Dodaj do ulubionych

metoda Jurczyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 13:37
Jurczyk zniknął z urzędu miasta we wtorek
zanim zniknął obiecał że wszystkie matki będą miały wypłacone pieniądze
od tego czasu nikt go nie widział
pieniądze nie są wypłacone ale to nie wina Jurczyka tylko tych paskudnych
urzędniczek
on przecież obiecał ale to one nie wypłaciły
on nie jest winien
to one są winne
Jurczyk pojawi się po wszystkim
i znowu będzie następnym obiecywał
media obwiniają o burdel w Szczecinie
Nowakową czyli megaurzędniczkę
pozostałych urzędników
rząd
parlament
samotne matki
podpitego jednego samotnego ojca
Jurczyk ma dobre samopoczucie
przecież to nie on jest winien
on obiecał i to powinno wystarczyć
Obserwuj wątek
    • Gość: TT Re: metoda Jurczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 13:49
      Zakłamany ubecki kapuś
      • sylwia33 Re: metoda Jurczyka 19.06.04, 16:32
        M. Jurczyk jak zawsze chowa głowę w piasek kiedy jest trudna sytuacja. Zwalnia
        ludzi, którzy są mu niewygodni. Widać, że facet nie radzi sobie ze sprawowaniem
        władzy. Brakuje mu wykształcenia, predyspozycji i dobrej woli.
        • piotr33k2 Re: metoda Jurczyka 19.06.04, 16:58
          przecież powiedział studentom że jemu nie zależy na ich opini i głosach,mógł
          również powiedzieć przed referendum że mu nie zalezy na opini swojego
          ludu ,chociaz nawet gdyby powiedział to do tych ludzi i tak by to nie
          dotarło ,bo to ciemna masa jest!.
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: metoda Jurczyka IP: *.ksiazat.v.pl 21.06.04, 09:03
            wykożystać każdą okazję do ośmieszania przeciwników, staje się twoją obsesją.
            nie ważne czy to ma sens, czy nie. nie sadzisz piotrze 33k2, że to już
            niepokojący objaw? i określenie "ciemna masa" nie znudziło ci się? wymyśl
            jakieś inne, przecież umiesz.
            • Gość: kos Re: metoda Jurczyka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.04, 06:06
              korzystać -panie Pażdzioch - edukacja jednak powierzchowna - tak myślałem.
              • anamar Re: metoda Jurczyka 22.06.04, 10:07
                Gość portalu: kos napisał(a):

> korzystać -panie Pażdzioch - edukacja jednak powierzchowna - tak
                myślałem........................................................................
                ..JAKA TAM POWIERZCHOWNA????TO KOLEGA DYZMY Z OXFORDU!
            • Gość: MARIANEK P. Pazdzioch! zaprzestan uzywac tego nicka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 22:23
              Wzywam i apeluje, naduzywasz nicka Marian Pazdzioch, twoja osoba niegodna jest
              by poslugiwac sie tym nickiem, wiec wzywam po raz kolejny - niegodnys nawet
              zamiatac podloge przed Marianem Pazdziochem!!!
              • Gość: Marian Pażdzioch Re: Pazdzioch! zaprzestan uzywac tego nicka!!! IP: *.ksiazat.v.pl 22.06.04, 23:29
                odpowiadam na twój dramatyczny apel. wczuwając sie w twe jakże dramatyczne
                wezwanie, kierujac sie odpowiedzialnością ,zdaję sobie sprawę,że rzeczywiście
                nadużyłem nicka marian pazdzioch, swymi jadowitymi wypowiedziami, narazając sie
                na wyzwiska zbawczej elyty inelektualnej tegoż forum. w zwiazku z tym, od tej
                chwili zrzekam się tego nicka, obierając sobie nowy, mam nadzieję zadowalający
                ciebie, oraz wszystkich których raził mój dotychczasowy znak rozpoznawczy.więc
                ja niegodny zamiatać podłogę przed marianem pazdziochem, bedę rozpoznawalny pod
                nowym jakże całkowicie zupełnie innym nickiem: Marian Marianowicz Pazdzioch.
                • Gość: renata Re: Pazdzioch! zaprzestan uzywac tego nicka!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 00:55
                  proponuję Maryjan Maryjanowicz Piździoch
    • Gość: kos Re: metoda Jurczyka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.06.04, 18:36
      Może Marian Pażdzioch skomentuje postępowanie swojego prezydenta?
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: metoda Jurczyka IP: *.ksiazat.v.pl 20.06.04, 22:59
        niewiedziałem że prezydent jurczyk obligowany jest do informowania na forum o
        planach i rozkładzie swojch zajęć. proponuję zainteresowanym zapytać pana
        prezydenta, lub jego rzecznika.
    • Gość: student Re: metoda Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 22:11
      czyżby Pażdzioch czyli Słowacki i zorro czyli Trzos nie zauważyli tego wątku
      a może tak jak szefunio chowają głowę w piasek
      wrócą na forum jakby nigdy nic w innym wątku
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: metoda Jurczyka IP: *.ksiazat.v.pl 20.06.04, 23:14
        widzę że zatęskniłeś za pazdziochem, a może za słowackim, musisz się
        zdecydować. i zastosuj terapię wietrzenia mózgu na swieżym powietrzu.
        martwię się! że z tobą jednak gorzej. przewidzenia skojarzeń zorro jako trzosa
        utwierdzają mnie, co do tych podejrzeń.
    • Gość: andreas a mnie jest szkoda tego faceta IP: *.salsa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 14:27
      słuchajcie facet miał haryzmę (ja go nigdy nie lubiłem, płaczek straszny inie
      dawał rady jak były stresowe sytuacje - co pamietam z "tamtych" lat), a teraz
      stracił wszystko. Ba, narobił sobie gówna wokół swoje nazwiska, mało narobił
      burdelu w mieście. Przecież facet jest skończony. Będą nagrody im. Jurczyka, za
      brak kompetencji i głupotę. A mogłyby być pomniki... Naprawdę żal mi do.
      Przecież słuchajcie on wtedy to podpisał, bo nie miał właśnie silnej woli na
      powiedzenie NIE. Jest strasznie słaby psychicznie, to takie dziecko. Tylko stał
      akurat w odpowiednim miejscu w odpowiedniej chwili...
      Może te protesty przenieść na ogródki...
    • Gość: leon Re: metoda Jurczyka IP: 62.233.217.* 20.06.04, 14:36
      marian jest rzeczywiscie malym dzieckiem z naiwna ufnoscia do calego otoczenia
      w dodatku dzieckiem, ktore sie nie chce uczyc. ma jednak cos czego ja i inni mu
      zazdroszcza, instynkt polityczny ktory rzadko go zawodzi i chocby sytuacje
      wydawaly sie nieprawdopodobne to marian zawsze na tym instynkcie wygrywa
      • Gość: piotruś Re: metoda Jurczyka IP: *.devs.futuro.pl 21.06.04, 08:50
        ja tam sądze ze ma wlasną metodę na żądzenie nasz dziadek - obiecywać,
        obiecywać, obiecywać, a jak trzeba coś zrobić to głowe w piasek i zdanie "winni
        są...". po tym zdaniu szypko sie zmyć i potem oświadczenie z karteczki jak to
        on walczył a inni mu psują i wogule jest lipa ale złe nastroje naprawią sie w
        parku rozrywki w którym będzie stadion, wyzutnia rakiet, i ladowisko dla
        marsian!!

pozdrawiam
    • enancjo Re: metoda w piers denta !!! 21.06.04, 08:47
      .. jedynego uczciwego i sprawiedliwego ..
      Enancjo
      PS:
      .. swoja droga bebnil paluszkami w blat z tych nerwow ..
      .. jeszcze 2-3 takie zadymy i poplynie w wieczna niepamiec
      mieszkancow ..
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: metoda w piers denta !!! IP: *.ksiazat.v.pl 21.06.04, 09:07
        ja bym na to nie liczył.
    • enancjo Re: metoda Jurczyka 21.06.04, 09:10
      .. wiem wiem .. lato ma nie byc zbyt gorace ...
      .. ale swoja droga zycie ma swoja sprawiedliwosc ..
      Enancjo
      PS : chwala medichlorianom .. w nich cala nadzieja :))
    • Gość: Antyknajak Sposób rządzenia Jurczyka jest jak za komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 09:53
      Tak dokładnie było. Powstawały napięcia społeczne, że nie ma mieszkań to I
      sekretarz zwalniał Dyrektora Gospodarki Mieszkaniowej i juz było dobrze.
      Brakowało papieru toaletowego , tow. I sekretarz zwalniał Dyrektora
      papierni.Brakowało akademików, zwalniał Rektora itd itd
      Oczywiście, że nie tu leży problem. W ten sposób to Jurczyk może zatrudniac i
      zwalniac przez 2 kadencje (tfu, tfu przez lewe ramię !), ale tow. I sekretarz
      będzie cały czas ten sam do czasu aż całośc nie wyjdzie na ulicę.
      I tu jest nowość w stosunku do komuny a wręcz "lepszość". Marian prywatnie
      pójdzie na czele manifestacji przeciwko Marianowi-Prezydentowi.
    • Gość: andreas Panie Prezydencie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 18:56
      Panie Prezydencie, proszę zauwazyć, że poprzedni prezydenci naszego miasta
      mieli różne opinie (a to "koperta", a to "patriota"), no różne... ale z żadnego
      się nie śmiano, nie wyszydzano - wręcz przeciwnie uznawano ich za cwaniaczków.
      Pan niestety jest obśmiewany - JEST MI PRZYKRO, ŻE PREZYDENT MOJEGO MIASTA MA
      TAKĄ OPINIĘ. To nie jest dobry wizerunek, to nie jest dobra wizytówka...
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Panie Prezydencie IP: *.ksiazat.v.pl 21.06.04, 23:34
        no bez zbytniej przesady panie andreas.pan prezydent jest obśmiewany przez
        kilku, no może kilkunastu wybitnych uczonych intelektualistów na tym forum,
        próbującym przejąć kompetencje prezydenta. w ten sposób celowo i z
        premedyytacją sprawiają przykrość panu, wypaczając i tak nadwyrężoną przez
        poprzedników opinię o naszym grodzie. z pełnym jednak poświęceniem pracują na
        tę opinię. kryjąc się pod różnymi nickami, zupełnie słusznie mniemając iż
        osmieszanie prezydenta przysparza im chwały niezłomnej i stawia ich w wyścigu o
        palmę pierwszenstwa niekompetencji i ignorancji. zupełnie zgadzam się z
        panem."to nie jest dobry wizerunek, to nie jest dobra wizytówka".ale puki
        co..?
        • Gość: e.beata Re: Panie Prezydencie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 23:50
          Maryś a przedź sie ty ino po mieście i posłuchaj co ludzie gadają ;-)
          Boć widać, że zza stolika, niewiele widać.
          Każdy kto ma trochę oleju w głowie, kto widzi co Jurczyk wyprawia, śmieje się z
          tego. Przez łzy niestety. I to dopiero tragedia.
          Myślę, że nic gorszego nie mogło Jurczyka spotkać.
          Mozna nie mieć głowy do rządzenia, być nieudolnym w swej prezdenturze, ale
          obśmiewanym... wydaje mi się, że niedługo po mieście i nie tylko będą biegały
          niezłe żarty na temat Naszego Panującego.
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: Panie Prezydencie IP: *.ksiazat.v.pl 22.06.04, 09:08
            jest to cena za którą płaci osoba publiczna. w tym wypadku niemały wkład w
            ośmieszaniu ma wyborcza. niemogąc znalezdz argumentów typu; koperta,walizka,
            czy inne, znajduje inne prostackie moim zdaniem chwyty. niezastanawiając się
            nad tym, że osmieszjąc prezydenta wybranego w sposób demokratyczny, osmiesza
            się sama, oraz miasto, także mieszkańców dzięki którym istnieje. spadek
            zainteresowania tą gazetą jest na to dowodem. pomagają jej w tym niektóre osoby
            z tego forum, ale nie należy z tego powodu dramatyzować,to im wolno. ich zdanie
            tak głośne swego czasu nawołujące do odwołania jurczyka zignorowane przez
            większość mieszkańców, pokazuje jakich argumentów i sposobów użyto i z jakim
            jakze mizernym skutkiem. tak że spoko!
            • enancjo Re: .. prawdziwy komunista .. 22.06.04, 10:01
              .. jak czytam te pro w PIERS DENTE i jedynie uczciwe i
              sprawiedliwe wypociny .. to czuje analogie z niewzruszonym
              okresem upadajacej komuny .. roznica tylko jedna .. ten
              upadek bedzie demokratyczny ..
              .. nasi wielcy przywodcy tez nie wierzyli ze oni chcac
              dobrze robia zle ... w czym sie nasz w Piers Denty rozni
              od nich .. jak dotad niczym ..
              .. pamietam na szkolce w wojsku taki plakat .. PRAWDZIWY
              KOMUNISTA NIE MUSI WIDZIEC SWOJEJ DROGI .. WYSTARCZY ZE JA
              CZUJE .. i ktorys z kolegow dopisal przed wyjsciem .. A
              WIEC PROWADZ NASZ SLEPCZE ..
              .. to co sie dziej w naszym miasteczku to slepota .. :
              - niezrealizowane obietnice wyborcze ( co zostało zrealizowane ??)
              - importowani biznesmeni w wladzach miasta ( nie ma madrych
              w szczecinie ?? .. bzdura ..)
              - nawamianie / uzywanie autorytetu wladzy do nie chodzenia na
              wybory ( to bylo skandaliczne i skundlone zachowanie zastraszonej
              hieny, ktora umie ugrysc tylko padline lub slabszych !!),
              - samowola budowlana ( cvzyli zycie u zloba bedac bycie na bakier
              z prawem .. niewzruszeni komunisci .. postepowali tak samo ... bo
              jak to inaczej nazwac !!!)
              - brak kontroli nad UM ( vide chocby sprawa zasilkow ),
              - ignorowanie RM, studentow i innych srodowisk miasta Szczecina
              ( publiczne okazywanie tego ),
              - itd.. itp

.. wnioski .. TAK TAK .. w SZCZCINIE mamy powrot pseudo KOMUNY,
              bo jak inaczej nazwac rzadzenie miastem sprawowane poprzez pryzmat
              zwiazkow zawodowych czyli klasy robotniczej .. i ich interesow
              rozgrywanych na wyzszych szczeblach tego kraju ...

Enancjo
    • Gość: andreas a może, a może...on wszystko wie i... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 13:26
      My tak sobie dumamy, że ten nasz prezydent to taki poczciwy i uczciwy... A
      prosze afera z 10 mln. - to duzo szmalu do podziału - i nasz prezydent obecny!
      Afera z gruntem po lotnisku - i nasz prezydent obecny! Może on nie taki
      poczciwy...
      To kupa szmalu do podziału...
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: a może, a może...on wszystko wie i... IP: *.ksiazat.v.pl 22.06.04, 17:54
        pańskie dumanie,to tylko dumanie miły panie. ciekawym co jeszcze pan wyduma, bo
        to co pan do tej pory wydumał to o kant dumy (d..y) rozbić. a dumy to panu nie
        przyniesie.
        • Gość: andreas Re: a może, a może...on wszystko wie i... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 18:00
          proszę Pana to nie o dumanie, a juz na pewno nie o dume chodzi - tylko o szmal.
          W każdej tej sprawie gdzie miasto traciło grube miliony prezydenta podpis lub
          przychylność, zeby nie powioedziec decyzja była decydująca, a więc naprawdę
          dużo nie trzeba dumać, a dume mozna stracić dla takiego szmalu na pewno...
          Prosze Pana, z Przyjaciół Żołnierza i skromnego mieszkanka, poprzez wypoczynek
          ze skóry do domku....
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: a może, a może...on wszystko wie i... IP: *.ksiazat.v.pl 22.06.04, 19:35
            nooo! moje mieszkanie nie jest takie skromne, mówiąc nieskromnie. skoro zna je
            pan i porównuje do swego, mówiąc o nim skromne, to wyobrażam sobie pańskie i
            winszuję metrażu i wygód bez nieśmiałości skromnej.
            • Gość: andreas Re: a może, a może...on wszystko wie i... IP: *.salsa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 20:54
              Panie Marianie....Panie Prezydencie.... To Pan... osobiście...
            • Gość: andreas Re: a może, a może...on wszystko wie i... IP: *.salsa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:06
              a ja Panie Marianie... Panie Prezydencie mam 110 m kw. A Pan?
    • erich_honecker Re: metoda Jurczyka 22.06.04, 17:54
      Szkoda slow. Ale macie go na wlasne zyczenie.
      • Gość: e.beata do Mariana P. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 21:58
        Marian nie lubisz wyborczej, rozumiem, gusta różne są. Ale co tutaj robisz w
        takim razie. Masochista jesteś? Czy szefostwo wydelegowało?

Szczerze na to pytanie nie mozesz odpowiedzieć tutaj.
        Więc odpowiedź sobie przed lustrem.
        Gdy oglądasz Mariana J. np. w TV, lub na żywo, to nigdy nie odczułeś żenady?
        Nie śmiałeś się w duchu z tego co wyprawia?
        Jż. odpowiedź brzmi przeczaco, to zawiodłam się na twojej inteligencji i
        poczuciu humoru.
        Zgadzam się ze prasa moze naginać rzeczywistość.
        TV pokazywać wybrane fragmenty.
        Ale w jaki sposób nagiąć cytat??
        Jak nagiać wypowiedzi oglądane na żywo?
        Jak nagiąć zaistniałe fakty, dowody?

Jz. naprawdę wierzysz w to co piszesz, to bardzo współczuję tobie przebudzenia.
        Im większa miłosć tym większy zal po niej.
        • Gość: Marian Pażdzioch Re: do Mariana P. IP: *.ksiazat.v.pl 23.06.04, 09:16
          bardzo lubię wyborczą, jest taka prawdomówna.
          i wszystkich piszących na tym forum,z tych samych powodów.
          lubię radio
          lubię tv

lubię. jak się cwaniaczkom nie udaje dorwać do koryta.(nie mam na myśli
          forumowiczów)a próby, podchody z widoczną fałszywą miłością do szczecina na
          ustach,sa aż nadto widoczne.
          lubię obserwować jak pewin pan kombinuje, jak zostać nadprezydentem, pod
          pozorem odciązenia obowiazków obecnego.
          a najbardziej lubię mieć swoje zdanie do chwili przekonania mnie w 100% do
          swego punktu widzenia. 1% watpliwości powoduje że zostaje przy swoim.
          • Gość: e.beata Re: do Mariana P. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 22:26
            A czy ty do wszystkiego musisz politykę wciskać?
            Spójrz na Jurczyka nie jak na polityka /to nie trudne, bo polityk ci on żaden/,
            spójrz na niego bez tej całej otoczki dworzan, spójrz na jurczyka jak na
            człowieka.
            Podoba ci się on?
            Jego charakter, poglądy?
            Pokazałbyś się z nim na spotkaniach z ludzmi na poziomie?
            Zabrałbyś go z sobą aby załatwiać poważne interesy na zachodzie?

Podkopy polityczne, teorie spiskowe to chleb codzienny.
            Ale naprawdę uważasz, ze ten człowiek powinien piastować funkcję
            prezydenta????!!!! Tylko dlatego, że ktoś się szykuje na jego stołek???!!!
            To wsadzmy na prezydenta pierwszego lepszego bezrobotnego.
            Przynajmniej chłopina trochę lepiej pożyje. Naje się do syta, długi spłaci.
            • Gość: Marian Pażdzioch Re: do Mariana P. IP: *.ksiazat.v.pl 25.06.04, 00:05
              wszystko jest polityką, brudną i trudną. czy mi się podobają jego poglądy.
              powiem tak; gdy myśmy próbowali zdobywać wykształcenie, wiedzę, uczyliśmy się
              demokratycznych zasad w nowej zupełnie sytuacji, ludzie tacy jak jurczyk
              poświęcali się, walcząc własnie po to byśmy mogli dzisiaj zupełnie swobodnie o
              tym pisać, mówić czy śpiewać. możemy się nie zgadzać z jego poglądami,
              charakterem, może nawet wyglądem, sposobem wyrażania się, czy błędnych
              decyzjach podejmowanych (ostatnio z zasiłkami). wolno nam! krytykować go,
              wolno nam! ale wybacz mi śmiałośc, nie zgadzam się aby niektórzy tu piszący,
              używali słow obelżywych, wyssanych z palca paszkwili. obrażając w ten podły
              sposób jego właśnie, opluwając tym samym, całe to pokolenie młodych w latach 70-
              tych i 80-tych ludzi. dzisiaj starszych schorowanych , często na głodowych
              emeryturach i rentach, nazywanych przez niektórych "ciemną masą" cimnogrodem,
              czy innymi epitetami. własnie ta "pseudointeligencia" wykształcona dzięki tym
              ludzim wyje najgłośniej. wyjaśnij mi proszę w czym lepszym byli prezydenci,
              sochański,koćmiel czy runowicz, co takiego wspaniałego zrobili dla nas, dla
              szczecina? czy po każdym z wymienionych coś zostawało, prucz długów? dlaczego
              wtedy nie było protestów i referendów? powiem ci dlaczego. bo ludzie wtedy w
              coś wierzyli, uwierzyli politykom że idzie nowe,lepsze. no i było, a potem
              przyszło sld, kwaśniewski,i spółka... a zresztą! po co ja to ci opowiadam? tą
              przypadłość znasz tak samo jak ja. przepraszam za ostre słowa, ale tak właśnie
              myślę. jest to ten jeden procent wątpliwości w mojej wąskiej muzgownicy,
              wybacz!
              • Gość: kos Re: do Mariana P. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 07:56
                Faktycznie -ty wiedzę tylko próbowałeś zdobywać , ale ci nie wyszło i dlatego
                twoja "muzgownica" (pisze się poprawnie mózgownica) jest wąska ("prucz" też się
                pisze inaczej).W swojej wypowiedzi używasz słów które jednoznacznie kojarzą mi
                się ze słownictwem partyjnych aparatczyków z lat 60-70. ( "wyssane z palca
                paszkwile ,obrażając w podły sposób ,opluwając itp.) Nie uważam , abym komuś (
                oprócz swoich rodziców) zawdzięczał zdobyte wykształcenie .Zrozum człowieku ,
                fakt, że poprzedni prezydenci nic dla Szczecina nie zrobili nie może być
                usprawiedliwieniem złego działania obecnego . I nie jest ważne czy jest to
                Jurczyk czy ktoś inny. Martylologiczna przeszłość nie może być przepustką do
                prezydenckiego fotela.Moim zdaniem właśnie to i populistyczne chwyty były
                źródłem sukcesu Jurczyka.Ja nie wierzę Jurczykowi kiedy mówi o tym ,że rozumie
                biedych emerytów, samotne matki, i innych pokrzywdzonych przez los , mając co
                miesiąc kilka tysięcy za ..... no właśnie za co? Miastu jest potrzebny
                gospodarz , a nie człowiek który jest sterowany ( kiedyś przez Wieczorka ,
                teraz przez Czesnego) i własną niekompetencję tłumaczy rzucaniem kłód pod
                nogi.Zgadzam się z jednym - ludzie wierzyli - a nie wierzą , również
                dlatego ,że miastem kieruje ktoś taki jak obecny prezydent , który nawet wtedy
                kiedy może pokazać siłę swoich wyborców nawołuje ich do rezygnacji z
                demokratycznych przywilejów.A może była to obawa przed przegraną ? Tym gorzej .
                • Gość: Marian Pażdzioch Re: do kosa IP: *.ksiazat.v.pl 25.06.04, 09:19
                  masz rację, ale tylko z"u", natomiast reszta twoich skojarzeń tylko w części
                  pokrywa się z moimi. rzeczywiście miastu potrzebny jest gospodarz, ale idąc
                  tokiem twojego rozumowania, czy gospodarstwo będzie rozwijać się, jeżeli
                  rodzina jest żre się między sobą a każdemu z jej członków chodzi tylko o to aby
                  wyrwać z niego jak najwięcej, nasza rada miasta jest właśnie taką rodziną, i
                  nie jurczyk jest tu problemem a ona właśnie. miastu potrzebna jest"rada" bo ta
                  więcej przypomina targ(owice)
              • Gość: student Re: do Mariana P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:03
                poza licznymi błędami ortograficznymi wypowiedź Paźdxiocha jak żywo przypomina
                mi teksty Mariana
                czyżby Paździoch mu to pisał
                a błędów ortograficznych w wypowiedziach nie słychać
                do argumentów emocjonalnych typy oni walczyli dla was trudno się ustosunkowywać
                ubowcy także walczyli dla nas i każdy miał swoje racje
                Marian walczył po obydwu stronach
                natomiast dlaczego nie zwoływano referendów
                z prostej przyczyny
                po raz pierwszy prezydent wybrany jest przez mieszkańców i tego wymaga
                ordynacja wyborcza i jeszcze kilka innych ustaw
                56 tysięcy szczecinian powiedziało Marianowi nie
                z samotnymi matkami i spółką Niemcy Afrykanie to nie wpadka tylko zwyczajność
                Marian nie wie o co chodzi a różne Paździochy to wykorzystują i robią przekręty
              • Gość: student Re: do Mariana P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:13
                polityka jest wtedy brudna gdy tworzą ją brudni ludzie
                dlatego też polityka w wykonaniu Mariana jest brudna i trudna
                specjalnie wpróbujesz wrzucić wszystkich do jednego worka
                podział polityków na złodziei i populistów jest zbyt uproszczony
                dokonałbym podziału na dwie podgrupy
                złodzieje dzielą się na tych co kradną i tych którzy zamykają oczy i udają że
                nie widzą gdy inni kradną
                populiści dzielą się na tych którzy ścigają złodziei bo chcą znaleźć się na ich
                miejscu i na tych którzy autentycznie chcą zastopować złodziejstwo
                nie będę rzucał nazwiskami
                sami dopasujcie do podgrup

• enancjo Re: do Mariana P. 25.06.04, 09:11
                  .. jest jeszcze grupa politykierow i krzykaczy .. co
                  chcieliby ale nie ma tak duzych pieluch ...
                  Enancjo
                  • Gość: Klaudiusz Re: do Mariana P. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 10:15
                    Podoba mi się klasyfikacja studenta. Jak zacząłem przyporządkowywać polityków
                    do tych grup to wszystko się zgadza. A politykierzy i krzykacze też w tych
                    podgrupach sie mieszczą, albo jako złodzieje przymykajacy oczy albo populiści ,
                    którzy sami chcą zostać złodziejami. Na pewno nie należą do grupy populistów
                    którzy chcą zmian. Takim przykładem populistów którzy chca zmian jest Rokita,
                    Giertych i Kaczyński. Bez względu na to jakie to mają być zmiany, jestem
                    przekonany, że nie chcą oni zdobyć władzy dla możliwości złodziejstwa. Ale nie
                    znaczy to, że ludzie z ich tzw. struktur partyjnych bedą tacy sami jak oni.
                    Niestety, przykłady nawet w Szczecinie są wręcz przeciwne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka