tomasz.szczecin 31.05.13, 13:50 Andrzej Kraśnicki jr spadaj, nudny jesteś. Zmiany rób za swoje pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasz.szczecin Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Jagi... 31.05.13, 13:54 Andrzej Kraśnicki jr napisał > Śródmieścia europejskich miast tak nie funkcjonują. ha ha ha jakie miasta europejskie wieśniaku znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtz Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.pl 31.05.13, 14:57 Wieśniak to z ciebie bije , i to taki sowiecki wieśniak. Nic nie wie o świecie, nic nie czyta a wie wszystko najlepiej i jak tkoś uważa inaczej to pozostają inwektywy. Poczytaj troszkę sobie swiat.newsweek.pl/w-kraju-baskow-znaleziono-sposob-na-bezrobocie,104813,1,1.html en.parkopedia.de/free/karlsruhe/parking/ ibikekrakow.com/2013/03/07/czy-polityka-transportowa-prezydenta-majchrowskiego-jest-skuteczna/ suw.biblos.pk.edu.pl/resources/i4/i1/i9/i2/r4192/PlutaK_RuchPieszy.pdf Jak być jeszcze chciał coś poczytać to daj znać. A i pojedź na Krakowskie Przednieście i zobacz jak miasto tam umarło po zwężaeniu jezdni i wprawadzeniu zakazu parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 16:31 Gość portalu: wtz napisał(a): > swiat.newsweek.pl/w-kraju-baskow-znaleziono-sposob-na-bezrobocie,104813,1,1.html cytat z tego linku: A miasto ma pieniądze z podatków płaconych ze strefy ekonomicznej, do której sprowadziły się wielkie koncerny, w ciągu ostatniej dekady, żeby udowodnić, że im też zależy na środowisku. - Mamy u siebie między innymi fabrykę Mercedes-Benz, Heinekena, Michelin Chcesz chomącie powiedzieć że do szczecina sprowadzą się takie firmy jak jagielońska sie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 01.06.13, 08:42 tomasz to rzeczywiście jakiś wyjątkowo zakompleksiony i prosty człowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.13, 13:56 A ten dalej swoje - parkowanie na Jagiellońskiej to aktualnie najważniejszy problem w mieście? Panie Kraśnicki! Przestań pan nudzić! Wsiadaj pan na rower i jedź na Wały, sprawdzić jak wygląda dziurawa ulica Jana z Kolna którą to za niedługo obejrzą tysiące turystów przybyłych na zlot żaglowców. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 14:35 To nie jest najważniejszy problem od 20 lat. I dlatego od 20 lat jest ten problem tam nadal. Bo "są inne, ważniejsze, więc nie róbmy nic". A ten problem sobie siedzi w samym centrum miasta i czeka i pogrąża ulicę bardziej i bardziej. Jak Jagiellońska chce konkurować z Kaskadą jak nie robi nic od 20 lat i nie rozwiązuje problemów jakie na niej są? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Jagi... 31.05.13, 13:57 Andrzej Kraśnicki jr napisał > Proponujemy zmianę parkowania na Jagiellońskiej My to znaczy kto? Kraśnicki napisz raz konkretnie kto to proponuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.13, 13:58 tomasz.szczecin napisał: > Andrzej Kraśnicki jr napisał > > Proponujemy zmianę parkowania na Jagiellońskiej > > My to znaczy kto? > Kraśnicki napisz raz konkretnie kto to proponuje? To znaczy: redaktor Kraśnicki, redakcja GW Szczecin i SENS(he he) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 14:00 Gość portalu: gość napisał(a): > To znaczy: redaktor Kraśnicki, redakcja GW Szczecin i SENS(he he) czyli nikt! he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 14:09 Kolejny bezSENS. Lepiej napiszcie ile kasy macie uzgodnione za dobicie handlu w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.internet.szczecin.pl 31.05.13, 19:25 możliwe, ze celem jest doprowadzenie do zablokowania centrum miasta dla handlu i uslug, a skorzystają na tym duże centra handlowe gdzie nie ma problemów z parkowaniem. Winę za ten stan rzeczy ponoszą władze miasta, wydając pozwolenia na budowę bez rzeczywistego zapewnienia odpowiedniej liczby miejsc parkingowych. Klasycznym przypadkiem jest wybudowanie przy Bramie Portowej dwóch biurowców z kilkunastoma - może z kilkudziesięcioma miejscami parkingowymi. A inwestor powinien wybudować co najmniej kilkaset miejsc parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
codizan Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Jagi... 31.05.13, 14:14 Jak dla mię wynika z tego tyle ze trzeba na placu andersa wykopać wielka dziurę zalać ja betonem zrobic jakies 600 mp. pod ziemia spowrotem posadzic drzewka laweczki i po sprawie. Ale znając naszych włodarzy będzie tak ze wyłącza Jagielońska z ruchu skonczy sie problem z miejscami parkingowymi to też rozwiązuje problem tak jak ograniczenie na struga do 50 Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 14:26 codizan napisał: > Jak dla mię wynika z tego tyle ze trzeba na placu andersa wykopać wielka dziur > ę zalać ja betonem zrobic jakies 600 mp. pod ziemia spowrotem posadzic drzewka > laweczki i po sprawie. lub wykopać wielka dziurę, wrzucić tam Kraśnickiego, redakcje GW Szczecin i SENS zalać ich betonem i ponownie posadzić drzewka laweczki i po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 14:36 Tomasz.szczecin - przestań proszę już pisać bo żenujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 14:39 zed.1 napisał: > Tomasz.szczecin - przestań proszę już pisać bo żenujesz. Ty zed.1 już dawno jesteś wypalony Odpowiedz Link Zgłoś
a.kudla5 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 15:03 Zgadzam sie z Zed bylejakosc to Szczecin , smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom@jerry Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.globalconnect.pl 31.05.13, 15:33 kraśnicki odpie...się od jagiellońskiej i jej mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 01.06.13, 08:44 robi szambo z tego forum. miejsce tomasza jest na kozetce o psychoanalityka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 01.06.13, 09:03 aysy.1 napisał: > robi szambo z tego forum. miejsce tomasza jest na kozetce o psychoanalityka. Tylko dlatego że mam inne zdanie na ten Jagielońskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
skandynawek Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 15:47 To kiedy sie zbieramy z lopatami? Odpowiedz Link Zgłoś
skandynawek Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 15:44 Policzyliśmy dokładnie. Ja tez policzylem dokladnie i wyszlo, ze od dwoch tygodni niema wydania GW bez Jagielonskiej. A dziury na drogach sa takie, ze glowa boli. Redaktorku na rower i dookloa miasta, codziennie inny kwartal i inne ulice. To moze sie komus przydac, bo Jagielonska juz dawno wyszla bokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 20:48 Założyłem się z Rabendą, że napisze więcej durnych artykułów o Jagiellońskiej niż on o kładce na Niebuszewie. Jeszcze 20 sztuk i wygram rekord wszechczasów zasmarkanej redakcyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 20:58 Gość portalu: redaktor napisał(a): > Założyłem się z Rabendą, że napisze więcej durnych artykułów o Jagiellońskiej n > iż on o kładce na Niebuszewie. Jeszcze 20 sztuk i wygram rekord wszechczasów za > smarkanej redakcyjki. yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-km Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Jagi... 31.05.13, 16:55 Może stoważyszenie "bez SENSu" by wreszcie wygrało wybory i zmieniło wszystkie ulice w jednokierunkowe buspasy i sześciopasmowe ścieżki rowerowe. Jeśli chodzi o ścieżki rowerowe to od razu najlepiej w formie, jak wszystkie inne ścieżki w Szczecinie - czyli takie po któych nie da się jeździć rowerem bez uczucia, jakby ktoś wam skopał d...pę. Wtedy inwestorzy na pewno wreszcie tu przyjadą, stwierdzą jak jest pięknie i miasto rozwitnie. Problemem są oczywiście kierowcy... nie brak parkingów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Romek Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.13, 17:05 k... s....j juz z tymi wymiocinami ty biedny ograniczony czlowieku przez przypadek zwany redaktorem... Odpowiedz Link Zgłoś
73sebek Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Jagi... 31.05.13, 17:10 Ej to jest dobre, cytat: "Do problemów z ulicą Jagiellońską wrócimy w kolejnych dniach", nie można bardziej dramatycznie? Ja mieszkam tuż obok i nie mam problemów z Jagiellońską. Przeszedłem, zmieściłem się, i wózek z dzieckiem też się zmieścił, taki inwalidzki też by przejechał a było to również we wtorek. Większym problem jest w ogóle chodzenie po tych dziurawych i krzywych chodnikach! Zwłaszcza zapytajcie się kobiet w szpilkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 17:17 no patrz, i jeszcze 30% wiecej aut tez sie miesci. wszystko sie miesci, miejsca jeszcze jest. trzeba ja jeszcze bardziej zagescic jak sie wszyscy mieszcza bo widocznie mieszczenie sie jest wazniejsze niz to, ze to parking a nie ulica ;) Odpowiedz Link Zgłoś
73sebek Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 17:24 no patrz, ani słowem nie wspomniałem o samochodach , bo przecież istotą sprawy jest chodnik który robi się za ciasny dla tłumów ludzi przechodzących tą arterią wielkomiejską. zed czy kiedykolwiek spacerowałeś po Jagiellońskiej? Mam propozycję żeby deptak zrobi na terenach po stoczniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 31.05.13, 18:15 pewnie, ze spacerowalem, ale spacerowac ta ulica nie lubie. moze wlasnie te tlumy, ktorych tam nie ma nie pojawiaja sie bo tez tej ulicy i jej zagracenia nie lubia. i wcale nie chce tam deptaku. chce by ta ulica miala inaczej ustawione samochody i wziela sie za siebie. i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
73sebek Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 01.06.13, 10:42 Właśnie tłumów tam nie będzie nigdy, koniec i kropka. Kto ma przejść to przejdzie, bo mieszka np w centrum bądź tam pracuje, takie spacerowe ulice nie wykonuje się na siłę, robiąc szeroką ulicę bądź chodnik i mówiąc ludziom-macie tędy chodzić. Na Jana Pawła II są tłumy zwłaszcza w weekend bo ludziska po prostu mają gdzie iść, park Kasprowicza i aleja fontann, to jest naturalny ciąg pieszych dodatkowo łączący się w miarę kierunkowo z Wałami Chrobrego. A Jagiellońską gdzie można dojść? W jedną stronę do pl Lotników ok, a w drugą? No chyba że na Pogoń. 40 lat mieszkam w tym centrum, mi np przeszkadza dym z kominów, może zabrońmy palić ludziom w piecach? Nic na siłę, redukcja miejsc parkingowych spowoduje że będzie jeszcze puściej... Odpowiedz Link Zgłoś
racypix Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 01.06.13, 21:38 > Właśnie tłumów tam nie będzie nigdy, koniec i kropka Nie można było od razu? Po grzyb ta cała dyskusja i 20 poprzednich wątków... Można liczyć jeszcze na jakieś nieomylne objawienia? Jeszcze w ciężkiej komunie w takim np. Lęborku istniał deptak (do dziś się powiększa) i nie prowadził z żadnego ważnego punktu A do B. Po prostu, ulica w środku miasta z gęstą zabudową (zabytkową), do tego przyjazna cicha i czysta mnie osobiście przyciąga. Śmierdząca spalinami i zastawiona gratami już nie. Co więcej deptak w Lęborku prowadził wprost do domu towarowego. Każdy lubi przysiąść na kawę pod chmurką i nie przekrzykiwać się w rozmowie. No i tak można namnażać przykłady, które dla większości są proste, ale jak widać dla wielu mentalnie nie do przebrnięcia. >40 lat mieszkam w tym centrum,< No może właśnie dlatego nie widzisz, że jest z nim zdecydowanie coś nie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
ok-cham Zabawna akcja... 31.05.13, 17:17 Wynika z niej tylko tyle, że po wprowadzeniu parkowania równoległego, miejsc parkingowych wystarczy zaledwie dla tych, którzy tam pozostawiają samochody na wiele godzin. I nie sądzę, by z tego zrezygnowali dla wygody potencjalnych klientów odwiedzających Jagiellońską. Powstaje więc pytanie, co ta ulica mogłaby zaoferować, by klientela zapragnęła ją mimo wszystko odwiedzić per pedes, zastawiając samochodami inne ulice, te, które już nie cieszą się taką estymą samozwańczego zespołu ds. parkowania na Jagiellońskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Zabawna akcja... 31.05.13, 21:31 Dlatego trzeba wprowadzic parkowanie ograniczone czasowo, by te 8h zawalidrogi tam nie stawaly. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Zabawna akcja... 31.05.13, 21:32 Nie powinno przerosnac tego miasta zrobienie parkowania ograniczonego do 1h miedzy godzinami 10-17. Odpowiedz Link Zgłoś
ok-cham Re: Zabawna akcja... 31.05.13, 22:40 Urzędników i służby odpowiedzialne w Szczecinie za parkowanie przerasta wszystko, dosłownie wszystko, co wymaga kompetentnego działania. Więc daruj sobie te pobożne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
skandynawek Re: Zabawna akcja... 31.05.13, 23:24 Zed, a ty nie pracujesz czasem w redakcji GW? Cos te twoje komentwrze za bardzo pachna Wyborcza. Wiem ze redakcja ma problem z parkowaniem przed biurem, da was rotacja to normalka, wszak co chwile jezdzicie w teren, ale to nie znaczy ze wszyscy maja tak robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Oto co mieszkańcy sądzą o waszej "akcji" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 17:39 imageshack.us/a/img802/4835/1095024128n.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Romek Re: Oto co mieszkańcy sądzą o waszej "akcji" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.13, 17:44 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > rel="nofollow">imageshack.us/a/img802/4835/1095024128n.gif :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oto co mieszkańcy sądzą o waszej "akcji" IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 23:14 Ja tak myślę o próbie "wsadzenia mnie do KM" dzisaj miałem wielką przyjemność podróżować tramwajem lini 5 - na przystankach nie ma informacji gdzie można kupić bilety, nie ma podanych opłat, zero info po angielsku..wiem jest internet ;) - tramwaj tatra z darów ..brudny w środku z lekkim zapaszkiem ale nazwy kolejnych przystanków są słyszalne - już wiem czemu dokładamy 200 mln do KM....na 40 osób które przewineły się przez tram w ciągu 15 minut skasowało bilety może 20 % (wiem, reszta miała sieciówki ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456789 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: 204.93.60.* 31.05.13, 18:15 www.jerzybielec.blogspot.com/2013/05/szczecin-parkingowce-park-drogi.html Odpowiedz Link Zgłoś
ania-ze-szczecina Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Jagi... 31.05.13, 20:45 Te artykuły o parkowaniu na Jagiellońskiej są tak stronnicze, że aż ciężko się to czyta... Zmieńcie w końcu temat, albo chociaż ulicę - dopóki redakcja GW nie mieściła się w okolicach Jagielońskiej nikt nie widział problemu w sposobie parkowania samochodów. Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 31.05.13, 21:06 Co będzie jak proponowane przez was zmiany uśmiercą Jagielońską? Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 31.05.13, 21:29 A co bedzie jak brak zmian usmierci Jagiellonska? Rownie dobrze tyle moga stracic ile zyskac. Nie wiem ile zyskuja te sklepy na kims kto zostawi przed nimi samochod na 8h i zapomni o nim w tym czasie. Co im to daje? Nikogo nie ciagnie na syfiasta Jagiellonska w tej chwili i za rok tez nikogo tam nie bedzie ciagnac. I za dwa i trzy lata tez nie bo chcecie by nic nie robic tylko zachowac to co jest. Jagiellonska zabija bezczynnosc a nie zmiany w parkowaniu. Bo wokol tej ulicy zachodza duze zmiany a ona sama sie nie zmienia i tkwi tam gdzie tkwila. Jako burdeloskansen najgorszych szczecinskich nawykow - zastawiania i zapominania. Ja nie nawoluje do robienia deptakow, tylko do wprowadzenia malej, drobnej zmiany. Co wazniejsze, jest to zmiana zupelnie odwracalna. Dlatego zmienic parkowanie mozna na rok i zobaczyc jakie da to rezultaty. Jakies alternatywy? Bo "nie robic nic" to nie jest alternatywa i mozna od razu takie odpowiedzi wywalic do smieci. Ludzie wyja, ze szczecin to ruina i chca renowacji budynkow a jednoczesnie chca zawalenia ponad norme ulic autami gdzie tylko popadnie. Porzadek w miescie trzeba robic takze na chodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 31.05.13, 21:39 Jednym słowem chcesz metoda prób i błędów sprawdzić może coś sie sprawdzi? Nie masz konkretnych pewnych rozwiązań? No tak, tylko dlaczego mamy na własnym ciele to doświadczać? Wiesz co uzdrowi Jagielonską? Zakłady produkcyjne w naszym mieście.A nie sposób parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 31.05.13, 23:39 Glupoty piszesz. Co ma zaklad do tego, ze jest nasrane w miescie? Myslisz, ze ludzie z praca nagle bardziej szanuja otoczenie? Takie pierdoly mozesz sprzedawac innym idiotom pod sklepem popijajac piwo. I tak, wole naprawiac miasto metoda prob i bledow (tanich) niz wywalac miliony na projekty jakie okazuja sie jedynie bledami. I to jest ku... oczywiste i nie wymaga zbyt glebokich przemyslen. A jesli dla ciebie konkretnym rozwiazaniem jest Jagiellonska w obecnej formie to chyba nigdy w zyciu nie widziales nic lepszego i stad nie masz zadnego miejsca do porownania. Zrob sobie kiedys wycieczke poza miasto. To rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 31.05.13, 23:56 zed.1 napisał: > Glupoty piszesz. Co ma zaklad do tego, ze jest nasrane w miescie? Myslisz, ze l > udzie z praca nagle bardziej szanuja otoczenie? Tak, dokładnie tak myślę. Ludzi mając zapewniony byt (dobra pracę) chą sobie polepszyc otoczenie. > Takie pierdoly mozesz sprzedawac innym idiotom pod sklepem popijajac piwo. Oczywiście też mogę wpaść w ten sposób rozmowy i powiedzieć że takie twoje pierdoły możesz opowiadać chomątowi Kraśnickiemu i dupkom z (bez)SENSU Oraz że mając takie poglądy jesteś staruchem przeznaczonym na wymarcie. > I tak, wole naprawiac miasto metoda prob i bledow (tanich) niz wywalac miliony > na projekty jakie okazuja sie jedynie bledami. O jakich projektach za miliony mówisz? > wymaga zbyt glebokich przemyslen. doświadczenia rób za swoje pieniądze. > chyba nigdy w zyciu nie widziales nic lepszego > Zrob sobie kiedys wycieczke poza miasto. Tak się składa że znam Berlin i tam mają mieszkańcy inna filozofie. ps. Mógłbyś być milszy i brać pod uwagę że nie zawsze masz racje bo twój tekst: Takie pierdoly mozesz sprzedawac innym idiotom pod sklepem popijajac piwo jest taki sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 31.05.13, 23:59 To jak bedziesz na bezrobociu powiedz zonie, ze wyniesiesz smieci jak dostaniesz prace. Jestem mily dla ludzi piszacych z sensem a nie piszacych uparcie glupoty. Patrz na to: dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 01.06.13, 00:08 zed.1 napisał: > To jak bedziesz na bezrobociu powiedz zonie, ze wyniesiesz smieci jak dostanies > z prace. O co ci chodzi? Gdzie bezrobocie tam syf! To jasne. (chociaż dalej wzrastając gdzie duży szmal tam ch...oza i kicz) > Jestem mily dla ludzi piszacych z sensem a nie piszacych uparcie glupoty. Ja uważam że ty piszesz głupoty. totalne głupoty. A Kraśnicki jest straszny i czekam aż go zwolnią albo umrze. Nie dopuszczam myśli że może pisać takie teksty do 67 roku życia. Brrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 01.06.13, 00:47 No i nawet nie zrozumiales. Chodzi o to, ze nie musisz czekac by byla praca na to by zaczac sprzatac swoje otoczenie. Czekanie na to jest tak glupie jak odlozenie wyniesienia smieci na czas jak bedziesz juz pracowal. Bardziej lopatologicznie ci nie wyjasnie. Tekst o twoich zyczeniach smierci pokazuje mi, ze masz chyba mentalnie 12 lat wiec na tym skoncze rozmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Romek Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego IP: *.dynamic.lte.plus.pl 01.06.13, 10:26 zed.1 napisał: > Jestem mily dla ludzi piszacych z sensem a nie piszacych uparcie glupoty. w takim razie twoje cialo musza pokrywac slady licznych samookaleczen Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego 01.06.13, 18:13 Za bardzo starasz się być zabawny ale nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowski Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 19:13 Zadowski, naczelny pajac forum się wypowiedział! Czuwaj wiara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Romek Re: Pytanie do zed.1. i do Kraśnickiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.13, 19:17 dodal zed nacinajac kolejna sznytke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyski Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 22:15 Andrzej Kraśnicki jr przestań judzić. "Policzyliśmy dokładnie" - może jakiś lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As16 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 08:43 Brawo Gazeta. Wreszcie konkretny projekt. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie i nastąpią jakieś zmiany nie tylko na Jagiellońskiej. Proszę o kompleksowy i natarczywy nacisk medialny na ZMIANY w kierunku polepszenia sytuacji niezmotoryzowanych. W centrum potrzebny jest całodzienny, desygnowany tylko d/s parkowania patrol Straży Miejskiej. Obecna sytuacja, gdzie SM reaguje wyłącznie na zgłoszenia od mieszkańców jest nieadekwatna a przypadków bezczelności kierowców jest tak wiele, że praktycznie trzeba by stać i dzwonić do SM i zgłaszać kolejne przypadki co 10 min. Ta miejska laweta winna jeździć na okrągło. Sytuacja jest o tyle nie zrozumiała, że argumentacja miasta o braku finansowanie tutaj akurat nie ma zastosowania. Środki na wszelkie zmiany są w kieszeniach tych, którzy bez troski o bezpieczeństwo pieszych, powodowane zniszczenia zdominowali centrum Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 w normalnych panstwach buduje sie parkingi i 02.06.13, 14:57 pietrowe garazowce w centrum miast ale nie w Polsce.Biedni Polacy jak kuia jakis zdezelowany złom z RFN to na garazowanie i płatne parkowanie nie maja pieniedzy.Natomiast panstwo i samorzady nie maja pieniedzy na tego typu onwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Romek Re: w normalnych panstwach buduje sie parkingi i IP: *.dynamic.lte.plus.pl 02.06.13, 15:23 zbysio45 napisał: > pietrowe garazowce w centrum miast ale nie w Polsce.Biedni Polacy jak kuia ja > kis zdezelowany złom z RFN to na garazowanie i płatne parkowanie nie maja pien > iedzy.Natomiast panstwo i samorzady nie maja pieniedzy na tego typu onwestycje > . a wystarczylo dzialke na warszewie pchnac po normalnej cenie a nie oddac KK(K) i by byly pieniazki na takie inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
cary.hiroyuki.tagawa Re: w normalnych panstwach buduje sie parkingi i 03.06.13, 10:19 zbysio45 napisał: > pietrowe garazowce w centrum miast ale nie w Polsce.Biedni Polacy jak kuia ja > kis zdezelowany złom z RFN to na garazowanie i płatne parkowanie nie maja pien > iedzy.Natomiast panstwo i samorzady nie maja pieniedzy na tego typu onwestycje > . Może jeszcze bezpłatne te parkingowce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 00:10 wiekszosc szczecinskich ulic jest przewymiarowanych.. dla samochodow jest najczesciej 80% oglnodostepnej przestrzeni, pieszym pozostaja male ochlapy.. czasem nie dosc ze kilka pasow ruchu jak na bramie portowej, to jeszcze debile parkuja na waskich chodnikach by nie przeszkadzac innym kierowcom, majac pieszych w d4.. a kto na to zezwolil? jakis podrzedny urzedas.. szczecin nie ma ulic tylko parkingi.. typowy szczecinianin to prosty ludek ktorego zadowoli puste miejsce parkingowe.. to jest jego zyciowe spelnienie. na otoczke nie patrzy bo sam mieszka w chlewie.. a jak juz wynuza nosa ze swojej nory to wyjezdza tam gdzie jest ladnie.. uwazajac ze pod jego chlewem ladnie nigdy nie bylo, nie jest i nigdy nie bedzie.. a wszystkich tych co chcieliby po nich posprzatac traktuja jako public enemy no. 1.. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 03.06.13, 00:25 Gość portalu: turysta napisał(a): > wiekszosc szczecinskich ulic Przestań się brandzlować kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 00:32 Przewymiarowane? Wolne żarty. Obejrzyj ulice w USA, zanim znów się ośmieszysz. Jechałem dziś z Warszewa, przez Osów i Głebokie do Bartoszewa. Na trasie, w zdecydowanej większości, towarzyszyła mi równoległa ścieżka rowerowa. I na całej trasie naliczyłem raptem 3 rowerzystów (słownie: trzech). Równocześnie minąłem jakąś setkę samochodów. Porównując powierzchnię dla samochodów i jej wykorzystanie w stosunku do powierzchni dla rowerów i jej wykorzystanie, wyraźnie widać, że ścieżek rowerowych jest za dużo! Używając nomenklatury turysty - ścieżki rowerowe w Sznie są... przewymiarowane. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Używając nomenklatury turysty 03.06.13, 00:41 turysta to wyjątkowy kretyn. Można jego wypowiedź pominać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc tam musi byc wprowadzona rotacja IP: 195.124.114.* 03.06.13, 09:52 pomijajac wyjatki typu niepelnosprawny zdrowy czlowiek jest w stanie przespacerowac kilkaset metrow 2 razy dziennie do auta ... tu jest ewidentny konflikt mieszkancow z handlowcami, jedni chca zeby kochane autko stalo 24h pod oknem drudzy potrzebuja klientow, ktorzy wpadna na max. 1h i zrobia miejsce dla nastepnego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Używając nomenklatury turysty IP: 193.29.255.* 03.06.13, 10:11 > turysta to wyjątkowy kretyn. Można jego wypowiedź pominać Gostek o nicku "turysta" to chory umysłowo facet. utracił kontakt z rzeczywistością (albo nigdy go nie miał). stąd te brednie które wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_1185 Re: Policzyliśmy dokładnie. Połowa aut stoi na Ja 14.06.13, 19:34 turysto...dla dobra Szczecina wyjedź pozwiedzać inne miasto... na Bramie Portowej piesi mają mało miejsca? w którym miejscu? człowieku, Ciebie nie interesuje, ile miejsca mają piesi, ale to, że jezdnia nie ogranicza się do jednego pasa...to jest po prostu chore...skrzywdził Ciebie jakiś kierowca, czy też po prostu im zazdrościsz? o co chodzi z tą Twoją nienawiścią do zmotoryzowanych... na kajzerkę też plujesz, bo do sklepu przywiózł ją dostawczak? chore... Odpowiedz Link Zgłoś