mlody.patriota 08.09.04, 11:38 Hej studencie, moze sie znamy. Co studiujesz ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XYZ Re: pytanie do studenta1 IP: 213.155.191.* 08.09.04, 11:42 Student1 studiuje oknologię stosowaną, w aspekcie opanowywania rynku zamówień publicznych, poprzez wpływ na organ uchwałodawczy Gminy Miasto Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant zagadka: kto to jest student? 08.09.04, 11:47 Zlosliwa narosl wokol 52% poparcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: zagadka: kto to jest student? IP: 213.155.191.* 08.09.04, 12:05 Choc przyznać musisz, że całkiem urodziwa narośl;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: pytanie do studenta1 IP: 213.155.191.* 08.09.04, 12:32 Absztyf Wstydliwy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: pytanie do studenta1 IP: 213.155.191.* 08.09.04, 13:00 student1=MJW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.s. Re: pytanie do studenta1 IP: *.espol.com.pl 08.09.04, 13:04 Wcale mnie to nie dziwi. MJW jest znana z przesiadywania przy komputerze, a jezyk jakim sie posluguje student jest ludzaco podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: pytanie do studenta1 08.09.04, 13:04 Gość portalu: XYZ napisał(a): student1=MJW ''''''''''''''''''''' Prostota tego rownania jest niebezpiecznie piekna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: pytanie do studenta1 IP: 213.155.191.* 08.09.04, 13:08 Cóż przy moich trzech niwiadomych znacza równania z dwiema wiadomymi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: pytanie do studenta1 08.09.04, 13:13 ja tam się nie upieram ale gdzie ona piękna? najgorsze nogi z wszystkich mozliwych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: pytanie do studenta1 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 13:53 nogi to w niej są jeszcze najlepsze.szczególnie po kuracji geriatrycznej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: pytanie do studenta1 08.09.04, 15:26 ana, to jak (na tle tych "nóg") musiała wcześniej wygladać reszta? swarku raczej w szpagacie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: pytanie do studenta1 08.09.04, 15:28 pozycja na "misjonarza" mialaby zbawienny wplyw na stan aparatu (tfu) ruchowego. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata_pacyna_kit Re: pytanie do studenta1 08.09.04, 21:04 co bedzie walczyc z frajerami ktorzy nie potrafia wypowiedziec sie w zadnej konkretnej kwestii tylko robia wycieczki personalne. w jaki sposob mozna dyskutowac jezeli ostatacznym argumentem jest zawsze: m.j.w ... i tutaj nastepuja wyzwiska. chlopaki z partii maja za zadanie oczerniac kobitki. bo sa od nich tysiac razy lepsze. a szczury przekupne i skorumpowane gryza jak moga. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: pytanie do piotra32k2 08.09.04, 22:15 czy po przeczytaniu powyższej dyskusji dalej uważasz że nazwanie paru forumowiczów określeniem zero śmieć czy szmata jest niewłaściwe bo ja uważam że są to określenia zbyt delikatne do takich typów jak ana jaaśka czy absztyfikant Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: pytanie do piotra32k2 08.09.04, 22:25 zawsze uważałem że te ostre ataki na was są zbyt słabo merytorycznie uzasadnione ,a te wycieczki osobiste? coż są niesmaczne ale kto mieczem wojuje od miecza ginie, ja sie do nich (tych ataków)nie przyłączam i nie mam zamiaru przyłączyć, z drugiej strony nie zauważyłem aby taki absztyfikant nazwał cię szmatą itp. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: pytanie do piotra32k2 08.09.04, 22:42 ble ble ble typowy unita chłopie pokaż że masz jaja jakie wycieczki osobiste a kto tutaj na forum jest osobą tutaj są same nicki natomiast pokazuję ci powyżej poziom dyskusji i sposób dyskusji o konkretnej osobie prostacki wulgarny prymitywny i w dodatku prym wiodą dwie chyba kobiety wyobrażam sobie jak musi zżerać je zawiść czasami miałem okazję słyszeć jak paskudne kaszkawały obrabiają tyłek jakiejś atrakcyjnej lasce czy zauważyłaś jakie ona ma niezgrabne nogi mówi kaszkawał który mógłby konkurować nogami z kolumnami doryckimi rzeczywiście moja droga w ogóle nie rozumiem co ci faceci w niej widzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: pytanie do piotra32k2 IP: *.gryfnet.szczecin.pl 08.09.04, 22:52 wyjątkowy poziom wymiany pogladów. Jestem pod wrażeniem. Student1 daleko ci do studenta. Język rynsztokowy którym bryzgasz na każdego. Chcesz by cię traktowano jak człowieka ograniczonego umysłowo którego rozwój umysłowy skończył się na epoce człowieka prymitywnego? Szukasz takiego samego jak ty? można to zrozumieć każdy szuka tego z którym jest mu najlepiej, to jego prawo. Zapytano cię kim jesteś; no i odpowiedziałeś-precyzyjnie. Żal mi cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ A co ze mną????? IP: 213.155.191.* 09.09.04, 09:44 Juz nie jestem ten najgorszy???? Buuuuuu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: A co ze mną????? IP: 217.153.6.* 09.09.04, 12:18 ..mimo że brakuje mi kilka elementów osobowościowych to cię XYZ można polubić. Masz i styl i klasę. Ja cię lubię ale nie biczuj się - niektórzy i tak próbują dać ci po pysku ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A co ze mną????? IP: 213.155.191.* 09.09.04, 12:24 I co mam na to odpowiedzieć? 8) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: pytanie do piotra32k2 08.09.04, 23:00 to prawda i co ci mam powiedzieć ,przecież to są właśnie wycieczki osobiste z którymi nie chcę i nigdy nie miałem nic wspólnego a poza tym wybacz ale to nie są dla mnie fundamentalne sprawy tzn. obrona twojego dobrego imienia szczegolnie po tym jak niejaki giertych okazał sie twoim idolem politycznym więc coś w tym jednak jest co wam czy tobie zarzucają czyli połączenie głupoty z czyms nawet sensownym . Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: pytanie do piotra32k2 09.09.04, 06:51 nikt cię nie prosi o obronę mojego dobrego imienia bo mnie nie ma ja jestem student1 tak jak piotr32k2 a w swoim mentorstwie dałeś sie sprowokować i zrobiłeś wycieczkę tyle że nie osobistą a nickową > więc coś w tym jednak jest co wam czy tobie zarzucają czyli połączenie głupoty > z czyms nawet sensownym . a jeżeli powołujesz się że ktoś mi zarzuca połączenie głupoty z czymś nawet sensownym i tym forumowym kims jest ana czy absztyfikant to nie skończę zdania za bardzo uwierzyłeś w wirtualny świat forum GW proponuję wyjrzeć przez okno Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: pytanie do piotra32k2 09.09.04, 08:42 wydaje mi się, że o gustach się nie dyskutuje. mnie się ty studencie tez nie podobasz. nigdy nie twierdziłam, że jacynka jest głupia tylko, że tupeciara. a jakoś nie zauważyłam u siebie ciągotek lesbijski bym padała na twarz z zachwytu na twą mentorką (nie ma zresztą powodów) lub tobą (cholera wie z jakiego powodu). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: pytanie do piotra32k2 10.09.04, 18:06 ja nie straciłem ani panowania ani nerwów nad sobą więc niby jak dałem sie sprowokować? uwierzyłem w wirtualny świat ? ,zapewniam cię że za okno wygladam często ,ba nawet często przebywam za tym oknem i to na swieżym ozywczym powietrzu,chyba częściej niz ty studencie .nie ważne czy osobiście jesteś tą osobą czy reprezentujesz osobiście ta osobę czy ta osoba wystepuje w trzech postaciach ale z jedną duszą, to nie jest ważne ,to jest tylko logistyka .ja nie jestem twoim wrogiem ani przeciwnkiem ale "sprowokowac " też sie nie dałem nie zostając obroncą twojej "cnoty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student 2 Re: pytanie do piotra32k2 IP: *.se.client2.attbi.com 09.09.04, 09:35 Przelecialam wszystkie listy studenta,ale po tym nie wyrobilam.Zawezwalam kolege -psychologa,ktory rozebral na czynniki pierwsze caly list.Student = kobieta,wrazliwa na swoim punkcie,kokieciara,krzykaczka..........nawet padlo slowo - przekupa.........A jak polaczylam to z futrem i okularami za cala moja pensje........hahaha..........i - jednak - wiedza o szczecinskim podworku - doszlam do jakiegos tam wniosku...i skrecam sie ze smiechu.Ej,student - a ja myslalam,ze Ty Trabantami nie jezdziles......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: pytanie do piotra32k2 IP: 213.155.191.* 09.09.04, 09:49 MJW :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student 2 Re: pytanie do piotra32k2 IP: *.se.client2.attbi.com 09.09.04, 09:53 oraz CEWA i student z innej dyskusji........ Odpowiedz Link Zgłoś
thommo pytanie do... WAS WSZYSTKICH 09.09.04, 10:22 odwiedzam tą część forum GW od jakichś 2 miesięcy... robie to z ogromną satysfakcją, bo w ten właśnie sposób mogę jakoś (chociaż wirtualnie) przebywać w Szczecinie, za którym tęsknie. Ale to o czym czytam od kilku dni po prostu mnie przeraża... wszystko mogę zrozumieć: anonimowość, sympatie polityczne, ale teksty jakie tu się pojawiają są poniżej jakichkolwiek regół i granic... Po co w ogóle piszecie? Czy forum jest dla was tylko formą anonimowej spluwaczki, czy automatu do psychoterapii "niegrupowej"? Liczyłem na to, że szczecińskie forum (oprócz sentymentalnej sympatii) będzie dla mnie odskocznią od codziennego rynsztoka warszawki, że od czasu do czasu odżyję intelektualnie... pomiliłem się. A szkoda... pozdrawiam nieanonimowo -- Tomasz Partyka Warszawa (choć sercem zawsze w Szczecinie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: pytanie do... WAS WSZYSTKICH IP: 213.155.191.* 09.09.04, 10:34 Cóż takie jest forum. Jezeli chcesz intelektualnej strawy, to znajdź odpowiedni wątek. Np: Rozmówki szczecińskie, itp. Ten zaś watek dotyczy jednej takiej krzykliwej radnej, która miast pod własnym imieniem i nazwiskiem (jako osoba publiczna) odpierać zarzuty, wchodzi pod różnymi nickami i kadzi samej sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: pytanie do... WAS WSZYSTKICH 09.09.04, 10:35 a za wątliwości wyzywa od szmat:( Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant dotychczasowe nicki studenta1 09.09.04, 16:31 wybor niepelny i przypadkowy Polecam przesledzic archiwum: - pleple - zibi - ząb zupa - syn nauczycielki - zelek - CEWA - MAJA - Rychu - Alan - swiateczna Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: dotychczasowe nicki studenta1 09.09.04, 18:56 i jeszcze absztyfikant ana jaaśka pusia Lex XYZ kitka piotruś pepe swarożyc frytka gondor remik tuja palec arkadiusz litwiński szklarz piotr32k2 albertc kopiec marek tałasiewicz bulgot totek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: dotychczasowe nicki studenta1 IP: *.gryfnet.szczecin.pl 09.09.04, 22:06 ..zapomniałeś o jeszcze jednym: palant Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: dotychczasowe nicki studenta1 09.09.04, 22:39 i jeszcze jednym suwak od rozporka Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: dotychczasowe nicki studenta1 10.09.04, 09:39 student1 napisał: > i jeszcze > absztyfikant > ana > jaaśka > pusia > Lex > XYZ > kitka > piotruś > pepe > swarożyc > frytka > gondor > remik > tuja > palec > arkadiusz litwiński > szklarz > piotr32k2 > albertc > kopiec > marek tałasiewicz > bulgot > totek Student zapomniałes o mnie...a feee Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: dotychczasowe nicki studenta1 10.09.04, 10:18 student1 napisał: > i jeszcze > absztyfikant > ana > jaaśka > pusia > Lex > XYZ > kitka > piotruś > pepe > swarożyc > frytka > gondor > remik > tuja > palec > arkadiusz litwiński > szklarz > piotr32k2 > albertc > kopiec > marek tałasiewicz > bulgot > totek O co Ci chodzi? Sądzisz, że ktoś mnie udaje, czy też ja kryje się pod wszystkimi wymienionymi nickami? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: dotychczasowe nicki studenta1 10.09.04, 12:28 arkadiusz_litwinski napisał: > O co Ci chodzi? Sądzisz, że ktoś mnie udaje, czy też ja kryje się pod > wszystkimi wymienionymi nickami? * Arek cos mi sie wydaje ze Twoja 'kolezanka z sali sesyjnej' sadzi innych po wlasnych slabosicach i mialkosci intelektualnej...:( ...nie wytrzymuje presji i co chwila sie kryje pod innym nickiem, a ze czyni to bardzo nieudolnie i bez fantanzji...latwo jej dojsc do tego ze wszyskie postaci na tym forum to tak naprawde Ty:))))))))) ..coz wydaje nam sie ze na pomoc dla 'niego' jest juz za pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: dotychczasowe nicki studenta1 10.09.04, 09:32 absztyfikant napisał: > wybor niepelny i przypadkowy > > Polecam przesledzic archiwum: > > - zelek > * to byl wyjatkowo podly forumowicz...taki gad plujacy jadem, intelektualne dno... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: dotychczasowe nicki studenta1 10.09.04, 09:45 czyli następuje jekiś rozwój? i tek nie jest to optymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: dotychczasowe nicki studenta1 10.09.04, 09:49 ja_aska jaki rozwój ? Odpowiedz Link Zgłoś
malky Przy calym szacunku dla osoby kryjacej sie... 10.09.04, 09:59 pod nickiem studenta1 i setka innych. Smutne jest to w jakim stylu sie pograza na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Przy calym szacunku dla osoby kryjacej sie... 10.09.04, 10:09 gosia a jaka różnica (w tym wypadku) rozwój czy marazm. i tak nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Przy calym szacunku dla osoby kryjacej sie... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 10:11 to racja.a przy okazji pogrąża tych,których w taki sposób broni... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Przy calym szacunku dla osoby kryjacej sie... 10.09.04, 10:23 bardzo pogrąża. fakt. ale może to i dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
babciny_bambosz student na widelcu 10.09.04, 16:28 Zabawa była niezła, ale w każdą grę warto bawić się do czasu. Studenta obrazowo można przyrównać do dużego, złego brytana, który pilnuje posiadłości właściciela otoczonej płotem z solidnych metalowych sztachet. Mozna się bawić w ten sposób, że pomiedzy sztachetami wsadza się gałęzie i patyki. Pies rzuca się z zębami, szarpie te gałezie, przegryza je. Drażniąc zwierzę pewien czas w ten sposób, można je doprowadzic do amoku zupełnego, w którym będzie toczyć pianę z pyska i wyć. No więc dyskusja ze studentem własnie wygląda na tego rodzaju "grę" z brytanem przez płot. Można mieć z tego zabawę, owszem, ale po pewnym czasie staje sie ona nudna. Ponadto, jak wiadomo, bardzo dużo jest mądrości w powiedzeniu: "Z jakim przestajesz, takim się stajesz". No więc, obawiam się, że dalsze prowadzenie wymiany zdań nie ma ze studentem sensu. Zatem, zakończmy już grę, nie wsadzajmy gałęzi między szczęki poprzez otwory w parkanie. Definitywny szlus! A student zdemaskował się w tym wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: student na widelcu 10.09.04, 16:49 trafiłeś starałem się już wcześniej dać to niektórym do zrozumienia ale albo nie mogli albo nie chceli zrozumieć rzeczywiście świetnie się bawię tym wciskaniem kija miedzy sztachety w płocie i robieniem wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr natychmiast zgraja zaczyna ujadać różne rasy i hodowle ale szczekają podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
babciny_bambosz Re: student na widelcu 10.09.04, 16:53 Jeszcze mnie pogryziesz. No dobra. Student cacy, wszyscy pozostali be. Student uczciwy, reszta kradnie. Student madry, reszta pacany. Babciu ratuj! Jakies straszne psisko gryzie twojego kapciucha! Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: student na widelcu 10.09.04, 20:44 właśnie zostałem złajany że krytykuję niektórych radnych i że tak nie wolno no dobra i że mam się zachowywać no to się zachowuję i że szkodzę tego bym nie chciał i że mam przeprosić to przepraszam co nie znaczy że zmieniłem zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: student na widelcu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 22:45 baw się baw studencie, tylko, że towarzystwo jest wolne a ty siedzisz za płotem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: student na widelcu 10.09.04, 23:40 za płotem przed płotem to tylko kwestia punktu widzenia grunt że towarzystwo szczeka jednym głosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nozyce o studencie IP: 212.180.161.* 11.09.04, 17:22 to, ze ma problemy z tożsamoscią widac wyraźnie, ma problemy z relacjami wobec kobiet - być moze oznacza to pociąg do chłopców ale niekoniecznie zapewne jest to człek nieco wykształcony, ale nie potrafi tej wiedzy wykorzystać, opiera sie na utartych opiniach, powtarza zasłyszane schematy, pozbawiony jest umiejętności samodzielnego wyciągania wniosków człowiek apodyktyczny, nie znoszący sprzeciwu, łatwo wpada w gniew, nie panuje wówczas nad emocjami, słownictwem ,szczerze nienawidzi myślacych inaczej, którzy klarowniej od niego, z większą inteligencją potrafią wyłożyć swoje racje, tolerancyjny jest tylko dla tych co myślą podobnie do niego, albo są słabsi intelektualnie stawiam, ze moze to byc pewna radna Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: o studencie 11.09.04, 20:34 ja też myślę że student to pewna radna optuję za Kochańską ale może to też być Malanowska obydwie mają problemy z relacjami wobec kobiet pozosatłe cechy jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: o studencie IP: 80.51.242.* 11.09.04, 20:42 Hm... chyba poświęcamy Studentowi zbyt wiele czasu i miejsca. Bez względu na to, czy jest piekną kobietą, czy też zarozumiałą radną. Natomast ta w zasadzie karczemna dyskusja o urodzie MJW - to nie fair. Można kogoś nie lubić, bo jest na przykład beznadziejnym politykiem albo głupim bubkiem. Ale nie wypada chyba wypominać komuś, że ma krzywy zgryz. Rokita idiotycznie mówi "r", Giertych ma gębę, jak u konia, a Janik wygląda zawsze, jakby właśnie chlał. Ale to chyba nie jest jakiś szczególny powód do rozmowy o nich. Jeżeli więc w ogóle musimy rozmawiać o MJW - to rozmawiajmy o jej przygotowaniu merytorycznym do pełnionej funkcji i cechach osobowości. Uroda lub jej brak nie ma tu chyba nic do rzeczy? A o Studencie to w ogóle nie ma sensu gadać. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: o studencie 11.09.04, 21:05 wiesz co pismak nie zauważyłem żebyś próbował ze mną dyskutować jak większość forumowiczów tworzących towarzystwo wzajemnej adoracji jeżeli ktokolwiek z tych forumowiczów podejmuje dyskusję to tylko na temat radnych OdNowa i to atakując zresztą ty także należysz do tego towarzystwa milutko dyskutującego wzajemnie kadzącego sobie życzliwego zaprzyjaźnionego i jakoś tak dziwnie wszyscy mają jednego wroga nie jest to zastanawiajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: o studencie IP: 80.51.242.* 11.09.04, 21:23 Kiedyś tam próbowałem. Raz czy dwa. Ale nie wyszła nam z tego dyskusja. Natomiast, co do niby jednego wroga - mnie osobiście Twoja Od Nowa obchodzi tyle samo, co SLD, PO, LPR i wszyscy politycy-partyjniacy tego miasta. Traktuję ich wszystkich z równą atencją, czego nigdy nie kryłem. Moim zdaniem, to politykierzy rozwalają to miasta i im szybciej pogoni się ich w siną dal, tym szybciej to miasto zacznie się normalnie rozwijać. Podaruj sobie tę spiskową teorię. Od Nowa to zwykły folklor polityczny; zwykły polityczny plankton, który śni swoje sny o potędzę i marzy o dorwaniu się do władzy tak samo, jak stado innych cwaniaczków w tym mieście. Istniejecie w okolicy władzy tylko dlatego, że w Szczecinie o tym, kto rządzi wciąż decydują fazy Księżyca (nastroje przedwyborcze, mierni kandydaci, małe intrygi i układziki), a nie Szczecinianie. Przypuszczam jednak, że kiedy się ten szczeciński wieloryb obudzi - Szczecinianie wreszcie przejrzą na oczy (a już są tego wyraźne objawy) - wieloryb będzie bardzo głodny i na pierwsze śniadanko połknie ten cały polityczny plankton. Wybacz, Studencie, ale taka jest prawda. Bez urazy. To naprawdę nie jest nic osobistego. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: o studencie 11.09.04, 21:33 jako że tak miło nam się dyskutuje czy mógłbyś uzasadnić swoją teorię o planktonie konkretnie co masz do zarzucenia OdNowie ale konkretnie bo taki tekst jest tylko zwyczajnym teoretyzowaniem jaki można napisać o wszystkich i jeszcze zastanawia mnie ten wieloryb a któż to ma być tym wielorybem bo wiesz co to jest normalne że każdy kto idzie do polityki to idzie aby mieć władzę ale wladza jest tylko instrumentem na razie OdNowa nie ma i nie miała władzy bo istnieje niedawno ale ciekawi mnie które z działań OdNowa wzbudzaja twoją awersję mieszkania śmieci plan zagospodarowania przestrzennego budżet podatek transportowy rzucam hasłami ale może jest to coś innego Moim zdaniem, to > politykierzy rozwalają to miasta i im szybciej pogoni się ich w siną dal, tym > szybciej to miasto zacznie się normalnie rozwijać. Podaruj sobie tę spiskową > teorię. Od Nowa to zwykły folklor polityczny; zwykły polityczny plankton, który > > śni swoje sny o potędzę i marzy o dorwaniu się do władzy tak samo, jak stado > innych cwaniaczków w tym mieście. Istniejecie w okolicy władzy tylko dlatego, > że w Szczecinie o tym, kto rządzi wciąż decydują fazy Księżyca (nastroje > przedwyborcze, mierni kandydaci, małe intrygi i układziki), a nie > Szczecinianie. Przypuszczam jednak, że kiedy się ten szczeciński wieloryb > obudzi - Szczecinianie wreszcie przejrzą na oczy (a już są tego wyraźne > objawy) - wieloryb będzie bardzo głodny i na pierwsze śniadanko połknie ten > cały polityczny plankton. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: o studencie 11.09.04, 21:36 i proszę cię nie pisz o braku poparcia dla Runowicza czy też haśle wyborczym MJW ale o konkretach jakie miały miejsce przez 2 lata w radzie miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: o studencie IP: 80.51.242.* 11.09.04, 22:55 Dobrze wiesz, o czym mówię, Studencie. Plankton. Dużo słów (krzyku), mało treści. Wiele szumu wokół, konkretów brak. Mówiłem Ci, Studencie, że traktuję Was wszystkich równo. Jak każdy zwykły Szczecinianin. Nie oceniam jedynie Od Nowy - bo dlaczego tylko Was, skoro nie różnicie się niczym szczególnym od całej zgraji szczecińskich politykierów, - lecz Was wszystkich równo: Radę Miasta, władców magistratu, cwaniaków u władzy. Wszystkich, którzy twierdzą, że robią nam dobrze, a codzienność zdecydowanie i bezlitośnie temu zaprzecza. Nie mam żadnej awersji do działań Od Nowy. Mam awersję do politykierów, którzy działają, krzyczą, obiecują, a nic z tego nie wynika. Wyjdź na ulicę miasta i pogadaj z ludźmi. Usłyszysz dokładnie to samo. Myślisz, że przekonasz Szczecinian, że jesteście inni krzycząc do nich: my działamy, my ciężko pracujemy na rzecz dobra miasta, my bardzo się staramy? Myślisz, że rzucisz parę haseł i to wystarczy? Myślisz, że to ma takie wielkie znaczenie, że Wy się staracie? Szczecinianie oceniają Was po efektach, nie po dobrych chęciach. Nie ważne są Wasze intrygi w Radzie Miasta, zdobywanie przewagi, zawieranie sojuszy, przepychanie bądź utrącanie uchwał. Przeciętnego mieszkańca tego miasta (takiego, jak ja) interesuje tylko, kiedy będzie lepiej. Kiedy w tym mieście będzie się lżej żyło, przybęda inwestorzy z kasą, będzie więcej miejsc pracy, ludzie trochę zarobią, miasto rozwinie się, stanie się bogatsze i trochę piękniejsze. Wiem, co mi odpowiesz. Tak samo wszyscy gadacie od lat: nie zrobiliśmy tego, czy tamtego, bo nie my rządzimy. Pracujemy nad taką sprawą, zawetowaliśmy tamtą sprawę, udało nam się wypracować przewagę w Radzie Miasta, żeby przeforsować to, czy tamto. Nie możemy zrobić nic więcej, bo nie mieliśmy jeszcze władzy i nie mamy. Jak nam dacie władzę, to dopiero pokażemy. No, pewnie. Władza. A potem się zobaczy. Ten kraj ma problem właśnie, dlatego, że każdy chce władzy, a potem się zobaczy. Wszyscy niby wiedzą, jak zrobić dobrze, ale nikt nie powie. Dajcie nam najpierw władzę. A potem jest jeszcze gorzej, niż było. To się tyczy dokładnie wszystkich opcji i ugrupowań. Od Nowa to tylko jeden pikuś. Zastanów się, Studencie, jak długo ten wielki organizm szczeciński (wieloryb) - ta żywa, wkurzona, zdesperowana i kiwana przez lata przez różnych politykierów masa Szczecinian - będzie pokornie znosić kolejne krzyki i obietnice? Jeszcze 2 lata? Jeszcze 6 lat? A może 2 miesiące? Widziałeś, ile osób poszło do referendum? Sam zgodziłeś się ze mną (a ja z Tobą), że to jest ogromny sukces. Tyle tysięcy ludzi ruszyło tyłki sprzed telewizorów. To chyba wyraźny sygnał, że politykierom pali się grunt pod nogami. W magistracie siedzą teraz tępole typu Czesny i tego nie widzą. Ale Wy - Od Nowa - powinniście dostrzegać i rozumieć tę sytuację. Ja wiem, co Cię boli najbardziej. Właśnie to, że traktuję Was równo z innymi politykierami. Że zaliczam Was do grona tych wszystkich, którzy się skompromitowali, dużo gadają, nic nie robią i zasługują na miano planktonu. Cóż, przez zwykłych Szczecinian jesteście tak właśnie postrzegani. Większość specjalnie nie odróżnia, czy nieustanne, nikomu niepotrzebne gierki polityczne uprawia Od Nowa, PO, SLD czy jakieś inne ugrupowanie. Kogo dziś obchodzi oburzony krzyk jakiegoś polityka? Krzyczycie zawsze i wszędzie. Coraz głośniej, bo coraz mniej mamy ochotę Was słuchać. A efektów brak. Uważnie obserwuję od lat wybory i widzę, jak reaguje elektorat. Wymiata na czysto wszystkich, którzy rządzili lub w bagnie rządzenia się taplali. Bez litości. Było tak po rządach AWS, będzie i teraz. Dzieje się tak na poziomie Sejmu, powiatu i gminy. Ekipa jest nieskuteczna, idzie w odstawkę. Wiem, wiem - jeszcze nie rządziliście. Ale jesteście gdzieś tam w kręgu władzy od kawałka czasu i jakoś nic Was szczególnie z tego kręgu pozytywnie nie wyróżnia. Pozdrawiam serdecznie, pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: o studencie 12.09.04, 08:37 ale konkretnie bo napisałeś bardzo dużo tylko w twoim tekście nie ma treści miałbyś rację gdybys był zwykłym szczecinianinem bo zwykły szczecinianin mierzy polityków po osiągnięciach dotyczących BEZPOŚREDNIO jego problemów jak taki szczecinianin przyjdzie do Jurczyka czy Trokowskiego i ten mu obieca że sprawę załatwi to szczecinianin jest szczęśliwy ale od ciebie jako pismaka można wymagać trochę więcej a okazuje się że nie po trafisz albo nie chcesz ocenić KONKRETNYCH działań chociażby tych które wymieniłem radny jest tylko częścią 31 osobowej grupy klub radnych Od Nowa to tylko 5 osób większość w radzie miasta ma koalicja SLD i NRS która przegłosowuje wszystko tak jak chce także w sprawach o których napisałem wcześniej PO często także przyłącza się do tej grupy jedynie PiS pozostaje także w autentycznej opozycji mogą robić rzeczy niewielkie mogą upubliczniać nieprawidłowości i pilnować aby były konsekwencje zmiana tego jest możliwa za 2 lata tak wygląda demokracja w naszym wydaniu a marzenia o wielkim wielorybie już były wielki wieloryb połknął cały plankton polityczny dyktował życie milion ludzi w tym naszym rodzicom nie będę pisał co jeszcze robił bo to nie miejsce i okazja do tego ale nazywał się w uproszczeniu komuna i ślady tego wieloryba są we wszystkich nawet nas młodych oczekiwałem od ciebie pismak konkretów a ty napisałeś jak pisma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: o studencie IP: 80.51.242.* 12.09.04, 16:07 Widzisz, Studencie, dyskusja o domniemanych czy autentycznych sukcesach Od Nowy byłaby dla Ciebie pewnie bardzo zajmująca. Broniłbyś jak lew (albo lwica) swoich osiągnięć w Radzie, która zasłynęła już z tego, że nic szczególnego nie robi. Przypomninam Ci jednak, że rozmawiamy o miejscu polityków w świadomości mieszkańców miasta. O tym, jak są postrzegani, czego się od nich oczekuje, jak bardzo orientują się w sytuacji zwykłych Szczecinian. Nie rozmawiamy o sukcesach lub porażkach Od Nowy i jej możliwościach decyzyjnych. Założę się, że Twoje domnienane sukcesy i działania na rzecz miasta bardzo dosadnie i różowo przedstawisz nam przed wyborami za 2 lata. Będzie tego cała długa lista (pewnie przedstawiona w formie haseł - tak, jak zdarzyło Ci się to zrobić powyżej), która po odcedzeniu propagandy może bardzo różnie wyglądać. Zostawmy to. Pamiętaj tylko, że to Ty masz obowiązek udowodnić nam: zwykłym Szczecinianom, pismakom etc., że cokolwiek robisz. Mnie nikt nie będzie weryfikował z sukcesów. Przy okazji, powiedziałeś dokładnie to, czego się spodziewałem - nie mamy możliwości, bo nie rządzimy. Ich jest więcej, oni mają władzę, my możemy tylko krzyczeć. Więcej możemy zrobić dopiero za 2 lata. No, dobrze, ale przecież nikt Wam nie da władzy za 2 lata, jeżeli do tej pory będziecie tylko biadolić, że nic nie możecie zrobić. I na koniec: plankton vs. wieloryb. Tak łatwo niedoceniać zwykłych ludzi. Przypomninacie sobie o nas dopiero przed wyborami. Traktujecie nas jak tępą tłuszczę do urabiania. Tymczasem udział w referendum to była świadoma decyzją kilkudziesięciu tysięcy Szczecinian. To nie był bezrozumny owczy pęd; nikt tu nikogo nie zastraszał; nie stosowano stalinowskich metod. Tego właśnie nie dostrzega ekipa Czesnego. Oni myślą, że to była jakaś drobna burda. Taka ruchawka, jak za komuny. Dlatego lekceważą Szczecinian. Wy, Od Nowa, powinniście jednak wyraźnie dostrzegać, że w ostatnim czasie wyraźnie wzrosła świadomość proszczecińska mieszkańców. Ludzie chcą zmian. Chcą by wreszcie ktoś zaczął się przejmować losem Szczecina. Głosowanie w referendum było dowodem troski o los miasta. Bardzo wyraźnym. W połączeniu z desperacją, wkurzeniem na durne pomysły magistratu, kupczenie ziemią, polityczne szachrajstwa, układy i układziki - to się skończy wymiataniem. I nikt nie będzie pytał, czy mieliście większość w Radzie, jaka była koalicja, kto co przegłosowywał, kto przyłączał się do jakiej grupy i kto był w realnej opozycji. Wyjdź Studencie z sali sesyjnej na ulice miasta, bo chyba spędzasz tam zbyt wiele czasu. Tracisz poczucie rzeczywistości. Już starożytni wiedzieli, że demokracja nie polega na kiszeniu się we własnym politycznym sosie, lecz przebywaniu wśród zwykłych ludzi. I jeszcze drobna uwaga odnośnie pismaków: nie spodziewaj się, że każdy pismak będzie się zajmował specjalnie Twoją Od Nową. Nie jesteśmy dla Was, lecz dla zwykłych Szczecinian. Dokładnie tak samo, jak Wy. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak W kwestii formalnej IP: 80.51.242.* 12.09.04, 16:36 W kwestii formalnej. Zapewne uważasz, Studencie, że Od Nowa dokonała szeregu niezwykle skutecznych działań i może się pochwalić mieszkańcom Szczecina kilkoma autentycznymi sukcesami. Wobec tego proponuję Wam zwołanie konferencji prasowej i przedstawienie tych konkretów. Chętnie przyjdę na taką konferencję i napiszę o tym. Tylko przestrzegam publicznie: jeżeli okaże się, że nie macie nic do powiedzenia ponad to, co przeczytałem w Twoich wypowiedziach, to daj sobie spokój i zajmij się przekuwaniem tych szumnych działań na medale. Bo musisz wiedzieć, że ludzie postrzegają sukcesy polityczne z innej perpsektywy, niż politycy. A my, pismaki, mamy obowiązek informować czytelników o tym, co jest istotne z perpektywy normalnego Szczecinianina. Dla przykładu: złożenie wniosku czy interpelacji o coś tam, nie jest hitem dnia. Rozpatrzenie interpelacji też nie jest. Hitem jest definitywne rozwiązanie interpelowanej sprawy na korzyść mieszkańców miasta. Zdaniem Szczecinian, rzecz jasna - nie polityków. Z utęsknienie będę oczekiwał zaproszenia na przełomową dla Od Nowy konferencję prasową. Pozdrawiam serdecznie, pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: W kwestii formalnej 12.09.04, 19:55 wiesz co a może to ty zaproponuj szefom klubów radnych żeby zaprezentowali co zrobili przez te dwa lata może raz niech pismaki napiszą coś pozytywnego z nie tylko same sensacje ale o wszystkich radnych a jak nie będzie co pisać to niech pismaki napiszą co zarobili radni w innych miastach a jak tam też okaże się że w rozumieniu pismaków nic nie zrobili to niech pismaki napiszą co radni powinni zrobić ale konkretnie a nie dyrdymały w rodzaju powinni tak zrobić żeby było dobrze i taka zabawa na teraz pismaku wymień jedną rzecz jaką mogliby zrobić radni w Szczecinie ale nie zapominaj o realiach czyli o tym że radnych jest 31 są 3 kluby i kilku niezależnych a więc nie pisz że mogliby wybudować halę widowiskowo sportową bo jest to nierealne rozdziel zadania prezydenta od zadań radnych i napisz konkretnie a jak się rozpędzisz to możesz też napisać co zrobiło PO PiS LPR Samoobrona i pozostali parlamentarzyści konkretnie i co parlamentarzyści mogliby zrobić bo pismnak powinien jasno rozgraniczać władzę prowotwórczą od władzy rządzącej chyba że rozróżnia i tylko tak się droczy Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: W kwestii formalnej 12.09.04, 19:57 i jeszcze jedno srtasznie dużo piszesz czy nie mógłbyś trochę uprościć wypowiedzi jak napisałeś o przekrętach przy przetargach na oczyszczlnię ścieków to było konkretnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: W kwestii formalnej IP: 80.51.242.* 12.09.04, 21:45 Konkret. Radni Miasta Szczecina mieli historyczną okazję zdecydować o referendum w sprawie odwołania prezydenta Mariana Jurczyka. Pamiętam, z jakim napięciem czekaliśmy na Waszą decyzję. Gdyby przeszło referendum na wniosek Rady, tym jednym posunięciem zmienilibyście diametralnie wizerunek szczecińskiego radnego. Na jednej szali - dobro miasta; na drugiej - stołki w Radzie. Zdecydowały stołki. A mogliście udowodnić nam, że jednak wykonujecie swoją robotę. Gdyby wówczas zapadła inna decyzja, konkretni ludzie z konkretnych ugrupowań nie byliby dziś planktonem politycznym. Wyraźnie wyróżnialiby się na tle całej tej menażerii. Ja wiem, że Od Nowa była wówczas za wnioskiem. Pamiętam doskonale, jak bardzo pomstowaliście potem na SLD i innych, którzy głosowali przeciw. Ale to nie chodzi o to, co ja pamiętam. Nie o to chodzi, że potem pomstowaliście i wskazywaliście wszystkim winnych. Zwykły Szczecinianin otrzymał prosty i bezlitosny sygnał, że radni się skompromitowali. Widząc, co się dzieje na mieście, uwikłali się w wewnętrzne rozgrywki i nie zaryzykowali stołków. Zostawili sprawę w rękach zwykłych ludzi. Umyli ręce. Udowodnili, że są niepotrzebni. W kluczowej sprawie, po prostu dali ciała. Nie potrafili się porozumieć w tak niezwykle istotnej sprawie dla miasta, jak odwołanie Mariana Jurczyka. To jest konkret, Studencie. Miażdżący konkret. Gadanie, że to były głosy SLD i kogoś tam jeszcze, a my chcieliśmy dobrze - to są dyrdymały. Tylko dziecko tłumaczy się, że to nie ja - to on. Takie tłumaczenia na tym poziomie są żenujące. Może jeden Litwiński miał odwagę przyznać się do porażki. Liczyliśmy na Was, a Wy nas zawiedliście. Pamiętam, jak nam było przykro. Pamiętam, co mówili ludzie - mówili: tego się można było po nich spodziewać. Przykro mi, taka jest rzeczywistość. Są chwile, gdy ma się szansę. Tę jedną jedyną. Nie ma drugiej. Wy swoją już mieliście. Gdybyście ją wykorzystali, bylibyście dziś po stronie wieloryba, a plankton pozostałby w magistracie. I proszę mnie dobrze zrozumieć: wciąż nie rozmawiamy tylko o Twojej Od Nowie. Rozmawiamy o relacjach wieloryba z politycznym planktonem, skonkretyzowanych - na specjalne życzenie (bo rozróżniam) - do Rady Miasta, Twojego terytorium występowania. Przynajmniej ja o tym do Ciebie rozmawiam :))). A tak na marginesie: Chyba już nikt nie ma wątpliwości, z kim sobie tutaj dyskutuję :))). Pozdrawiam wciąż serdecznie pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: W kwestii formalnej 12.09.04, 22:06 dyskutujesz ze studentem1 a zastanawianie się kto czai się za nickami nic nie daje jedni pomawiają drugich każdy każdemu przypina łatkę i daje coś do zrozumienia takie małe macanko a co do odwołania Mariana Jurczyka to coś ci się pismak pomieszało rada miasta nie ma możliwości odwołania prezydenta to wynika z zapisów prawa radni mieli zadecydowć tylko o tym czy referendum będzie przeprowadzone na wniosek rady miasta czy przez zbieranie odpowiedniej ilości podpisów wśród mieszkańców faktycznie radni z SLD i NRS nie chcieli podjąć takie uchwały ale nie mogli odwołać Mariana ten zarzut jest więc bezsensowny może jeszcze coś masz jakieś konkretne propozycje działań dla radnych KONKRETNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: W kwestii formalnej IP: 80.51.242.* 13.09.04, 01:25 No pewnie, że sami byście Mariana nie odwołali. Nikt nie oczekiwał od Was tego, co niemożliwe. Ale moglibyście wówczas udowodnić, że potraficie się wznieść ponad polityczne gierki. Moglibyście zaryzykować stołki. Sygnał od Waszych wyborców był jednoznaczny - zróbcie wszystko, co w Waszej mocy, by Pana Prezydenta powieźć w siną dal. Cóż, nie zrobiliście nic. Bo po co, skoro i tak ludzie zbierają podpisy. Tylko, że w ten sposób ludzie udowodnili Wam, że nie jesteście potrzebni. A Wy udowodniliście, że nie macie możliwości, by się na coś przydać. Niektórzy z radnych zaangażowali się w referendum. Wiemy, którzy i szanujemy to. Inni w tym czasie dużo krzyczeli i promowali swojego kandydata na prezydenta. Cóż, to wciąż ta sama historia, Studencie: wieloryb vs. plankton. Mam też konkretną propozycję dla Rady. Skoro tak ciężko tam cokolwiek zrobić; skoro nie ma porozumienia; skoro przedstawiciel Od Nowy biadoli nad beznadziejnym szczecińskim wydaniem demokracji - rozwiążcie się. Nie ma sensu tego ciągnąć. Oszczędźcie nam Waszych biadoleń, gierek, podchodów. Może przyjdzie ktoś skuteczniejszy. Rozwiążcie się. To chyba możecie? pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: W kwestii formalnej 13.09.04, 06:54 po pierwsze nigdy nie twierdziłem że jestem przedstawicielem OdNowy nie śmiałbym nawet jestem jawnym zwolennikiem potrafię jasno to określić możesz zaproponować radzie aby rozwiązała się ale to nic nie zmieni utopijny wieloryb nigdy juz nie połknie planktonu wieloryb zdechł a morze jest dla wszystkich natomiast pytałem się ciebie co KONKRETNIE w ramach swoich kompetencji może zrobić ta lub jakakolwiek inna rada miasta mnie nie chodzi o tych czy innych radnych tylko zwyczajny układ demokratyczny gdzie w radzie miasta są radni wyłaniani na podstawie określonej ordynacji wyborczej ty ciągle pismak wracasz do politykowania a ja pytam o konkrety może masz przykłady w innych radach miasta a może sam cos wymyślisz a może niektórzy radni coś robią w ramach swoich kompetencji tylko pisacy nie potrafia odróżnić kompetencji ray od prezydenta i tak to przedstawiają zadają pytanie co ci radni zrobili i mają rację nic nie zrobili bo robić może ten kto ma władzę a dzięki temu kompetencje i instrumenty jeżeli się mylę to wyprostuj to bo inaczej będzie to tylko demagogiczne biadolenie nad wszystkimi bez wchodzenia w szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: W kwestii formalnej IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 07:15 Skoro radny nic nie może , a to wynika z Twojego postu to do jasnej anielki za co bierze kasę ? Pismak ma rację - odpowiedzialność i uczciwość nakazuje samorozwiązanie .Obawiam się jednak ,że tych cech wsród radnych jak na lekarstwo.A moje marzenie to rada 10-12 osobowa , bez uzależnień politycznych . Dwunastka mądrych i odpowiedzialnych ,jeżeli nie będzie musiała służyć partii z pewnością się dogada.Wy niestety chcąc istnieć przekładacie interesy partyjne nad interesy miasta.Ale to dotyczy i tych co rządzą krajem.Dzięki partiom zaistnieliście i im słuzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: W kwestii formalnej 13.09.04, 08:16 masz rację zgadzam się że radni przdkładają interesy partyjne nad interesy miasta i tez mam o to do nich żal co już wielokrotnie wyrażałem i też popieram wniosek o samorozwiązanie może nawet niech forumowicze wyrażą to dosadnie i skierują taki wniosek do rady miasta tylko jestem realistą ordynacja wyborcza zakłada że w Szczecinie liczba radnych to 31 i tak więc po następnych wyborach będzie ich 31 więc apel nalezy skierowac do parlamentu natomiast ja chciałbym zapytać pismaka co chciałby aby radni zrobili poza uchwalaniem budżetu w którym jasno widać rozdawnictwo partyjne i planów zagospodarowania przestrzennego w których widać to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Re: W kwestii formalnej IP: *.ksiazat.v.pl 13.09.04, 08:21 rada miała świadomość, że w razie przegranej traci stołki. dlatego wycofała sie z tego pomysłu. niektórzy jej członkowie widząc wahanie pozostałych, celowo głośno optowali za uchwaleniem pomysłu referendum, wiedząc dokładnie że do uchwalenia tegoż nie dojdzie. jednakże stawia ich w sytuacji jako jedynych sprawiedliwych w tej trudnej, niewdzięcznej, miernie wynagradzanej pracy z której to, jak powiedział janik wyżyć się nie da. pozdrawiam serdecznie! mp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: W kwestii formalnej IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 09:30 Rada miała świadomość ,ale swiadomości coraz częściej brakuje prezydentowi i jego ekipie . On także dobrze nie służy miastu i nie jest wytłumaczeniem tego brak swiadomości, co częste u prezydenta. Przykładem brak świadomości przy budowaniu altany , czy też udostępnianiu dokumentów dla prasy.( Patrz inne wątki). Dlatego też uważam że powinien być odwołany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Re: W kwestii formalnej IP: *.ksiazat.v.pl 13.09.04, 09:45 znowu altanka? musiało zaboleć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez w kwestii Re: W kwestii formalnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 09:50 jestwś na bezrobociu, czy marnujesz czas przeznaczony na pracę Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: pytanie do studenta1 13.09.04, 15:20 ja na US, wiec chyba sie nie znamy, chociaz... Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: pytanie do studenta1 13.09.04, 16:34 może się znamy bywam na spotkaniach na politologii ale bliżej przyglądam się polityce lokalnej gdzieś od roku wcześniej byłem na spotkaniach kilku młodzieżówek waszej też ale jakoś nie mam ochoty podporządkowywać się grupie poza tym zgadzam się z pewnymi punktami programów niektórych partii i tak jak wcześniej napisałem cenię sobie niektórych polityków tylko trudno byłoby to zebrać do kupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykladowca bywajac tu i tam... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.04, 12:59 Student1 duzo czesciej niz wsrod studenckiej braci bywa na golfie na Binowie. Smiem twierdzic, ze w gronie szczecinskich biznesmenow latwiej scigac macki korupcyjnej osmiornicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: bywajac tu i tam... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 13:07 dalibóg,rozpoznali ją! Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: bywajac tu i tam... 21.09.04, 13:34 nie gram w golfa i nie bywam w Binowie szczerze mówiąc to nigdy nie byłem to zabawa nie dla mnie chroniczny brak kasy zostaje rower i tenis ale może kiedyś ale tak właściwie to o co chodzi co komu do mojego sportowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykladowca co komu do sportu? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.04, 09:07 a po co radnej czysto populistyczna walka z ukladami szczecinskimi jesli podczas weekendu w ukladach tych ona partycypuje... chociazby przez wspolne sportowanie. Ps. z tym tenisem to juz pseudostudencie przegieles... rozumiem, ze tam dzieci mozna spotkac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: co komu do sportu? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.09.04, 11:00 w tenisa studentka słabiutka,ale na rowerze i owszem,nawet często.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: bywajac tu i tam... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.09.04, 10:58 jaki brak kasy,studentko?przecież niedawno,na tym forum wyśmiewając i obrażając absztyfikanta,podkreślałaś,jak ci się dobrze powodzi.a co do binowa,to gratulacje!podobno pan marek poprawił ostatnio uderzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Te zdjęcie... IP: 213.155.169.* 28.09.04, 07:11 Czytywałam posty studenta 1 i podzielałam podejrzenia części forumowiczów, że jest to pewna radna. Moje wątpliwości wzbudzało jednak: - po pierwsze - słownictwo, nijak nie pasujące do wykształconej kobiety, nawet piszącej anonimowo, - po drugie - lobbowanie za Pogonią, bo wydawało mi się, że owa radna jak wiekszość kobiet niezbyt interesuje się piłką i na mecze nie chadza. A dzisiaj czytając Głos Szczeciński o mało nie zakrztusiłam się własną kawą , widząc zdjęcie radnej z pogoniarskim szalikiem. No i to znamienne milczenie studenta1 w czasie trwania obrad Rady Miasta. Dołączam się zatem do przekonanych, że student1 to ..... Tylko to słownictwo... No cóż, widocznie przekonanie , że działa się anonimowo odkrywa prawdziwe oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Te zdjęcie... IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.09.04, 13:55 Student 1 - i wszystko jasne www.glosszczecinski.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040928/MAIN/40928004 Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Te zdjęcie... 28.09.04, 14:02 zdjęcie niezłe wiedziałem że moi radni zagłosują za Pogonią i dziękuję im za to a wszystkich tych których ogarnięci bezdenną hipokryzją pupile krygowali się i udawali zatroskanie o stan kasy miasta serdecznie pozdrawiam obgryzacie teraz pazury ze złości i nie pozostaje wam nic innego jak strzelać na oślep co z wielką satysfakcją wykazuje wam na każdym kroku nietrafiony niezatopiony aktywny na forum student1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alkohole Swiata Baba to ZWS.Przegrana i skompromitowana inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:14 Sporo zolci na tym Forum wylewaja roznego rodzaju nieudane, byle inicjatywy samorzadowe. Baba jest z Zachodniopomorskiego Stowarzyszenia Samorzadowego ( Chrobrowski, Zalewski, Sarosiek itd, co to teraz robi ? ). Poniewaz jedynym ugrupowaniem,ktore odnioslo jakikolwiek sukces (mniejszy czy wiekszy) w ostatnich wyborach jest Od Nowa, to "przegrani" po odbyciu kilkudziesieciu spotkan z haslem : "Nasze bedzie zwyciestwo !" przed wyborami i po zdecydowanym odrzuceniu ich przez wyborcow wyladowuja sie na tych , ktorym sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Baba to ? IP: 217.153.79.* 28.09.04, 19:44 Czuję się szczególnie wyróżniona przez Alkohole Świata. Tylko nie wiem kim jestem - Chrobrowskim, Zalewskim czy Sarosiekiem ? Który z nich jest najbardziej kobiecy ? A może więcej we mnie mężczyzny niż mi się wydaje ? Próbuj dalej - może odgadniesz, aczkolwiek trudna to zagadka, bo nigdy nie kandydowałam ani w wyborach samorządowych, ani też parlamentarnych. No i nie przynależę do żadnego ugrupowania partyjnego. Baba - wyróżniona, a jakże. Odpowiedz Link Zgłoś