helgunda 12.07.04, 16:20 który zna się na oparzeniach... najlepiej w Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 19:56 Jeśli chodzi o dzieci to jedyny chyba ośrodek leczenia dzicięcych oparzeń w północnej Polsce jest w szpitalu przy Św.Wojciecha. Nie wiem czy ambulatorynie leczą też dorosłych, można zapytać, ew. wziąć promesę z NFZ i spróbować z promesą inaczej pozostają Gryfice lub Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 21:44 Dzięki! Niestety do Gryfic nie mogę pojechać, z przyczyn dość skomplikowanych (temat na dłuższy wywód) Na Wojciecha wiem, że są dobrzy lekarze, ale jestem trochę za stara... Niestety bliznę mam z własnej głupoty i fundusz mi za to nie zapłaci. Będę miała operację w prywatnej klinice, ale chcialabym się skonsultować i przemyśleć temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 21:49 Operacje naprawcze - plastyczne po urazach są finansowane przez NFZ! Odpowiedz Link Zgłoś
helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 21:55 dobrze by było... ale to nie jest blizna w widocznym miejscu i na FZ to mogą mi to tylko wyciąć skalpelem (co niestety nie jest możliwe przy bliźnie o pow. 60 cm2). a mnie czekają ekspandery. W Gryficach pierszeństwo mają CHORZY, nie GŁUPI - co z resztą jest moim zdaniem słuszne. A limity mają jak wszędzie niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:01 No tak.Ekspandery to już trzeba samemu kupić. :( Ale można wycięcie blizy podzielić na etapy i wyciąć ją w kilku turach. Odpowiedz Link Zgłoś
helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 22:03 To rozwiązanie jeden z lekarzy mi odradził. Zbyszek, czy Ty jesteś chirurgiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:52 tak Odpowiedz Link Zgłoś
helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 23:03 bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ;-) skoro nie zapraszasz mnie do siebie na wizytę, to może poleciłbyś mi innego, dobrego fachowca? tak jak napisałam, chcę się skonsultować - jak to wygląda, dlaczego tak się zachowuje, co można z tym zrobić, jakie mogą być komplikacje przy zabiegach - i chcę to mieć na piśmie ten ostatni warunek jest niestety konieczny i wiem, że dla niektórych lekarzy niewykonalny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:16 Co do operacji plastycznych nikt nie da gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 23:25 teraz to już wiem, dlatego chcę skonsultować się z lekarzem, dla którego operacje plastyczne nie są głównym źródłem dochodu. chcę dowiedzieć się właśnie nt. możliwych komplikacji, zwłaszcza u kobiety, która ma tą bliznę na brzuchu. potrzebny mi kubeł zimnej wody i tyle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 00:06 Udaj się do Medicusa. Tam przyjmuje ordynator chir. dzicięcej i oparzeniowej ze szpitala Św. Wojciecha. O nazwisko można się zapytać na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.arkonskie.v.pl 13.07.04, 09:04 dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś