Dodaj do ulubionych

Tak są niszczone szczecińskie chodniki

08.09.12, 22:53
Znowu niezłomny detektyw tropiący na rowerku wrednych kierowców, którzy nie mając gdzie zaparkować muszą stawiać swoje samochody czasem okrakiem, czasem gdzie popadnie. Proponuję redaktorowi Andrzejowi Kraśnickiemu junior (to widać) zajęcie się np tematem, DLACZEGO PARKING DLA SAMOCHODÓW PRZY SZPITALU na UNII LUBELSKIEJ przebudowywany od 3 miesięcy, prawie gotowy, nadal nie może być dokończony i służyć do PARKOWANIA SAMOCHODÓW. Od ponad miesiąca czasu STOI OGRODZONY I NIC TAM SIĘ NIE DZIEJE !?! To jest skandal! A nie to, że ktoś zaparkował samochód połową na chodniku, albo na zamalowany zebrami kawałku asfaltu (nie będącym przejściem dla pieszych. Wykaż się Andrzeju Kraśnicki junior. Do roboty!
Obserwuj wątek
    • sid2100 Tak są niszczone szczecińskie chodniki 08.09.12, 23:28
      Polecam klaksonik.pl
    • Gość: Vlad.H. podaj adres IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.09.12, 09:56
      zaparkuje ci pod drzwiami do domu - oczywiscie dlatego ze nie mam miejsca do parkowania a skoro mam samochod to nalezy mi sie miejsce parkingowe zawsze
      • Gość: pollux2 Re: podaj adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 11:46
        Do Vlad H. Zaparkujesz, załatwisz sprawę i pojedziesz. Mam to na codzień i się jakoś tym nie pałuję. A sam też pracuję u moich klientów i muszę do nich dojeżdżać ze sprzętem i narzędziami. Sam długopis nie wystarczy. Na wrotkach, ani rowerkiem się nie da. Tak samo jak nie rozwiążą mi problemu "parkingi na obrzeżach miast".
        NIE KAŻDY może jeździć do pracy rowerkiem. Spróbuj jakoś spojrzeć na to szerzej. Samochodów przybywa I BĘDZIE PRZYBYWAĆ. Trzeba im zapewnić miejsce postoju. Chyba, że ciągnie cie do epoki kamienia łupanego, bo w średniowieczu też już budowali stajnie.
        • Gość: turysta Re: podaj adres IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 23:30
          mamy wiecej samochodown na 1000 lebkow niz w niektorych bogatszych niemieckich landach.. jak wyjasnisz ten germanski poziom zacofania? polscy chlopi sadza ze wyjscie ze sredniowiecza prowadzi tylko poprzez kupno uzywanego szpachlenwaga z dojczlandu?
        • Gość: Vlad.H. Re: podaj adres IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.09.12, 23:44
          mam dwa samochody wiec zawsze ktorys bedzie ci stal - spoko przeciez place podatki i benzyne wiec mi sie nalezy...

> Samochodów przybywa I BĘDZIE PRZYBYWAĆ. Trzeba im zapewnić miejsce postoju.
          ? pokaz podstawe prawna tego twierdzenia, przyjedz wczesniej i zaparkuj w miejscu zgodnie z prawem.
        • lonelyboy1989 Re: podaj adres 10.09.12, 02:14
          Ale stajnie, zdaje się, budowano generalnie poza murami miasta, w samym mieście nie było na to miejsca.
    • Gość: e.beata Re: Tak są niszczone szczecińskie chodniki IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 14:38
      mizeria straży miejskiej.
      Do dużego spożywczaka i sklepów ludzie jakoś dojeżdzają, czyli można. Na Manhattanie też nie każdy z dostawą dojeżdza pod kontener. Ale jak widać nadal króluje egoizm i tumiwisizm.
      • Gość: pollux2 Re: Tak są niszczone szczecińskie chodniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 14:55

Zauważ Beato, że to był samochód dostawczy. Widocznie przywiózł towar lub odbierał. Manhattan ma swój ogromny parking dla samochodów i dodatkowo świadczy usługę dowozu towarów po targowisku MELEXAMI (to taki samochodzik na akumulator). Czyli, jeśli ktoś mądry jest w dyrekcji, to zorganizuje. Na rynku Pogodno akurat są mikre i zawsze zapełnione parkingi, a spróbuj ponosić skrzynki a warzywami po 300 metrów. Najprościej zachować się jak pies ogrodnika. O ileż łatwiej postawić ograniczenie prędkości i radar, niż naprawić kilometr nawierzchni - to właśnie ten sam typ myślenia. O ile łatwiej postawić zakaz parkowania, niż wybudować parking. A tak a'propos parkingu przy szpitalu -jeśli przeczytasz uważnie, to zobaczysz, że swój post skierowałem bezpośrednio do pana redaktora A.Kraśnickiego junior, czyli zawiadomiłem media. Będę z uwagą śledził, czy AKR jr coś w tej sprawie uczyni. Pozdrawiam.
    • Gość: e.beata Re: Tak są niszczone szczecińskie chodniki IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 14:40
      a co ma szpital do Jana z Sanoka??
      Może zamiast źle ulokowanej agresji, skoro zauważyłeś problem, to sam się nim zajmij. Zawiadom media itp.
      • rozkoszny_bobasek Re: Tak są niszczone szczecińskie chodniki 09.09.12, 14:48
        Grzesia.
        Jan był z Czarnego lasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka