Dodaj do ulubionych

Maschadow zamordowany! Prośba...

IP: *.espol.com.pl 08.03.05, 19:33
Zginął czeczeński bohater walki o niepodleglość, jeden z nielicznych, przyzwoitych polityków.

Czy jakaś organizacja zamierza zorganizować protest w tej sprawie? Chętnie sie przyłączę...

Proszę, wyślijcie parę gorzkich słów do Ambasady Rosyjskiej. Adres e-mail'owy: embassy@russia.internetdsl.pl (kulturalnie)

To co prawda niewiele, ale pokażmy, że nie zapominamy o Czeczenii... I żyjących tam ludziach...

Rosjanie - powinniście się wstydzić! Opamiętajcie się!

Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gryf Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: 217.153.6.* 08.03.05, 20:10
      Maschadow zamordowany!

Demokratycznie wybrany prezydent malego kraju.

Maschadow zamordowany!

Ja ogladajac zdjecia w TV mialem wrazenie (subiektywne) ze ci ktorzy tego czynu
      dokonali szczycili sie nim jak trofeum mysliwskim, byli tacy szczesliwi jakby
      ustrzelili niedzwiedzia,wilka czy tygrysa.

Maschadow zamordowany!

Jesli opinia publiczna na swiecie zaakceptuje ta forme walki politycznej w
      Rosji to moze sie stac to co powiedzial Einstein odnosnie III-ciej
      WŚ ......"jaka bedzie ta wojna tego niewiem, wiem natomiast ze IV-ta WŚ bedzie
      na maczugi"

Maschadow zamordowany!

..."Wieczny odpoczynek racz mu dac Panie, a swiatlosc wiekuista niechaj mu
      swieci na wieki wiekow.Amen."................

Maschadow zamordowany!

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
      • Gość: loko Putin Terrorysta ilczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 20:40
        HItler Stali Putin. Czy potrzeba tylu ofiar co mają na koncie Hitlr i Stalin
        aby ludzie zobaczyli że to takie same bydle. Co mają rosjanie takiego że im sie
        nie wypomina takich zbrodni. O katyniu milczą. Czeczenów mordują a świat sie
        przygląda. Śmierć Putinowi, najwiękrzy terrorysta europy wschodniej.Udaje mu
        się cały świat w ryzach milczenia trzymać.. A na dodatek Kwachu jedzie do
        moskwy na rocznice wyzwolenia.
    • Gość: Volker Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 20:42
      Gorzko, gorzko !
      • Gość: loko Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:19
        tz że według spisku globalnego rosjanie nie przeszkadzają amerykanom w iraku
        amerykanie nie przeszkadzają rosjanm w czeczeni a reszta się dostosowała, a
        nasz prezydent to nawet leci lizać tyłki w moskwie
    • Gość: mamoniowa :((((((((((((( IP: 62.69.200.* 08.03.05, 21:12
      Wielki Brat zza Wielkiej Wody sprzedal Czeczenow, takze Putin moze calkiem
      legalnie zwalczac "terroryzm". No i jak widac swieci triumfy.
      Kilka tygodni temu Telewizja Polska wyemitowala film o dzieciach w rosyjskiej
      armii. Przerazajace. Bohaterami byli chlopcy, nastolatkowie, ktorzy jak sie
      okazalo mieli szczescie, ze trafili do tej jednostki, poniewaz inaczej czekalo
      ich zycie na ulicy. A tam najedli sie do syta, chodzili do szkoly, mieli sie w
      co ubrac. Chlopcy, ale juz nie dzieci. Jako jedna z zalet zostania zolnierzem
      podawali mozliwosc zabijania Czeczenow. Najczesciej od tego zaczynali
      wyliczanke. Bez komentarza, bo przyznaje brakuje mi slow, a i chyba czegos
      takiego nie sposob skomentowac.......
      • Gość: H56 jednego terrorysty mniej ! IP: *.comnet.krakow.pl 08.03.05, 21:23
        już żeście zapomnieli bohaterstwo Czeczenów w Biesłanie, jak mordowali dzieci w
        szkole ?
        • Gość: mamoniowa Re: jednego terrorysty mniej ! IP: 62.69.200.* 08.03.05, 21:58
          Ciekawe dlaczego Czeczeni tak walcza o niepodleglosc. Glupi sa, nie??? Przeciez
          maja dobrego wujka Putina
          • Gość: H56 a po jakiemu mówią i piszą te Czeczeny ? IP: *.comnet.krakow.pl 08.03.05, 22:28
            gdyby nie ruskie ,to do tej pory by kozy pasali. Dać chamowi palec, to ci rękę
            urwie.
            • Gość: mamoniowa Re: a po jakiemu mówią i piszą te Czeczeny ? IP: 62.69.200.* 08.03.05, 22:36
              Sluchaj jak tak kochasz Rosje to Syberia dluga i szeroka, mysle, ze znajdziesz
              tam miejsce na uwicie przytulnego gniazdka.
              • Gość: H56 Re: a po jakiemu mówią i piszą te Czeczeny ? IP: *.comnet.krakow.pl 08.03.05, 22:55
                kocham Rosję ? co Ty bredzisz ? odpowiedz mi na pytanie kto to taki ci
                Czeczeni ?
                • Gość: mamoniowa Re: a po jakiemu mówią i piszą te Czeczeny ? IP: 62.69.200.* 08.03.05, 23:01
                  przeciez napisales jakie to ma zaslugi Rosja, ile to Czeczeni zawdzieczaja. No
                  to jak to jest? Piszesz, a nie wiesz o kim piszesz ???
                • Gość: sven h56...... IP: *.cm-upc.chello.se 09.03.05, 01:31
                  skoro nie wiesz , to ci odpowiem (a jak nie wiesz , to nie zajmuj stanowiska ,
                  byle gadac )wiec ucz sie :"czeczency naleza do rdzennych narodow
                  kaukazu.odrebnosc kultury materialnej plemion zamieszkujacych obszar
                  dzisiejszej czeczenii i inguszetii,jest widoczna juz we wczesnej epoce zelaza i
                  trwa nieprzerwanie przez kilka tysiecy lat.sami czeczency nazywaja siebie
                  wajnachami lub nochczi.swoj kraj nazywaja iczkeria badz nochczij-czo.rosjanie
                  nazwali ich kraj czeczenia.narod bitny i milujacy wolnosc.bieglosc w sztuce
                  walki i slawe nieustraszonych wojownikow zdobywali w walkach z najezdzcami,
                  ktorzy nekali kaukaz od niepamietnych czasow".juz wiesz "wielki"polaku kto to
                  sa ci "maluczcy"?
                  • Gość: mamoniowa Re: h56...... IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 09.03.05, 07:37
                    Obawiam sie, ze to zbyt duzy natlok wiedzy dla kogos, kto ma takie podejscie do
                    tematu.
                • Gość: loko uwaga H56 szpiegiem rosyjskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:06
                  Co ten gość wypisuje. Pełny ciemnogród.
                  • Gość: mamoniowa ideolog IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 09.03.05, 11:16
                    Henry najwyrazniej zostal w starej, socjalistycznej bajce.
            • Gość: Jaro Re: a po jakiemu mówią i piszą te Czeczeny ? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 10.03.05, 13:56
              Gdyby nie Ruskie, to nikt by swego czasu nie wywiózł całego narodu
              czeczeńskiego do Kazachstanu. Polecam choćby pobieżne zaznajomienie się z
              historią XX wieku.
        • Gość: loko Re: jednego terrorysty mniej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:55
          nie doinformowany dupku może mord w teatrze moskiewskim to też czeczeni?
          Jedyni terroyści tam to rosjanie. A twoja opinia jest efektem manipulacji
          mediami.
    • Gość: Andy Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 23:31
      A pamiętałeś o tym, żeby wysłać protest do władz czczeńskich po wymordowaniu
      przez Czeczeńców rosyjskich dzieci w Biesłanie?
      • rywin-arms Re: Maschadow zamordowany! Prośba... 09.03.05, 02:46
        Do tych wszystkich piszacych: "Czeczeńcy zamordowali dzieci w Biesłanie".
        Dzięki klepaniu takich opinii ukształtowanych oficjalną propaganda kremlowską,
        Putin może robić, to co robi. A nie takie jeszcze "numery" wykręcą rosyjskie
        służby specjalne dla umocnienia pozycji lobby KGB. W Rosji nigdy nie liczył się
        człowiek(chyba, że człowiek: Putin). Jednostka dla Tyrana, to tylko "tłum
        milionowy dzielony przez milion". I właśnie masy ludzkie -jak widać do teraz,
        bez zmrużenia oka władza poświęca dla umocnienia chociażby swego wizerunku:
        Czeczenia, Dubrowka, Biesłan, tonący atomowy okręt podwodny i odmowa norweskiej
        pomocy jego ratunku. Zobaczycie, że taka lista będzie się wydłużać, ale zawsze
        będą oczywiście winni Czeczeni - przynajmniej dla pochlebców Putina, Henia 56,
        innych twardogłowych...Ech..
        • Gość: Andy Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:33
          Kompletnie nie interesują mnie rosyjskie władze - od lat mam na ich temat
          wyrobioną opinię. Popierałem Czeczńców, dopóki nie zachowali się jak gromada
          zasranych tchórzów - a za takich zawsze będę uważał dorosłych, którzy angażują
          w swoje konflikty dzieci. Wszelkie apele w sprawie Maschadowa uważam za
          bezzasadne - był dorosły, decydował o swoim losie, podjął ryzyko, przegrał.
          Koniec i kropka.
      • Gość: mamoniowa Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 09.03.05, 07:44
        A moze zatroszczysz sie o mordowane czeczenskie dzieci??? Nie pomyslales o
        nich?? O tych, ktore zyja w zrujnowanych miastach, ktore sa regularnie
        odstzreliwane przez rosyjskich snajperow, ktore nie maja biezacej wody, szkol,
        zyja w ciaglym strachu...
        Nie ma to jak miec klapki na oczach i widziec tylko to, co pokazuje ruska
        propagadna.
        • Gość: Andy Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:37
          Myślałem o nich od 1999 roku, czynnie uczestnicząc we wszelkiego rodzaju
          protestach skierowanych przeciwko polityce Rosjan w Czeczeni. Ale od czasu, gdy
          banda prymitywnych dzikusów wymordowała prawie dwie setki rosyjskich dzieci,
          przestałem się nimi interesować. Są dla mnie gromadą zwykłych, zasranych
          gnojków. Być może łatwiej byłoby Ci to zrozumieć, gdybyś posiadała własne
          dzieci.
          • Gość: loko Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:04
            pytanie podstawowe Co zrobił byś gdzybyś stracił wszystko? Postaw się w
            sytuacji; zabijają twoje dzieci, zone, krewnych, kradną majątek, próbują
            zmiażdzyć ojczyzne. Nie masz nic dla czego warto żyć. Ja bym walczył wszelkimi
            sposobami. Wszelkimi. O niepodległość i dla sprawiedliwości i nie interesowały
            by mnie opinie mediów. Myśle że to kieruje zachowaniem czeczenów. i popieram je
            w 100 %.
          • Gość: mamoniowa Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 09.03.05, 09:35
            No tak, wszyscy Niemcy byli nazistami, wszyscy Polacy sa zlodziejami, wszyscy
            Czeczency sa terrorystami.
            • Gość: ? Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 10:30
              Każdy sam kształtuje swój wizerunek i stereotyp. To się nie bierze z nikąd
              Mamuśka !
    • Gość: play Re: Maschadow zamordowany! Prośba... IP: *.teleton.pl 09.03.05, 08:49
      Ciężko jest być za i jeszcze ciężej przeciw. Nic nie usprawiedliwia terroryzmu.
      A z drugiej strony ten naród zaznał czegoś stokroć gorszego od Rosjan. Fakt,
      Putin wyglądał jakby odbierał meldunek z sowchozu o zakończeniu żniw. Żenada.
      Zginął jeden z wartościowych polityków, upolowany jak dzik. Mimo tego nie wyslę
      żadnego e-maila do Ruskich, bo to nie metdoda by skończyć wojnę, która znowy
      wybuchła.
      • Gość: H56 play , ale ty jesteś ćwok !!! IP: *.comnet.krakow.pl 09.03.05, 10:14
        jaki to jest naród ? to tak jakby nasi górale chcieli walczyć o niepodległość.
        Czeczeni, mówią i piszą po rosyjsku, separatyści to przywódcy lokalnych grup
        przestępczych trudniacymi się haraczami, porwaniami,handlem narkotykami.
        Mordowali nawet tych którzy chcieli im pomóc, zapomnieliście ,że międzynarodowe
        instytucje humanitarne wycofały się z tego rejonu ? Dawne republiki radzieckie
        jakoś potrafią pokojowo uzyskiwać niepodległość, ale nie dzicy i dlatego giną
        jak dziki. Jestem Polakiem i ważny dla mnie jest interes mojego kraju a nie
        Rosji. Osobiście współczuję bogu ducha winnym zwykłym obywatelom Rosji jakimi są
        Czeczeni, gdyż garstka islamskich terrrorystów i pospolitych przestępców
        zamieniła ich kraj w zgliszcza. Dlatego uważam ,ze zdecydowane działania sił
        rządowych położą kres bratobójczym walkom i pozwola na odbudowe tego rejonu.
        Play, zastanawiałeś się kiedyś skąd terroryści czeczeńscy biorą pieniądze na
        walkę z wojskiem rządowym ?
        • rywin-arms Re: play , ale ty jesteś ćwok !!! 09.03.05, 10:30
          Heniu, ja rozumiem że 56 -to twój ulubiony rok. Ach te przemówienia
          sekretarza...czuć, czuć ten klimat w twych wypowiedziach.
        • Gość: play Re: play , ale ty jesteś ćwok !!! IP: *.teleton.pl 09.03.05, 10:38
          Nie życzę sobie byś mnie tak nazywał, bo następnym razem nie będzie już
          pisanka. A co do źródeł finansowania bojownioków czeczeńskich mam nienajgorsze
          rozeznanie. Szkoda, ale nie chce mi się już z Tobą dyskutować.
        • Gość: sven h56 jestes.....zenujacy IP: *.cm-upc.chello.se 09.03.05, 11:05
          sluta !
        • Gość: mamoniowa Re: play , ale ty jesteś ćwok !!! IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 09.03.05, 11:10
          Gość portalu: H56 napisał(a):
          Czeczeni, mówią i piszą po rosyjsku

Ciekawe dlaczego przez tyle lat jezykiem urzedowum na Liwtie, Lotwie w Estonii
          czy na Ukrainie byl rosyjski. Czyli twoim zdaniem jezyk, jakim posluguje sie
          dany narod swiadczy o narodowosci ?
          Ja piernicze, to my tez w czasie rozbiorow bylismy Rosjanami !!!!
          • Gość: h56 rusofoby ! IP: *.comnet.krakow.pl 09.03.05, 16:31
            nie wiem jak Ty ,ale ja w tamtym wcieleniu napewno byłem Niemcem. Czeczenów
            nie można nawet porównać do Cyganów, którzy pomimo iż ie mają własnegopaństwa
            to mają jednak swój język. Mnie nie chodziło o jezyk urzedowy.
            • Gość: mamoniowa czeczenofob ? IP: 62.69.200.* 09.03.05, 19:54
            • Gość: sven probuj dalej h56.... IP: *.cm-upc.chello.se 09.03.05, 20:37
              walczyc , ze szkodami jakie poczynila ci propaganda radziecka. lekcja
              druga:jezyk czeczenski nalezy do kaukazkiej grupy jezykowej.podobny jest tylko
              do inguskiego.pojedyncze czeczenskie slowa mozna odnalesc w pismie klinowym
              ludow starozytnej azji, hurytow i urartow juz w pierwszym tysiacleciu przed
              nasza era.cdn
              • Gość: H56 ' probuj ' to po czeczeńsku ? nie panimaju IP: *.comnet.krakow.pl 09.03.05, 20:45
                he,he. Tak na poważnie to nie chciałem obrazić playa, i za to go PRZEPRASZAM !
                chodziło mi o jakiegoś 'loko' który obraził mnie wcześniej.
              • Gość: mamoniowa Re: probuj dalej h56.... IP: 62.69.200.* 09.03.05, 21:19
                Pod warunkiem, ze wie jak wyglada pismo klinowe. Zdaje sie, ze Heniu zatrzymal
                sie na etapie cyrylicy.
          • Gość: x Re: play , ale ty jesteś ćwok !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:15
            Nieprawda. Wtedy tam zawsze były dwa równoprawne 2 języki urzędowe, np. na
            Litwie litewskin i rosyjski.
    • Gość: play Maschadow zamordowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 21:30
      Wiesz co h56? Mówisz to zaczarowane słowo "przepraszam" dopiero, kiedy
      wszystkie polskie media zdążyły już określić śmierć Maschadowa jako polityczny
      mord. Musisz się zastanowić, czy mnie przepraszasz czy po prostu wyszedłeś na
      frajera ...mimo oporów, jeszcze Cię nie pozdrawiam. Ze Szczecina. Z Jasnych
      Błoni.
      • henio56 terrorysta Maschadow zabity ! 10.03.05, 22:08
        play, ja Ciebie przeprosiłem za to, że nazwałem cię Ćwokiem. Poglądów co do
        Czeczenów nie zmieniłem. Wypowiedź ministra spraw zagranicznych zwaliła mnie z
        nóg, jakim prawem poucza i oskarża Rosjan ? jakie to on mocarstwo militarne czy
        gospodarcze reprezentuje ?
        • Gość: Gryf Maschadow zamordowany IP: 217.153.6.* 10.03.05, 22:23
          henio56 napisał:

Wypowiedź ministra spraw zagranicznych zwaliła mnie z
          > nóg, jakim prawem poucza i oskarża Rosjan ? jakie to on mocarstwo militarne
          czy
          >
          > gospodarcze reprezentuje ?

Hunius56 prostaczku (mam nadzieje szczesliwy?) Wolny Narod Polski reprezentuje.

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
          • henio56 Re: terrorysta Maschadow zabity 10.03.05, 23:47
            Gryfciu, ja Cię prostaczkiem nie nazywam, choć nie raz, mam na to wielka ochotę.
            Ty masz swoje poglądy prawicowe, ja mam raczej lewicowe. Moja lewicowość nie
            oznacza natomiast uwielbienia dla byłego naszego zbawcy ,Rosji. Jednak szlag
            mnie trafia jak podburza sie ludzi do nienawiści wobec innych narodów.
            Czeczeńscy separatyści sami chwycili za broń chcąc utworzyć niepodległe
            państwo. Niestety się przeliczyli i doprowadzili do zniszczenia całej byłej
            republiki. Podczas wojny nie ma dobrych żołnierzy, są tylko źli, oni sie
            nawzajem zabijają i mszczą się za śmierć swoich kolegów, piją ,grabią ,gwałcą i
            stają się zwyrodnialcami. Ludzie z tamtych rejonów są bezwzględni w swoim
            postepowaniu, do tego dochodzi fanatyzm religijny i układy klanowo-mafijne, tam
            nie można powiedzieć ,że nie będzie się walczyć z Rosjanami. Postawa takich
            ludzi jak Ty to tylko woda na młyn dla obu stron konfliktu. Dopóki nie zginą
            przywódcy tych klanów ,dpóty nie wróci tam normalność.

• Gość: 38ut hf01 Re: terrorysta Maschadow zabity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:26
              no heniu tym razem naprawde jestem z ciebie kontent.
              dobrze powiadasz.
              a ta cała zgraja szczekaczy... cóż spuśćmy zasłonę milczenia
        • Gość: mamoniowa Re: terrorysta Maschadow zabity ! IP: 62.69.200.* 10.03.05, 22:38
          taki autorytet w kwestii czeczenskiej, jak ty, rzeczywiscie moze sie czuc
          znokautowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka