Dodaj do ulubionych

Wybory do Europarlamentu

20.05.14, 06:41
Co zrobili dla nas, dla naszej społeczności europarlamentarzyści mijającej kadencji? Tak płacili podatki w naszym regionie....
Przypominam, że to prof.Liberadzki spowodował, że PO "dala"/sic!/ jednak pieniądze na S3. On rozumie, że rozwój naszego regionu zależy od dobrego skomunikowania z resztą kraju i Europy.
Tak będę głosowała na Niego przeciwko tym wszystkim bogaojczyznianym partiom i partyjkom, które mając imię Pana B. na ustach blużnią jednocześnie i najchętniej unicestwiliby przeciwnika....
Chcę, aby Europa i kraj były rządzone otwartym umysłem.
www.youtube.com/watch?v=spirKeNKAPo
Obserwuj wątek
    • ajpitoajpi12 Re: Wybory do Europarlamentu 20.05.14, 06:47
      Region zachodniopomorski widziany przez pryzmat PO

www.24kurier.pl/Aktualnosci/Region/Swinoujscie/Poskapili-na-promy
    • ajpitoajpi12 Re: Wybory do Europarlamentu 20.05.14, 07:00
      I tak nawiązując do niegospodarności o której mówiła radna Jacyna-Witt
      "...Wskaźniki zadłużenia samorządów pokazują, że kryzys i dofinansowanie unijnych inwestycji odcisnęło swoje piętno na finansach największych miast. W jedenastu w widoczny sposób wzrosło zadłużenie. Przykładowo w Szczecinie z 20 do ponad 50 proc. w relacji do dochodów. ..."
      forsal.pl/artykuly/797480,ranking-polskie-miasta-ktore-najlepiej-wydaja-unijne-pieniadze.html
      • Gość: Vlad.H. Re: Wybory do Europarlamentu IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 20.05.14, 19:39
        chyba nie rozumiesz polityki EU - by skorzystac z funduszy miasta musza sie zadluzac (poprzez branie komercyjnych kredytow w zazwyczaj zachodnich bankach)...
        a zreszta nie chce mi sie pisac bo EU zaburza rynkowe reguly gry, tworzy warunki preferencyjne dla jednych przedsiebiorcow kosztem innych, wprowadza nieuczciwa konkurencje a takze marnuje podatki dotujac dzialania biznesowe ktore nie maja zadnych szans powodzenia.

Interesuje mnie opinia pana Liberadzkiego w tej kwesti.
    • Gość: Vlad.H. Do ktorego parlamentu IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 20.05.14, 19:27
      europejskiego?

Moze tego? ejp.eu ale ja nie wiem czy moge glosowac?
      • Gość: ajpitoajpi12 Re: Do ktorego parlamentu IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 09:11
        Vlad , ta strona się nie otwiera.
        Wracając do meritum rozumiem, że musimy mieć wkłady własne, ale niegospodarność niestety króluje na naszych budowach np. przy budowie Inkubatora przedsiębiorczości pogrzebano nowy wybudowany za 1 mln zl stadion - jak tłumaczył na forum jakiś urzędnik to NORMALNE KOSZTY PRZY DUZEJ BUDOWIE. Znałam budowy w czasie socjalizmu, była mowa o niegospodarności, kradzieżach i sabotażach - i to były czyny karalne.
        Tak z forum jeszcze utopione pieniążki na Centrum Żeglarskie, piękne bulwary nadodrzańskie, które teraz chce się zniszczyć wybudowaniem osiedla nad woda, bzdurne projekty pochłaniające pieniążki, a nie wnoszące nic pozytywnego, wieczne remonty dróg i po ich ukończeniu wprowadzanie lub usilna chęć zmian z kapelusza, ale nie projektanta z uprawnieniami drogowymi/okolice Kaskady, Niepodległości, Piastów/ --to wszystko boli, bo niepotrzebne długi i ich ustawiczny wzrost powodują, że między innymi i moja emerytura codziennie się zmiejsza. Ja w przeciwieństwie do naszego pięknego miasta i kraju NIE CHCĘ BYĆ ZADŁUŻONA.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Vlad.H. Re: Do ktorego parlamentu IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 21.05.14, 21:03
          Alez ona sie otwierala - po prostu kiedy zaczalem z zapiekloscia polskiego antysemity wklejac ja w rozne wypowiedzi o potrzebie glosowania i demokracji i o niedyskryminacji to nagle strona zaniemogla a mozna bylo na niej przeczytac np takie rzeczy: web.archive.org/web/20140426232633/http://ejp.eu/ - np o nagrodzie dla Michala Kaminskiego "zasluzonego w walce z nietolerancja i antysemityzmem"
          Ale mniejsza juz o to - nie podejrzewam by nagle moje zainteresowanie i propagowanie wiedzy o istnieniu takiego parlamantu ktory nie jest obierany w wolnych wyborach i w ktorym obowiazuje dyskryminujace i rasistowskie kryterium etniczno-narodowosciowe - koenic z tym watkiem jakkowliek ciekawy bylbym opini kandydatow na takie tematy.

W istocie, sprawdzilem sobie aktywnosc pana Liberadzkiego, w ciagu calej kadencji 3 razy zabieral on glos w sprawach bezposrednio zwiazanych infrastruktura komunikacyjna drogowa regionu (S3 i S6) i moim zdaniem to sporo jesli przywolamy twierdzenia innych kandydatow o tym ze jada oni reprezentowac kraj a nie region i w zwiazku z tym nie beda akcentowac spraw zwiazanych z regionem - byc moze wiec nie jest to zla kandydatura zwlaszcza jesli ktos jest w stanie zaakcpetowac korzenie ideologiczne pana Liberadzkiego.
          Co do kosztow, pozyczek itd - mysle ze obowiazuje tu zasada ze aby bezkarnie ukrasc 1zl to 99zl trzeba zmarnowaci tak to sie kreci - budujemy drogi drozej niz inne kraje EU a przy tym sa to drogi gorszej jakosci, wymagajace czesto rozbudowanych remontow juz po 1.5 - 2 latach.
          Co do roznych inkubatorow to raczej interesujace jest sprawdzenie jak wiele z tych aktwnosci przetrwalo na rynku - znam przyapdki ze ludzie wyposazyli mieszaknia, kupili duzo sprzetu elekronicznego i po wmaganym okresie wyrejestrowali dzialnosc - jakkolwiek nie jest to nielegalne z punktu widzenia prawa to jedna z punktu widzenia podatnika jest bulwersujace i budzi obawy o zasadnosc wydatkowania takich pieniedzy.
          Zreszta marnowanie pieniedzy nie jest specyfika wylacznie Polski np www.dutchnews.nl/news/archives/2014/05/government_subsidies_for_sex_s.php
          Moim zdaniem system ten jest patologiczny i wymaga daleko idacej reformy tylko co zrobi eurobiurokracja jak sie jej odbierze prace?
          O marnotrawieniu pieniedzy w Szczecinie mozna byloby dlugo dyskutowac - przykladow jest az nadto niedawno chocby pomysl przeksztalcenia ul Jagielonskiej na podstawie wizualizacji 3D i kompletnie niepopartych twarda analiza ekonomiczna twierdzen grupy dyletantow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka