Dodaj do ulubionych

Czesny - bez komentarza

26.04.05, 00:34
Brawo pani Jolu! Przyprzeć Czesnego do muru!

Kiedyś podczas spotkania członków SDPL z panem Czesnym zapytałem go dlaczego nie chce żeby w Dąbiu powstało lotnisko z betonowym pasem i dodatkowa infrastruktura lotniskowa. Odpowiedział, że to koszt rzedu 100 mln. złotych.

Teren jest bardzo wartościowy i lotnisko dla aeroklubu można zrobić o takim samym standardzie (trawiasty pas startowy w Rokicinach).

Kiedy po kilku pytaniach moich kolegów dotyczących innych "inwestycji" zapytałem o koszt stworzenia lotniska w Rokicinach - zaskoczony nie zdążył sie ugryźć w język i wypalił ... 90 milionów! Na pytanie czy to nie marnotrastwo pieniędzy ... ogłuchł nagle. :|

Jeśli chodzi o Aqapark to wg. pana Czesnego miał on kosztować 58 mln złotych z czego inwestor (SGI i Carefour) miał wyłozyć do spółki tylko 30. Z 8 ha - 6
ma zostać sprzedane reszta na "baseny".

Na pytanie co ważniejsze pomnik 70/80 czy edukacja stwierdził, że pomnik nie pochałania pieniędzy przeznaczonych na edukację.
Obserwuj wątek
    • blackexit Re: Czesny - bez komentarza 26.04.05, 10:21
      mamy u wladzy bande chamow i ignorantow ktorzy w takich wywiadach mowia
      spoleczenstwu: a teraz pocalujcie mnie w dupe. pozdrawiam black
    • Gość: andreas nie chce krakać, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:19
      ale... moze to sie skonczyc naprawde marszem na Urząd Miejski
      i ... wtargnieciem... i interwencja...
      dla Pana C. to nie nowina - bywało, bywało!
      • Gość: Antyknajak Re: nie chce krakać, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:28
        Jeżeli takie pospolite ruszenie będzie miało szansę przejąć władzę
        (zagwarantują to sondażę) to zapewne aktywiści SLD, którzy głosowali za
        udzieleniem absolutorium dla Mariana Jurczyka, założą inne czapeczki i pójdą na
        Urząd w pierwszym szeregu aby zmienić ten stan dla dobra społeczeństwa i tak
        przy okazji utrzymać etaty w spółkach okołomiejskich.
        • Gość: andreas najgorsze w naszym kraju to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:37
          najgorsze w naszym kraju to, że wszelkie napiecia
          czy takie sytuacje, iz rzadzi SLD, którzy maja poparcie 1,5-3 proc.
          Takie sytuacje musza byc rozwiazywane i moga być tylkow drodze
          jakiejs siłowej!
          Nie ma jakis mechanizmów czy chocby samoopamietywania sie
          niektórych polityków czy ugrupowań!

Nie wiem jak to w innych krajach sie robi, ale u nas
          w rocznice Solidarności najlepszym uczczeniem tamtych idei
          byłoby ruszenie na UM...

A swoja droga jak to historia lubi sie powtarzać!
          Ja widze analogie między tamtymi latami, a dzisiejszym dniem w Szczecinie!

Czy zawsze tylko siłą mozna wyrównywać różnice między
          nastrojami, a składem władzy
          • Gość: Antyknajak Re: najgorsze w naszym kraju to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:07
            Dojrzejemy do tego jako społeczeństwo. Partie zdobędą doświadczenie, że to się
            nie opłaca. Przeciągnęli strunę i dostaną rachunek. Mału ale dostaną. Te hieny
            z tego grona , które oprócz urzędactwa nic nie potrafią zrobić lub nie są z
            samej ścisłęj elity partii pocierpią na głodzie z jedną , dwie kadencje i się
            nauczą.
            Oby tylko na fali tej negacji nie urodził się jakiś Jurczyk. Jednak ani Rokita,
            ani Kaczyński nie kwalifikują się do tej szufladki.
            No chyba, że Jędrek Lepiej ? Oj !
          • xyz-xyz Re: najgorsze w naszym kraju to 26.04.05, 13:11
            Zaytam niesmiało, czy 3%towego Buzka też chciałeś siłą usuwać? Czy może
            zarezerwowałeś tą metodę dla "czerwonych"?
            • Gość: andreas Re: najgorsze w naszym kraju to IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 16:44
              xyz nie bierz tego tak osobiscie!
              Ja nie pamietam tak dokładnie jak Ty jak to było z Buzkiem,
              ale te "nie czerwone" brygady jakos tak spokojniej odchodziły...
              a tu zawsze jest tak, ze poparcia juz nie ma, ale władze jeszcze maja!

Ja tu akurat pije do Jurczyka, bo SLD dało mu absolutorium!
              To co chłopaki z SLD nie widza co sie dzieje, ze wszystko idzie jak po sznurku
              do pana P., a głownym rozprowadzajacym jest pan C.
              Nie widza, że jeżdżą niby po świecie, a konczy sie na negocjacjach
              zeby tanio pod hale targowe oddać panu P., a pan ten przebiera i wybiera
              jak chce!
              A to najpierw to chce, a potem co innego, a potem tamto!!
              Co SLD z innego miasta jest czy co??

Pewnie to robia dla dobra ... tylko kogo dobra?

Xyz, to nic osobistego!
            • Gość: Antyknajak Re: xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:17
              xyz. Daję Ci słowo, że Buzek mało nie wprowadził mnie w depresję swoją
              nieprzemakalnością ,a jego rząd szokował mnie nepotyzmem i traktowaniem majątku
              państwowego jak prywatny folwark, a układ AWS był układem wyjątkowo
              korupcyjnym. Nie mam co do tego żanych wątpliwości. Komołowski (vicePremier ,
              Boże !) to prosty działacz związkowy, który naprawdę uważał, że prawo stanowią
              związkowcy i Solidarnośc, a nie jakiś tam Sejm.
              Gdyby ten AWS powstał w 1917 szedłby razem w szeregu z marynarzami i
              robotnikami, Millerem i Jaskiernią na cara.
              Niespodziewałem się też, że korupcja i nepotyzm mogą być większe niż były w
              rządzie Buzka a okazało się, że jednak Miller,Jaskiernia i nasz Piechota
              potrafili prześcignąć wydawałoby się mistrza Buzka tworząc rząd , który w
              zasadzie zniszcył struktury państwowe.
              Zeznania Wąsacza przed komisją sledczą były kompromitujące rząd Buzka.
              Proszę nie podejrzewaj mnie xyz o głupotę polegającą na jednostronnym,
              partyjnym widzeniu świata.
              Co do rządu Buzka pieknie wypowiedział się Goryszewski w Sejmie.
    • leszko_b To nie jest dziennikarstwo 26.04.05, 17:01
      To jest przesluchanie policyjne!
      • Gość: andreas Re: własnie tak jak sie nalezy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 17:29
        właśnie tak, jak sie nalezy...
        tak jak złodziei i kombinatorów
        • Gość: kupiec Re: własnie tak jak sie nalezy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 18:57
          nareszcie podobają mi się wypowiedzi na FORUM
          pozdrawiam
          szczeciński kupiec
          • blackexit Re: własnie tak jak sie nalezy 26.04.05, 20:01
            Gość portalu: kupiec napisał(a):

>
            > szczeciński kupiec

panie kupiec. ja szczecinskich kupcow nie darze szczegolna sympatie ale wuidze
            mamy wspolne cele - koniec polityki niekompetencji mariana jurczyka i koniec
            interesikow jego lodzkich przyjaciol. dlatego mam prosbe. jesli cos
            organizujecie dajcie przynajmniej znac na forum. pewnie znajdzie sie sporo
            chetnych do manifestowania niezadowolnia z tego co dzije sie w miescie a sa juz
            tu nawet chetni do szturmowania palacu czego osobioscie puki co nie pochwalam.
            pozdrawiam black
            • Gość: kupiec Re: własnie tak jak sie nalezy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:46
              obiecuję że dam znać

też nie popieram szturmu na pałac... ale może kiedyś kto wie

pozdrawiam
            • Gość: kupiec pytania do blackexita IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:06
              - kto twoim zdaniem byłby w stanie pójść z nami na "pałac" ?
              - no i dlaczego nie przepadasz za kupcami (może oceniasz nas powierzchownie)?
              proszę o szczerość
              pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka