Dodaj do ulubionych

Brudziński: "układ trójmiejski" szkodzi Pomorzu...

17.09.12, 22:59
Powiem tak Panie Brudziski, ja PiS, kocham i szanuję, tyle że patrzę na Państwo Polskie, na aspekt, na konsekwencje wszelkie lokalne, no to nic z tego dla obywatela miasta nie wynika, owszem Jarosław Kaczyński , jest moim idolem, jeden z nielicznych, który konta nie miał, a karta była mamusi, to prawda jest. Ale mnie w Polsce okradziono z mieszkania Komunalnego, w Szczecinie konkretnie, a pisaem nawet do CBA, i spotkał się ze mną Oficer CBA, potem sprawę wyciszano, mnie oskarżano o kłaliwe pulikacje na tym FORUM, potem spotkał się ze mną Pan Prezydent, że jak gdybym coś wiedział, to owszem, proszę napisać, potem jest aresztowany dyrektor MIESZKANIÓWKI zwanej WMiLU, potem się to likwiduje, a co w ogóle ze sprawą Pana Dyrektora? TO TAK DZIAŁA POLSKI WYMIAR SPRAWIEDLIWOŚCI? TAJNE? TAJNE! To nie tylko Gdańsk jest szambem i uryną, ale Szczecin Też!
Obserwuj wątek
    • pan_glosny Po raz pierwszy 17.09.12, 23:28
      z ust Brudzińskiego wyszło coś do rzeczy, a nie bezwładnie powtarzana mantra o rządzących.
      Jesteśmy w konia robieni przez lobby trójmiejskie, a nasz szczeciński zespół parlamentarny kompletnie chyba nic nie robi w tej sprawie (dotyczy wszystkich z każdej partii...)
      • Gość: max Re: Po raz pierwszy IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 02:07
        faktycznie do trójmiasta nam daleko, ale nie tak daleko, jakby kto myślał, są przekręty legalne i nielegalne, ważne że do dupy Sędziom sie Naród dobierze, bo to nie jest gładka sprawa, i popieram Ministra Gowina, bo nie może być tak że sprawę Ala Capone, rozpatruje Frank Niti.
      • Gość: re Re: Po raz pierwszy IP: *.nitka.net.pl 18.09.12, 08:20
        Właśnie tu nie chodzi, że lobby trójmiejskie nam wszystko zabiera. To lobby szczecińskie jest żenująco słabe i nic nie potrafi dla regionu wywalczyć. I tak było zawsze...
    • aysy.1 a co Brudziński powie o "układzie szczecińskim" 18.09.12, 06:25
      mam na myśli kloakolicję pis/sld.
      • Gość: Sz. Niech TW "Bolkowi" dadzą kolejny tytuł IP: *.88-199-144.vspace.pl 18.09.12, 09:47
        "Zasłużonego dla Miasta Szczecina"....A potem niech profesorek Grodzki dalej kłapie pyskiem o wpływach szczecińskich parlamentarzystów...
    • a.malin Nie kolaborujmy ze szkodnikami 18.09.12, 11:13
      Panie Joachimie,
      już sam tytuł notatki świadczy o tym, że nawet pan nie zdaje sobie sprawy z rozmiarów tego szkodnictwa. Pochodzi pan z odległych stron, więc może dlatego... Używając nazwy "Pomorze Zachodnie" staje się pan wspólnikiem tych dywersantów roznosząc zarazę. Sam epitet "Zachodnie" doczepione do Poworza to perfidny podstęp - nadużycie semantyczne - wykombinowany przez lobby trójmiejskie, choć zrealizowany przez Alicję Grześkowiak. Szowinistom z AmberCity znudziła się nazwa Wybrzeże, którą sobie, jeszcze za II Rzeczpospolitej, przypisali, nie podobała im sie historyczna - Prusy Zachodnie - ukradli więc nam nazwę Pomorze. Nazwę, która od czasów co najmniej tak dawnych jak źródła pisane, oznaczała ziemie od Greifswaldu, Stralsundu i Rugii na zachodzie po Słupsk i Bytów na wschodzie - dawne władztwo Gryfitów. "Pomorze Zachodnie" nie może być interpretowane jako zachodnia część Pomorza. Zachodnia część Pomorza to to co Niemcy nazywają Vorpommern. Poza tym, czy słyszał pan kiedykolwiek o "Pomorzu Wschodnim"? Lobby z AmberCity uzurpuje sobie teraz prawo do bycia jedynie słusznym, prawdziwym Pomorzem a "Pomorze Zachodnie" należy rozumieć jako Niby Pomorze, które w gruncie rzeczy wcale nie jest Pomorzem - taki oficjalny alias potocznie używanej w Gdańsku nazwy - Dziki Zachód. Dla mnie Szczecinianina, który czuje się Pomorzaninem ta konwencja jest obrażliwa. Bojkotuję oficjalną nazwe naszego województwa - dla mnie jest to województwo szczecińśkie.
      W niedawnej rozmowie w TVN24, Piechociński zażartował z pana (nas?) nazwając pana posłem ziemi ZACHODNIOSZCZECIŃSKIEJ. Miałem wrażenie, ze nawet pan tego nie zauważył. Jurczyk, przy okazji którejś rocznicy porozumienia sierpniowego użył nazwy "województwo Zachodnie". Obie te propozycje uważam za mniej kretyńskie i bardziej akceptowalne niż Sam Wiesz Jaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka