piotr33k2 Re: Żałosna delegacja 19.04.05, 22:04 wczorajsze wypowiedzi w kronice radnych pokazują poziom tych ludzi ,jedna zachowała sie z honorem no i lubinska pokazała klase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętliwy Re: Żałosna delegacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:06 To, że Masłowska oddała kasę niczego dla mnie nie załatwia! Niech Kaczory poszukają sobie innego kandydata na fotel prezydenta Szczecina bo Masłowska skompromitowała się już ostatecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleksyjny Re: Żałosna delegacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 18:48 Refleksja nad sobą przyda się każdemu! "Oświadczenie radnego Władysława Dzikowskiego Władysław Dzikowski Radny Rady Miasta Szczecin Oświadczenie W związku z licznymi publikacjami na temat wyjazdu grupy szczecińskich radnych do Rzymu na pogrzeb wielkiego rodaka, "Honorowego Obywatela Miasta Szczecina" Jana Pawła II oświadczam, że decydując się na ten wyjazd działałem pod wpływem emocji i nastroju, jaki był udziałem chyba wszystkich Polaków. Z perspektywy czasu dostrzegłem , że zabrakło mi wówczas wyczucia i dbałości o zachowanie standardów życia publicznego, które odpowiadałyby nauce Jana Pawła II i powinny towarzyszyć tej wielkiej chwili. W efekcie moja postawa spowodowała to, że Szczecinianie poczuli się dotknięci postępowaniem moim i grupy radnych, w którymi uczestniczyłem w uroczystościach w Rzymie. Mam świadomość, że usprawiedliwianie się, przedstawienie szczegółowych informacji na temat tego wyjazdu, a także przytaczanie analogicznych sytuacji w innych miastach Polski nie naprawi błędu. Śmierć Jana Pawła II, która dla mnie i wielu Polaków była głębokim przeżyciem, powinna też pozostawić w nas trwały ślad w postaci skłaniającej do przemiany refleksji. Dotyczy to także - a może przede wszystkim - życia publicznego. Mój błąd polegał na tym, że skorzystałem z przysługującego mi prawa i przywilejów, choć mogłem okazać więcej skromności, która powinna cechować radnego, jak również każdą osobę pełniącą służbę społeczną. Dlatego proszę o wybaczenie wszystkich tych, którzy poczuli się urażeni moimi zbyt emocjonalnymi wypowiedziami. Oświadczam również, że równowartość wydatków, jakie Miasto poniosło w związku z moim wyjazdem do Rzymu przekażę na cele charytatywne. Z poważaniem, radny Rady Miasta Szczecina." Odpowiedz Link Zgłoś