Dodaj do ulubionych

Remont brukowanej części Bohaterów Warszawy

IP: *.teleton.pl 19.08.04, 07:30
Proszę uprzejmie, aby ścieżka rowerowa zaczynała i kończyła się płaskim
krawężnikiem. Ostatnio jechałam maleńkim fragmentem nowej ścieżki rowerowej,
który niespodziewanie zakończył się ponad 5 cm krawężnikiem a zaraz potem
piękną dziurą. Błagam o trochę wyobraźni. Ręka i kolano bolą do dziś. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bremen Re: Remont brukowanej części Bohaterów Warszawy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 07:49
      Na porządny remont 100-metrowego kawałka trzydziestoletnich torów w al.
      Powstańców Wlkp. (przed wiaduktem) to pieniędzy nie starczyło, mimo że
      kosztowałoby to prawie 10 razy mniej, niż ten kawałek ulicy...
    • Gość: mi Re: Remont brukowanej części Bohaterów Warszawy IP: *.cybranet.pl 19.08.04, 09:12
      dopuki osoby które spotkały tym podobne wypadki nie zaczną występować o
      odszkodowania, takie apele pozostaną raczer bez odpowiedzi. Zachęcam do działań! :)
    • Gość: wuj ignacy "zapyziała" ul. Szwoleżerów IP: *.as.univ.szczecin.pl 19.08.04, 09:47
      A co z "zapyziałą" ul. Szwoleżerów? Tam co prawda bruk nie jest tak pofalowany
      jak na Boh. Warszawy, ale hałas jest okropny, a zimą niezła ślizgawka. Może tak
      zorganizować kolejny "szybki" przetarg i oddać do użytku cały kompleks razem?
    • Gość: tkkno Ścieżki rowerowe... IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 19.08.04, 10:11
      Niedlugo bede mial stycznosc z ludzmi, ktorzy beda w stanie cokolwiek z tym
      zrobic... bede sie staral bo sam jestem rowerzysta:D i tez mam dosyc wysokich
      kraweznikow... przeciez wystarczy tylko troche checi... to nic nie kosztuje, a
      o ile ulatwia sie innym zycie

pzdr
    • Gość: dziad Re: Remont brukowanej części Bohaterów Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 19:45
      Wizytko przykro mi to slyszec, pewnie nie wiesz ale kodeks drogowy jednoznacznie
      nakazuje by zjazd i najazd drogi rowerowej nie mial roznicy poziomow wiekszej
      niz 1 cm tak wiec masz prawo a nawet obowiazke zglosic cos takiego policji
      drogowej, co wiecej jesli mialas wypadek powinnas byla wezwac policje i
      pogotowie. Ale pewnie miasto zabezpieczylo sie w sprytny sposob - sciezka
      rowerowa po ktorej jechalas nie byla oznakowana jako droga rowerowa - nauczmy
      sie egzekwowac to za co placimy! Pozdrawiam
    • Gość: Kay Re: Remont brukowanej części Bohaterów Warszawy IP: *.one.pl / *.one.pl 20.08.04, 00:56
      Temu, co wymyślił, że na skrzyżowaniu Boh. Warszawy / Ku Słońcu nie będzie
      sygnalizacji, życzę spektakularnej kolizji z kasacją samochodu włącznie! Czy ci
      ludzie od planowania mają w ogóle mózgi? Już teraz co chwilę dochodzi tam do
      wypadków i aż strach pomyśleć co będzie, gdy zwiększy się przepustowość Al.
      Bohaterów Warszawy.

To skrzyżowanie prosi się o sygnalizację już od dobrych kilkunastu lat!
    • Gość: lampion Re: Remont brukowanej części Bohaterów Warszawy IP: *.homeip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 01:15
      Skończcie w końcu z tymi rowerami dziecinnymi i przesiądźcie się jak każdy
      dojrzały człowiek na samochód. Ech co za ludzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka