Dodaj do ulubionych

Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i pr...

04.06.12, 21:02
Czy sierzant nosi takze rasistowskie odznaki na mundurach, tak jak te, ktore maja jego koledzy? Te przedstawione niedawno przez gazete. Z napisami "100% fuck your culture", "stowarzyszenie polujacych na afganczykow" i inne, np. trupie czaszki?
Czy to jest element honoru i godnosci polskiego wojska czy tez zglosi to do prokuratury?
Obserwuj wątek
    • zed.1 Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i pr... 04.06.12, 21:07
      Jak dla mnie to jest polowanie na internautow jednoczesnie przykrywajac to jak takim zachowaniem zolnierze sami zniewazaja armie.

Jak trzeba byc bezczelnym by zglaszac na prokurature takie wypowiedzi gdy jednoczesnie zolnierze odznaczaja sie takimi rasistowskimi rzeczami? Jesli ktos na misji "stabilizacyjnej" oznacza sie jako "polujacy" na obywateli tego kraju to zachowuje sie moim zdaniem jak okupant, tylko do glowy sierzanta to nie dociera.
      • Gość: mecenas kultury Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.12, 21:17
        a czy pan sierzant (juz sama ranga wskazuje ze tytanem intelektu nie jest) nie pomyslal ze branie pieniedzy za "usluge" stabilizacyjna w wojnie nie majacej dla naszego kraju zadnego znaczenia moze budzic takie skojarzenie? czy zolnierzy francuskiej legii cudzoziemskiej sie tak nie nazywa? a sa oni tam na tych samych zasadach i w tym samym celu...

czy nasz orzel temidy pozwie tez swoich sojusznikow z usa ktorzy otwarcie mowia tu cytuje ze nasza armia to banda tchorzy przyjezdzajaca spalcic tylko kredyty. czemu tam nie ida pozwy tym bardziej ze "szkaluja" one wizerunek herosa WP i kraju na swiat.

myslimy sierzancie myslimy i wyciagamy wnioski, codzienne zycie to nie wojsko gdzie zwalnia sie z przywileju posiadania szarych komorek
        • Gość: Ja Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.CNet.Gawex.PL 04.06.12, 22:24
          Ciekawe mecenasie jakie masz wykształcenie? Musiałeś zatrzymać się w swoim rozwoju światopoglądowym, skoro nie wiesz, że w obecnej armii co trzeci szeregowy zawodowy ma wyższe wykształcenie etc. Ale skąd osoba wyciągająca wnioski na podstawie tego co zobaczy przez judasza w drzwiach ma wiedzieć? No nie mecenasie :-)
          • Gość: mecenas kultury Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.12, 09:51
            Gość portalu: Ja napisał(a):
            co trzeci szeregowy zawodowy ma wyższe wykształcenie

musza byc to wiec prymusi uznanych uczelni skoro biora prace ktora wg. rozporzadzenia moze wykonywac absolwent gimnazjum:)
            • pannamarianna777 Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 05.06.12, 10:49
              Odpowiem jako kobieta, która nie ma pojęcia o armii.
              A w wojsku podobają mi się parady i defilady. Podoba mi się też zmiana warty przed pomnikiem Nieznanego Żołnierza. Podobają mi się zresztą parady wszystkich, bez wyjątku armii
              Tyle wstępu.
              Mężczyzn dzielę w.g mojego babskiego oglądu na Mężczyzn i safanduły.
              Ten pierwszy nie musi umieć się bić i być napakowany. To facet rzetelny, inteligentny, na którym można polegać. Wady dopuszczone, oprócz nałogów.
              Safanduła?
              To ten wszystko wiedzący, ale mało osiągający. Wszyscy są winni, bo nie dostrzegli jego cudowności. Rząd, bo za mało zarabia, policjant - bo wlepił mu mandat. I głosi, że "psy" stosują przemoc. No żołnierze, gdzieś tam pojechali. I też stosują przemoc.
              I staje się dzielny. Ogląda tv i piwem w ręku komentuje i mądrzy się. No może jeszcze napisać swoje "rozważania" w internecie.
              Jest przeciw - to oni są głupi (choć imiennie nikogo nie zna)
              Narażają życie - bo to ludzie o instynktach morderców. Itd... itd...
              Wyżej można było przeczytać.
              Do wojska nie ma przymusu iść. I bardzo dobrze.
              Ale też bardzo dobrze, że są ludzie, którzy tam idą. I zarzucanie im, że dostają wcale nie najwyższe wynagrodzenie za ciężką pracę jest bezczelnością i chamstwem
              W rodzinie nikt, absolutnie nikt nie pracuje, nie pracował w wojsku.
              A pana sierżanta podziwiam.
              I powodzenia życzę.
              • Gość: mecenas kultury Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.12, 11:17
                pannamarianna777 napisała:
                >Odpowiem jako kobieta, która nie ma pojęcia o armii...

i znow wychodzi na to ze najwiecej do powiedzenia maja ci ktorzy o problemie nie maja pojecia...

• pannamarianna777 Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 05.06.12, 11:39
                  Wiesz, że kobiety lubią w wielu sprawach zabierać głos. Gdybyś czytał uważnie - to napisałam, że na wojsku się nie znam. Ale na temat zachowań safanduł mogę. powiedzieć, bo w pracy , wśród znajomych są, czy byli
                  I wykorzystuję możliwość jaką, jako kobieta mam : gadam jak wszyscy, jak mężczyźni. Bez ograniczeń
                  Pozdrawiam i życzę cierpliwego znoszenia mądrzenia się kobiet
                  • Gość: kpr. Marucha Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.ias.bredband.telia.com 05.06.12, 11:42
                    Safanduła jestem, ale pyerdolę jak kapral!
                    • pannamarianna777 Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 05.06.12, 15:15
                      Poprawy kondycji życzę. Może dobrze by było wejść pod jakiś pantofel?
              • Gość: glut Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: 213.155.180.* 05.06.12, 14:00
                pannomarianno777, chyba masz na myśli pomnik wdowy po Nieznanym Żołnierzu. Też tak miałam w swoim czasie - powinnaś natychmiast oddać cnotę jakiemuś zupakowi, najlepiej w poligonowych okolicznościach przyrody.
                • pannamarianna777 Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 05.06.12, 15:18
                  Może i masz rację odnośnie pomnika.
                  Jeśli chodzi o cnotę - to pół wieku temu gdzieś się zapodziała.
                  Ale miejsce do stracenia cnoty całkiem romantyczne. Nie ma to jak znać się na rzeczy.
        • Gość: gość Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.tktelekom.pl 04.06.12, 22:35
          "a czy pan sierzant (juz sama ranga wskazuje ze tytanem intelektu nie jest) " - na jakiej podstawie tak uważasz? Gwarantuję, że niejeden st. szer. przewyższa intelektem całą masę wyprodukowanych pseudo-mgr'ów.
          "czy zolnierzy francuskiej legii cudzoziemskiej sie tak nie nazywa?" - najpierw poczytaj o legii cudzoziemskiej, a potem pomyśl - do czego sam zachęcasz - czy można tą formację przyrównać do wojska polskiego - wg mojej wiedzy nie można, to dwie różne formacje.
          Nasi żołnierze nie biorą kasy za - jak to nazwałeś usługi stabilizacyjne - ale jak każdy normalnie pracujący człowiek za swoją pracę, a że taki jej charakter ustanowili nasi politycy to już swoje uwagi w tym temacie skieruj właśnie do odpowiedzialnych za taki stan rzeczy polityków.
          • Gość: misiek Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.internet.szczecin.pl 04.06.12, 22:49
            > Nasi żołnierze nie biorą kasy za - jak to nazwałeś usługi stabilizacyjne - ale
            > jak każdy normalnie pracujący człowiek za swoją pracę,
            nie ośmieszaj się, bo odpowiem ci, że prostytutka też bierze pieniądze za swoją pracę. A nie chciałbym aby Polska Armia była porównywana do takich zawodów.
            Zołnierz nie idzie , bo mu płacą. Tak robi dziwka.
            • Gość: gość Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.tktelekom.pl 04.06.12, 23:00
              Załóżmy, że jesteś murarzem na jednej budowie i za to dostajesz wynagrodzenie. Pracodawca wydaje Ci polecenie, że przez tydzień będziesz popołudniami po 3 godziny pracował na innej budowie, ale dostaniesz za to dodatkowe pieniądze. W tej sytuacji jesteś dziwką? Człowieku, przeczytałeś, co sam napisałeś? Porównałeś między wierszami WP do najstarszego zawodu świata...jakim prawem? Każdy bierze pieniądze za swoją pracę, co w tym złego? Może zamiast skupiać się na zaglądaniu do cudzych portfeli zajmijmy się swoim życiem, albo pomocą innym, a nie wzajemnym, bezsensowym nakręcaniem się.
              • Gość: Vlad.H. Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.06.12, 00:52
                porownujesz budowanie do zabijania?poza tym jak mu sie nie odoba to sie zwolni i podzie gdzie indziej a ty ? a ty boisz sie zrobic kariere poza wojskiem - co potrafisz? co potrafisz co nie ma za zadanie niszczenia - co potrafisz stworzyc, zbudowac?

Pracowalbys za 1200zl w wojsku a za te 3 godziny np 200zl i co pojechalbys do Afganistanu za 1400zl? Jedziesz tam dla kasy a wiec jestes najemnikiem - za ile zabilbys czlowieka - jak wyjdziesz z wojska to co bedziesz robil? zabijal na zlecenie bo przeciez musisz zwiazac koniec z koncem a nic innego nie umiesz?
              • zed.1 Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 05.06.12, 02:56
                jesli dzialania wojenne nie sa prowadzone w celu podboju, obrony czy tez reprezentowania jakiegos bezposredniego interesu kraju, a po to by za to uzyskac cos od sojusznika i na jego zlecenie to jest to dzialalnosc najemna.

porownanie do prostytutek nie na miejscu, ale sciemnianie, ze polska tam jest w jakims wyzszym celu a nie na zlecenie to samooszukiwanie sie.
              • mrrrwrrr Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 05.06.12, 08:20
                Honor polskiego żołnierza:
                szczecin.gazeta.pl/szczecin/56,34939,11823724,Komandosi_na_polowaniu,,3.html
                Honor amerykańskiego żołnierza:
                wyborcza.pl/1,75477,11119574,Amerykanscy_snajperzy_na_zdjeciu_z_flaga_SS.html
                Dlaczego Afganistan a nie np.Korea Pn?
                wyborcza.biz/biznes/1,101562,8011624,Afganistan_bedzie_potega__Odkryto_ogromne_zloza_surowcow.html
              • Gość: misiek Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.internet.szczecin.pl 05.06.12, 09:59
                > Załóżmy, że jesteś murarzem na jednej budowie i za to dostajesz wynagrodzenie.
                > Pracodawca wydaje Ci polecenie, że przez tydzień będziesz popołudniami po 3 god
                > ziny pracował na innej budowie, ale dostaniesz za to dodatkowe pieniądze. W tej
                > sytuacji jesteś dziwką?

Jeżeli tą budową jest np. miejsce do znęcania się nad ludźmi, czy też nielegalna budowa rezydencji w środku parku narodowego - TO ODMAWIAM. Jeżeli patrzysz tylko przez pryzmat pieniędzy, to jesteś żałosny. Honorjest wart wiecej niż pieniądze. Tak było przez lata. Ale nie dziś. Dziś honor to kasa.
                Jeszcze raz powtarzam Polska armia utrzymywana jest Z NASZYCH PODATKÓW. Jak jako żołnierz najpierw pójdziesz do pracy w fabryce czy innej firmie i wpłacisz do budżetu milion złotych , to możemy pogadać. Na razie dla mnie jesteś tylko zjadaczem moich pieniędzy.
          • Gość: Vlad.H. zalosne tlumaczenie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.06.12, 00:59
            wyjezdzacie bo chcecie - bo dobrze placa - bez etyki i moralnoscia tam przezywacie przygode zycia... i jeszcze moze ktos sie nabierze na bohatera...
      • Gość: adam Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.12, 21:28
        sierżanto to gość, bo potrafi z otwartą przyłbicą bronić swoich racji. a ty tylko potrafisz atakować zza winkla .nasz żołnierze na misjach to nasi reprezentanci i godnie reprezentują nasze społeczeństwo. to dzielni i honorowi ludzie.
        • tertium-non-datur Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 04.06.12, 21:42
          W tym przykładowym rzekomo obrażającym cytacie z jakiegoś forum w sposób bardzo naciągany można doszukiwać się jakiejś obrazy. Faktem jest, że w stosunku do osób publicznych jaką jest w szczególności prezydent dopuszcza się stosowanie ostrzejszego języka niż do osób niepublicznych, co potwierdzają wyroki sądów. Jedyną różnicą jest tylko surowość kary, bo za obrazę ministra, wojewody czy premiera grozi mniejsza kara niż za obrazę prezydenta. Ale musi dojść najpierw do tej obrazy.

Natomiast przytoczony cytat to nie obraza, a raczej niesprawiedliwa i skrajnie jednostronna nierzetelna opinia. Nie ma tam żadnych wyzwisk od takich i owakich, a nawet słów lżejszego kalibru w postaci najemników, pionków itp..Nie można karać kogoś za głupotę, niewiedzę, i pisanie bzdur (z wyjątkiem dziennikarzy za nierzetelne artykuły/reportaże w gazetach, programach TV itp.).

Także dla mnie ten cytat to tylko jako tako ostra i nierzetelna opinia. Ale nie obraza.
          • Gość: Vlad.H. Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.06.12, 21:55
            a co odurzaniem sie w godzinach pracy? zdaje sie ze przepisy nie pozwalaja na spozywanie alkoholu w miejscu pracy? np zolnierze na patrolu moga pic alkohol?

Nie mozna obrazic armi - pan sierzant powinine beknac za pinaictwo i mam nadzieje ze jak juz prokuratury zakoncza badanie sprawy to pan sierzant dostanie kilka pozwow i dobierze mu sie ktos do kieszeni.
        • Gość: Vlad.H. Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.06.12, 21:52
          > sierżanto to gość, bo potrafi z otwartą przyłbicą bronić swoich racji.

pan sierzant to pieniacz i do tego zakladnik wlasnej "misji"

>a ty tylko potrafisz atakować zza winkla
          Nie rozumiem - moglbys wyjasnic co chciales przez to powiedziec?

>nasz żołnierze na misjach to nasi reprezentanci

Od razu mowie - nie jestescie moimi reprezentantami - jestem podatnikiem i nie zycze sobie tego by Polacy przesladowali ludnosc Afganistanu.

>i godnie reprezentują nasze społeczeństwo.
          >to dzielni i honorowi ludzie.

Sa zolneirze USA ktorzy twierdza ze Polacy to dekownicy i lenie - nie widzialem by ktokolwiek scigal te wypowiedzi - moze zasugeruj panu sierzantowi zeby sie zainteresowal i bronil dobrego imienia zolnierza - no chyba ze pan sierzant wie ze to bedzie pieniactwo a moze nie chce sie rozczarowac?

• Gość: gość Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.tktelekom.pl 04.06.12, 22:40
            "Od razu mowie - nie jestescie moimi reprezentantami - jestem podatnikiem i nie
            > zycze sobie tego by Polacy przesladowali ludnosc Afganistanu." - jak masz z tym problem to napisz petycję do Prezydenta i rządu RP, to oni odpowiadają za obecność naszych żołnierzy w Afg, a tym samym za takie przeznaczenie Twoich podatków. Masz tyle odwagi? Ale zrób to tak do końca poprawnie - podpisz się imieniem i nazwiskiem, jak to w formalnej korespondencji, podaj adres, a następnie wyraź swoje stanowisko, z czym się nie zgadzasz. Masz tyle odwagi?
            • Gość: Vlad.H. Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.06.12, 00:47
              > Masz tyle odwagi?

masz tyle odwagi by nie pojechac do Afganistanu - masz te jaja by powiedziec ze to nie jest twoja wojna czy moze bedziesz strzelal do dzieci bo tak ci kaza albo zeby dostac wiecej pieniazkow?

wyjazd jest dobrowolny - mozna odmowic ale trzeba miec odwage - miales ja? a moze zold zasmierdzial moze widziales swoja sciezke kariery bo mysl ze moglbyc wziasc zycie we wlasne rece i zyc pracujac uczciwie cie przeraza? to jak to z odwaga jest? musisz miec AKM zeby czuc sie lepiej?

Sami odpowiadace za swoja obecnosc - politycy was wysylaja ale wy nie musiscie jechac - nikt wam lufy do glowy nie przystawia ale to trzeba miec odwage jak sam piszesz by powiedziec nie... i nie zwalaj wszystkiego na Kwasniewskiego czy Tuska - gowniarskie tlumaczenie ze za wszystko odpowiada premier albo prezydent - to wasza decyzja, waszych zon ktore chca wiecej kasy.
              • Gość: gość Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.tktelekom.pl 05.06.12, 19:59
                nie jestem żołnierzem, nie analizuję motywów, jakimi się kierują biorąc udział w misji - ja odnoszę się do Twojej wypowiedzi - skoro masz taki sprzeciw co do wydawania Twoich podatków, podpowiadam rozwiązanie. Ale sądząc po Twojej odpowiedzi i sączącym jadzie mniemam, że masz w sobie zero odwagi, że poza internetem masz g....no do powiedzenia, że patrząc komuś w oczy nigdy nie powiedzałbyś tego, co napisałeś. Łatwo opluć innych klepiąc anonimowo w klawiaturę, trudniej to zrobić podpisując się imieniem i nazwiskiem, prawda?
                • Gość: Vlad.H. Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.06.12, 23:42
                  > nie jestem żołnierzem, nie analizuję motywów, jakimi się kierują biorąc udział
                  > w misji - ja odnoszę się do Twojej wypowiedzi - skoro masz taki sprzeciw co do
                  > wydawania Twoich podatków, podpowiadam rozwiązanie.

Tzn co podpowiadasz? Propozycje psania do prezydenta i premiera potraktowalem jako malo zabawny zart. Nie rozumiem jak moze cie bawic erozja mechanizmow panstwa, jak moze bawic cie brak autorytetu panstwa.

>Ale sądząc po Twojej odpowi
                  > edzi i sączącym jadzie mniemam, że masz w sobie zero odwagi, że poza internetem
                  > masz g....no do powiedzenia, że patrząc komuś w oczy nigdy nie powiedzałbyś te
                  > go, co napisałeś. Łatwo opluć innych klepiąc anonimowo w klawiaturę, trudniej t
                  > o zrobić podpisując się imieniem i nazwiskiem, prawda?

Poczekaj, ja nie biore pieniedzy z budzetu - wskaz mi podstawe prawna krytykowania postepowania tych ktorzy biora kase z budzetu wylacznie w sposob urzedowy?

I na koniec - widze ze masz klopot z rozumieniem tekstu - zauwazyles to?
          • Gość: smark Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: 213.155.180.* 05.06.12, 14:15
            "Nasi reprezentanci" dobrze sobie radzili w Czechosłowacji, a później w rozgrywkach ulicznych na terenie Polski, niestety w Iraku i Afganistanie idzie im nieco gorzej. "To dzielni i honorowi ludzie" podobnie zresztą jak generał Kiszczak.
        • Gość: misiek Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.internet.szczecin.pl 04.06.12, 22:44
          sierżant otrzymujący bardzo wysokie jak na polskie warunki uposażenie jest przykładem człowieka wyalienowanego ze społeczeństwa. To jemu się wydaje, że żołnierze na misjach ryzykują życiem.
          Bzdura panie sierżancie. W Polsce za znacznie mniejsze setki tysięcy ludzi ryzykuje życiem pracując dla Ojczyzny. To dzięki ich pracy są środki na utrzymywanie urzędasów i nierobów w mundurach. A żeby nie były to gołosłowne stwierdzenia, to wiedz, że w Polsce w wypadkach przy pracy średnio rocznie GINIE 400 - 500 OSÓB. Czyli sto razy więcej niż w jakimś tam Afganistanie. Tylko, że o tych biednych ludziach i ich rodzinach nikt nie pisze i nie nagrywa programów w TV.
          Udowodnij sierżancino, że wojna w Afganistanie jest prowadzona w polskim interesie. Ja twierdzę, że ta wojna jest prowadzona WYŁACZNIE W INTERESIE TREPÓW.
          Poza dodatkami finansowymi żołnierze otrzymują dodatkowo wyższą emeryturę, której roczny koszt sięgać będzie prawie miliard złotych rocznie.
          Jak nazwać człowieka, który jedzie z bronią za granicę? W KPZR takich nazywali bojownikami o światowy pokój. Ale ty chyba nie jesteś komunistą?
        • zed.1 Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 05.06.12, 02:57
          tak, zwlaszcza z odznakami rasizmu na mundurze reprezentuja nasze spoleczenstwo. bardzo to godne.
        • herbusas Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 27.08.12, 13:06
          to hańba, że ten zupak lży i do sądu podaje zwykłych ludzi. Nie chcę aby mnie nigdzie reprezentował. Zgłaszam obywatelski protest aby jego wynagrodzenie było płacone z moich podatków. Gdyby takich głosów było więcej, Jacek Ż. bez kasoirki inaczej by śpiewał.
    • lonelyboy1989 Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i pr... 04.06.12, 22:33
      Ktoś tu ma ewidentnie za dużo czasu.
      • lonelyboy1989 Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 04.06.12, 22:36
        I już tradycyjnie: za zarżnięcie psa toporem grozi maksymalnie 2 lata więzienia, za napisanie prawdy - 3 lata.
      • usasoldat Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 10.06.12, 09:19
        lonelyboy1989 napisał:

> Ktoś tu ma ewidentnie za dużo czasu.

o tak tak... Pan sieryżant na 100%...
        bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/55,35590,8637450,,,,8640095.html
        ciekawe czy ruszył temat assystenta sikorzyny ze stringami na polskim mundurze bohaterów Afganistanu. gdzie był Pan sieryżant? gdzie był ten honor? jak w reklamie... wyszedł...

A co zdjęcia do artykułu o Panu sierżancie stwierdzam że jest niefotogeniczny z tym karabinem i nieszczęśliwym dzieckiem któremu rzucono wodę za zrobienie zdjęcia. to taka słit focia w sam raz na fejsbuka. i do artykułu...
    • Gość: Bar Extra Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 22:51
      Żebryk teraz powiedz,że chcesz zobaczyć sie z Dodą? I zakończysz swoją misję , myślę ,że to psychoza, to da sie wyleczyć .
      Czy on ma jakiegoś przełożonego ? Bo wstyd kompanii przynosi. Jeden weteran juz poszedł na odpoczynek ten co skaleczył sie w policzek i udawał samobójcę. Cześć mu I chwała.
    • spock2 Zabezpieczajcie się - tor lub proxy w USA ! 04.06.12, 23:23
      TOR - banalnie prosty, źródlowy adres IP w zasadzie nie do wykrycia jak się nie prowadzi kosztownego i ciągłego monitoringu sieci (a tutaj od złożenia donosu do czynności sprawdzających naszych kochanych władz mijają tygodnie i jest już pozamiatabe). Proxy w USA - amerykańska prokuratura odsyła naszą na drzewo w takich błahych sprawach i nie ujawnia adresów IP. Więc skoro nasza kochana władza nie chce zlikwidować tych komuszych przepisów o obrazę majestatu to róbmy ją w konia - obrażajmy ile się da i sami na siebie składajmy donosy :)
    • prestidigitator70 Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i pr... 05.06.12, 00:14
      Wow !

Jeżeli sad przychyli się do zdania tego pana oraz oskarżenia prokuratury co do zacytowanego tekstu i zakwalifikuje go jako znieważanie Prezydenta ...to znaczy, że powróciliśmy do głębokiej komuny - tylko w innym wydaniu ...
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i 05.06.12, 09:00
        prestidigitator70 napisał:

> Wow !
        >
        > Jeżeli sad przychyli się do zdania tego pana oraz oskarżenia prokuratury co do
        > zacytowanego tekstu i zakwalifikuje go jako znieważanie Prezydenta ...to znaczy
        > , że powróciliśmy do głębokiej komuny - tylko w innym wydaniu ...

Nie, nie. To nie komuna. To szacunek należy demokratycznemu organowi konstytucyjnemu...
        :D :D

Szkoda że prokuratura nie odrzuci wszystkich wniosków jako bezzasadnych. Bo aż szkoda marnować czas piszących te opinie i oceny.
    • archeus_pl Sprytnie 05.06.12, 10:23
      Sprytny zabieg z tym prezydentem.Po pierwsze koleś faktycznie ewidentnie się nudzi i to dowód na to ,że wojsko za mało wymaga od swoich pracowników a zwłaszcza od tych umundurowanych.
      Jak ten facio jest taki wrażliwy to może nie powinien korzystać z internetu.Swego czasu w gazecie pl ukazał się artykuł "Cenzura nie łagodzi obyczajów w internecie". Jest tam ciekawy fragment ,który ten ludzik powinien sobie wziąć do serca.
      "Poza tym: forum Gazeta.pl składa się z 10 tysięcy forów, a korzysta z nich ponad 3 mln użytkowników
      miesięcznie. Ma więc wielkość metropolii. Jak w każdym wielkim mieście, i na nim są lepsze i gorsze ulice. Na
      forach politycznych agresji jest i będzie więcej niż - powiedzmy - na tych o ogródkach. To odpowiednik "trójkąta
      bermudzkiego", można oberwać. Komu nie odpowiadają panujące tam zwyczaje i polityka moderatorów, ten po
      prostu nie powinien tam zaglądać. Internet jest tak różnorodny, że każdy znajdzie miejsce do rozmowy na
      odpowiadających mu warunkach."
      Mam też dla niego zestaw podstawowy do prowadzenia dyskusji na forach internetowych.
      „ 1. Nie śpiesz się z ocenianiem.
      2. Bądź gotów przyznać się do pomyłki — nieomylnych jest mało.
      3. Licz się z uczuciami drugiej osoby - nie rań uczuć drugiego.
      4. Szanuj każde zadane pytanie - wskazuje ono na gotowość do poszukiwania Twych myśli, opinii. To dowód, że cię słuchają.
      5. Różnica zdań może być korzystna - wzbogaca obraz sprawy, ujawnia naturalne rozmaitości. Wybaczaj odmienność innym - ty też jesteś inny.
      6. Zmiana ról - przyjmij punkt widzenia swego rozmówcy.
      7. Niezgodę wyrażaj delikatnie - niezgoda jest zawsze bolesna, by załagodzić skutek, staraj się być szczególnie taktownym mówiąc NIE.
      8. Unikaj udzielania rad - nie zdają się one na wiele. Lepiej doprowadzić rozmówcę na rozwiązanie niż mu je doradzić.
      9. buduj sprzężenie zwrotne - gdy możesz, zadawaj wiele pytań i otwarcie ujawniaj swe uczucia wobec rozmówcy.
      10.Bądź wnikliwym obserwatorem — zachowania nie werbalne rozmówcy to
      kopalnia informacji o jego intencjach. Czytaj w nich.
      l l. Mów jasno i rzeczowo — nawet o poezji. Dołóż starań, by być zrozumiałym
      dla tego właśnie człowieka, z którym się spotkałeś.
      12.Okazuj szacunek dla partnera - nawet gdy uważasz, że nie zasługuje”.
      I jak się nudzi.A widać ,że bardzo się nudzi.To może zrezygnować z siedzenia w przed ogłupiającym internetem ,ale pojeździć rowerem,kupić łódkę i powędkować itd .Proponuję też przerobić podstawowy kanon światowej literatury plus kurs etyki.Może wtedy coś trafi do tej ciasnej ,żołnierskiej główki.
    • ks.pedofil Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i pr... 05.06.12, 10:25
      Rozmawialem z kolega Afganczykiem. Spytalem jak traktuja obce wojska . Jak okupantow padla odpowiedz. Nie bede sie wdawal w szczegoly, ale efektu ich dzialan pozytywnych podobno tam nie ma. To tyle jesli chodzi o prawde. Caly narod afganski tez pozwiesz przedstawicielu honoru zolnierzy, ktorzy pomylkowo zamordowali pol wioski? Jak wy mordujceie to mamy to nazywac pomylka. Jak inni to zbrodnia. Wojsko jednak zwalnia od myslenia.
    • wroclawijanin Brawo 05.06.12, 14:00
      Draństwo trzeba ścigać. Tak samo "porażające" sugestie PiSowców - też będę słał do prokuratury
    • Gość: frencio hahahahahahaha żarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 09:33
      zed.1 napisał:

> Czy sierzant nosi takze rasistowskie odznaki na mundurach, tak jak te, ktore ma
      > ja jego koledzy? Te przedstawione niedawno przez gazete. Z napisami "100% fuck
      > your culture", "stowarzyszenie polujacych na afganczykow" i inne, np. trupie cz
      > aszki?
      > Czy to jest element honoru i godnosci polskiego wojska czy tez zglosi to do pro
      > kuratury?

Prosze spojrzeć na ten zestawik naszywek:
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/56,34939,11823724,Jedni_wola_czaszki__inni_nagie_kobiety__na_polskich.html
      jest tam naszywka z logiem podobnym do "federacji sportowych" tylko zamiast bejsbolisty czy koszykarza (PANIE GORTAT) jest człowiek z karabinem. WSTYD I HAŃBA!!!

Między innymi o których mowa w tym czaszki, kościotrup z naszywka z opaską POLSKA WALCZĄCA na ręku kościotrupa to HAŃBA!!!!!!!!! szczecin.gazeta.pl/szczecin/56,34939,11823724,Kolorowe_berety_kosciotrupa,,5.html

Można też skoro.. dostępne w Afganistanie "pieprzyć kulturę" czyją? naszą? żołnierską? czy mieszkańców kraju w którym się "stabilizuje"? według poniższej plakietki szczecin.gazeta.pl/szczecin/56,34939,11823724,Gole_baby,,6.html

mamy też nawiązanie do "krzywo" strzelających moździerzy. szczecin.gazeta.pl/szczecin/56,34939,11823724,Co_ma_diabel_miedzy_nogami_,,7.html

Ogólnie Panie jaja możecie zrobić sobie z ludzi jak ta plakietka? Joker żartowniś na misji "stabilizacyjnej" w czapeczce w kolorze biało czerwonym?
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/56,34939,11823724,Obsluga_dronow_lubi_zarty,,8.html
      Obsługa dronów lubi żarty? co mamy przez to rozumiec? czy z zaskoczenia dron żartowniś ostrzela pracujących Afgańczyków na polu bo może akurat zbierali "roslinki"? bo z wyrazu mr.Jokera nie wróży to świetnego dowcipu z którego posmiejemy się "wszyscy"

Widzę Panie Jacku że do czasu interwencji MON nie miał Pan za złe kolegom że nosili takie emblematy a walczy Pan o honor żołnierza w internecie? Może zaczał by Pan walczyć o honor wojaka w bazach w których stacjonuja czy tam było by to... hmhmhmhmhm... nazwijmy to ...trudne...i wejsc do sklepu i zrobić "akcje" przeciwko plakietkom. ( z polskimi barwami, z odnośnikami do polskich kolorów, tradycji, nawiązujących do sytuacji mieszkańców kraju "stabilizowanego" etc.)
      Panie jak to jest? życia by Pan nie miał na misji zapewne... hmm?
      Szanowny Panie zacznie Pan od baz, sklepów, naszywek, swoich kolegów po fachu z USA którzy sikają na zmarłych, napiętnował Pan w bazach na forach takowe zachowania? JAKO POLSKI ŻOŁNIERZ? nawet snajperzy USA z SS są które winno być bliskie historii Pańskiego kraju, POLSKIEGO ŻOŁNIERZA który walczył o prawdziwa wolność SWOJEGO KRAJU.

A czy uważają wojacy że za każdego "omyłkowo" zabitego cywila w AfGANISTANIE płaci sie rodzinie zamordowanego 2000$ czy to nie mało jak na pomyłkę?czy to nie pokazuje że życie ludzkie w AFGANISTANIE wart jest tyle co stary rozklekotany rzęch na naszych drogach? MACIE ŻOŁNIERZE WYBÓR... nikt nie może WAM kazać.

P.S może to porównanie jest dziwne ale bardzooo życiowe:
      Firma PZU postanowiła równiez zmienić swój IMAGE. I nie ośmieszają się sciganiem internautów którzy puja jadem na nich z wielu powodów. (w wielu przypadkach słusznych) Robią swoje a zaczeli od siebie!!!! i wróże im SUKCES!!!
    • andreas.007 "Fucken taliban" 10.06.12, 10:20
      forum.gazeta.pl/forum/w,70,136258364,136258364,Jedni_wola_czaszki_inni_nagie_kobiety_na_pols_.html
    • darko555 Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i pr... 21.08.12, 19:18
      Każdy ma prawo do swoich poglądów, ale nie każde poglądy można publicznie głosić ! Co sie tyczy wojska to wiadomo że są to mordercy. Można podzielić ta czynność ze względu na motywy, ogólnie ludzie krytykują wojsko bo to zawód a wiadomo zawód zabijania za kasę budzi sporo kontrowersji. Żołnierze maja motywy tego że służą dla ojczyzny co niestety nie jest prawdą żadna wojna nigdy nie była dla ludzi, były one dla przywódców totalitarnych od zamierzchłych czasów i ewoluowały przez lata do tej formy. Nierozsądnym jest myślenie że zabijanie jest w jakimś szczytnym celu. Szczytna co najwyżej może być obrona no i inne działania taktyczne mające na celu zapewnienie obrony i bezpieczeństwa.
    • gagarininla Żebryk walczy w necie. Teraz o honor armii i pr... 23.08.12, 06:34
      Szanowni internauci,

Pomijając już kompletnie absurdalne sprawy terrorystów bliskiego wschodu, których stworzyła Ameryka (nie zapominajmy o tym) powinniśmy się zastanowić nad tym co MY tam robimy?

Okupacja jest zawsze i wszędzię okupacją, nie ważne pod jaką banderą i pod jakim pretekstem.

Polska powinna się przede wszystkim wstydzić ze swoich czynów względem innych narodów jako kraj który uważa się za najbardziej katowany, okupowany i poszkodowany przez stulecia. Kraj który kilka razy w roku, każdego roku, obchodzi rocznicę czyjegoś najazdu na ten właśnie kraj. Wręcz wstrętnym jest patrzeć na to, że staliśmy się tymi samymi okupantami jak Ci nasi odwieczni sąsiędzi. Kompletnie bezwarunkowo zostaliśmy najemnikami amerykańskiego imperializmu. Nawet niemcy którzy mają na swoich ziemiach największe amerykańskie bazy i największe ilości amerykańskich żołnierzy odmówili pomocy w tej kwestii.
      Jak możemy mówić, że mamy szacunek do naszych potomków ktorzy z takim honorem walczyli o niepodległość Swojego kraju? Polska misja, okupacja, kontyngent - jakby tam to zwać jest absolutną hipokryzją patrząc na naszą przeszłość.
      Wstydem jest to że jesteśmy tam! Wstydem jest to, że politycy robią tak wstrętne rzeczy ale przecież polityka to tylko pomyje, czegoś więcej więc od Nich spodziewać się nie można.

Czym różni się okupant od okupanta? niemiecki od sowieckiego? sowiecki od polskiego? amerykański od francuskiego? brytyjski od włoskiego?

Jeżeli żołnierz to zawód, to brudny jest to zawód. zawód który jako jedyny na świecie daje prawo zabijania - "license to kill". Czy po pierwsze, nie trzeba być lekko skrzywionym aby jako profesję wybrać sobie zawód płatnego mordercy? Kompletny absurd.

A w końcu jak można mieć szacunek do prawa które robi wszystko aby go nie szanować? Kiedy prawdziwi przestępcy chodzą po ulicach to sądy zajmują się karaniem za czyjeś osobiste opinie? Gdzie są prawdziwe i zasłużone kary dla tych którzy pomogli i sami rozgrabili ten kraj? Gdzie są kary dla pedofilów i zboczeńców chowających się w sutannach? Gdzie są kary dla tych wszystkich polityków zamieszanych w przeróżne afery wychodzące środnio co kilka miesięcy w tym kraju?

Nadszedł czas nie aby się zastanawiać nad tym co Nas otacza lecz aby coś z tym zrobić. Każdy internauta powinien wpisać swoją szczerą uwagę apropos tego co się w tym kraju dzieje. Niech sądy zawalą się sprawami tak płytkiego kalibru a wtedy trzeba je wreszcie zamknąć ponieważ nie będzie czasu już tego wszystkiego sprocesować. Jeżeli jako ludzie honoru, którym tak często i głośno się obnosimy, chcemy coś zrobić co niby mamy we krwi to stańmy wreszcie na baczność i odezwijmy się! Pokarzmy, że zasługujemy sobie na ten honor o którym tyle krzyczymy. Pokażmy, że to pokolenie też coś może, jak mogło to 35 lat temu, to 67 lat temu, to 92 lata temu, to ...... Ponieważ, jeśli nie pokarzemy to niezasługujemy sobie szastać tak wielkimi słowami jak honor. Nie robiąc nic nie mamy honoru. Nie robiąc nic, nie mamy prawa się odzywać. Nie robiąc nic przejdziemy do historii jako pokolenie śmieci o którym powinno się napisać w książkach historii jakim było i jak pozwoliło sobie napluć w talerz. Ilu było takich którzy przez okupację niemiecką, później sowiecką nie pozwoliło się tak zniewolić? Teraz oddaliśmy się temu zniewoleniu na rzecz tych beznadziejnych dóbr osobistych które są nam wpychane do gardła jak rosyjskie bajeczki na dobranoc z tą jedyną różnicą, że tym razem otwieramy gęby całkiem szeroko pozwalając się tym sami karmić.

Wszyscy powiedzmy a niech giną! Taka ich profesja. Nie ma w tej wypowiedzi nic złego.

A Ci żołnierze i generałowie którzy tak płaczą w tej całej sprawie, Ci co tak się porównują do Wojska Polskiego wielkiego honoru, Ci powinni się wstydzić ponieważ tamci których wymordowano w 1940 roku wstydzili by się ich również za sam fakt tego, że nigdy nie podjeli by się zostać okupantami przed którymi się tak strzegli.

Wstyd i chańba. Tyle można powiedzieć o dzisiejszym wojsku, polityce i wszystkich w to zamieszanych.

Obudźcie się ludzie i nie pozwólcie sobie przejść do kart historii jako pokolenie śmieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka