Dodaj do ulubionych

kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ?

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 10:52
1.Napieralski - protegowany przez Jacka Piechotę,2.Jerzyk Henryk-radny
SLD,3.Dużyński Jan-radny SLD,4....5...6..7..proszę o uzupełnienie listy
karierowiczów szczecinskiego sld.otwórzmy oczy
Obserwuj wątek
    • Gość: piotruś Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.devs.futuro.pl 04.07.04, 11:00
      a może by jeszcze pan koperta

i pan Jurczyk wspieany przez SLD

pozdrawiam
    • Gość: H56 Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.comnet.krakow.pl 04.07.04, 11:07
      żal Ci dupę ściska ,że to nie Ty ? Zapisz się do PO , LPR-u ,czy Samoobrony to
      może też zrobisz karierę polaczku. Jeżeli otwierasz oczy to otwórz też gebę ,
      masz coś do zarzucenia tym ludziom to napisz. Sama przynależność do partii SLD
      nie jest żadnym przestepstwem. Przestępców trzeba eliminować niezależnie od ich
      przynależności partyjnej.
      • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 11:13
        Tak jak na przyklad pana Peczaka z Lodzi ??? he he he
        • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 11:57
          Tak jak i Piskorskiego z Warszawy, czy pana Karpa z Rady Programowej PO. Qrwy
          są wszędzie i wcale w SLD nie jest ich więcej. Wiecej się o nich pisze...
          • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 13:08
            Nikt nie twierdzi, ze ze tylko SLD toczy robactwo. Tylko ciekawe dlaczego tyle
            o nich w mediach. Wybacz,ale nie dlatego, ze ktos ich nie lubi.
            Ale ha ha ha zgadza sie, Piskorskiego sprytnie wypchneli.
            • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 13:23
              Tylko ciekawe dlaczego tyle
              > o nich w mediach.

Bo sa przy władzy. Poczekaj to samo będzie z PO.
              • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 13:56
                Sa u wladzy i odchodzi takie pranie brudow???Majac tyle wplywow i stolkow
                raczej powinni byc wladni , aby tuszowac to i owo.
                Platforma u wladzy, tiaaaaa.........
                • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 14:16
                  Widzisz więc, iż owe "wpływy i stołki" to fikcja, nazwijmy ja dziennikarską. I
                  dlaczego to pominęłas Pana Karpa, głównego "programistę " PO?
                  • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 14:42
                    Wiesz jakos sklad personalny PO nie za bardzo mnie interesuje. Jakos za punkt
                    honoru nie wyznaczylam sobie znajomosci wszytskich, ze tak powiem czlonkow
                    partii, nie tylko zreszta PO. No,ale dzieki mediom, moja wiedza na temat SLD
                    jest coraz wieksza, przyznaje, he he he
          • Gość: Ana Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 16:00
            ale jaja.....
    • blackexit Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 04.07.04, 11:17
      Gość portalu: widz napisał(a):

> 1.Napieralski - protegowany przez Jacka Piechotę,2.Jerzyk Henryk-radny
      > SLD,3.Dużyński Jan-radny SLD,4....5...6..7..proszę o uzupełnienie listy
      > karierowiczów szczecinskiego sld.otwórzmy oczy

ta lista to setki jesli nie tysiace osob. nie tylko tych z pierwszej ligi
      lokalnej parti ktora janik sam nazywa pasozytnicza. to zastepy przyjmowanych do
      pracy w samorzadzie i firmach bedacych we waldaniiu skarbu panstwa na podstawie
      legitymacji partyjnej. wyliczanka nie bardzo ma sens lepiej zastanowic sie co z
      tym fantemn zrobbic i jak uniknac takiego zawlaszczenia panstwa w przyszlosci.
      moim zdaniem to jesli chodzi o samorzad to wprowadzenie jasnych zasad
      rekrutacji dostepnej dla wszystkich a wygrywanej przez najlepszych a jesli
      chodzi o firmy to maksymalna prywatyzacja. pozdrawiam blackexit
      • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 11:59
        moim zdaniem to jesli chodzi o samorzad to wprowadzenie jasnych zasad
        > rekrutacji dostepnej dla wszystkich a wygrywanej przez najlepszych

Tak jak w twoim przypadku... buuuu cha cha cha
        • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 13:36
          A może kolegę Łuczaka zapytaj o konkurs na samodzielnego referenta:)))) Chyba,
          że blekus to Łuczak:)))
          • blackexit Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 14:52
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> A może kolegę Łuczaka zapytaj o konkurs na samodzielnego referenta:))))
            Chyba,
            > że blekus to Łuczak:)))

nie nie luczak chociaz znam pana misze. sam refer. czego? pozdrawiam blackexit
    • Gość: gąba Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 11:38
      Mickiewicz Kochańska Kochański Frydrych Malanowska Kaczyński Żyndul Runowicz i
      kilkaset innych (mówię o poziomie pow. 8 tys/miesięcznie)
      A wyliczanka jest fajna. Na przykładach osób widać pewne mechanizmy. I wtedy
      można się zastanowić, jak to uporządkiwać.
      • dyrgosia Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 04.07.04, 14:28
        , a kto dzięki AWS, PO, PiS,LPR,......?
        • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 11:17
          No wlasnie kto??? Sama jestem ciekawa, wiec moze rozpoczniesz wyliczanke he he
          he
          • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 12:13
            Pitr Mync - prezes STBS (Stargady Szcz.)
            Marcin Krukowski - Fundusz Wspierania Rozwoju Gospodarczego Miasta Szczecina
            Sp. z o.o.
            Marcin Kozłowski - Przewodnioczacy Rady Nadzorczej TBS "Prawobrzeże"
            Sławomir Nitras - doradca Prezydenta Stargardu
            Adam Szewczuk - Wiceprzewodniczący Targowiska i Opłaty Lokalne Sp. z o.o.
            • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 13:03
              lokalne gwiazdki, gdziez im sie rownac z Jackiem Piechota :-)
              • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 13:26
                Jakies zastrzeżenia do Jacka? I masz rację, kudy Zarembie do Piechoty. No ale
                przecie sami go sobie wybraliście:)))
                • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 14:00
                  "Ście" ??? he he he. Zaremba ma odpowiednie nazwisko i lepiej , abym nie
                  podawala do publicznej wiadomosci co o nim mysle.
                  A Jacek jest dla mnie jednym wielkim zastrzezeniem. Byl moim zwierzchnikiem w
                  harcerstwie, poniewaz mialam to niesamowite szczescie chodzic do tej samej
                  podstawowki. Coz....czym skorupka za mlodu nasiaknie.....Dla mnie pozostanie
                  karierowieczem.
                  • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 14:20
                    Cóz osobiste uprzedenia. Ja go znam juz w nieco doroślejszej formie. Znam się i
                    z Panem Zarembą. Szkoda gadać...
                    • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 14:40
                      Moze i osobiste uprzedzenia, ale w pelni uzasadnione. A ty przypadkiem tez do
                      Zaremby nie jestes uprzedzony ??? :-)
                    • Gość: Andy Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:54
                      Juz kilka razy prosilem Cie o wyjasnienie: czy Jacek P. przypomnial juz sobie
                      od kogo pozyczyl 200.000 zl? Jak sobie przypomni, to moze zaczne Go szanowac.
                  • Gość: Ana tak. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 16:07
                    tak xyz.są zastrzeżenia do piechoty.na początek kilka:komfort,talent,promocja
                    postęp,epebepe(malanowska,haas,stella maris)...
                    • Gość: XYZ Re: tak. IP: 213.155.191.* 07.07.04, 08:29
                      Komfort? A niby co masz do zarzucenia Piechocie w sprawie Komfortu?
                      TPP fundacja jak każda inna. Jakieś nieprawidłowości z nia związane?
                      Espebepe? Piechota był we władzach? Miał Akcje? Robił interesy z ta spółką?
                      Może jakies konkretne zarzuty przytoczysz. Malanowska to nie Piechota. A i w
                      jej sprawie jakoś cicho się zrobiło.

Typowe dla ciebie obrzucic błotem bez jakiejkolwiek argumentacji.
                      • Gość: Ana Re: tak.xyz!i dobrze o tym wiesz... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 14:41
                        obrzucanie błotem bez powodu,to raczej twoja domena(pozwól tylko,że przypomnę
                        ci twoje nieszczęsne uwagi dot.kameli-sowińskiej lub olejnikowej,zakończone
                        przez ciebie podkuleniem ogona).co do komfortu,to proponuję przestań udawać
                        niezorientowaną dziewicę.myślę,że podtekst znasz doskonale...wiesz też
                        przecież,że np.arek kawecki,czy wołodia waśniewski,to dziwnym trafem ludzie
                        pana piechoty.mam ci przypominać uprzywilejowane traktowanie firm budowlanych
                        komfortu w przetargach miejskich?(np.drogi)?a sprawa działki na mieszka?
                        przecież są to fakty,które znasz.wiesz też na pewno,dlaczego broniony ostatnio
                        przez ciebie dario w.decydował tak,a nie inaczej...co do malanowskiej,to także
                        czas przestać udawać pierwszego naiwnego.przecież w zarządzie spbp znalazła się
                        właśnie z polecenia piechoty...czyżbyś nie wiedział też jaką funkcję ta pani
                        pełni w fundacji p. piechoty?czyżbyś nie słyszał o problemach jakie zaczyna
                        mieć fundacja?ejże!wiem,że"oszczędnie gospodarujesz prawdą"ale nie rób z siebie
                        naiwniaka...
                        • Gość: XYZ Re: tak.xyz!i dobrze o tym wiesz... IP: 213.155.191.* 07.07.04, 14:58
                          >obrzucanie błotem bez powodu,to raczej twoja domena(pozwól tylko,że przypomnę
                          > ci twoje nieszczęsne uwagi dot.kameli-sowińskiej lub olejnikowej,zakończone
                          > przez ciebie podkuleniem ogona).

A czym się różni twoje podejście do Piechoty od mojego do Sowińskiej? Może poza
                          tym, że o Sowińskie dość konkretnie w prasie było.
                          Nie przypominam sobie "podkulania ogonka", za to twoje wyzwiska tak. W zamian
                          argumentów. Więc daj spokój z tą "prawdą".

I co z tego, że WW czy AK to ludzie związani z Piechotą? Nie przypominam sobie,
                          by któryś zajmował funkcje publiczne (no co do AK to nie jestem pewien) nie
                          mówiąc o poręczeniu JP.
                          Euroafrica to spółka prywatna. Może zatrudniać kogo chce.

mam ci przypominać uprzywilejowane traktowanie firm budowlanych
                          > komfortu w przetargach miejskich?(np.drogi)?

Tak przypomnij mi.

W sprawie działki na Mieszka mylisz sprawy. Komfort kupiła działkę na
                          przetargu. Pierwszym przetargu. Sprawa Echo Invest, to działka obok. Zupełnie
                          odrębne sprawy. Do sprawdzenia w UM. Więc nie oszczędzaj tak prawdy.

przecież są to fakty,które znasz.wiesz też na pewno,dlaczego broniony ostatnio
                          > przez ciebie dario w.decydował tak,a nie inaczej...

O ile pamiętam decyzje podejmował Zarząd Miasta, a nie DW. W sprawi Mieszka
                          (zgodnie z procedura) musiały wypowiadać się komisje Rady Miasta. Sprawdź
                          uchwałę 522 z 1997 r.

co do malanowskiej,to także
                          > czas przestać udawać pierwszego naiwnego.przecież w zarządzie spbp znalazła
                          się
                          >
                          > właśnie z polecenia piechoty

Sprawy ESPEBPE dokładnie nie znam, w tym sensie, że nie wiem jaki był jej skład
                          własnościowy. Z gazet za to wiem, że maczał w niej palce tako Rydzyk.
                          Wykaż tez jakie przełożenie miał JP na posadę Malanowskiej w spółce. Rzepa dość
                          mętnie o tym pisała.

czyżbyś nie wiedział też jaką funkcję ta pani
                          > pełni w fundacji p. piechoty?

A co to kogo obchodzi? FTPP to nie instytucja publiczna.

czyżbyś nie słyszał o problemach jakie zaczyna
                          > mieć fundacja

Szczerze mówiąc nie. Może mnie oświecisz? Czy masz tylko plotki na podorędziu?
                          • Gość: Ana Re: tak.xyz!i dobrze o tym wiesz... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 15:33
                            no,jesli wsadzenie oskarżonej malanowskiej do espebepe przez urzędującego
                            ministra,uważasz za normalne,to znaczy,że przesiąknięty jesteś
                            sldowską "normalnościa"jeszcze mocniej niż myślałam...do tego ta"polecana"jest
                            szefową fundacji polecającego.gratuluję poczucia normy.a swoją
                            drogą,c.d.odpowiedzi na twoje zdziwienie"czyżby jakieś zarzuty pod adresem
                            piechoty?"napisała ostatnio najwyższa izba kontroli.znając cię,pewnie
                            stwierdzisz,że to gra polityczna.
                  • Gość: zhp Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.stenhamra.adminor.net 06.07.04, 19:10
                    Dzialalem w harcerstwie ale na szczescie przed tym karierowiczem Jackiem P.
                    Inaczej nie mozna go nazwac!!!
                • Gość: LSD Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:47
                  Piechota załatwił Stocznię na cacy.
                  • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 06.07.04, 08:56
                    Tak tak. A Tałasiewicz z Piotrowskim ja odbudowali, kiedy 6000 ludzi straciło
                    pracę.
            • Gość: XYZ c.d. IP: 213.155.191.* 05.07.04, 13:22
              Sławomir Preiss - Muzeum Stargard Szczec Dyrektor
              Janusz Myszkowski (ojciec Agnieszki Borowskiej - Rada Regionu PO) - Z-ca
              przewodniczącego Rady Nadzorczej Miejskie Przedsiębiorstwo Gospodarki
              Komunalnej Stargard
              Stanisław Gawłowski Wiceprzewodniczacy PO Zachpomor - Zastępca Prezydenta ds.
              Komunalnych Koszalin
              Andrzej Przewoda Seketarz PO - Zastępca Przewodniczącego Rady Nadzorczej
              Szczecińskie Przedsiębiorstwo Autobusowe "Dąbie" Spółka z o.o.
              Michał Łuczak - Uniwersytet Szczeciński samodzielny referent (Chmielweski jest
              Rektorem)
              Artur Łącki - członek Zarządu Powiatu Gryfickiego
              Wiktor Tołoczko szef RUP w Pyrzycach
              Leszek Guździoł Członek Zarządu Powiatu Police
              Arkadiusz Klimowicz - Burmistrz Darłowa
              • Gość: Pismak Re: c.d. IP: 80.51.242.* 05.07.04, 13:28
                Pięknie, pięknie :))))). Ale to działa w obie strony, XYZ. Mówię: zróbmy listę
                tych, którzy nie zrobili kariery dzięki partii.
                • Gość: XYZ Re: c.d. IP: 213.155.191.* 05.07.04, 13:34
                  Mnie to tam rybka, ale mamoniowa chciała to napisałem.
                  • Gość: mamoniowa Re: c.d. IP: 212.244.77.* 05.07.04, 14:05
                    He he he, jestes jak zlota rybka. Czxy spelniasz tez inne marzenia ??? :-)
                    • Gość: XYZ Re: c.d. IP: 213.155.191.* 05.07.04, 14:24
                      Niektóre;)
                      • Gość: mamoniowa Re: c.d. IP: 212.244.77.* 05.07.04, 14:44
                        to znaczy tylko trzy, tak ??? :-)
              • Gość: mamoniowa Re: c.d. IP: 212.244.77.* 05.07.04, 14:02
                Ale to, ze ktos skorzystal na wyborach do samorzadu to sie nie liczy he he eh.
                Bo sluchaj wyliczajac takie stanowiska, to lista z goscmi z SLD to bedzie
                neverending story :-)
                • Gość: XYZ Re: c.d. IP: 213.155.191.* 05.07.04, 14:22
                  Nie wymieniałem Radnych. Fakt wycofuję burmistrza. Reszta to stołki z nadania.
                  I uważaj z tą długością listy. Bo platformerska okaże się dłuższa.
                  • Gość: mamoniowa Re: c.d. IP: 212.244.77.* 05.07.04, 14:47
                    Mialbys racje, po rebelii borowek moze i tak bylo,ale oni chyba sie juz
                    nawrocili :-)Ale mnie osobiscie najbardziej interesuje Samoobrona
              • Gość: Ana Re: c.d. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 16:19
                a to ci kariery!najśmieszniejszy jest"samodzielny referent"...widać,xyzecie,jak
                kto sobie karierę wyobraża....
                • Gość: XYZ Re: c.d. IP: 213.155.191.* 07.07.04, 08:35
                  Nie poziom chodzi, tylko nepotyzm w PO. Chmielewski startował do PUE z list PO.
                  Łuczak jest członkiem władz wojewódzkich PO. Jakoś niedawno tak cię bulwersował
                  fakt zatrudsnienia Wijasa w ZCH. Toz to też żadna kariera. No ale jeżeli chodzi
                  o SLD to jest to naganne. Gdy idzie o PO, sprawy nie ma. Jestes hipokrytką.
                  • Gość: Ana Re: c.d. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 14:50
                    chyba nie zrozumiałeś xyzecie mojej wypowiedzi...pisałam tylko,że
                    np.samodzielny referent to żadna kariera...
                    • Gość: XYZ Re: c.d. IP: 213.155.191.* 07.07.04, 15:00
                      Tak jak praca w marketingu w ZCH, co nie przeszkodziło ci pluć Wijasa.
                      • Gość: Ana Re: c.d. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 15:38
                        o,nie!to zupełnie inna para kaloszy.zresztą nigdy nie"plułam wijasa"cokolwiek
                        to miałoby oznaczać...
            • Gość: pole Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 13:32
              Mync - architekt, były wiceprezydent d/s mieszkalnictwa, prezes Urzędu
              Mieszkalnictwa - kwalifikacje na pewno większe niż na TBS
              Adam Szewczuk - przed nazwiskiem warto byłoby dodać prof nauk ekonomicznych,
              myślę że jedna z niewielu osób w radach nadzorczych posiadająca wiedzę i
              doświadczenie.
              A więc przykłady takie sobie.
              W przypadku komuchów, są to osoby które karierę zrobiły WYŁĄCZNIE z tytułu
              przynależności do partii. WYŁĄCZNIE.
              • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 13:44
                A jakiez kwalifikacje ma pan Łuczak? Jakiez ma pan Przewoda?
                Rozumiem, że Liberadzki profesurę kupił na targu? Tak jak Meyer czy
                inne "komuchy". Śmieszny jesteś. Zapomniałeś ponadto dodać informację
                o "zasługach" Mynca na innym polu...
                • Gość: pole Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 13:58
                  Liberadzki ma zasługi na polu służb Piechoty. A reszta jest mi mało znana.
                  Natomiast ja się odniosłem tylko do tych dwóch Mynca i Szewczuka, oraz do osób
                  które znam w Szczecinie. A tutaj nie ma żadnej osoby która odniosłaby sukces z
                  powodu swoich predyspozycji a nie ukłądó. Wymieniono: Napieralskiego,
                  Dużyńskiego, Jerzyka, Malanowską, Runowicza, Żyndula, Kochańskich i innych. I
                  akurat trafiono - są to miernoty z pioparciem SLD. Koniec, kropka.
                  • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 05.07.04, 14:34
                    Jaka karierę zrobił Napieralski dzięki SLD? Radny i poseł wybrany przez
                    obywateli. Jedyna funkcja to doradca Wojewody.
                    Co masz do Żyndula poza przynależnością polityczną? Radzi sobi bardzo dobrze w
                    Policach. Lepiej niz jego poprzednicy od was.
                    Co masz do Runowicza? Był 8 lat Sekretarzem Miasta. Nie To małe kwalifikacje do
                    funkicji Prezydenta Miasta? Zresztą SLD go tam "wsadziło" tylko Sochański z UW
                    Dużyński przez lata zarządzał nieruchomościami (zanim w ogóle związał się z
                    polityką) i taką działke miał w Zarządzie Miasta
                    Malanowska ma takie same "zasługi" jak Mync.
                    Pozostałe nazwiska pozostawię bez komentowania.
                    • blackexit Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 15:01

> Jaka karierę zrobił Napieralski dzięki SLD? Radny i poseł wybrany przez
                      > obywateli. Jedyna funkcja to doradca Wojewody.

100 tys zl za friko to malo?

> Co masz do Żyndula poza przynależnością polityczną?

milicjant zarzadza nafta polska brawo!.

Radzi sobi bardzo dobrze w
                      > Policach.

o ba! nawet pan wijasa przyjal wiec na powiedrzonym mu odcinku walki klasowej
                      spisuje sie wzorowo. pozdrawiam blackexit

• Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 06.07.04, 09:04
                        > 100 tys zl za friko to malo?

100 tys. brutto za dwa lata pracy. To dużo? 4166 brutto czyli ok 2483 netto. To
                        mniej więcej tyle ile bierze pan Przewoda za radę nadorczą w miejskiej spółce.
                        Pan Przewoda to sekretarz Platformy Obywatelskiej. Powracam do pytania. Jka
                        karierę dzięki SLD zrobił Napieralski. To co osiągną, osiągnął dzięki sobie i
                        przyjaciołom.

milicjant zarzadza nafta polska brawo!.

No i co z tego, że był milicjantem? Jakies przestępstwo? Imfamia za pracę w
                        milicji? Innych argumentów twój mały rozumek nie wymyśli?

o ba! nawet pan wijasa przyjal wiec na powiedrzonym mu odcinku walki klasowej
                        > spisuje sie wzorowo. pozdrawiam blackexit

Tak jak Rektor Chmielewski zatrudniając Łuczaka na Uniwersytecie Szczecińskim.
                        Różnica plega na tym, że ZCH mają bardzo dobre wyniki ekonomiczne dzięki
                        Żyndulowi, czego o Chmielewskim powiedzieć nie można.
                • blackexit Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 14:59

> A jakiez kwalifikacje ma pan Łuczak?

a co trzeba umiec zeby pracowac w administracji uniwerku chyba to nie jest
                  jakies super odpowiedziale stanowisko. p. luczak jest mgr politologii. to ma
                  byc rownowaga dla portu zakladow chemicznych euroafrika funduszu ochrony
                  srodowiska agencji rolnych i calej reszty tu wymienianej?
                  pozdrawiam blackexit
                  • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 06.07.04, 09:10
                    Trzeba się znac na administracji. Trzeba się w ogóle na czymś znać. Wiecznie
                    wrzeszczysz o konkursy na wszystkie stanowiska w instytucjach publicznych.
                    Uniwerek jest państowowy. Pytam zatem jaki konkurs wygł pan Łuczak? W porcie
                    pracuja równiez koledzy pana Łuczaka, Euroafrica to przwatna spółka, w
                    agencjiach rolnych siedzi SKL. Poza tym nie wymieniłem tylko Łuczaka
            • blackexit Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 14:54

> Sławomir Nitras - doradca Prezydenta Stargardu

ten nim nie jest. tlumaczyl ci to juz. pozdrawiam blackexit
              • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 06.07.04, 09:11
                Był. Napieralski też nie jest...
    • Gość: Pismak Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 80.51.242.* 04.07.04, 15:07
      Trzeba by napisać listę, kto zrobił karierę dzięki partiom. Byłaby bardzo
      długa. Pełno jest wszelkich partyjniaków i partyjnych specjalistów. Łatwiej
      chyba napisać, kto nie zrobił kariery dzięki partii. Ciekawe, ile osób by się
      na tej liście znalazło.
    • samhain1 Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 04.07.04, 15:36
      Zdobycie stołka i posadzenie na nim tyłka nie jest wcale tożsame ze zrobieniem
      kariery.
    • Gość: sld Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:24
      marcin wołczak
      ta szujowata, molestująca, mobingująca, esbecka, fałszywa, chciwa i łysa gnida
      strzeżcie się
      • ja_aska Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 14:54
        ciekawe, że jak lewicowy "prof" to zły a jak prawicowy to od razu dobry? w czym
        jest gorszy Libradzki od Lubińskiej (oprócz tego ,że mądrzejszy - ale to nic
        trudnego).
        • dyrgosia Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 15:06
          Lubińska nia ma "prof"
        • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 15:20
          Pobieralas nauki u Liberadzkiego????
          • dyrgosia Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 15:22
            Nie, na szczęście u Lubińskiej też nie...
            • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 15:30
              Niestety moj kumpel mial to nieszczescie byc studentem Liberadzkiego. Na
              pohybel takim jak on!!
              • dyrgosia Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 15:32
                Gość portalu: mamoniowa napisał(a):

> Niestety moj kumpel mial to nieszczescie byc studentem Liberadzkiego. Na
                > pohybel takim jak on!!

a mój u Lubińskiej, tylko współczuć....
                • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 15:42
                  A czego naucza Lubinska ??? :-)
                  • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 06.07.04, 09:16
                    Księgowość
                    • Gość: Andy Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:07
                      Finanse i bankowosc - to dosc duza roznica.
                      • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 07.07.04, 08:37
                        Nie kolego. Katedra księgowości (nazwy nie pamiętam).
                        • Gość: polo Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:50
                          Katedra finansów publicznych. A więc różnica jest duża.
        • Gość: pole Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 15:26
          Liberadzki jest zerem na usługach Piechoty. I nie tylko Piechoty. A od
          Lubińskiej wyróżnia go to, że on nie zna się na niczym. A aktywność komuchów na
          tym wątku jest az śmieszna. Po co tyle energii wkładacie w to pukanie w
          klawiaturę i rzucanie pomówień na innych. Złodzieje jesteście i już, towarzysze
          szmaciaki i cała świta!
          • ja_aska Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 05.07.04, 15:34
            byłam studentką lubińskiej. u Liberadzkiego byłam na kilku wykładach.
            pole jak to fajnie, że znasz sie bna obu dziedzinach tak świetnie, że wiesz kto
            i za co dostał tytuły naukowe.
            • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 05.07.04, 15:47
              Aska nie masz sie co pienic, bo powszechnie wiadomo jak niektorzy czlonkowie
              PZPR, pozniej przechrzczonej na SLD, sie ksztalcili, zdobywali naukowe tytuly.
              Moj tatus na przyklad tez takich nauk pobieral, wiec moze masz szczere
              intencje, ale niekoniecznie racje.
              • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 06.07.04, 09:22
                Rozumiem mamoniowa, że prof. doc. dr hab. mgr inż. Leszek "Słońe NBPu"
                Balcerowicz, urodził się w roku 1989, nigdy nie nalezał do PZPR, a profesurę
                zrobił w Watykanie. Ciekawe, że te same uczelnie i tytułu postrzegane są
                relatywnie w zalezności od dzisiejszej przynalezności partyjnej.
                • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 06.07.04, 10:44
                  i vice versa
                • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 06.07.04, 10:46
                  Czyzby dla ciebie "niektorzy" znaczylo "wszyscy" ???:-)
                  • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 06.07.04, 13:06
                    Biorąc pod uwagę kontekst twojej wypowiedzi, tak. Niektórzy znaczy wszyscy
                    jeżeli chodzi o "czerwonych". Co innego, gdy chodzi o tzw. "opozycje
                    demokratyczną":))
                    • Gość: mamoniowa Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 212.244.77.* 06.07.04, 14:50
                      Mysle, ze chociaz w tym jednym sie ze mna zgodzisz, ze raczej ja wiem lepeij co
                      chcialam przekazac :-). Kontrowersyjna moze pozostac forma wypowiedzi badz jej
                      interpretacja :-)
          • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: 213.155.191.* 06.07.04, 09:17
            aktywność komuchów na
            >
            > tym wątku jest az śmieszna.

Przyganiał kocioł garnkowi. Prawicowy oszołomie.
    • Gość: andreas kiedyś było łatwiej... IP: *.salsa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:36
      ...było łatwiej odróżnić dobrego i złego. Ten zły to był na stanowisku,
      awansował... ten dobry miał "bibułę", był prześladowany, siedział za politykę.
      A teraz kurna Ci przy władzy źli, opozycja też złodzieje. Kościół - szkoda
      gadać. Michnik - dajcie spokój, obiadki z Urbanem... Jedyny słuszny akurat
      odszedł.
      No, nie ma komu zaufać, no nie ma ... Bo juz nie liczy się prawda czy idea!
      Liczy się Proszę Państwa kaska, układy, możliwości... Ot życie. Silniejszy
      przetrwa...
      • ja_aska mamoniowa 06.07.04, 08:29
        moja droga więc stwórzmy projekt ustawy odbierający tytuły naukowe uzyskane
        przed 1990 rokiem. oprócz wrednych komuchów (ku mej radości) trafi też paru
        prawilnych np kaczyńskiego.
        • Gość: ubu Re: mamoniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:42
          Twoja głupota i prostactwo w atakowaniu wszystkiego co nie jest zgodne z linią
          jedynie słusznej partii komuszej jest paraliżujące. Niewdzięczna rola ujadacza
          forumowego do jakiej zostałaś wyznaczona, akurat tobie sprawia satysfakcję. Już
          wiele osób na forum próbuje zdystansować się do twoich prymitywnych wypowiedzi.
          Ale każde forum ma takiego ujadacza, jakie jest lokalne SLD.
          • Gość: ubu ja-aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:44
            ja-aśka - zestawienie prostactwa, prymitywizmu, chamstwa i ograniczenia
            umysłowego tylko do atakowania na hasło.
            • Gość: XYZ Re: ja-aśka IP: 213.155.191.* 06.07.04, 09:48
              A tobie kto dał hasło? Giertych czy Kaczyński?
        • Gość: mamoniowa ja_aska IP: 212.244.77.* 06.07.04, 10:54
          Czyzby kaczynski tez uczeszczal do uniwersytetu przy Komietecie Centralnym ???
          he he he
          • ja_aska Re: ja_aska 06.07.04, 13:40
            a jaka różnica gdzie? tytuł i rok się liczy! "sprzed" do wycięcia:)
            • Gość: mamoniowa Re: ja_aska IP: 212.244.77.* 06.07.04, 14:47
              Nie dostyrzegasz roznicy pomiedzy na przyklad Uniwersytetem Warszawskim a
              uniwerkiem mieszczacym sie przy bylym Komitecie Centralnym ?? No to
              rzeczywisice masz baaardzo zawezone pole widzenia.
              • Gość: XYZ Zagadka IP: 213.155.191.* 06.07.04, 14:51
                Czym się różni uniwersytet przy Komitecie Centralnym od Papieskiej Akademi
                Teologicznej?
                • ja_aska Re: Zagadka 06.07.04, 15:23
                  moze lepiej znaleźć punkty wspólne?
                  np odp. "prawie to samo".
              • ja_aska Re: ja_aska 06.07.04, 15:21
                a w tamtych czasach jaka różnica? np w 68 na każdej uczelni zachowywali się tak
                samo.
      • Gość: XYZ Re: kiedyś było łatwiej... IP: 213.155.191.* 06.07.04, 09:23
        Liczy się Proszę Państwa kaska, układy, możliwości... Ot życie. Silniejszy
        > przetrwa...

Kapitalizm... samiście go sobie wystrajkowali.
    • teoponte1 Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 06.07.04, 09:06
      Jak dobrze być anarchistą. Posłuchajcie siebie na tym forum, wszyscy jesteście
      siebie warci. Obrzucacie się błotem nawzajem w imie jedynej słusznej prawdy,
      każda z waszych parti robi świństwa. Tylko dopóki jest waszą to wszystką jest
      ok. Żal mi was ludzie naprawdę.
      • ja_aska Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? 06.07.04, 10:09
        ubu nie król, bo nie rozumie ironii. jakbym miała jego poziom to musiałabym
        napisać :"ubu tempak":-)
        • Gość: ubu Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:13
          A tak możesz się od dzisiaj podpisywać zamiast ja_aska - ubecia. Ja pozostanę
          przy ubu. Wolę irracjonalizm od socrealizmu.
    • zaczepialski kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld? XYZ 06.07.04, 15:31
      ja_aska, dyrgosia choć to mili forumowicze to najprawdopodobniej jednak czerwoni karierowicze :-))). Swoją drogą jednak ktoś musi rządzić w tym kraju a system mamy parlamentarno gabinetowy więc partjniaki muszą obsadzać stołki.
      Czy dupa na stołku dzięki matce partii to jest wogóle jakaś kariera???
      • dyrgosia Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld? 06.07.04, 17:17
        zaczepialski napisał:

> ja_aska, dyrgosia choć to mili forumowicze to najprawdopodobniej jednak
        czerwon
        > i karierowicze :-))). Swoją drogą jednak ktoś musi rządzić w tym kraju a
        system
        > mamy parlamentarno gabinetowy więc partjniaki muszą obsadzać stołki.
        > Czy dupa na stołku dzięki matce partii to jest wogóle jakaś kariera???

jeśli chodzi o mnie i ja_aske to totalne pudło, ale Ty przecież wiesz lepiej....
        • Gość: XYZ Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld? IP: 213.155.191.* 07.07.04, 08:40
          Dyrgosia! Wiec ja zrobiłem karierę? Qrwa a to się rodzinka ucieszy:)))) Che
          che. Niestety zaczepialskiemu nie przyjdzie do głowy, ze mozna miec poglądy i
          nie robic partyjnej "kariery". To pewnie dlatego że u niego w partii to nie do
          pomyślenia.
          • ja_aska Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld? 07.07.04, 09:07
            moje zapieprzanie po 14-16 na dobę przez siedem dni w tygodniu to kariera?
            jakiś podwładny (oprócz karaluchów) by się przydał.
            PS muszę do mamusi zadzwonić! w końcu córcia robi karierę:):):)
            • Gość: polo Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:48
              Jeżeli zapieprzaniem jest czujne śledzenie forum oraz włączanie się w dyskusję
              z bezsensownymi i prymitywnymi tekstami, to rzeczywiście ja_aska zapieprza.
              Tylko taczek zapomniała załadować :)
          • dyrgosia Re: kto zrobił karierę w Szczecinie dzięki sld? 07.07.04, 19:37

> Dyrgosia! Wiec ja zrobiłem karierę? Qrwa a to się rodzinka ucieszy:)))) Che
            > che. Niestety zaczepialskiemu nie przyjdzie do głowy, ze mozna miec poglądy i
            > nie robic partyjnej "kariery". To pewnie dlatego że u niego w partii to nie
            do
            > pomyślenia.

XYZ - wypowiedz zaczepialskiego była do mnie i ja_aski, ciebie pominął...., nie
            robisz kariery, przykro mi..
    • Gość: Antyknajak Nr 100 : żle postawione pytanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 20:50
      Winno brzmieć: kto zrobił karierę dzięki PZPR ?
      Dlaczego ?
      Na przykład : Pan Piechota i Pan Wieczorek swoje kariery zawdzięczają nie SLD
      ale PZPR. Mieli bardzo małą konkurencje gdyż niewielu na tamten stanowojennowy
      czas z młodych ludzi popierało zamordyzm i totalitaryzm.
      A swoja drogą ciekawe dlaczego w/w osoby w swoich internetowych zyciorysach
      (sprawdżcie ich strony) po prostu zatajają (fałszują !) swoje polityczne
      życiorysy nie podając , że byli członkami PZPR i popierali stan wojenny
      totalitaryzm, cenzure, zniewolenie opozycji i represje. Podają jedynie , że
      członkami SLD są od .. .
      • Gość: XYZ Re: Nr 100 : żle postawione pytanie ! IP: 213.155.191.* 08.07.04, 12:24
        O to samo zapytaj pana Balcerowicza, Święcickiego, Króla...
        • Gość: Antyknajak Re: Nr 100 : żle postawione pytanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 18:00
          Zgadzam się z Tobą. Z lokalnych to np : Marka Tałasiewicza. Co jednak przez to
          do mnie chciałes powiedzieć ?
    • Gość: H56 blackexit ! czarownice są nie tylko czerwone IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.04, 12:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka