Dodaj do ulubionych

a ja szukam dobrego chirurga

12.07.04, 16:20
który zna się na oparzeniach...
najlepiej w Szczecinie
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 16:38
      jedź do gryfic.
    • Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 19:56
      Jeśli chodzi o dzieci to jedyny chyba ośrodek leczenia dzicięcych oparzeń w
      północnej Polsce jest w szpitalu przy Św.Wojciecha. Nie wiem czy ambulatorynie
      leczą też dorosłych, można zapytać, ew. wziąć promesę z NFZ i spróbować z
      promesą inaczej pozostają Gryfice lub Poznań.
      • helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 21:44
        Dzięki! Niestety do Gryfic nie mogę pojechać, z przyczyn dość skomplikowanych
        (temat na dłuższy wywód)
        Na Wojciecha wiem, że są dobrzy lekarze, ale jestem trochę za stara...

Niestety bliznę mam z własnej głupoty i fundusz mi za to nie zapłaci.
        Będę miała operację w prywatnej klinice, ale chcialabym się skonsultować i
        przemyśleć temat...
        • Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 21:49
          Operacje naprawcze - plastyczne po urazach są finansowane przez NFZ!
          • helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 21:55
            dobrze by było... ale to nie jest blizna w widocznym miejscu i na FZ to mogą mi
            to tylko wyciąć skalpelem (co niestety nie jest możliwe przy bliźnie o pow. 60 cm2).
            a mnie czekają ekspandery.

W Gryficach pierszeństwo mają CHORZY, nie GŁUPI - co z resztą jest moim zdaniem
            słuszne. A limity mają jak wszędzie niewielkie.
            • Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:01
              No tak.Ekspandery to już trzeba samemu kupić. :( Ale można wycięcie blizy
              podzielić na etapy i wyciąć ją w kilku turach.
              • helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 22:03
                To rozwiązanie jeden z lekarzy mi odradził.
                Zbyszek, czy Ty jesteś chirurgiem?
                • Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:52
                  tak
                  • helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 23:03
                    bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ;-)
                    skoro nie zapraszasz mnie do siebie na wizytę, to może poleciłbyś mi innego,
                    dobrego fachowca?
                    tak jak napisałam, chcę się skonsultować - jak to wygląda, dlaczego tak się
                    zachowuje, co można z tym zrobić, jakie mogą być komplikacje przy zabiegach - i
                    chcę to mieć na piśmie
                    ten ostatni warunek jest niestety konieczny i wiem, że dla niektórych lekarzy
                    niewykonalny...
                    • Gość: Zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:16
                      Co do operacji plastycznych nikt nie da gwarancji.
                      • helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga 12.07.04, 23:25
                        teraz to już wiem, dlatego chcę skonsultować się z lekarzem, dla którego
                        operacje plastyczne nie są głównym źródłem dochodu. chcę dowiedzieć się właśnie
                        nt. możliwych komplikacji, zwłaszcza u kobiety, która ma tą bliznę na brzuchu.
                        potrzebny mi kubeł zimnej wody i tyle ;-)
                        • Gość: zbig Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 00:06
                          Udaj się do Medicusa. Tam przyjmuje ordynator chir. dzicięcej i oparzeniowej ze
                          szpitala Św. Wojciecha. O nazwisko można się zapytać na miejscu.
                          • Gość: helgunda Re: a ja szukam dobrego chirurga IP: *.arkonskie.v.pl 13.07.04, 09:04
                            dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka