Dodaj do ulubionych

Piechociński do rolników: Nie czas wyprowadzać ...

06.01.13, 19:20
Uważam, że ziemia, ta ziemia, przyznana przez Państwa sojusznicze w Jałcie, jako reparacje wojenne, powinna być przyznana Polskim Rolnikom, tyle ile każdy chce, za symboliczną złotówkę. Mogą mieć ją lafundyści typu Balzas, czerpiący korzyści z Unii, dlaczego nie ma mieć takich przywilejów Chłop Polski, sciągnięty tu np. akcją typu "Wisła", lub normalni ludzie Rolnicy Polscy, Oni mają rację, nie róbcie biznesu szemranego na tych ziemiach, bo z gruntu dla laika jest on nieuczciwy i korupcją śmierdzi na 520 km, to znaczy stąd aż do Warszawy!
Rolników protestujących popieram, z całego serca, mieszkam tu 60. lat, i moja mama też ma 91 lat, jest Pionierem Szczecina, i też Was popiera, nie odpuszczajcie Panowie Szlachetni Rolnicy Nasi, bo ludzie nie chcą potem płacić Holendrom za kartofle, więcej jak za pomarańcze, co już teraz jest spotykane w marketach zachodnich, bo innych nie mamy.
Obserwuj wątek
    • macii28 Re: Piechociński do rolników: Nie czas wyprowadza 06.01.13, 19:27
      Piechociński chce być ambasadorem województwa zachodniopomorskiego...Zacznie od rozpędzenia zachodniopomorskich rolników...:)
      • Gość: drmw Re: Piechociński do rolników: Nie czas wyprowadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 18:57
        ,,,to nieprawda.Piechociński,
        to uczciwy i przyzwoity chłop.
        To nie Pawlak cwaniaczek.
    • Gość: eSka Re: Piechociński do rolników: Nie czas wyprowadza IP: 212.2.126.* 06.01.13, 22:44
      Art. cyt:
      "Potrzebny jest nam kompromis - mówił w niedzielę w Szczecinie wicepremier, prezes PSL, Janusz Piechociński. Kierował te słowa do protestujących od ponad miesiąca rolników, którzy codziennie przejeżdżają przez Szczecin traktorami, powodując poważne utrudnienia w ruchu (a w poniedziałek ma dojść do zaostrzenia protestu - ciągniki pojawia się na drogach krajowych nr 10 i 6)."

------
      W osobie nowego wicepremiera Piechocińskiego dopatruje się dużo dobrych zmian w kraju.
      Widać, że członek PSL należy do merytorycznie przygotowanych polityków -jak niewielu innych.
      Szkoda, że w oczekiwaniu na kompromis nie ma uzasadnienia - dlaczego lub jakim kosztem?

"- Nie rozumiem próśb o kompromis - komentował Julian Sierpiński, prezes Zachodniopomorskiej Izby Rolniczej, jeden z protestujących."

Podzielam opinię prezesa ZIR jako brak pełnej wiedzy - dla powodu i tylko kompromisu ?

" - Przecież my chcemy tylko egzekwowania prawa [rolnicy domagają się m.in. wprowadzenia rozwiązań, które pozwolą skutecznie eliminować z przetargów na sprzedaż ziemi tzw. słupy - red.]."

Oczywiście. W 2016 będzie obowiązywało europejskie urynkowienie sprzedaży gruntów.
      Przelicznik 4 do 1 jest podpowiedzią i odpowiedzią w kalkulacji kosztów produkcji i zysku - u ??

"Janusz Piechociński był gościem zjazdu regionalnego PSL. Podczas krótkiej konferencji prasowej w hotelu Radisson przedstawił się jako ambasador zachodniego Pomorza i obiecywał, że, będzie robił wszystko, aby rozwijało się gospodarczo."

To tylko własna prezentacja i polityka PSL w regionie.

"- Mówię od dawna z dużą otwartością o pogłębieniu toru wodnego do Szczecina - podkreślał. - Ten region długo był omijany, ale to się zmieni."

Jest nadzieja i mam nadzieję, że te słowa nie są/będą pustymi sloganami.
    • maxymus1 Piechociński do rolników: Nie czas wyprowadzać ... 07.01.13, 00:01
      Ależ oczywiście , to slogany, i pusta gadka do Władka, a Władek na zachodzie szyny prostuje!
      Taka mnie ogarneła nostalgia, do Polskości! Mówię Wam Rolnicy kłamią, kłamią, i będą kłamać, nie dajcie się w wała zrobić, bo ja jestem robotnikiem miejskim, i Was podziwiam za wytrwałość, powiem więcej, nie przeszkadzają mi wasze protesty, wręcz odwrotnie, ale powiem tak że im w tej Warszawie to koło dupy lata! Oni nawet nie wiedzą kindy, o co chodzi! Ważne że podtrzymują tradycje rolnicze w Agencjach , znaczy dynastyczne.
      My Was kochamy naprawdę, POZDRO. Nie dajcie się, nie ustępujcie.
    • Gość: hodowca ceny ziemniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 00:43
      Maxymus, ty chyba nie robisz zakupów.... zajrzyj jutro do sklepu i zobacz ile ziemniaki kosztują. A propos "holenderskich" to one najczęściej spod Stargardu są a że ładne, czyste i dobrej jakości to chwała Holendrom
      • maxymus1 Re: ceny ziemniaków 07.01.13, 02:27
        Uważam, ze ta ziemia powinna trafić w ręce Polskich Rolników nawet za darmo! Bo Oni nas karmią, popieram ich, to jest tak samo jak z parkometrami na ulicach Szczecina, nowi własiciciele się znaleźli, szefowie społeczności, srali w majty jak Niemcy te chodniki im ulice budowali, albo jeszcze gorzej, a teraz nowi właściciele się znaleźli i sprzedają, po tgransformacji oj sprzedają!
        Miliardy ponoć? Tak dzisiaj słyszałem w Radiu Szczecin, w programie Pana Szymańczyka, w rozmowie z Panami Doktorami, dla mnie jest to zwykła kradzież, normalna przewała, normalna zbrodnia na ziemi Chłopów Polskich, która im się należy jak psu buda.
        Co tu Holendrzy szukają qrva mać, a nie zysku? Czy dobra Polaków. No czego szukają?
        • krysia.tuchalowa Re: ceny ziemniaków 07.01.13, 07:53
          Ty się chyba dobrze nie czujesz. Co tu robia HOlendrzey ? A nasi co robią w Anglii, Norwegii, Holandii ??? Kończ waść wstydu oszczędź z tymi bredniami, które wypisujesz !
          • Gość: papagre Re: ceny ziemniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.13, 08:45
            Przyjeżdża lider partii chłopskiej i mówi "kompromisu!".

-Nie blokujcie rolnicy miasta, bo ja teraz szukam elektoratu wielkomiejskiego, w związku z tym Wam rolnicy nic nie proponuje, tylko apeluję żebyście nie utrudniali zycia miastowym "kompromisu!"

Ciekawe, co teraz myślą ci rolnicy? Czy nie sa skołowani faktem, że lider partii chłopskiej (ICH PARTII!) zamiast przyjść do nich z konkretną propozycją rozwiązania problemu, sadzi jakieś kaprawe teksty o kompromisie.
            Jeśli lider PSL nie zajmuje się problemem rolników w Szczecinei, to kto inny to zrobi? Albo rolnicy się wkurzą i Piechocińskiemu bronami po grzbiecie pojadą albo pójda do demagogów, którzy im obiecają złote góry.

Z dwojga złego wolę już żeby Piechociński miał brzydkie plecy, niż zeby mi się pod nosem budowały jakieś brunatne siły
        • Gość: eh Re: ceny ziemniaków IP: 62.233.246.* 07.01.13, 18:18
          Co tu szukają zagraniczne sieci marketów, banków, firm consultingowych czy call centra, co tu szukają fabryki zagranicznych firm, salony samochodowe, produkty itd. itp. A czego my Polacy tam szukamy. Wszyscy czegoś szukają. Pan powie.
          • macii28 haha 07.01.13, 18:29
            Gość portalu: eh napisał(a):

> Co tu szukają zagraniczne sieci marketów, banków, firm consultingowych czy call
            > centra, co tu szukają fabryki zagranicznych firm, salony samochodowe, produkty
            > itd. itp. A czego my Polacy tam szukamy. Wszyscy czegoś szukają. Pan powie.

Polacy gdzieś wykupują masowo ziemię rolną?Kosztem rolników francuskich czy duńskich?;)
            A moze gdzieś rosną jak grzyby po deszczu polskie hipermerkety, salony samochodowe czy banki? Nie rób sobie jaj.
        • Gość: mada Re: ceny ziemniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 19:16
          Wierzyc mi sie nie chce,że mozna byc tak naiwnym i pisać,ze ziemia powinna trafic w ręce"Polskich Rolników"( z wielkiej litery) i w to za darmo.Ja w takim razie za darmo chcę kawałek terenu Stoczni Szczecinńskiej .Ci przysłowiowi "Polscy Rolnicy" chętnie wzięliby za darmo hektary a następnie gdy skończą się dopłaty unijne sprzedadzą je za cięzkie pieniądze i nie będą przejmowac się czy kupującym jest Niemiec czy inny Holender.To naiwne (żeby nie powiedzieć głupie) popieranie protestujących traktorzystów i pisanie tu na forum o tym poparciu z patriotycznym zadęciem dziwi mnie mocno poniewaz rolnikom chodzi TYLKO i WYŁĄCZNIE o WLASNY PRYWATNY interes,ale jak widac obwieszanie traktorów polskimi flagami potrafi zrobic niektorym wodę z mózgu!!
    • rowerem999 Piechociński do rolników: Nie czas wyprowadzać ... 07.01.13, 08:40
      Racja panie Piechociński.
      Zabierz Pan to podejrzane towarzystwo sobie do Warszawki tam sobie zablokujcie coś fajnego.
      A ze Szczecina traktory WON, BASTA mamy dość!!!!!!!
      KRZYSTEK! POLICJA! STRAŻ MIEJSKA!czemu nic nie robicie!!!@@@??
      Jeśli tak dalej będzie to trzeba się będzie skrzyknąć np. na fejsbuku i zablokować te traktorki (kupione zresztą za unijne pieniądze.) chodząc po pasach albo urządzić kontrprotest.

Coś się Panom wozakom pomyliło - nie są pępkiem świata ..a tajemnicą poliszynela jest , że wielu rolasów ziemię wciąga nosem po to aby od unii dopłaty wyciągać..orzechy sadzić czy inne kombinacje robić.
      Więc uczciwi rolnicy do roboty a WOZAKI i PIENIACZE WON ! Chcemy normalnie tu funkcjonować!
      A populistyczne pseudoargumenty typu ziemia tylko dla Was to tylko przykrywka dla chciwości i mentalności "Kalego" - Unia Kalemu dać traktor i kasę a Kali unii dać taki buj"
      SZCZECIN ŻEGNA WAS SERDECZNYM WYPIER..lać
      • macii28 Re: Piechociński do rolników: Nie czas wyprowadza 07.01.13, 18:11
        Jeśli Ty masz takie poglady i tak wysoki poziom dyskusji to nic dziwnego ,że ciagle rowerem jeździsz i ościa w gardle Ci stoją te traktorki.
        Polacy po komunie jednak mają mentalnośc psa ogrodnika- samemu nie wezmą ,ale innym nie tylko nie dadzą ,ale zabronią nawet chcieć...;)
        • Gość: AV Re: Piechociński do rolników: Nie czas wyprowadza IP: *.tktelekom.pl 11.01.13, 00:04
          Chcą wsiąść, tylko nie stać ich na przebijanie kwot oferowanych przez zachodnich rolników wykupujących Polską ziemię... a kasa ze sprzedaży idzie do rządu a jak nasz rząd ...gospodaruje... to wiemy. Podobna sytuacja panuje podczas aukcji na których Lasy Państwowe sprzedają drewno, większość trafia na zachód a rodzimych kupców nie stać na kupno Polskiego surowca !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka