Dodaj do ulubionych

Taksówkarze przejęli parking przed dworcem głównym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 21:38

Super.

Gratuluje i tak trzymac!
Nie dajcie sie dalej kiwac emerytowanym policjantom i zolnierzom.

Pewnie bez rozbitych szyb sie nie obejdzie, ale wierze ze wytrzymacie.

Trzymam kciuki,
Borys
Obserwuj wątek
    • Gość: att Re: Taksówkarze przejęli parking przed dworcem gł IP: *.3.14.vie.surfer.at 26.07.04, 23:07
      dlaczego dopiero teraz ale i tak dobrze to byla taka lokalna mala grupa
      cwaniaczkow
    • Gość: misia Re: Taksówkarze przejęli parking przed dworcem gł IP: *.ums.gov.pl 27.07.04, 07:37
      Zaraz, zaraz.. Jak to panowie z korporacji bali się podjeżdżać pod dworzec?? Ja
      wzywałam taksówkę na telefon nie raz, nie dwa i ZAWSZE przyjeżdżała pod główne
      wejście i tam spokojnie czekała!! Nigdy nie stało się nic złego.. Czy to nie
      jest czasem sianie niepotrzebnej paniki i wzbudzanie w ludziach negatywnego
      nastawienia do taksówkarzy niezrzeszonych?? Dajcie żyć wszystkim!!
      • Gość: zbyszek Re: Taksówkarze przejęli parking przed dworcem gł IP: *.d.pppool.de 27.07.04, 08:04
        mylisz sie...nigdy nie podjezdzali pod glowne wejscie!zawsze chylkiem pod
        wyjscie z tunelu...
      • Gość: WOY Masz chyba rację. Za tym stoi PARTNER TAXI... IP: 212.14.63.* 27.07.04, 08:52
        od pewnego czasu obserwuję tę dziwną grupę. Generalnie twarzowcy jak z taniego
        filmu gangsterskiego, najczęściej strasznymi szrotami jeżdzą i często bez
        kogutów.
        Od lat zamawiam taksówki różnych korporacji wracając pociągiem i zawsze pytaja
        się mnie gdzie podjechać: pod główne czy pod tunel. Więc zgodzę sie że to
        bardziej wygląda mi na przejęcie strefy przez inną grupę niż walka o dobro
        konsumenta.
        Przyznać im tylko trzeba że sobie zgrabną kampanie public relations zrobili z
        pomocą GW.
        • 4um Re: Masz chyba rację. Za tym stoi PARTNER TAXI... 27.07.04, 09:28
          a ja generalnie uważam, że taksówkarze powinni spadać z takimi cenami.
          korporacyjni tak jak prywatni. płacę 15 zł za przejazd rozsypującym się trupem
          śmierdzącym starymi ziemniakami. be
          • Gość: SZCZECINIANIN OTO FAKTY: IP: *.nitka.net.pl 27.07.04, 09:55
            Przypomnę, że rada miasta uchwaliła maksymalny poziom cen za usługi taxi. W ubiegły poniedziałek na posiedzeniu rady chciano tą uchwałę odwołać, ale się nie udało. Uchwalenie ceny maksymalnej - czyli najwyższej opłaty za przewóz spowodowało ZMOWĘ CENOWĄ - efektem czego jest całkowite zniesienie konkurencyjności firm taksówkowych, ponieważ wszyscy równają do górnej granicy. I na nic tutaj lanie wody o jakiejś mafii taxi na dworcu. Moim zdaniem trzeba wprowadzić regulacje co do kwalifikacji osób świadczących takie usługi, jakości i stanu technicznego samochodów oraz wprowadzenie obowiązkowych egzaminów ze znajomości topografii miasta - tak jak jest w Londynie. Skandalem jest to, że duża część samochodów na taxi to 15 letnie grychoty, śmierdzące i brudne. Przypomnijcie sobie jakie były ceny przewozów rok temu!! teraz są 2 razy wyższe a poziom usług wcale się nie poprawił.
            • Gość: Ala Re: OTO FAKTY: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 13:16
              Kiedyś pojechałam taksówką niezrzeszoną z dworca głównego na redę i zapłaciłam
              ponad 40 zł!!!!!i oni jeszcze twierdząże powinni brać więcej. Teraz jeżdżę
              tylko taksówkami z korporacji i taki sam kurs wynosi ok 15 zł...

• bbury Re: pazerność nie popłaca 28.07.04, 08:17
                w tym wszystkim jest też dobra wiadomośc - chłopaki zauważyli że rynek się
                skurczył.... Dziwne że dopiero teraz - benzyna podrożała przez rok o jakieś 30
                a ich usługi o 100% (i to z dnia na dzień) . Nikt inny by sobie na taką
                podwyżkę nie pozwolił...
                Czyli rok temu jeździli charytatywnie ?? albo nawet dopłacali do interesu ??
                W sumie więc to dobra wiadomość jest ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka