Dodaj do ulubionych

Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie!

04.04.05, 12:22
Przejrzałam już archiwum, szczecińskie portale etc.
Proszę pomóżcie - gdzie, w jakiej dzielnicy, jakich miejsc unikać? Optymalnym
miejscem jest osiedle zadbane, w miarę nowe z dobrym przedszkolem i dobrymi
warunkami dla dzieci (plac zabaw, bezpieczne parkingi).
Zupełnie nie znam tego miasta :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: labatt Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.04.05, 12:25
      Warszewo,Warzymice,Kresy,Bukowe - to moje "typy".Ale temat ' przedszkola '
      jest mi calkowicie obcy.Powodzenia....
      • olik7 Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! 04.04.05, 12:39
        Dzięki! Zaraz "polokalizuję" to na mapie. Do przedszkola można dojechać, to
        mniejszy problem. Zależy mi żeby od razu odrzuciś ohydne osiedla z blokersami,
        bez infrastruktury, z junkersami itp.
        • Gość: labatt Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.04.05, 12:43
          Ktos na forum wspominal tez MIODOWE OGRODY - niestety,nie mam pojecia gdzie to
          jest.Trzymam kciuki.
        • Gość: XXL Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.szczecin.pl 04.04.05, 12:44
          Polecam Osowo,Niebuszewo od Łuczniczej w górę czyli Warszewo,Pogodno,część
          Gumieniec a nie polecam prawobrzeża jak Bukowe,Słoneczne itp. wszyscy moi
          znajomi z tamtąd wyprowadzają się
          Pozdrawiam
          • olik7 Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! 04.04.05, 12:58
            O Słonecznym znalazłam już podobne opinie.
            O Miodowym - pozytywne aczkolwiek bardzo mało konkretne, bardziej opinie o
            położeniu... Czy to osiedle już istnieje, czy własnie zaczyna się budować?
            Dziękuję! Pozdrawiam!
            • Gość: K Miodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:58
              Znam Miodowe Ogrody (kupuje tam mieszkanie). Czteropietrowy dom miesci sie na
              Niebuszewie (kolo siemaszki), wiem ze obok jest szkola, ale przedszkole... nie
              wiem. Jest to blisko dworca Niebuszewo (latwo znajdziesz na mapie). Stoi na
              gorce i bedzie mialo bardzo ciekawy widok na miasto :). Maja podziemne garaze,
              windy, wielkie okna... bardzo ciekawe mieszkania od kawalerek po dwupoziomowe,
              widzialam na stronie.
              Ja bym nie kupowala w spoldzielni - ceny podobne do developerow, a czynsz (zwal
              jak zwal), kilkatrotnie wyzszy niz w spolnocie.
              Miodowe buduje www.makdom.com.pl, formalnie nie mam zastrzezen. Reszta to
              kwestia gustu.
          • Gość: labatt Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.04.05, 12:58
            Bukowe - tylko nowe bloki.Seledynowa,Brazowa.Reszta - zarzadzana przez
            dobra,ale "droga ' spoldzielnie - jest masowo opuszczana.Bliskosc szosy
            szybkiego ruchu tez raczej nie pomaga.Ale tereny piekne.
            Sprobuj tez sprawdzic Bukowo - zdaje sie,ze okolice Szosy POlskiej.
            Mierzyn - bardzo slaba komunikacja - choc rozrasta sie bardzo.
            • Gość: XXL Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.szczecin.pl 04.04.05, 13:04
              > Bukowe - tylko nowe bloki.Seledynowa,Brazowa.

Własnie z tych bloków które już są stare wyprowadzają się ludzie,jezeli masz na
              myśli dobro dziecka,dzieci nie szukaj tam.
              Pozdrawiam
              • Gość: labatt Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.04.05, 13:10
                Czynsz 500 zl nie jest niczym niezwyklym na Bukowym i Slonecznym.
                Stare Pogodno tez nie oferuje nic atrakcyjnego.
                • olik7 A prywatny developer... 04.04.05, 13:23
                  ... który akurat kończy budowę i ma jeszcze mieszkania do zasiedlenia? Znacie
                  może? Jakoś nie za bardzo ufam pięknym zdjęciom komputerowym i obiecankom co tam
                  będzie za dwa lata.
                  • Gość: labatt Re: A prywatny developer... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.04.05, 13:27
                    Musisz sprawdzic -czy mieszkanie nie jest zadluzone.Zadluzenie moze obejmowac
                    kilka osob.Developer powinien je tzw oddluzyc,czyli splacic.Ryzyko - jak
                    wszedzie.
                    • olik7 Re: A prywatny developer... 04.04.05, 14:17
                      Dzięki za radę... uff.. okazuje się, że jestem głębokim laikiem w tych sprawach.
                  • Gość: deser_t Re: A prywatny developer... IP: 213.155.167.* 04.04.05, 14:25
                    "Siemaszko" www.siemaszko.com.pl
                    Spółdzielnia "Student" www.student.tstd.pl

Jedno i drugie na Warszewie.

Zajrzyj też www.gryfdeveloper.pl - Warzymice, www.graz.inet.pl -
                    w okolicach Mierzyna , www.best-sa.com.pl/plany.html - Warzymice.
                    • Gość: deser_t Re: A prywatny developer... IP: 213.155.167.* 04.04.05, 14:29
                      Jeszcze komentarz: "siemaszko" i "student" już zbudowali część osiedla na
                      Warszewie, powstają kolejne bloki, nie słyszałam (a pytałam w koło) żeby ktoś
                      się skarżył czy to na płatności czy jakość mieszkań.
                      Nie wiem nic o gryfie i grazie - obiecywali cuda, część mieszkań już stoi,
                      można obejrzeć.
                      Best-sa - dużo osób chwali za solidność.

Pozdrawiam, deser_t
                    • Gość: siusiak Re: A prywatny developer... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:28
                      Wymienione tak oprocz studenta (moim zdaniem tam kręcą)
                      Dodałbym jeszcze widok
                      Dzielnice: głębokie, stare pogodno (pół domu). Mieszkania: las arkoński reszta
                      pogodna warszewo osowo i ewentualnie gumieńce. Osiedla arkońskie i książąt do
                      przeżycia reszta osiedlowa.
                      pzdr
                    • Gość: J-23 Re: A prywatny developer... IP: *.ksiazat.v.pl 04.04.05, 22:30
                      u Siemaszki nie kupuj to zwyczajny złodziej!!!
          • xyz-xyz Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! 06.04.05, 13:52
            Nowe Bukowe jest cool. Ładnie zagospodarowane i jest infrastruktura . Czynsze
            nie małe. Chciałem kupic Nad Rudzianką, ale się nie udało. Przenosze się na
            Bezrzecze.
    • Gość: asas Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: 217.153.6.* 04.04.05, 14:21
      Polecam SM DĄB i osiedle Zawadzkiego (ma tam budynki)raczej spokój
      sa\przedszkola i szkoły sporo sklepow - dobre połączenie do centrum . Radze
      unikac dziwnych społdzielni mysle ze lepiej kupic gotowe mieszkanie w starszych
      sprawdonych spółdzielniach
    • Gość: Osowianin Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: 217.153.6.* 04.04.05, 17:22
      Nie podałas/es:

1/ jakie duze

2/ za ile

3/ ewent jak daleko od centrum/czy nie ma problemu z dojazdem (samochod czy kom
      miejska)itp

4/ na jak długo(po przedszkolu-szkoły itp)

Po podaniu w/w danych byłaby wstepna eliminacja

Zdania dot prawobrzeza sa podzielone i bardziej długofalowo to jest np 1
      (panstwowe) liceum na chyba 20 w Szczecinie

Warto zobaczyc Osow i okolice-sa mieszkania i domki na Osiedlu Morena czy tez
      Gubałowka

Z Moreny do przedszkola na Ul.Junackiej (kameralne przy lesie) kilka krokow

Szkoly to juz dojazd samochodem lub autobusem

Ale okolica-blisko las, cisza itp
      • olik7 Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! 05.04.05, 08:26
        Mieszkanie musi mieć trzy pokoje i pochodzić ze średniej półki, nie staroć z
        junkeresem i nie nowoczesny apartamentowiec z sauną i m2 za 10 tys. Na jak długo
        nie wiem, może rok a może na zawsze, dlatego nie wspominałam o tym.
        Dziękuję Wam bardzo za wszelkie opinie, nie znam Szczecina ani, osobiście
        chociaż jednej mieszkającej tam osoby. Pozostaje mapa i internetowa pomoc.
        Pozdrawiam
        • Gość: Paweł Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 17:32
          A w jakiej cenie Cię interesuje mieszkanko bo akurat mam mieszkanie do
          sprzedania na os. Bukowym
          • olik7 Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! 06.04.05, 09:02
            Do 100 tys. Jeżeli chcesz napisz na adres gazetowy olik7@gazeta.pl
            • Gość: labatt Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.04.05, 09:12
              Do 100 tysiecy?Ciezko bedzie.Bukowe - 40m2 - kawalerka,nowe,niski czynsz -
              104tys.
              Jak masz czas - szperaj w agencjach.To wylegarnia pomyslow.
              • olik7 Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! 06.04.05, 09:21
                Wiem, że ciężko. I tak w grę wchodzi kredyt, więc chociaż dobrze byłoby zmieścić
                się w setce zdaję sobie sprawę, że może to być i 150.
                • Gość: labatt Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.04.05, 09:30
                  .... mieszkania tansze - ale koszty eksploatacyjne wyzsze.
    • Gość: loko dyslektyk Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:22
      www.nieruchomosci.szczecin.pl
      zobacz tam!
      • Gość: olik7 Re: Muszę kupić mieszkanie w Szczecinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 07:53
        Dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka