rainlizard 13.08.12, 21:55 O ile sens artykułu jest OK i słusznie zauważa problem, to odnoszę wrażenie że próbuje usprawiedliwić wandali, co mi się już nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Komisarz Ivanov Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.ias.bredband.telia.com 13.08.12, 22:14 A gdzie był młodociany menadżer, pełniący obowiązki prezydęta ? Chlał wino w urzędzie? Dlaczego nie założył pomarańczowego kubraczka i nie "zarządzał" masami? Odpowiedz Link Zgłoś
wypedzonyzziemodzyskanych Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun 13.08.12, 23:58 Z info : Prezydent Szczecina Piotr Krzystek pojechał na dwutygodniowe wczasy do „pływających ogrodów” w Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewu Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.ip.shentel.pl 14.08.12, 11:55 Nie ma na drogi Nie ma na służbę zdrowia Nie ma na inwestycje Nie ma na sponsoring dla wybitnych zachodniopomorskich sportowców Nie ma na szkoły Ale na nachlaj-imprezę aby naród spić piwskiem i wódą zawsze znajdą się fundusze. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.krolika Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komunik... 13.08.12, 22:23 Było za mało buspasów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmk Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 13.08.12, 22:36 Właśnie. Poza tym skąd w ogóle wiadomo, że wiaty niszczyli sfrustrowani pasażerowie. Przy okazji takich imprez, oprócz normalnych ludzi pragnących pokojowo się bawić w zgodzie z innymi, na miasto wychodzi również wszelkie robactwo. Dla tych drugich zabawa polega na schlaniu się, względnie wyjaraniu jakiegoś badziewia a następnie robieniu przykrości innym ludziom (znieważanie, bicie) albo niszczeniu czyjegoś mienia (bo przecież nie swojego). Tacy będą niszczyć wiaty nawet wtedy gdy komunikacja będzie działała w 100% idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun 13.08.12, 22:43 No i gdzie są teraz piewcy wspaniałego zbiorowego transportu ? Bezsensownie próbują wymuszać realizację oderwanych od rzeczywistości postulatów wyłączania spod ruchu samochodowego kolejnych ulic. Teraz był tego przedsmak. To był weekend. Wyobraźmy sobie, co by się działo, gdyby ludzie przesiedli się z samochodów do komunikacji miejskiej codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komisarz Ivanov Zarząd komisaryczny IP: *.ias.bredband.telia.com 13.08.12, 22:48 Dlaczego wy, zbolszewizowane żuliki katolickie, najprostrzej rzeczy nie potraficie zorganizować porządnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papagre Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.police.vectranet.pl 13.08.12, 22:49 Dwa tygodnie temu bylem na koncercie Madonny w Warszawie. Kilkadziesiąt tysięcy ludzi błyskawicznie rozwieziono autobusami w kierunku centrum do Metra i Dworca Centralnego. Podstawiono około 30 autobusów, na przystanek podjeżdzały po dwa, otwierały drzwi, wpuszczano pasażerów i po napełnieniu(nie przepełnieniu!) autobus odjeżdżał, a jego miejsce zajmował kolejny. Kierowało tym dwóch ludzi pod Stadionem i ze trzech w centrum. Policja wyraźnie rozdzieliła tych co chcieli iść piechotą(kierunek Most Poniatowskiego, ktory zamknięto dla ruchu pojazdów) od tych co chcięli jechać autobusami. Dzięki temu piesi nie przeszkadzali w ruchu pojazdów i autobusów. Było sprawnie i szybko. Polecam to naszemu ZDiTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Jeżeli to jest argument przeciw komunikacji public IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 23:51 to na prawde jestes ograniczony, a spóbuj sobie wyobrazic 50 000 samochodów które po pierwsze gdzies by musiały zaparkować a potem sie rozjechać po mieście. To że ktoś zdemolował przystanek albo nie brak było informacji że sa dodatkowe autobusy nie dotyka w żadnym wypadku istoty problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Tak na Kwiatowej i na Os. Arkońskim IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 23:54 ktoś zdemolował wiatę, bo był sfrustrowanuy tym, że do autobusu nie wsiadł. Rozmumiem, że szedł na piechote cała droge i na koniec sie wyładował. Odpowiedz Link Zgłoś
tertium-non-datur Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun 13.08.12, 22:49 rainlizard napisał: > O ile sens artykułu jest OK i słusznie zauważa problem, to odnoszę wrażenie że > próbuje usprawiedliwić wandali, co mi się już nie podoba. Ja powiem tak. Skoro ci złodzieje z urzędu miasta i innych podległych pasożytniczych organizacji albo rozkradają pieniądze obywateli albo je trwonią na byle co, to czasami sfrustrowani obywatele mogą sobie powybijać szyby. Straty wyrządzone przez tych drugich są i tak wielokrotnie mniejsze niż przez tych socjalistycznych gospodarczych urzędniczych szkodników. Po to płacą wszyscy podatki w tym socjalistycznym państwie aby jeden debil z urzędu z drugim mógł zatrudnić dodatkowych kierowców na ten czas! Od kiedy było wiadomo, że odbędzie się pokaz? Od wczoraj?! Biorą nieroby tylko pieniądze a w zamian jak przyjdzie co do czego nie ma nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papagre Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.police.vectranet.pl 13.08.12, 23:23 tertium Ciekaw jestem, czy jak ten sfrustrowany obywatel juz sobie porozbija szyby we wiatach służących wszystkim obywatelom, a rano mu dupa zmarznie bo wiatr we wiacie bedzie hulał, to czy czasem jego frustracja sie nie pogłębi? Nie wspominam już, ze to leczenie frustracji jest niezgodne z prawem i stanowi szczyt głupoty. Zaś wszystko się i tak podbywa za pieniądze podatników. Zamiast leczyć frustrację i niechęć do konkretnych urzędników rozbijaniem wiat, niech rusza tyłki na wyborach i zagłosują na kogoś porządniejszego. To chyba lepsze rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tertium-non-datur Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun 14.08.12, 13:56 Gość portalu: papagre napisał(a): > tertium > > Ciekaw jestem, czy jak ten sfrustrowany obywatel juz sobie porozbija szyby we w > iatach służących wszystkim obywatelom, a rano mu dupa zmarznie bo wiatr we wiac > ie bedzie hulał, to czy czasem jego frustracja sie nie pogłębi? Nie wspominam j > uż, ze to leczenie frustracji jest niezgodne z prawem i stanowi szczyt głupoty. > Zaś wszystko się i tak podbywa za pieniądze podatników. To truizmy. Nie oczekuj, że obywatel będzie postępował zgodnie z prawem, skoro sam władza tego nie robi i samego obywatela też ma najczęściej gdzieś. A co do zamarzania, to na wielu przystankach władza w ogóle nie zamontowała żadnych wiat i nikt nie zamarza. To tylko od widzimisię władzy zależy w którym miejscu miasta postanowi zmarnować publiczne pieniądze, a którym nie zrobi w ogóle nic. > Zamiast leczyć frustrację i niechęć do konkretnych urzędników rozbijaniem wiat > , niech rusza tyłki na wyborach i zagłosują na kogoś porządniejszego. To chyba > lepsze rozwiązanie? Nie mnie to mów. Widocznie tamci uznali, że swoje niezadowolenie lepiej jest pokazać w inny sposób. Może kiedyś powybijają okna w UM lub UW. Po co mają czekać 4 lata do końca wyborów? Chcieli wcześniej pokazać władzy co myślą. To pokazali - licząc się z prawnymi tego konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun 13.08.12, 22:55 krzystek jest zajety wykupem pewnej dzialką za publiczne pienidze obok posesji radnej i tym samym jej osobistym interesem a nie jakims tam transportem masowej imprezy , a niech się bydło tłoczy , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komunik... 14.08.12, 00:47 w niedziele jechalem akurat ok. 1 w nocy autobusem 521, ktory byl 5 minut pozniej niz w rozkladzie. w srodku troche wiecej ludzi niz zawsze, ale bez przesady. w miedzyczasie widzialem 3 autobusy 75 (szlismy z nadzieja na cos do jedzenia w okolicach Kosciuszki), z ktorych tylko pierwszy byl wypchany do granic mozliwosci, a drugi i trzeci pojechaly niemal puste. nie wiem co prawda jak na innych liniach, ale idac widzielismy tez, ze zarowno druga 7ka w strone Krzekowa jak i druga 8ka w stronie Gumieniec rowniez nie jechaly jakos super zapchane (pierwszy z nich zmiescilby jeden wagon, w 8-ce prawie wszyscy siedzieli). jaki z tego wniosek? w wiekszosci przypadkow "bydlo" na chama chcialo wejsc w pierwszy dostepny autobus, zamiast poczekac 10-15 minut na nastepny autobus, a potem pretensje do wszystkich tylko nie do siebie. o kulturze wsiadania w naszym miescie tez mozna pisac i pisac... to chyba wrodzony masochizm naszych wspolmieszkancow kaze im sie tloczyc przy wejsciu zamiast przejsc w glab pojazdu. zawiodlem sie jednak na czym innym - tej nocy myto niektore wiaty, nikt nie pomyslal, ze o 1 ludzie jeszcze moga wracac do domow i wiata na B.Smialego byla cala mokra, a pod nia gigantyczna kaluza wody z jakims detergentem - nijak nie szlo jej ominac, a z lawki pod wiata skorzystac tez niebardzo sie dalo... Odpowiedz Link Zgłoś
kruczkr Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komunik... 14.08.12, 07:31 Dziwne. Moje odczucia są inne. Nie miałem żadnych problemów z dojazdem do domu Bez problemu wsiadłem przy moście długim do 75. Widziałem, że 7 czekała na ludzi dopóki się nie wypełniła. A wandale? P_rzydałoby się im takie zdarzenie, że po powrocie do domu w zimie późną nocą mają powybijane szyby w ich oknach. Może coś do nich by dotarło, że ktoś musi teraz popracować, żeby naprawić ich bezdenną głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewski Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komunik... 14.08.12, 08:35 Jakby był "Szybki tramwaj" łączący Lewobrzeżny Szczecin z Prawobrzeżnym to tłok komunikacyjny na pewno by został szybko rozładowany. - Szkoda że go nie ma. Słyszałem że teraz willa Grynberga nie przeszkadza, bo istnieją technologie umożliwiające przesuwanie budynków. Wystąpiła podobno nowa przeszkoda. Archeologowie odkryli "wychodek" Grynberga, a na jego przesunięcie, już nikt w świecie technologii nie znalazł. No i stąd Szczecinianie "Szybkiego tramwaju" mieć jeszcze długo nie będą mieli. Będą czekać aż ktoś wynajdzie technologię do przesuwania wychodków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.cable.smsnet.pl 14.08.12, 09:09 Od 23 .00 do 23. 50 czekałam na Niepodległości na tramwaj - minęły mnie ze 6 tramwajów jadących w stronę Odry i nie otwierających drzwi pasażerom ! jakby były zarezerwowane dla elity ! .Ludzie ( a nie było ich wiele ) stali pukali a tramwajarze nic .W końcu nadjechał ten co raczył otworzyć K.... gnój nie miasto ! Nikogo z rodziny nie zaproszę tu na wakacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
arthea12 Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komunik... 14.08.12, 09:38 Nie będę się wypowiadać na temat komunikacji bo szłam piechotą. Ja mam tylko pytania do urzędników - kto dał zgodę na sprzedaż piwa w butelkach i w puszkach.Kto dał zezwolenie na to że można było spacerowąć z butelkami w ręku pijąc piwo.Na Wałach Chrobrego było pełno potłuczonych butelek i piajanych nastolatków.Również nie było widać ani radiowozów ani policji.Na dniach morza wszystko było super a tu oprócz przepięknych pokazów wszystko było klapą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 11:04 może jakaś zaradna radna.., której coś fiukowo zaiskrzyło ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 14.08.12, 11:35 nie wiem jak patrzylas, ale policje byla w patrolach i w samochodach; ja osobiscie widzialam radiowozy i to, jak zwijali "niepokornych" co do picia piwa: z reguly na takich masowych imprezach jest tak zwana "prohibicja" ; skoro mozna kupic piwo w kubeczki i z nim spacerowac, to dlaczego masz zastrzezenia do puszek? zgodze sie z zakazem wnoszenia butelek, bo to niebezpieczne. owszem, tez widzialam pijana mlodziez, ale to byly jednostki. za to widzialam duzo nawalonych tatusiow z dziecmi i to bylo bardziej przerazajace niz grupka "wesolej" mlodziezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 14.08.12, 11:36 sorry, mialo byc, ze na takich imprezach nie obowiazuje "prohibicja uliczna" Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Powrót tysięcy ludzi z Wałów Chrobrego. Komun 14.08.12, 21:05 Chyba nie sadzisz, ze te piwo sprzedawal oficjalny sponsor czyli producent Tyskiego? Oficjalnie sprzedawane bylo tylko tyskie w kubeczkach i puszkach i chyba redds. nic innego nie moglo byc oficjalnie sprzedawane na terenie imprezy, a spozywanie powinno sie odbywac przy namiotach, gdzie te piwo sprzedawali. wszystko inne zostalo wniesione przez ludzi. nie zapominaj tez, ze prawo do sprzedawania alkoholu na swoim terenie mialy tez lokalilki Golemow porozmieszczane na Walach, a tam kroluje carlsberg, bosman i kasztelan i tam butelke mozesz dostac, ale szczerze powiedziawszy watpie, by osoby tam siedzace pozniej z tym piwem spacerowaly po Walach, bo to dosc drogi biznes zaopatrywac sie u nich w piwo... tak wiec jedyna opcja jest wczesniejsze zaopatrzenie sie, a ze policja poblaza (jakby mieli tak wlepiac mandaty, to kto wie czy by im rak do pracy starczylo) to i wysyp ludzi jest z piwem. co do malolatow - niestety - o ile ja sobie siadlem ze znajomymi na skarpie z piwem i robilem zdjecia, to malolaty robily sobie zawody kto dalej rzuci puszka, albo turlaly butelki po winach musujacych... a zwroc takiemu uwage, to Cie zwyzywa, opluje, a kto wie co jeszcze... i na koniec - na dniach morza jest dokladnie tak samo - tylko jak wiekszosc idzie tylko na pokaz o polnocy i wraca do domu to tego tak nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś