Dodaj do ulubionych

Posel na uslugach mafii

22.10.04, 10:47
kolejny mozna by dodac. tym razem slawny. za interia: Katowiccy prokuratorzy
zdobyli dowody na to, że poseł Krzysztof Rutkowski współpracował ze śląskim
baronem paliwowym Henrykiem M., który wyłudził ponad 40 milionów złotych od
Skarbu Państwa. ... Rutkowskiego obciążają zeznania kierowniczki Urzędu
Kontroli Skarbowej z Katowic Marioli B., radcy prawnego i katowickiego
przedsiębiorcy, którzy zostali aresztowani w środę. Mariola B. kryła
przekręty finansowe w firmach "barona". To jej radca prawny i przedsiębiorca
wozili łapówki od "barona". W sumie ponad 130 tys. zł. ... Rutkowski miał go
wyciągnąć z opresji. Na dobry początek dostał luksusowe BMW 735, które jest
warte ponad 300 tysięcy złotych - twierdzi jeden z zatrzymanych.
... Sam Rutkowski potwierdza, że współpracował z aresztowanym "baronem". "BMW
kupiłem od Henryka M., a nie dostałem. Pracowałem dla niego krótko i nie
robiłem nic nielegalnego" - tłumaczy poseł-detektyw. Poseł nie pokazał jednak
umowy sprzedaży samochodu.
pozdrawiam black

Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: Posel na uslugach mafii IP: *.comnet.krakow.pl 22.10.04, 11:16
      Kiedyś na początku działalności Rutkowskiego, słyszałem o akcji
      odzyskiwania samochodu, a odnalezionego ponoc przez jego ludzi.Wychodziło na
      to,że kradzież była ustawiona. Taka legalna forma wymuszania haraczy. Jak on
      się z tego wykrecił to juz nie pamietam. Ale biuro krakowskie jego firmy
      wkrótce zlikwidowano.
    • Gość: XYZ Re: Posel na uslugach mafii IP: 213.155.191.* 22.10.04, 11:26
      Jeszcze niedawno Rutkowski Jaskiernie pomawiał o jednorękich bandytów. Jakos
      nie widzę Czernyj byś cos w tej sprawie pierdnał, choć odsądzałeś go od czci i
      wiary.
      • blackexit Re: Posel na uslugach mafii 22.10.04, 12:03
        Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Jeszcze niedawno Rutkowski Jaskiernie pomawiał o jednorękich bandytów. Jakos
        > nie widzę Czernyj byś cos w tej sprawie pierdnał, choć odsądzałeś go od czci
        i wiary.

jaskiernie? przeciez to najbardziej szlachetny czlowiek pod sloncem. tak go
        kocha cala partia ze nie che zeby jechal do brukseli. wspanialy uczciwy jeszcze
        nigdy nie sklamal stroz prawosci. pozdrawiam black
        • Gość: Antyknajak Re: nie to BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:21
          U Jaskierni szczegolnie imponowala mi tlusta twarz, beznamietne i patrzace
          donikad oczka i tlusciutkie paluszki.
          PS
          Rutkowski jezdzi BMW 645 Cabrio a nie 735
          • Gość: XYZ Re: nie to BMW IP: 213.155.191.* 22.10.04, 13:08
            Nie ściemniajcie panoczki. Po Jaskierni jeżdżono na podstawie pomówień
            Rutkowskiego. Może choć przepraszam? Nawet jezeli Jaskiernia jest "piękny" jak
            za przeproszeniem Zyta.
      • piotr33k2 Re: Posel na uslugach mafii 22.10.04, 13:46
        pomawiał jaskiernie nie tylko on ale media i prasa całkiem slusznie ,zapomiałes
        już o skórce? czym on sie zajmował i kim był dla jaskierni? oczywiście
        formalnie żadnego przestepstwa póki co nie udowodniono bo musiałby sypać sam
        skórka albo jaskiernia tylko to jakoś dziwne bo najpierw jaskiernia wypierał
        się znajomosci ze skórką z tego że był jego asystentem że miał przepustke do
        sejmu itd . to udowodniono i co ? i jaskiernia zamilkł został nawet przez swoją
        partie odsuniety i zesłany na prowincjonalna banicje bo jest ubabrany po uszy w
        forsowanie ustawy o grach losowych która była korzystna dla mafi ,opisywała to
        szeroko i dokładnie prasa (nie tylko wyborcza ) więc nie rżnij jak zwykle głupa
        tylko zamilcz .
        • Gość: XYZ Re: Posel na uslugach mafii IP: 213.155.191.* 22.10.04, 14:08
          pomawiał jaskiernie nie tylko on ale media i prasa

Głównie na podstawie głupot wygadywanych przez Rutkowskiego.

zapomiałes
          >
          > już o skórce?

Nie nie zapomniałem. I co owemu Skórce za zarzuty postawiono? To raz. Ustawa
          działa od dawna i jakoś nie widze mafii na ulicach. Z to ostatni w gazetach
          pisza o kontrolach. To dwa.

oczywiście
          > formalnie żadnego przestepstwa póki co nie udowodniono bo musiałby sypać sam
          > skórka albo jaskiernia tylko to jakoś dziwne bo najpierw jaskiernia wypierał
          > się znajomosci ze skórką

Jestś zwykłym hipokrytą. Wiesz dlaczego? Dlatego

oczywiście
          > formalnie żadnego przestepstwa póki co nie udowodniono bo musiałby sypać sam
          > Lewandowski...
          Jaskierni nie postawiono nawet zarzutu ale ty twierdzisz, że jest be.
          Lewandowski ma akt oskarżenia, a ty twierdzisz, że to atak polityczny.

Więc to może ty nie rznij głupa i zmilcz
          • piotr33k2 Re: Posel na uslugach mafii 22.10.04, 14:17
            lewandowski może spojrzeć każdemu w oczy i spogląda ,jaskiernia nie i wszyscy
            cała polska o tym wie oprócz ciebie ,do tego towarzystwa dodam jeszcze niejaką
            wyjątkową bezczelną i obłudną posłanke niejaką błochowiak która maczała
            również w tym palce a jej udział w komisji śledczej rywina to przykład i
            apogeumm wyjatkowego cynizmu partyjnego ,rzygać mi sie chce na takich ludzi!.
            • Gość: XYZ Re: Posel na uslugach mafii IP: 213.155.191.* 22.10.04, 14:44
              Oczywiście, ze może. Gdyby Jaskiernia miał taki PR w Wybiórczej, to mógłby
              niemowlęta zjadać. Jaskiernia się sam odsunoł. Bo miał dość. A fakty sa taki,
              że Jaskierni nik niczego nie zarzucił formalnie, zas Lewandowski jest pods
              ądnym, który się chroni za immunitetem
              Błochowiakowa niczym nie różni się od Ziobry, czy Wassermana. Ojąkale nie
              wspomne. Apogeum partyjnego cynizmu to cyrk w komisji Orlenowskiej.

rzygać mi sie chce na takich ludzi!.

Ho ho musisz miec problemy z goleniem.
    • Gość: mamoniowa Re: Posel na uslugach mafii IP: 212.244.77.* 22.10.04, 11:39
      To ten sam Rutkowski, ktory sie przyjazni z niejaka Frytka ??? he he
      • blackexit Re: Posel na uslugach mafii 22.10.04, 12:06
        Gość portalu: mamoniowa napisał(a):

> To ten sam Rutkowski, ktory sie przyjazni z niejaka Frytka ??? he he

przyjazni sie z frytka a byl w klubie kartofli. pozdrawiam black
        • Gość: H56 Re: Posel na uslugach mafii IP: *.comnet.krakow.pl 22.10.04, 13:33
          Wiesz XYZ, ja na Twoim miejscu Jaskierni bym nie bronił, bo to stary partyjny
          beton.Mam poglądy lewicowe i chciałbym w wyborach głosowac na lewicową partię
          ludzi o czystych rękach, ludzi których za miesiąc po wyborach nie będzie ścigał
          prokurator i żaden IPN nie będzie oskarzał o powiązania ze słuzbami specjalnymi
          PRL-u, takich którzy dla świętego spokoju oraz zatajenia informacji na ich temat
          gotowi są na przymierze nawet z diabłem. Powiedz co ten Jaskiernia przez tyle
          lat swojej działalności osiągnął poza korzyściami osobistymi? Tacy ludzie jak
          on powinni być odstawieni na boczny tor. Nie powinni piastować żadnych funkcji
          kierowniczych, ich wizja państwowości się nie sprawdziła, więc niech pozwolą na
          działalność ludzi młodych wzorujących się na socjaldemokracji zachodniej. Jak
          na razie SLD to kółko wzajemnej adoracji starych aparatczyków, czas ich pogonić
          bo wybory tuż za pasem. Byłoby to straszne gdyby lewicę w sejmie miał
          reprezentować LPR, albo Samoobrona. Nie ma co się obrażać gdy ktoś wytyka
          palcem przekręta, zamiast go bronić, natychmiast zabierac mu imunitet i
          umożliwić organom ścigania wyjaśnienie sprawy. Wku.wia mnie to ciagłe wytykanie
          Sld jako partii przestępców. Zauważ jak bleki za każdym razem w swoich postach
          podkreśla ,że sprawa dotyczy członka SLD. Dlaczego nie pisze się o brzydkiej
          działalności członków innych partii. Specjalnie napisałem, że dyrektor Parku
          Krajobrazowego Dolnej Odry ,Blandyna Migdalska jest z SLD aby sprowokować jej
          sprawdzenie. Niestety prowokacja się nie udała, bo wiadomo ,że to nie SLD jest
          jej promotorem. XYZ, zainteresuj się ta panią a co niektórym ciśnienie skoczy.
          Kartofel z frytką,ha,ha, mieśniak z paskudą co ma nosa jak klamka od zachrystii.
    • Gość: andreas dokąd ten kraj podąża IP: 62.233.223.* 22.10.04, 12:54
      pan Jurczyk ma rację
      to wszystko przez dziennikarzy
      wyciągają jakieś bródy, kręcą jakieś filmy
      docoieraja do ludzi bardzo poszukiwanych przez organa
      no zgroza!
      Panowie dziennikarze opanujcie się!
      Napisalibyście o tych 400 zł co pan Jurczyk dał dzieciom
      a nie odstraszali inwestorów!
      • Gość: andreas wiem brudy!!! za szybko pstrykam po klawiaturze IP: 62.233.223.* 22.10.04, 12:55
        • Gość: XYZ Re: wiem brudy!!! za szybko pstrykam po klawiatur IP: 213.155.191.* 22.10.04, 13:13
          Jedni za szybko pstrykają po klawiaturze, a inni są nieukami i debilami:))) Cóż
          punkt widzenia... prawda Nieobecna?
          • Gość: H56 widzisz XYZ, miałem jednak rację IP: *.comnet.krakow.pl 22.10.04, 16:02
            nie warto go bronic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka