Dodaj do ulubionych

Komentarz Wojciecha Jachima

28.09.04, 22:52
widzę że pan redaktor dał się też wciągnąć w dyskusję o pierdołach
szkoda że tak żarliwej oceny zabrakło po rzeczowych i dramatycznych
wypowiedziach przedstawicieli elit szczecińskich na wyjątkowej sesji rady
miasta o katastrofalnej sytuacji w mieście i powiązaniach prawie mafijnych
jakie tym miastem rządzą
czyżby pan redaktor także dał się omotać ludziom którym zależy aby dyskusja o
pierdołach zdominowała to miasto i jednocześnie tworzyła zasłonę dymną na to
co jest niebezpieczne dla miasta
dziwię się bo pan redaktor zachowywał zwykle czujność obywatelską nie móiąc o
dziennikarskiej
Obserwuj wątek
    • andrzej_lepper Re: Komentarz Wojciecha Jachima 28.09.04, 23:06
      Zgadzam sie z radna jacyna vel studentem1. Zapraszamy do Samoobrony! Ten kraj
      jest nasz i wasz, nie damy bic sie w twarz.
      • student1 Re: Komentarz Wojciecha Jachima 28.09.04, 23:28
        pocałuj mnie w dupę
        a do admina prośba
        proszę nie wycinać tekstu
        już Wańkowicz bronił pięknego słowa dupa
    • ciotka_matylda Re: Komentarz Wojciecha Jachima 28.09.04, 23:28
      brawo student(ko), atakujac media jeszcze zaden polityk nie wygral
      • student1 Re: Komentarz Wojciecha Jachima 28.09.04, 23:40
        jestem studentem i mogę atakować i media i durniów
        podtrzymuję moje zdziwienie co do komentarza pana redaktora
        każdy ma prawo mieć swoje zdanie
        ale w sposób kulturalny można z tym zdaniem polemizować
        nawet jeżeli jest to polemika soczysta w treści i formie
        natomiast nienawidzę chamskich ataków
        i takie teksty będę tępił z całą ostrością klawiatury
        • blackexit Re: Komentarz Wojciecha Jachima 28.09.04, 23:44
          student1 napisał:

> jestem studentem i mogę atakować i media i durniów

zaatakuj odnowe.
          pozdrawiam black
        • Gość: Baba Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: 217.153.79.* 29.09.04, 04:18
          Czy dobrze rozumiem, że owym kulturalnym sposobem polemizowania są Twoje -
          studencie1 wypowiedzi w tym wątku ?
          Hm... Chyba jednak z polemiką i kulturą nie ma to nic wspólnego.

Baba- zaskoczona poziomem kulturalnej polemiki
    • blackexit Re: Komentarz Wojciecha Jachima 28.09.04, 23:42
      student1 napisał:

> widzę że pan redaktor dał się też wciągnąć w dyskusję o pierdołach

radna dala faciowi 1 mln zl i mowi ze to pierdoly. no to jest mozliwe tylko u
      nas. teraz poucza dzinnikarzy niedlugo oglosi sie napoleonem. pozdrawiam black
      • student1 Re: Komentarz Wojciecha Jachima 28.09.04, 23:49
        pocałuj mnie w dupę
        i ponowny apel do admina o usankcjonowanie wyrazu dupa
        a dla wyjaśnienia
        oczywiście jest to tekst w przenośni
        jak nie wyłoży się kawa na ławę różnym mało świecącym to nie zrozumieją
        • blackexit Re: Komentarz Wojciecha Jachima 28.09.04, 23:52
          student1 napisał:

> pocałuj mnie w dupę

radnej odwalilo na maksa. pozdrawiam black
    • andrzej_lepper student1 jest calkiem sexy 28.09.04, 23:56
      www.glosszczecinski.com.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=GS&Date=20040928&Category=MAIN&ArtNo=40928004&Ref=AR&MaxW=580&title=0
      • Gość: ten co wyjechal mniam IP: 193.110.99.* 29.09.04, 10:11
        faktycznie apetyczna ta studencina. Zeby jeszcze była tak roztropna jak ladna.
        ehh...
    • Gość: Nico Krezusi na zasiłku? IP: 212.14.11.* 29.09.04, 07:30
      Mnie ten milion wcale nie dziwi, w końcu Pogoń zawodowy klub piłkarski jest
      wielką wartością promocyjną dla miasta a więc wypadałoby aby raz na 10 lat także
      coś od tego miasta otrzymała. No tak a oddłużenie szpitala miejskiego to jest
      ok, prawda to te wspomaganie najbiedniejszych. Dodam jeszcze, że kibice Pogoni
      także płacą podatki i może życzą sobie aby pieniądze szły przykładowo na ich
      klub - przecież nie ma w tym nic dziwnego, w takim Lubinie pomimo tego, że
      zespół piłkarski jest jednym z najbogatszych w Polsce miasto umożliwia klubowi
      prowadzenie giełdy samochodowej - ciekawe czy tam w dodatku lokalnym także red.
      Gazety są przeciwko?
      • Gość: Baba Re: Krezusi na zasiłku? IP: 213.155.169.* 29.09.04, 08:35
        Myślę, że kibice Pogoni w przypadku konieczności korzystania z pomocy medycznej
        wybiorą szpital zamiast drużyny piłkarskiej.
        Szanowny Nico, ze szpitali nie korzystają jedynie najbiedniejsi, korzystają
        wszyscy.
        Mnie ten milion wielce dziwi, bo pan Ptak podpisując w ubiegłym roku umowę z
        Miastem na korzystanie ze stadionu ustami Czesnego mówił, jakie to ma
        możliwości finansowe utrzymywania drużyny piłkarskiej w I lidze, i że chce to
        swoje marzenie realizować , i że od miasta nic nie chce poza udostępnieniem mu
        stadionu, bo bez kibiców nie można zbudować zespołu na wysokim poziomie. No i
        jeszcze chciał zobowiązania do przygotowania stadionu do wymagań PZPN ( tu mogę
        się mylić, co do czyich wymagań, bo nie znam obowiązujących w tej materii
        zasad).
        Tak się składa, że płacąc podatki nie mamy możliwości wybierać na co będa
        przeznaczone. Wydatkowanie środków publicznych regulują ustawy, a nasz
        (płacących podatki) wpływ na zapisy ustawowe jest w istocie rzeczy iluzoryczny.
        Jeżeli zatem ustawy dopuszczałyby finansowanie wprost klubów sportowych
        zajmujących się sportem profesjonalnym to przekazanie jakichkolwiek pieniędzy
        spółce pana Ptaka nie budziłoby moich zastrzeżen, mimo, iż mało piłka nożna
        mnie obchodzi.

Baba - jednak zdziwiona.
      • blackexit Re: Krezusi na zasiłku? 29.09.04, 22:52
        Gość portalu: Nico napisał(a):

> Mnie ten milion wcale nie dziwi, w końcu Pogoń zawodowy klub piłkarski jest
        > wielką wartością promocyjną

jest bo co bo juznas wypromowala a moze potencjalnie wypromuje? moze bedzimey
        dofinansowywac tez inne firmy z regionu. ta daje zatrudnienie 30 osobom a
        produkt jaki oferuje jest bardzo kiepskiej jakosci za co wiec zaplacono minimum
        1 mln zl?

No tak a oddłużenie szpitala miejskiego to jest
        > ok, prawda to te wspomaganie najbiedniejszych.

to miejski szpital nie ptaka ani czesnego nie wiem ile razy trzeba ci
        powiedziec zebys to zakumal. jest tez znaczna roznica miedzy szpitalem a
        kopaniem pileczki.

Dodam jeszcze, że kibice Pogoni
        > także płacą podatki i może życzą sobie aby pieniądze szły przykładowo na ich
        > klub

miasto nie moze dofoinansowywac prywatnych firm jak kolega che to niech
        przeleje ptakowi swoje dochody w calosci od moich pieniedzy wara!
        pozdrawiam black
    • zaczepialski student(ko) ja w sprawie tej dupy :-))) 29.09.04, 08:29
      na pieszczotę to trzeba sobie zasłużyć a ty a propos dupy zasłużyłeś(aś) jedynie na porządnego KLAPSA. Widzę że juz czas na budyń hormonalny bo wizja zbliżającej się jesieni najwyraźniej podnosi ci poziom agresji
    • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:33
      Tak jest panie red. nacz. Po co nam I liga, co to ma obchodzić radnych, że
      diesiątki tysięcy Szczecinian i mieszkańców województwa identyfikuje się z tym
      klubem. I zaorać stadion - IV liga może grać na Bandurskiego, a utrzymanie
      stadionu przecież tyle kosztuje - szkoda na to kasy. Opisujecie jaka głęboka
      prowincja to nasze miasto i jednocześnie jesteście orędownikami totalnej
      prowincji futbolowej
      • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:34
        Jak się identyfikujesz to płać. Nie widzę problemu.
        • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 29.09.04, 20:10
          Jk się nie identyfikujesz to milcz, bo ani ty nie płacisz ani ja nie płacę,
          tylko popieram tę decyzję, tak jak dziesiątki tysięcy kibiców.
          • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:18
            Oświeć mnie bracie i napisz kto zapłaci?
            • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 29.09.04, 20:46
              poprosiłem cię byś milczał, ale skoroś taki ciemny... zapłacą samochodziarze z
              giełdy, bo to właśnie wpływy z tej działalności twoi idole zabrali Pogoni parę
              lat temu i momo obietnic aż do tej pory nie dali nic w zamian
              • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:48
                A giełda to czyja? Twoja?
                • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 29.09.04, 20:51
                  Słuchaj Jachim, była Pogoni i przestała być, a teraz znowu coś z niej skapnie
                  tym, którym ją kiedyś zabrano
                  • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:54
                    Słuchaj Stefek. Nic nie rozumiem. Przestań pić i wyjaśnij co jest grane.
                    Coś bełkoczesz o kapaniu. Nic nie kumam.
                    • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 29.09.04, 20:57
                      OK. Debil by coś skumał, a ty nie. Argumentów zabrakło?
                      • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:01
                        Jakich argumentów ? Co ty pleciesz Stefek. Podpowiedz mi jak z tą giełdą. Twoja
                        czy nie twoja. I z tym kapaniem bo nie rozumiem. Słowo daję. "Pogoń przestała
                        być a teraz coś kapie" - nie kumam bracie. Możem debil?
                        • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 29.09.04, 21:08
                          Wróć jeszcze raz, przeczytaj powoli, bo ja pisałem powoli i może coś skumasz, a
                          jak nie, to faktycznie możeś ułomny, a giełda teraz Pogoni (w 45%)!i bardzo
                          dobrze
                          • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:15
                            Stefek,
                            Przeczytałem i nic nie znalazłem. Dalej nie wiem co z giełdą. Twoja była a
                            teraz Pogoni w 45%, czy dalej twoja i Pogoni w 45%?
                            Nie wiem czy piszesz powoli, wiem że niewyraźnie bo nic nie rozumiem.
                            I z tym kapaniem też nie znalazłem. Więc o co chodzi? Co kapie? Pogoń?
                            • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 29.09.04, 21:26
                              Była Pogoni w 100% a potem twoi kumple ją zabrali dla siebie, nie dla ciebie
                              ani nie dla mnie - dla siebie. Pamiętasz, że tak było, czy może teraz się
                              dowiadujesz? Teraz Pogoń będzie z niej miała 45%, kumasz? Dużo mniej niż
                              kiedyś,dobre i to ale tobie to nie pasuje, bo taką przyjeliście linię w GW.
                              • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:38
                                Coś Stefek pokręciłeś.
                                Giełda była miasta podobnie jak klub Pogoń.
                                Potem sprzedali klub a giełdę zostawili zobie (w mieście).

Teraz zaś stało się coś niesamowitego.
                                Ano Stefek z miejskiej giełdy, czy raczej targowisk (tu znowu namieszałeś, ale
                                wybaczam) radni naszego miasta oddali wpływy w wysokości 45% dla klubu
                                szemranego gościa który nawet u nas nie mieszka?
                                Paranoja jakaś. Nie sądzisz?

Ale to nic Stefek. Powiem więcej.

Pojawiają się na forum goście od tego szemranego i każą mi i innym siedzieć
                                cicho. Żeby nikt się nie dowiedział.
                                Niesamowite nie? Mają tupet!
                                Bo w tym samym czasie w szpitalach umierają moi współmieszkańcy bo nie ma na
                                leki i sprzęt, biedaki chadzają po śmietnikach bo nie ma pracy, budynki się
                                walą bo Gmina kładzie lachę na remonty a moje dzieciaki nie mają gdzie jeździć
                                na rowerze bo miasto nie przeznaczyło złotówki na ścieżki rowerowe w przyszłym
                                roku.

Mógłbym jeszcze długo wymieniać co jeszcze jest do zrobienia ale nie to jest
                                najważniejsze.
                                Najważniejsza jest bezczelność tych kiboli.

Na tym kończe i z wyrazami szacunku. Fugazi

• Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 29.09.04, 22:07
                                  Twoje argumenty są na poziomie pisma, które reprezentujesz. Pogoń nigdy nie
                                  była miasta, nigdy. A wpływy z giełdy przez wiele lat pomagały Pogoni.
                                  Potrafisz nazwać Ptaka szemranym facetem jako Fugazi? napisz to samo pod swoim
                                  nazwiskiem w swojej Gazecie. Na pewno masz na to dowody. Nie lubisz, sportu,
                                  piłki, nie dają ci żadnej satysfakcji sucesy Pogoni, nie smucą cię jej porażki -
                                  twoja sprawa, nie musi cię to obchodzić. Ale nie ściemniaj, że wszystko było by
                                  piękne, gdyby nie ta uchwała radnych. To demagogia, czysta demagogia. A ja
                                  jestem tylko kibicem.Też kończę. Cześć.
                                  • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:20
                                    Mylisz mnie z kim innym.
                                    Nie jestem Jachim wiec wale prosto z mostu.

Ja piszę o biedzie, apatki, bezrobociu, brakiem perspektyw i bezprawiu radnych.
                                    A ty o swojej Pogoni.

Poczekamy az trafisz do zadłużonego szpitala i odmówią ci leczenia.
                                    Poczekaj aż cie wyleją z roboty.
                                    Poczekaj az twoje dzieciaki trafią na ulicę.
                                    A twoja chata się rozleci.

Zostana ci igrzyska.
                                    Bez chleba niestety.

• Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 30.09.04, 09:07
                                      Tak Fugazi, odbierz te opłaty targowe Pogoni, a Szczecin stanie się miastem
                                      mlekiem i miodem płynącym. Wszystkie problemy znikną, nie będzie igrzysk -
                                      będzie cheb? zauważyłeś, koleś, że na tej samej radzie radni DALI (nie chodzi
                                      mi o malarza - żebyś zrozumiał) szpitalowi 4 bańki na oddłużenie!! I to mimo
                                      biedy tak w kraju jak i w Szczecinie, która nie ma nic wspólnego z Pogonią.
                                      Jeśli ci się to nie podoba, a potrafisz tylko narzekać i nic więcej, to sę może
                                      przeprowadź. Znajdź sobie miejsce gdzie ci będzie lepiej.
                                      • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 09:27
                                        Trafisz do mnie do szpitala to zmienisz zdanie.
                                        Co do przeprowadzki - tak planuję. Razem z kolegami.
                                        • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.pl 30.09.04, 09:32
                                          To ty dostałeś te 4 bańki od radnych i tak narzekasz, bo ci jeszcze mało? Boże
                                          uchroń mnie od lekarzy defetystów. Dla ciebie każdy pacjent to chyba
                                          beznadziejny przypadek. Super - jedź leczyć gdzie indziej.
                                          • Gość: Fugazi Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 12:36
                                            I znowu pudło Stefek. Jakiś niezbyt domyślny jesteś.
                                            Ja leże w szpitalu i się leczę. Aktualnie na przepustce.
                                            Widzę co sie dzieje. Ile brakuje. Chodzę też po mieście i mi wstyd za taki
                                            burdel i syf. Dzieci pytają o skate-park, o ścieżki. Pod domem widzę żebraków w
                                            śmietniku. W TV jakieś demonstracje kolejnych zamykanych zakładów w Szczecinie.
                                            I czytam potem twoje wypociny o jakimś kapaniu i giełdach, o Pogoni co nie była
                                            miasta a teraz nie jest szemranego.
                                            I nie wiem gdzie sie uchowałeś i z kim przebywasz i co czytasz i gdzie się
                                            kształciłeś.
                                            I wyjawia mi się niezbyt szlachetny facet, który dla swojej rozrywki
                                            poświęciłby radość, szczęście i życie innych.
                                            Przemyśl to sobie.
                                            Na tym kończmy wątek bo szkoda i twojego i mojego czasu.
                                            Pozdrawiam
                                            Fugazi
                                            • Gość: Stefek Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 15:44
                                              Rozczulieś mnie. Zyczę ci powrotu do zdrowia, także psychicznego. Ty widzisz
                                              Szczecin tylko w czarnych barwach, więc znajdź sobie lepsze miejsce, miasto
                                              bogate, szczęśliwe ze ścieżkami itp. Bogate m.in. dlatego bo ma w dupie sport i
                                              ambicje tysięcy ludzi. Albo zabierz ten kawałek wędki, którą radni dali Pogoni i
                                              uczyń z tego miliona zł. Szczecin miastem wszelkiej szczęśliwości, a kibicom każ
                                              pić wino w bramach albo namów ich, by cieszyli się IV ligą. Nie kładź na jednej
                                              szali sytuacji gosp. kraju i tego, że miasto stara się w minimalnym stopniu
                                              wesprzeć piłkę w Szczecinie. To nie fair. I wskaż mi to piękne, bogate miasto w
                                              naszym kraju, to pojadę tam też i jako niezbyt szlachetny facet zostawię tych z
                                              którymi przebywam i z którymi się wychowałem(uchowałem), chociaż chyba nie, bo
                                              to ludzie, którzy chcą coś robić, a nie tylko jęczą jak to jest źle. Kończę,
                                              trzymaj się gościu, zmieniaj świat na lepsze zamiast płakać i narzekać.
      • blackexit Re: Komentarz Wojciecha Jachima 29.09.04, 22:58
        Gość portalu: Stefek napisał(a):

> Tak jest panie red. nacz. Po co nam I liga,

mi osobiscie po nic. ktore to to ma miejsce w lidze? koncowka polskiej I ligiii
        to ok 4 ligii europejskiej.
        pozdrawiam black
    • Gość: Żużlowiec Re: Komentarz Wojciecha Jachima IP: *.espol.com.pl 29.09.04, 22:33
      Zaraz, zaraz.
      jaka dziennikarska czujność?
      Widział ktoś dziennikarza w tym mieście?
      jeśłi tak, to proszę o konkretny przykłąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka