blogfiles 10.10.12, 20:45 Gdyby taką szkołę utworzyła "Fundacja Batorego" albo organizacja o podobnych poglądach to zaraz by się podniósł rejwach że to "promocja homoseksualizmu" :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ministrant to z myślą o nauczycielach. ciekawe rozwiązanie IP: *.88-199-144.vspace.pl 10.10.12, 21:26 homokatecheci nie muszą się zmuszać, aby zadawać się z dziewczynkami w klasie. ma to swój "głęboki" sens. jako ojciec, nie rozumiem rodziców posyłających dzieci do tak wypaczonych moralnie instytucji. powinno im się odbierać prawa rodzicielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość II Re: to z myślą o nauczycielach. ciekawe rozwiązan IP: *.centertel.pl 10.10.12, 21:35 Nie wiesz o czym mówisz, ojcze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozecie_mi_skoczyc oczywiscie,ze nie wie co pisze ojciec"swiemty" IP: *.dynamic.mnet-online.de 11.10.12, 10:20 ktory jest w niebie,chleba daje powszechnego rzymskiego,,takiego,,,gdzie patryzjusze budowaly statki,a tymi statkami jonasza do boga wywozili zeby zrobic pokarmami,,dla wielkiego wieloryba ale to sak,a nie ryba i tutaj sie "cus nie pasuje" bo kto to siem od glowy psuc "musuje" ???? technika teraz taka,ze ch,ja mozna stracic lapiac w rzece r.a.k-a,a przeciez rzymskie prawo do tylu nie dziala,,jak np:by przypi.rdolil,,lettko,,,, to z jakiegos dziala,to wszystko tak siem by cofnelo ze z jonasza,,nic,,,by nie zostalo,,tak to by jeb.elo wiec musi byc w tym jakas logika,ze "wieloryb" nawet jonasza nie lyka,zaraz jonasza wypluje wieloryb glupi nie jest,,sam,siem nie otruje !!!!! modlcie sie za grzeszne dusze waszych braci, albowiem nie znaja dnia,,ani godziny,,,amen !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynioo Re: to z myślą o nauczycielach. ciekawe rozwiązan IP: *.static.espol.com.pl 01.11.12, 20:47 wyślij do FALE / NAWIGATORA lub przedszkola fale dziecko to zobaczysz ... moje dziecko chodzi tam 2,5 roku (przedszkole) a teraz ma 5 lat - nie zauważyłem nic niepokojącego a wręcz odwrotnie ... angielski co dziennie w formie zabawy i rozmowy z opiekunem wspomagającym (1 godz dziennie) tylko po angielsku - dało w tegorocznych wakacjach znakomity efekt - moje dziecko było w stanie dogadać się z animatorami anglojęzycznymi (ponad 50% zrozumienia w obie strony). Żadnych skłonności stricte chrześcijańskich nie zauważyłem - a to dlatego, że to szkoła dla Wszystkich i nikt nikogo do niczego nie zmusza... BTW - przyjdź na dzień otwarty i zobacz co i jak zanim zaczniesz wydawać takie opinie... tak się składa, że dzieci znajomych chodzą do koedukacyjnych szkół i przedszkoli i w tych drugich np bardzo często zdarza się, że dzieci sadzane są przed telewizorem, albo przed zabawkami i tyle inicjatywy twórczej w takim Państwowym przedszkolu. W przedszkolu FALE - poza nauką poprzez zabawę jest także czas wolny - zabawa w tym czasie wygląda tak - chcesz się pobawić - zrób zabawkę sam. Nawet nie wiesz - co dzieciaki potrafią zrobić z klocków trójwymiarowych... TAK WIĘC - PRZYJDŹ, ZOBACZ - A WTEDY się wypowiadaj.. A co do odbierania praw rodzicielskich - to takim którzy tak się wypowiadają jak TY - powinno się odebrać prawo i wolności osobiste (prawa obywatelskie) Do praw i wolności osobistych należą m. in.: prawo do życia nietykalność i wolność osobista prawo do sprawiedliwego procesu prawo do ochrony prawnej życia prywatnego prawo rodziców do wychowania dzieci w zgodzie z własnymi przekonaniami prawo do wolności oraz ochrony tajemnicy komunikowania się prawo do nienaruszalności mieszkania wolność poruszania się po terytorium RP wolność sumienia i religii prawo do wolności poglądów oraz do rozpowszechniania informacji Do praw i wolności politycznych należą, zgodnie z konstytucją: prawo do organizowania pokojowych zgromadzeń oraz uczestnictwa w nich wolność zrzeszania się wolność zrzeszania się w związkach zawodowych, organizacjach społeczno-politycznych prawo do uczestnictwa w referendum czy prawo wyboru (prezydenta, posłów, senatorów oraz przedstawicieli do organów władzy samorządowej) prawo do składania wniosków, petycji oraz skarg W zakres wolności i praw ekonomicznych, socjalnych i kulturalnych wchodzą: prawo do posiadania własności oraz prawo do dziedziczenia wolność wyboru miejsca pracy i wykonywania zawodu prawo do bezpiecznych i higienicznych warunków pracy prawo do zabezpieczenia społecznego w razie niezdolności do pracy spowodowanej chorobą, inwalidztwem czy podeszłym wiekiem prawo do ochrony zdrowia prawo do nauki ochrona praw dziecka wolność twórczości artystycznej i badań naukowych Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynki ... 10.10.12, 21:49 Produkcja koscielnych robotow ruszyla. Oni dadza sie zabic za tych pasibrzuchow, totalnie zindoktrynowani. Rodzicom powinni odebrac prawa rodzicielskie. \Choc.......... jest iskierka nadzieji. Szkoly katolickie produkuja niekiedy znakomitych, zdeklarowanych ateistow. Znam kilka osob po krakowskich pijarach czy wroclawskich urszulankach. Wolami ich do kosciola nie zaciagniesz. Mam pytanie czy szkola oplacana jest ze srodkow spolecznych? chcialbym wiedziec na co ida moje pieniadze z podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatek Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk IP: *.szczecin.mm.pl 10.10.12, 21:57 Twoje pieniądze idą na ZUS, NFZ, na MEN a reszta na partie polityczne. Możesz się nie martwić, ta szkoła utrzymuje się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda jesteś tego pewien? 10.10.12, 22:57 powiadasz, że ta szkoła utrzymuje sie sama... i zbudowała się na terenie kupionym komercyjnie, a nie ze zniżką rzędu 99,99% ? I nie otrzymuje subwencji oświatowej? zdaje się, żeś albo potłuczony, albo fałszywy Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk 11.10.12, 00:06 sama na publicznie wyciagnietych terenach. pieprzeni hipokryci z was nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynki ... 10.10.12, 22:55 "Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro" Przebijam błogosławionego papieża Ojca Świętego kardynała ks. abp. Karola Wojtyłę Największego-Z-Rodu-Słowian: Przeszłość zaczęła się wczoraj, nie dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk 11.10.12, 00:08 taka nowa moda - wypranie mozgu dziecka najlepszym sposobem na jego szczesliwa przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awanturnik Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk IP: *.globalconnect.pl 11.10.12, 01:54 taka nowa moda - nagonka na "katoli" Odpowiedz Link Zgłoś
blogfiles Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk 11.10.12, 03:02 Nowa moda? Mam ci zacytować słowa twojego pana sprzed 2 tys. lat odnośnie tych "nagonek" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wypedzonyzziemodzyskanych tutor 11.10.12, 07:47 ma swojego opiekuna (tutora) widzę że kolejny ponglisz powoli wkrada się do języka GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginztonickiem Re: tutor IP: *.tktelekom.pl 11.10.12, 08:09 Gdybym chciał otworzyć szkołe faszystowską pod patronatem Adolfa dali by zgodę? Przecież to to samo, co ta mafijna organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wraga Re: tutor IP: *.szczecin.mm.pl 11.10.12, 08:16 Głeboko intelektualny głos internauty: "Gdybym chciał otworzyć szkołe faszystowską pod patronatem Adolfa dali by zgodę? Przecież to to samo, co ta mafijna organizacja. " To rusz d... i coś otwórz, odstaw piwo , odejdź od klawiatury i coś spróbuj, a potem nam opiszesz jak Ci poszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant tak na marginesie: boga nie ma :) IP: 80.50.238.* 11.10.12, 08:27 ale zabawa/biznes trwa dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.88-199-144.vspace.pl 11.10.12, 08:44 mózgów" na żydowsko?Smutna prawda jest taka,że dzieci w klasach "jednopłciowych" uczą się lepiej.Dotyczy to zarówno chłopców,jak i dziewcząt.Poza tym-czy ktoś komuś rozkazuje oddawać tam dziecko?może zapisać (bądź nie) do innej placówki.Głęboka mądrość i tolerancja wyłazi z yntelektualnych lewarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. jak Szabes Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.ip.netia.com.pl 11.10.12, 10:58 Specjalista od marszu "Gimnazjaliści sieją terror po Szczecinie" zna się na pieleniu marchewki i na wychowaniu dzieci. Sam na razie jest wychowywany, to wie co mówi. W razie czego jest też specem od antykoncepcji i katastrof lotniczych. Czyli od wszystkiego czym żyje przeciętny prawicowy dureń. Mam pytanie hitlerek: czy od nauki w szkołach "jednopłciowych" za którymi gardłujesz nie wzrośnie ilość przyszłych zachowań homoseksualnych? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.88-199-144.vspace.pl 12.10.12, 08:47 Rzuć okiem na szkoły w Anglii-np.Eton....Same chłopy,chyba nawet kary cielesne są a bogacze płacą ciężki szmal,by tam się dostać....a teraz idź na spotkanie antify-ponoć szykujecie coś 11 listopada.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 10:36 Gość portalu: Sz. napisał(a): > Rzuć okiem na szkoły w Anglii-np.Eton....Same chłopy,chyba nawet kary cielesne > są a bogacze płacą ciężki szmal,by tam się dostać.... Szkoła w Eton istnieje od 600 lat, więc pogadamy o Opus Doi za jakieś pół tysiąclecia - czy też będą takie wyniki jak w Eton... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. jak Szabes Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.ip.netia.com.pl 12.10.12, 11:41 hitlerek, a co zrobisz jeśli okaże się że w tym twoim Eton od dziesięcioleci szerzy się gejowska zaraza? Przykład pierwszy z brzegu to absolwent Eton, późniejszy polityk konserwatywny Robert Boothby (a jakże, zakłamana prawica), który choć miał żonę (wizerunek polityczny...) przyznawał po latach że "podczas swojej nauki w Eton zawarł wiele homoseksualnych związków". Tak przy okazji: W 2002/2005 roku Wielka Brytania umożliwiła parom tej samej płci nieograniczone prawo do adopcji dzieci. Kto wie, może Sz. potrzebuje kolejnych 600 lat, by walczyć na lewicowym forum o prawo gejów do wychowania dzieci? Niestety, może nie dożyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.88-199-144.vspace.pl 12.10.12, 12:44 Przytaczasz przykład jednego pederasty na 600 lat.Podejrzewam,że było ich więcej...W "normalnych szkołach" nie ma czegoś podobnego?Mam też przeczucie graniczące z pewnością,że niejeden z absolwentów tejże szkoły zamordował kogoś?I co z tego? Wielka Brytania już dawno przestała być imperium a kolejne "równanie praw" w stylu możliwości adopcji przez pederastów i lesbijki czy też "zamążpójście" Eltona Johna są tylko przykładem na upadek tegoż imperium....W Holandii założono partię pedofili-to również jest dowód na "wyższość kulturowo-społeczną"?Znalazłeś w końcu murzyna który obije mi mordę?To chyba nie jest Dżoszuła z Nowogardu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. jak Szabes Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.ip.netia.com.pl 12.10.12, 13:55 Obijanie ci twarzy nie leży w moim interesie. Musisz dbać o siebie, golić pachy, kremować stópki, żebyś był gotowy na 11 listopada... Co do reszty: oczywiście było tych gejów więcej w Eton, nie wszyscy brali sobie później żony, jak to prawicowi politycy mają w zwyczaju. Dobrze że przyznałeś: szkoła męska nie chroni przed homoseksualizmem, to mi jednak nie wystarcza. Chodzi o to hitlerek, żebyś przyznał że zamykanie młodych, złaknionych seksu mężczyzn w męskim gronie, izolowanie ich od kobiet znacznie częściej skutkuje zachowaniami homoseksualnymi niż w szkołach koedukacyjnych. Ty zapewne chciałbyś nakazać młodym chłopakom żeby myśleli wyłącznie o ideałach spartańskich, poświęceniu dla Ojczyzny, zaprogramowałbyś ich na sztuki walki i stałą gotowość na wezwanie Fuehrera. Obawiam się jednak że to idealizm! Zostawmy jednak Eton. Ideałem szkoły męskiej jaką postulujesz, z dala od "gnijącego imperium", są seminaria duchowne w katolickiej Polsce, ostatnim bastionie zdrowej Europy. Do seminariów jak wiadomo trafiają ludzie z powołania, którzy stawiają później z ambon czoła rozbijaniu rodzin przez feministki, gejowską propagandę sterowaną z Brukseli i zwolenników aborcji. Tymczasem w seminariach nie samą modlitwą żyją. Afera z arcybiskupem wyszła tylko dlatego że było molestowanie. A ile jest związków dobrowolnych? Mógłbyś się zdziwić... Niejeden szuka "bratniej duszy" w internecie. Samo zdrowie! I jeszcze jedno na koniec: jeśli w Anglii, Holandii czy Szwecji panuje taka zgnilizna, dlaczego Polacy walą tam w setkach tysięcy? Dlaczego tamci nie przyjeżdżają do nas, zaznać tego raju? Może za mało przekonująco tłumaczysz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.88-199-144.vspace.pl 12.10.12, 12:36 Zdecyduj się-nie podobają się klasy "niekoedukacyjne" czy Opus Dei?A może to nie ja chcę każdemu dokuczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. jak Szabes Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.ip.netia.com.pl 12.10.12, 14:01 Zaskoczę cię: uważam że to niezdrowe zamykać chłopaków w szkołach męskich, podobnie jak dziewcząt w szkołach żeńskich, jestem też wrogiem celibatu. To że jest więcej zachowań homoseksualnych nie jest żadnym "sukcesem", wielu z tych ludzi nie umie sobie później poradzić z własną tożsamością. A geje byli, są i będą, czy tobie się to podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynio Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.static.espol.com.pl 01.11.12, 20:32 wyślij do FALE / NAWIGATORA lub przedszkola fale dziecko to zobaczysz ... moje dziecko chodzi tam 2,5 roku (przedszkole) a teraz ma 5 lat - nie zauważyłem nic niepokojącego a wręcz odwrotnie ... angielski co dziennie w formie zabawy i rozmowy z opiekunem wspomagającym (1 godz dziennie) tylko po angielsku - dało w tegorocznych wakacjach znakomity efekt - moje dziecko było w stanie dogadać się z animatorami anglojęzycznymi (ponad 50% zrozumienia w obie strony). Żadnych skłonności stricte chrześcijańskich nie zauważyłem - a to dlatego, że to szkoła dla Wszystkich i nikt nikogo do niczego nie zmusza... BTW - przyjdź na dzień otwarty i zobacz co i jak zanim zaczniesz wydawać takie opinie... tak się składa, że dzieci znajomych chodzą do koedukacyjnych szkół i przedszkoli i w tych drugich np bardzo często zdarza się, że dzieci sadzane są przed telewizorem, albo przed zabawkami i tyle inicjatywy twórczej w takim Państwowym przedszkolu. W przedszkolu FALE - poza nauką poprzez zabawę jest także czas wolny - zabawa w tym czasie wygląda tak - chcesz się pobawić - zrób zabawkę sam. Nawet nie wiesz - co dzieciaki potrafią zrobić z klocków trójwymiarowych... TAK WIĘC - PRZYJDŹ, ZOBACZ - A WTEDY się wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. jak Szabes Re: Żydowska szkoła w W-wie nie "trzepie IP: *.ip.netia.com.pl 12.10.12, 12:17 > ponoć szykujecie coś 11 listopada.... Specjalnie dla ciebie uszykowałem kolorowe wdzianko i stringi z białego futerka. Myślę że będziesz się prezentował godnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynki ... 11.10.12, 08:54 kiedyś do szkół partyjnych zapisywali się dorośli dziś zapisują dzieci "katojugend"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk IP: *.88-199-144.vspace.pl 11.10.12, 09:15 Ależ nikt Ci nie broni otworzenia takiej placówki tyle że o innym profilu.Będziesz mógł wówczas pisać o murzynjugend,judejugend,homojugend....imbecylojugend..... Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk 11.10.12, 10:20 Gość portalu: Sz. napisał(a): > Ależ nikt Ci nie broni otworzenia takiej placówki tyle że o innym profilu.Będzi > esz mógł wówczas pisać o murzynjugend,judejugend,homojugend....imbecylojugend.. > ... Nie broni, falszywa fladro? To zaczynam. Prosze o hektar ziemi w dobrej lokalizacji za symboliczna zlotowke na szkole dla dzieci ateistow. Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk 11.10.12, 13:35 może być nawet za dychę! dołożę się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk IP: 83.238.240.* 11.10.12, 10:40 Czego się czepiacie? Mamy w końcu wolność czy nie? Niech sobie szkoły bedą jakie chcą, to rodzice decydują. Już się przekonali że nie każda szkoła prywatna przygotuje dziecko lepiej niż państwowa. Jestem za róznorodnością. Indokrynacja, fakt jest złem.... ale to rodzice decydują, czym naznaczą swoje dzieci. Ja do takiej szkoły dziecka nie posle, bo zależy mi na tym żeby było zdrowe psychicznie, tolerancyjne. Ale mi taka szkoła nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Szkoła Opus Dei otwarta. Chłopcy i dziewczynk IP: *.teleton.pl 11.10.12, 12:51 to nie promocja homoseksualizmu tylko biznes - "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie" - zwróć uwagę że kręci się wokół tego niejaki Dzięga, i wczytaj się uważnie w znamienny tekst: "istotnym elementem programu jest całoroczna praca nad nawykami (np. porządek, hojność, wdzięczność ... )" Odpowiedz Link Zgłoś