Dodaj do ulubionych

Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:59
Całe szczeście, że nie jestem studentem tej pani. Podziwiam kompletny brak
wiedzy z zakresu prawa budowlanego ale tak to juz jest w tym kraju, że
ignoranci maja najwiecej do powiedzenia. Prawdziwa radna bezradna.
Obserwuj wątek
    • wybory Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei 16.03.05, 20:07
      Dla zwolenników Lubińskiej to najlepszy przykład, z jaką głupotą ze strony
      niedoszłej Pani prezydent obsługiwani byliby inwestorzy.
      • Gość: pieszy uczta IP: *.fnet.pl 16.03.05, 20:21
        oj uczta się dzieci, uczta

(to może ona zamieni się w ucztę)
      • Gość: Kiedyś byłem za Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.pl / 213.155.191.* 16.03.05, 23:00
        To całe ugrupowanie z panią profesor Teresą Lubińską i panią Jacyną Witt, to jest
        Nie poważne. Ich dzialalność polega na tym aby negować to co inni chcą stworzyć.
        Ciągle tylko organizują protesty i czym więcej na nie to myślą że zdobędą głosy
        w przyszłych wyborach.
        • student1 Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei 16.03.05, 23:02
          list do IKEA to jest świetny ruch pani Lubińskiej
          krytyka wściekłych przedstawicieli wszelkich partii wynika z bezsilności że
          ich jedynym sposobem protestu przeciwko rozbiorowi Szczecina jest ha ha
          wniosek o odwołanie Czesnego
          pan Wojciech Jachim jako tuba partii rządzących i mających rządzić co jestbez
          rożnicy bo i tak wszyscy są obrzydliwie powiązani dał przykład wyjątkowego
          braku obiektywizmu
          ale czego można wymagać od gazety dla ktorej jedyną przywodczą siłą narodu
          byłą UW a teraz SLD plus UW czyli PD
          ciekaw jestem czy pan Jachim widział mapę terenu na ktorym ma postać IKEA
          zgodnie z wytycznymi Urzędu Lotnictwa wysokość budowanych tam obiektw może
          być max 16 m tyle że na skraju terenu
          natomiast faktycznie wysokość obiektu może wynosić TYLKO 6 m
          ciekaw jestem czy o tym fakcie została poinformowana IKEA
          jeżeli tak to znaczy że po wykupie będą chcieli zmienić plan i zlikwidować
          lotnisko a jeżeli nie to nie to miasto będzie musiało płacić ogomne
          odszkodowanie
          a poza tym to powyższe ataki utwierdzają mnie w przekonaniu że pani Lubińska
          zrobiła bardzo dobrze
          podobne ataki były wtedy gdy klub Od Nowa zagłosował za kasą dla Pogoni
          pozostałe partyjniaki z wściekłości ogryzały łapy do łokci
          i co wyszło na to że kobiety z Od Nowa popierają piłkę nożną w Szczecinie a
          pętaki chowają głowę w piasek
          jak dać dla Pogoni 700 ooo zł rocznie to mało sobie żył pętaki nie podcięły
          łacznie z panem Jachimem ale jak zniszczyć lotnisko w Szczecinie i rozgrabić
          grunty to pętaki bronią Czesnego
          obrzydliwe
          wszystko pętaki partyjne i powiązane z nimi pismaki są gotowe zrobić dla
          niszczenia Lubińskiej
          tylko dlatego że pani Lubińska zagraża bezwzględnie ich powiązaniom i chęciom
          na rozgrabienie Szczecina
          zaczynam mieć wrażenie że wszyscy ktorzy atakują panią Lubińska tak naprawdę
          wspłpracują z Czesnym a tylko wykonują ruchy pozorne jak np wniosek o
          odwołanie go
          przecież doskonale wiedzą że tym wnioskiem to sobie mogą coś podetrzeć
          strasznie ten Szczecin zdemoralizowany

• Gość: Lex Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 06:50
            Ale Ty jestes bezgranicznie durna..,zaprawde litosc bierze.Sa fajne srodki
            ziolowe na te uderzenia goraca w dekielek.Stanowczo polecam!
        • Gość: norbert Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 12:45
          Nic dziwnego ze nikt nie inwestuje skoro Pani Lubiska wysyla takie glupoty do
          inwestora, ktos ma jej zadeklasrowac hihihi , gdyby byla to inteligetna osoba
          to wie ze na calym swiecie sklepy ikea nie sa drapaczami chmur
    • wybory Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei 16.03.05, 20:28
      pierwszy raz wyborcza napisała coś obiektywnie na temat Pani Lubińskiej!!!

tekst redakcji GW:
      List pani prof. Teresy Lubińskiej wywołał oburzenie zarządu Szczecina. Z
      przykrością (bo to nie moi ulubieńcy) przyznaję rację panom Jurczykowi,
      Czesnemu i Krawcowi. Naturalny porządek rzeczy jest taki: to zarząd (a nie
      radni) rozmawia z inwestorami. Nie może być wielu reprezentantów miasta, tylko
      jeden. Inaczej zaczniemy wysyłać na zewnątrz sprzeczne, a może nawet śmieszne
      sygnały. Wyobraźmy sobie, że każdy klub radnych (a jeszcze lepiej - każdy radny
      osobno, a jest ich 31) wysyła do Ikei list z własnym widzimisię. Pierwszy
      pisze, żeby budowali jak najszybciej, bo lotnisko to skansen, drugi, żeby
      postawili Ikeę w Podjuchach, a trzeci np., żeby szli precz, bo my mamy swoich
      meblarzy. Poważny inwestor zwinie manatki i pójdzie gdzie indziej. Przecież nie
      będzie budował w mieście, w którym rządzi chaos. Listu pani profesor nie
      usprawiedliwia nieufność do wiceprezydenta Czesnego. Nasze wewnętrzne spory nie
      mogą toczyć się kosztem całego Szczecina.
      • Gość: mirek Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 09:12
        poważny inwestor MUSI mieć pełną wiedzę o ewentualnej inwestycji. Szczerze
        mówiąc wątpię aby list pani radnej coś zmienił. Nie wyobrażam sobie aby IKEA
        mając zamiary inwestowania dziesiątków, czy setek milionów złotych nie
        sprawdziła sytuacji prawnej terenu przyszłej inwestycji. I tu deklaracje ani
        prezydenta miasta ani pani radnej nic nie powinny zmienić, bo nie oni ustalają
        te przepisy ( chodzi o tereny wokółlotniskowe). Jeżeli by jednak IKEA uwierzyła
        w zapewnienia Czesnego to znaczyłoby to tylko, że i dla niej nie ważne jest
        prawo a układy czyli korupcja.
    • Gość: mamoniowa Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: 62.69.200.* 16.03.05, 20:33
      Troska pani profesor jest doprawdy wzruszajaca.
      • Gość: Zły Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:47
        Niestety, nie można wymagać zbyt wiele od luminarzy czerwonego uniwersytetu!
      • Gość: MYCHA Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:07
        Pamiętam pewien okres, gdy pani Profesor uchodziła za guru od wszystkiego co
        jest nadbudową, głównie ekonomii. Była doradcą bodajże wojewody w sprawach
        stoczni. Zresztą - to jest mniej ważne. Otóż w pewnym momencie, pani Profesor
        się obraziła, zabrał swojego Arnolda Siwego, eksperta-geniusza, całą
        dokumentację z szykowaną ekspertyzą i powiedział - do widzenia. Zostawiwszy
        osłupiałego dygnitarza jak słup soli. Oczywiście bez ekspertyzy. Nie ważne czy
        to był akurat wojewoda a nie marszałek. Bardziej interesuje mnie pewien sposób
        zachowania pani Profesor.
        Otóż, nawet najzaczniejszy naukowiec, który nie potrafi pracować w zespole i
        nagle podejmuje działania pod wpływem chwilowej emocji, nie wywiązuje się z
        ustalonego zadania lub co gorsza nagle zaczyna działać na własną rekę, poza
        kompetencjami, bo akurat uważa, że tak jest najlepiej - jest nieodpowiedzialny.
        Jeśli na dodatek jest politykiem - to mamy koszmar z akcentami tragifarsy.
        • Gość: pieszy Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.fnet.pl 16.03.05, 21:14
          chyba było, jednak troche inaczej,
          ekspertyza powstała,
          a pan minister (ponoc nasz i chodzii jak ja)
          nawet na okładkę nie spojrzał

(ach,
          i to koniec)
          • Gość: Karolkiewicz. Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:56
            TEREZA NIE WYGŁUPIAJ SIĘ! WNUKI BAWIĆ!
        • jacek.zienkiewicz Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei 16.03.05, 22:58
          Mycha niestety ma rację. Taki list to, przykro powiedzieć, ale wręcz szkodnictwo
          i sabotaż. Bo żeby zdobyć się na takie "świetne" posunięcie to, jak mawiał
          pewien mój znajomy, "trzeba być albo idiotą albo dywersantem".
          I to by było na tyle, jak mawiał JTS, w temacie pani profesor.
          Pozdrawiam
          JZ
        • anamar Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei 17.03.05, 11:25
          nieczęsto mi się to ostatnio zdarza,ale w tym przypadku,zgadzam się z tobą
          mycho.myślę tylko,że jest w tym nieco mniej tragedii,a nieco więcej farsy...
    • maniana22 Co wy tak Lubińskiej nie lubicie? 16.03.05, 21:45

Jeżeli jej przemyślenia i troska dyktowały potrzebę napisania takiego listu, to
      myślę że bardzo dobrze zrobiła.Zrobiła to zgodnie ze swoim sumieniem,być może
      nasi pożal się "decydenci" tak się zapamiętali w wojażach i firmach z RPA że
      chcą wpuścić w maliny poważnego inwestora.Jak nawet niepoważni inwestorzy już u
      nas nie inwestuja...
      Dlaczego ktoś miałby czegoś Lubińskiej zabraniać pisać listy,nie chcieliście
      jej na prezydenta ,woleliście Jurczyka i jego super-ekipe,ale zabraniać nie
      możecie.W liście nie ma nic odrażającego, a jeśli ostrzega inwestora,to tylko
      może byc na plus.Rzeczywiście Jurczyk i Czesny robią wszystko aby utrudnić
      dostęp do planów iwnestycyjnych o ofert,jakby mieli coś do ukrycia.
      A zauważcie że obficie nas raczą Marianofatamorganą.
      A wcale tekst Wojciecha Jachima nie jest obiektywny,jak chce
      podlizywacz "wybory",lecz jego subiektywną oceną.Przyszłość pokaże.
      Natomiast zastanawiam się dlaczego znany piewca zalet i wyższości ekonomii
      socjalistycznej ,który pojawił przy tworzeniu PArtii Demokratycznej,nie
      zasłużył sobie na żadną notkę - oczywiście chodzi o pana Flejterskiego,którego
      zasługi przy tworzeniu Banku Komunalnego są trudne do nie zauważenia,jak
      zresztą owe kilkadziesiąt tysięcy,mam nadzieję że nie będzie tworzył żadnego
      nowego programu ekonomicznego....dla PD.
      I jak sądzę ów ekomista nie napisałby żadnego listu do inwestora,który mógłby
      stracić pieniądze w Szczecinie,a potem rozgoryczony opowiedzieć środowiskom
      inwestorskim że Szczecin to bardzo dziwne miasto.
      I ja sądzę że taka właśnie troska przyświecałą Teresie Lubińskiej.
      I tak odczytuję ten list.
      Ale ja nikomu nie wmawiam że to obiektywne stanowisko,tylko że moje.
      Natomiast bardzo bym prosił Panią Teresę Lubińską,żeby powiedziała swojej mocno
      opalonej koleżance z Klubu,że noszenie okularów przeciwsłonecznych na głowie po
      zachodzie słońca,nawet dla szpanu - nie jest czymś zwalającym z nóg mężczyzn.
      _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ __ __ _ __ __ _ __ _ _ __ _

klienci w krawatach są mniej awanturujący się.
      • Gość: Lex Re: Co wy tak Lubińskiej nie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 06:53
        Wybory ida..ludzie listy pisza.Osy pisza donosy a muchy gdzie sie da..drukuje
        to gazeta co ich na stolki pcha!
      • Gość: ian Re: Co wy tak Lubińskiej nie lubicie? IP: *.szczecin.pl 18.03.05, 08:12
        Nieodparcie nasuwaja sie wnioski,ze nie byl to list bezinteresowny,bo nie
        kucharka go pisala.(a moze?-brr!!!)Chyba nikt nie uwierzy w troske pani
        Lubinskiej o straty IKEI z tytulu niewiedzy w co sie pakuja.Do jasnego diaska
        to nie pan Czesny jest inwestorem,a powazna organizacja ktora wie w jaki sposob
        zabezpieczyc swoje interesy!Oj,to ostrzezenie nieladnie "zalatuje".
    • student1 Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei 16.03.05, 22:11
      to jest świetny ruch pani Lubińskiej
      krytyka wściekłych przedstawicieli wszelkich partii wynika z bezsilności że ich
      jedynym sposobem protestu przeciwko rozbiorowi Szczecina jest ha ha wniosek o
      odwołanie Czesnego
      pan Wojciech Jachim jako tuba partii rządzących i mających rządzić co jest bez
      rożnicy bo i tak wszyscy są obrzydliwie powiązani dał przykład wyjątkowego
      braku obiektywizmu
      ciekaw jestem czy pan Jachim widział mapę terenu na ktorym ma postać IKEA
      zgodnie z wytycznymi Urzędu Lotnictwa wysokość budowanych tam obiektw może być
      max 16 m tyle że na skraju terenu
      natomiast faktycznie wysokość obiektu może wynosić TYLKO 6 m
      ciekaw jestem czy o tym fakcie została poinformowana IKEA
      a poza tym to powyższe ataki utwierdzają mnie w przekonaniu że pani Lubińska
      zrobiła bardzo dobrze
      podobne ataki były wtedy gdy klub Od Nowa zagłosował za kasą dla Pogoni
      pozostałe partyjniaki z wściekłości ogryzały łapy do łokci
      i co wyszło na to że kobiety z Od Nowa popierają piłkę nożną w Szczecinie a
      pętaki chowają głowę w piasek
      jak dać dla Pogoni 700 ooo zł rocznie to mało sobie żył pętaki nie podcięły
      łacznie z panem Jachimem ale jak zniszczyć lotnisko w Szczecinie i rozgrabić
      grunty to pętaki bronią Czesnego
      obrzydliwe
      wszystko pętaki partyjne i powiązane z nimi pismaki są gotowe zrobić dla
      niszczenia Lubińskiej
      strasznie ten Szczecin zdemoralizowany

• Gość: czesny Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.pl / 213.155.191.* 16.03.05, 23:40
      Lubinska ale ty jestes madra
      tytul prof dostaas chyba za glupote
      prosze cie nie pisz juz zadnych listow bo osmieszasz siebie i miasto tepa babo.
      przegralas z maryjanem 2 razy wiec miej honor i podaj si do dymisji.
    • Gość: andreas oj niedobrze, niedobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 00:13
      niby dobrze, że poinformowała pani profesor i jej grupa,
      ale inwestor komplet dokumentów i wiedzy powinien dostać
      z innego źróła....pewnie zreszta ta wiedze miał,
      bo każdy szczecinianin wie!

Świadczy to o zupełnym burdelu w Szczecinie, zupełnym...
      nie wiem czy ktos nad tym panuje?

Niby źle, bo Szczecin mieni sie teraz miastem tragicznym...
      Radni, przynajmniej część, nie ma zaufania do prezydenta ...
      Walcza ze soba, zbieraja materiały na siebie...

I teraz pytanie na ile lat odsunieto chęć budowania w Szczecinie
      sklepu meblowego IKEA...
      Czy to dobrze dla Szczecina czy dla wizerunku pani profesor?
      Czy chciała dobrze dla Szczecina czy źle dla Jurczyka ?
      Czy Szczecin w świetle tego listu dobrze wypada!?

Wyadaje mi sie, że dzieja sie rzeczy straszne...
      wyobraźcie sobie firmę zarządzana takimi metodami...

Tracimy na tym wszyscy...Czy ktos zyskuje?
      Wydaje mi się, że nikt!

Szkoda naszego miasta, szkoda...nas!

Czy przypadkiem pani radna i jej od nowa nie chcą
      rzadzic jakby z drugiego rzędu...?

Czy radni nie maja innej drogi, mozliwości wpływania
      na prezydenta?
      No to teraz może czas na głodówkę!!
      • Gość: Antyknajak Czy ktoś ma ten list do jasnej ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 00:15
        • jacek.zienkiewicz Re: Czy ktoś ma ten list do jasnej ....... 17.03.05, 00:23
          A Studenta1 pytałeś?
          JZ
          • Gość: Antyknajak Re: Czy ktoś ma ten list do jasnej ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 00:25
            Student siem nie przyznaje
            • jacek.zienkiewicz Re: Czy ktoś ma ten list do jasnej ....... 17.03.05, 00:27
              a w ogóle jeszcze jest? Bo jakoś nie chce ani odpisać ani się ze mną
              skontaktować. A koniecznie chciał się umówić.
              JZ
              • Gość: andreas Re: Czy ktoś ma ten list do jasnej ....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 00:36
                po tych paru - uważam - niezbyt udanych
                próbach wyniesienia od nowy...przez krytyke innych,
                moze dostał nakaz zbastowania... dla dobra!
                Albo chociaz pisania pod różnymi nickami!
                • jacek.zienkiewicz Re: Czy ktoś ma ten list do jasnej ....... 17.03.05, 00:45
                  A może po poniższym dialogu jednak zrejterował?
                  JZ

• Re: brawo pani Lubińska !!!
                  student1 16.03.2005 22:35 + odpowiedz
                  i jeszcze jedno ja jestem gotow dla Szczecina walić w mordę każdego chama ktory
                  chce zniszczyć moje miasto każdego

jacek.zienkiewicz 16.03.2005 23:25 + odpowiedz
                  Wielokrotnie mnie atakowałeś. To może ten swój kunszt bokserski chcesz
                  wypróbować ze mną? Czy raczej stchórzysz?
                  Pozdrawiam
                  JZ

student1 16.03.2005 23:31 + odpowiedz
                  chętnie
                  skoro sam zaliczyłeś się do chamow ktorzy niszczą miasto
                  gdzie i kiedy

jacek.zienkiewicz 16.03.2005 23:41 + odpowiedz

student1 napisał:
                  > chętnie skoro sam zaliczyłeś się do chamow ktorzy niszczą miasto gdzie i kiedy

No proszę jest odpowiedź i to z obraźliwa!
                  Nie ma sprawy, w sobotę (19-go marca 2005 roku), między 12 a 14. miejsce sam
                  sobie wybierz.
                  Pozdrawiam
                  JZ

student1 16.03.2005 23:44 + odpowiedz
                  skontaktuj się ze mną na priv ustalimy

jacek.zienkiewicz 16.03.2005 23:47 + odpowiedz
                  Podaje telefon 600 394403
                  Jak Cie nie stać na rozmowy to możesz wysłac SMS-a, to oddzwonię.
                  Pozdrawiam
                  JZ

jacek.zienkiewicz 16.03.2005 23:56 + odpowiedz
                  Studencie nie dzwonisz nie piszesz? Coś się stało? Nie masz komórki? I komputer
                  też Ci wysiadł?
                  A może jednak wolisz umówić się na piwo zamiast mordobicia?
                  Pozdrawiam
                  JZ
                  • Gość: Marian Paździoch Re: Czy ktoś ma ten list do jasnej ....... IP: 62.69.200.* 17.03.05, 05:41
                    wiec jak? pojedynek bokserski, czy na kufle?
                    jezeli bokserski? polecam sie na sekundanta.
                    na kufle zaś, mojego szwagra. a jest w tym dobry.

mp
                    • enancjo Re:BANDA IGNORANTOW i OPLUWACZY.. 17.03.05, 07:31
                      .. nie mowiac ze to V kolumna ...
                      .. w Piers Dentego tego miasta nie potrafia ani
                      odwolac ani opanowac to pani madra i ladna w trosce
                      o dobro klienta uprzejmie mu uswiadamia i donosi ..
                      ze szczecin jest beeeeeeeeeeeeeeeee ..
                      .. zwierzyniec a nie RM, folwark a nie ekonomia,
                      pustaki a nie ludzie, prostactwo a nie polityka ...
                      Enancjo
                      PS : .. swoja droga to wokol tematu IKEA w Szczecinie
                      kreci sie caly smietnik tego miasta i dlatego od
                      tylu lat nic nie mozna zrobic ...

• jacek.zienkiewicz Re: Czy ktoś ma ten list do jasnej ....... 17.03.05, 18:40
                      Marian co by nie było o Twojej ofercie nie zapomnę.
                      Pozdrawiam
                      JZ
    • Gość: Bożena Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 09:20
      Kompletna Iditka, pchajaca się do przodu
    • Gość: MK Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: 217.11.140.* 17.03.05, 10:16
      Drodzy Szczecinianie, jak myślicie dlaczego wszystkie wieksze inwestycje
      ucikają z tego miasta? Jeżeli nie wiecie zapytajcie Waszych Radnych? Jeżeli oni
      nie wiedzą, to zapytajcie samych siebie, dlaczego wybieracie takich MATOŁÓW jak
      Pani Profesor? A jeżeli chcecie, żeby miastem Zarządzali ludzie o pogladach
      podobnych do pogladów Pani Lubińskiej, to nie dziwcie się, że wkrótce Szczecin
      będzie poprostu wiochą z tramwajami. Mam nadzieję, że tak się nie stanie.
      • Gość: port macierzysty Re: wioskowa mentalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:48
        Wiochą z tramwajami to już jesteśmy, a grozi nam raczej, że będziemy wiocha bez
        tramwajów, zwłaszcza przy tak zachęcających,samodzielnych i progospodarczych
        działaniach naszych radnych. To trzeba mieć tupet by tak poważnym ludziom i
        inwestorom tak niepoważnie D zawracać. To jest działanie PRZECIW SZCZECINOWI
        prowadzone przez radnych Szczecina. WSTYD i natychmiast ODWOŁAĆ.
    • Gość: andreas wiecie czemu dobrze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:21
      dobrze, że ten list napisała...
      wiecie czemu?
      Bo juz takie dno sie robi, że ktos ku.. nie wytrzyma!

Nie wiem radni czy ludzie...
      I moze wreszcie rusza na ten cały czerwony budynek UM
      i zmienia tam wszystkich!

No chyba żeby Pan Jurczyk wysłał wojsko i kazał ...
      nie no chyba aż tak sie nie....
      ale jego zastepca...?

No, bo przeciez ludzie wytrzymaja dużo,
      całą komune, ale wreszcie kiedys nastepuje taki moment...
      chyba juz blisko, bardzo blisko....
      • Gość: pieszy do MK IP: *.fnet.pl 17.03.05, 18:50
        droga MK, chyba jednak troche poruszasz sie na oślep, czy raczej wyrażasz
        opinie bez zgłębienia podstawowej wiedzy "w tym temacie" - jak mawia pewien
        radny, który wydaje sie być, dla wielu, lepszy od radnej, o której piszesz.

(słowo klucz to np.: dymisja)
        • Gość: Hanka Re: Ikea i zagadka!! IP: *.atlsfl.adelphia.net 17.03.05, 19:48
          Wiemy wszyscy, ze Ikea ktora ma swoje sklepy w bardzo wielu krajach swiata,
          oferuje dla ubozszej grupu konsumentow meble i art. domowe po cenach znacznie
          nizszych od poziomu rynkowego.Uzasadnieniem dla tego swoistego dumpingu jest
          fakt, ze klient jesli chce taniej musi sobie sam wiele mebli zmontowac.
          Jest to czynnosc niezbyt skomplikowana , dlatego sklepy Ikea rosna jak grzyby
          po deszczu. Im wiecej sklepow , tym wieksza mozliwosc strosowania niskich cen.
          To tearia a w praktyce? Komu moze zalezec na tym aby taki sklep nie powstal w
          Szczecinie ?? A na to pytanie drodzy forumowicze sprobujcie sobie sami
          odpowiedziec.
          Pozdrawiam zagadkowo. Hanka
          • Gość: pieszy Re: Ikea i zagadka!! IP: *.fnet.pl 17.03.05, 19:54
            jestem przeciwnikiem takiego sklepu - i chyba mam prawo, czy jednak nie mam

jestem przeciwnikiem niskich cen jako jedynego i najważniejszego kryterium (ale
            to inny temat i na inną okazja)

• Gość: Hanka Re: Ikea i zagadka!! IP: *.atlsfl.adelphia.net 18.03.05, 01:33
              Ty mozesz byc przeciwnikiem niskich cen jesli cie stac na kupno mebli i
              wyposazenia do mieszkania ( na marginesie ,wcale nie elegantszych ) za duzo
              grubsze pieniadze.Zyjemy w wolnym kraju i nikt Ci nie zabroni wydawac tak duzo
              jak tylko mozesz i chcesz. Pytanie tylko dlaczego tym , ktorych nie stac na w y
              g o r o w a n e ceny odbiera sie mozliwosc zakupu po cenach sensownych ??
              No poruszaj glowa , chyba musi byc jakies wytlumaczenie ???
              Pozdrawiam i zycze abys jezdzil Mercem zamiast byc pieszym. Hanka
    • Gość: Antyknajak Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 07:11
      Stanowczo protestuję przeciwko mechanizmom, które ku mojemu zdziwieniu
      prezentuje T. Lubińska.
      Jest Zarząd. On rządzi. Rada kontroluje i takie emocje można wylewać na sesji
      Rady i tu jest na to miejsce.
      Radni nie są upoważnieni do reprezentowania miasta wobec inwestorów.
      Teraz oczekujemy na kolejne listy do inwestorów. Ten poczyta list od Kęsika,
      Napieralskiego, Masłowskiej, Nitrasa itd itd zaklnie siarczyście i powie ,
      a "paszli w czotru".
      • ja_aska Re: Teresa Lubińska mówi o liście do Ikei 18.03.05, 07:55
        ludzie listy piszą - ale jaja
      • Gość: andreas a przepraszam, a Ty, ja i oni nie możemy?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:51
        wydaje mi sie, że jak radni moga pisać,
        to chyba my to znaczy Ty, ja i oni tez chyba mozemy!

To co piszemy listy?

Ja juz nawet zacząłem jeden...
        Jeden podpisze jako nick andreas, a jeden od siebie...
        Tylko do kogo do Ikei, czy do kogos innego...
        a moze taka akcje zrobic z temi listami
        • ja_aska Re: a przepraszam, a Ty, ja i oni nie możemy?! 18.03.05, 14:24
          Amnesty I. już robi.
          • Gość: andreas Amnesty robi i Od Nowa tez! n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 14:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka