Gość: dziad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:31 Pamietam, dziekuje i mam nadzieje ze szybko stan zdrowia Mistrza ulegnie szybko poprawie czego Mu serdecznie zycze, Panie Walerianie Szczecin czeka na Pana! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wizytka Życzę zdrowia IP: *.teleton.pl 29.09.04, 07:26 Trudno nie pamiętać koncertów szkolnych i moich pierwszych wizyt w filcharmonii. Pan Walerian potrafił wtedy przyciągnąć uwagę sali pełnej 9-12- letnich dzieciaków, które nie koniecznie były zainteresowane muzyką poważną. Robił to z wrodzoną sobie swobodą i poczuciem humoru. Po paru minutach było już cichutko, ale tylko po to, aby za chwilę cała sala pękała ze śmiechu. To wtedy dowiedziałam się jaka różnica jest np. między altówką a skrzypcami. To dzięki Panu, Panie Walerianie pokochałam muzykę, bywałam i bywam na koncertach i każda wizyta w filcharmonii jest dla mnie dużym świętem. Widujemy się czasami na Pogodnie. Kłaniam się grzecznie. A Pan peno się zastanawia co to za kobitka. To ja, ta mała dziewczynka w granatowym fartuszku z wykrochmalonym kołnierzykiem i spadających podkolanówkach. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka filharmoni oczywiście - przepraszam IP: *.teleton.pl 29.09.04, 07:41 Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: filharmoni oczywiście - przepraszam 29.09.04, 08:36 Pan Walerian zatruł mi całe dzieciństwo:-) Do dzisiaj pamiętam wizzyty w filharmonii, raz w miesiącu, we wtorek , w towarzystwie Pani Gmeek. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wigura z SP33 80' Re: filharmonii oczywiście przepraszam IP: 82.145.75.* 29.09.04, 14:58 Też pamietam te wizyty. Do filharmoni prowadzała nas p.GMEREK! :-) Dyrygent był super miał "dwie twarze". Jedną surową "ta z lewej" to wtedy gdy byliśmy głośni niestety, drugą wesołą "ta z prawej".Wizyty w filharminii były super, gorzej z lekcjami muzyki w szkole.... PANIE WALERIANIE ZDROWIA DLA SIEBIE !!! RADOŚCI Z TEGO POWODU DLA WSZYTKICH SZCZECINIAN ! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: filharmonii oczywiście przepraszam 29.09.04, 15:00 Gmerek była świetna. Pawłowski też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Walerian Pawłowski- 100 lat !!! Minimum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:28 Na studiach mielismy tzw "zajecia odchamiajace". Wlasnie On w pieknych slowach i oracjach , inzynierom od pradu czy automatyki opisywal swiat muzyki itp. To byly wspaniale i umilowane zajecia. Trzymam kciuki za zdrowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Walerian Pawłowski- 100 lat !!! Minimum IP: *.nitka.net.pl 29.09.04, 20:45 Panie Walerianie pamietam o Panu wraz z cala moja rodzina zycze szybkiego powrotu do zdrowia.Pana felietony "Walerianowe kropelki" byly tak ciekawe ujmujace oraz oryginale jak batuta ktora prowadzil Pan orkiestre.Szczegolnie to poprowadzenie orkiestry w Bolero Ravela kiedy bisom nie bylo konca.Panie Walerianie umawiam(y) sie na kolejny bis tego oraz innych utworow.Pozdrawiam i zycze zdrowia. Sumienie i slowo czynia czlowieka krolem ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Walerian Pawłowski- 100 lat !!! Minimum IP: 62.233.217.* 29.09.04, 21:38 Proszę podziękować na forum panu radnemu Grzegorzowi Durskiemu wiceprzewodniczącemu Rady Miasta , gdyż to dzięki niemu pan Pawłowski żyje, to radny Durski znalazł nieprzytomnego Pawłowskiego na schodach przy filharmonii i natychmiast sprowadził pogotowie. mam żal do dziennikarzy którzy doskonale wiedząc o tym fakcie, napisali w prasie "jakiś radny" rozumiem że można nie lubić pana Durskiego ale uczciwość nakazuje aby doceniać takie działanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Re: Walerian Pawłowski- 100 lat !!! Minimum IP: *.ksiazat.v.pl 29.09.04, 22:18 razem z żoną, składam panu życzenia szybkiego powrotu do pełnego zdrowia. byłbym nieszczery, nieprzyznając się, że słuchając wspaniałej orkiestry, duchowa uczta jakkolwiek wspaniała, bez pańskiej dyrygentury jest jakby niepełna. pozdrawiam serdecznie! mp. ps. cieszymy się że pan wiceprzewodniczący rady miasta grzegorz durski znalazł się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czsie. panie grzegorzu. serdeczne dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś