Dodaj do ulubionych

Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakty ...

18.03.13, 22:15
Czekam,
az Wszystkich urzednikow Najglowniejszych....Szczecina-Ciecina,by bylo wiadomo,o jakie maisto chodzi,
tzn,Prezydentaz sitwa,
Marszalka Urzedu Marszalkowskiego.... z przydupasami,i tak po kolei ...
no nareszcie dzieje sie cos!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Grodecki Ossolineum IP: *.globalconnect.pl 18.03.13, 22:29
      Uderzenie przyszło z Warszawy, bo w Szczecinie nikt nic nie chce zrobić w sprawie walki z takimi patologiami, jeśli zostanie to udowodnione w sądzie. Co do Ossolineum to prokuratura ma już od dawna ode mnie wszystkie zawiadomienia i możliwe dokumenty, które świadczą o bezprawnej sprzedaży księgarni. Ale prokuratura nie respektuje prawomocnie zapadłych wyroków, a przynajmniej tych z panem Mecenasem w tle. Ciekawe, dlaczego? A może trzeba zrobić listę tych prokuratorów, którzy tak ochoczo umarzają? Ciekawe, czy też mają karty rabatowe? Ja nie oskarżam, ja się pytam. Pożyjemy, zobaczymy. A swoją drogą do menu Pod Kogutem trzeba wprowadzić hity z więziennej pryczy. Pozdrawiam, Andrzej Grodecki
      • Gość: pP Re: Ossolineum IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 23:22
        Panie Andrzeju tu nie chodzi o jakas ponadprzecietna skale patologii wsrod naszych biznesmenow. Mamy spoleczki miejskie, w ktorych siedza ludzie bez kregoslupa moralnego, ale gawiedz sie cieszy, ze to jest 'panstwowe', czyli "ich". Szczecin jest zgnily, jesli chodzi o pewna warstwe urzednikow. To niesamowite, ze tyle nieruchomosci w europejskim miescie maja ludzie kojarzeni z narkotykami i rozbojami. Na tych cwaniaczkow nie mozna narzekac, bo sa wszedzie. Tyle, w Szczecinie jakos wyjatkowo na wolnosci.
      • Gość: pyta Re: Ossolineum IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 12:44
        a ja mam takie krótkie pytanie do Szanownego Pana:
        co z księgarniami, które Pan był łaskaw prowadzić (do spółki z guru administracji teatralnej Jackiem G.), jedną na obecnym pl. Giedroycia, drugą na rogu Sikorskiego i Pułaskiego ?
        Pierwszy lokal zajmuje bank, drugi stoi od lat pusty.
        Czy w tych przypadkach też stali się panowie ofiarami "wiadomych patologii " czynionymi przez "wiadome osoby" na dodatek z "panem Mecenasem w tle" ?
        Ja się jedynie pytam
      • Gość: asd Re: Ossolineum IP: *.1blu.de 20.03.13, 02:37
        a co tam jakieś kilka groszowych sytuacji. Ludzie potrafią oszukać innych i kupić za grosze piwnice 100m2 za 30tys. zł a inni podpisują bo powiedziano im, że to dla dobra wspólnoty. Remonty klatek schodowych bez faktur, bez kosztorysów na 200tys. zł. Tak wygląda sytuacja finansowa w kamienicy przy Śląskiej 8. i niby wszystko w majestacie prawa. A ludzie, ktorzy wykupili za 1zł lokale w kamienicy podpisują naiwnie pod listami do głosowania jak im się każe i dają się okradać. Przy okazji ZBiLK wykazuje niemoc w tej całej sytuacji choć na początku sami się pospisywali pod niekorzystnymi uchwałami. Teraz kombinują, że niby są przeciwko a przez to wspólnota głosuje niby 1:1
    • Gość: ccc Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt IP: *.globalconnect.pl 18.03.13, 22:34
      A swoją drogą to ta dzierżawa Wałów bez przetargu winna też być skontrolowana, wniosek kierował Kądziołka, tak jak w Cezasie. A może gościa wyrwali na odtruwanie do lepszej kuchni niż ta Pod Kogutem? Bo po niej można dostać rozwolnienia i zgagi, więc ratują pana G. od jego własnych kucharzy. Miłosierdzie gminy.
      • Gość: kawa czy herbata? Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt IP: *.pl 18.03.13, 22:51
        Pan Kądziołka Mariusz podejmuje wyjątkowo korzystne ruchy dla Pana Pawła G. czy to nie zastanawiające dlaczego...na pewno nie reprezentuje on interesu mieszkańców i miasta... kolejny ciekawy wątek dla CBA.
        • zed.1 Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt 19.03.13, 00:19
          Zgadnijcie kto bardzo szybko po przetargu na konsulat podpisał akt notarialny?;)
    • Gość: dzastis i tak niech sie ciesza sqrwysyny IP: *.yourhostingaccount.com 18.03.13, 23:05
      w chinach to by ich rozstrzelali i rodzinie kazali zaplacic za naboj
    • kite29 rozejdzie sie po kościach...hahahaha!!!. 18.03.13, 23:38
      takie "UKŁADY " są wszędzie ,w całym kraju i na każdym szczeblu...SYSTEM winny nie ludzie!!! oni korzystają z tego co im "dano"....
      • katarski_inwestor Re: rozejdzie sie po kościach...hahahaha!!!. 18.03.13, 23:58
        Takie elity jakie miasto. Wystarczy popatrzeć na te zatroskane buźki naszych radnych. Urwały się (na chwilę jak sądzę - niestety) darmowe obiadki i już pitolenie o zagrożeniu miejsc pracy. Też mi znakomite miejsca pracy - zmywak u Pana G. A niech taką "elitę" diabli wezmą razem z jej "karmicielem"
    • andreas.007 To jak wzieli wszystkie rabaty.... 19.03.13, 01:55
      To jak wzieli wszystkie kwity na rabaty... to bedzie teraz...
      Tylko wydaje mi sie, ze połowa miasta posiada te karty,
      a nie tylko urzednicy... bo ci raczej korzystaja z mozliwości
      wziecia faktury...
    • jeruzalemo Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakty ... 19.03.13, 06:52
      Nie urodzilem sie w Szczecinie ale od lat '50 wychowalem ,jako dzieciak wedrowalem po calym miescie, pamietam gruzy w okolo zamku,morze gruzow na miejscu dzisiejszej ul. Wielkiej,w miejscu stoczni tez nie wiele bylo,zostalo to odbudowane z wielkim wysilkiem mieszkancow oraz panstwa.Dzisiaj typy w rodzaju Golemy i jego urzedowych poplecznikow rozkradaja wszystko jak idzie,kamienice,domy,szantaze,zastraszanie,nie na darmo maial ten pan ijemu podobni kontakty z Oczka i jego pomagierami,tylko dlaczego w tym wszystkim biora udzial ludzie zaufania spolecznego? to wszystko gnije ,juz od dawna,czy jest do uratowania?
    • Gość: smurf_maruda Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt IP: *.centertel.pl 19.03.13, 07:15
      przeczytałem, nadtytuł "kotlety, trumny, brylanty" Redaktorze Z. jakby z innej bajki, innej Gazety, Paweł G., ani mi brat ani swat..., pewni coś am nawykręcali i coś CBA + prokuratura znajdą... ale pisanie o kontaktach "szczególnie z politykami SLD", po czym podawanie nazwiska Mariana Jurczyka... poniżej Redaktorka K. pisze o sprzedaży budynku Cezas Pawłowi G., wniosek, wyjatkowo kiepsko, przygotował kierowca rajdowy Mariusz Kądziołka, jak powszechnie wiadomo "znany polityk SLD"

• Gość: olosz Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt IP: 213.155.168.* 19.03.13, 09:50
        A czy ktoś napisał ze budynek Cezasu w części jest już WŁASNOŚCIĄ osoby prywatnej która kupiła go od miasta bez przetargu ????????????????????????????????????
        Pisanie ze kupuje się cześć Cezasu s za ponad 7 milionów przy kamienicy co poszła za 2 miliony
        to bicie piany
        Miasto wydało kasę na namiot kosztować nas będzie wszystkich ok 10 milionów zamiast kupić czy wydzierżawić byle kino po wyprowadzce został by miastu WYREMONTOWANY LOKAL
        a tak zostanie nam super namiot ( tak na marginesie utrzymanie tego namiotu kosztuje nas wszystkich 5500 zł DZIENNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )
        Następne brednie o bibliotece w Cezasie lokal za ponad 7 milionów plus wykup lokalu od obecnego właściciela pewnie ze 3 miliony plus remont za nasze podatki to PARĘNAŚCIE MILIONÓW
        Mam propozycje niech Miasto kupi ZABYTEK pod tytułem Kosmos i tam zrobi bibliotekę wyjdzie taniej i będzie to w zabytkowym wnetrzu
        A jeszcze szklana pułapka za NASZE PODATKI 9 MILIONÓW
        Dali by to Golemie i była by aleja i pawilon a nas nic by to nie kosztowało ale wtedy ktoś by kręcił aferę ze dostał za darmo a tak wszyscy za to zapłaciliśmy i płacimy dalej
        PRZYKŁADY MOŻNA MNOŻYĆ
        • tadeusz.4 Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt 19.03.13, 15:00
          Gość portalu: olosz napisał(a):

> A jeszcze szklana pułapka za NASZE PODATKI 9 MILIONÓW

Na całe szczęście nie 9, a jedynie 8 milionów...
    • marysia.3.3 Spaghetti i śmietanka towarzyska Szczecina 19.03.13, 07:16
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,87121,10353516,Trattoria_Toscana_otwarta__Dwa_nowe_lokale_Golemy.html
      "Rok po wydzierżawieniu budynku dawnego Polmozbytu, Paweł Golema otworzył dwie restauracje na pl. Orła Białego.
      Na piątkowym otwarciu stawiła się śmietanka towarzyska Szczecina. Przed godz. 23 zjawił się prezydent Piotr Krzystek. Na sali gościli się już wtedy jego poprzednicy: Marian Jurczyk, Marek Koćmiel, Edmund Runowicz"

• moozq Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakty ... 19.03.13, 07:17
      Nie mam złudzeń. Udowodnią, że dał 500 zeta w akcji, która kosztować będzie podatników kilkaset tysięcy a on wyjdzie za kaucją 10 000. Prościej było wysłać straż miejską z biletem za złe parkowanie.
    • xyz-xyz Kotlety, trumny i Adam Zadworny.... 19.03.13, 08:29
      Śledztwo przeciwko Arturowi R. prowadzi prokurator Artur Maludy znany m.in. z doskonałych kontaktów z CBA i zaangażowania, jakie wkłada w swoją pracę.

Adam! Daj spokój z tym cukrowaniem. Przecież Ty też zapewne masz taką kartę! Nawet ja, czyli nikt, taką dostałem. Oddałem znajomej bo wolę chińszczyznę:) Założę się jednak, że masz jeszcze inne karty... Setkę razy widziałem Ciebie, jak wsuwałeś kanapki na bankietach u panów biznesmenów. U Pawła też bywałeś, też wsuwałeś;)))))
      • zed.1 Re: Kotlety, trumny i Adam Zadworny.... 19.03.13, 09:33
        wazne co sie za ta karte robi a nie, ze sie ja ma.
        zadworny przyslug golemie raczej za kanapki nie robil.
        • xyz-xyz Re: Kotlety, trumny i Adam Zadworny.... 19.03.13, 11:27
          > wazne co sie za ta karte robi a nie, ze sie ja ma.
          > zadworny przyslug golemie raczej za kanapki nie robil.

Biorąc po uwagę atencję, z jaką nasz lokalny Woodward pisze o "organach", wnioskuję, że komu innemu i za co inne, robi przysługi....;)))
      • xyz-xyz I co Adam? Po co Ci to było? 19.03.13, 14:17
        > Śledztwo przeciwko Arturowi R. prowadzi prokurator Artur Maludy znany m.in. z d
        > oskonałych kontaktów z CBA i zaangażowania, jakie wkłada w swoją pracę.

Chyba trochę przesadził z tym zaangażowaniem:))))
      • Gość: jan Re: Kotlety, trumny i Adam Zadworny.... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.13, 20:40
        Ten maludy to straszne afery prowadzi jedną o okradanie własnej firmy i znikających krów a teraz to dopiero straszna afera aż z warszawki ściągnł jak pisze zadworny znajomych z cba bo ktos zjadl obiad z rabatem ludzie o co tu chodzi chyba ten prokurator działa w czyimś interesie inaczej tego niemożna tłumaczyć
        • Gość: . Re: Kotlety, trumny i Adam Zadworny.... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 20:48
          Gość portalu: jan napisał(a):

> ludzie o co tu chodzi

O ten tramwaj, co nie chodzi...

chyb
          > a ten prokurator działa w czyimś interesie inaczej tego niemożna tłumaczyć

Nie bój się, Jasiu - niewinny nie ma się czego bać...
    • skuter70 zakłady 19.03.13, 08:59
      czym się skończy cała sprawa?
      najwyżej kilkoma dniami szumu medialnego

A czy ktoś może wie jak sie skończyła sprawa Pana na Koszewku?
      bo mi umkło
    • mouse_m Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakty ... 19.03.13, 10:42
      Przyznam się, że zgłupiałam. Bo z całego artykułu wynika, iż fundowanie obiadu (nawet radnemu) jest łapówką. Problem w tym, że restaurator może sobie karmić za darmo kogo chce. Nawet pół Szczecina, takie jego wilcze prawo. Kłopot zaczyna się wtedy, gdy dokarmiany np. urzędnik chce się mu pod przymusem "odwdzięczyć" niezbyt prawną "przychylnością". Trzeba udowodnić, ze restaurator po to dokarmiał urzędnika, czyli działał celowo i z premedytacją, by ten dokarmiany urzędnik załatwiał dla niego na lewo, czyli bezprawnie, poza kolejnością itp. - urzędnicze sprawy.A udowodnienie takiej zależności jest szalenie trudne.
      Łapówka jest wtedy gdy zachodzi konkretna transakcja, " ja ci daje to i owo, a ty mnie załatwiasz to i tamto". Nie muszą to być akurat pieniądze.
      Ganianie ludzi w kajdankach przez miasto na oczach mediów z powodu rabatów na obiady - jest totalnym nieporozumieniem. I ośmieszaniem wymiaru sprawiedliwości.
      Walka z korupcją nie może przybierać karykaturalnego obrazu, bo wypacza sens walki z nią.
      • Gość: Lara Pan od chleba stracil piekarnie, a pan G.nic... IP: *.www.wzieu.pl-studia-szczecin-nat2.wzieu.net 19.03.13, 10:49
        Skoro człowiek, który dokarmiał swoim chlebem bezdomnych został puszczony w skarpetkach, to dlaczego Ktoś, kto z premedytacją stawia obiady włodarzom miasta ma być lepiej traktowany? Bo rozdawał oligarchom a nie nizinom społecznym?
      • Gość: dodo Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.13, 11:11
        Kiciu.
        Dzierżyński nie miał "szalenie trudnych" sprawdo odowodnienia.
        Czasem jednak i po bandycie nmożna przejąć coś dobrego.
      • Gość: Gosc Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt IP: 195.124.114.* 19.03.13, 11:19
        nie zglupialas tylko sciemniasz jak to w zwyczaju bywa :-)
        skad Golema mial dane urzednikow ktorym dawal rabaty ? chodzil po domach czy poszedl do pokoju x zeby kadrowa druknela liste tych od przetargow ? dostali wszyscy czy tylko wybrani przez Goleme ? a moze ktorys vice dostarczyl liste "niezbednych" urzednikow ? no i jak wyglada taki proceder w swietle slawetnych przepisow antykorupcyjnych ? urzednik moze dowolnie przyjmowac korzysci ? co na to prezydent ? jeszcze nie ma oswiadczenia jaka jest praktyka w UM ? to jak bierzecie czy nie ?
      • Gość: onalka Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.13, 12:24
        chyba tez jadasz te obiadki,
        skoro masz takie stanowisko,....lub
        za glupia jestes ,by pojac,czym jest lapowkarstwo i korupcja,
        amen.
        • anika31 Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt 19.03.13, 13:15
          kotlet kotlecikowi nie rowny bedzie pretekst do wyczyszczenia w urzedach i zatrudnienai nowych swoich w miejsce odziedziczonych swoich..... mam wrazenie ze ma to ciut zwiazek zostanimi przepychankami w po. ale pewnie jako ktos kto nie mam karty rabatowej do knajp p. g (ale place przelewem wiec chyba zwroce sie do nich z reklamacja) moge sie nie znac.

• Gość: edek Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 14:24
        Rozdawać jedzenie mogą tylko jej producenci.
    • Gość: kleks Swego czasu PiS próbował walczyć z tzw."Układem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 13:17
      Wszyscy poprawni darli gębę: jaki układ, chore wizje Kaczyńskiego. Tu macie jak na patelni obraz Polski.
      • Gość: gość jak nie zus to sanepid i uks IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 13:24
        Szczecin korupcją i aferami stoi, wstyd tu mieszkać
        a uczciwi ludzie muszą emigrować za pracą
        • Gość: aleksandra Re: jak nie zus to sanepid i uks IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.05.13, 16:59
          A czy Pan/Pani wie o co naprawdę idzie. Czy coś tym zatrzymanym ludziom udowodniono?
          Czy zna Pan zarzuty/ Czy zna Pan tych ludzi? Osadzac kazdy moze tylko czy słusznie?
      • Gość: radosna Re: Swego czasu PiS próbował walczyć z tzw."Układ IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 13:52
        Gość portalu: kleks napisał(a):

> Wszyscy poprawni darli gębę: jaki układ, chore wizje Kaczyńskiego. Tu macie jak
        > na patelni obraz Polski.

tyle tylko, że Szczecinem rządzi koalicja tych od Kaczyńskich z tymi od Milera i Dziegi.
        No ale w jednym to masz rację taki jest już obraz Polski - nie wazne kto rzadzi ważne kto bierze !
    • malminka Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakty ... 19.03.13, 13:41
      Ot i sie chlopa uczepili, za to ze szczery toc dzielil sie czym mial z innymi, staral sie o dzieci, kobitke, chodzil do kosciola a tu taki cyrk, zaraz w kajdankach go prowadzic no.
      Wcale sie nie ciesze, toc w "Chalupie" zarlo pychota… np., kaczuszka z buraczkami, paluszki lizac no, czy inne dania, w ogole staral sie dbal chlop, restauracje swietne jak dawno w Ciecinie nie bylo.
      A lapowki, wiedzial gdzie zapukac, ukarac tych co brali a ze salony zlotnicze jego, no lubi chlop swiecidelka i zawsze dobra inwestycja, co do zakladow pogrzebowych… toc kazdy z nas bedzie z takowego korzystac musial, no! Czy chlop zasluzyl na takie traktowanie jak zbrodniarz - przestepca? Sa gorsze s….e ktorzy zasluzyli na szubienice, ale ja nie sadzia. Wypuscic Pawla Gie. Ot i cala filozofia!!!
      • tadeusz.4 Re: Kotlety, trumny, brylanty, łapówki. Nowe fakt 19.03.13, 15:08
        > Wcale sie nie ciesze, toc w "Chalupie" zarlo pychota… np., kaczuszka z bu
        > raczkami, paluszki lizac no, czy inne dania, w ogole staral sie dbal chlop, res
        > tauracje swietne jak dawno w Ciecinie nie bylo.

To chyba tylko twoja opinia oraz Pawła G. ...
    • arkonka2008 Lustrzane odbicie 19.03.13, 18:47
      Przeczytałem tak cudowne zdanie, że jakikolwiek komentarz jest zbyteczny.
      "W przeszłości policja i służby specjalne wielokrotnie przyglądały się karierze finansowej Pawła G. Nigdy niczego na niego nie znaleziono."

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka