Gość: drobiazg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:57 ów statek pasażerski nazywa się DELPHIN RENAISSANCE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tkkno Piknik nad Odrą - kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 23:42 Mam tylko jedno, ale zasadnicze pytanie: w jakich dniach odbywa sie Piknik nad Odrą??? Bo nie mogę się jakoś doczytać... ;) A na wycieczkowca będę polował z aparatem:) Dawno takiego "maluszka" u nas nie było:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Piknik nad Odrą - kiedy? IP: *.bas.roche.com 04.05.05, 07:54 Droga(i) mpr kiedy, kiedy i jeszcze raz kiedy? Zabrakło należytej staranności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael urman Re: Piknik nad Odrą - kiedy? IP: 62.69.200.* 04.05.05, 08:18 Festyn Turystyczny - "Piknik nad Odrą" Szczecin, 6 - 8 maja 2005 Wały Chrobrego - nabrzeże Odry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgośka Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 09:23 Widziałam jak wczoraj, to jest 3 maja o godz. 16.20, przypłynął na Wały Chrobrego niemiecki jacht PILAR. Chciał zacumować, ale niestety nie miał gdzie i odpłynął. Pewnie ostrzeże swoich pływajacych kolegów, że nie ma po co przypływać do Szczecina. Szkoda, że nie ustawiono już pomostów dla jachtów. A ponoć chcemy stworzyć tradycję mariny w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro 04.05.05, 09:47 Mam mieszane uczucia. Wały Chrobrego - to swoista perełka architektoniczna i jeśli już je ożywić gospodarczo - to w sposób cywilizowany a nie w stylu odpustowego, wiejskiego jarmarku, gdzie piwo, parówa i sikanie po krzakach. Przybije luksusowy statek pasażerski, taki pływajacy 5-gwiazdkowy "Ritz", do nabrzeży gdzie sraganiarskie budy, smrodek palonych szaszłykó jak na imieninach u sąsiada, jakieś baloniki, wielkie gumowe żyrafy-zjeżdżalnie itp. Mnie się marzą inne Wały Chrobrego - z małą architekturą wkomponowaną w całość, ze sklepikami żeglarskimi i mariną - ale nie przy Wałach ale np.po stronie urzędu celnego.Przy Wałach stanowiska dla tzw. białej floty, wycieczkowców i luksusowcyh jednostek turystycznych. Piknik jak nazwa wskazuje - to wyjazd poza miasto, wyraj, na łaki i polany itp. A nie w centrum city w otoczeniu 5-gwiazdkowego hotelu. Tylko kozy na postronku brakuje i babciny pędzącej krówkę na wypas do Parku Żeromskiego! Proszę sobie wyobrazić coś takiego w centrum Berlina w okolicy parku między Reichstagiem a nową siedzibą kanclerza! Mamy wiejski gust i wsiowe-jarmarczne obyczaje przeniesione żywcem do starego hanseatyckiego miasta. Pasuje to wszystko jak wół do karety, niestety. Piknik z zewnątrz - zapskudzi tylko Wały Chrobrego, niebawem żaden turysta klasy lux nie bezie chciał tu bywać i będzie Szczecin omijał z dala. I jak będzie chciał raz na ludowo - to popłynie do Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: *.teleton.pl 04.05.05, 10:08 I tu masz kurde, znowu rację, niestety. Jeszcze słomy brakuje i worków z obrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_wał Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: 217.153.6.* 04.05.05, 12:48 kurde.felek czy cóś ma wyobraźnię jak na odpustowego wiejskiego bywalca przystało i wszędzie widzi piwo,parówy sikanie, po krzakach itd itp jak to na jarmarku wiejskim. Delphin R. może to i "Ritz" a może nie; ot taki normalny wycieczkowiec tylko trochę większy /dł.181m/. Nie normalne jest tylko /a ma być normalne zawsze/ że będzie cumował przy nabrzeżu z Wałami Chrobrego w tle, które bez sporu są swoistą perełką architektoniczną. Nie zawita do Szczecina z okazji Pikniku nad Odrą ale normalnie jak wycieczkowiec zgodnie z planem i tylko na 6-7 godzin ( w piątek od ok 8.oo do 15.oo). Piknik rozpoczyna się o 16.oo i kończy w niedzielę. Wejdź kurde na stronę /www.pilniknadodra.pl/ tam jest chyba wszystko. A w ogóle jest to inauguracja sezonu żeglarskiego. pozdrawiam, kurde!! Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro 04.05.05, 13:21 Oj Koleś coś ci się pokręciło. To ,że wycieczkowiec jest planowany, to wiem od dawna, ale Piknik na Wałach jest odpustowy i nic na to nie poradzę. Żeglarze mają przystanie - jest przecież AZS, LOK, Pałac Młodzieży i inne. Nawet jeśli piknik zaczyna się w godzinę po wyjsciu statku w rejs - to i tak turyści zobaczą kable, stawiane stragany, rożna z kiełbaskami i wesołomiasteczkowe atrakcje dzieciaków itp. Chyba nie powiesz, że to jest urodziwe i podkreśla architekturę Wałów. To oszpeca. De gustibus... Jedni wolą odpusty inni - inne imprezy w takich miejscach. Poza tym - mieszkam od kilkudziesięciu lat jakieś 300 m od Wałów Chrobrego, codziennie chodzę na spacery z psem i doskonale wiem jak to miejsce wygląda w czasie tego typu imprez. Kiedy nie było zamykanej bramy na podwóko kamienicy w której mieszkam uryną po takich imprezach zalatywało dobry tydzień na przemian z chlorem, którym wysypywano potem wszelkie obsikane zakamarki! To nie wyobraźnia Koleś, to real i to 100%. Teraz po imprezkach na Wałach - śmierdzą wszystkie okliczne krzaki. Tu nie trzeba wyobraźni, wystarczy 0 nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_wał Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: 217.153.6.* 04.05.05, 15:09 a ty ciągle swoje kurde koleś! Trochę więcej pogody i optymizmu. Cała impreza odbędzie się przy nabrzeżach,jeden który nomen omen nazywa się bulwar Chrobrego a drugi Pasażerskie. Centrum imprezy to nie Wały Chrobrego a vis/vis 'marina'przyczepiona do Pasażerskiego i ulica Jana z Kolna. Wały będą dostępne nawet dla samochodów. A że będą sikać do Odry?? - wszyscy co korzystają z toalet w tych wyżej pięknych budynkach też niemalże wprost załatwiają swoje potrzeby do Odry. Studenci AM też. Jeśli ktoś nie jest w stanie wytrzymać - to w pampersy! To jest inauguracja i w tym miejscu bo o to rokrocznie zabiegają żeglarze. Kurde-malkontencie; nie wysyłaj tego towarzystwa do Pałacu Młodzieży????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro 04.05.05, 15:33 Jestem pogodny jak baranki na niebie, choć to nie ty chodzisz z moim psem na spacery i nosa nie musisz zatykać. Poddaję się - wybywam się na przstań np. do Pogoni czy AZS, miło tam, pierogi znakomite, jakoś tę "inaugurację" pzreżyje. W końcu to epizod. Nie jestem też malkontentem,ale widziałem wiele imprez żeglarskich w różnych miastach, z atmosferką itp. Ale nigdzie nie było "mydła i powidła" . Na północ i na zachód od Odry i Szczecina ludzie inaczej traktują swoją swoje otoczenie. Więcej tam harmonii, dbania o styl, mniej prowizorki a ludzie i tak radośni i umieją się bawić. Po prostu marzy mi się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko dyslektyk Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 17:01 Kolego zdziwisz się ale tak jest kilka razy w roku w berliniw, boisz sie że aswalt na wałach się zxetrze , mamy takie miejsce to trzeba z niego kożystać, muzeum jest pietro wyżej, już kapcie nie obowiązuje. POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro 04.05.05, 17:44 Loko - nie o asfalt chodzi ale o ESTETYKĘ!!! W Berlinie może i robią takie cyrki, ale są one bardziej "cywilizowane" i nie demolują miejsc reprezentacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko dyslektyk Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 18:36 Myślisz że będzie demolka, to nie mecz . Kibole nie sa zaproszeni. A co do berlina to robią dziwnie dziwne rzeczy, z tą różnicą ze po demolce z ubezpieczenia organizatora jest ściągana kasa za szkody. Ubezpieczenia imprez są obowiązkowe. Chyba u nas też, tylko że nikt się tym nie zajmuje. Powinieneś dać tej imprezce kredyt zaufania, jest pierwasz , jest alternatywą dla spowszedniałych dni morza, i być może zastąpi zlot żaglowcow 2007 ktyóry ciągle jest w rozsypce. Zobaczymy po Weekendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raul Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: 195.136.49.* 04.05.05, 10:48 Ot gamoń, napisał się o bzdurach, z "bykiem" podał nazwę wycieczkowca i nie podał terminu imprezy. Brawo - zgłosić go do Pulizera / nie pamiętam jak to się pisze/, ale ja nie jestem redaktorem, tylko byłym "magazynierem w Stoczni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Re: bez pól litra tego nie rozgryziesz! IP: 62.69.200.* 04.05.05, 22:30 jeżeli nic na bulwarze chrobrego jest cicho, źle! jeżeli coś jest tam organizowane bardzo źle! jak to mówił pawlak? 'zrozum tu człowiecze drugiego' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazzynaa O której na Wałach będzie ten statek? IP: 85.219.130.* 05.05.05, 17:44 W jakich godzinach będzie na Wałach ten statek pasażerski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko dyslektyk Re: O której na Wałach będzie ten statek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:44 www.pikniknadodra.pl/index.php atu wszystkiego się dowiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: O której na Wałach będzie ten statek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 07:22 a czy kogoś interesuje ,że ludzie pracujacy w pobliżu Wałów Chrobrego od czwartku nie moga dojechać do pracy.I tak jest co impreza, czy piknik musi być w centrum miasta. Czy masto nie widzi ,że za każdym razem jest paraliz na drogach dojazdowych. Czy my mieszkańcy juz się wcale nie liczymy , przecież mamy imprezy pod oknami , kogo to obchodzi ? Pana Jurczyka napewno nie , bo ma kolejny festyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko dyslektyk Re: O której na Wałach będzie ten statek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:20 tu się z tobą zgadzam wystarczyło od piątu po południu zamknąć, dwa dni festynu jak na biedne miasto to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krust Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: 83.168.104.* 06.05.05, 16:41 Organizowanie obojętnie jakiej imprezy-wiejskiej czy miejskiej- na Wałach Chrobrego to w obecnych czasach totalny debilizm pospołu z kretynizmem. Właśnie wróciłem z miasta. Zapchane uliczki, totalny chaos komunikacyjny, słowem burdel na kółkach. Mamy Jasne Błonia, mamy lotnisko, mamy wiele innych możliwości. A oni na Wałach, jasna cholera...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drobiazg Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:47 bo to jest miasto portowe i mimo odwrócenia się od morza i rzeki są ludzie, którzy chcą to przypomnieć, a tacy malkontenci jak Pan nie potrafią nic zaproponować tylko marudzić. Należą się Panu i Panu podobnym GRATULACJE. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drobiazg Re: Piknik nad Odrą - nowa impreza na Wałach Chro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:55 a dodatkow mówiąc to lotnisko nie jest atrakcją turystyczną, a wały chrobrego są, może nie tak eksponowaną i ukochaną jak powinny, ale zawsze!!! stąd też pomysł zrobienia targów w miejscu reprezentacyjnym i ciekawym. zawsze są jakieś minusy, ale coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś