Dodaj do ulubionych

CENZURA na Forum GW ???!!!

08.10.04, 08:30
Zauważyłem coś dziwnego...

Przy postach, wpowiedziach na tut. Forum pojawiła się ikonka (link) obok
liknu "odpowiedź", który odsyła wypowiedzi Forumowiczów do moderatora z
tekstem:
SKASUJCIE TEN POST - ZGŁOSZENIE DO MODERACJI
pojawia się po kliknieciu "pakaż treść wszystkich"

Nie wiem jak długo to już funkcjonuje i jak długo byłbym ślepy, gdyby nie
brak TREŚCI przy wypowiedziach m.in. dot. PŻM:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=16449697
O CO BIEGA???
MAMY CENZURĘ??????
ZNOWUUUUU????????
A GDZIE KONTYTUCYJNE PRAWO DO SWOBODY WYRAŻANIA SWOICH POGLĄDÓW???
CO JESCZE NAM WŁADZA OGRANICZYY lub NAKAŻE???
czyżby wracał, w miejsce III RP, PRL-bis ??????
Obserwuj wątek
    • Gość: Forumowicz Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 08:58
      Owszem - jest cenzura na Forum GW - dot. to tematyki - Zalewski i areszt, port
      oraz PŻM. Mam te same doświadczenia. To samo jest na Onecie.
      Podobna cenzura jest od niedawna w portalu www;.bezcenzury.com.pl. Niekorzystne
      uwagi pod adresem Zalewskiego czy resortu skarbu państwa w przypadku PŻM - są
      przez różne "krasnoludki" wycinane.
      Teraz tylko trzeba dojść - kto to robi. Czy GW lub Onet z własnej
      nieprzymuszonej woli po rozmowach typu "wicie, rozumicie", czy też nasze kochane
      "krasnoludki" ze służb przeróżnych, albo co gorsza a takie mam przypuszczenia -
      mamy coś ekstra, poza oficjalnymi strukturami.
    • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 09:07
      ikonka smietnika byla zawsze teraz ma tylko inny ksztalt. w watku o pzm nie ma
      teresci bo nikt ich nie napisal chodzilo komus tylko o podbicie watku. jesli
      jest cos usuniete to jest napisane ze jest usuniete chyba ze to pierwsza
      wiadomosc. zdarza sie to niestety bardzo zadko a usuwane jest za zlamanie
      regulaminu. to prywatne forum na ktorym obowiazuja zasadyu i jesli ktos je
      lamie to jest wyrzucany, i bardzo dobrze zreszta. pozdrawiam black
      • Gość: Forumowicz Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:34
        Black - mijasz się z prawdą, to nie chodzi o ostatni tekst o PŻM - ale o nieco
        wcześniejsze. Np. o Zalewskim, porcie czy PŻM właśnie. Nie pamiętasz, czy Ci
        skleroza wcina szare komórki? Przy okazji powiedz mi np. jak to się dzieje, że
        ludzie z SLD wiedzą z czyjego komputera był wysłany post na Forum GW, też
        "krasnoludki" im powiedziały? Black - jest takie powiedzenie - uderz w stół a
        nożyce się odezwą! Chyba się sprawdziło.
        • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 10:56
          Gość portalu: Forumowicz napisał(a):

> Black - mijasz się z prawdą, to nie chodzi o ostatni tekst o PŻM - ale o nieco
          > wcześniejsze. Np. o Zalewskim, porcie czy PŻM właśnie. Nie pamiętasz, czy Ci
          > skleroza wcina szare komórki?

nie w czytywalem sie w pzm szcerze mowiac. co wycieto?

Przy okazji powiedz mi np. jak to się dzieje, że
          > ludzie z SLD wiedzą z czyjego komputera był wysłany post na Forum GW, też
          > "krasnoludki" im powiedziały?

nie wiem co znaczy wiedza jesli w IP jest napisana instytucja to wiedza zeby
          tego ukinkac proponuej sie zalogowac. sama gw nic sie nei dowie bo musialaby
          wystapic do operatora o udostepnienie i to z apomoca organow scigania na prosbe
          kogos poszkodowanego. cos jak z tym kibolem co to mi grozil smiercia.

Black - jest takie powiedzenie - uderz w stół a
          > nożyce się odezwą!

ze robie za obornce GW? pudlo neistety. jestem tu dosc dlugo i wiem mniej
          wiecej jak to dziala. tylko tyle. pozdrawiam black
    • Gość: XYZ Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: 213.155.191.* 08.10.04, 10:51
      Właśnie zadziałała. Zniknął cały wątek pod tytułem Zdejmowanko. Wątek dotyczący
      usunięcia symbolu Czarnej Struktury z urzędów i odklerowienia państwa. Jak wiać
      nie da się tego zrobić odgórnie. Potrzeba na to pokoleń by ze społeczeństwa
      wypruć takich cenzorów jak moderator tego forum. Zapytuję szanownego pana
      (moderatora), czy lżenie głowy Państwa panu nie przeszkadza? Bo apel odebranie
      władzy takim jak pan, widać przeszkadza bardzo. Nie słyszy pan tego rechotu? To
      historia rechocze z głupców, którzy z wolnością słowa na gębie kneblują tych,
      którzy mają inne zdanie. Ale to dobrze. Pokazujecie kim jesteście na prawdę. W
      końcu ludzie powiedzą: Dość!
      • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 11:00
        Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Właśnie zadziałała. Zniknął cały wątek pod tytułem Zdejmowanko.

i bardzo dobrze bo to jest 59 raz kiedy to sie pojawia doskonale wiesz z ejest
        niezwykle chamskie i wulgarne i dlatego jest usuwane ze wszystkich polskich
        forow. na szczescie. regulamin tego prywatnego forum jest ogolnodostepny jesli
        ktos chce tu pisac to musi go akceptowac nie to dowidzenia panie yxz.
        pozdrawiam black
        • Gość: XYZ [...] IP: 213.155.191.* 08.10.04, 11:06
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • piotr33k2 Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 11:17
            jak sie nie podoba to proponuję na forum trybuny i spokój bedziesz miał .
            • Gość: XYZ Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: 213.155.191.* 08.10.04, 12:17
              Jesteś dowciapny jak kura w trampkach.... buuuuuuuuuuuu ha ha ha...
              • piotr33k2 Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 15:04
                ja sie z gazetą i jej pojeciem rzeczywistości oraz swiata zgadzam ,ty raczej z
                pogladami trybuny wiec o co chodzi z tym oburzeniem ?,ja na stronach czy forach
                trybuny nigdy bym sie nie odnalazł i tym samym nie udawałbym świetego oburzenia
                jak ty tutaj .
                • Gość: XYZ Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: 213.155.191.* 08.10.04, 15:23
                  Skąd możesz wiedzieć o tym co pisze Trybuna, skoro jej nie czytasz? Różnica
                  między toba a mną jest taka, ze ja mam swoje poglądy, ani Trybuny, ani
                  Wybiórczej. Inna różnica jest taka, że ja się potrafię odnaleźć na obu forach.
                  A oburzam się na to, ze na forum Wybiórczej, gazety pełnej frazesów o wolności
                  słowa, stosuje się cenzurę i do tego wybiórczą cenzurę, odpowiadającą linni tej
                  gazety. To mi radziecka Prawdę przypomina
                  • piotr33k2 Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 15:46
                    co ty pleciesz o cenzurze ?gdyby była połowa twoich tekstów nie ujrzałaby
                    światła dziennego dłużej jak minute.
            • Gość: Antyknajak Re: neokomunistyczne myslenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:56
              piotr33k2 napisał:

> jak sie nie podoba to proponuję na forum trybuny i spokój bedziesz miał .

Kiedys za komuny niektorzy mi mowili. Jak sie Panu system socjalistyczny i
              cenzura nie podoba to moze Pan wyjechac z kraju.
          • blackexit [...] 08.10.04, 11:27
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • ja_aska Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 11:50
              mam wrażenie, że możena pisać źle o sld (wszystko) a nie można pisać źle o
              katolakach (zaporzyczone).
              • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 11:56
                ja_aska napisała:

> mam wrażenie, że możena pisać źle o sld (wszystko) a nie można pisać źle o
                > katolakach (zaporzyczone).

sakd to zapozycznie? znwou dazysz do wojny religijnej? po co ci to? co znaczy
                pisac zle? byly posty o jankowskim o rydzyku heniu reklamuje mity i kity i
                nikomu to nie przeszkadza, ale chamstwo powinno byc tepione z cala
                stanowczoscia. co innego jest pisac zle a co jnnego jest pisac wulgarnie. yxz
                podnieca np jak glosno powie penis ale nie wszyscy musza uczesniczyc w tcyh
                jego podnietach. pozdrawiam black
                • Gość: XYZ Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: 213.155.191.* 08.10.04, 12:21
                  Uwierz mi blackuś, że podnieca mnie zupełnie cos innego. Dla mnie słowo penis
                  nie ma takich konotacji. Zrób eksperyment . Napisz Miller to... i Papież to...
                  (w miejsce kropek wpisz jakieś wulgarny epitet) zobaczymy, który post dłuzej
                  się utrzyma.
                  • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 12:26

Napisz Miller to... i Papież to...
                    > (w miejsce kropek wpisz jakieś wulgarny epitet) zobaczymy, który post dłuzej
                    > się utrzyma.

ale po co mi to? po co mam sie bawic w glupka wiekszego niz jestem?
                    pozdrawiam black
                    • Gość: XYZ Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: 213.155.191.* 08.10.04, 12:34
                      To taki eksperyment naukowy. Może nawet Ingobla dostaniesz?;)
                      • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 12:37

> To taki eksperyment naukowy. Może nawet Ingobla dostaniesz?;)

dziekuje postoje. pozdrawiam black
                • ja_aska Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 12:29
                  jesteś cholernym hipokrytą blekuś. w innym wątku źle oceniasz albercika za sam
                  fakt kontaktów z xyz. z facetem który ma tylko inne poglądy polityczne niż ty.
                  jest taka sama różnica między katolikiem a katolakiem jak między politykiem a
                  politykierem. ty w tym momencie zaczynasz przejawiać fobie tych dwóch gorszych
                  podgrup.
                  • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 13:04
                    ja_aska napisała:

> jesteś cholernym hipokrytą blekuś. w innym wątku źle oceniasz albercika za
                    sam
                    > fakt kontaktów z xyz.

nie nie nie ja nie oceniam zle albercika i nie ja mu wybieram kolegow do kufla
                    niech pije z kim chce. zacytowalem slowa niewinnego poety.

> facetem który ma tylko inne poglądy polityczne niż ty.

oj nie tylko.

> jest taka sama różnica między katolikiem a katolakiem jak między politykiem a
                    > politykierem. ty w tym momencie zaczynasz przejawiać fobie tych dwóch
                    gorszych podgrup.

fajnie teraz miedzy zydem a zydolakiem prosze. pozdrawiam black
                    • Gość: Mycha Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:56
                      Blacky - o jakiego tu Żyda Ci chodzi - z dużej litery (narodowego) czy z małej
                      (wyznaniowego)? Poza tym czy z tym "Jude", które mi się natychmiast kojarzy z
                      napisem "Jude raus", jaki można znaleźć na filarach estakady koło portu -
                      mógłbyś dać spokój, bo chyba gdzieś w jakimś tam 4-tym, czy 5-tym do tyłu
                      pokoleniu jakiś Jeszua czy inny Isaac mi się plącze rodzinnie i głupio się czuję
                      czytajać to co wypisujesz.
                      • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 14:10
                        Gość portalu: Mycha napisał(a):

> mógłbyś dać spokój, bo chyba gdzieś w jakimś tam 4-tym, czy 5-tym do tyłu
                        > pokoleniu jakiś Jeszua czy inny Isaac mi się plącze rodzinnie i głupio się
                        czuję czytajać to co wypisujesz.

dokladnie o tym mowie. o glupocie wlasnie. ci wyruszaja z katolami z czarana
                        struktura ktos z inna glupota i konczy sie wzajemna nawalanka religijno-
                        polityczna. mi to sie placze cala masa roznych ludkow po pokoleniach i to mnie
                        bardzo cieszy. pozdrawiam black
                        • ja_aska Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 15:10
                          religie to ty niestety mieszasz w rozmowę. każdą krytykę kk bierzesz osobiście
                          i wrzeszczysz na forum. o polityce już sie boję wspominać
                          • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 15:46
                            ja_aska napisała:

> religie to ty niestety mieszasz w rozmowę. każdą krytykę kk bierzesz
                            osobiście i wrzeszczysz na forum.

1. nie wrzeszcze. 2 to moj kosciol i moja religia mozna to sibie krytykowac
                            mozna nie lubic ale szczegolnie drazniace sa teksty tepo obrazliwe, ktre do
                            niczego poza zaognieniem nie prowadza. a jedynie nakrecaja perwersyjnych
                            starcow. pozdrawiam black
                            • ja_aska Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 12.10.04, 12:19
                              to był mój kościół i była moja religia.
                    • ja_aska bleki 08.10.04, 15:01
                      w twoim przypadku żydofobem
            • Gość: XYZ Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: 213.155.191.* 08.10.04, 12:17

jedne wyraz z tych 2 nie powinien sie pojawic. niestety nasz moderaator nie
              > jest bardzo czujny

Jednak jeżeli chodzi o Czarna Struktuę, to jest czujny nad wyraz...
              • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 12:22

>
                > jedne wyraz z tych 2 nie powinien sie pojawic. niestety nasz moderaator nie
                > > jest bardzo czujny
                >
                > Jednak jeżeli chodzi o Czarna Struktuę, to jest czujny nad wyraz...

mozesz wyjasnic mi co masz na mysli? zapewne kk. mozesz wyrazac sie w sposob
                normalny bez obrazania? czy na zawsze pozstaniesz czerwonym zapijaczonym
                chamem? pozdrawiam black
                • Gość: XYZ Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: 213.155.191.* 08.10.04, 12:38
                  mozesz wyjasnic mi co masz na mysli?

Owszem: kiedy brzydko piszą o nielubianych przez moderatora, ten traci
                  czujność. Gdy brzydko pisza o lubianych przez moderatora, czujność wzrasta.

zapewne kk. mozesz wyrazac sie w sposob
                  > normalny bez obrazania?

Tak, kiedy ty zaczniesz normalny pisac o Sojuszu Lewicy Demokratycznej, bez
                  obrażania. ;) Myślę jednak, że prędzej ja zostane papiezem...;)

czy na zawsze pozstaniesz czerwonym zapijaczonym
                  > chamem?

Juz nie łysym??:)))
                  • blackexit Re: CENZURA na Forum GW ???!!! 08.10.04, 13:06

> mozesz wyjasnic mi co masz na mysli?
                    >
                    > Owszem: kiedy brzydko piszą o nielubianych przez moderatora, ten traci
                    > czujność. Gdy brzydko pisza o lubianych przez moderatora, czujność wzrasta.

mas zjakiekolwiek pojecie co i kogo lubi moderator? sam bulwersowalem sie ze
                    niektore posty kasowane sa zbyt poznomailem co tu duzo moiwc pretensje do
                    moderatora.

>
                    >
                    > zapewne kk. mozesz wyrazac sie w sposob
                    > > normalny bez obrazania?
                    >
                    > Tak, kiedy ty zaczniesz normalny pisac o Sojuszu Lewicy Demokratycznej, bez
                    > obrażania. ;)

prosilem cie juz zebys przytoczyl gdzie wyrazalem sie obrazliwe o sld. chyba
                    nie wtedy gdy przywoluje kolejne wasze przekrety.

>
                    > Juz nie łysym??:)))

lysym? pozdrawiam black
    • Gość: andreas nie jestesmy anonimowi IP: 62.233.223.* 08.10.04, 11:52
      internet niestety, albo stety, nie jest anonimowy. Juz nawet tylko wejscie na
      stronę nie tylko właścicielowi serwera umozliwia zobaczenie które strony
      oglądał, w jakich godzinach, numer IP itd. itp. ale także - co mam na home -
      właścicielowi domeny w ramach tzw. statystyki.
      Stwierdzenie z jakiego komputera dla wprawnych (sa takie programiki) tez to nie
      przysparza zbyt dużych problemów. U mnie akurat mój IP identyfikuje mnie prawie
      natychmiast, jak działam z modemu to trochę więcej roboty, bo wtedy jest
      przydzielany dynamicznie.
      Co do cenzury. Pewnie właściciel forum, tego i innych, otrzymali groźbe że będą
      pociagani do odpowiedzialności za posty i sie przestraszyli. To może nie jest
      jakaś konkretna siła - choc nie wykluczam - ale obawa przed sądem.
      Ja tam sie nie wstydzę moich opinii - no moze niektórych tylko sie wstydzę, ale
      chyba bardziej formy niz ogólnej treści.
      • Gość: andreas Re: nie jestesmy anonimowi IP: 62.233.223.* 08.10.04, 12:04
        popatrzyłem własnie u siebie. No mam wszystko. Ile razy kto był, o której, jaki
        ma system operacyjny, jaka przeglądarka, jakie przeklikniecia, co sciagał ze
        strony... no wszystko to ja jako właściel tylko domeny, a właściel serwera co
        ma? A jak ktos ma taki programik, to nawet ...
        • Gość: fan myie2.com Re: nie jestesmy anonimowi IP: *.home.net.pl / *.home.net.pl 08.10.04, 14:57
          Gość portalu: andreas napisał(a):
          > ma? A jak ktos ma taki programik, to nawet ...

Zapewniam cie że na poziomie serwerów użyteczności publicznej, nie ma czegoś
          takiego jak "jakiś programik". Zawsze się mozna ukryć. Co innego przy
          zagrożeniu globalnym (FBI itp).
      • Gość: H56 nie narzekajcie IP: *.comnet.krakow.pl 08.10.04, 12:20
        bo na żadnym forum tak swobodnie nie można się wypowiadać. Wątek 'zdejmujemy'
        gdyby nie słowa 'gówno ' użyte w stosunku do dwóch symboli organizacji
        totalitarnych tj. krzyża i sierpa z młotem, napewno by został. Ale wulgarny to
        on raczej nie był, trafnie określał problem krzyży w Polsce. W szkole u mojej
        córki w klasach zamiast godła wiszą krzyże. Gdy powiedziałem o tym żonie po
        powrocie ze spotkania rodziców, powiedziała,że więcej do szkoły mnie nie puści,
        bo swoją rozdarta gębą zaszkodzę córce. Uważacie ,że to jest normalne ?
        • blackexit Re: nie narzekajcie 08.10.04, 12:24
          Gość portalu: H56 napisał(a):

> trafnie określał problem krzyży w Polsce.

tylko ciebie moze taki "problem" fascynowac.

W szkole u mojej
          > córki w klasach zamiast godła wiszą krzyże.

domagaj sie powieszenia godla proste?

Gdy powiedziałem o tym żonie po
          > powrocie ze spotkania rodziców, powiedziała,że więcej do szkoły mnie nie
          puści,
          >
          > bo swoją rozdarta gębą zaszkodzę córce. Uważacie ,że to jest normalne ?

twoje rodzinne zaklamanie? niebardzo. pozdrawiam black
          • Gość: H56 Re: nie narzekajcie IP: *.comnet.krakow.pl 08.10.04, 12:28
            jakie zakłamanie ?
            • blackexit Re: nie narzekajcie 08.10.04, 12:38
              Gość portalu: H56 napisał(a):

> jakie zakłamanie ?

oj heniu nie bedzimey teraz debatowac nad prywatnym zyciem twojej rodziny.
              pozdrawiam black
        • Gość: XYZ Re: nie narzekajcie IP: 213.155.191.* 08.10.04, 12:42
          Hehehe tylko żona? Mnie Jacek P. przekonywał żebym młodego na religię w szkole
          wysyłał. O rodznie nie wspomne nawet. Oburzenie. A zona ma takie samo pdejście
          do Czarnej Stuktury jak ja.
          • ja_aska Re: nie narzekajcie 08.10.04, 12:46
            i za zdroworozsądkowe podejście cie lubię
    • Gość: Ciekawski Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:43
      Zaiste dziwne - jak rozpoczął się nowy temat na Forum o mafii paliwowej, od
      nowa dzięki filmikowi TVN - na Forum padło pytanko o b.ministra Janiszewskigo,
      była też odpowiedź o koneksjach. I co ? - WYPAROWAŁO. Jest censura - ano jest.
      • maestro_xp I nie tylko TE wątki wyparowują... 12.10.04, 09:28
        uważni obserwatorzy to widzą...
      • Gość: andreas Re: CENZURA na Forum GW ???!!! IP: 62.233.223.* 12.10.04, 13:14
        może nadszedł czas, żebyśmy kopiowali niektóre posty i rozsyłali sobie mailami?
        Takie podziemne forum stworzymy. A swoja drogą ciekawe koło zatacza historia...
        patrzcie, taki pan Marian Jurczyk tak szczyci się walka z komunizmem, cenzurem
        o wolność słowa, a jak dostaje sie do władzy, to robi zupełnie na odwrót -
        gania dziennikarzy i uważa ich za zło straszliwe i pewnie jak by mógł to by
        komunizm wprowadził.
        A taka Gazeta walczyła z cenzurą i teraz wprowadza swoją cenzurę i ....
        Coś pokreciłem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka