Dodaj do ulubionych

Żałosna delegacja

IP: 83.168.75.* 13.04.05, 23:17
No tak, radni jeżdżą za nasze pieniądze, a rencistom i matkom samotnym cofa
się w ramach oszczędności ulgi.....Na kimś trzeba oszczędzać.....Chyba nikt z
radnych nie słuchał przemówienia Papieża w sejmie, który wzywał do tego,
ażeby ta służba była służbą dla ludzi i z myślą o ludziach. Niestety, każdy
myśli o własnej kieszeni, może kiedyś będzie tak, ze ludzie będą dla ludzi, a
nie dla siebie....
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej Re: Żałosna delegacja IP: *.devs.futuro.pl 13.04.05, 23:52
      kolejnym razem niech lecą na haiti na koszt miasta , ponieważ tam jest
      ładnie ... i tak zarabiają niezłe pieniądze , to chociaż w takiej chwili jaką
      była śmierć papieża mogli by sobie darować takie zachowanie .. sępy !!
      • Gość: aga Re: Żałosna delegacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:01
        niech mi ktos powie co to jest pcim dolny bo nie mam pojecia!!!!!!!!!!
    • Gość: Nerv BEZ ZŁOŚLIWOŚCI ALE>>> SAMI CZERWONI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:27
      Nie chce byc złośliwy ale zwróćcie uwagę, kto w większości był w składzie tej
      żałosnej delegacji. Nieaml sami czrwoni, do których zaliczam też Dzikowskiego i
      Durskiego... I pomyśłeć, że dzięki papieżowi, który im głosno powiedził kiedys
      NIE, dziś taki prostaczek jedzie Go żegnać... No obciach!!!
      • Gość: Wyborca Re: Delegacja postkomunistów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:12
        Podróż kosztowała około 18 tys. zł., po 2,2 tys. zł na osobę. Każdy w ramach
        delegacji dostał 100 euro kieszonkowego.

Dlaczego nie zapłacili?

Władysław Dzikowski, wiceprzewodniczący rady, inicjator wyjazdu (klub POPiS)

- Jak będę miał dietę posła, to też sam zapłacę za swój wyjazd.

Henryk Jerzyk (SLD)

Przecież ja jechałem jako przedstawiciel 400-tysięcznego miasta Szczecina.
        Szczecin to nie jest Pcim Dolny i stać nas na taki wydatek.

Mirosława Masłowska (radna klubu POPiS)

Również uważam, że publiczne pieniądze należy oszczędzać. Najpierw była jednak
        informacja, że mamy podróżować mikrobusem, a nie samolotem i bez noclegów.
        Zdecydowałam się bez wahania, to była najważniejsza podróż mojego życia. Jeżeli
        trzeba będzie, oddam te pieniądze, lepiej się będę czuła.

Andrzej Mickiewicz, radny SLD

Przecież my nie pojechaliśmy na wycieczkę. Żegnaliśmy Papieża w imieniu
        mieszkańców Szczecina. Czy to warto przeliczać na pieniądze?

Beata Tokarzewska, radna niezrzeszona

Wyjazd zaproponował mi przewodniczący rady. Jak w takiej sytuacji odmówić? W
        Rzymie byłam z potrzeby serca. Byłam dumna, że mogę reprezentować szczecińskich
        radnych. Nie jest właściwe koncentrowanie się w takim momencie na finansowej
        stronie.

Z radnym Grzegorzem Durskim nie udało nam się wczoraj skontaktować.

Władysław Dzikowski, wiceprzewodniczący rady, inicjator wyjazdu (klub POPiS)

- Jak będę miał dietę posła, to też sam zapłacę za swój wyjazd.

Rozumiem te chore ambicje gminnego polityka ale przecież pan Dzikowski nie
        zapłacił za wyjazd z własnych pieniędzy? Był pomysłodawcą wydatkowania
        kolejnych pieniędzy publicznych do własnych, prywatnych celów!
        Oglądałem przekaz TV z sesji, na której radni wysłuchali przesłania naszego
        Ojca Świętego z wizyty w Szczecinie. Widziałem jak radny Dzikowski, inicjator
        tego wyjazu prezentował radnym zdjęcia z tej wyprawy. Na zakończenie swojej
        pogadanki obiecał: "Następnym razem pojedziemy tam wszyscy!" ...
    • Gość: andreas jaka rada, jaki prezydent - taka delegacja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:34
      dokładnie tak!
      Jaka rada, jaki prezydent - taka delegacja!
      Poznasz ich po czynach...

Nagle tacy sie poczuli potrzebujacy reprezentować szczecinian za delegacje...
      Czyli nie ma nic za darmo!

Nawet za ich łzy i wzruszenie (mam nadzieje nie udawane!)
      musimy zapłacić!!!
    • Gość: Adam Re: Żałosna delegacja IP: *.icpnet.pl 14.04.05, 00:57
      Nie podobaja mi sie szczecinscy radni, ale te durne artykuly wyborczej o tym jak
      oni lub tez prezydent jezdza w delegacje za panstwowe pieniadze sprawiaja ze mi
      sie w kichach wszystko miadzy. Przeciez Ci ludzie jada tam jako radni a nie jako
      osoby prywatne...

Szczytem impretynencji bylo wytykanie prezydentowi Jurczykowi, ze bodajze
      wysylal kartki swiateczne do jakichs tam urzedasow za pieniadze miejskie. Jako
      prezydent oczywiscie. NO i ten poczciwy, choc kiepski prezdyent oddal miastu
      pieniadze. NIby z jakiego powodu? Co on, do kolegow pisal?
      • Gość: andreas Re: Żałosna delegacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 01:02
        z wielu innych gmin przedstawiciele pojechali na koszt własny
        lub autokarami z innymi.
        Nasza gmina bogata i dała delegacje i na samolot!

Sa chwike, sa takie momenty, że człowiek machnie na szmal i powie:
        - nie trzeba! Dajcie potrzebujacym, ja chce to zrobic dla innych i dla siebie!

Ot, taki gest.

A nie łzy za 300 euro!
      • Gość: lisek Re: Żałosna delegacja IP: *.icpnet.pl 14.04.05, 09:34
        Poczciwy prezydent? No, no... W życiu by mi nie przyszło do głowy! Gdy czytam o
        nich wszystkich, też mam ochotę na podróż. Do Rygi...
    • Gość: Adam Re: Żałosna delegacja IP: *.icpnet.pl 14.04.05, 01:00
      NO i tani populizm w stylu pana od pierwszego posta, czyli wypowiedzi o
      obcinaniu funduszy socjalnych a wyjazdach na delegacje - to sa absolutnie
      nieporownywalene kwoty, to tak jakbys powiedzial ze ktos nie kupil sobie
      mercedesa i nowego domu, zeby moc zjesc obiad w mcdonaldzie...

Pozatym duzo miasto powinno sie reprezentowac na zewnatrz, jasne, mozna sie
      zamurowac we wlasnych granicach, ale niestety na tym polega ten zawod - na
      jezdzeniu i istnieniu w swiecie. To tak jak np buisnessman, spotkania biznesowe
      to mily lunch w trakcie ktorego przez chwilke mowi sie o interesach. Moze i
      przyjemne, ale taka praca :)
      • Gość: andreas Re: Żałosna delegacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 01:18
        tylko pamietaj, ze bycie biznesmenem to nie tylko miłe lunche...
        a nasi radni i prezio mysli, ze to tylko miłe obiadki!

Miłe spotkania moga byc poczatkiem i uwieńczeniem,
        ale pomiedzy trzeba byc twardym negocjatorem,
        a nie dupa marynia z ryneczku, co nie ma świadomosci o co chodzi!

Powtarzam, to że widzisz biznesmena w fajnej furze,
        to niz znaczy że jak siadziesz do fury to juześ biznesmen!

A nasi sobie ubzdurali, że jak poleca samolotami i wezma po 300 euro,
        to poprawi sie w Szczecinie!

Inne gminy pojechały na swój koszt...
        • Gość: Antyknajak Re: Bycie biznesmenem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 06:00
          W uzupełnieniu wypowiedzi andreasa dodam, że tzw "bycie biznesmenem" i każa
          wydana przez niego złotówka to decyzje na własne, osobiste ryzyko i własnym
          majątkiem i jak wiadomo wolnością.
          Natomiast decyzje tych niemoralnych pasożytów jak Masłowska i Mickiewicz m.in.
          w żaden sposób nie grożą ich osobistemu majątkowi.
          • Gość: mirek Re: Bycie biznesmenem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:21
            nie zostal podkreślony jeszcze jeden wątek. Otóż radni za wyjazd do Rzymu
            otrzymali jeszcze po 100 Euro kieszonkowego. A rezultaty promocji miasta są
            ŻADNE. Takich jak oni w rzymie byly dziesiątki tysięcy i pies z kulawą nogą
            radnymi ze Szczecina z Jurczykiem na czele się nie interesowal.
    • Gość: gigitech Re: Żałosna delegacja IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 14.04.05, 01:19
      A kto was tam wybierał jako przedstawicieli Szczecina?????????????
    • Gość: Lex Re: Żałosna delegacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 07:45
      Ojciec Swiety Jan Pawel II byl i pozostanie mezem stanu wszechczasow.Nie
      przystoi na Jego tle prowadzic tanich dysput.
      Wycieczka radnych na koszt mieszkancow to oczywisty skandal i typowe zerowanie
      na i tak marnym groszu publicznym.Mali ludzie,male dranstwa...WIELKI WSTYD!!!
    • Gość: leser Re: Żałosna delegacja IP: *.devs.futuro.pl 14.04.05, 08:29
      Wybieracie biedoto takich samych jak wy biednych ludzi materialnie i
      emocjonalnie wiec nie powinno dziwic że tak sie starają zbawiać Szczecin. To
      miasto ma wspaniałą cechę, przyciąga miernoty z niebywałą łatwoscią. Można było
      pojechać jednak za swoją kasę.
    • Gość: woy Tak Panie Mickiewicz. Warto a nawet trzeba nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 08:33
    • enancjo Re: dziekuje za takich posrednikow .. 14.04.05, 08:36
      .. a to ze jak sie kogos reprezentuje na pogrzebie,
      tzn ze ten ktos za to placi .. brawo .. ja bym to
      potraktowal jako zaszczyt a nie kolejny smutny obowiazek ..
      .. nie pierwszy raz radni sie osmieszaja i sa tyle
      warci co w Piers Denty tego miasta ...
      Enancjo

• Gość: pieszy moge sie wpisać na listę? IP: *.fnet.pl 14.04.05, 08:45
        ciekawe kto pojedzie reprezentować mieszkańców szczecina na mistrzostwach
        świata w piłce nożnej?
    • Gość: Magda Re: Żałosna delegacja IP: *.telia.com 14.04.05, 09:11
      Tlumaczy sie Pani posel ze jak bedzie miala oddac pieniadze za wyjazd to odda
      bo bedzie sie lepiej czula. Idiotka kazdy wie ze pojechala za darmona na
      wycieczke, nikt jej nie prosil o rezprezentowanie Szczecina. Powinna jechac za
      swoje pieniadze jak radni z Kolobrzegu to dobrze swiadczy o czlowieku. Nawet na
      pogrzebie ukochnego szezsie korupcja. W Szczecinie brakuje pieniedzy na wazne ,
      podstawowe rzeczy a te Darmozjady jedza za darmo do watykanu jeszcze dostaja
      diete. Kretynizm. Gratulacje. ale kiedys to sie skonczy wtedy wszyscy
      pospadacie ze stolkow, tylko do tego czasu zdazycie juz tak nakrasc ze wam i
      waszym rodzinka nic nie zabraknie.
      • Gość: XXL akurat!! IP: *.szczecin.pl 14.04.05, 09:17
        akurat się skończy,to sie nigdy nie skończy,już w blokach czeka nastepna
        banda ,partia kurdupla i jakieś zlepiszcze partyjne PD ,ci to będą grabić!!!!!
      • Gość: asfalt Re: Żałosna delegacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:17
        Przypominam, ze MOPR w Szczecinie wyplaca ludziom po 27zl miesiecznie zasilku
        celowego na dozywianie.Ludzie- ubodzy bezrobotni z tego maja oplacic mieszkanie
        i sie wyzywic.A jezeli nie maja na oplacenie swiadczen, to nietrudno sie
        domyslic skad biora sie bezdomni...
        Radni sa niebogaci i musza z tego zycia cos miec, najchetniej duze diety i inne
        swiadczenia....tudziez dobra materialne.
        Pojechali na pogrzeb papieza, a czy zauwazyli, ze tam dokad wszyscy zmierzamy
        nie zabiera sie ani wizytowek, ani domow, ani tytulow, czy z nauk jakie sobie
        przesluchiwali na ostatniej sesji nie wyplynela mysl o stosunku do innych ludzi?
        • ja_aska Re: Żałosna delegacja 15.04.05, 10:05
          nie przeginaj. a dodatek mieszkaniowy?
    • Gość: Ratujmy miasto !!! Re: Żałosna delegacja _Bardzo zalosna ja pojechale IP: 212.14.57.* 14.04.05, 09:23
      lem za 320 zl autokar z biura podrozy,a byly wyjazdy za 200 zl z parafii,
      wydalem 4,30 euro, 1 euro na metro bo nie wiedzialem ze jest za darmo ,1 euro z
      czyms na La Republica z ze 1 kawa i 1 herbata, spalem w w autokarze i 20 min
      na karimacie .Jestem szczesliwy ze tam bylem wsrod takich jak ja .
      Gdybym wiedzial ze jest tam gdzies moj prezydent i radni co przyjechalo za moje
      pieniadze sie byczyc to pewnie bym im tam wygarnal.
      Po prostu wstyd tyle bierzercie forsy i jeszcze wozicie te tylki za nasza
      forse .
      Ludzie zrobcie cos z tymi reprezentantami kto was tam zapraszal tam sie
      jechalo z potrzeby serca a szczecin byl dobrze reprezentowany mielismy flagi ,
      banery czy ktos z delegacji mial flage , baner , sztandar. Bezwglednie oddac
      forse. Niech media a szczegolnie GW to napietnuje to kolejny skandal w
      wykonaniu Jurczyka i calej ekipy.Pfu.
    • Gość: mieszkaniec szna Re: Żałosna delegacja-bardzo zalosna IP: 212.14.57.* 14.04.05, 10:12
      skandal i jeszcze 100euro kieszonkowego k..a ich mac na prezenty dla rodziny,
      po prostu wstyd mi za takich przedstawicieli kto was tamn zapraszal? jak sie
      jedzie samemu to sie placi i to do takiego Czlowieka, jak nas reprezetowaliscie
      oprocz marnowania naszych pieniedzy??
      • Gość: Marian Paździoch Re: przestańcie biadolić! IP: 62.69.200.* 14.04.05, 10:15
        żal, że was nie zabrali?

mp
    • skuter70 chcialbym prosic radnych, zeby 14.04.05, 10:15
      laskawie zechcieli mnie reprezentowac na Malediwach, na Kamczatce, w Tajlandii
      i jeszcze paru miejscach, w ktorych nie bylem.
      • anika31 Re: chcialbym prosic radnych, zeby 14.04.05, 10:22
        hmmmm skuter70..ja chetnie Cię poreprezentuję, najchętnie na wyprawie w
        Himalaje, podać nr konta?
    • Gość: szaza Re: Żałosna delegacja IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 14.04.05, 10:21
      bazczelnosc i hanba. z potrzeby serca he he... ja tez mialem potrzebe ale nie stac mnie
      • Gość: k. Re: Żałosna delegacja IP: *.gryfino.net 14.04.05, 10:34
        Ktos (pewnie ten z radnych ktory sie nie zalapal) dobrze ich podsumowal..
        Jak sie jedzie pozegnac kogos bliskiego,przyjaciela to nie bierze sie za to pieniedzy ani zwrotow z miejskiej kasy...
        Jednak jak ktos traktuje wyjazd na pogrzeb Papieza jako obowiazek sluzbowy to zwrot kosztow i dieta jak najbardziej mu sie nalezy...
        Nikt w koncu nie chce dokladac do swojej roboty ...
    • Gość: s Re: Żałosna delegacja IP: 212.244.66.* 14.04.05, 10:29
      bez wstydu
    • Gość: Fugazi Re: Żałosna delegacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.04.05, 10:40
      A ja mam inne zdanie n/t.
      Zmarł nie żaden tam nasz ojciec lecz wielki nasz rodak, który owego czasu w
      Szczecinie odprawił mszę.
      Że nauki jego ze wszech miar pożyteczne były bo przyczyniły się do upadku
      komuny tego nikt nie neguje a i do zbawienia wielu dusz się przysłużył.
      Podobnie jak zasługi wielu innych, że o Wałęsie nie wspomnę.
      Toteż aby oddać zasługi JPII delegacja (a nie reprezentacja miasta)
      administracyjnych urzędników udała się do Watykanu aby wziąść udział w pochówku.

Podobnie za chwilę inna delegacja (a nie reprezentacja miasta) uda się na
      jubileusz solidarności.

Podobnie wcześniej delegacja (a nie reprezentacja) udawała się do RPA czy USA
      aby tam oddawać się delegowaniu.

I podobnie jak i w pierwszym (drażliwym) przypadku jako delegacja (a nie
      reprezentacja) winna być rozliczona z efektów delegacji a wyniki jej
      przedstawione publicznie.

Wszystkie przypadki łączy fakt pozostawania w stosunku pracy (lub pełnionych
      funkcji) umocowanych jak sądzę odpowiednim dokumentem od przełożonego który
      nakazał udanie się na delegację.
      Jakiekolwiek pretensję należy wystosowywać nie do osób które oddelegowano lecz
      do oddelegowujących którzy nasze pieniądze traktują rozrzutnie i przykładowo
      zamiast wysłać jedną osobę wysłano 6.
      Można mieć pretensję także do wybranego środka transportu lub do hotelu (że za
      drogo) ale do jasnej cholery nie można mieć pretensji do oddelegowanych że
      wykonali polecenie.
      A może nie chcieli a musieli?
      A może chcieli i musieli?
      A może chcieli a nie musieli?
      To wszystko jest nieistotne.

Istotny jest fakt, że zleceniodawca wystosował zlecenie a delegaci wykonali
      swoją robotę. Że się przy tym wzruszyli?
      To efekt uboczny i inna historia.

Pozdrawiam
      Fugazi

• Gość: pokorny Re: Żałosna delegacja IP: *.idea.pl 14.04.05, 10:45
      chyba dlatego, że Ojciec Święty spoczywa pod grubą płytą marmurową, to "się w
      grobie nie obrócił" widząc to całe chamstwo żerujące na jego męczęńskiej śmierci

o wstyd wam panowie magnaci...
    • pokornyszczecin Re: Żałosna delegacja 14.04.05, 11:05
      Swoją drogą, to chyba dziwne jest patrząc na tą sytuację, że taki kraj jak USA
      (chyba bogaty?, katolików jest tam więcej niż mieszkańców Polski!) miał tylko
      jedną oficjalną delegację w Watykanie na pogrzebie. I nie było tam
      pseudoprzedstawicieli (radnych) z każdej „Koziej Wólki”

...bo tam pilnują radnych, na krótkiej smyczy, krzywy ruch i taki jest od razu
      spuszczany z bieżącą wodą!!
    • Gość: Raul Re: Żałosna delegacja IP: m.pl:* / 195.136.49.* 14.04.05, 11:07
      Żenujące-pazerność nie zna granic!
      Kto ich upoważnił do reprezentowania mnie na uroczystościach pogrzebowych w
      Rzymie. Samozwańcza delegacja, która wykorzystała koniunkturę i pojechała sobie
      na wycieczkę za pieniądze podatników.
      Bezwzględnie winni wziąść urlopy i wszystkie koszty pokryć indywidualnie z
      własnych zasobów, łącznie z dietą 100 euro.
      A za samozwańczość winni wpłacić symbolicznie po 2.000 zł np. na jakieś
      Stowarzyszenie użyteczności publicznej.
      Będzie z nich przynajmniej jakiś pożytek, a i na przyszłość może ostudzi ich
      nieodpartą chęć reprezentowania nas w Świecie!
    • Gość: ezana Re: Żałosna delegacja IP: 212.160.165.* 14.04.05, 11:19
      skoro te osoby pojechały z potrzeby serca i pieniądze dla nich były najmniej
      ważne to dlaczego nie zapłacili z własnej kieszeni?
      • skuter70 Re: Żałosna delegacja 14.04.05, 11:38
        pieniadze wtedy sa niewazne gdy placi ktos inny
      • piotr33k2 Re: Żałosna delegacja 14.04.05, 11:46
        Gość portalu: ezana napisał(a):

> skoro te osoby pojechały z potrzeby serca i pieniądze dla nich były najmniej
        > ważne to dlaczego nie zapłacili z własnej kieszeni?
        właśnie to jest sedno sprawy ,nie wypada teraz rozmawiać o pieniądzach?to nie
        rozmawiać tylko szybko zapłacić i nie robić wiochy na całą polskę znowu ,ten
        wyjazd nie był obligatoryjny z mocy urzedu czy funkcji.
    • skuter70 a moze radni z potrzeby serca 14.04.05, 11:46

w intencji ojca swietego poleza krzyzem przed oltarzem w kosciele serca
      jezusowego

proponuje od dzis godzina 19 do jutra godzina 7

• Gość: Renata Re: Żałosna delegacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:58
      Nie mam nic do powiedzenia za wyjątkiem krytyki wypowiedzi Mickiewicza, że
      teraz zacznie się polskie piekło. Co za tupet. Polskie piekło to On który za
      marne srebrniki narusza czystość i godność tej żałoby swoją pazernościa i
      obrazą wyborców. Jak w tytule - żałosna delegacjaWyrazów uznania dla Od Nowy
      składała nie będę bo jakże mogę podziwiać normalność. Są normalnie etyczni.
      • ja_aska Re: Żałosna delegacja 14.04.05, 12:53
        ole!
    • Gość: Glozders Re: Żałosna delegacja IP: *.polkomtel.com.pl 14.04.05, 13:12
      Najśmieszniejsze jest to, że zasłaniają się reprezentacją Szczecina. To
      przecież nie był festiwal miast, a może był?
      Moim zdaniem powinna zająć się tym prokuratura. Może jak tacy "reprezentanci"
      zostaną ukarani za niegospodarność i wydawanie na prywatne cele pieniędzy
      publicznych to innym się odechce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka