Dodaj do ulubionych

TELEBIM!!!???

IP: *.idea.pl 04.04.05, 16:18
Telebim? kto za to zapłaci? Ilu ludzi w Szczecinie głoduje – trochę
pokory!!! Pożegnajmy Ojca Świętego w domu przed własnym TV!!!
Nic nie róbmy na pokaz P O K O R Y!!!
A jak już chcecie telebimu to za niego zapłaćcie, szybko niech ktoś zbierze
pieniądze a nie bawi się w wysyłanie głupich @maili
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: TELEBIM!!!??? IP: *.comnet.krakow.pl 04.04.05, 16:29
      też tak myślę , ale boję się odezwać
      • tra_lala Re: TELEBIM!!!??? 04.04.05, 16:51
        nie wiedzialam heniek zes taki bojazliwy:-))
    • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 04.04.05, 16:46
      ehh... ale z drugiej strony ile kasy władze miasta wyrzuciły w błoto przez te wszystkie lata... nie wiem ile by kosztowało wystawienie takiego telebimu, ale myślę, że ta suma nawet nie równoważy się np. ze sprzedawaniem za grosze bardzo atrakcyjnych terenów, czy też strasznie korzystnej inwestycji- budowy zadaszenia na stadionie przy ulicy Twardowskiego :/ Ciekawe ile kosztowały też kampanie wyborcze Jurczyków itp. więc o czym my tutaj rozmawiamy ??
      Zenada

• tra_lala Re: TELEBIM!!!??? 04.04.05, 16:50
        zastanawialam sie wlasnie kiedy powroci dyzurny temat jurczykowy - szybko
        • Gość: loko Re: TELEBIM!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:54
          jeżeli chodzi o koszty to obsługa takiej imprezki to jakieś 2 3 tyś zł.
          Czy to dużo ? jak dla biednego głodnego to masa forsy, jak na niemal 400 tyś
          miasto katolików to ..... Szkoda sam deklaruje 200 zł na ten cel!!!
          • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 04.04.05, 17:05
            No to najwięcej to nie jest, co do założyciela tego tematu to Ty przypadkiem nie jesteś radnym ? A jeśli chodzi o glodnych tego miasta to jaki problem? Czy na przykład nie można doliczyć złotówki do kazdego biletu na Pogoń ? Czy trzeba grać przy sztucznym oświetleniu koniecznie ? Jak widze takie wypociny to mi sie nie dobrze robi. Od czego są radni? Czy oni wogole nie mają pomysłów ? A może do kieszeni sie bierze ? Ja wyslalem meila na webmaster@um.szczecin.pl i zobaczymy, pewnie odpiszą, że nie ma kasy albo wogole zignorują. Warto sprobowac. Chociaz kazdy wie jaka jest prawda, oni mają ludzi zazwyczaj gdzieś :/
          • Gość: loko Re: TELEBIM!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 17:10
            korekta od 2 do 3 tyś zł
            • Gość: H56 Re: TELEBIM!!!??? IP: *.comnet.krakow.pl 04.04.05, 17:22
              lepszy wątek rozsądnego radnego, niż zaradnego właściciela telebimu który
              założył podobny wątek, z góry zstrzegając ,że jest on tylko dla zwolenników
              • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 04.04.05, 21:18
                ani radny, ani zaradny, po prostu normalny i chcący mieć trochę spokoju...
                p.s. a taka impreza to na pewno conajmniej 20-30tys telebim+ochrona+sprzątanie itp
    • arkadiusz_litwinski Re: TELEBIM!!!??? 04.04.05, 21:28
      Z tego co wiem takie relacje są planowane w niektórych kościołach.Upewnię się i
      jeśli będzie to tylko możliwe zorganizujemy taką relację.Nie jestem pewien,
      czy Jasne Błonia w południe nie są zbyt jasne, ale to już tylko technika.
      • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 04.04.05, 21:38
        Będę na Pana głosował. ;)
      • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 04.04.05, 21:45
        proszę pokryć wydatki na te fanaberie z własnych diet a pieniądze z budżetu
        miasta dać biednym i głodnym, na pewno Ojciec Święty by tak chciał!! On wszystko
        i wszystkie dobra które otrzymywał rozdawał potrzebującym!!!!!
        • fifrock Re: TELEBIM!!!??? 04.04.05, 21:58
          ty to pewnie z tych co to uwazaja ze jeszcze malo sie zarabia, bieda panie
          taka, to nikt nie powienien zarabiac wiecej niz kilka tysiecy bo tyle biednych
          itd itd itd.
          Oh kiedy takie... wypowiedzi sie skonncza

pozdrawiam,
        • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 04.04.05, 22:12
          No to mówie, żeby zrobić zbiórkę jakąś. A Ty myślisz, że te pieniądze by tafiły do biednych? Coś mi się nie wydaje... a może podczas tego pogrzebu zbierać kasę na biednych? Jak by ludzie wrzucali po 3zł np. to koszta by się pokryły. Jestem ciekaw ile Ty dałeś w swoim życiu na biednych? Gdyby niektórzy radni mieli inicjatywę to tak jak mówiłem wcześniej.. można by było dorzucać do każdego meczu Pogoni po złotówce i je przeznaczyć na potrzebujących. Nie wiem czy kościoły dają jakąś kasę na bidnych i głodnych. Często pieniądze, które mają iść na głodnych czy biednych idą do poszczególnych osób. Papieża mieliśmy tylko jednego i trzeba go jakoś wyjątkowo pożegnać. Czemu inne miasta nie rezygnują z transmisji z pogrzebu Karola Wojtyły? Skoro kościoły organizują takie relacje to czemu nie może być ona na świeżym powietrzu? Tak w ogóle to się zastanawiam po co budować nowe drogi? Skoro możemy jeździć po takich jakich są ? Po co budować nowe stadiony i przygotowywać się do ME 2012? Skoro na tych co są nasi piłkarze mogą grać? Po co kupować nowe samochody? Można przecież jeździć starymi? Po co wydawać na ciuchy? Przecież we wszystkim da się chodzić? Uważam, że to wszystko powinniśmy oddać na biednych??

Nie w tym droga. Żeby nie było głodnych i biednych muszą się pojawić nowe miejsca pracy. Bezrobocie stale rośnie i jak narazie nie ma na to recepty.
          Co z tego, że odda się te pieniądze na biednych? Z tego wyjdzie hmm złotówka dla każdego biednego... No ich jest bardzo dużo.. A od jednego pożegnania papieża 450 tysięczne miasto nie zbiednieje. Takie jest moje zdanie.
        • arkadiusz_litwinski Re: TELEBIM!!!??? 04.04.05, 22:43
          Gość portalu: pokorny napisał(a):

> proszę pokryć wydatki na te fanaberie z własnych diet a pieniądze z budżetu
          > miasta dać biednym i głodnym, na pewno Ojciec Święty by tak chciał!! On
          wszystk
          > o
          > i wszystkie dobra które otrzymywał rozdawał potrzebującym!!!!!

Jesli Twoja troska o byt ubogich jest szczera, choć może nieco przerysowana
          zapewne uspokoję Cię zapewnieniem, że jeśli problemem w tej kwestii będą
          jedynie pieniądze to poprostu nie będzie problemu.Dobrej nocy.
    • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 04.04.05, 22:20
      Sory za błędy stylistyczne itp. ale pisząc to się spieszyłem.

Więc pokorny zastanów się trzy razy co piszesz. :/
      Achaa, a ci biedni to chodzi o bezdomnych? O tych z przytułków ? O tych alkoholików co piją od rana ? O tych co są o krok od eksmisji ?

Jeśli Ci chodzi o tych wszystkich to te pieniądze zbytnio nic nie dadzą. Chyba, że konkretnie na jakiś przytułek dla bezdomnych albo coś to jakaś kasa by była.
      • piotr33k2 Re: TELEBIM!!!??? 04.04.05, 22:37
        inne miasta mogą organizować a w szczecinie jak zwykle nie ,zawsze też sie
        znajdą którzy powiedzą że lepiej te pieniądze przeznaczyć "na biedne dzieci w
        kongo", problem w tym ze nie będzie ani telebimu a pieniądze napewno nie trafia
        do "biednych dzieci w kongo"ani do żadnych innych biednych dzieci ,a jeżeli już
        to raczej do już bogatych .
        • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 04.04.05, 23:25
          Chodzi mi jedynie o to, żebyśmy byli rozrzutni za swoje, a nie żądali tak jak ci
          nadawcy @mailów pieniędzy (których miasto nie ma) na swoje wymysły.
          Ja lecę na pogrzeb Ojca Świętego do Rzymu z Berlina dobrą linią lotniczą,
          taksówką na Tegel. Ale to za swoje. I nie robię nic na pokaz.
          Nie daje pieniędzy na „dzieci z Konga”.
          Miasto pozbawia mnie corocznie dużo kasy – podatki, opłaty, mandaty. itp.
          I dlatego wolę, żeby te pieniądze były wydane rozsądnie i dla naprawdę
          potrzebujących
    • Gość: Krzychuu Re: TELEBIM!!!??? IP: *.fnet.pl 04.04.05, 23:09
      Czy czasem pod nikiem tych wielkich pzeciwników telebimu nie ukrywa się ten
      doskonale zorientowany w świecie nasz Pan prezydent:)
      • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 04.04.05, 23:15
        a wiesz, że to możliwe :D jeszcze się bunkruje, bo z telefonu komorkowego wysyla przemówienia :D:D zeby po ip nie rozpoznali
        • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 04.04.05, 23:27
          wypraszam sobie porównywanie mnie do prezydenta tej "wsi"
          zresztą On ma telefon w innej sieci
          • piotr33k2 Re: TELEBIM!!!??? 04.04.05, 23:38
            ciebie stać na rzym, samolot itd. no i dobrze ale daj włąśnie( biednym) innym
            możliwość jakiegoś uroczystego,wspólnego pożegnania sie z papieżem,biednym nie
            tylko chleba potrzeba.
          • Gość: Krzychuu Re: TELEBIM!!!??? IP: *.fnet.pl 04.04.05, 23:44
            No to w takim razie musisz być dobrym znajomym pana prezydenta... To Ty chcesz
            zrobić ze Szczecina wieś! Za kogo Ty się masz z całym szacunkiem! My też jako
            mieszkańcy Szczecina chcielibyśmy pożegnać w symbloliczny sposób Papieża.
            • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 05.04.05, 00:03
              wieś z tego pięknego miasta to wy zrobiliście siedząc cicho jak różni u żłobu je
              przez ostatnie kilkanaście lat rozkradali i żle w nim rządzili.
              Niech każdy sam odda cześć Ojcu Świętemu za swoje i w pokorze bez nie
              potrzebnych wymyślań,
              a po wszystkim zastanówmy się co dalej robić bo już w Kaczych Dołach zaczyna się
              żyć lepiej niż w tym prawie półmilionowym mieście - "wsi"
              dobranoc
    • Gość: taaa... Re: TELEBIM!!!??? IP: *.chello.pl 05.04.05, 00:13
      Telebim bedzie. Nie wiadomo jeszcze czy dwa mniejsze czy jeden wiekszy. Prad
      daje ENEA za darmoche, darmowa bedzie ochrona sprzetu i za grosze wypozyczenie
      telebimów. TVP daje sygnal i pomaga od strony technicznej. Wszystko tez ma byc
      jutro dogadane z kurią zeby cala transmisja miala duchowa i pelną szacunku
      oprawę.
      Pozdrowienia dla pokornych:-)
      • Gość: loko Re: TELEBIM!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 00:18
        potwierdzam info nadane przez taa..
      • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 05.04.05, 00:25
        co to znaczy za darmochę? ENEA nawet prąd odcina odpłatnie,(spytajcie się jej
        szefa skąd miał kasę na super drogą bramę do swojego "malutkiego" domu),
        za darmo to już nawet na Skolwinie w pysk nie dają, ech... szkoda
        z wami gadać.....
        over & out
    • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 05.04.05, 09:00
      Pokorny, proszę zastanów się cwaniaczku. Lecisz do Rzymu, masz jak widać bardzo drogi telefon, jak widać to raczej najbiedniejszy nie jestes. A nie wiesz, że pieniądze z budżetu miasta to tez nasze pieniądze? Jak ktoś mądrze powiedział, biedni nie potrzebują samego chleba, oni też chcą sie godnie pożegnać z takim człowiekiem jak Papież. I nie chodzi tutaj o jakieś wielki pokazy pokory, z którą ciągle wyskakujesz. Mówisz, że my milczeliśmy kilkanaście lat temu... no jak widać nie wszyscy, bo ja nawet nie mam jeszcze prawa do głosowania, a część dawniej nie miała wybierając uprzednie władze. A z resztą... Cieszę się, że telebim będzie. A Ty pokorny uważaj, bo mówili, że dużo terrorystów po rzymskich lotniskach biega. :D A tak wogóle to do Watykanu Cię nie wpuszczą, skoro lecisz "na pogrzeb do Rzymu" ?
    • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 05.04.05, 09:04
      Achaa, jeszcze coś. Nie rozpędzasz się pisząc w domu przed własnym TV. Nie wiem czy wiesz, ale trochę w tym mieście się znajdzie osób, które nie mają prądu albo telewizora działającego.
      • Gość: H56 Re: TELEBIM!!!??? IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 09:22
        paru prowokatorów w koloratkach na forum i kuria bez problemów załatwiła
        wszystko za darmochę i jeszcze ich poproszą o przejecie kierownictwa nad tym
        Telebimem. Podczas mszy w pierwszych rzędach bedzie siedział kwiat
        szczecińskiego samorządu z rodzinami i dyrektor Enei. Jak stworzył się
        precedens z darmowym prądem,to przecież nabożeństwA na Jasnych Błoniach mogą
        stać się tradycją i być odprawiane w każdą Niedzielę. Zastanawiam się jak ENEA
        odbije sobie straty za ten sponsoring. Zapewne wkrótce będzie podwyżka za
        energię.
        • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 05.04.05, 09:35
          Ale dużo tego prądu się zużyje, a podwyżki za prąd minimum 100 złotych. Ludzie nie bądźcie śmieszni.
    • Gość: andymax i 50% zniżki na PKP do W-wy IP: 193.19.146.* 05.04.05, 10:23
      Czy hojną ręką wprowadzona 50% obniżka na bilety do W-wy na mszę będzie
      finansowana z kasy przeznaczonej na płace ludzi z PKP?
      Ciekawe, czy gdyby tak było, to byłby strajk?
    • Gość: taaa.... Re: TELEBIM!!!??? IP: *.chello.pl 05.04.05, 10:32
      Z tego co widze pokorny - to nie byles wczoraj pod Pomnikiem kiedy wiele osob w
      modlitwie trwalo az do 21.37. Wolisz siedziec przed komputerem i snuc spiskowa
      teorie dziejow. Wstydze sie za Ciebie. Pokory czlowieku. Pokory.
      • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 05.04.05, 11:17
        Żałuję bardzo że nie byłem na Jasnych Błoniach, ale to oszczędziło mi widoku
        wielu, na szczęście nie wszystkich, -„katolików” na pokaz-,
        spytaj się ich: kiedy byli ostatnio w kościele;
        kiedy uczynili coś dobrego dla innych biedniejszych, chorych, głodnych?
        W tej ciężkiej chwili nośmy żałobę w sercu i w dobrym uczynku a nie na pokaz…

A tak dodatkowo to wiem że na Skolwinie co najmniej 10 rodzin wielodzietnych ma
        odcięty przez ENEA prąd – to może im podłączyć „za darmochę” jak to się wyraził
        taaa, a na Jasnych Błoniach pomódlmy się w spokoju, pokorze i bez udziwnień...
        • Gość: taa..... Re: TELEBIM!!!??? IP: *.chello.pl 05.04.05, 11:23
          Tak sie sklada pokorny ze ja tam bylam. Widzialam. Nie oceniam tych ludzi ale
          modle sie z nimi i szanuje chwile. Nie analizuje kto chodzi a kto nie do
          kosciola. Spiewam z nimi i modle sie.
          I zaluje bardzo ze nie moge tak jak ty - czynic w tym momencie czegos dobrego
          dla chorych, biedniejszych i glodnych.
          Przyjdz dzis pod pomnik. Stan tam i pomodl sie. Tak po prostu.
          Do zobaczenia
          • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 05.04.05, 11:54
            Przyjdę, i na pewno mnie rozpoznasz, gdyż jako jeden z nielicznych będę ubrany
            żałobnie, przeglądałem wspaniałe zdjęcia m/n Pana: Tomasza Lam /Autor –
            warcnetowe galerie (jest wątek na tym forum)– istny pokaz mody, ci co tam
            przyszli, przyszli się pokazać, a nie jako żałobnicy, z resztą nie widziałem
            tłumów, dopiero chyba wieczorem jak przyjechały kamery TV, to ludzi przybyło –
            trzeba się przecież pokazać, pomachać ręką do kamery, żeby sąsiad/sąsiadka i
            inni widzieli – czysta obłuda i zakłamanie, i to tym wszystkim jest potrzebny
            telebim – żeby było ich widać.
        • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 05.04.05, 11:35
          To może bez udziwnień przed telewizorkiem pożegnaj się z Ojcem Świętym. Nie jedź do Rzymu na pokaz, bo po co? Lepszy będziesz? Oddaj te pieniądze biednym, przecież jadąc do Rzymu stracisz je i tak. To może te 10 rodzin skorzysta. Może strajk zróbmy żeby radni do Watykanu nie jechali, co Ty na to ? Przecież to więcej kosztuje niż telebim.
        • Gość: adq Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 05.04.05, 11:37
          dobra ja lece do szkoły, a Ty pokorny szykuj się, bo na samolot się spóźnisz
    • Gość: polako Re: TELEBIM!!!??? IP: 83.168.104.* 05.04.05, 18:23
      brak
    • Gość: ert Re: TELEBIM!!!??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.04.05, 18:50
      czy juz cos wiadomo czy w piatek na bloniach bedzie telebim ?
      • Gość: ert Re: TELEBIM!!!??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.04.05, 19:14
        ok juz widze...
        miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,2639616.html
      • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 05.04.05, 19:17
        niestety dla potrzebujących i biednych z tego miasta - tak
        jak podała kronika szczecińska - tak
        tylko nie powiedzieli kto za to zaapłaci, ale idą wybory i troche kasy decydenci
        skubną!!!!
        przyglądajcie się pierwszym rzędom...
        • adq1 Re: TELEBIM!!!??? 05.04.05, 19:47
          Ok, wezmę ze sobą lornetkę i będę cały czas się przyglądał pierwszym rzędą, jeżeli to Cię zadwoli.
          • henio56 wiecie, rozumiecie, wkrótce wybory 05.04.05, 21:09
            który z szefów dużych przedsiębiorstw odważy się powiedzieć 'nie' dam
            pieniedzy ? Msza na Błoniach to możliwość pokazania się przyszłym wyborcom w
            mediach. Szczecin ma ponad 400 tysięcy mieszkańców, na Błoniach spodziewane jest
            około 50 tysięcy. Nikt nie wspomina że w tej liczbie są mieszkańcy całego
            województwa . Jakoś mało tych żałobników.
    • Gość: mała Re: TELEBIM!!!??? IP: *.pl / 213.155.191.* 05.04.05, 20:59
      ehh tak Was to interesuje to proszę:

" Piątkowa transmisja jeszcze w poniedziałek rano nie była nawet w planach.
      Pomysł zrodził się w "Gazecie Wyborczej". W kilka godzin udało nam się znaleźć
      firmy, które zdecydowały się pokryć koszty tego przedsięwziecia. Dziękujemy
      Zespołowi Elektrowni Dolna Odra, PŻM-owi, ZCh Police a także firmie Komfort,
      Enei, SEC-owi, Szczecińskiej Agencji Artystycznej, szczecińskiej TVP.

Ciężar organizacji wzięli na siebie władze Szczecina i Kuria Metropolitalna
      Szczecińsko-Kamieńska."

• Gość: K.P. BEDZIE TELEBIM IP: *.devs.futuro.pl 05.04.05, 21:10
        • adq1 Re: BEDZIE TELEBIM 05.04.05, 21:37
          i gdyby nie te głupie meile i lancuszki to pewnie nic by z tego nie wyszlo:P, jeszcze trzeba było domagać się tego pogrzebu :P:D
          • Gość: H56 cieżar organizacji wzieła na siebie Kuria ! IP: *.comnet.krakow.pl 06.04.05, 10:52
            żeby tylko pańskich jaj nie dostali od tego ciężaru. To nie głupie meile i
            łańcuszki przyczyniły się do wystawienia Telebimu, ale zbliżające się wybory.
            • angi_fh SILENT!!!!! 06.04.05, 12:57
              Ludzie!!! Czy wy słów Papieża słuchaliście z tego samego rzędu co Wałęsa??? co
              za hipokryzja!!! Mamy co chcielismy - mozemy isc w piatek na pogrzeb papieza
              razem, zjednoczyc sie w modlitwie - nie w sami we wlasnych domach, tylko
              wspolnie tam, gdzie nas zjednoczyl przed laty!! Dlaczego szukacie dziury w
              calym?? czy to wazne kto i dlaczego? zadacie od wladz spelniania waszej woli -
              jak to zrobia doszukujecie sie podstepu i interesownosci - czy wy bywacie w
              ogole ukontentowani czasem???? moze chociaz w takiej chwili - troche ufnosci w
              szczerosc i w dobre intencje - troche wiary... o to nas prosil Jan Pawel II...
              wierzyl ze nas na to stac - pokazcie ze sie nie pomylil co do nas... a wy nie
              majac sie juz powodu czepiac braku transmisji w piatek na Bloniach,
              znalezliscie kolejny powod i temat do klotni!!
              • tra_lala Re: SILENT!!!!! 06.04.05, 14:37
                haha!!! kupa malkontentow i nic poza tym.
                Malo wartosciowi, malo rozwojowi, tlumiacy wszelkie inicjatywy, mizeroty
                niezadowolone z zycia, ktore im przemija i nic nie osiagneli - tak wlasnie
                wyobrazam sobie te forumowe "typy" i tylko mam nadzieje, ze nie beda pchali sie
                do wyborow, bo jako ujadajace niezadowolone ze wszystkiego psy ... mogliby
                niestety zostac wybrani, gdyz wyborcy w wiekszosci popieraja opozycjonistow,
                ktorzy jawia im sie jako promyki nadziei... jakze jest to zludne...
    • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 06.04.05, 13:09
      JEST TELEBIM!!!!! Huuurrrrrraaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
      No i udało się wam!!!
      No i udało się wam!!!
      No i udało się wam!!!
      Skubnęliście kasę biednych i potrzebujących na grube kilkadziesiąt tysięcy
      złotych (wg.danych UM Szczecin z gabinetu dyr. Prezydenta) INNE ŻDRÓDŁA 80.000pln
      Załóżmy że jest to kwota – konserwatywnie 50.000,- co daje:
      3,50 dzienny koszt wyżywienia jednego pacjenta w szpitalu = 14.286 osobo/dniówek
      2,20 dzienny koszt wyżywienia osadzonego w ZK Szczecin = 22.727 osobo/dniówek
      1,50 dzienny koszt wyżywienia bezdomnego w schronisku = 33.333 osobo/dniówek
      M i ł e g o o g l ą d a n i a !!!
      Macie rację –dopuki nie jesteście jednym w w/w to po co się martwić – lepiej
      pozwolić sponsorom wymienionym przez GW wydać tą kasę na te udziwnienia – idą
      wybory!!!
      A jak myślicie? Czy szef ENEA lub ZCH POLICE lub kuria Szczecińska dali te
      pieniądze z własnej kieszeni?
      Nie, to jest wasza kasa i obyście jej nie potrzebowali!!!
      • angi_fh Re: TELEBIM!!!??? 06.04.05, 13:27
        Pokorny- nasz ex prezydent ma na swoim pokladzie jeszcze miejsce dla tych,
        ktorzy slyszeli, ale nie sluchali słów Papieża - zabierz sie moze lepiej z nim
        do tego Rzymu - na pewno sie doskonale dogadacie...
        Mam nadzieje ze z tego Rzymu wrocisz lepszy... po takich jak ty widac, ze papiez
        nie zdolal wypelnic do konca swojej misji...
        odezwij sie po powrocie i nie zaklocaj ludziom spokoju i kontemplacji, z jakimi
        chcieliby pozegnac czlowieka, ktory uczyl milosci...
      • Gość: ert Re: TELEBIM!!!??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.04.05, 19:17
        Gdyby podchodzic do wszystkiego jak pokorny popadlibysmy w paranoje. Zawsze sie
        znajda glodujacy, biedni. Zawsze bedzie mozliwosc innego spozytkowania danej
        kwoty.

Zastanawia mnie, ile Ty zrobiles dla biednych skoro sie o nich tak martwisz i
        tak oscentacyjnie pokazujesz na co bys wydal taka kwote pieniedzy.

Lepiej robic cos pozytecznego, niz zamieszczac takie wyliczenia na forum w
        ogole nie pasujace do powagi sytuacji.

Czy jakby to od Ciebie zalezalo, to nie wystawilbys tych telebimow, "odeslal"
        mieszkancow z kwitkiem i ze slowami na ustach "sio do domu, ogladac tam, mamy
        pelno biednych" I rzucil im jeden z Twoich sztampowych tekstow "3,50 dzienny
        koszt wyżywienia jednego pacjenta w szpitalu = 14.286 osobo/dniówek"

pozdrawiam
    • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 06.04.05, 19:28
      Ponieważ koszt telebimów na Jasnych Błoniach – całej tej imprezy przekroczy
      100.000,-pln STO TYSIĘCY ZŁOTYCH
      proponuję i gorąco namawiam do wpłaty chociażby symbolicznej kwoty w celu
      odciążenia kasy miasta, które to mam nadzieję wyda w ten sposób zaoszczędzone
      środki dla naprawdę potrzebujących. Podaję konto kurii, która prowadzi tą zbiórkę:
      PKO BP II Oddział SZCZECIN 41 1020 4795 0000 9702 0004 5880
      z dopiskiem Jan Paweł II
      na to samo konto:
      PKO BP II Oddział SZCZECIN 41 1020 4795 0000 9702 0004 5880
      tylko z dopiskiem NA PRĄD DLA RODZIN ZE SKOLWINA

Kuria Szczecińska przyjmie wpłaty dla naprawdę potrzebujących za prąd, są to
      rodziny wielodzietne pozbawione prądu przez Pana Wieczorka ( ENEA SZCZECIN),
      który to hojną ręką wyasygnował (oczywiście nie swoje prywatne – tylko nasze)
      grube tysiące na te telebimy.

Ja osobiście nie lecę do Rzymu, bilet sprzedałem i wpłacam 100pln na cel
      pierwszy i 150pln na cel drugi, który uważam za o wiele ważniejszy.

Potwierdzenia wpłat przesyłam do szczecińskiej redakcji GW i tam będą do wglądu.
      Mam nadzieję, że wszyscy forumowicze, którzy tak bardzo głośno optowali za tymi
      telebimami chwycą się za kieszeń i wpłacą wprost proporcjonalnie do swoich
      opinii szczególnie na ten drugi cel – na prąd dla potrzebujących

pokornyszczecin@gazeta.pl
      • Gość: Dori Re: TELEBIM!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:55
        Tak z czystej ciekawości.Czym Ty miałeś lecieć do Rzymu(paralotnią?),skoro po
        sprzedazy biletu ofiarujesz 250zł?Rozrzutny jesteś,nie powiem...
    • Gość: Pismak Re: TELEBIM!!!??? IP: *.fnet.pl 06.04.05, 19:44
      Przyzwyczajajmy się do oglądania wielkich wydarzeń na telebimach. To dobrze. To
      jednoczy ludzi. Sprawia, że przeżywamy coś razem. Wychodzimy do siebie. Nie
      izolujemy się. Współczesne społeczeństwo ma tendencję do zamykania się w
      czterech ścianach swojego samolubstwa i znieczulicy. Dobrze, że są sprawy,
      które trzymają nas blisko siebie.

Inna rzecz, że ludzie jednoczą się zazwyczaj pod wpływem wielkich emocji.
      Takich, chwil jak teraz. A także chwil o zupełnie innym charakterze. Kto wie,
      czy w przyszłości nie będzie się oglądać tłumnie i na telebimach jakichś
      egzekucji lub innych tego typu igrzysk. W końcu skoro media potrafią dziś tak
      bezceremonialnie sprzedawać towar "Śmierć Papieża" - mogą sprzedać wszystko
      inne w tej samej, sprawdzonej marketingowo polewce.

I to mnie smuci, w kwestii telebimów.
      pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: traszka Re: TELEBIM!!!??? IP: 217.153.6.* 06.04.05, 22:52
        Ty pismak to jednak jestes jakiś innhy w takich chwila o egekucjach?
        Ja nie wiem czy to twoje kompleksy czy ki inny czort, ale jestes kompletnie
        chory...

Zal mi ciebie.... oooops Ciebie....
        • Gość: Pismak Re: TELEBIM!!!??? IP: *.fnet.pl 06.04.05, 23:49
          Tak, Droga Traszko, zdecydowanie jestem inny. W piątek idę przeżywać pogrzeb
          Papieża pod szczeciński telebim. Nie chcę przeżywać tego sam, na fotelu, przed
          telewizorem. W takiej chwili trzeba być razem, czuć wspólnotę, złączyć się w
          modlitwie. Jestem inny, jak cholera.

Reszta to futurologia. Telebimy wchodzą do naszej obyczajowości,
          rzeczywistości. Internet łączy ludzi odizolowanych od świata. Telebimy zmuszają
          ludzi do wyjścia z indywidualnych klatek, do zbiorowego przeżywania, ujawniania
          swoich emocji, współodczuwania. W piątek to będzie wspaniałe i podniosłe.
          Następnym razem może być niskie i drapieżne. Futurologia, Traszko. Czytaj ze
          zrozumieniem.

pismak_logowany@gazeta.pl
    • Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 07.04.05, 10:07
      No co tak ucichło, ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=22376353&a=22458847
      Jak tylko Was poprosić o odrobinę serca i wsparcia dla potrzebujących to od razu
      zeszła z Was farba – farbowani katolicy
      cisza, nikt nic nie pisze? Bo może trzeba będzie się zadeklarować?
      Nie bójcie się, na Jasnych Błoniach nie będzie biletów wstępu!
      Można przyjść i szpanować!
      Będą kamery….

• Gość: pokorny Re: TELEBIM!!!??? IP: *.idea.pl 07.04.05, 12:45
      otrzymałem dużo @maili czy to konto jest prawdziwe!!

napewno potwierdzi to ks Ziejewski, kuria szczecińska oraz
      dyr Kaczmarczyk dyr gabinetu prezydenta miasta
      pozdrawiam

nie lękajcie się! wpłacajcie! (oczywiście lepiej na drugi cel - biedni)
      i teraz w spokoju pożegnajmy Ojca Świętego!!

ostatnie wiad: RZYM MIASTO ZAMKNIĘTE

pokornyszczecin@gazeta.pl
      • Gość: A pokorny...nie wiem czemu...ale lubie cie IP: 80.48.19.* 08.04.05, 00:18
        nie mma tam wśród was klechów wiecej takich???...tzn normalnych i porządnych
        ludzi...
        • Gość: pokorny Re: pokorny...nie wiem czemu...ale lubie cie IP: *.idea.pl 08.04.05, 00:29
          ..i tu Pan sie myla!!! akurat jest całkowicie odwrotnie - pudło!!!
          • Gość: zona pijaka Re: pokorny...nie wiem czemu...ale lubie cie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.04.05, 14:42
            A co to jest telebim?
    • Gość: lehi Re: TELEBIM!!!??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 15:10
      Lubię jeździć jesienią na grzyby, ale wkurza mnie, gdy oprócz grzybów w lesie
      widzę zwykłe śmieci. Kiedyś postanowiłem, że jak to mnie wkurza to coś z tym
      trzeba zrobić. Zabieram więc do samochodu dodatkową reklamówkę i rękawiczki i
      taka mała akcja „sprzątanie świata” . Podobnie postąpił pan pokorny, chciał coś
      dać od siebie, ale postąpił jeszcze za to bardzo szlachetnie. Nie wiem co robi,
      ani czym się kierował dokonując wpłaty, to jest nieistotne, zrobił dobry
      uczynek. Ale dlaczego On tak krzyczy i chce, żeby wszyscy wiedzieli, że On jest
      dobrym człowiekiem?:) Tego nierozumiem....:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka