protest1 25.07.12, 07:47 Proponuję nazwę: Restauracja im. Jana Pawła II To powinno wszystkim zamknąć buzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autochotn Rzecznik Prasowy IP: 217.153.6.* 25.07.12, 08:27 Po co operze rzecznik prasowy? to parę tysięcy miesięcznie jest, a podejrzewam że wybitna dyrektorka sama da radę wypowiadać się do prasy. P.S. Panie Redaktorze, nazwa Opiór w Operze może dobra, ale zmieni się dyr i nazwę znowu trzeba będzie zmieniać :), chociaż przy odrobinie szczęścia (dla nazwy oczywiście) następca może do niej pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
equinox1976 Re: Rzecznik Prasowy 25.07.12, 08:51 > Po co operze rzecznik prasowy? to parę tysięcy miesięcznie jest, a podejrzewam > że wybitna dyrektorka sama da radę wypowiadać się do prasy. BO łona idzie w menedżery. szkoda że nie nazwała knajpy Opera Arena. Teraz wszystko nazywają Arena - od stadionu po tańcbudę więc i w operze będzie podobnie. Wiem jedno. Poziom jaki w operze byl zostanie tylko w innym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Rzecznik Prasowy 25.07.12, 13:31 Najgorzej jak urzedasy roszcza sobie prawo wpieprzania sie w prywatny biznes. Koszt m2 to jedna sprawa ale czepianie sie do nazwy to zupelna bezczelnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Rzecznik Prasowy Kinga Konieczny 25.07.12, 18:50 klasyczna kariera w postpeerelowskiej rzeczywistości , z dziennikarza do urzędu. brrrr.... " Taka nazwa marketingowo jest dla nas lepsza - tłumaczy Kinga Konieczny, rzeczniczka prasowa Opery na Zamku." wielu kiepskich, bez osiągnięć dziennikarzy poszło tą drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Nie no, rozjechałem się z zachwytu jak krowa na... 25.07.12, 23:26 Nie no, rozjechałem się z zachwytu jak krowa na wrotkach bez trzymanki ;D Piękniejszego potwierdzenia Zasady Petera jeszcze nie widziałem ;D PS Zasada Petera pl.wikipedia.org/wiki/Zasada_Petera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden do Pana Marszałka Olgierda Geblewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 00:49 Marszałku, Olgierd, Ty rozumny chłopak jesteś, nie pozwól.... coś z klasyka Tobie przytoczę " Dla Boga, panie Wołodyjowski! Larum grają! Wojna! Nieprzyjaciel w granicach! A ty się nie zrywasz! Szabli nie chwytasz? Na koń nie siadasz? Co się stało z tobą, żołnierzu?" - proszę, zabroń im tego po prostu, pod ziemię ze wstydu można się zapaść Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca koryt... 25.07.12, 09:06 35zł za metr? To faktycznie cena była ulgowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablos Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 11:24 Fakt ciekawa cena w takim miejscu ale... no właśnie zawzse jest gdzieś pies pogrzebany a mianowicie jak się pójdzie do tej restauracji do godziny 16 to siedzą tam sami pracownicy opery i okolicznych miejsc a oni wątpliwa sprawa aby normalnie płacili pewnie mają stawki preferencyjne z -50% i to pewnie dlatego że czynsz niższy... WIęc patrząc na to to cenę mają bardzo pewnie rynkową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala66 Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.205.103.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.07.12, 09:37 Myślę,że gdyby pani Konieczny byłaby jeszcze dziennikarką GW,jej komentarz byłby zupełnie inny... Odpowiedz Link Zgłoś
0szczecinianka Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca koryt... 25.07.12, 10:01 Podnoszenie czynszu to jedno a wymuszanie na najemcy zmiany nazwy to już zupełnie co innego... Widać, że administracja opery kompletnie nie rozumie czym jest marka i na czym polega jej budowa. NA MARKĘ PRACUJE SIĘ LATAMI!!! Dlaczego niszczy się to co dobrze funkcjonuje? Kogo to uwiera? Kto ma w tym interes? A gdyby tak zmienić nazwę Opery? Czy administracja opery nie rozumie istoty rzeczy? Na nazwisko/ markę pracuje się latami - Pani Dyr na pewno nie chciałaby, aby ktoś złożył jej propozycję nie do odrzucenia - ale pod warunkiem zmiany własnego nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.szczecin.mm.pl 25.07.12, 10:34 Proponuje przesledzic kariere zawodowa pani dyrektor i wtedy jeszcze raz zadac pytanie czy administracja rozumie czy nie, ze na marke/nazwisko pracuje sie latami... Odpowiedz Link Zgłoś
macrac1068 Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor 25.07.12, 12:16 Ona już zaczyna pracować na swoją markę...,markę małostkowej idiotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondrad Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 23:45 Rabizio to po prostu osoba nie mająca pojęcia o prowadzeniu przedsiębiorstwa .Została wyrzucona z RPO i przypadkiem stała się dyrektorem Opery .Technokratka nie ma pojęcia jak prowadzić OPERE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schikaneder Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 07:42 Znalezione w sieci ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Angelika Rabizo jest absolwentką stosunków międzynarodowych Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu (UAM to jest dopiero kuźnia talentów! Absolwenci stosunków międzynarodowych mogą robić absolutnie wszystko – od kariery w telemarketingu do dyrektorowania w Operze na Zamku). Następnie nowa pani dyrektor pracowała w Urzędzie Marszałkowskim w Szczecinie jako kierownik wdrażania Regionalnego Projektu Operacyjnego. Nie bardzo wiem, jakie są obowiązki kierownika RPO, ale na forum piszą, że taki kierownik to zwyczajny księgowy. Zawistnicy! Muszę też przyznać, że nie znam szczegółów funkcjonowania Regionalnego Programu Operacyjnego, ale za to wiem, że jeżeli chodzi o wykorzystywanie funduszy unijnych do zachodniopomorskie plasuje się raczej przy końcu stawki krajowej Wnioskuję więc, że jakichś spektakularnych sukcesów pani Rabizo na tym odcinku nie odniosła. Mimo wszystko laureatce udało się jej pokonać w konkursie dyrektora naczelnego i artystycznego Operetki Dolnośląskiej Waldemara Staszewskiego, a także szefa goleniowskiej Młodzieżowej Orkiestry Dętej Krzysztofa Sypienia. Najbardziej jednak zadziwia mnie fakt, że było tylko trzech kandydatów. Kurczę, gdybym wiedział wcześniej, że jest jakiś konkurs, sam bym się zgłosił. W końcu jestem po kulturoznawstwie, więc o kulturze i jej znaczeniu w regionie wiem jeszcze więcej. Podobnie jak pani Rabizo chciałbym przyciągnąć do Opery młodych ludzi i wystawić jakąś rock operę, żeby nie było nudo. I też chciałbym podpisać kontrakt na pięć, PIĘĆ sezonów. A do tego mam metr osiemdziesiąt pięć wzrostu, czarne włosy, ujmujący uśmiech (wspominałem już o tym?) i brzdąkam z wielkim uczuciem na gitarze, jak tylko sobie trochę wypiję. Jednym słowem, nadaję się.Na szczęście nie wszystko jest stracone. W czerwcu konkurs na dyrektora Teatru Wielkiego w Poznaniu. Wszystkich socjologów, politologów i kulturoznawców już teraz zachęcam do złożenia podania. A nuż nam się uda. źródło niekulturalni.wordpress.com/2012/03/18/kultura-w-naszym-wojewodztwie-jest-waznym-tematem/#more-446 ----------------------------------------------------------------------------------------- Cóż... Od Strasznego Dworu od ARiMR niedaleka droga. Moze zająłby się tym jakiś NIK w końcu a zwłaszcza tym że do takiego konkursu zakwalifikowało się 3 kandydatów się szef orkiestry dętej i musiał wygrać politolog. Śmierdzi sprawa na odległość. jej miejsce pracy jest w MSZ skoro taka kompetentna i ambitna. jest to po prostu kolejna synekura. Skończy się tym ze wokół pani dyrektor powstanie tabun nowych urzędnikow bo na niczym związanym z muzyką poważną, funkcjonowaniem opery się nie zna. Tak wiec, dyrektorzy artystyczni, impresario i v-ce impresario i tak dalej i so forth.... Ci ludzie też bedą z nadania urzędniczego wiec ośmiornica zacznie się rozrastać drenując budżet. Zakładam się że za chwile zaczna się zwolnienia wśród załogi artystycznej w ramach racjonalizacji środków budżetowych - czyli dokładnie to samo co w innych urzędach. Artystów dużo - zostawimy najukładniejszych i tych niezbednych a na ich miejsce zatrudni się speców od dzielenia kasy i wyciągania funduszy które wydamy na byle pierdoły. I tak to sie kręci. Jak to jest. Żeby być szefem muzeum narodowego trzeba mieć bodaj doktorat z historii sztuki, żeby być kapitanem statku trzeba mieć odpowiedni dyplom a tu można prowadzić opere nie wiedząc kto to był Lully bo jak Boga kocham gdybym zadał jej to pytanie to otworzyłaby oczy. Czy ona rozmawia w ogóle ze swoimi proacownikami o sprawach artystycznych? I jakim jezykiem? Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy a długi z okresu budowy namiotu Opery (:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 09:26 są nadal nie zapłacone ?? czy w ramach gospodarnych działań p. dyrektor już rozliczono? od czasu uroczystego złożenia oswiadczenia docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:jnyeNmiDwtkJ:www.opera.szczecin.pl/index.php/content/download/17585/111333/version/1/file/O%25C5%259Bwiadczenie.pdf+&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEESjQHGc02wWLZN3BZ3GTpq3H04flzgbfoGXSrN76hWEpA0268bR80d86-fkAw6Ae88fQiwYR1cKU30nuTQqTSogekUZlwkxquYr0ZLcUxSR18wKNG3F-y6hxWO0OLL5TgdKdkuMC&sig=AHIEtbSMwIZudq9Gx1GujSBEgiFqvut0XA&pli=1 czas płynie a EMS w sądach rozlicza się z budowy........ a może nieprawda???? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca koryt... 25.07.12, 10:25 A w ogóle to dlaczego płaci za lokal? Przecież Michalczewski UM nie płaci. Jak to się ma do równego traktowania podmiotów gospodarczych? Maliznę Rabizo pominę milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor 25.07.12, 11:09 Cała ta sprawa śmierdzi królikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman tu jest królik, exman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 15:32 z Pani Dyrektor "Dość powiedzieć, że opera więcej płaci za magazyny" - jasne, ale kolegom z PO - pisząc PO mam na myśli naturalnie POrtową przychodnię p. Karola , skarbnika regionu - co wyjaśniam, żeby mnie kto nie ścigał Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.krolika Ja w sprawie nazwy... 25.07.12, 10:51 Powinniśmy być konsekwentni. Proponuję nazwę : Floating Restaurant in Floating Opera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Ja w sprawie nazwy... IP: *.pl 25.07.12, 19:49 nazwa trafiona... już za chwilę skarpa zamkowa spłynie do Odry... bo miasto trzeba zbliżyć do rzeki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perun Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.ias.bredband.telia.com 25.07.12, 11:12 Restauracja im. Jana Pawła II To powinno wszystkim zamknąć buzie. ----------------------------------------------------- Swarożyc zacznie się awanturować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Opera w Namiocie IP: *.play-internet.pl 25.07.12, 11:29 no to po całości - bądż\źmy konsekwentni i nazwe instytucji zmieńmy na Opera w Namiocie upsss w Hali nowy kształt namiotu cyrkowego i takież zachowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX4Ever Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.globalconnect.pl 25.07.12, 11:40 A ja fiknę ze śmiechu, jak ta "opera" wcale do Zamku nie wróci. Obsadzenie stanowiska dyrektora jakąś panią Dziunią to manewr zmierzajacy do likwidacji instytucji. Rzeczywiscie regionu nie stać na taki klejnot (teraz juz tylko kolczyk z plastiku) sala posiedzeń Sejmiku i doraźny teatrzyk impresaryjny wystarczy. Szykanowanie Sobolewskiego nic tu nie zmieni. Wyrzucenie ostatnich ludzi, ktorzy znali sie na specyfice teatru operowego jest tez samobójczym krokiem. Teraz ta operka jest jak hi-tec w rączkach przygłupiego dziecka, które próbuje włączyć urządzenie waląc nim o ścianę. Nawet jesli nie była nigdy taka hi-tec... Im szybciej rozpedzi sie to chamstwo, ktore tam rządzi, tym mniej straci sie środków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filcharmonia Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: 212.14.63.* 25.07.12, 11:45 Ale nam sie trafila mściwica w operze. a zadbala by o lepsze rozleklamowanie naszej b.dobrej(mam na mysli wykonawców) Opery ale nie lepjej mścic się i niszczyś co poprzednik dla Opery zrobił (On Operę czuł, przeciez to z wykształcenia z konserwatoruim człowiek) a ona dziewczątko pchane przez rodzinkę po znajomości ze stołeczka na stołeczek i pensyjki a owszem dużo lepszej jak mial poprzednik nic nie potrafjąca niedługo nam Operę albo sprzeda w prywatne uklady, albo doprowadzi w bankructwo bo wszystko na to wskazuje. A nazwa KUNCU korytarza to wcale nie znaczy,że ma coś wspólnego z Poprzednim Panem Dyrektorem - to po prostu w staropolskim języku nazwa - koniuszka- a pasuje doskonale w tym lokalu, bo wystrój, i atmosfera i menu jest własnie w stylu staropolskim. A może ona nie jest Polką i dlatego chorobliwie nie znosi naszej staropolszczyzny i w ten właśnie sposób to obnosi publicznie, bo nie ma odwagi inaczej tego wyobrazić a może ta mściwica nie ma wogóle wyobażni, bo wszystko na to wskazuje, ze nie ma. To won z Opery na cztery wiatry!!!!!A kisz.!!!! Juz wiem: jej pra-pra babka to dziewka z czworaków dworskich co prała Państwu sukmany itp.w czasach dawnej prawdziwej Polski bogatej, niezależnej,chlubnej gdzie HONOR - WIARA-OJCZYZNA - mały znaczenie. Ale ona tego nie zrozumie, bo jej DNA nigdy nie osiągnie wzlotu - tylko będzie spadać czegokolwiek ona na sie dotchnie, bo to jest jej metryką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: 213.155.180.* 25.07.12, 12:18 Ale ględzisz dyslektyku - "filcharmonia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.ias.bredband.telia.com 25.07.12, 12:36 A może ona nie jest Polką i dlatego chorobliwie nie znosi naszej staropolszczyzny i w ten właśnie sposób to obnosi publicznie, bo nie ma odwagi inaczej tego wyobrazić a może ta mściwica nie ma wogóle wyobażni, bo wszystko na to wskazuje, ze nie ma. To won z Opery na cztery wiatry!!!!! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trwoga Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 09:49 A co grozi sąsiadom Kunca?Już uciekać z miasta, emigrować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymus Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 22:51 Kuniec świata! Kuniec czegoś niewielkiego, aledobrego i mającego już swoją renomę, markę! Odpowiedz Link Zgłoś
fifarafa21 gratulacje dla pani Angeliki/Pameli/Vanessy itd 25.07.12, 13:12 Po pierwsze, wysokość czynszu to jedno,a żądanie zmiany nazwy to co innego.To może niedługo jak się pójdzie do urzędu zarejestować firmę,to urzędnik będzie nam narzucał nazwę? albo przy wynajmie lokalu? ,,wynajmę pani pod warunkiem,ze firma będzie się nazywała- kartofelek bimbuś- Po drugie , Przeinteligentna i przekreatywna,opatrzona cudownym polskim przeinteligentym imieniem pani Angeliko...trzeba mieć jednak odrobinę mózgu w głowie,żeby mieć klasę ,i być ponad to,że ja oto tu teraz jestem panią na włościach i ja ustalam kolory i nazwy..taka jestem mądrusia i takei będę sprawować rządy, że ho ho. Nazwa ,,NA KUNCU KORYTARZA'' jest i przewrotna i integinetna i dowcipna ,świetnie wpisuje się w klimat historii opery i miasta , i świetnych nazw w menu,wszystko świetnie obmyślane , kim trzeba być i jakie mieć IQ,,żeby to zmieniać i to na taki banał jak ,,OPERA'' Nie wspominając już o tym,że..jakkolwiek zakończyła się współpraca pana Kunca z operą...Warcisław Kunc ,to jest KTOŚ. Artysta i osobowość. Wie o tym każdy średnio inteligentny szczecinianin..Kim jest pani Angelika i co sobą reprezentuje...powoli się dowiadujemy..pozostaje się tylko uśmiechać..Angelika...Pamela...Vanessa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykociara Re: gratulacje dla pani Angeliki/Pameli/Vanessy i IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 13:52 Trafna wypowiedź fifarafa21. Może by tam pani dyrektor Opery chciała zrobić jakiś grajdołek dla swoich kotków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gratulacje dla pani Angeliki/Pameli/Vanessy i IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 14:15 Dlaczego restauracja ma się nazywać "Opera"? Opera to instytucja kulturalna, specyficzny rodzaj teatru muzycznego, ew. budynek, w którym taka instytucja się mieści. Restauracja, jeśli już, powinna się nazywać "Operowa" (jak "Zamkowa", "Jubileuszowa", "Wesoła", "Kameralna"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: gratulacje dla pani Angeliki/Pameli/Vanessy i IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 21:53 IMHO ona już się nazywa prawidłowo, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gratulacje dla pani Angeliki/Pameli/Vanessy i IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 22:51 IMHO obecna nazwa też jest prawidłowa. Po prostu odnoszę się do propozycji pani dyrektor - nazwa knajpy "Opera" to debilizm na wrotkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: gratulacje dla pani Angeliki/Pameli/Vanessy i IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 20:30 Przepraszam niejasno się wyraziłem. Oczywiście masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gratulacje dla pani Angeliki/Pameli/Vanessy i IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 21:14 Ależ nic się nie stało, nie musisz przepraszać (z drugiej strony - gdzie dzisiaj jeszcze można spotkać takich dżentelmenów?!). Pozdrawiam Cię serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca koryt... 25.07.12, 15:01 Najpierw czytamy, że jakiś przedsiębiorca rezygnuje z prowadzenia działalności, bo na drodze stanęła mu jakaś radna. Tutaj czytamy, że przedsiębiorca zmienia nazwę, bo jakaś paniusia przysłana przez UMarszałkowski, która pewnie całe swoje dorosłe życie siedziała i siedzi przy budżetowym korycie, ma bezczelność komuś rozkazywać. "Dziki kraj" to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman ciekawe, czy doradczyni Pana Marszałka (tego) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 15:56 od kultury poradziła przy wieczornej serenadzie domowej wice Marszałkowi czy też sama dyrektor na to wpadła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentator Panie Adamie Zadworny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 15:52 gratuluję, świetny komentarz. proponuję poczynić ustępstwo dla Bolka (bo jest śledziożercą) i w magazynie dać 3 śledzie Pani Dyrektor. Za kołtuństwo. A Barei nie obrażać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Panie Adamie Zadworny IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 17:31 Uśmiałam się, Szczecin to jednak mimo upadku rozweselające miasto. Pani dyrektor pobiła nawet nauczycielki z jednej z podstawówek ,które kazały wszystkim uczniom udawać ,że nie widza, nie słyszą kolegi , który przeszkadzał pani nauczycielce, bo gadał na jej super " ciekawych" lekcjach. Dzieci miały znakomitą zabawę. Nie taniej byłoby namówić mieszkańców,aby udawali,ze nie widzą jaka jest nazwa tego czegoś u koncu korytarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saturator seta i galareta = byłem w Operze, w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 16:03 SZOK ! "Opera" ma nobilitować, wizyta w niej również. W Polsce mamy 10 scen operowych - na 36 mln mieszkańców A tu w Szczecinie do Opery... setę i galaretę. ... Szczecin ZOSTANIE OŚMIESZONY ! Boże pomiłuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Rośnie nam Gesslerowa Pomorza 25.07.12, 19:04 zaczęła od zmiany nazwy. Tylko patrzeć jak zacznie mieszać chochlą w kotle. A przy wsparciu marszałka otrzyma program w telewizji. Między zajęciami wpadnie do opery (postraszyć). Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Re: Rośnie nam Gesslerowa Pomorza 25.07.12, 19:09 "Andżelia wśród kucharzy" - nowa nazwa knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Rośnie nam Gesslerowa Pomorza 25.07.12, 19:23 marysia.3.3 napisała: > zaczęła od zmiany nazwy. Tylko patrzeć jak zacznie mieszać chochlą w kotle. > A przy wsparciu marszałka otrzyma program w telewizji. Między zajęciami wpadnie > do opery (postraszyć). bo "zatrudniła se" rzecznika prasowego z kontaktami w gazecie wyborczej. teraz to może nawet zmieniać nazwy zup w menu a nawet dań : np ęsie pipki z jeziora łabędziego... sytuacja jak z filmu bareji. bolek pozdrawiam ! trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX4EVer Re: Rośnie nam Gesslerowa Pomorza IP: *.globalconnect.pl 26.07.12, 08:21 "zatrudniła se" rzecznika prasowego z kontaktami w gazecie wyborczej. Jakimi "kontaktami"? Pani Podgajna Kuncowi jadła z ręki wpatrzona jak w obrazek. Nie był potrzebny żaden rzecznik ani wodnik, żeby zapowiedzieć premierę. Ciekawe, czy jak sie tak te paniusie Andżeliki, Vanessy, Patrycje i Pamele nadmą do mediów, fryzury se odstrzelą, bluzki nowe założą wyjściowe... A tu ani kamerki ani gazetki... Kto bedzie patrzył na te prostaczki? A Bolek Sobolewski jak będzie miał restaurację gdziekolwiek, to i tak ludzie przyjdą. Bolek to marka z taka czy inną nazwą. Czy zauważyliście, że jedyną formą prezentacji tych prymitywnych Vaness czy innych Andżelik są sytuacje, kiedy dopieprzaja lepszym od siebie? To ich jedyny lans... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filcharmonia Re: Rośnie nam Gesslerowa Pomorza IP: 212.14.63.* 26.07.12, 10:19 aysy.1. najlepsze co wyczytałam w tej wpisywance. Jesteś wspaniały (a) i potrafisz naprawdę określić jak nikt - dosadnie, wesoło i realnie. Masz coś w sobie z Kobuszewskigo czy Laskowika. Daj więcej tych - gesi z jeziora łabedziego do naszej wpisywanki. pozdrawiam - filcharmonia. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps P. Sobolewscy - prosze sie nie poddawac 25.07.12, 20:26 Niech p. Rabizdo sama sobie zalozy restauracje "Opera", za wlasne pieniadze. I niech tam PRACUJE. O ile zna takie pojecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruce W. króliki czy koty IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 22:44 Cała ta sprawa śmierdzi królikiem. ------------------------- Panie hardy nie królikiem tylko kotami - ta Pani to hodowca kotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaspis Re: króliki czy koty IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 22:46 Jak jakie anse piszczcie na : mail: koty@rabizonia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a markowe żarcie IP: *.play-internet.pl 25.07.12, 23:38 jakby kto nie pamiętał nazwa knajpy /jedzonko paluszki u nóg lizac/ to restauracja Na Kuncu Korytarza z Markowy żarciem" Ryszard Markow tez się był zasłużył w Zameczku zaorać w 3,14zdu nie będzie niczego franszyza chińczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co zalatuje lisem Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 21:05 "ANDŻELIPA na końcu korytarza" Nazwę sam własnoręcznie pisał Rysiu Kaja, to też jego wkład twórczy, gdyż jego styl liter jest jego własny z daleka rozpoznawalny. Swego czasu nadawał styl i projekty wnętrz w Starym Browarze Kulczyków w Poznaniu . To o coś mówi o artyście, który scenografię robił na całym świecie. I lubił pracować w Szczecinie, lubił zespół cały, nie tylko solistów. Ale co o tym może wiedzieć Andżelipa? Po prostu ludzie przychodzą nie do namiotu, tylko do Sobolewskiego powspominać stare czasy. I to jest ta zadra w dupie pańci Andżelipy. To że wyrzuciliście Kube Gwita, to wam tego nie daruję rude pustaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Godunow Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.globalconnect.pl 26.07.12, 22:27 Gwita wyrzucił Kunc. Dyscyplinarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: *.play-internet.pl 27.07.12, 06:57 Pracownicy opery jedzą w tej restauracji za połowę ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwicoł Re: Były dyrektor opery zniknie nawet z Kunca kor IP: 212.14.57.* 15.10.12, 13:41 U nas na podhalu powiadajo nie "Na Kuncu", ino "Od Rzyci Strony"... Odpowiedz Link Zgłoś