Dodaj do ulubionych

hala widowiskowo-sportowa

IP: 212.160.165.* 25.03.05, 12:03
na prawobrzezu mieszka 1/3 mieszkancow naszego miasta ale za tym nie idzie
proporcjonalnie liczba instytucji czy przybytkow kultury i rozrywki wiec nie
widze powodow aby wszystko lokalizowac na lewobrzezu ... poza tym to
prawobrzeze lezy w Polsce a lewobrzeze w generalnej guberni:))
Obserwuj wątek
    • Gość: play Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:35
      O czym ty piszesz, o hali w sypialni ? Na prawobrzezu nie ma nawet jednego
      dobrego pubu czy klubu grającego koncerty czy inną muzę a ty o hali marzysz /
      Tam powinien się rozwijać sport, bowling, tenis, ping-pong i golf. Przynajmniej
      taki jest tera trynd i jakoś nie pada. MTS to poroniony pomysł, sposób na
      finansowanie trupa.
      • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: 212.160.165.* 25.03.05, 12:45
        ale ja nie mowie o MTSach tylko wlasnie o hali widowiskowo-sportowej z
        prawdziwego zdarzenia, a co do braku porzadnych pubow, klubow itp to wlasnie
        ten fakt w poprzednim logu podnioslam
        • ja_aska Re: hala widowiskowo-sportowa 25.03.05, 13:23
          a dlaczego hala ma być dla 1/3 a nie dla 2/3? skoro większość mieszkańców
          mieszka na lewobrzeżu a do tego wy na prwobrzeżu nie jesteście w stanie dać
          zarobić nawet jakiemus pubowi to chyba wszystko wyjaśnia.
          • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: 212.160.165.* 25.03.05, 13:33
            taka hala pobudzi aktywnosc i mieszkancow i przedsiebiorcow - poza tym i jak
            bedzie sie cos dzialo w hali to wszyscy przyjada - nie tylko ze Szczecina - po
            co blokowac i tak kiepskie dojazdy do centrum miasta?
            • Gość: fer Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:53
              to chyba oczywiste ze musi byc duzo miejsca wokol---tylko prawobrzeze ma wolne
              tereny...moze zrobic plebiscyt albo referendum na ten temat wsrod mieszkancow
              miasta i okolicznych gmin?
    • Gość: andreas Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:36
      to ja proponuje 1/3 hali postawic na prawobrzeżu,
      i 2/3 na lewobrzeżu!
      No...
      • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: 212.160.165.* 25.03.05, 13:41
        tez dobrze - byle nie hale na lewym brzegu a parkingi na prawym!:-)
        • ja_aska Re: hala widowiskowo-sportowa 25.03.05, 14:12
          to z centrum tam są lepsze dojazdy??
          • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: 212.160.165.* 25.03.05, 14:21
            lepsze dojazdy beda mialy okoliczne gminy:-)
            • Gość: DOG Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:46
              na prawobrzeżu więcej miejsca jest--i to powinno byc duże...MTS rozebrac i tam
              cos odpowiedniego...koszt transportu niewielki przecież...
            • Gość: kol Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:48
              tylko na prawym...i duzo miejsca na parkingi...to się opłaci...podpowiedżcie to
              panu prezydentowi...na pewno warto na prawym...tylko nie wielkosci 2 altanek...
              • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.05, 18:42
                to moze jaką petycję szybko napiszemy i się podpiszemy naszymi nickami?:-))
                • Gość: Koniuszko Marian Re: hala widowiskowo-sportowa-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:01
                  Na przełomie lat 80i90 zbierana była w zakładach pracy (dobrowolnie przymusowo]
                  kasa na budowe hali widowiskowo-sportowej czy ktoś się orientuje na co ona
                  poszła?
                  • piotr33k2 Re: hala widowiskowo-sportowa-pytanie 25.03.05, 19:05
                    pamietam te skarbonki ale to było w latach osiemdziesiatych.
                    • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa-pytanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.05, 21:07
                      w latach osiemdziesiatych to ja do podstawowki chodzilam:-))
                • piotr33k2 Re: hala widowiskowo-sportowa 25.03.05, 19:04
                  na prawobrzezu to bardziej racjonalny i pragmatyczny pomysł bo na lewobrzeżu
                  gdzieś w okolicach miasta a nie wiosek są problemy z terenem i działką a na
                  prawobrzezu terenów multum z dobrym dojazdem również z lewobrzeża ,pozatym
                  prawobrzeże to również miasto i w koncu tam na tej "pustyni" należy więcej
                  inwestowac.
                  • Gość: Koniuszko Marian Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:21
                    Być może lata 80-te (luki w pamięci?},na pewno taki obiekt kulturalnie ożywiłby
                    prawobrzeże a na dobry zespół zamiast do Katowic przyjeżdżali by do
                    Szczecina.Miło by było zobaczyć na MTV trasę jakiegoś zespołu
                    Londyn,Amsterdam,Berlin i Szczecin.To dopiero promocja.
                • Gość: dog Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 20:13
                  to już jest PETYCJA --na p r a w o b r z ż u !!!! ja chcĘ U2 w SZCZECINIE--

RZUCAM HASŁO:

U2 w SZCZECINIE a nie w BERLINIE...
                  kto jest za?
                  U 2 w szczecinie-prosze sie wpisywać-hala na prawobrzeZu..

to jest petycja!!!!!!!!!!!!!!!!PANIE PRZEZYDENCIE SZCZECINA

P R O S I M Y

ile ludzi pana polubi...
                  i jeszcze S K A T E P A R K ...obok hali...to będzie 2 w 1!!!!!!!!
                  hala to inwestycja, zwłaszca na prawobrzeżu...

• Gość: play Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:19
      No i coś w tym jest. Miszkałem kilka ładnych lat na Prawobrzeżu. Terenów od
      cholery a nie było gdzie pójść. Szmaragdowe mi zbrzydło po 1001-szym spacerku.
      TMS do wyburzenia - why not ? Ciekawy pomysł ale kosztuje....a na
      Lewobrzeżu...zabrać MON tereny za Oś. Zawadzkiego i tam postawmy coś na miarę
      XXI wieku. Precz z poligonami w granicach miasta !!!
      • piotr33k2 Re: hala widowiskowo-sportowa 25.03.05, 19:24
        odnośnie jeszcze tych zbiórek to pamietam że stały nawet już gotowe pokazowe
        makiety tego obiektu w różnych częściach miasta razem że skarbonkami na
        pieniądze.
    • Gość: play Ludu klikający miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 20:58
      Do licha, nie wywołujcie duchów !! Chcecie żeby Gadająca Głowa Maryjana
      wyniosła ten zakiszony 30-letni projekt z katakumb UM i powiedziała ; otom
      jest, ja moja wizja hali...sprzed 30 lat, gdy nie było Bezrzecza, Słonecznego i
      Bukowego.
      • Gość: d o g Re: Ludu klikający miast i wsi IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:10

to już jest PETYCJA --na p r a w o b r z ż u !!!! ja chcę U2 w SZCZECINIE--

RZUCAM HASŁO:

U2 w SZCZECINIE a nie w BERLINIE...
        kto jest za?
        U 2 w szczecinie-proszę się wpisywać-hala na prawobrzeżu..

to jest petycja!!!!!!!!!!!!!!!!PANIE PRZEZYDENCIE SZCZECINA

P R O S I M Y

ile ludzi pana polubi...
        i jeszcze S K A T E P A R K ...obok hali...to będzie 2 w 1!!!!!!!!
        hala to inwestycja, zwłaszcza na prawobrzeżu
    • Gość: dog Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 22:25
      hala na prawobrzeżu - na miejscu MTS
      • Gość: DOG Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 11:56
        HALA NA PRAWOBRZEŻU...DUŻA...DOTACJE OD PANA pIECHOTY LUB JAKIEGOŚ INNEGO
        MINISTRA---PAN jACEK SIE SKARŻY ŻE MIASTO NIE ZABIEGA...MOŻE 100000 LISTÓW
        NAPISZEMY? my mieszkancy pieknej ziemi szczecinskiej...CIĄG DALSZY PROSZE
        PISAĆ...HALA TO JEST TO!!!!!!!!
        • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.05, 18:17
          za MTSami jeszzce jest sporo gruntow - w sam raz na rozlozysta hale z bajerami
          i parkingami... chyba trzeba przedruk z forum zrobic i wyslac Prezydentowi
          • Gość: dog Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 18:20
            to jeszcze lepiej-ja to prześlę zwolennikom U2
            • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.05, 18:24
              tylko nie zwolennikom z Berlina bo im bedzie blizej na lewobrzeze:-)
    • obserwator76 Re: hala widowiskowo-sportowa 27.03.05, 21:32
      Ależ jak zawsze widze tylko pesymizm i brak chceci by Szczecin był tym numerem
      1. ja wiem ze to łatwo sie tylko mówi, ale warto probować. Dlaczego nasze
      miasto 9chyba jako pierwsze w polsce) miało by nie miec hali zarówno na lewym
      jak i prawym brzegu. Moze takie myslenie spowoduje że bedziemy mieli choc jedna
      hale...... co wy na to ?
      • Gość: dog Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 21:52
        to w ogóle jest s k a n d a l --minsiter Piechota się skarży że nie ma
        pism...prezydent Czesny się skarży że nie ma pieniędzy...to może fundniemy im
        piwo , sie spotkają w TIGER PUBIE w towarzystswie DARIUSZA MICHALCZEWSKIEGO,
        OCZYWIŚCIE przy wszystkim będzie prasa,radio i tv,potem przerzucimy środki na
        hale i będzie...tak trzymać!!!!kto jest za? wtedy nawet zajadli przeciwnicy
        druha Jacka będą mówic NASZ MINISTER...PANIE JACKU? ZGADZA SIĘ PAN?
        • Gość: K.P. TYLKO NA PRAWOBRZEŻU IP: *.devs.futuro.pl 28.03.05, 12:05
          ŚMIERĆ ALBO NICEA
          • Gość: DOG Re: TYLKO NA PRAWOBRZEŻU IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 12:07
            JESTEM ZA HALĄ NA PRAWOBRZEŻU-NIEZŁE TO HASŁO Z NICEĄ...TYLKO JESZCZE JAKIES
            ZESPOŁY NA BANERACH BY SIE PRZYDAŁY OPRÓCZ U 2...
      • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.05, 22:28
        GENIALNE! zrobmy sobie dwie hale! jedna bedzie dzialala dla bogatych druga dla
        biednych albo jedna w parzyste dni tygodnia a druga nieparzyste albo jedna
        bedzie widowiskowa a druga sportowa!
        • Gość: DOG Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 11:55
          U 2 W SZCZECINEI - MY CHCEMY HALĘ!!!!
    • kib.ja Re: hala widowiskowo-sportowa 28.03.05, 16:43
      Po co komu w Pyrzycach - bis ta hala ? tutaj biletów na koncert, kabaret
      znanego wykonawcy nawet na 400 osobową widownie nie da sie sprzedać !!!!!
      Śmieszne gadanie o hali wystaienniczej np.- w glupich MTS ach nie da sie nic
      zorganizowac - bo brak wystacówi zwiedzających - ludzie przestańcie śnić nasze
      miasto od 10 lat zasiedliło się ludźmi z wiosek i małych miasteczek, którzy tu
      ledwo wegetują- przyjechali tu na studia- skończyli , czy nie ale zostali i
      takie to teraz "BURACZANE MIASTKO" migrantów za pracą . Po co tu komu imprezy-
      oni chodzą tylko na darmowe i jeszcze mają pretensje że nic sie nie organizuje.
      Mamy amfiteatr- czy są w nim jakieś koncerty ? kiedyś tam było dużo imprez -
      teraz każdy to miasto omija bo wie że tu sie nie da biletów sprzedać - kto je
      kupi - pan X i pani Y , którzy w Hipermakecie (o ile mają pracę ) 700-800 zł.
      zarabiają ?????? oni ledwie na piwo do domu 2 zlote odlożą - to ich rozrywka i
      telewizor- za który raczej nie płacą abonamentu.Zajadów można dostać - jak sie
      slyszy o tych mrzonkach. Jak teraz te cało buractwo zapytane - skąd jesteś mówi-
      ze Szczecina- to ja będę mówił że jestem z Koziej Wólki.Paranoja i
      brednie !!!
      • Gość: DOG Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 18:58
        HALA NA PRZWOBRZEŻU-AZ SIE BOJE ZE MASZ TROCHE RACJI
      • Gość: andreas kib.ja - nie zgadzam sie, ale ma racje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:08
        Nie zgadzam sie z nim, że Szczecin to miasto buraków, NIE!
        Ale ma racje, iż nie zapełnimy hali...
        Sa koncerty na które wala tłumy,
        ale niestety duzo więcej jest odwoływanych w wyniku
        małej sprzedazy biletów!

Nawet Purple - miały puste miejsca!

Chyba wiec lepiej lepiej wydac te pieniadze!
        Tu radni mieli racje, iz obcieli ten punkt programu!

Pewnie juz lepiej zrobic ten aquapark lub skatepark!
        Ot, tak na nasza skalę, skale naszych potrzeb i możliwości!

Niestety od zbudowania wielkiej hali nie przybedzie chetnych
        do chodzenia na koncerty czy występy...
        No, chyba że sie mylę?
        • Gość: DOG Re: kib.ja - nie zgadzam sie, ale ma racje! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:07
          CHOLERA A INNE MIASTA MAJĄ/
          CO MY OD MACOCHY? JA CHCĘ U2,GREEN DAY,i pare innych hitowych grup u nas...

• Gość: andreas Re: kib.ja - nie zgadzam sie, ale ma racje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:19
            im wieksza i kosztowniejsza, czyli nowowcześniejsza hala,
            a trudno budować jakąś tania maszkarę!
            Tym drozsze jej wynajecie,
            tym drozsze bilety!!
            Tym mniej ludzi - tym mniej koncertów!
            Ale im wiecej ludzi - tym wiecej pieniedzy,
            tym chetniej by tu przyjeżdżali?

Ja tam sie na tym nie znam,
            dlatego nie kandyduje na radnego czy prezydenta!
            Niech oni główkuja,
            my mamy prawo domagać się!!!

Ja tez chce ... tej hali i aquaparku i skateparku!
            A jak nie to won!
          • piotr33k2 Re: kib.ja - nie zgadzam sie, i nie ma racji! 28.03.05, 22:24
            co wy za bzdury gadacie że hala nie potrzebna bo nikt nie bedzie chodził na
            koncerty?,przecież tu chodzi o hale widowiskowo- sportową, uniwersalną ,a to
            gdzie w końcu powstanie a powstać predzej czy pózniej i tak musi to juz jest
            sprawa drugorzedna chociaż prawobrzeże byłoby najlogiczniejsze co żeśmy
            argumentowali ,gdy taka hala juz bedzie to bedzie wykorzystana w znacznym
            stopniu spokojna głowa ,zaraz jakieś zawody sportowe o randze
            miedzynarodowej ,zloty,wiece,koncerty itd. beda miały miejsce które teraz nie
            maja miejsca bo wds czy mts sie do tego nie nadają.radni obcieli z kilku
            milionów na jeden milion dla tego że te kilka milionów to i tak za mało pozatym
            sa problemy z miejscem planem itd. i bali sie ze zostaną najzwyklej zmarnowane
            czy zdefraudowane a ten jeden milion to na aktualizację obecnego planu ,sprawa
            więc jest odłożona na póziej a nie odłozona wogóle ,jest też szansa na
            pieniądze unijne ale to troche skomplikowane i zagmatwane proceduralnie,
            zresztą posały o tym gazety lokalne ,tak więć ten głos o braku potrzeby takiego
            obiektu w szczecinie to nieuzasadniony i niepoważny głos zgorzkniałego i
            złośliwego frustrata .
            • Gość: dog Re: piotr33k2 IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:30
              masz 100 procent racji--ja ten post przeslalem zwolennikom hali i nie tylko U2
            • Gość: andreas Re: kib.ja - nie zgadzam sie, i nie ma racji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:44
              ja bym Piotrze nie uzywał przymiotników,
              bo w ten sposób tylko zwiekszamy liczbe przeciwnków,
              a tu raczej trzeba sprzymierzeńców liste powiekszac!
              A wiec raczej argumenty - i te uzywasz
              i masz racje - rzeczywiscie tam równiez mogą byc
              jakies imprezy sportowe czy zjazdy partii,
              tylko gdzie te partie?(;-))

Pan Czesny powiedział, że mimo nie zawarcia tego w budżecie,
              on dalej bedzie szukał sponsorów budowy hali...!
              Moze mu sie uda? Ma prawie dwa lata!

• piotr33k2 Re: kib.ja - nie zgadzam sie, i nie ma racji! 28.03.05, 23:03
                a cóż to za przymiotniki?, o hali sie mówi od dwudziestu przeszło lat i każde
                dziecko wie że jest potrzebna dla miasta takiej wielkosci , o takim potencjale
                i takim połozeniu.
                • Gość: TNT Re: kib.ja - nie zgadzam sie, i nie ma racji! IP: 212.160.165.* 29.03.05, 10:13
                  piotr ma racje! taka hala to nie tylko koncerty - to caly przemysl!
      • Gość: TNT Re: hala widowiskowo-sportowa IP: 212.160.165.* 29.03.05, 10:09
        kib.ja - jak sie ciebie czyta to jakbym widziala "rodowitego" warszawiaka,
        ktory sie nasmiewa z innych osiedlencow szukajacych w Wawie pracy
        przyjezdzajacych z prowincji- a sam zapomnial, ze przyjechal do stolicy kilka
        lat temu w tym samym celu i z jeszcze bardziej zapadlej wiochy - moze sie
        urodzilismy w Szczecinie ale i tak jestesmy przybyszami (nasi dziadkowie,
        rodzice)z innych terenow ... zbieranina
        • Gość: PRZTYK Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:18
          CHYBA MASZ RACJĘ---KTOŚ TU MA KOMPLEKSY WYŻSZOŚCI---HALA JEST POTRZEBNA...
          • tra_lala Re: hala widowiskowo-sportowa 29.03.05, 15:05
            no!
    • Gość: ADAM Re: hala widowiskowo-sportowa IP: 217.153.6.* 29.03.05, 16:01
      Jasne - należałoby hale wybudować\i robić w niej darmowe imprezy - na
      biletowane nikt nie przyjdzie - chyba że bilety po 5 złotych.Przypomnialo mi
      sie jak jeden pan zachecony tym ze srodowisko intelektualistów w jego niedużym
      miescie mowilo ze chetnie poszloby do porzadnej restauracji sie pobawic (bo w/g
      nich byly same meliny) Otworzyl restauracje z dancingo/teką ładną, wydał dużo
      kasy - nietety oni i tak nie przyszli. Tak jak ludzie chodzą\jedynie na darmowe
      koncerty w trakcie dni morz itp. na Wałach, a na biletowany do amfiteatru, ani
      MTSu nie chcą - widocznie to z powodu braku sali widowiskowej hahahhahahahahaa
      BZDURY I MRZONKI Sala by sie zapelila na otwarcie jak miasto zaplaciloby za
      koncert na rozpoczecie - Owszem ja mysle ze najbardziej zainteresowani budowa
      byliby ci- przez których rece ta kasa by przechodzila i też dlatego są
      zaiteresowani)To czy tam by ludzie chodzili to dla nich raczej mniej istotne.
      • tra_lala Re: hala widowiskowo-sportowa 29.03.05, 16:51
        uwazam, ze najwazniejsza rzecza jest stworzenie mozliwosci rozwoju, niestety w
        obecnych czasach hala widowiskowo-sportowa to nie jest jakis niesamowity
        luksus - buduja je o wiele mniejsze i biedniejsze gminy i jakos nie slyszalam,
        zeby ktos tego zalowal. Na Chorze Aleksandrowa mielismy dobitny przyklad jak
        bardzo jest potrzebne miejsce gdzie ludzie wydadza po 70-100 zl za bilet na cos
        co jest tego warte - mamy cala kupe organizatorow imprez - niech rozkrecaja
        • dutchman Re: hala widowiskowo-sportowa 29.03.05, 16:57
          Czym predzej tym lepiej. Przeciez w Szczecinie nie ma zadne przyzwoitej sali na
          koncert, mecz tenisowy czy bokserski.
          dutchman
          • Gość: PRZTYK Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:29
            MY CHCEMY HALI--TO TEZ INWESTYCJA I MIEJSCA PRACY...
    • Gość: lehi Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:25
      Hala w Szczecinie? Ciężko się do tego ustosunkować, ale jeżeli ma być to pomnik
      naszych możliwości, kasa dla urzedasów, projektantów, czy budowlańców to jest
      bez sensu. „Szczecin” „załatwił” kosza, nie udało się z siatkówką, do czego
      miała by służyć ta hala? Hala ma wtedy sens jeżeli „żyje”,a jakie „życie hali”
      mają na myśli projektodawcy hali? Budowlańcy wybudują, kwiatek goździk i co
      potem? Dla mnie sprawa jest prosta jest klub siatkarski albo koszykarski
      (osobiście wolę to drugie), walczą sobie w najwyższej lidze rozgrywkowej, na
      mecze przychodzi komplet widzów i wtedy budujemy nową halę. Może być inaczej
      oczywiście, w Bydgoszczy wybudowano nową halę, bodajże na 5500 wykupiono dziką
      kartę w EBL i na mecze jakos przychodzi kilka tyś ludzi. Nie wiem jak by z tym
      było w Szczecinie. Z kolei w Trójmieście w tej chwili zaczynają już budować
      dwie hale, jedna na ok., 4000 ludzi w Gdyni, druga na granicy Sopotu i Gdańska
      (trochę takie lewobrzeże i prawobrzeże  ) z tym, ze już na ok. 12000 ludzi! W
      Gdyni hala budowana jest pod kontem koszykarek Euroligowego Lotosu i turnieju
      final-4, w Sopocie/Gdańsku miedzy innymi dla kodszykarzy Prokomu Trefla. W 2009
      w Polsce maja być organizowane ME w baskecie meskim i 3Mieście mają być
      rozgrywane finały. Zresztą szykuje się chyba najładniejszy obiekt w Polsce-
      www.gdansk.pl/gdansk/article_news.php?category=508&article=2177&history=
    • Gość: lehi Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:25
      Hala w Szczecinie? Ciężko się do tego ustosunkować, ale jeżeli ma być to pomnik
      naszych możliwości, kasa dla urzedasów, projektantów, czy budowlańców to jest
      bez sensu. „Szczecin” „załatwił” kosza, nie udało się z siatkówką, do czego
      miała by służyć ta hala? Hala ma wtedy sens jeżeli „żyje”,a jakie „życie hali”
      mają na myśli projektodawcy hali? Budowlańcy wybudują, kwiatek goździk i co
      potem? Dla mnie sprawa jest prosta jest klub siatkarski albo koszykarski
      (osobiście wolę to drugie), walczą sobie w najwyższej lidze rozgrywkowej, na
      mecze przychodzi komplet widzów i wtedy budujemy nową halę. Może być inaczej
      oczywiście, w Bydgoszczy wybudowano nową halę, bodajże na 5500 wykupiono dziką
      kartę w EBL i na mecze jakos przychodzi kilka tyś ludzi. Nie wiem jak by z tym
      było w Szczecinie. Z kolei w Trójmieście w tej chwili zaczynają już budować
      dwie hale, jedna na ok., 4000 ludzi w Gdyni, druga na granicy Sopotu i Gdańska
      (trochę takie lewobrzeże i prawobrzeże  ) z tym, ze już na ok. 12000 ludzi! W
      Gdyni hala budowana jest pod kontem koszykarek Euroligowego Lotosu i turnieju
      final-4, w Sopocie/Gdańsku miedzy innymi dla kodszykarzy Prokomu Trefla. W 2009
      w Polsce maja być organizowane ME w baskecie meskim i 3Mieście mają być
      rozgrywane finały. Zresztą szykuje się chyba najładniejszy obiekt w Polsce-
      www.gdansk.pl/gdansk/article_news.php?category=508&article=2177&history=
      • Gość: DOG Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:04
        NO TO TRZEBA Z SENSEM...BEZ OPTYMIZMU TO NIC SIĘ U NAS NIE ZMIENI...
    • Gość: lehi Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:38
      DOG; z sensem, optymistycznie, ale przede wszystkim z głową. Taką halę trzeba
      utrzymać i teraz już powinno się nad tym zastanowić,CO W TEJ HALI BĘDZIE SIĘ
      DZIAŁO. Ciekaw jestem zresztą kto wpadł na pomysł budowy tej hali i jakie były
      jego intencje.A zresztą hala, stadion czy baseny czy może miasto zrobi same
      plany i tylko projekty i.... na tym się skończy. Co najwyżej umoczą trochę
      kasy...
      • Gość: dog Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:49
        masz niestety rację--ale w takim marazmie trwamy już wiele lat---na nic nas nie
        stać,rozgrzebana Gontynka,basen Pogoni, szykuje się następne rozgrzebanie..za
        te ruiny nikomu nie spadł włos z głowy i każdy ma świetny humor...cisną się
        brzydkie słowa...dyskusja trwa ostatnio kolejny rok, jakieś tam środki w
        budżecie to są ,to nie ma...minister Piechota `żali` się że do niego nikt nie
        pisze...no to może wreszcie KOGOŚ SZLAG TRAFI?
        • Gość: lehi Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:43
          - DOG, ja mam pewien komfort, mieszkam w Szczecinie od albo aż 13 lat, ale
          jestem z 3Miasta. Teraz np. jeżdżę do Sopotu na Euroligę(mecze są co prawda
          rozgrywane są w Gdańsku w Olivii). Hala Olivia 5500, wczesny Girek, fatalna
          akustyka(ważna na koncertach, ale i dla atmosfery w czasie imprez sportowych),
          widoczność tez w standardach gierkowskich, ale masz tam I ligę hokeja, Euroligę
          kosza,inne imprezy sportowe, lodowisko dla mieszkańców, koncerty, targi czy
          wystawy. Jeżeli ktoś wpadł na pomysł, że można zarobić na budowie hali w
          Szczecinie, to mam nadzieję, że pomyślał też o rentowności hali, albo o
          jej „życiu”. Bo jak jest sens budowy hali na, no nie wiem jakie są plany, ale
          np. na 6000 jak będą w roku organizowane trzy imprezy dla 2000 ludzi.
          • Gość: DOG Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 00:22
            NIE MNIE O TYM WYROK0WAC.. BYŁY JUŻ ŚMIESZNE PLANY ROZWALANIA GARAZY NA
            ZAWADZKIEGO...9 MLN W BUDŻECIE...PODOBNO DOTACJE ZAPLANOWANE ZE SRODKOW
            TOTALIZATORA...TYM SPOSOBEM JEZELI MAMY Z GORY ZALOZYC ZE TU NIC NIE MA TO JUZ
            NIGDY NIC NIE POWSTANIE...NIE WIEM CZY URZAD MIASTA MA ORGANIZOWAC IMPREZY I
            ROBIC GRAFIK WYKORZYSTANIA HALI...NA RAZIE JEST WSZYSTKO POROZ.......JAK
            PRZYCHODZI COS KONKRETNEGO PRZEDSTAWIC TO WINNYCH NIE MA, A OSTATNICH GRYZĄ
            PSY...P.S.A CO DO IMPREZ?
            SĄ W 3MIESCIE SPONSORZY, U NAS TEZ BY BYLI CHOCIAZ...my mamy więcej
            pesymistów...i dyskusje- obłowi sie ktoś przy okazji czy nie?p.s.moja ulubioną
            dyscypliną jest brydż sportowy,hala mi niepotrzebna, ale moim dzieciom już
            tak...
    • Gość: lehi Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 10:39
      „dyskusje- obłowi sie ktoś przy okazji czy nie?” – bodajże wczoraj podawali,
      że Kaczyński w Warszawie po wydaniu krucjaty łapówkom,
      jednocześnie „przystopował” nowe inwestycje w stolicy. W Chorzowie pan
      Dziurowicz miał „ambicje” odnowienia stadionu Śląskiego, powstał betonowy twór
      i chyba wręcz nie użyteczny i nie użytkowy, bo teraz mecze reprezentacja gra Wa-
      wie i innych miastach a może średnio raz na 2 lata w Chorzowie. Za te pieniądze
      wylane z betonem w Chorzowie przy „normalnej” polityce można by zrobić
      (podejrzewam) 5 stadionów klubowych z o wielo większym pożytkiem nawet dla
      reprezentacji nie wspominajac o tychże klubach czy samej lidze. Była potrzeba
      odbudowy tego stadionu? A te same pieniądze wpompowane w stadiony w Warszawie,
      Poznaniu, Krakowie czy Szczecine były by po prostu dużo lepiej wydane. To
      oczywiście a pro po wykorzystania „drogich” obiektów. Może jeszcze „nabicie”
      czy zapełnienie hali, tego, że ludzie chodzą na darmowe imprezy itd. To nie
      jest tak, do kina czy teatru też się chodzi i sa przedstawienia, pomimo że
      bilety są drogie nie można się dostać, a są na które psa z kulawą nogą nie
      zagoni się. Imprezy typu „folklorystycznego” które są organizowane w Szczecinie
      z samego założenia powinny być darmowe. Dam przykład jeszcze Trefla w koszu;
      klub powstał 10 lat temu i zaczynał od III ligi, potem wyżej, jeszcze wyżej i w
      tej chwili grają z najlepszymi zespołami w Europie(top-16), w 3 lidze na mecze
      przychodziła garstka kibiców potem paręset, a jeszcze w zeszłym sezonie było to
      niecałe 2000. W tym roku na mecze Euroligi jest komplet(5500), i wierzę, że za
      kilka lat w nowej hali będzie tych ludzi 12000. Przy okazji „mądrzy” ludzie
      nie rzucili się na kasę, żeby zarobić przy okazji Euroligi krocie, ale
      ważniejsze było pozyskanie nowych kibiców, „zachęcenie” do chodzenia na imprezy
      sportowe (bilety po 15-35pln, ale było trochę i po 5zł), czas na „zarabianiu”
      na nich przyjdzie później. Trefl grał na początku w wynajętych halach, potem
      wybudowano nie za dużą halę własnie na 2000 ludzi przy szkole, gdzie korzysta i
      klub i dzieciaki, dopiero teraz jest budowana hala na te 12000 ludzi

• Gość: dog Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 10:43
        nie ma to jak pan Krauze...jest sponsor, jest kasa, jest poziom..i kółko się
        zamyka...na podwórku grac nie będziesz...pozazdrościc takiej polityki w
        Trójmieście...a u nas..bez dyskusji ale fundamenty wylejmy a co potem?
        a czy to ważne..i nic nie ma...
      • tra_lala Re: hala widowiskowo-sportowa 30.03.05, 13:28
        toć przecież w urzedzie miejskim powstal wydział sportu - niech się wykazują
        pomysłowością i inwencją
    • Gość: BUCHALTER Re: hala widowiskowo-sportowa IP: 217.153.6.* 30.03.05, 11:31
      Mam pomysła- jezeli budowac taką\Hale to reszte trzeba zlikwidować- znaczy
      sprzedać i za taą kase rozpoczynać inwestycje- dobra jezeli bedzie taka hala z
      infrastrukturą to mysle że trzeba sprzedać na cele komercyjne WDS, Sale na
      Narutowicza i pare innych niepotrzebnych wtedy popierdułek - i wówczas rozumiem
      budujemy hale- bo pamietajcie- wybudowac można - ale ile kasy trzeba na bieżące
      utrzymanie ??? a po likwidacji zbednych obeków (ich utrzymanie duzo kosztuje)
      jakas namiastka kasy zostanie. To samo zrobiłbym w kulturze sprzedac kilka
      starych nie nadajacych sie do uzytku a utrzymywanych na siłe - tak naprawde
      niepotrzebncych nikomu poza zatrudnionymi w nich ludźmi obiektów - a jest ich
      wiele: Słowianin, 13 Muz, itd- takie pseudo-relikty postkomunistycznej
      popkultury- zobaczcie kto tam wogóle chodzi - do Słowianina jakas garstka skino-
      depechowców, do Muz pseudo-literaci i paru prowincjonalnych artystów
      (wyrobników), którzy niczego w życiu nie umieli osiągnąć- ale poznali ludzi z
      kręgu urzędników i to ich trzyma przy życiu
      • Gość: lehi Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:29
        Buchalter; dokładnie, precz z komuna! Wcześniej była dyskusja gdzie ma być ta
        hala ewentualnie postawiona, lewobrzeże czy może prawobrzeże? Zdecydowanie
        prawobrzeże, raz, że dojazd, parkingi, chyba jednak tańsza ziemia(więc niższe
        koszty), może i trochę ożywienia prawobrzeża, ale to jest akurat najmniej
        istotne. Dla mnie bardzo ważna sprawą jest samo polożenie hali, czy gdzieś w
        miejsce garaży, czy może na prawobrzeżu niemal w ciągu komunikacyjnym, gdzie
        tyś, ludzi będzie „musiało” widzieć ten obiekt i może ktoś z tych ludzi, jak ta
        hala już będzie zainteresuje się CO TAM SIĘ DZIEJE. Taka tania reklama.(zresztą
        zobaczcie Olivię w Gdańsku- www.trojmiasto.pl/ob.phtml?
        id_ob=3&miesiac=03) No i ładnie by wyglądało samo wjeżdżanie do Szczecina,
        gdyby oprócz blokowisk, ruderowatych hal, był niezły obiekt sportowy
      • tra_lala Re: hala widowiskowo-sportowa 30.03.05, 13:32
        buchalter - zbyt drastycznie i niesprawiedliwie na to wszystko patrzysz- u
        Ciebie jest albo biale albo czarne - zycie takie nie jest
        • dutchman Re: hala widowiskowo-sportowa 30.03.05, 13:47
          Nie przesadzajmy z tym sportem w hali. Na swiecie hale takie sa
          multifunkcjonalne. Hala tu niedaleko w Rottardamie sluzy przede wszystkim do
          imprez kulturalnych typu koncerty, przedstawienia, a od czasu do czasu jakis
          turniej miedzynarodowy np. tenisowy czy skoki na koniach przez przeszkody. Do
          tego rozne imprezy typu dyskoteki, imprezy polityczne itd.
          pozdrawiam
          dutchman
          • Gość: dog Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:19
            wszystko racja-tylko u nas dyskusja od razu ma zabarwienie polityczno-
            biznesowe...kogo uwalic,kto zarobi...
          • tra_lala Re: hala widowiskowo-sportowa 30.03.05, 14:43
            Holender ma racje, sport to tylko jedna z atrakcji halowych
    • Gość: lehi Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:53
      Nie da się ukryć, że PTS na takim poziomie to w dużym stopniu Krauze, ale nie
      wiem czy wiesz, ze np. konferansjerkę w czasie imprez przed/po sezonowych, na
      spotkaniu z kibicami prowadzi prezydent miasta Sopotu i to zawsze. Kiedyś w
      czasie jak Trefl walczył o MP nie mógł być na meczu bo miał ważne spotkanie z
      jakąś „ważną” delegacją czy ambasadorem(dokładnie nie pamiętam, ale to nie
      ważne), wytrzymał na tym spotkaniu tylko pierwszą połowę, po czym zabrał całe
      towarzystwo do pubu gdzie byli kibice Trefla i razem oglądali do końca już
      mecz. Wyobrażasz sobie w takiej sytuacji Jurczyka, pewnie nie przerwał by
      żadnego spotkania, no chyba że z Reagan’em, hi,hi. Dodam jeszcze że Prezydent
      Sopotu na tych spotkaniach jest zawsze w żółtej koszulce, barwach Trefla. Dużo
      by pisać... Ludzie z Urzędu Miasta Szczecina, chcieli likwidować szkoły, trochę
      byłem w temacie, bo moje dziecko chodzi do jednej ze szkół które miało być
      likwidowane. Jeżeli ta sama ekipa ma wizję hali w Szczecinie to ciężko to
      widzę, Oni nie potrafili dać argumentów za likwidacją szkół, czy ile kasy
      oszczędzą, czy będą w stanie „ogarnąć” taką inwestycję jak hala dla Szczecina.
      Jestem bardzo daleko od polityki, UM itd., ale na dzisiaj dla mnie to wygląda
      tak, że koledzy projektanci dostaną zlecenie na projekt hali popłynie trochę
      kasy z Miasta, urzędnicy będą zadowoleni, projektanci także, a co dalej? Niech
      Oni, albo ktoś przekona mnie, że tak nie jest i celem jest rzeczywiście bardzo
      potrzebna hala dla Szczecina...
      • Gość: dog Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:22
        przy takiej konferansjerce u nas to tlumy by walily bo od razu bylyby 2
        imorezy...ja czekam na propozycje autorytetów a one milczą...czyzby nie bylo
        zadnej koncepcji?
        nie ma srodkow z centrali?
        to tej hali nigdy nie będzie tylko wspominanie jak to drzewiej bywalo...gdzy
        wrzucalism jakies grosze do skarbonek ktore pewnie poszly na kolejne
        projekty...czarno to widzę więc dlatego piszę...osobisćie lubię i sport i
        muzykę...dlaczegonie ma być w takiej hali wszystkiego?
        bo na tym NIKT NIE ZAROBI...MAM RACJĘ?
    • Gość: lehi Re: hala widowiskowo-sportowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:32
      Buchalter; dokładnie, precz z komuna! Wcześniej była dyskusja gdzie ma być ta
      hala ewentualnie postawiona, lewobrzeże czy może prawobrzeże? Zdecydowanie
      prawobrzeże, raz, że dojazd, parkingi, chyba jednak tańsza ziemia(więc niższe
      koszty), może i trochę ożywienia prawobrzeża, ale to jest akurat najmniej
      istotne. Dla mnie bardzo ważna sprawą jest samo polożenie hali, czy gdzieś w
      miejsce garaży, czy może na prawobrzeżu niemal w ciągu komunikacyjnym, gdzie
      tyś, ludzi będzie „musiało” widzieć ten obiekt i może ktoś z tych ludzi, jak ta
      hala już będzie zainteresuje się CO TAM SIĘ DZIEJE. Taka tania reklama.(zresztą
      zobaczcie Olivię w Gdańsku- www.trojmiasto.pl/ob.phtml?
      id_ob=3&miesiac=03) No i ładnie by wyglądało samo wjeżdżanie do Szczecina,
      gdyby oprócz blokowisk, ruderowatych hal, był by jeszcze niezły obiekt sportowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka