21.09.13, 14:35
Samotny, 40-sto kilku letni sąsiad z niższego piętra. Fan muzyki z priorytetem basów.
Od subwoofera nastawionego chyba na maxa trzęsą się podłoga i ściany.
Nie reaguje na prośby. Co robić ?
P O M O C Y !!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: normaln fuga bethowena IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.13, 23:32
      Puścić fugę, położyć kolumny na podłodze i pójść na spacer...
    • demonsbaby sąd cywilny po skardze w administracji 23.09.13, 12:14
      A co na twoje prośby administracja budynku ma do powiedzenia? Przerabiałam jedynie opojów i tu mi pomógł kodeks wykroczeń, ale można zastosować kodeks cywilny
      "zgodnie z art. 144 kodeksu cywilnego właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych." Skoro muzyka jest tak głośna - "ponad miarę" - to można żądać zaprzestania tej praktyki na drodze sporu cywilnego - jako, że właściciel nieruchomości sąsiedniej ma prawo rościć do sądu o zaniechanie naruszeń.

A tutaj więcej:
      forumprawne.org/prawo-cywilne/78466-glosna-muzyka-w-mieszkaniu-w-ciagu-dnia.html
      www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090315/POWIAT06/662795976
      Należy jednak dokumentować / etc sposób zakłócania ciszy w domu.
      • Gość: gość Re: sąd cywilny po skardze w administracji IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 13:11
        raczej proste... administracja to oleje, ale trzeba im zgłosić i wziąć parafkę składając zgłoszenie w podwójnym egz. musisz mieć dowody, że działałeś zgodnie z regułami..
        dwa wezwać na interwencję policję, tak z kilka razy..
        trzy zgłosić to do dzielnicowego, to możesz zrobić poza kolejnością, czyli już
        Jak już nic to sprawa cywilna o odszkodowanie.. ostatnio za zakłocanie spokoju sąd zasądził 150 tys. zł na rzecz jednej osoby - w Szczecinie :)
        Wyrok prawomocny :))))

poprosić chłopakuf na dzielni, żeby przeprowadzili szczerą partyjną rozmowe z sąsiadem :) to zawsze pomaga..
        Polska to taki kraj, gdzie nie ma żadnej cywilizacji, a ta co jet chowa się po piwnicach i ton nadają poyeby :))) tępić ich jak się da a potem dopiero dochodzić co nimi powoduje i terapeutyzować.. większość tego 'społęczeńśtwa' jest zagrozona zaburzeniami psychicznymi, co sam odczuwasz na codzien :)
    • Gość: Vlad.H. Re: Sąsiad IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.09.13, 19:55
      Znalezc szczeline (rura od kaloryfera), sonda (kapilara), przepchnac, podlaczyc butle z tlenkiem wegla, poczekac - po tygodniu ciszy zglosic ze martwisz sie o sasiada - po wyniesieniu zwlok poczekac az smrod wywietrzy i spokojnie zyc nie martwiac sie o nic

www.youtube.com/watch?v=oPQbzVV9nlE
      • andrexx Re: Sąsiad 24.09.13, 13:39
        jakąś samotną kobietę mu podsuń.
        Jak się zadomowi, to facet będzie nawet w kapciach śmieci truchtał wyrzucić, a co dopiero mówić o słuchaniu głośno muzyki
        • Gość: Vlad.H. Re: Sąsiad IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 24.09.13, 20:19
          mieszkalem kolo takiego sasiada - oprocz glosnej muzyki mialem jeszcze odglosy kopulacji - nawet nie wiem jak miala na imie jego zona bo caly czas wrzeszczal na nia "ty k!u!r!w!o!" - niestety ale w dzisiejszych mieszkaniach budowanych "pokosztach" slychac nawet milosne klapsy i kazde stekniecie - brakowalo tylko ciumkania z wilgotnej pochwy...
          • Gość: Hój bolszewicki Re: Sąsiad IP: *.ias.bredband.telia.com 24.09.13, 20:25
            To qrwy tez sie mocza ze wzruszenia?
            • Gość: Vlad.H. Re: Sąsiad IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 24.09.13, 20:31
              najbardziej wzrusza je twoja karta kredytowa gold albo platyna bez limitu ;)
              • Gość: Hój bolszewicki Re: Sąsiad IP: *.ias.bredband.telia.com 24.09.13, 20:39
                To dziwki maja ze soba czytnik do kart wi-fi?
                • Gość: Arbuz Re: Sąsiadka IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 13:00
                  Ja mam sąsiadkę, ktora jest głucha jak pień i żle sypia więc cisze w domu mam gdzieś pomiędzy 23,30 a 4 rano. Tak pozatym razem z nia słuchamy (oczywiscie przez ścianę) na przemian radia maryjana lub polsat cafe.
                  • Gość: legal Re: Sąsiadka IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 14:30
                    o 22 straż miejską... jak ze dwa razy zapłaci mandat, to zacznie myśleć
                • Gość: Vlad.H. Re: Sąsiad IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 25.09.13, 19:29
                  a czemu nie - pewnie nawet fakture VAT ci wystawia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka