Dodaj do ulubionych

O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmawia...

23.12.12, 21:00
A czemu dziesiecioletnia stope zwrotu, a nie 5. letnia?
Ktos madry w nieruchomosciach mi mówił, ze przyjmuje sie 20. letnia...

Natomiast prezes przyznał, ze uzyskiwał rocznie z dzierżawy 40 tys. zł.
To jest dopiero temat!
Rzeczoznawca wycenia korzysci na 200 tys. a spólka zarzadza na 40 tys.

Czy ktos nad tym w miescie panuje?
Obserwuj wątek
    • szczecin74 O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmawia... 23.12.12, 21:06
      Pan z fotki wyrażnie po ciężkiej nocy. Pytanie na marginesie:skąd prezydent Szczecina wyciąga tych przystojnych inaczej panów. Albo główka typu " wiejski apollo" (pan Kądziołka) albo gościu z zarostem i marynareczką a la Ciechocinek wiosną. Wesołych Świąt!
      • Gość: X Re: O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmaw IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 21:16
        Pytanie na marginesie:skąd prezydent Szc
        > zecina wyciąga tych przystojnych inaczej panów.

Stamtąd, skąd, za przeproszeniem, pan Jurczyk wyciągnął Ptaka, a Ptak wyciągnął łódzkiego bandytę, ściganego po kraju listem gończym i ukrywającego się na posadzie wiceprezydenta Szczecina...
    • ok-cham O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmawia... 23.12.12, 21:11
      Kolejny kwiatek z prezydenckiej łączki. Prezes NiOL przypadkiem wpadł na gastronomika w jego lokalu, zaś wylicytowana cena była przypadkiem symbolicznie wyższa (czyli o tyle ile trzeba) od wyceny, w której przypadkiem założono, że cena najmu metra kwadratowego przy najdroższej ulicy w Szczecinie jest niższa niż cena najmu przy ulicach dużo tańszych. Ot, taki splot szczęśliwych zbiegów okoliczności - całkiem przypadkiem szczęśliwych dla syna gastronomika, a nie dla miasta, ale cóż - jak to mówią - miał chłop po prostu wyjątkowego farta.
      • Gość: Jan Re: O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmaw IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.12, 23:05
        Ta cala awantura jes gowno warta odbyl sie oficjalny przetarg przebil golema i co sie stalo? Kazdy mogl wystartowac i zaryzykowac. A jezeli chodzi o gajde to zle ze proponowal sprzedaz i informowal o przetargu ? Dobrze zrobil bo osiagnol cel znalazl nabywce kazdy mogl to kupic ale skoro bylo tylko dwoch oferentow to widocznie nie byl to rodzynek. Zwykle bicie piany
        • ok-cham Sam bijesz pianę... 24.12.12, 00:46
          Po co więc było przenosić tę nieruchomość do NiOL i dokonywać tej transakcji poza kontrolą RM, jeżeli kamienica była tak kiepsko zbywalna? Wg ciebie to Golema zrobił miastu łaskę, że ją kupił? A prezes NiOL postąpił właściwie, załatwiając sprawy związane z ofertą nie w swoim biurze, ale w jego knajpie? Cenę tej transakcji też ustalono jak należy? Masz chłopie zdrowo zryte.
    • kingaps Re: O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmaw 23.12.12, 21:14
      Przyjmując nawet 200 tys. rocznego dochodu z najmu 508 m2 wychodzi po 33 zł/m2 za miesiąc. Jest to baaaaaaaardzo atrakcyjna stawka za najem przy tej ulicy. Niższa przynajmniej o 50% od ceny rynkowej.

--------------------------
      SOROBAN
    • Gość: drwal a teraz drodzy mieszkańcy możecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 21:43
      pocałować prezesa i prezydenta w dupę
      • Gość: Zet Re: a teraz drodzy mieszkańcy możecie IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 22:10
        "Przechodziłem i przypadkowo zaszedłem do lokalu, a tam spotkałem Golemę". A już myślałem że tylko w Misiu przypadkowo zaszli z tragarzami.
        • andreas.007 Bóg sie rodzi, moc truchleje... cuda, cuda, cuda.. 24.12.12, 10:48
          Jedna radna tez przypadkiem spotkała na bankiecie
          prezesa spółki miejskiej i zaiskrzylo i dostała w spółce prace!
          Ja wierze w cuda - szczególnie dzis!
          Bóg sie rodzi, moc truchleje... cuda, cuda, cuda...
    • Gość: szczecinianka Re: O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmaw IP: *.play-internet.pl 23.12.12, 21:51
      o już następne pokolenie Golemy zaczyna wykupywać Szczecin
      • Gość: Ja Kabel A to tam co urzędnicy miejscy maja abonament ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 21:58
        A kto podkablował , szatniarz , czy kelner ?
        • Gość: ... Re: A to tam co urzędnicy miejscy maja abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 22:16
          może właściciel bo prezes chciał za dużo?
          • tomasz.szczecin Kupiny za schabowego 23.12.12, 22:21
            Akurat byłem w pobliżu, to był przypadek - odpowiada Gajda
            Ooo super,
            gdybyś Gajdo przechodził około mnie to możesz mnie obsłużyć.

• Gość: Andrzej Grodecki Sprawa Ossolineum IP: *.globalconnect.pl 24.12.12, 00:17
              Golemę osobiście poznałem kilka miesięcy przed tym jak kupił lokal księgarnię Ossolineum. Jeden ze znajomych zaciągnął mnie do jego knajpy Pod Kogutem, tym samy, w którym był Gajda, i zaproponował, żebym odstąpił mu kilka metrów kwadratowych w zamian za kilka tysięcy złotych. Normalna korupcja, ale to olałem. 13 czerwca 2007 roku Golema kupił księgarnię bez przetargu, bez wyceny, ta, która była przedstawiona jako wiarygodna okazała się całkowicie sfałszowana, wyrok na biegłego zapadł 14 grudnia 2010 roku, ale Golema zdążył mnie i moją firmę wywalić na bruk na podstawie sfałszowanych dokumentów i zasądzić prawie ćwierć miliona odszkodowania, została sprzedana bez zgody organu nadrzędnego, a z jednym tylko oferentem, który to sam sobie ją wycenił, czyli samym Golemą. Próbowałem to zatrzymać i prosiłem o interwencję posłów PO: Litwińskiego i Kochan oraz z PiS Dobrzyńskiego, ale widocznie na układy nie ma rady. Dopiero gdy dotarłem do Pani poseł Beaty Kempy z Solidarnej Polski, Pani Poseł po zapoznaniu się z dokumentacją była zszokowana postawą prokuratur i zaczęła pisać interpelacje, więc sprawa powoli się odkręca, mam taką nadzieję. Finał być może na komisji sejmowej, w Generalnej już trzęsą majtkami za Wrocław, pora wziąć się za Szczecin. Dziwne, że dopiero poseł spoza układów szczecińskich okazał się takim, jaki winien być poseł reprezentujący interes obywateli, a nie wąskiej grupki tzw. biznesu. Właśnie prokuratura Szczecin Śródmieście przysłała mi pismo, że nie chce wszczynać dochodzenia w tej sprawie, a zgłosiłem, że Golema Edward zorganizował grupę przestępczą do wyciągnięcia tego akurat lokalu z zasobów mienia Skarbu Państwa, w jej skład weszły osoby z Ossolineum i biegły, odwołałem się, bo przedstawiłem szereg dowodów na to, że to Edward Golema przekazywał potrzebne do sfałszowania dokumenty biegłemu, poprzez Ossolineum lub samemu, nie ma innej logicznej możliwości, aby było inaczej, sprawę zgłaszałem do CBA i ABW, ale widać, że nietykalni są nietykalni, a schemat z wyceną działa. O przetargu na Niepodległości nikt nie wiedział, a Ossolineum w ogóle było bez przetargu. Knajpa Pod Kogutem dalej jest przyczółkiem załatwiania dziwnych interesów, ale jak ani CBA, ABW i prokuratura w tym wypadku nic nie widziała, to nie myślcie sobie, że zrobią coś Golemie. A ja żądam unieważnienia tej umowy, bo została sporządzona bezprawnie, bez wyceny, bez przetargu, bez zgody organu nadrzędnego..... Jeśli prawo ma działać, to tak musi się stać. i żądam ścigania winnych, w wyroku na biegłego jest napisane wyraźnie, że to Golema był inspiratorem tej transakcji oraz że osiągnął z niej korzyść majątkową. Informacji na temat "działalności" Golemy mam sporo, próbowałem się nimi dzielić z organami wymiaru sprawiedliwości, ale to raczej na nic. Mając wyroki sądowe nadal prokuratura próbuje to zasypać pod dywan, więc może społeczny nacisk coś pomoże. Kamienica przy Nocznickiego została odkręcona tylko dlatego, że nie poinformowano lokatorów o możliwości nabycia mieszkań, mnie oczywiście też nie poinformowano. A co do wyceny to Golema według dokumentów wynajmuje lokal po księgarni za prawie ćwierć miliona rocznie, co zwróciło mu się po niewiele więcej jak dwóch latach, a ta przybudówka obok jest ponoć wyceniona na 3,5 mln złotych. Teraz jak rozumiem Golemie mnie pozwie, tylko ciekawe o co? Ale od razu napisze: nie zamierzam popełnić samobójstwa!!!! Proszę zapytać się jak idzie Golemie budowa Rusałki, dlaczego pan Łuczak zapłacił tak wysoką cenę za Colosseum, a Golema został wyrokiem sądu uznany, że "nie jest szemranym biznesmenem". Ocenę zostawiam opinii publicznej. Nie dajcie się zastraszyć, nie dajcie, żeby media nie informowały o tych historiach. Kiedy sprawę Ossolineum, które upadło, a Golema jest Mecenasem Kultury, co dla mnie jako człowieka kultury jest siarczystym policzkiem, a może jeszcze ktoś podzieli moje zdanie, przedstawiłem posłom w Sejmie, zdziwili się, że w Szczecinie nikt tego nie chciał ruszyć. Ocenę znowu zostawiam Państwu. Wszystko co napisałem jest w papierach, wyrokach, pismach itp. Nie mam tylko filmu, że doszło do korupcji, ale logiczny ciąg zdarzeń i zachowań. Może któryś z prokuratorów to przeczyta, oczywiście od próby umorzenia już się odwołałem i nie pozwolę, aby tak niszczono struktury państwa. Podstawą prawną zbycia Ossolineum były uchwały Rady Pracowniczej, mówię to od 2007 roku, uchwały więc zmieniły ustawy, tym sposobem Golema może kupić sobie Wawel, Zamek Książąt Pomorskich, a nawet budynek Sejmu. Ciekawe, czy by kupił budynki prokuratury przy Stoisława to czy prokuratura też nie zobaczy nic dziwnego? Sprawa Amber Gold pokazała jakie miernoty siedzą na stołkach i noszą togi z czerwoną wypustką. Posłowie Solidarnej Polski, choć nie są ze szczecina wzięli się za to, co się tutaj dzieje, ale wspólnego działania nic nie wskóramy. Ale w Szczecinie korupcji jak widać nie ma. W PZPN też jej nie było wiele lat, ale jak się zaczęło to jest skazanych kilkaset osób, ruszmy więc tą górą, bo za chwilę nas wykupią i przegnają na bruk w majestacie tzw. prawa. Każdy mi odradza walkę z Golemą, ale strach jest najgorszym doradcą. Nie bójcie się takich ludzi, a jeśli taki Gajda przy tym co teraz napisałem nadal będzie siedział na stołku, komentarz zostawiam Państwu. W rozmowie w cztery oczy Golema chciał mnie skorumpować, a jak się nie dało, kupił cały lokal. aha, kamienica na Niepodległości nie została sprzedana za 2.1 mln, zł, ale minus 23% podatku VAT, więc za ok. 1,6 mln, bo NiOL musiało oddać prawie 500 tys do skarbówki, a Golema odebrał sobie tą sumę. To jeden ze schematów ich działania, takie jest prawo i to jest legalne, ale po co pisać, że poszła za 2,1 mln zł? Wesołych Świąt życzę wszystkim moim wrogom, karpia bez ości i długiej spowiedzi w konfesjonale. A Państwu refleksji, w jakim kraju żyjemy, zastanowienia, czy aby nie warto tego szamba trochę zmienić. Dobranoc i miłych snów. Andrzej Grodecki
              • Gość: arek Re: Sprawa Ossolineum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.12, 09:18
                Gość portalu: Andrzej Grodecki napisał(a):

> Golemę osobiście poznałem kilka miesięcy przed tym jak kupił lokal księgarnię....

trzymam za Pana kciuki - za dochodzenie Pańskie do prawy i za dalszą siłę
              • Gość: Janek Re: Sprawa Ossolineum IP: *.play-internet.pl 24.12.12, 10:11
                Niech Pan nie odpuszcza. Trzymamy kciuki. Przez Pana upór, może inni pokrzuwdzeeni będą mieli wreszcie lepiej
              • Gość: Obserwator1 Re: Sprawa Ossolineum IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 14:29
                Panie Grodecki, myślę, że za opluwanie i podawanie nieprawdziwych faktów chyba się Pan znajdziesz w stosownych organach i instytucjach powołanych dla takich osobników kapiących nienawiścią jak Pan . Wiarygodnośc swoją chyba Pan udowodnił we wszystkich sprawach sądowych- czy którąś Pan wygrał? Z tego co Pan pisze to nie :)! Zatem chyba przyjdzie ponieść konsekwencje świadomie przedstawianych publicznie fałszywych informacji.
                Pozdrawiam wszystkich internautów.
              • andreas.007 Re: Sprawa Ossolineum 25.12.12, 01:12
                Jezeli była to rzeczywiscie kwota brutto...

Prezes stwierdził, ze wiecej pieniędzy bedzie z oprocentowania konta,
                a to znaczy, ze te pieniądze leżąc na koncie stają sie zyskiem spółki...
                a od tego płaci sie podatek dochodowy zdaje sie 19 proc.
                Wynuka z tego, ze po odliczeniu VAT i podatku dochodowego
                zostanie jakieś 1,3 mln zet...
                • Gość: gość to nie sprawa kamienicy na niepodległości... IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.12, 01:44
                  każdy orze jak może... pretensji nie zgłaszam do kupujących...

ale ale ale...

co to jest do qrwy nedzy ten cały NiOL??? po hooy na kolejna spoołka miejska? Czy każde zobowiązanie kolejnych prezydentuf wobec innych prominentnych politykuf sterujących zza kulis będzie skutkowało powoływaniem spółek miejskich?? spółki miejskie w Szczecinie mają zadłużenie na ponad 700 mln złotych... to zadłużenie spłaca każdy mieszkaniec miasta czyniąc szczecin jednym z najdrożych miast Polski...

przecież za coś takiego w każdym normalnym kraju prowadzono by już od hooya dochodzeń. toż to widać, że polityka szczecina jest n a poziomie sycyli czy neapolu...

hooy z tymi poyebanymi biznesmenami.. większośc to poyeby szukające zysku jak obłąkani. Ale ten cały mechanizm czy układ dopuszczający do tego żę może się szerzyć patologia jest znacznie poważniejszą sprawą.. znacznie poważniejszą, ponieważ gwarantuje nam to kłopoty przez dziesięciolecia...

nieważne jest to że ktoś trzęsie tym miastem.. ważne jest to żę to w ogóle jest możliwe. to spycha Polskę do poziomu krajów latynowskich, czy innych krajów 3 śfiata...

Ludzie zawsze jak dać im szansę to będą nieuczciwi i będą kradli, oszukiwali etc. ale to że stwarza się takie warunki jest o milion razy niebezpieczniejsze...

• andreas.007 Re: to nie sprawa kamienicy na niepodległości... 25.12.12, 10:52
                    Dokładnie. Zakładam, ze nie było korupcji...
                    Dla mnie jest tu wielka niegospodarność!
                    Najpierw wynajmowanie obiektu za 40 tys. rocznie,
                    gdy rzeczoznawca wycenia to na 200 tys. - co i tak nie jest wiele,
                    tym bardziej, ze Urzad stale podnosi podatek, czyli sadzi,
                    ze biznesmenom przyradyaja zyski, jak urzędowi wpływy...
                    Następnie prezes oświadcza, ze pieniądze ze sprzedazy złożył na koncie w banku,
                    z czego ma wiecej korzyści niz wynajmowania nieruchomosci,
                    bo 100 tys. rocznie - co tez chyba błędnie wylicza... gdyż liczy od 2 mln,
                    a de facto bedzie tam milion z tego, gdy po odliczeniu VAT i podatku dochodowego
                    oraz innych kosztów zostaje pewnie milion.

Sprzedawanie nieruchomosci w czas najniższej jego wartości
                    tylko po to by pieniądze leżały na koncie, bo nie potrafią wynająć...
                    Nowy wlasciciel od razu wywiesił na budynku baner informujący,
                    ze ma tu lokale do wynajęcia!

Ciekawe, ze prezes poszedł do biznesmena zainteresowanego zakupem,
                    ale czy wcześniej także chodził szukajac ewentualnych chętnych
                    do wynajęcia wszystkich pomieszczeń?

To dla mnie jest ważniejsza sprawa i dotycząca wielu obiektow,
                    którymi tacy prezesi zarządzają - traci na tym miasto!

To nie tylko sprawa sprzedazy tej kamienicy,
                    ale zarządzania majątkiem miejskim, ktory został powierzony!
                    A Urzad nie ma podobno pieniędzy i neka ludzi podwyżkami!
                    • andreas.007 wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow 25.12.12, 11:35
                      Panów Golemow bardzo cenie i szanuje - nigdy nic im nie udowodniono,
                      a od lat prowadzą z sukcesem interesy w miescie...
                      Jestem pełen podziwu, ze dumni zarządcy miastem - urzednicy przychodzą do nich,
                      a nie oni do urzędu... to znaczy, ze potrafią urzędników postawić tam,
                      gdzie jest ich miejsce - czyli do pełnienia funkcji usługowych szczególnie wobec
                      osob prowadzących biznesy... bo niestety innych urzednicy tak nie traktują!
                      Szacun Panowie - pisze to zupełnie poważnie!

Mi każą przynosić kwitki, straszą sądem i karami...
                      a gdy sie zgłosiłem z żalem, to usłyszałem ze za późno...

Panowie Golemowie - tak trzymajcie, to nie urzednicy powinni rządzić,
                      lecz wlasnie biznesmeni, ktorzy przysparzaja temu miastu podatków!

Moze bywają brutalni w biznesie, ale biznes jest twardy!
                      Cieszy mnie, ze sie rozwijają i trzymają urzędników krótko!
                      • Gość: gość Re: wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.12, 18:37
                        O qrka! Andreas, nie wiedziałem, że masz taką ruską mentalność, że ktoś musi RZĄDZIĆ... w tym przypadku biznesmen vzy urzędnik...

bo nikt nie powinien... w kraju takim jak Polska, powinno rządzić dobrze opracowane prawo, bezosobowe prawo. I wszyscy powinni to prawo przestrzegać.. zarówno urzędnicy, jak i biznesmeni.. jeśli biznesmen ustawia sobie urzenika, tam gdzie jego miejsce, to urzędnik przestaje być urzędnikiem tylko pokornym sługą... tak jest w Meksyku, gdzie włądza jest pokornym służącym karteli.

Urzędnik nie powinien nigdy pełnić funkcji usługowych, to zaprzeczenie funkcji urzędnika.. urzędnik powinien w imieniu państwa, rozsądnie nadzorować przestrzeganie prawa oraz właściwych procedur... z drugiej strony urzędnik powinien POMAGAĆ w imieniu tegoż pańśtwa obywatelom czy to w sprawach osob fizycznych, czy w sprawach biznesu itp.

Chyba w Polsce nikt nie rozumie roli urzędnika.. w sumie to wina pańśtaw, bo pozwala sobie na takich urzędników, a jednocześnie nie dba o edukację obywateli, którzy byliby świadomi tego kim powinien być urzędnik i jaką ma rolę do spełnienia.. urzędnik to służba wobec Pańśtwa i obywatela, na równi wobec tych dwóch podmiotów konstytucyjnych...

• andreas.007 Re: wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow 25.12.12, 22:04
                          Od tego by było przestrzegane prawo nie jest urzędnik,
                          lecz inne organa, ktore maja stosowne narzędzia ku temu.
                          Prezydent wezwał na Urzad policję, bo jak stwierdził nie ma
                          odpowiednich narzędzi wlasnie do kontroli... przestrzegania.
                          Urzędnik jest przedstawicielem jedynie urzędu, ktory powinien
                          spełniać role usługową wobec mieszkańców, czyli pomagać
                          by wszystko odbywało sie zgodnie z prawem i dobrem dla wszystkich.
                          Urzędnika każdy obywatel moze podać do sądu,
                          bo to nie jest żadna wyrocznia czy przedstawiciel rozumianego tak prawa,
                          ktory ma dbać o jego przestrzeganie, lecz ma pomagać obywatelom,
                          by wszystko zgodnie z prawem sie odbywało...

To jak kierowca autobusu... kieruje, sprzedaje bilety, dba o auto,
                          a do kontroli biletów sa kontrolerzy biletów... a nie kierowca!
                          • zed.1 Re: wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow 26.12.12, 03:11
                            Kierowca autobusu ma jezdzic zgodnie z przepisami. Jak nie jezdzi i wpada do znajomego na kolacje w czasie wozenia pasazerow to przekracza swoje obowiazki.
                          • Gość: gość Re: wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 02:07
                            teraz to juz pitolisz i pokazujesz nie ruski ale sowiecki pogląd na urzednika...

pl.wikipedia.org/wiki/Urz%C4%99dnik
                            urzednik nie jest żadnym usługodwacą... pełni służbę państwową... z jednej strony piszesz nieco prawdy a z drugiej mieszasz pojęcia...

W państwie prawa każdy ma prawo podać każdego do sądu, nawet sam sąd... a nawet państwo jako takie też mżna podać do sądu...

Poucz się prawa, andi, dobrze ci to zrobi.
                            • andreas.007 Re: wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow 27.12.12, 13:18
                              Otóz sowieckie widzenie roli urzednika, to niestety prezentujesz Ty,
                              jako EGZEKUTORA prawa - to jak na wschodzie, a urzednik w zachodnim rozumieniu
                              słuzy własnie pomoca ludziom i wskazówkami, by podjeli dobre decyzje dla nich,
                              ale takze zgodnie z prawem... to tylko w Polsce urzednik wie, ale nie powie,
                              a potem bedzie egzekwował prawo karami, gdy popełni sie błąd!

Szkoda, ze ludzie - bo rozumiem ze nie jestes urzednikiem,
                              akceptuja role urzednika (jak i policjanta), jako władze, która ma karać,
                              a nie funkcjonariusza władzy, który ma pomagać...
                              dlatego policja czy urzednik czai sie w krzakach, by wypaść i ukarac,
                              a nie stara sie profilaktycznie zadziałać, by nikt prawa nie łamał.

Urzednik jest przedstawicielem władzy, ale nie jest władzą!
                              Niestety u nas - pamietam to z granicy z celnikami...
                              ktorzy wiedzieli, jak mozna, ale nie mówili, a karali za to,
                              gdy kogos złapali na błedzie... to sowiecki sposób rozumienia urzednika roli.
                              • andreas.007 Re: wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow 27.12.12, 13:40
                                Bardzo pieknie ta różnice widac, gdy człowiek znajdzie sie powiedzmy na Wyspach,
                                gdzie "guarda" pilnuje porzadku, ale słuzy pomoca ludziom....
                                nie traktują wszystkich jak przestepców i nie egzekwuje tylko prawa.
                                Gdy szła taka grupa (5.-6.) uzbrojonych "guardów", to idąc zwolniłem i przepusciłem ich,
                                az nie wierzyłem, gdy usłyszałem... podziekowanie, że ich przepusciłem.
                                W Polsce to nie do pomyslenia... bo przeciez w Polsce, to władza!
                                Władza, która egzekwuje... i karze...
                                Ale to sie zmienia, bo coraz czesciej w szczecinskim urzedzie
                                ze strony urzedników spotykałem pomoc i zrozumienie, a nie tylko egzekucje prawa...

;)
                              • Gość: gość Re: wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 14:20
                                coś ci się kompletnie pomieszało... bredzisz jak czasami ci się zdarza... urzednik - usługodawca jest z definicji skorumpowany.. na tym polega usluga, ze kto da więcej ten dostanie, kto jest silniejszy ten lepszy itd.. jeśli mylisz prawo z egzekucją etc. to rzeczywiscie mozesz miec problemy..

poczytaj sobie jeszcze raz ustawę i to kim jest urzednik, na otrzeźwienie. dwie skajnosci usługodawca i egzekutor, poza takie myślenie nie jesteś w stanie wyjść......

to nie ma nic wspólnego z pozycją uzędnika publicznego.
                      • zed.1 Re: wyjaśnię tylko jeszcze, co Panów Golemow 29.12.12, 03:06
                        fajne jest to jak zawsze udajesz madrale a jak idzie o golemow to nagle udajesz idiote. :)
                    • andreas.007 Re: to nie sprawa kamienicy na niepodległości... 25.12.12, 11:55
                      Ciekawe, ze Urzad mieszkania komunalne chce wynajmować ludziom
                      prawie po cenach rynkowych... a obiekty komercyjne wynajmuje
                      znacznie poniżej cen rynkowych!

Chca zarabiać na biednych...

;)
                    • Gość: Jan Do andreasa IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.12, 14:33
                      Drogi andreasie tam nie ma podatku vat bo kamienica jest stara i od dawna nie remontowana tak wiec przy sprzedazy wat nie wystepuje co sugeruje ten oszolom grodecki za wszelka cene stara sie wprowadzic forumowiczow w blad sam jest zreszta bardzo slabo poinformowany jak kilku radnych ktorzy chca wykorzystac cala sytuacje do zaistnienia w mediach poza tym gajda jest prezesem spolki zoo a nie urzednikiem i powinien dostac wyroznienie za skuteczne zrealizowana sprzedaz tym bardziej ze kolejki kupujacych nie bylo ale te gnidy polityczne zrobia wszystko by zaistniec i zrobic kariere czyims kosztem a tak na marginesie to masz racje kto ma refleks i podejmuje odwazne decyzje ten moze wygrac chociaz w tym wypadku golema przeplacil nie bedzie mu latwo wynajac ten budynek w kryzysie ogloszenia na budynku o wynajeciu wisza od 2miesiecy i lipa jest kryzys z reszta dwa nowe biurowce w dobrym standarcie na bramie portowej tez swieca pustkami takze nagroda a nie nagana dla gajdy nieudacznym radnym czerwona kartka
                      • ok-cham Herosi poświęcenia... 25.12.12, 15:29
                        Miasto przenosi prawo własności budynku na swoją spółkę z o.o., chociaż to - wg ciebie - był dla spółki kamień u szyi? Taki nie do wynajęcia ani zbycia za przyzwoite pieniądze? Toż to działanie na szkodę spółki było. Może zatem przypomnisz, jaka była wg miasta wartość tej nieruchomości w momencie jej przekazywania spółce, że ta zrobiła taki złociutki interes, sprzedając budynek synowi gastronomika trwoniącego swoje pieniądze dla dobra miasta?
                      • zed.1 Re: Do andreasa 25.12.12, 16:30
                        A co teraz vat zalezy od wieku? Ciekawe ;)

Przetarg sie odbyl ale nikt o nim nie slyszal i abw sprawdzi przeprowadzenie oraz to jak ogloszono o nim.

Jakbym pracowal w Abw sprawdzilbym tez czy druga spolka nie byla slupem wystawionym by uwiarygodnic zwycieska oferte.
                        • andreas.007 Re: Do andreasa 25.12.12, 17:54
                          Jezeli nieruchomość została nabyta bez VAT,
                          to moze VATu przy sprzedazy nie byc...
                          Natomiast wystąpi podatek dochodowy, jezeli pieniądze leżą na koncie,
                          a nie zostały wydane... bo chyba spolka nie kupi innej nieruchomosci
                          skoro wysprzedaje..,

Co do zbycia, to przy obecnym stanie gospodarki,
                          nie jest dobrym wysprzedawanie sie, bo sie traci dzis.
                          Zreszta bracia Golemowie skupiają i to w centrum miasta,
                          bo wiedza, ze teraz nalezy kupować...
                      • dk.85 Re: Do andreasa 26.12.12, 12:53
                        Niol moze byc nawet spolka komandytowa, gowno to ma znaczenie, jesli zarzadza miejskimi, czytaj publicznymi nieruchomosciami.

Drogi Janie, nie wiem czy masz jakies pojecie w nieruchomosciach wiec pozwol ze ci wyjasnie:
                        dwie banki to jest wart sam parter, cala kamienica nie miala prawa pojsc ponizej 3-3,5 mln zlotych. Wiec jesli chwalisz Gajde za sprawnosc w sprzedazy miejskiej nieruchomosci, musisz albo udac sie do specjalisty albo po prostu rzniesz glupa.
                        To ze na przetargu nie bylo ludzi wynika z dwoch rzeczy:

-wiekszosc ludzi do momentu podania do wiadomosci faktu o sprzedazy kamienicy na Niepodleglosci nie wiedziala ze cos takiego jak NiOl wogole istnieje, a juz napewno, ze jest upowaznione do sprzedazy miejskich nieruchomosci.
                        -w Szczecinie nie ma ludzi, ktorzy mogliby sobi pozwolic na taka inwestycje, gwarantuje ci, ze gdyby ogloszenie ukazalo sie w prasie ogolnopolskiej to kamienica przynioslaby ze 4 banki. Teraz mozesz mi napisac ze szanowny Gajda nie mial takiego obowiazku... No tak. Tylke w temacie sprawnosci urzedniczej.

Dla mnie sprawa jest jasna: albo nasi urzednicy nie przejawiaja najmniejszej nawet inicjatywy albo istnieja powazne indicja na to ze dzialali na szkode miasta.
                        • zed.1 Re: Do andreasa 26.12.12, 17:24
                          Moja teoria osobista: moze prezes mowil sobie "do konca kadencji Krzystka zostaly dwa lata, tyle tez zostalo mi bo jestem odstrzalowcem. Sprzedam teraz, albo sprawa przejdzie po cichu a jak nie to Krzystek mnie nie wywali przez te dwa lata bo ma dlug u Balazsa a i samo dochodzenie czegokolwiek bedzie trwac latami. Jak juz dojda do niegospodarnosci to mnie nie zwolnia bo juz dawno mnie tam nie bedzie. Szczecin to miasto frajerow." ;)
                      • Gość: Liza Re: Do andreasa IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.13, 22:21
                        To dlaczego rzeczoznawcy z Cushman & Wakefield opublikowali ranking najdroższych ulic handlowych w Polsce, w którym na 10 tym miejscu jest właśnie Aleja Niepodległości/Wyzwolenia a stawkę za najem m2 lokalu wyliczono na 33euro .Policzmy wg. kryteriów (tajemniczej -bez twarzy w necie-rzadkość )pani rzeczoznawcy 33x4(eu/pl)to 132 zł x metrów zaniżmy do 600 =79.200x12mieś to jest 950.40o i niech będzie razy te 10 lat to jak w mordę strzelił 9 milionów 504 tysiące zysku.niech będzie ,że to rudera i remont wyniesie połowę tego -nadal to 4,5 miliona .Pani rzeczoznawca była albo źle poinformowana albo udawała ,że nie jest na bieżąco.W każdym razie proszę Pana Jana by nie wciskał ludziom lukrowanego kitu bo każdy dziś ma internet i sam sobie może sprawdzić takie rzeczy.mam nadzieję ,że prokuratura ostro przetrzepie skórę naszym szczecińskim cwaniaczkom , choć słabo w to wierzę.Nie czuliby się tak bezkarni od lat.przecież golemy od zarania dziejów na podobnych zasadach wykupili już lwią część miasta.Cwaniaki zawsze cwaniaczą jak się tylko da .Rzecz w tym żeby wreszcie przestało się tak dać .
                    • zed.1 Re: to nie sprawa kamienicy na niepodległości... 25.12.12, 16:25
                      Zadaniem prezesa nie jest chodzenie po inwestorach bo nie jest jebanym akwizytorem tylko pracownikiem spolki komunalnej zobowiazanym do przestrzegania zasad przetargow. Tym bardziej, ze jako prezes spolki jego zadaniem jest dbanie o to by kazdy uczestnik przetargu mial dostep do takich samych informacji a nie faworyt dostawal prezentacje przy kolacji.

Jesli kazdy widzi, ze wycena jest ewidentnie wyssana z palca, oparta na wyimaginownych warunkach zwrotu w 10 latach (nie wiem gdzie taki zwrot w miescie mozna dostac z nieruchomosci poza ta kamienica) a nie wycenie sasiednich dzialek podobnej klasy a juz byla historia przekretow z wycenami w sprawie ossolineum i prezes sobie chodzi na kolacje to tu smierdzi korupcja i podejrzenia sa uzasadnione.

Jesli wycena jest tak niska to przetarg powinien sie nie odbyc.

Ale tutaj jest zdrowy rozsadek niewazny bo to sprawa jest jakas komedia w ktorej wszyscy graja idiotow a publicznosc wie, ze niewazne co zrobi przedstawienie bedzie leciec tak jak sobie zalozyli rezyserzy.
                  • marysia.3.3 Re: to nie sprawa kamienicy na niepodległości... 25.12.12, 11:29
                    Oczko przy nich to amator.
                    • Gość: gość Re: to nie sprawa kamienicy na niepodległości... IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.12, 18:28
                      marysia.3.3 napisała:

> Oczko przy nich to amator.

Amator nie :) raczej może im samochód umyć :)))))
                      Zresztą karatecy dobrze znali Marka.... tylko że on był za krótki przy nich i poszedł w inny biznes. Jakby został prezesem spółki miejskiej to by sobie zawsze chodził na wolności i robił to co inni... po prostu źle zainwestował i nie rozpoznał rynku :)))))
                      • zed.1 Re: to nie sprawa kamienicy na niepodległości... 25.12.12, 19:49
                        Zastanow sie lepiej w kogo zainwestowal i wtedy wszystko stanie sie jasne ;)
    • zed.1 Re: O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmaw 24.12.12, 03:36
      Rzeczoznawca to pionek, gajda tez to pionek. Moze wyzej postawiony, ale pionek.

Nikt faktycznie odpowiedzialny za sytuacje nie pojdzie siedziec.

Moze ktos sie posra i poleci do prokuratury zlozyc zeznania by ratowac wlasny tylek ale i tak to zostanie zakopane w papierach.
    • jeruzalemo O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmawia... 24.12.12, 06:38
      aby rozszyfrowac tych 'panow' nalezy cofnac sie do lat '90,Golemowie wtedy to byli plotkami,p.Balazs wykupil wyspe Wolin ,klan gajdow zaczynal sie w Warszawie,ich glowny przedstawiciel to slynny 'wyrwizab' szczecinski,kiedys za studenckich czasow glowny ,tapeciaz berlinski,mozna by tak ciagnac opowiesc w nieskonczonosc.Na zlikwidowanie tej hydry nie ma szans,to wroslo w Szczecin jak rak.
    • Gość: a Krzystek nie sciemniaj IP: 64.31.17.* 24.12.12, 06:54
      Przeciez wiadomo ze to ty za tym stoisz. Splacasz dlugi wyborcze. Masz zreszta wprawe w szwindlach z nieruchomosciami.
      • Gość: arek Re: Krzystek nie sciemniaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.12, 09:16
        słabością naszego miasta nie jest siła "biznesmenów"
        ale słabość naszych "polityków" i prokuratorów którzy to problemów nie widzą... i to przez nich jest jak jest ;)
        • Gość: Janek Re: Krzystek nie sciemniaj IP: *.play-internet.pl 24.12.12, 10:09
          ma Pan słuszną rację. Prokuratorzy albo są leniwi, albo maja za dużo pracy i dlatego tak się dzieje
          • Gość: wiedza Re: Krzystek nie sciemniaj IP: *.centertel.pl 24.12.12, 10:37
            prokuratorzy chcą w spokoju kupować w galeriach i jeść na wałach i w kogucie.
            • Gość: Andrzej Grodecki dodatek do Ossolineum IP: *.globalconnect.pl 24.12.12, 11:26
              Widzę bardzo duży odzew na to, co napisałem, bardzo dziękuję za słowa otuchy, ale są potrzebne wszystkim uczciwym mieszkańcom naszego miasta. Rok temu próbowałem przemówić do rozsądku radnym z okazji uchwały przyznającej Golemie Wały Chrobrego na ileś tam lat bez przetargu, i co dziwne uchwała przeszła wszystkimi głosami radnych mimo że nikt w momencie głosowania nie wiedział, ile ma płacić Golema za dzierżawę. To tak jakbym sprzedał auto, sporządził umowę a potem dopiero zastanawiał się jaką wpisać cenę. Cały materiał z TV, mój wywiad itp zostały wywalone do kosza, a w nagrodę jak się domyślam szef TV Szczecin niejaki pan Lichota dostał synekurę z miasta w postaci fuchy jakiegoś prezesa w spółce miejskiej. Zresztą jego nazwisko kojarzy mi się z poziomem i rzetelnością programów o tematyce miejskiej. Z mównicy odczytałem passusy z wyroku na biegłego skazanego za fałszowanie operatu przy Ossolineum, wybrałem zdania w nazwiskiem Golema, a jest tego sporu, wszystkie negatywne dla Mecenasa Kultury, ale zaraz potem głos zabrali radni: Kęski z SLD i tzw. niezależna Jacyna-Witt, broniąc Golemy jak niepodległości. Dziwne, prawda? A kiedy również zwróciłem się do Jacyny jako radnej o interwencje w sprawie Ossolineum, olała to. Jestem przekonany, że Golema sponsoruje wszystkie kluby radnych w jakiejś formie, bo nie widzę innej możliwości, aby wszyscy tak ochoczo głosowali za przyznaniem mu bez przetargu i bez określenia ceny całych Wałów. To działanie na szkodę mieszkańców Szczecina, bo dzierżawę winien dostać ten, kto zaoferuje więcej. Ale to takie miasto. Rzeczy takich i zdarzeń jest całe mnóstwo, ale trzeba to nagłaśniać, bo to miasto jest niszczone i rozgrabiane. Dziwne, że pani radna Jacyna wystawiła na blogu pana Łuczaka, za co sąd wlepił mu wyrok, a Golema został "NIE SZEMRANYM BIZNESMENEM", ocenę zostawiam myślącym, a prokuratorzy wolą nic nie widzieć, pensje zgarnąć i do domu. Kilka razy zwróciły się do mnie firmy konsultingowe o napisania opinii dla potencjalnych inwestorów, więc odpisałem, że jak sobie coś wybudują to może się tak okazać, że kupi to Golema i jak mnie, w majestacie prawa wywali ich na zbity łeb, z tego co wiem, nikt z nich tutaj nie zajrzy szybko, dlatego ich nie ma, bo w innych miastach też pewnie są przewałki, ale z umiarem, a nie wydrę, transakcja Ossolineum zostanie unieważniona, pójdę z tym w razie czego do międzynarodowych trybunałów, ale lat straconych już nikt mi nie odda. Nie dziwię się żadnym interesom prowadzonym w tym mieście, bo największą patologią są prokuratury, które nie zamierzają ścigać przestępstwa robione w tzw 'białych rękawiczkach", ale chętnie ścigają jakiegoś młokosa za kradzież kosmetyków o wartości 500 zł. Golema kupił Ossolineum za 7000 zł za m2 minus VAT, czyli za ok. 5500 zł, podczas gdy inny operat sporządzony na potrzeby sprawy cywilnej podawał ceny powyżej 13000 zł za m2. Lokal ma ponad 100 m2 więc można sobie policzyć, ile zarobił kupiec. Ale w przetargu pewnie można byłoby dostać jeszcze więcej. Szkoda, że takie tematy skwapliwie omija lokalna TVP, ale widocznie jak kadencja się skończy w TVP, to w nagrodę można dostać niezłą fuchę w miejskiej spółce. Ale w tym mieście nie ma sitwy i korupcji, a za są sami "nie szemrani..... ". A komisja rewizyjna pod światłym kierownictwem pana Barana zamiast od razu skierować sprawę do prokuratury, co jej szkodzi i tak umorzą, to jeszcze wyczynia jakiś cyrk. A Gajda skoro wie, że na rynku panuje bessa, to po co sprzedawać? Może by dało się lepiej zarządzać powierzonym mieniem? Życzę spokojnych świąt, wymiar sprawiedliwości wziął sobie cały tydzień, panowie i panie z czerwonymi wypustkami: części brudu nie da się sprać Arielem, pozdrawiam wszystkich Andrzej Grodecki
              • Gość: Grodecki bredzi Re: dodatek do Ossolineum IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.12, 17:33
                Idz do lekarza grodecki
                • Gość: Janek Re: dodatek do Ossolineum IP: *.play-internet.pl 24.12.12, 20:37
                  odwal się od Grodeckiego.
                • Gość: Vlad.H. Re: dodatek do Ossolineum IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 25.12.12, 18:57
                  Mowisz ze w Polsce sciaganiem przestepstw zajmuje sie lekarz? To bardzo mozliwe skoro jestesmy tak skorumpowanym krajem...
    • Gość: .. Re: O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.12, 11:20
      Paweł Golema, szczeciński restaurator:
      Dla mojej działalności taki czy inny prezydent nie ma żadnego znaczenia. Ja robię swoje.
      • tomasz.szczecin to był przypadek - odpowiada Gajda 24.12.12, 11:39
        Cały czas myślę o tym że Gajda spotkał się z Golemą w jego restauracji przez przypadek.

- Akurat byłem w pobliżu, to był przypadek - odpowiada Gajda.

Zastanawiam się czy urzędnik powinien to robić. Czy jest możliwe że tak dalece posunięta usłużność może wpłynąć na szybkość i cenę sprzedaży nieruchomości?
        Może zrobiona Golemie laska na zapleczu jeszcze bardziej wpływa na przypieczętowanie sprawy.

• Gość: Prorok Re: to był przypadek - odpowiada Gajda IP: *.opera-mini.net 24.12.12, 16:05
          Gajda i kilka osób powinny się bać .jeźeli wym.spraw nie będzie farsą.były 2 przetargi,pierwszy odwołany choć były 3 podmioty.gajda nie tylko o obiadać powinien odpowiedzieć
    • windsurfer69 przyklejka" obok b.Bajki wyceniona na 3,5mln!!! 24.12.12, 18:46
      u komornika na przetargu !!! OGŁOSZEŃ KILKA w CAŁEJ PRASIE ,ale takich by WSZYSCY WIDZIELI ,a nie tylko SWOJACY"....hahaha
      • Gość: estonskipolicjant Re: przyklejka" obok b.Bajki wyceniona na 3,5mln IP: *.nitka.net.pl 24.12.12, 23:27
        w godzinach pracy tak sie przechadzal? miejski urzednik! super!

To napisalem ja estonski policjant ktoremu pewien Polak ze Szczecina
        zaproponowal 1000$ za mozliwosc patrolowania ulic Tallina w dniach
        przeniesienia na cmentarz "Brazowego Zolnierza"
        ;-))
        • tomasz.szczecin w godzinach pracy tak sie przechadzal? 25.12.12, 00:17
          Nadgodziny walił na zapleczu
          • andreas.007 Re: w godzinach pracy tak sie przechadzal? 25.12.12, 00:26
            Przechadzal sie służbowo, by zorientować sie
            co by tu jeszcze sprzedać i komu...
            ;)
            • tomasz.szczecin Re: w godzinach pracy tak sie przechadzal? 26.12.12, 06:52
              mnie interesuje czy
              za schabowego?
              za laskę na zapleczu?
              czy za kopertę?

a moze jakas kombinacja tych form?
    • Gość: Vlad.H. Prowadzil negocjace IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 25.12.12, 10:26
      dotyczace grubosci kopertki... i tyle w temacie.

Sami sobie wybraliscie obesrancy to teraz nie placzcie - jak to bylo Jachim? "mlody i dynamiczny" na prezydenta
    • Gość: Czwartak szkoda, że w rządzie nie ma Ziobro IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.12, 15:07
      Odprowadziłby jednego i drugiego w kajdankach do więzienia. Tak sprawa rozejdzie się PO kościach.
      • zed.1 Re: szkoda, że w rządzie nie ma Ziobro 25.12.12, 16:32
        Tak, a pozniej by musial wypuscic, przeprosic i wycofac zarzuty. Wielka sprawiedliwosc.
        • Gość: Beck Adreas IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.12, 22:50
          Ten cały andreas007 to jakiś dyżurny komik Urzędu Miasta ?
          • Gość: Jeleń Rączy Re: Se możeta ?! IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.12, 23:08
            Myślę że panom "G" to sobie możecie skoczyć , co najwyżej urzędasa można ukarać za złamanie regulaminu pracy, naruszenie obowiązków służbowych, złamanie procedury przetargowej - sam fakt tego spotkania jest już podstawą do unieważnienia przetargu .
            Natomiast pan "G" jest osobą prywatną, i jeżeli ktoś do niego przychodzi to może sobie gadać o czym chce, bo nie obowiązują go przepisy ustawy , ani regulaminy pracy urzędników.
            W normalnym mieście ten pan byłby już zwolniony z pracy z powodu ciężkiego naruszenia co najmniej 3 ustaw . Ale w Ciecinie ? do 2050 roku popłyniemy w rajskich ogrodach - taka jest wizja . Co chcieliście to macie ................do zobaczenia przy urnach, kurna.
            PAKA .
            • Gość: prorok na tę nieruchomość były 2 przetargi IP: *.ip.netia.com.pl 26.12.12, 07:19
              pierwszy został odwołany a było tam 3 oferentów. do drugiego przetargu przynajmniej jeden z nich nie został osobiście poinformowany .Jak ja bym chciał sprzedac nieruchomość to jednak poinformowałbym wszystkich tych których miałbym w pierwszym terminie by uzyskać cenę najwyższa. Pytania do gajdy dlaczego pierwszy przetarg został odwołany z jakiego powodu , dlaczego o drugim przetargu nie zostały poinformowane wszystkie podmioty z pierwszego terminu.
              • andreas.007 Re: na tę nieruchomość były 2 przetargi 26.12.12, 17:31
                Gość portalu: prorok napisał(a):

> pierwszy został odwołany a było tam 3 oferentów. do drugiego przetargu przynajm
                > niej jeden z nich nie został osobiście poinformowany .Jak ja bym chciał sprzeda
                > c nieruchomość to jednak poinformowałbym wszystkich tych których miałbym w pier
                > wszym terminie by uzyskać cenę najwyższa. Pytania do gajdy dlaczego pierwszy pr
                > zetarg został odwołany z jakiego powodu , dlaczego o drugim przetargu nie zosta
                > ły poinformowane wszystkie podmioty z pierwszego terminu.
                -----

To proste, przecież wyjaśniono - to przypadek zadecydował...
                ;)
                • Gość: Lala_Koniecpolska Re: na tę nieruchomość były 2 przetargi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.12, 12:54

o.., Herr Dyzma w życiu wszystko jest przypadek
                  • Gość: Mieszkaniec Re: na tę nieruchomość były 2 przetargi IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 14:31
                    Dzisiejsza wypowiedz piotrusia, ze nie widzi nic w powyzszej sprawie mówi sama za siebie. W normalnym kraju pan g wywalony byłby na zbity pysk bez żadnej dyskusji ale w cecinie....., ostatecznie znajdą mu inny "stołk"
                    • zed.1 Re: na tę nieruchomość były 2 przetargi 27.12.12, 18:35
                      Zabawne bylo to jak mowil, ze sa procedury i dokumenty i nic gajda nie bedzie mogl mataczyc, ale to, ze przy przetargu pojawila sie smieszna wycena i spotkania z biznesmenem i procedury i dokumenty nie przeszkadzaly w tym to juz jakos mu umknelo.
                      • Gość: Jabadaba duu 2,4 tys. zł za m kw. nieruchomości IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 00:22
                        2,4 tys. zł za m kw. nieruchomości ????????????????????????
                        Na tej samej ulicy powierzchnia łaczna 500 metrów kwdratowych liczonych razem z piwnicami, klatkami, wentylatorniami wyszło rzeczoznawcy po 6.913PLN za 1 metr kwadratowy .
                        Link do wyceny licytacji poniżej
                        www.komornik7.szczecin.pl/content/obwieszczenie-o-pierwszym-terminie-licytacji-nieruchomosci-nr-kw-sz1s001092558
                        • Gość: gosc Re: 2,4 tys. zł za m kw. nieruchomości IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 00:30
                          tez bym se kupil w takim miejscu chociaz z metr kw. za taka cene :)))
                        • zed.1 Re: 2,4 tys. zł za m kw. nieruchomości 29.12.12, 03:04
                          Dziwnym zbiegiem okolicznosci rzeczoznawcy czasami popadaja w obled, choruja i ogarnia ich nieprofesjonalizm a wtedy zjawia sie nasza lokalna gwiazda biznesu i kupuje nieruchomosc w tej super cenie jaka podadza. ;)

www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090226/SZCZECIN/393433892
    • Gość: eSka Re: O czym, przed przetargiem, prezes NiOL rozmaw IP: 212.2.126.* 29.12.12, 10:54
      Art. cyt:
      Krzystek czeka
      "Co na taką formę sprzedaży publicznego majątku prezydent Szczecina Piotr Krzystek? Czy będzie jakaś reakcja z jego strony, czy np. prezes NiOL zostanie zawieszony w pełnieniu obowiązków?"

Rolą UM jest rzetelna wycena danej nieruchomości przeznaczonej do sprzedaży.
      Rolą UM jest dbałość o finanse Miasta i powierzone w zarządzaniu mienie.
      Rolą Prezydenta jest kreowanie i polityka funkcjonalna Miasta.

"- Jeśli prawdą jest, że pan prezes prowadził rozmowy biznesowe w restauracji, to jest to zachowanie co najmniej nierozważne - odpowiada Piotr Krzystek."

To fakt. który nie musi budzić oburzenia - moje zdanie.
      Czy RM miała info na Sesji o warunkach w procesie sprzedaży nieruchomości...?

"Przypomnieć chcę natomiast, że przetarg na zbycie kamienicy jest badany w tej chwili nie tylko przez komisję rewizyjną rady miasta."

Czy Komisja Rewizyjna dostaje bieżące info o przetargach i ich efektach finansowych itp...?

"Zaczekam do zakończenia kontroli przez wszystkie instytucje."

To prawo należne dla Zarządcy i "projektanta" Miasta.

"Zachowaniem prezesa Gajdy zbulwersowani są radni opozycji."

Tu chce się napisać zapraszam do przypomnienia sibie lektury "moralność pani dulskiej".

"Niezrzeszona Małgorzata Jacyna-Wit w "Kawiarence politycznej" Radia Szczecin przestrzegała, że jeżeli prezydent do czasu wyjaśnienia sprawy nie odsunie prezesa od pracy to ten będzie "miał możliwość zacierania śladów w spółce".

Tu dopatruje się głownie uśpienia w pracy nadzorczej całej opozycji Prezydenta Miasta.

"Skąd się wziął prezes Gajda"

Może nieważne, ważnym jest czy dobrze pracuje.

"Andrzej Gajda zaliczany jest do ludzi byłe
      go ministra rolnictwa Artura Balazsa, który wspierał Piotra Krzystka w kampanii wyborczej."

Dla mnie to tylko info i osobisty brak czujności nad finansami ze strony Prezydenta.

"Startował do rady miasta z Komitetu Piotra Krzystka "Szczecin dla Pokoleń".
      W tej kadencji został prezesem nowo utworzonej gminnej spółki, do której prezydent postanowił przenieść część gminnych nieruchomości."

Kto na to pozwolił - dał przyzwolenie na takie miejskie biznesy Prezydentowi.?
      Kro robił konkurencje Poczcie Polskiej...?

"Na ich sprzedaż nie jest wymagana zgoda radnych, wystarczy prezydenta."

Tu wątpię na słuszność poprawności zapisu.
      Oświadczenie woli podpisane przez Prezydenta nie zwalnia z odpowiedzialności Radnych
      za dbałość o finanse Miasta i pośrednie decyzje pracowników UM w imieniu Prezydenta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka