androsak 11.04.14, 23:30 o byłym szpitalu kolejowym sporo już powiedziano, było dużo kontrowersji i nadal są. temat ten pod w.w. tytułem poruszony jest na stronie Gazeta.pl. parę zdań poświęcono niejakiemu Dymerowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klient dps-u Re: "Geszeft Kocioła ważniejszy od ofiar" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.14, 00:22 ee tam dymer.. cóz on tam mugł dymać??? to pikuś.. za to boromeuszki! to będzie dopiero cuś fajnego.. jak wieści głoszą te potrafią tortury stosować średniowieczne.. i wyczyny sekso-kato na najwyższym sfiatowym poziomie :) z tego może być niezły biznes.. jak z dps-u zrobio ośrodek dla sado-maso.. to i z całej jewropy zaczną się zjeżdżać chętni emeryci... i "potrzebujący pomocy"... tak wzmocnimy budżet miasta i staniemy się wreszcie słynnym floating-in-black baby... als vegas przycmimy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap kościelny Re: "Geszeft Kocioła ważniejszy od ofiar" IP: *.opera-mini.net 12.04.14, 12:55 Aleście mnie podrajcowali ! Nie mogę się doczekać tego "świętego" qr.widołka! Trochę pobarłożyć na "dziewicach kuńsekrowanych" nie zaszkodzi... przed zejsciem z tego padołu (via krk-dps)! A i w piekiełku katolickim, diabły bedą może delikatniej mnie "pielęgnować" jak przez takie świątoje.bli.we łona przejdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boromeuszek Re: "Geszeft Kocioła ważniejszy od ofiar" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.14, 13:52 ale dla sado maso, boro-dps [d..e, p..ną, seniorom] i piekiełko-kato to cudowne miejsca bendom... czarni wiedzom co robiom, znajom rynek i wiedzom, co lubi klient, i że np. tacy Niemcy to się kochają w dewiacjach.. zobaczycie tam będzie ciągle stał sznur samochodów na hitlerowskich numerach.. ex-ss i wermacht to będą aż piszczeć za naszymi boro.. uszkami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . No, no, no... Nieźle, nieźle... IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.14, 01:30 "W trakcie pracy nad reportażem duchowny konsekwentnie odmawiał spotkań z nami. Wreszcie po kolejnej próbie rozmowy spotkanie w jego imieniu zaproponował emerytowany, niegdyś wysoko postawiony, oficer służb specjalnych. Z jego słów wynikało, że jest osobą blisko związaną z księdzem Andrzejem D. W rozmowie powołał się nawet na słowa arcybiskupa Andrzeja Dzięgi, czyli zwierzchnika księdza Andrzeja. – I co? Od kilku miesięcy buszuje pan, żeby upolować tego biednego księdza? Oni wiedzą o tym dokładnie. O wielu pana ruchach – mówi. Chociaż kuria apeluje do darczyńców o wsparcie inwestycji, sam ksiądz Andrzej D. jest bardzo zamożny. Niedaleko Koszalina, w miejscowości Głusza (gmina Polanów), ma okazałą willę stojącą na trzyhektarowym cyplu, nad prywatnym jeziorem. Do najbliższego domostwa jest kilkaset metrów. Wokół gęste lasy i wzgórza. Okoliczni mieszkańcy o posiadłości mówią „pałac". Budynek faktycznie wygląda raczej jak pensjonat niż letni domek. Z oddali widać, że na piętrze znajduje się około dziesięciu sypialni. Na parterze jadalnia z długim stołem, na ścianach trofea myśliwskie, drzwi z myśliwskimi witrażami. Dom góruje nad jeziorem, które można podziwiać przez okna salonu. Cypel, na którym został zbudowany, łagodnie opada ku wodzie. Nad nią duża altana i solidny pomost. Na jeziorze tabliczki ostrzegające, że jezioro jest prywatne. – Zabronili nam łowić ryby – skarżą się mieszkańcy. – Sami łowią, niedawno sieci stawiali. Dom nie ma więcej niż dziesięć lat. Został zbudowany z rozmachem, który może zaskakiwać, zważywszy że to dom duchownego. Kiedy zapytaliśmy księdza o wartość posiadłości, odpowiedział, że według wyceny, którą posiada, dom jest wart 1,3 miliona złotych. Ale na pytania dotyczące kosztów związanych z utrzymaniem rezydencji duchowny nie odpowiada. „Te informacje objęte są ochroną prawną przewidzianą w szczególności przez art. 23 i 24 kodeksu cywilnego jako należące do sfery mojej prywatności" – napisał w e-mailu. Latem zeszłego roku sąsiedzi księdza Andrzeja D. zwrócili uwagę na przebywające w jego posiadłości dzieci. Z ich relacji wynika, że widzieli na terenie rezydencji nastolatków - chłopców i dziewczynki. Również urzędnik gminny z Polanowa, z którym rozmawialiśmy, przyznał, że wie o dzieciach przebywających w „pałacu". Ksiądz D., którego o to zapytaliśmy, zdecydowanie zaprzeczył, aby takie zdarzenia miały miejsce. Kilka dni później skontaktował się z nami cytowany wyżej były oficer służb. – Niech pan się szykuje na wielką wojnę, bo pański program, jaki on będzie, zostanie poczęstowany kontrprogramem w telewizji Trwam. To już jest załatwione, to już załatwiła kuria. Będzie przeciwko panu jeden człowiek, mecenas Krzysztof W. Ten facet został wynaleziony przez kurię. Będzie prowadził przeciwko panu sprawę. Powiedział, że „ja tego sk... zgnoję". Za wszelką cenę pana będą chcieli zniszczyć." www.rp.pl/artykul/1100470-Nietykalny-ksiadz-Andrzej-D-.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Dienga Oto słowo Pana: IP: *.ias.bredband.telia.com 13.04.14, 11:49 Ręka podniesiona na majątek Kościoła lub jego funkcjonariuszy, zostanie upyerdolona już za łokciem! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oto słowo Pana: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.14, 17:58 raczej pszy szyi jom uyebiom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Taki z ciebie "pan", jak z h... IP: *.opera-mini.net 13.04.14, 18:01 Taki z ciebie "pan" , jak z h.u.ja karabin !!! www.rp.pl/artykul/1100470-Nietykalny-ksiadz-Andrzej-D-.html Już w czasach Insurekcji kosciuszkowskiej, szewc Kiliński kazał lepszych od ciebie "panów" w kolorowych sukienkach -wieszać na latarniach . Francuzi u siebie też z takimi "panami" zrobili porządek. Tutaj tez doczekaćie swego, "pańskiego" losu..., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Burdelomeusz"Geszeft Kocioła ważniejszy od ofiar" IP: *.opera-mini.net 19.04.14, 12:21 Burde.lomeuszki pokazały co potrafią z zajęć praktycznych sado-maczo na dzieciach -sierotach na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SromotnikBezwstydn Re: Burdelomeusz"Geszeft Kocioła ważniejszy od of IP: *.opera-mini.net 19.04.14, 12:30 wyborcza.pl/1,95892,15817454,Pieklo_w_klasztornym_sierocincu__Przerwac_zmowe_milczenia_.html Cały zakon "boromeuszek" powinien być przez watykańskiego Franka rozwiązany a prokuratorzy muszą doprowadzić te sadystki do właściwych cel, nie do klasztornych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bur..l Re: Burdelomeusz"Geszeft Kocioła ważniejszy od of IP: *.static.espol.com.pl 09.05.14, 19:47 Kościelne pijawki! Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: "Geszeft Kocioła ważniejszy od ofiar" 11.05.14, 17:29 Najlepiej by było jak rozpadajacy sie były szpital zawalił by sie sam i bez udziału koscioła .Ciekawe dlaczego w Szczecinie nie ma nadal domow pomocy społecznej i jakos nikt nie kwapi sie ŁADOWAC SWOICH PIENIEDZY W TEN KIEPSKI BIZNES ? Antyklerykałowie tak zazdroszzacza kosciołowi katolickiem tego biznesu z remontem oraz przebudowa tej pomniemieckiej rudery to niech sobie wezma do remontu na dom pomocy inne niszczejace budynki obok szpitala wojewodzkiego na Arkonskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 wszystkim sekciarzom,ateistom oraz przeciwnikom 19.04.14, 13:42 koscioła katolickiego zycze dobrych i spokojnych świat oraz odrobine obiektywizmu w atakach na katolkow oraz koscoł katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wszystkim sekciarzom,ateistom oraz przeciwni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.14, 14:14 tobie Zbysio i kościołowi, sekciarze, ateiści i palikociarze też składają szczere życzenia i tegoż samego co ty nam :) w końcu mamy tylko siebie, i to jest nasza ojczyzna dla nas wszystkich... Miłych i spokojnych świat i nie dajmy się ruskim :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan na Arkonie Z okazji świąt wielkanocnych... IP: *.ias.bredband.telia.com 19.04.14, 14:23 Wszystkiego najlepszego życzę personelowi watykańskiego korpusu okupacyjnego w Polsce, wytrwałości na trudnym odcinku walki o nauki chrystusowe i ojcowskie - hój wam w dupę! Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: Z okazji świąt wielkanocnych... 21.04.14, 11:54 Do pana o nicku Pan na Arkonie chyba takie chamskie zyczenia swiateczne moga wymyslic Polikociarze ? Uzywanie słow niecenzuralnych i chamskich swiadczy o inteligencji danego OSOBNIKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan na Arkonie Re: Z okazji świąt wielkanocnych... IP: *.ias.bredband.telia.com 21.04.14, 13:16 jestem gupi, ale nie kradne i nie klamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Z okazji ..bysio45 IP: *.opera-mini.net 21.04.14, 13:45 "słowa niecenzuralne" ? Żyjemy w wolnym kraju, w większości - katolickim i takie słownictwo jest powszechne wśród młodzieży katolickiej w szkołach. pod kościołami , na boiskach a nawet w tv.Dorośli katolicy używają ich nagminnie. , czyli jest to narodowe słownictwo katolików... Zatem gdzie problem ???? Dlatego ,że Pan na Arkonie odezwał się Twoim językiem ? Cenzura watykańska została zawieszona w 1948roku, zatem palić nas na stosach za wasze słownictwo nie możecie (tymczasowo...) Piszesz o "chamstwie"... Cham był synem patriarchy Noe'go obok Sema i Jaffeta. Mickiewicz dowodzi w "PT" ,że Żydzi pochodzą od Sema, szlachta od Jaffeta a chłopi od Chama. Żydów po części "załatwił" Hitler(też katolik ,o.m.c.ksiądz) a resztki są w Izraelu. Szlachtę "załatwiła "komuna" .. Zatem w Najjaśniejszej RP zostali tylko potomkowie chłopów ,a zatem ,uderz się w piersi i przyznaj głośno ,żeś jest CHAMSKIEGO rodu ! Po katolicku,widzisz żdżbło w oku bliżniego,a belki w swoim -nie dostrzegasz ...obłudniku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chamski =swojak Re: Po okazji ..bysio45..milczy.... IP: *.opera-mini.net 22.04.14, 18:27 Zibi45 ,zamilkł po takim wykładzie Jego Eminencji Capa koscielnego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Po okazji ..bysio45..milczy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.14, 20:45 Nie martw się.. wierzę w naszego mohera.... on nas nigdy nie zostawi. Póki ten świat istnieje :) ani my jego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: Po okazji ..bysio45..milczy.... 23.04.14, 09:58 Przeczytałem Wasze wypociny i doszedłem do wniosku ze szkoda z WAMI DYSKUTOWAC a po chamsku nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Po okazji ..bysio45..milczy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.14, 13:14 a nie mówiłem, że Zbysio wróci w dobrej formie??? no i słuchac jak ja mówię... bo mówię prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck No, wróóócił.. ale jakby bez jaj.... IP: *.opera-mini.net 23.04.14, 18:05 rozgrzeszenia nie dostał? a może za dużo z krzyża .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: No, wróóócił.. ale jakby bez jaj.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.14, 20:06 spoko, odzyska niedługo formę i stanie w ringu... jak go znam jest nie do zdarcia. Prawdziwy moher :))) i bez niego byłoby tu jakoś bezpłciowo i bez jaj na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątpię Re: No, wróóócił.. ale jakby bez jaj.... IP: *.static.espol.com.pl 10.05.14, 19:11 chyba nie miał! Zresztą pod sutanną nie widać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. ja zas twierdze IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.04.14, 20:02 ze kazdy katolik powinine byc wdzieczny za kazda obelge, za kazda sytuacje w ktorej cierpi bo dzieki temu ma szanse trwac w prawdziwej wierze - sila katolika jest jego cierpienie - im wieksze tym milszy jest bogu... taki bog - cieszy go cierpienie jego dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ja zas twierdze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.14, 20:09 o ile znam teologię i logos chrześciajńskie to raczej miałbyś pałę z wykrzyknikiem za takie teorie.. stoją one w sprzeczności z teologią... to błędna koncepcja Boga osobowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan na Arkonie ja zas twierdze IP: *.ias.bredband.telia.com 23.04.14, 20:45 Zocha, co Ty tu pyerdolisz! Porażonym klęską wrześniową Polakom przypomniał o tym specjalnym orędziem z dnia 30 IX 1939 roku Pius XII: "łzy dla chrześcijanina mają swą nadnaturalną wartość i słodycz." Papieżowi zawtórował biskup polowy Wojsk Polskich Józef Gawlina. W roku 1940 jako jedno z pierwszych wydawnictw dla spragnionych słowa polskiego żołnierzy na obczyźnie ukazał się zeszyt Nauki Chrystusowej, organu szefa duszpasterstwa I Korpusu w Wielkiej Brytanii. Zeszyt ma tytuł O cierpieniu i jemu w całości jest poświęcony. Czytamy tam: "I dlatego Kościół z powołania swego, z natury swej cierpi. Nie jest rzeczą przygodną, że Kościół idzie drogą krzyżową; jest powołaniem Kościoła cierpieć, i dlatego Kościół bez cierpienia obyć się nie może. Owszem, im bardziej Kościół cierpi, tym doskonalej spełnia swoje zadanie. Stąd wniosek jasny, że cierpienie należy do istoty życia chrześcijańskiego. Kto przez łzę patrzy na świat, ten patrzy obiektywnie i ma sąd prawdziwy. Dlatego cierpienie jest najlepszą i najkrótszą drogą do religii i do Boga." Cierpienie zatem jest surowcem, z którego wychodzi bezcenny produkt: zbawienie. Wytwórnia, założona przed dwoma tysiącami lat, jest wciąż w pełnym ruchu i reklamuje się. Hasłem integrystycznej organizacji katolickiej "Opus Dei" jest: "Uświęcajmy cierpienie." Więc uświęcają, sami cierpią niewymownie rozjeżdżając po Polsce luksusowymi limuzynami. Encyklopedia katolicka, Lublin 1979, w tomie III wyjaśnia pod hasłem Cierpienie: "C. towarzyszące życiu każdego chrześcijanina nie jest pozbawione sensu. C. jest błogosławieństwem, ponieważ zapewnia wejście do Królestwa Bożego, lepiej pozwala dostrzec dzieła Boże i zapewnia udział w przyszłej chwale.W aspekcie transcendentnym cierpienie złączone jest z działaniem Opatrzności Bożej w świecie i dlatego nie można go uważać za bezsensowne; trzeba by bowiem wtedy wykluczyć działanie Boga Stwórcy i Zbawcy, będącego nieskończoną miłością i mądrością." Cierpienie zatem jest konieczne i dla zbawienia katolika, i dla katolickiej teodycei, jest bowiem "złączone" z działaniem Opatrzności i jej niezbadanych wyroków w takich na przykład zbawieniorodnych miejscach jak Oświęcim (Auschwitz) czy Archipelag Gułag. Katolicka teodycea to właściwy pokarm duchowy dla każdego skażonego człowieczeństwa. Jej nonsensów katolak nie dostrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: ja zas twierdze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.14, 08:24 myślisz naukę teologii, czyli naukę o prawdziwym Bogu z nauką kościelnych hierarchów.. któa często stoi w sprzeczności z teologią, natomiast dobrze spełnia potrzeby polityczne kościoła i jego rząd dusz. to jest punkt konfliktu pomiędzy prawdziwymi teologami a hierarchią diecezjalną i watykańską.. Jest to też powód dla którego znani teolodzy opuszczają szeregi kościelne z tego powodu, że kościół nie naucza o prawdziwym Bogu w rozumieniu teologicznym. Pokaż mi choćby jedno źródło teologiczne, ewangeliczne, które potwierdziłoby ww. naukę i cierpieniu... gdzie to jest w teologii, bo zaprawdę powiadam ci - nie wiem. ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: ja zas twierdze IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 24.04.14, 19:58 Nie chce byc niegrzeczny - bog (osobowy, bezosobowy, multipostaciowy w trojcy jedyny czy nie) jest nierzeczywisty - nie jestes w stanie przeprowadzic dowodu na istnienie boga za to istnienie kosciola jest faktem - kosciol jest rzeczywisty i tak samo rzeczywista jest jego nauka, co wiecej to kosciol jest bogiem (wlascwie jego zastepca na Ziemi) czyli zmmojego punktu widzenia nauczanie kosciola jest nauczaniem boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ja zas twierdze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 01:36 a ja wcale nie pisałem czy bóg, Bóg, etc. istnieje czy też nie... tej materii nawet nie ruszyłem. napisałem tylko jaki jest totalny rozdźwięk pomiędzy teologią i rzeczywistą nauką o osobie Boga, a kreacją kościelną, nie mającą nic wspólnego z Bogiem głoszonym przez ten kościół i konflikcie jaki się pojawia pomiędzy urzędnikami-hierarchami a teologami... Zgadzam się, że przeprowadzenie racjonalnego dowodu na istnienie Boga, czy tez boga jak wolisz jest praktycznie niemożliwe. Zgadzam się że nie trzeba dowodu na istnienie kościoła, katolickiego czy innego.. i dalej zgadzam się, że byt tego kościoła jest dla nas problemem.. Ale nie zgadzam się na fałszywe przedstawianie postaci choćby miała być irracjonalna i nierzeczywista. Bo to co mówi ksiądz, choćby był papieżem, a to co jest znane w teologii to mogą być dwa zupełnie odmienne światy... dlatego też często teolodzy kręcą nosem na to co pojawia się w bullach czy homiliach papieskich. Nie mówiąc już o biskupach etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: ja zas twierdze IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 25.04.14, 20:15 skwantyfikowales teologie jako jedyna i rzeczywista nauka o Bogu (bogu) mimo ze jej rzeczywistosc jest praktycznie nie ma znaczenia skoro nie mozna wykazac w sposob racjonalny istnienie Boga - technicznie rzecz biorac oczywiscie mozna upierac sie ze nauka o nierzeczywistosci jest rzeczywista ale nie mozna wywodzic supremacji tejze nauki nad inna nauka rowniez opisujaca nierzeczywistosc - nie mozna rozstrzygnac tego wiec nie wiem czy ejst sens sie tym zajmowac... "Prorsus credibile est, quia ineptum est." i "fiunt non nascuntur Christiani" Oczywiscie cytaty z mojego ulubionego autora - Tertulian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: ja zas twierdze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 23:48 vlad, nie pij tyle! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johannes Baptist Zocha.. IP: *.ias.bredband.telia.com 24.04.14, 20:09 Ja powaznie do ciebie, a ty mi o jakis guslach opowiadasz... Dla mnie teologia nie jest nauka, jak rowniez dla wielu innych ludzi, bo przedmiotem jej zainteresowania jest mrzonka, zludzenie, wymysl przestraszonego i niewiedzacego czlowieka. O czym tu dyskutowac? Teologia, astrologia i homeopatia moze byc wykladana na uniwersytetach katolickich i tylko tam, ale finansowana z pieniedzy "wiernych", a nie podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Zocha.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 01:40 W takim razie można wykluczyć wiele nauk humanistycznych jako nieprzydatnych.. filozofię, etykę, etc. teologia jest w dużej mierze oparta na filozofii starożytnej. Ale widzę żeś jaśku pominął tę lekcję, która traktowała o teologii :))) Homeopatia też nie? ani tez nie astrologia? oki... masz prawo do własnego zdania jak każdy z nas, tylko, że chyba w dużej mierze opierasz się na niewiedzy :))) samo pohukiwanie i negatywna ideologia nie są twórcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hój komunistyczny Re: Zocha.. IP: *.ias.bredband.telia.com 25.04.14, 11:22 Zocha, dałabyś już spokój z tą soterologią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Zocha.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 18:00 nie wyrażaj siem Jaiek, to publiczne forum i wszyscy czytają :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap kościelny ja zas twierdze.. A dlaczego ss.Burdlomeuszki... IP: *.opera-mini.net 24.04.14, 19:18 Dlaczego skazane ss.Burdelomeuszki z Zabrza, nie chcą iść do pi.e.rdla za cierpienia zadawane dzieciom którymi się "opiekowały"... Wszak:""I dlatego Kościół z powołania swego, z natury swej cierpi. Nie jest rzeczą przygodną, że Kościół idzie drogą krzyżową; jest powołaniem Kościoła cierpieć, i dlatego Kościół bez cierpienia obyć się nie może. Owszem, im bardziej Kościół cierpi, tym doskonalej spełnia swoje zadanie...." Gdy widzę spasione zady i py.ski hierarchów krk w kolorowych kiecach z czerwonymi mycami na ł.bach , to (pozazmysłowo) postrzegam ogrom ich cierpień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: ja zas twierdze.. A dlaczego ss.Burdlomeuszk IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 24.04.14, 20:01 wyjasnienie jest dosc proste - to masochisci i maja swiadomosc ze cierpienie byloby przyjemnoscia a wiec byloby utrudnieniem w dotarciu do boga - ta siostra pewnie cierpialaby dopiero wtedy gdybys zadawal jej przyjemnosc wiec jesli chcesz by cierpiala to musisz doprowadzic ja do orgazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samogwałt Re: ja zas twierdze.. A dlaczego ss.Burdlomeuszk IP: *.ias.bredband.telia.com 24.04.14, 20:14 Slyszalem kiedys ze sw Birgitta, jedna z 3 swietych szwedzkich, po doznaniu orgazmu kiedy jeszcze spolkowala, byla zrozpaczona z tego powodu i jakies kary czy pokute sobie sama ordynowala..Ot, baba z jajami.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygidka Re: ja zas twierdze.. A dlaczego ss.Burdlomeuszk IP: *.opera-mini.net 25.04.14, 23:44 Szwedki to protestantki, schizmatyczki "pseunacone", one orgazmy mają nawet w czasie stosunku w ucho. Nasze mocherowe baby, to orgazm mają dopiero wtedy, gdy ślubny po mszy wraca nawalony jak stodoła po żniwach i zacznie pięściami tygodniową spowiedż robić! A te Burdelouszki to pewnie orgazmowały się, gdy pleban pedałował dzieci- sierotki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: ja zas twierdze.. A dlaczego ss.Burdlomeuszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 23:49 nie one zawsze orgazmujom a potem nie chcą iść do kicia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha A ja zaś twierdzę, że Hozer to jajcarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.14, 08:50 Cytuję arcyfioleta :))) - Czasem myślę, że ci wojujący niewierzący powinni płacić podatek na Kościół katolicki, bo oni tak naprawdę żyją nieustanną negacją tego, czym jest Kościół i Pan Bóg - powiedział abp Hoser. Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,15857805,Abp_Hoser__Niewierzacy_powinni_placic_podatek_na_Kosciol_.html#TRNajCzytSST#ixzz2zyEwteC4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: A ja zaś twierdzę, że Hozer to jajcarz IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 26.04.14, 12:06 o to to... ja pojde nawet dalej - potrzeba nam przywrocic krzyzowanie jako kare w kodeksie karnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: A ja zaś twierdzę, że Hozer to jajcarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.14, 14:02 Eee tam póńdem dalej - kamieniowanie.. to stara bibiljna metoda wychowawcza działa na wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Re: A ja zaś twierdzę, że Hozer to jajcarz IP: *.opera-mini.net 26.04.14, 19:33 Myślisz ,ze to samiec ??? Wygląda na przechodzoną samicę! Ale , jesli twierdzicie,że jajcarz (jaja jak laskowe orzechy po 50 latach...) , to nie będę się sprzeciwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: A ja zaś twierdzę, że Hozer to jajcarz IP: *.opera-mini.net 28.04.14, 00:44 jednak - przechodzona samica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: A ja zaś twierdzę, że Hozer to jajcarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.14, 08:12 przed wojną jak pamiętam to w rubrykach urzędowych dla księży i Hosera była zarezerwowana rubryka 'płeć trzecia'... jak boga koham.. było albo 'kobieta' albo 'mężczyzna' i do tego dla księży i zakonnic 'płeć czecia'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ateiści opodatkują kościół i szczególnie Hosera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.14, 08:20 Dlaczego? Uzasadnienie: Kościół od lat uprawia propagandę z wykorzystaniem ateistów.. strasząc nimi ludzi, napędza tłumy do świątyń, które administruje i zmusza obecnych ludzi do wpłacania danin, przez zastraszanie ateizmem... w ten sposób nielegalnie kościół wykorzystuje wizerunek innych ludzi, czerpiąc z tego korzyści materialne, zawłaszczając ów wizerunek, bez płacenia właściwych tantiem dla prawowitych właścicieli praw autorskich... można podliczyć od kiedy zaczęła się propaganda anty-ateistyczna i jakie dała nielegalnie dochody kościołowi katolickiemu i można po pierwsze opodatkować a następnie nałożyć karę wsteczną za cały okres wykorzystania wizerunku bez stosownej zgody strony jaką są ateiści... Myślę że Hoser dobrze zrozumie tę sytuację i pochyli się w ewangelicznym miłosierdziu nad bezprawnie i nieludzko wykorzystanymi przez kościół ateistami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Re: Ateiści opodatkują kościół i Hosera, Dzińge i IP: *.opera-mini.net 28.04.14, 18:02 Wszystkich tych muchomorów watykańskich powinna wziąć pod lupę Policja Skarbowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajk nikt tak skutechnie NIE IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.14, 17:48 oPOdatkowóje i ciemięży plebs jak PełO! Jak NIE POdwyżka VATu aż do 25% , to wstawienie bajońskiej akcyzy! PO wyborach wiek emerytalny PO ukończeniu 97 roku życia! I wtedy sPOkojnie można będzie zarąbać POzostałą składkę z OFE! By żyło siem lepiej, przynajmniej NIEktórym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: A ja zaś twierdzę, że Hozer to jajcarz IP: *.opera-mini.net 28.04.14, 18:13 ta płeć trzecia została zapewne jeszcze z czasów, gdy bi skopy lubowali się w słuchaniu chórów chłopięcych. Wybierali do nich dzieci swoich chłopów pańszczyżnianych,kazali ich uczyć śpiewu i gdy chłopiec zbliżał się do wieku mutacji głosu bi skop kazał ich kastrować... Takich kastratów było sporo. W czasach zaborów, władze pruskie, austriackie a najpózniej carskie zakazały takich praktyk.( Zaborcy nadali też chłopom nazwiska....Dotychczas byli tylko bydłe roboczym.) Pozostał jednak problem określenia płci..Stąd zapewne taka rubryka. Tu dodam, ży najbardziej "wsławionym" w kastracji chłopców był jaden z XIV- wiecznych papieży( jego imienia nie pamiętam a nie mam chęci szukać tego łotra w moich zapiskach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kastrat Re: A ja zaś twierdzę, że Hozer to jajcarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.14, 20:21 kiedyś kastrowali jajka, a teraz mózgi... mają wprawę jak hycle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słownik jęz.pol. ..Hozer to jajcarz, ogłupi parafian... IP: *.opera-mini.net 29.04.14, 11:36 sjp.pl/parafianin "► parafianin przestarzałe: człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony" ----------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obsryver Re: ja zas twierdze.. A dlaczego ss.Burdlomeuszk IP: *.static.espol.com.pl 11.05.14, 18:28 Wczoraj austriacy prezentowali taką własnie "świętą" babę z brodą i wąsami w Eurowizji! Odpowiedz Link Zgłoś