Dodaj do ulubionych

Malejace bezrobocie... WIELKA ŚCIEMA!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:40
dzis w dodatku do GW raport o szczecinie, a w nim na drugiej stronie wielki sukces - spadek stopy bezrobocia o 0,7%.
do tej pory osoba zarejstrowana jako bezrobotny miala dostep do ubezpieczenia. na dzien dzisiejszy bezrobotny ktory jest ubezpieczona ze strony swojego malzonka czy rodzica traci status bezrobotnego...
tak wlasnie zostala "osbluzona" przez urzad pracy moja mama i moze sie dzis szcycic tym ze przyczynila sie do spadku bezrobocia... a pracy jak nie bylo tak nie ma :(

Obserwuj wątek
    • skuter70 Re: Malejace bezrobocie... WIELKA ŚCIEMA! 18.02.05, 10:47
      Gość
      > na dzien dzisiejszy bezrobotny ktory jest ubezpieczona ze strony swojego
      malzon
      > ka czy rodzica traci status bezrobotnego...

co to znaczy "ubezpieczony ze strony"?

nie ma co mowic o wielkiej sciemie w wytuacji gdy podane liczba to 0,7% czyli
      praktycznie nic
      najwyzej drobniutka sciemka
      • gradus2004 Re: Malejace bezrobocie... WIELKA ŚCIEMA! 18.02.05, 11:24
        > nie ma co mowic o wielkiej sciemie w wytuacji gdy podane liczba to 0,7% czyli
        > praktycznie nic
        > najwyzej drobniutka sciemka

wg PUP Szn od stycznia do grudnia bezrobocie zmalalo z 16.7% do 15.3% czyli
        jednak 2x wieksza ta sciema jest :).

pup.szn.pl/statystyka.html
        a tak naprawde to liczba bezrobotnych w 2004 w Szczecinie spadla o 10% z 30620
        do 27605 :).
        • skuter70 Re: Malejace bezrobocie... WIELKA ŚCIEMA! 18.02.05, 11:55
          gradus2004 napisał:

> wg PUP Szn od stycznia do grudnia bezrobocie zmalalo z 16.7% do 15.3% czyli
          > jednak 2x wieksza ta sciema jest :).

jak spadnie do 5% to zaczne sie wzruszac:)

> a tak naprawde to liczba bezrobotnych w 2004 w Szczecinie spadla o 10% z 30620
          > do 27605 :).

az chcioaloby sie powiedziec:
          to wszystko przez jurczyka!:)
          • ja_aska Re: Malejace bezrobocie... WIELKA ŚCIEMA! 18.02.05, 12:06
            coś mi się wydaję, że wpisanie do ubezpieczenia rodzinnego nie pozbawia statusu
            bezrobotnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka