Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskach

11.08.04, 00:49
ludziska nareszcie normalność zawita na kąpieliskach!!!
wiele miejsc w europie to załatwiło pozytywnie. dla mnie zmienić regulamin
kąpielisk i już! może zwiększyć marże na kąpieliskach i solidniej
współpracować z Starżą miejską / Policją !
mnie się to podoba
Obserwuj wątek
    • Gość: BOGDAN Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: 80.51.242.* 11.08.04, 07:24
      NIE DLA PICIA ALKOCHOLU NAD WODĄ
      • ja_aska Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 11.08.04, 08:01
        zdecydowane NIE. alkohol plus woda równa się śmierć.
        • Gość: rzeźnik Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: 62.29.137.* 11.08.04, 08:56
          Na pewno po wypiciu kilku browarów jest większe ryzyko, że ratownicy będą co
          chwila kogoś wyławiać. Ale jek ktoś głupi to nich się topi.
          A czy TY Asiu nie wiesz o co tu chodzi? Nie wierzę!
          • albert_c Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 11.08.04, 09:14
            Gość portalu: rzeźnik napisał(a):

> A czy TY Asiu nie wiesz o co tu chodzi? Nie wierzę!

* :))) ciekawe czy napisze o co chodzi? czy tez napisze z ejak nie wiadomo...

bylem w weekend w miedzyzdrojach i normalnie na plazy budki z pifkiem co kilka
            metrow...
            • ja_aska Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 11.08.04, 09:16
              rzeźnik wiem o co chodzi! jestem jednak całkiem przeciwna. nie dlatego, że jak
              chce to niech się pijak topi ale dlatego, że przeważnie są to rodzice którzy
              nie zwracają uwagi na dzieci. i to one się topią.
              • Gość: Fugazi Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:37
                Dodam do tego, że obrzydliwością jest plażowanie w pobliżu pijących i
                podchmielonych. Doświadczyłem tego w ubiegłą sobotę na Głębokim.
                Wolę już psy na plaży.
            • Gość: rzeźnik Albercik! IP: 62.29.137.* 11.08.04, 09:45
              Tak przy okazji. XYZ ma coś dla Ciebie. Dzisiaj przy meczu pewnie trochę tego
              ubędzie ale prosił żebym przekazał że coś zostawi.
              • albert_c Rzeznik 11.08.04, 09:51
                dziekuje bardzo za to ze niesiesz tak dobre wiadomosci:)
                • Gość: rzeźnik Re: Rzeznik IP: 62.29.137.* 11.08.04, 09:57
                  Ależ proszę bardzo. Jak XYZ wróci po niedzieli na forum to dogadacie sobie
                  szczegóły.
    • enancjo Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 11.08.04, 09:40
      .. NIE NIE i JESZCZE raz nie .. brod smord ubostwo !!!
      .. czy wszedzie musi byc alkohol ..
      .. jak to wprowadz to na znak protestu przestane wogole
      pic piwo !!!
      .. juz widze jak kapieliska beda zasikiwane .. i w tym
      czyms beda biegac dzieci ... walajace sie puszki itd
      .. wystarczy poptarzec co zostaje po stonce na
      nadmorskich plazach .. zakopane puste puszki, butelki,
      torby po chipsach itd ..
      Enancjo
      PS .. CHAM to tez klient .. czyzby to bylo motto RM!!

• Gość: ooo Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: 217.153.19.* 11.08.04, 09:58
        Kęsik już coś pewnie wziął, że tak wspiera gastronomię alkoholową. Swojej Zuzi
        może podawać gorzałke czy jakieś inne trunki przez smoczek. Na plaży jednak
        powinien panować rozsądek. O ile piwo zaliczono do napoi orzeźwiajacych - no i
        dobrze, to napoje wysokoprocentowe ogłupiają nieoczekiwanie szybciej. Kęsik jak
        chce dostać w pier... to niech przyjedzie np. na głęboki wskżę mu miejsce gdzie
        może usiąść wśród WŁAŚNIE PIJĄCYCH. I tyle.
        • ja_aska Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 11.08.04, 10:08
          odwal się od dziecka kęsika. komisje, ich uchwały i inne antypatie nie
          pozwalają (nie powinny) na takie traktowania.
        • Gość: Piotr Kęsik Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: *.vx.pl / *.vx.pl 15.08.04, 22:40
          Kimkolwiek jesteś łachudro mam nadzieję że będziesz miał odrobinę odwagi i się
          ujawnisz.Mnie możesz obrażać i lżyć, ale od mojej córeczki wara ci!Przez takich
          dyletantów nasze miasto gnije, rozsądek to możliwość wyboru, to kultura
          spożycia piwa w miejscach publicznych, to brak przyzwolenia społecznego na
          chamstwo i złe zachowanie dla tych którzy wypili za dużo, to pokazanie dzieciom
          że można inaczej a nie na pysk. W pier.... można dostać wszędzie, w parku, w
          centrum miasta w własnej bramie( mam nadzieję że się spotkamy), wszędzie. Nikt
          nie upilnuje idioty który się napije i pcha się do wody, ani ty ani ja ani nikt
          inny.Na całym wybrzeżu możesz kupić piwko i jakoś nie zwiększyła się liczba
          ofiar. Poza tym może ktoś będzie chciał zainwestować grube pieniądze w nasze
          kąpieliska, ja należę do tych ludzi którzy rozumieją że komuna się skończyła i
          nikt nic za darmo nam nie da, jak ktoś inwestuje to z jego biznesplanu musi
          wyjść że to się opłaci. Ale po co ja przytaczam te argumenty ty wiesz najlepiej
          co jest dobre dla Szczecina. Jeżeli będziemy myślec tak jak ty to po jakimś
          czasie Szczecinem będzie rządził wodnik szuwarek a cechą naszego miasta będzie
          określenie "szuwarowo-bagienne" a takich ludzi jak ty będą nazywać krzyżówką
          muła z bałwanem! Czekam na tel. 422-00-89.
          • albert_c Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 16.08.04, 09:15
            Gość portalu: Piotr Kęsik napisał(a):

> Kimkolwiek jesteś łachudro mam nadzieję że będziesz miał odrobinę odwagi i
            się ujawnisz.

* akurat nie ja jestem ta 'lachudra', ale tak sobie pozowle pogratulowac
            trzymania fasonu w dyskusji, zenujacego fasonu.
            moglby sie pan radny logowac?

Mnie możesz obrażać i lżyć, ale od mojej córeczki wara ci!Przez takich
            > dyletantów nasze miasto gnije,

* o tym 'gniciu' prosze takze poinformowac kilku ze swoich klubowych kolegow,
            partyjnych takze, walnie sie do tego gnicia przyczyniaja.
            Panska 'komorka' takze by sie zmiescila w tym tonie 'gnicia' - fajnie sie Pan
            tlumaczyl. dalej Pan dzwoni na koszt Eurotrade?

> rozsądek to możliwość wyboru,

* Pan wybral rozmowy na koszt Eurotrade, a pozniej zupelnie przypadkiem ta
            firma jest przez Pana faworyzowana w ukladach z miastem. zapewne przypadkiem.
            nie nazwalbym takiego wyboru, wyborem z rozsadku.

> to kultura
            > spożycia piwa w miejscach publicznych, to brak przyzwolenia społecznego na
            > chamstwo i złe zachowanie

* no wiec moim zdaniem ta 'komorka' to chamstwo z Pana strony...

dla tych którzy wypili za dużo, to pokazanie dzieciom
            > że można inaczej a nie na pysk. W pier.... można dostać wszędzie, w parku, w
            > centrum miasta w własnej bramie( mam nadzieję że się spotkamy),

* jak juz pislaem nie ejstem ta 'lachudra', ale az sie bede Pan nastepnym razem
            podac Panu reke:)))))))))
            >
            wszędzie. Nikt
            > nie upilnuje idioty który się napije i pcha się do wody, ani ty ani ja ani
            nikt inny.Na całym wybrzeżu możesz kupić piwko i jakoś nie zwiększyła się
            liczba ofiar.

* zgoda. nad morzem pifko pic mozna.

> Poza tym może ktoś będzie chciał zainwestować grube pieniądze w nasze
            kąpieliska,

* czemu nie napisze Pan wprost kto zainwestuje?

> ja należę do tych ludzi którzy rozumieją że komuna się skończyła

* no to mnie Pan radny zaskoczyl:) niech Pan przekoan niektorych ze swoich
            kolegow. prosze zaczac od kolegi Duzynskiego...

i
            > nikt nic za darmo nam nie da,

* no to za otrzymal Pan komorke z Eurotarde?

jak ktoś inwestuje to z jego biznesplanu musi
            > wyjść że to się opłaci.

* czy Eurotarde sie oplacilo?

Ale po co ja przytaczam te argumenty ty wiesz najlepiej
            > co jest dobre dla Szczecina. Jeżeli będziemy myślec tak jak ty to po jakimś
            > czasie Szczecinem będzie rządził wodnik szuwarek

* ladne okreslenie na Jurczyka. nie spotkalem sie jeszcze.

a cechą naszego miasta będzie
            > określenie "szuwarowo-bagienne"

* m.in. przez klub sld w radzie miasta.

a takich ludzi jak ty będą nazywać krzyżówką
            > muła z bałwanem!

* sliczne. zapisze sobie to gdzies.

> Czekam na tel. 422-00-89.

* niech Pan da znac czy zadzwonil...
            • ja_aska albercik 16.08.04, 13:26
              każdy normalny rodzic wkurwiłby się gdyby ktoś publicznie wycierał sobie pysk
              jego dzieckiem. radny tez człowiek.
              • albert_c Re: albercik 16.08.04, 13:29
                ja_aska napisała:

> każdy normalny rodzic wkurwiłby się gdyby ktoś publicznie wycierał sobie pysk
                > jego dzieckiem. radny tez człowiek.

* Asiu, absolutnie nie watpie...

...zwrocilem tylko uwage na jakze sugestywny jezyk radnego a takze 'zabawilem'
                sie w odwrocenie tych slow do samego adresata...
                • ja_aska Re: albercik 16.08.04, 13:55
                  język troche "ludowy" bądź "gminny" ale okoliczności to tłumaczą.
            • Gość: XYZ Albercie! IP: 213.155.191.* 16.08.04, 14:32
              Negowanie słusznej ideii poprzez wytykanie zaszłych błędów pomysłodawców chyba
              tez do dobrego tonu nie należy. Ja popieram tę argumentacje w całej
              rozciągłości. Co do tonu w jakim pan Radny odezwał się do forumowicza, który
              niewybrednie zaatakował dwóletnie dziecko, napisze tak: Zuzia to moja
              ulubienica. Tak tak. Znam osobiście. I jezeli owo indywidułum sie ujawni
              otrzyma "wstrzasy" takze ode mnie. Cyctując ciebie samego: albercik obnizasz
              loty.
              A co do słownictwa Radnego: ów Radny nigdy nie ukrywał i nie ukrywa, że jest
              chłopakiem z Dzetowa i dalece bardziej lubie go za tą naturalność niż jego ą i
              ę. Co wielokrotnie mówiłem mu w twarz. Inna rzecz, iz ów chłpoak z Dzetowa nie
              ugrzązł w bramie kamienicy tylko się rozwija. Jak każdy popełnia błędy. Któż
              ich jednak nie popełnia?
              • albert_c Re: Albercie! 16.08.04, 15:02
                Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Negowanie słusznej ideii poprzez wytykanie zaszłych błędów pomysłodawców
                chyba tez do dobrego tonu nie należy.

* do dobrego byc moze nie, ale na pewno do tonu popularnego, co sie takze i
                Ciebie tyczy XYZ. takze mnie. taki styl polemiki sie zdarza...

> Ja popieram tę argumentacje w całej
                > rozciągłości.

* alez mi pomysl z tym aby sprzeadwac pifko na plazy sie podoba - co juz w tym
                watku podnosilem i nie w tym kontekscie do mr radnego pisalem.

Co do tonu w jakim pan Radny odezwał się do forumowicza, który
                > niewybrednie zaatakował dwóletnie dziecko, napisze tak: Zuzia to moja
                > ulubienica. Tak tak. Znam osobiście. I jezeli owo indywidułum sie ujawni
                > otrzyma "wstrzasy" takze ode mnie.

* o tym forumowiczu sie nie wypowieadam bo jakis idiota mocny widocznie. jak
                bedziecie go bic to ja nic nie widze jakby co.

> Cyctując ciebie samego: albercik obnizasz loty.

* nie, tak dobrze to jeszcze nie jest.

> A co do słownictwa Radnego: ów Radny nigdy nie ukrywał i nie ukrywa, że jest
                > chłopakiem z Dzetowa i dalece bardziej lubie go za tą naturalność niż jego ą
                i ę. Co wielokrotnie mówiłem mu w twarz. Inna rzecz, iz ów chłpoak z Dzetowa
                nie ugrzązł w bramie kamienicy tylko się rozwija.

* ok. nie znam PK wiec o samej osobie nie za wiele mam do powiedzenia.

> Jak każdy popełnia błędy. Któż
                > ich jednak nie popełnia?

* tylko czasem bark odwagi aby sie do nich przyznac. i ja wlasnie pialem, bo
                sobie czytajac PK przypomnailem jakie byly tlumaczenia Eurotrade i PK odnosnie
                tej sprawy. troche kluczyli w swoich wypowiedizach powolujac sie mocno na tzw.
                przypadek - co w swej ironi wykorzystalem w wypwoiedzi mej.
        • Gość: XYZ Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: 213.155.191.* 16.08.04, 14:03
          Byłem na Węgrzech w duzym ośrodków wodnym. Alkohol jaki chcesz. Popijałem
          Remarqa Ryslingiem i nikomu nic nie przeszkadzało. Tam tez Kęsik wziął? A
          od "rozbrykanych" plażowiczów jest Policja, a nie głupie zakazy.
          • albert_c Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 16.08.04, 15:05
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Byłem na Węgrzech w duzym ośrodków wodnym. Alkohol jaki chcesz. Popijałem
            > Remarqa Ryslingiem i nikomu nic nie przeszkadzało. Tam tez Kęsik wziął? A
            > od "rozbrykanych" plażowiczów jest Policja, a nie głupie zakazy.

* a ja bylem w miedzyzdrojach i prosze Ciebie nie tak daleko trzeba szukac
            przykladow.
            a od egzekwowania zakazow moze byc ochrona wewnetrzna, niekoniecznie policja,
            bo to troche smieszne bedzie jak panowie policjanci beda lapac na glebokim za
            pifko - mozna wprowadzic zapis o tym ze jak jest pifko na miejskiej plazy to
            obligo ma tez byc sluzba wewnetrzna ktora bedzie pilnowac kulturki na plazy.
            mozna wprowadzic zapis, ze picie tylko i wylacznie w lokalach lub cos takiego.
            • ja_aska Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 16.08.04, 15:56
              umiem pływać i lubię winko przy wodzie. ale ja odpowiadam za siebie i jak po
              pijaku sie utopię to moja strata. ale żadna służba nie pomoże jak rodzice się
              uchleją i oleją dzieci. pijane mamuśki gubią dzieci na ulicy a co dopiero nad
              wodą.
    • ciotka_matylda Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 11.08.04, 13:21
      Jestem przeciwna sprzedazy piwa. Czasami wystrczy jedno piwko i potem juz tylko
      czarny plastikowy woreczek...
      • piotr33k2 Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 11.08.04, 14:40
        to teraz dopiero bedzie sie szerzyć chamstwo i góralska muzyka na kapieliskach !
    • zaczepialski Radny lubi wypić na basenie czy co? Dziwne że 11.08.04, 14:49
      bronią takiego durnego pomysłu?
      • enancjo Re: Radny lubi wypić na basenie czy co? Dziwne że 11.08.04, 15:25
        .. no jak sobie popija .. to moze sobie np zgwalca
        jakas golaske i pojda wolno ' w pomrocznocznsci jasnej '
        .. a wszystko dzieki Radzie Miasta .. HOWGH .. gdzie
        wszyscy beda mowic ze byli PRZECIW, ale wyszlo im ZA !!!
        .. a swoja droga czy na kapielsko .. po tzw pifku wolno
        wchodzic ???
        Enancjo
    • Gość: kazek Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: *.zchpolice.com 11.08.04, 16:09
      Rozporzadzenie z 1977 r. stanowi,że w regulaminie kąpieliska powinien się
      znaleźć m.inn. zapis o tym że na kąpielisku obowiązuje zakaz wnoszenia i
      spożywania alkoholu. Powinien zgodnie z orzecznictwem sądowym oznacza,że
      musi.Nie ma nigdzie takiego zapisu jak w artykule "na kąpielisku nie powinno
      się pić alkoholu".Wystarczy tylko umieć czytać przepisy, które akurat w tym
      przypadku są bzdurne /kiedyś też na stacjach benzynowych nie wolno było
      sprzedawać alkoholu!/.
    • mika011 i znowu Kęsik.... 11.08.04, 17:53
      Kęsik to osoba, ktora dla pieniedzy zrobi wszystko. Pozalatwial juz wiele spraw
      dla Eurotrade, agencji reklamowej majacej wylacznosc na wieszanie reklam na
      slupach oswietlenia miejskiegow Szczecinie.Oplacaja mu tamtelefon komorkowyco
      bylo glosna sprawa zreszta, wszak Kesik nigdy nie byl pracownikiem tej
      firmy.Wychodza wiec powoli afery zwiazane np. z anulowaniem przez UM wysokich,
      kilkudziesieciotysecznych kar za zajmowanie pasow drogowych bez pozwolenia i
      stawianie tam swoich nosnikow reklamy przez Eurotrade.Dobrze miec swojego
      czlowieka w UM, o czym doskonale wie niejaki pan Borowiecki.Ciekawe dla kogo
      teraz zalatwia Pan Kesik , bo zalatwia nie dla siebie, nie oszukujmy
      sie...Paweł Juras to jego dobry przyjaciel, to on wydaje rowniez pozwolenia na
      sprzedaz alkoholu w miescie. Kombinowanie wiec odbywa sie na oczach mieszkancow
      Szczecina....
      • Gość: Piotr Kęsik Re: i znowu Kęsik.... IP: *.vx.pl / *.vx.pl 15.08.04, 21:56
        Kesik to osoba która dla normalności zrobi naprawdę dużo. Jak mniemam autor
        tego tekstu nie ujawni swojego nazwiska.W tym tekście jedno jest prawdą
        anulowanie, a raczej zaniechanie od wielu lat pobierania opłat za zajęcie pasa
        drogi przez nośniki reklamowe od firmy która nawet nie jest w większości
        właścicielem tych że nośników i nie jest to firma wymieniona w plugawym
        tekście. Na szczęście jest prowadzone w tej sprawie dochodzenie więc mam
        nadzieję że pieniążki na środek specjalny z którego są remontowane
        drogi,chodniki itd będą wpływać. Mowa o paru mil. Znajomość z P.Jurasem bardzo
        sobie cenię,nie znam wielu ludzi którzy mają dwa fakultety i kilka cech
        charakteru które są panu/pani obce. Pozdrawiam pozostając z nadzieją na
        ujawnienie osoby. P.K tel.423-03-41
    • Gość: jerzy Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: *.arkonskie.v.pl 11.08.04, 20:58
      czytam Te wypowiedzi i się dziwię o co walczą Ci przeciwnicy spożywania napojów
      procentowych??
      GDY KTOŚ MA TROCHĘ KULTURY
      to napój produkowany dla ludzi może wypić i bez ukrywania się po krzakach czy
      ukrywania w torebce odpowiedniego napoju ;-)
      jeżeli już się sprzedaje tego tupu napoje to nie wygłupiajmy sie!
      Ale widzę, że wiekszość pań się wypowiada wraz kółkiem parafi kościelnej >
      krzyczą jednym głosem NIE!!!
      a ja odpowiem miło na zdrowie / na kocyku / przy zimnym napoju.
      • wisnia30 Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 11.08.04, 21:55
        A ja jestem za! Pod warunkiem, ze cena będzie zawierała akcyzę przeznaczoną na
        dodatkowe zatrudnienie stróżów porządku na kąpieliskach, zatrudnienie
        dodatkowego składu ratowników, służb sprzątających, ewentualnie pogotowia i
        karawanu pogrzebowego. Jeżeli ktos jest gotowy wydać kilkadziesiąt złotych na
        drobna przyjemność przeznaczoną dla kulturalnych ludzi to prosze bardzo. Ja tam
        nikomu drobnych przyjemności sponsorować nie mam zamiaru.

Dodatkowo informacja dotycząca picia piwa na zachodnich plażach to i owszem,
        zgadza się. Ale alkoholu w tym piwku to tyle co prawdu w słowach pana kęsika,
        czyli dąży do zera. Nikt się tym nie jest w stanie upić, ale jak widać to jego
        słowami co niektórzy zdążyli się upoić.

Wg mnie to powinno się odsunąć od mównicy gości pokroju Kęsika, bo są bardziej
        szkodliwi dla społeczeństwa niż łyk bezalkoholowego piwa.
        • ja_aska Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 12.08.04, 08:49
          jakie kółko parafialne jerzy? zwykła troska o życie innych. w naszym kraju
          można znaleźć wszystko tylko nie kulturę picia. teraz przy zakazach kupa ludzi
          (dzieci) ginie a co bez?
          kęsik jest tylko jednym z wielu radnych zasiadających w komisji więc walcie jak
          w beben we wszystkich a nie w jednego.
    • Gość: Juras, Paweł Juras Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: 212.160.165.* 12.08.04, 09:40
      A może chodzi o to, by w przyszłości można było zaprosić koleżankę / kolegę do
      uroczej knajpki nad brzegiem jeziora i napić się dobrego wina patrząc na zachód
      słońca i cieszyć się wieczorną bryza co? ( z zakazem spożywania na plażach
      będzie to niemożliwe ).
      Tak naprawdę problemem na plaży jest alkohol zakupiony pokątnie i tak
      wniesiony. Gdyby na danym kąpielisku funkcjonowała gastronomia byłaby ona pod
      rygorem kar w tym cofnięcia zezwolenia na sprzedaż i podawanie alkoholu
      odpowiedzialna za zachowanie ich klientów i współodpowiedzialna za
      bezpieczeństwo i zachowanie porządku publicznego na tym terenie.
      Tak długo jak będą ludzie, którym spożywanie alkoholu kojarzy się z pijaństwem
      będziemy mieli problem ale walka z alkoholem już dawno przestała polegać na
      wprowadzaniu prohibicji. Lepszym sposobem jest próba zmiany struktury spożycia
      alkoholu ( z wysoko procentowych na niższe ) oraz tworzenia warunków do jego
      kulturalnego i kontrolowanego spożycia. Nie określam czy to dobry czy zły
      pomysł Przewodniczącego Komisji ale stwierdzam, że ma odwagę godzić racje
      wszystkich stron.
      Ps. Rozporządzenie pochodzi z 1997 roku i oprócz „powinien” w § 15 załącznika
      nr 4 jest tam również wyraz „przewidywać” w pkt 2) co nie upraszcza spr.
      Rewelacji o mnie i radnym Piotrze Kęsiku nie komentuję, są żenujące a wpis o
      córce Zuzannie nadaje się tylko do skasowania.
      Paweł Juras
      • ja_aska Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 12.08.04, 10:42
        takie zezwolenie miałoby rację bytu dopiero wtedy gdy zaczniemy egzekwować
        przepisy o sprzedaży alkoholu nieletnim bądź nietrzeźwym np zabierając koncesję
        (jak w usa). w Polsce nadal jak pijak czy dziecko pijanych rodziców bez nadzoru
        się utopi bądź skrzywdzi winimy od razu ratowników i inne służby. i to oni maja
        sprawy sądowe. zresztą alkohol i fantazja po nim jest najczęstszą przyczyną
        utonięć. wolę już nie pić tego wina:-(
        • Gość: Marian Pażdzioch Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac IP: *.ksiazat.v.pl 16.08.04, 21:21
          ja_aska napisała:
          > takie zezwolenie miałoby racje bytu dopiero wtedy gdy zaczniemy egzekwować
          przepisy o sprzedaży alkoholu nieletnim bądź nietrzeźwym np zabierając koncesję

tak jest! masz zupełną rację.
          jednak czytając dotychczasowe, za i przeciw piciu
          piwa na plażach szczecina, zastanawia mnie jeden subtelny szczegół. czym różnią
          się piwosze tzw. obszczymurki nielegalnie pijący piwo pod sklepem, od
          kulturalnych pijących zgodnie z prawem amatorów tego płynu sikających do
          jeziora, czy też bezpośrednio na plażę. przecież obydwa miejsca to tzw.miejsca
          publiczne. przy czym kąpieliska wydają się bardziej. i dlaczego nie należy pić
          piwska w parkach, czy innych miejscach? co więcej. idąc z otwartą butelką, czy
          puszką z tym płynem, już jest się traktowanym, jako niekulturalny pijący i
          płaci mandat. a ten co siedzi z na wpółzamkniętymi z opilstwa oczyma obok przy
          stoliku, nawet zasikany to kulturalny pijący, on może. po co więc ten bój o to
          samo w gruncie rzeczy chlanie tego samego piwa? i po co te podziały na, tu
          wolno a tam nie. panuje u nas wschodnia kultura picia piwa i póki co, nie
          powinno się pozwalać na demonstrowanie jej walorów na kąpieliskach pełnych
          dzieci i młodzieży, w wieku że tak powiem chuligańskim.

p.s. panie kęsik ma pan racje, też bym się wściekł. facet powinien dostać w
          zęby tak, aby mu wyleciały. wszystkie! wszystkie trzy.

pozdrawiam serdecznie!mp.
          • swarozyc Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 16.08.04, 21:24
            jestescie patetyczni broniac pijanstwa nad woda z uporem lepszej sprawy.
            woda + wuda = smierc
            Trudno to zrozumiec w kraju bedacym albo na kacu albo w stanie upojenia?
            • ja_aska Re: Kontrowersyjna uchwała o piciu na kąpieliskac 17.08.04, 10:00
              niektórym trudno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka