Gość: bubu IP: *.ADSL.mnsi.net 08.04.02, 00:54 Kto pamieta Pania Slaby ktora rzucala torebka w nas ? Szminka gwizdala mi nad glowa . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: SP 60 IM,Grunwaldu. IP: *.as.wcom.net 30.04.02, 19:02 Pamietam pania Slaby - choc nie mialem z nia lekcji. Moja wychowawczynia byla p.Czyzewska - swiec Panie nad Jej dusza, wspaniala kobieta. Matematyki i historii uczyla nas p.Kaczmarek. Od polskiego - p.Audykowska a od fizyki i chemii - p.Walaszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: SP 60 IM,Grunwaldu. IP: *.ADSL.mnsi.net 02.05.02, 02:54 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Pamietam pania Slaby - choc nie mialem z nia lekcji. > Moja wychowawczynia byla p.Czyzewska - swiec Panie nad Jej dusza, > wspaniala kobieta. > Matematyki i historii uczyla nas p.Kaczmarek. > Od polskiego - p.Audykowska a od fizyki i chemii - p.Walaszek. Hej Piotrek ,to miales szczescie.Nazwisko P.Czyzewskiej pamietam i p.Walaszek tez . A moze pamietasz jak na woznego wolali "KITAJ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SP 60 IM,Grunwaldu. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 21:30 Cześć, skończyłem szkołę w 1982.Pamiętam jeszcze innych nauczycieli:fizyki uczyła Pani Wróblweska, matematyki Puchałowicz, ZPT Bibel (lubiła ciągnąć za włosy), w klasach I-III Pani Sommerfeld. Goegrfii uczyła niezwykle oryginalna Sabina Skwierczyńsk "Babcia SS". Na Czyżewską wołaliśmy "Czapla" (wcale nie przypominała tego smukłego ptaka) i na ławkach w biologii na piętrze wypisywaliśmy "Czapla siwa głową kiwa, siano kosi jaja znosi".Historii uczyła dyrektorka Tarchalska o po jej śmierci przyszedł Gapiński. Pamiętam jeszce panią ze świetlicy Kaczorowską. Na razie tyle, jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę.Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: SP 60 IM,Grunwaldu. IP: *.ADSL.mnsi.net 09.05.02, 05:20 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Cześć, > skończyłem szkołę w 1982.Pamiętam jeszcze innych nauczycieli:fizyki uczyła Pani > > Wróblweska, matematyki Puchałowicz, ZPT Bibel (lubiła ciągnąć za włosy), w > klasach I-III Pani Sommerfeld. Goegrfii uczyła niezwykle oryginalna Sabina > Skwierczyńsk "Babcia SS". Na Czyżewską wołaliśmy "Czapla" (wcale nie > przypominała tego smukłego ptaka) i na ławkach w biologii na piętrze > wypisywaliśmy "Czapla siwa głową kiwa, siano kosi jaja znosi".Historii uczyła > dyrektorka Tarchalska o po jej śmierci przyszedł Gapiński. Pamiętam jeszce > panią ze świetlicy Kaczorowską. Na razie tyle, jak sobie jeszcze coś przypomnę > to napiszę.Cześć. Hej Tomek, jak konczyles szkole, to po mnie juz nawet kurzu nie bylo.Ale te czaple pamietam.Slaby zmarla juz pare dobrych lat temu.Pamietam Pana Martina z ZPT.Ale to byly czasy glebokiego komunizmu.Chodzilismy w mundurkach i podloga siecila sie jak psu ...Byl jednak nastroj ktorego nie zapomne. Nas Pani od biologi lala w reke linijka. Ciagneli za uczy i wywalali za drzwi.Nagradzane bylo lizusostwo i przodownictwo pracy. Ale smiechu tez bylo.Kiedys zabraklo koksu do ogrzewania szkoly i kazali nam przyjsc w ubraniach.Dzieciaki siedzialy w kurtkach i czapkach.Takie byly czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: SP 60 IM,Grunwaldu. IP: *.as.wcom.net 02.05.02, 19:08 Woznego pamietam - ale jak go zwali - nie wiem. Skonczylem szkole w 1980- a TY ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: SP 60 IM,Grunwaldu. IP: *.ADSL.mnsi.net 04.05.02, 03:14 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Woznego pamietam - ale jak go zwali - nie wiem. > Skonczylem szkole w 1980- a TY ? no nie znacznie wczesniej.Juz nie pamietam ale podejrzewam ,ze 1970.Tak wtedy juz bylem w liceum i strzelali na ulicach.Tak to byl 1970.Wiec tego "Kitaja" juz nie bylo bo odszedl zanim skonczylem szkole. Nawet kierownik szkoly Mroczek juz odszedl. Pozniej podobno bylo fajniej bo "czolowi" nauczyciele odeszli do nowo pobudowanej szkoly na osiedlu.Numeru nie znam.A "Odpady bez legitymacji" zostaly.Podobno atmosfera w pokoju nauczycielskim byla fantastyczna.Wiadomosci doszly do mnie poczta pantoflowa. A te wielkie topole kolo szkoly zasadzil moj tatus. Jedno co pamietam jak do szkoly przyjechal Aleksander Zawadzki .Spiewalem wowczas w chorze piosenki ktorych nie rozumialem .To byla zgroza. Sory za pismo ale juz dawno nie mieszkam w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SP 60 IM,Grunwaldu. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 21:36 U nas na lekcji Słaby bawiła się guzikami swojej zielonej, zrobionej na szydełku bluzki i bezwiednie ją rozpięła. Paradowała w staniku i halce jakieś pięć minut ku ogólnej radości chłopców z pierwszej ławki. Potem wybiegła zawstydzona z klasy. Po powrocie miała pretensje do naszej klasowej prymuski, że jej nie zwróciła uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś