczecin ma swój gastronomiczny znak rozpoznawczy. Aby tylko bezmyślni włodarze tego nie zniszczyli, jak innych np. kawiarni Duet. Zostaje zyczyć Solenizantowi 100 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
andywawa1958 Pasztecik na Wojska + barszczyk... 20.10.11, 13:26 pizza na grubym z Piccolo i Bosmanek z kija, menu podstawowe przy każdym pobycie w Szczecinie. Ach jakby się chciało powiedzieć "trzy i barszcz proszę"... Szczecin bez Pasztecika to jak Paryż bez Eiffel Tour. Pozdrowionka i mam nadzieję, do rychłego zobaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Pasztecik na Wojska + barszczyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 20:14 andywawa1958 napisał: > Szczecin bez Pasztecika to jak Paryż bez Eiffel Tour. > Pozdrowionka i mam nadzieję, do rychłego zobaczenia... ----- Dołączam do życzeń i porównanie super jak TA maszyna :)) Moja pamięć miejsca, kolejki, obserwacji cyklu z produkcji i "syty" zapach oleju. Art. cyt: "... pierwszy bar z pasztecikami vis-a-vis kina Kosmos (radziecką machinę ustawiono w oszklonej wystawie, by przechodnie mogli obserwować produkcję). Odpowiedz Link Zgłoś
maski123 Dziś urodziny... Pasztecika z al. Wojska Polskiego 20.10.11, 20:00 Pamietam i pasztetową/?/w paszteciku i jajecznicę:).brało sie pasztecik i do kina "Kosmos".Ganiali ale co tam:).Barszczyk też był niezły.Gorący i pikantny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble ale IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.11, 21:39 Jakieś trzy lata temu sprzedano mi tam pasztecika z surowym ciastem w środku. Pani "na kasie" zignorowała moje pretensje. Od tamtego momentu wpadam na pasztecika z barszczem na Wyszyńskiego. Jak na razie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Myślałem że chodzi o urodziny IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 23:20 niezbyt urodziwej laski którą wyrwałem ostatnio na dysce :-) Tak zwany pasztet zajęczy Odpowiedz Link Zgłoś