Dodaj do ulubionych

Chodniki mamy takie, że dziecko z wózka może wy...

22.03.12, 12:24
Prawdę mówiąc czym większe miasto tym większy brak porządku i niegospodarność. Z tych dziur przynajmniej cieszy się moje dziecko bo zasypia na nich jak się je wiezie w wózku. Ale poważnie - brak porządnych włodarzy, którzy by zabrali się solidnie za porządki!
Obserwuj wątek
    • Gość: kobieta Re: Chodniki mamy takie, że dziecko z wózka może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 14:59
      Dziecko z wózka wypadnie, niepełnosprawny ze swojego wózka również... A spróbujcie w butach na obcasach przejść naszymi chodnikami. Nierówne płytki to pikuś, po nich się wprost fruwa, ale te wszystkie malusie kosteczki brukowe są po prostu nie do przejścia. I proszę mi tu nie mówić, że włóż se babo buciki z płaską podeszwą. Ja raczej wolałabym ubrać naszych decydentów w zwykłe, codzienne damskie czółenka i przespacerować ich po Szczecinie. Karetka na zwichnięte kostki lub połamane nogi kursy do szpitala miałaby gwarantowane. A może zapytać żon tych panów o opinię???
    • Gość: Nadczłowiek Re: Chodniki mamy takie, że dziecko z wózka może IP: *.ias.bredband.telia.com 22.03.12, 15:02
      Dobrych dróg w krainie menela i żebraka nigdy nie było.
    • Gość: XX4Ever Re: Chodniki mamy takie, że dziecko z wózka może IP: *.globalconnect.pl 22.03.12, 15:21
      Jaka władza, takie miasto. jak sie wejdzie do mieszczańskiego domu, serweteczki, firaneczki, pani domu każe zdjąc buty w przedpokoju. Jak sie wchodzi na melinę, trzeba tylko uważać, żeby sie nie przykleic do brudnej podlogi czy sciany. Widać wladze nasze sa bliższe żurom niz ludziom. A mniejszosc (czyli tych kilkaset osob, ktorym sie syf nie podoba) moze zamknac dzioby i klaskac Krzystkom i innym celebrytom.
    • marysia.3.3 Chodniki mamy takie, że dziecko z wózka może wy... 23.03.12, 07:12
      Nasi "niezbędni włodarze" po mieście poruszają się limuzynami, a na chodnik wejdą jeśli na nim będzie leżał czerwony dywan- więc krzywe chodniki to nie ich problem.
    • gosc_dnia Chodniki mamy takie, że dziecko z wózka może wy... 23.03.12, 12:11
      Oh ja Wam to wyjaśnię.
      Chodnik jak sama nazwa wskazuje służy do chodzenia:)
      Nie jeździć!
      Sprawa rozwiązana.
      Teraz zajmijmy się znowu ścieżką do lodziarni czy czymś jeszcze mniej istotnym.
      • Gość: archimandryta Re: Chodniki mamy takie, że dziecko z wózka może IP: *.ias.bredband.telia.com 23.03.12, 12:41
        Odwołać Kszyśka!
    • ppd_i_ur_gryf Co tam chodniki grun to Muzeum Przełomów 23.03.12, 13:48
      Najważniejsze jest aby "styropian" miał miejsce dla Siebie.
    • Gość: piesza krew zalewa IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.12, 00:28
      no, mnie osobiście krew zalewa, ilekroć idę przez nasze miasto - zasrane, zarzygane, połamane, rozgrzebane, a na dobitkę rozjeżdżane przez kretynów parkujących na 75% szerokości chodników (jazda wzdłuż chodnika to też nie jest wielka rzadkość). a chodzę codziennie. i te pie.p.one kosteczki granitowe, nierówne, z licznymi ubytkami. jak nie urodziłam się w VXIII-wiecznej holandii, żeby popylać w chodakach. mamy ponoć XXI wiek, centrum europy, a tu normalnie brud, smród i ubóstwo, a na dokładkę bezczelność, arogancja i ignorancja kierowców (niedowiarkom radzę odpalić www.swietekrowy.pl, zakładka szczecin).
      • Gość: Damian książka o wózkach - wybór IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.08.12, 16:28
        Poproszę o radę: mam zadanie od rodziców kupić pilnie książkę nt. jazdy na wózkach, dostosowania domu itp. Wbrew pozorom trudno o taką książkę. Z dostępnych w internecie mogę wziąć książkę:
        - Tomasza Tasiemskiego "Usprawnianie po urazach rdzeni kręgowego", chyba z 2001r.
        - Emilii Mikołajewskiej "Wózki dla osób niepełnosprawnych. Budowa i cośtam cośtam", to chyba coś nowszego.
        Co polecacie, może jest coś jeszcze? Chodzi o coś aktualnego i praktycznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka