Dodaj do ulubionych

Nadchodzą "uczciwi":)))))

06.05.05, 08:11
"Gilowska: syn albo nikt

Lidera lubelskiej listy musi jeszcze zatwierdzić przewodniczący partii Donald
Tusk. Ma to zrobić dzisiaj. Wczoraj, po tekście "Gazety", w programie Moniki
Olejnik w Radiu ZET mówił: - Paweł Gilowski nie powinien kandydować(...).
Platforma nie będzie się wstydziła swoich list (...), a przypadków, które
mogą być posądzone o nepotyzm, nie będzie.

Zdaniem przewodniczącego PO, Gilowski sam powinien wycofać się z
kandydowania.

- To chyba jakieś nieporozumienie. Zarząd dokonał demokratycznego wyboru.
Przewodniczący niepotrzebnie poddał się presji dziennikarzy - komentował
Gilowski.

Jego mama posunęła się prawdopodobnie jeszcze dalej. Jak powiedział jeden z
lubelskich działaczy PO, prof. Zyta Gilowska oznajmiła lubelskim członkom
partii, że jeżeli jej syn nie będzie liderem listy, to jej liderem nie będzie
też nikt z Lublina. - Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Pragnąłbym, żeby
przewodnicząca regionu porozumiała się z przewodniczącym partii - powiedział
Dariusz Jedlina, przewodniczący PO w Lublinie i drugi na liście do Sejmu."

GW

A i u nas Michałki już pokazują na przykładzie US, jak rządzić będą:))))) A
tacy krytyczni byli:))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: port macierzysty Re: odchodzą ' niesłowni' :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 08:29
      Tyle obiecali, nakombinowali, zantagonizowali i nawet słowa dotrzymać nie
      potrafią, by odejść w jako takim stylu. Żałosni, są, choć następcy to też nie
      orły, tylko odprasowane z takiego a nie innego układu garnitury.
      • tuner Re: odchodzą ' niesłowni' :)))) 06.05.05, 09:21
        Przynajmniej Tusk powiedział jasno i wyraźnie: syn Gilowskiej- nie. Widać
        nauczyli się czegoś na błędach Sld.
      • Gość: Anka PO w Sczecinie IP: *.deltanet.pl / *.smsnet.pl 06.05.05, 13:30
        Platforma powoli pokazuje swoje prawdziwe oblicze.Niestety taka jest gorzka prawda.W Szczecinie mamy Nitrasa i pozal sie Boze niezlego kombinatora Luczaka!!!Pokazala to afera na Uniwersytecie.Tylko czekac kiedy zobaczymy ich w tv w głownych rolach aferalnych.PO powinna sie oczyscic z takich ludzi!!!!
        • xyz-xyz Re: PO w Sczecinie 06.05.05, 13:36
          PO powinna sie oczyscic z takich ludzi!!!!
          he he he PO w większości składa się z takich ludzi:))))) Nie oczyszczą się bo
          zostałoby im 4 członków:))))
          • Gość: Karolkiewicz. Re: PO w Sczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:54
            Jesli Xyz wygłasza takie opinie, to znaczy, że bezczelność komuchów dorównała
            już ich nieuczciwości. A wydawało się niemozliwe!
            • xyz-xyz Re: PO w Sczecinie 06.05.05, 14:25
              Największą bezczelnością jest nazwanie przez Pokurczów swojej ferajny prawem i
              sprawiedliwością. Powinni nazywać się Telegraf i FOZZ:))))
              • Gość: Karolkiewicz. Re: PO w Sczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:27
                Jakich pokurczów? Rozmawialiśmy o PO. Zółć już Xyz- owi oczy zalała?
                • xyz-xyz Re: PO w Sczecinie 06.05.05, 15:31
                  Fakt, że o PO rozmawialiśmy:))) Jednakże, ty stronnik pokurczów, wyrzucasz mi
                  bezczelność, a powinieneś zacząć od swoich idoli. Żółć zalewa mnie rzadki, z
                  reguły na kacu;)))))
                  • Gość: Karolkiewicz. Re: PO w Sczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:56
                    Coś Ci się pomyliło Xyz albo usiłujesz nieudolnie manipulować. Nie jestem
                    stronnikiem pokurczów. Nie są moimi idolami. Czy Ty naprawdę nawet w tak
                    oczywistej sprawie nie umiesz przyznać się do błędu?
    • ja22ek Re: Nadchodzą "uczciwi":))))) 06.05.05, 09:33
      Uczciwość i lewica w parze nie chodzą. Czy chodzi o lewicę biznesową (SLD i PO),
      czy swprawiedliwą (PiS), czy narodową (LPR), wszędzie i zawsze to samo.
    • blackexit Re: Nadchodzą "uczciwi":))))) 06.05.05, 09:54
      powinienem odpowiedziec tak jak tyb broniac zawsze sld: a co tobie do tego kogo po wystawia na listach? chlopak przeszedl w 3 turze glosowania tajnego. ale podzielam zdanie tuska lepiej zeby byl na jakims dalszym miejscu. z takim nazwiskiem i tak sie dostanie. pozdrawiam black
      • Gość: XXL Re: Nadchodzą "uczciwi":))))) IP: *.szczecin.pl 06.05.05, 10:19
        blackexit napisał
        z takim nazwis
        > kiem i tak sie dostanie.

tak,tak to tylko się rozchodzi o to ABY SIĘ DOSTAĆ
        • anika31 Re: Nadchodzą "uczciwi":))))) 06.05.05, 10:56
          Burza w szklance wody jak zwykle. Tusk zachował sie wyjątkowo przyzwoicie -
          czego niestety chłopcy Z SLD nigdy nie potrafili ba nawte nikt nie napisał ze
          to nagonka polityczna dziennikarzy. A swoją drogą no cóż mamuni kocha swojego
          synka - ale z nadopiekuńczością tzreba uważać nie dar rady dziecka prowadzić
          cały czas za rączkę.....XYZ myślisz że syn p. Waniek też tak syzbciutko sam
          zaistniał w polityce?
          • Gość: Aśka Re: Nadchodzą "uczciwi":))))) IP: 212.160.165.* 06.05.05, 12:20
            nie, no pewnie:-) tusk super a zyta jak zwykle. to pokazuje, że nie będę
            musiała czekać roku po wyborach na błazenadę i szydzenie z pewnych osób na
            forum.
    • Gość: XXL Re: Nadchodzą "uczciwi":))))) IP: *.szczecin.pl 06.05.05, 13:42
      xyz-xyz napisał:
      Nadchodzą "uczciwi":)))))

tak,tak w poniedziałek widziałem ich w Świetej Lipce na Mazurach w takich
      czarnych sukmanach,są już tuż ,tuż ,tubylcy zwą ich Jezuitami:))))))
    • Gość: cxi tacy sami "uczciwi" jak Jurczyk IP: *.szczecin.mm.pl 06.05.05, 13:49

Pamiętamy hasła wyborcze byłego kapusia Mariana Jurczyka - on się nie sprzedał,
      czas na uczciwość. Ludzie dali się na to nabrać.

Tymczasem już po wyborach okazało się, że nie tylko donosił SB na kolegów
      stoczniowców, ale także brał za to pieniądze.
      • Gość: XXL Re: tacy sami "uczciwi" jak Jurczyk IP: *.szczecin.pl 06.05.05, 13:52
        tak toczno i to jest Polska uczciwość-uczciwie kapować , brać uczciwie
        zarobione pieniądzę i uczciwie dopchać się do koryta:))))
    • Gość: andreas drogi xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:46
      powiedz mi czemu?
      czemu stosujesz takie tanie chwyty "a u was murzynów biją"?
      Czy uważasz, że jak pokażesz, wytkniesz słabe strony przeciwników SLD,
      to tym samym oczyszczasz SLD?
      Ja nie jestem przeciw wykazywaniu nieprawidłowości,
      ale Ty to robisz własnie w kontekście obrony SLD
      i takimi obdarzasz komentarzami!

Co chcesz wykazać, że wszyscy politycy kradna, to lepiej zeby zostało SLD?

Masz racje patentu na uczciwość nie ma żadna opcja - I CO Z TEGO?
      SLD wytworzyło w mechaniźmie rządzenia luki pozwalające kombinowac
      i pewnie jeszcze nie jeden spróbuje pójść tą drogą.

Wyibraź sobie, że jak mnie policjant zatrzymał za przekroczenie prędkości,
      a ja pokazywałem mu i tłumaczyłem sie, że inni tez przekraczają...
      to nie pomagało!

Myślę, że taki sposób nie jest dobry, ale Ty wiesz lepiej czego chcesz
      i dokąd zmierzasz!
      • xyz-xyz Re: drogi xyz 06.05.05, 15:24
        > powiedz mi czemu?
        > czemu stosujesz takie tanie chwyty "a u was murzynów biją"?
        > Czy uważasz, że jak pokażesz, wytkniesz słabe strony przeciwników SLD,
        > to tym samym oczyszczasz SLD?

Nie, pokazuję hipokrytów, którzy na krytyce Sojuszu zbili polityczny kapitał.
        Mając zaś pełne buźki połajanek, w niczym nie są lepsi od krytykowanych. Powiem
        więcej: są gorsi, bo bezczelni.

Ja nie jestem przeciw wykazywaniu nieprawidłowości,
        > ale Ty to robisz własnie w kontekście obrony SLD
        > i takimi obdarzasz komentarzami!

Niestety nie masz racji. Ja juz od dość dawna nie bronię SLD, ja atakuję
        świętoszków z prawicy.

> Co chcesz wykazać, że wszyscy politycy kradna, to lepiej zeby zostało SLD?

Chce pokazać hipokrytów.

> Masz racje patentu na uczciwość nie ma żadna opcja - I CO Z TEGO?

To z tego, że jeżeli chcesz używać określeń "mafia SLD" samemu powinieneś być
        bez zarzutu. A tu się okazuje, że świętoszki gorsze od "mafiosów z SLD".

SLD wytworzyło w mechaniźmie rządzenia luki pozwalające kombinowac
        > i pewnie jeszcze nie jeden spróbuje pójść tą drogą.

Nie SLD go stworzyło. Stworzyli go panowie Rokita (szef URMU za Suchockiej) i
        Kaczory (kancelaria Wałęsy), gdy dorwali się do władzy po PRLu.

Wyibraź sobie, że jak mnie policjant zatrzymał za przekroczenie prędkości,
        > a ja pokazywałem mu i tłumaczyłem sie, że inni tez przekraczają...
        > to nie pomagało!

To zły przykład. Mój lepszy: jadę 120 na/h gdzie ograniczenie jest do 70, po
        czym napuszczam na ciebie Policję bo jechałeś 90 i stroję się w piórka obrońcy
        prawa i sprawiedliwości.

> Myślę, że taki sposób nie jest dobry, ale Ty wiesz lepiej czego chcesz
        > i dokąd zmierzasz!

Najlepszy sposób wg ciebie, to uznać że SLD to mafia, a sukinsyństw prawicy nie
        komentować. Bo "a u was negrów bijut". Zwróć jednak uwagę na swój post.
        Zaczynasz od wyrzucenia mi chwytu, po czym gładziutko przechodzisz do
        wskazywania, że to SLD negra bije. "SLD wytworzyło w mechaniźmie rządzenia luki
        pozwalające kombinowac".

Rzuć więc we mnie kamieniem.
        • Gość: andreas Re: drogi xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:48
          to że inni sa nieuczciwi lub tez tworza mafijne układy
          w żaden sposób nie nobilituje SLD,
          ani nie oczyszcza z zarzutu tworzenia "mafii".
          Rozumiesz?
          NIE OCZYSZCZA.
          To, że inne opcje tez tworzą, to nie przybywa fałszu zdaniu
          "SLD tworzyło mafijne układy"!

Możesz wytykac i powinnismy i bedziemy - ale nie w kontekście oczyszczania SLD.

Tak najlepszy sposób to zobaczyć to zło, które było w SLD (PZPR).
          Przyznać sie i dopiero wtedy próbować podnieść...
          ale to pewnie juz pod inną nazwą.
          Tylko wtedy gdy sie zobaczy...

Co ja tu sie będę... Twoja zabawa - wierz mi - przysparza tylko wrogów,
          acz robisz to umiejętnie.
          Patrz student1 zorientował sie, że jego styl raczej zwraca uwagę
          i przyciaga złe opinie na jego temat i dał sobie odpust!
          • Gość: andreas Re: drogi xyz, o prosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:14
            pod inna nazwa napisałem powyżej i proszę!!!

Warszawa: powstała nowa partia lewicowa

IAR, pi 07-05-2005, ostatnia aktualizacja 07-05-2005 14:09

W Warszawie powołano nową partię lewicową - Unię Lewicy III Rzeczpospolitej.
            Nowa partia to koalicja lewicowych partii politycznych.

Na kongresie założycielskim przystąpienie do niej zadeklarowali członkowie,
            między innymi, Unii Pracy, Unii Lewicy Demokratycznej, czy Polskiej Partii
            Socjalistycznej. Do nowej partii przystąpili też członkowie lewicowych
            ugrupowań społecznych reprezentujących kobiety, bezrobotnych, młodzież,
            alterglobalistów i feministki.

Współzałożycielka Unii Lewicy II RP, wicepremier Izabela-Jaruga Nowacka
            wyjaśniła, że nowa partia stawia sobie za cel stworzenie ruchu społecznego,
            który byłby lewicową alternatywą dla SLD i SdPl. Dodała, że powołanie nowego
            ugrupowania politycznego ma odkłamać słowa "lewica- praca-socjalizm" i
            odbudować zaufanie społeczne do polskiej lewicy.

Na kongresie zostaną wybrane władze Unii Lewicy III RP. Zaprezentowany też
            zostanie program nowej partii.
      • anamar Re: drogi xyz 06.05.05, 15:31
        Gość portalu: andreas napisał(a):

> powiedz mi czemu?
        > czemu stosujesz takie tanie chwyty "a u was murzynów
        biją"?..........................................................................
        .....uuuuuuuuuu,andreasie...to problem,którego kolega xyz nie jest w stanie
        pojać przynajmniej od czasu,gdy pojawił się na tym forum...
        • xyz-xyz Re: drogi xyz 06.05.05, 15:32
          Jak zdrówko anus??? :))))) Migreny już przeszły?
    • blackexit decyzja 06.05.05, 22:14
      "Mając na względzie potrzebę zachowania najwyższych standardów przy tworzeniu list wyborczych Platformy Obywatelskiej do parlamentu i w trosce o wizerunek PO, podjąłem decyzję o nieuwzględnianiu kandydatury pana Pawła Gilowskiego" - napisał Tusk w przekazanym PAP oświadczeniu.

pozdrawiam black
    • blackexit Z gilowska o gilowskim 06.05.05, 22:15
      ja tego zamiaru nie wspierałam w żaden sposób. Wszystkie decyzje, które były podejmowane w Lublinie, zapadały w ten sposób, że było tajne głosowanie" - powiedziała Gilowska.

Podkreśliła, że odwodzi syna od tego zamiaru, pokazując mu "w bardzo malowniczych niekiedy słowach kulisy polskiej działalności politycznej i zniechęcając go, jak umie najlepiej". "Relacje między matką a synem są tego rodzaju, że dorosłego syna do torebki nie schowam" - dodała.

pozdrawiam black
      • xyz-xyz Re: Z gilowska o gilowskim 09.05.05, 10:04
        "Jego mama posunęła się prawdopodobnie jeszcze dalej. Jak powiedział jeden z
        lubelskich działaczy PO, prof. Zyta Gilowska oznajmiła lubelskim członkom
        partii, że jeżeli jej syn nie będzie liderem listy, to jej liderem nie będzie
        też nikt z Lublina. - Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Pragnąłbym, żeby
        GW

No i co blacek? Mamunia nie taka świątobliwa, a i Tusk nie przesadnie
        rygorystyczny:)))
        • tuner Re: Z gilowska o gilowskim 09.05.05, 11:01
          Xyz twoja chęć udowodnienia wszystkim naokoło, ze są nieuczciwi naraż cię na
          śmieszność. Akurat w przypadku Gilowskiego, kierownictwo P.O. zajęło
          natychmiast jednoznaczne stanowisko na nie i koniec. Jest to standart dla Sld
          nieosiągalny. Tam kandydowali często nie tylko ludzie bez wiedzy i
          przygotowania, ale nawet przestepcy. Kierownictwo partii zaś udawało, że nic
          się nie dzieje a Ty bajdurzyłeś na forum, że przecież nie ma
          wyroku....Rozumiem, że Twoje sympatie polityczne nie pozwalają Ci na
          obiektywizm, ale chociaż przestań się ośmieszać.
          • xyz-xyz Re: Z gilowska o gilowskim 09.05.05, 11:14
            :))))) Ależ tunero/polo/post icie ja niczego nie chcę udowadniać. To ty
            wywnioskowałeś, że o nieuczciwość chodzi.:))))) Kierownictwo PO nie zajęło
            niestety stanowiska w sprawie mamuni Gilowskiej. Może ten standard dla SLD
            osiągalnym nie jest, jednak takiego szczytu hipokryzji, jak w wykonaniu PO nie
            było bardzo dawno. Rozumiem, że mówiąc o przestępcach na listach wyborczych,
            masz na myśli jednego europosła z PO, dawnego Ministra Przekształceń
            Własnościowych. Czy może Pana Sośnierza z Katowic? (szef Śląskiej Kasy Chorych
            za AWS). Ty zaś teraz bajdurzysz, że sprawy nie ma mimo, że Zyta posunęła się
            do szantażu w sprawie synalka. Rozumiem, że twoja sympatia polityczna i
            niegdysiejsze ataki na obecna władzę nie pozwalają Ci na obiektywizm, ale
            chociaż przestań się oszukiwać i zauważ jakim kpem zrobiła Cię twa ulubiona
            partia uczciwych inaczej.
            • Gość: Antyknajak Re: standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:26
              Tusk szybko i jednoznacznie określił się w tym temacie. Słyszałem jego jasną,
              wyrazistą i jednoznaczną publiczną wypowiedż.
              Rzeczywiście nie jest to standard dostępny dla SLD. Jednak widać, że świętych
              nie ma i wszyscy mają tendencje do hopsztosów. Pilnować trzeba !
              • xyz-xyz Re: standard 09.05.05, 11:28
                A nie boisz się na forum z komuchem deliberować?? Mogę zadenuncjować:))))))
                • Gość: Antyknajak Re: standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:36
                  Nie stosuję podziału świata na komuchów i nie komuchów. Raczej patrzę na
                  etycznych i nie etycznych, zdolnych i głupich , skutecznych i nieudaczników.
                  Pisząc xyz ecie o możliwościach najazdu kontroli i zemsty itp nie miałem na
                  mysli tylko komuny-bolszewii tyle, że akurat teraz bolszewia jest u władzy. Te
                  same metody stosowała jeszcze chętniej Mumia Wolności i kilka innych
                  biurwokracji politycznych.
                  • xyz-xyz Re: standard 09.05.05, 11:58
                    Możesz mieć zatem pewność, że jako "komuno-bolszewik" czuję nieodpartą chęć
                    zadenuncjowania Ciebie do moich "politycznych (tfu!) kolegów".:)))) Zrobię to
                    oczywiście z zemsty za niskie notowania SLD:))))

Uprzejmie donosząc
                    tow. xyz-xyz;)
            • tuner Re: Z gilowska o gilowskim 09.05.05, 11:41
              xyz-xyz napisał:

> :))))) Ależ tunero/polo/post icie ...... a można po
              Polsku?

Kierownictwo PO nie zajęło
              > niestety stanowiska w sprawie mamuni Gilowskiej. ......... to kolejne
              twoje kłamstwo. Kierownictwo PO zajęło natychmiast jasne i klarowne stanowisko.
              Tusk wypowiadał się na ten temat publicznie i jasno. Możesz o tym przeczytać
              także w tym wątku. Chyba jednak rację maja ci forumowicze, którzy twierdza że
              dyskusja z Tobą nie ma sensu. Szkoda.
              • xyz-xyz Re: Z gilowska o gilowskim 09.05.05, 12:02
                Nie mam czasu śledzić wszystkich wypowiedzi Donalda Tuska wiec istotnie mogło
                mi coś umknąć. Bądź zatem łaskaw wskazać mi czerwonemu padalcowi, gdzie WSP
                Tusk wypowiedział się krytycznie o mamie Gilowskiej i jakie ewentualne sankcje
                wobec niej zapowiedział. (miły byłby link:)))
                • anika31 dzieci ludków z SLD 09.05.05, 12:13
                  XYZ wiesz tu chodzi o dorosłego syna i dorosłą matkę ale wiesz jak szło do I k
                  Św. dzieciatko jednego z naszych czołowych SLD-owców to musiała TV publiczna
                  przyjechać!i materiał przynajmie 3 min szedł w kronice juz wieczorkiem. Ciekawe
                  co będzie jak dzidzia będzie przy maturze.
                  Żeby było jasne nie piję do tego bo też dla swojemu dziecku bym nieba
                  przychyliła i pewnie jakby miała takie mozlwiosci to bym z nich skorzystała, a
                  ty XYZ jeśli masz potomka - to na bank załatwiasz mu wszytsko przez swoich
                  odpowiednich "znajomych" - czy tego dziecko chce - czy nie. Jednak między SLD,
                  Tobą a PO zaistniała taka różnica że tu wstał TUSK i przynajmiej coś mądrego
                  powiedział, ...zamiast "musimy zbadać", "prześledziemy" ..."polityczna
                  prowokacja naszych przeciwników - itp. bzdury.
                  pozdrawiam
                  • xyz-xyz Re: dzieci ludków z SLD 09.05.05, 12:29
                    Nie będę dywagował bo nie wiem, ale czy to nie chodziło przypadkiem o Prezesa
                    Rady Ministrów????? To z tą komunią.

Co do działania na rzecz dziecka, to istotnie dla jego dobra poszedłbym na
                    wódkę z Kaczorami, jednakże ja nie startuję w wyborach pod hasłem "oczyszczania
                    po nieuczciwych rządach SLD”.

A w sprawie Tuska i Zyty powiem tyle, że o ile mi wiadomo Donald ograniczył się
                    do usunięcia młodego Gilowskiego z listy. Nic nie wiem by zapowiedział
                    konsekwencje wobec mamuni Gilowskiej (czekam na link od tunera). I żeby była
                    jasność: ja mam w nosie kogo sobie Platforma na liderów list bierze, może młody
                    Gilowski jest fachowiec i autentyczny bezinteresowny państwowiec. Śmieszy mnie
                    jednak, że mamunia Gilowska, z buzią pełną połajanek, wytyków wobec
                    przeciwników politycznych posunęła się (zdaniem GW) do szantażu,
                    zaś "odwstydzaczcz polityków" Tusk, ograniczył się do wywalenia przedmiotu
                    (młodego), pozostawiając sprawcę (mamunię Gilowską).
                    • anika31 Re: dzieci ludków z SLD 09.05.05, 14:15
                      Ja nie sięgam aż do prezesa RM pozostaję na lokalnym podwórku....
                      A sam mówiłeś ze nie należy bezkrytycznie wierzyc GW...
                      Zycie Tusk nic nie zrobi to ona sama musi coś sobie zrobić.....
                      bez przesady Tuski i Zyta?
                      • xyz-xyz Re: dzieci ludków z SLD 09.05.05, 14:26
                        > Ja nie sięgam aż do prezesa RM pozostaję na lokalnym podwórku....
                        Hmmmmm ciekawe o kogo idzie bo nie bywam na kościelnych celebrach.

> A sam mówiłeś ze nie należy bezkrytycznie wierzyć GW...
                        Hmmmm kiedy Wybiórcza pisuje o szwindlach czerwonych, wierzysz jej
                        bezgranicznie:) Choć co najmniej raz udowodniłem Wybiórczej ordynarne kłamstwo,
                        nie ma powodów by w tym przypadku podejrzewać ja o kłamstwo. Chodzi wszak o
                        pupilkę adasiowych.

> Zycie Tusk nic nie zrobi to ona sama musi coś sobie zrobić.....

A ona nie zrobi sobie nic i będzie po bożemu:)))) I nadal będzie wytykać
                        nepotyzm SLD:)))))))) I wołać o honorze i takie tam.

> bez przesady Tuski i Zyta?
                        Nie znam stosunków wewnątrzplatformowych...
                        • Gość: Antyknajak Re: dzieci ludków z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:31
                          xyzecie. Spokojnie. Niedługo Wyborcza będzie "Wasza" w przypadku tego
                          województwa znaczy się obok Puzynistów i jego etatystycznego otoczenia to
                          jeszcze Mundka RuJnowicza, Piechoty, Flejterskiego itd itd.
                          Nizadługo będą Ci z GW będą Ci (Zjednoczonej w PD komunie) jedli z ręki.
                          • xyz-xyz Re: dzieci ludków z SLD 09.05.05, 14:44
                            Ja antytknajaku jestem zwykły bandyta:)))) Nikt nie będzie mi niczego z niczego
                            jadł:)
                          • anika31 Re: dzieci ludków z SLD 09.05.05, 14:47
                            Ah XYZ nie bede z Tobą w tym temacie dyskutować, Twoim glówny zajęciem jest
                            punktowanie wszystkich potknięć prawicy. Nie prowadzisz dyskusji tylko
                            jednostajny monolog...to staje się nudne.
                            Ponieważ oboje wiemy że czerwonym nawet po przegranych wyborach nic się nie
                            stanie i własciei potrzeba ze 2 pokoleń zeby to wyplenić...nie tylko w Polsce
                            gdzie indziej też....wiec zapewne masz ze mnie i kilku innych niezły ubaw.
                            Pozostaje nam tylko pilnowac dokładnie na kogo oddajemy swój głos.
                            • xyz-xyz Re: dzieci ludków z SLD 09.05.05, 15:02
                              > Ah XYZ nie bede z Tobą w tym temacie dyskutować, Twoim glówny zajęciem jest
                              > punktowanie wszystkich potknięć prawicy. Nie prowadzisz dyskusji tylko
                              > jednostajny monolog...to staje się nudne.

Hmm ciekawie było, gdy punktowano potknięcia lewicy? Pamiętam te dyskusje: "a
                              na drzewach zamiast liści...", „zdelegalizować” itp.:))))

> Ponieważ oboje wiemy że czerwonym nawet po przegranych wyborach nic się nie
                              > stanie i własciei potrzeba ze 2 pokoleń zeby to wyplenić

To też bardzo ciekawe:))) Piszesz, że wytykanie błędów prawicy to mój nudny
                              monolog, ty zaś utyskujesz, że lewicy "nie wypleni się". Rozumie więc, że
                              ciekawe jest wyplenianie lewicy:)) Prawilna:) Kiedyś Poseł Niesiołowski (albo
                              Kamiński, nie pamiętam, któryś z trójki od ryngrafu) zapytany przez Żakowskiego
                              (o ile pamiętam), czy nie uważa że Pinochet był zbrodniarzem (czy cos w tym
                              guście), odpowiedział, że "przecież Pinochet mordował komunistów". Jakoś mi się
                              te słowa przypadkiem przypomniały:))

wiec zapewne masz ze mnie i kilku innych niezły ubaw.

Owszem mam wielki ubaw, głównie z tych, co to odsądzali lewicę od czci i wiary,
                              wskazując jednocześnie prawicę jako panaceum na komusze rządy:))))
                              • ja_aska Re: dzieci ludków z SLD 09.05.05, 15:28
                                to powiedział kamiński. wtedy aws a obecnie pisuar.
                              • blackexit roznica 09.05.05, 18:45
                                xyz-xyz napisał:

>
                                > Hmm ciekawie było, gdy punktowano potknięcia lewicy? Pamiętam te dyskusje: "a
                                > na drzewach zamiast liści...", „zdelegalizować” itp.:))))

wisiec komunisci.

niestety cierpliwosc dla lewicy wywodzacej sie w prostrej lini z pzpr parti odpowiedzialnej za totalitarna niewole, przesladowania, morderstwa i nedze w tym panstwie juz dawno sie skonczyla a czy teraz dorbne cwaniczki beda sie obdarowywac mieszkaniami, pisac ustwiac przetargi albo ustawy pod kolegow to jest dla normalnych ludzi dopelnieniem tamtych obyczajow i dlatego wlasnie maja dosc tego typu komuszkow. co do prawicy (calej) oczywiscie bedzie mase bledow przekretow a nawet zlodziejstwa. nie ma na swiecie partii ktora nie ma takich problemow. grunt zeby sobie z tym radzic tak jak tusk np., nie tak jak miler z kolegami ktorzy nie tylko to popierali ale wrecz organizowali. pozdrawiam black
                                • ja_aska Re: roznica 10.05.05, 07:58
                                  roznica bleki polega na jednym: lewica nigdy do morderstw i czystek rasowych
                                  nie namawiała.
                                  • Gość: Karolkiewicz. Re: roznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:34
                                    Lewica może i nie namawiała ale morderstw dokonywała. Popiełuszko, kopalnia
                                    Wójek, Pyjas, Bartoszcze i tysiace innych to własnie ofiary lewicy. Normalna
                                    rzecz, że mordercy ich poplecznicy i zleceniodawcy musieli będą za to
                                    odpowiedzieć. Szkoda, że tak pózno.
                                  • blackexit Re: roznica 10.05.05, 10:12
                                    ja_aska napisała:

> roznica bleki polega na jednym: lewica nigdy do morderstw i czystek rasowych
                                    > nie namawiała.

jaja sobie robisz? nie tylko namawiala ale i realizowala tu w polsce wlasnie i na swiecie w skali globalnej. co do morderstw to powinnas wiedziec jak rozprawiono sie z opozycja w czasach stalinowskich a jak nie wiesz to do szkoly a co do czystek to wspomne lokalnie tylko wypedzenie niemcow, wypedzenie ukraincow i wypedzenie zydow. pozdrawiam black
                                    • ja_aska Re: roznica 11.05.05, 11:20
                                      a kto do cholery mówi o patologii? tym sposobem możemy pogadać np o Pinochecie.
                                      też tylko komunistów zabijał. mówimy o względnej normalności.
                                      • blackexit Re: roznica 11.05.05, 16:43
                                        ja_aska napisała:

> a kto do cholery mówi o patologii? tym sposobem możemy pogadać np o Pinochecie.
                                        >
                                        > też tylko komunistów zabijał. mówimy o względnej normalności.

mowimy o dokonaniach lewicy w polsce. pinochet nie byl w polsce. a patologia to odstepstrwo od normy dla lewicy pt pzpr morderstwa, totalitarne przesladowania i zniewolenie narodu dla utrzymania sie czerwonych zapijaczonych mord przy wladzy to byla norma nie patologia. dzisij nazywa sie to sld postkomunisci.
                                        pozdrawiam black
                                        • ja_aska Re: roznica 12.05.05, 09:24
                                          to pogadajmy o gettach ławkowych, cięciu brzytwą studentek po twarzach, o
                                          prekursorach "nocy kryształowych"? to dzisiejsi lpr i pis.
                                • xyz-xyz Re: różnica:)))))))) 11.05.05, 08:03
                                  "grunt zeby sobie z tym radzic tak jak tusk np."

„Pan Paweł Gilowski został wybrany przez miejscową Platformę lubelską
                                  prawdopodobnie z żalu za Zytą Gilowską, z żalu za tym nazwiskiem”

Donald Tusk Radio Zet.

To miałeś na myśli?:)))))))))))))))))))))))))
                                  • blackexit Re: różnica:)))))))) 11.05.05, 10:56
                                    "Mając na względzie potrzebę zachowania najwyższych standardów przy tworzeniu list wyborczych Platformy Obywatelskiej do
                                    parlamentu i w trosce o wizerunek PO, podjąłem decyzję o nieuwzględnianiu kandydatury pana Pawła Gilowskiego" - napisał Tusk w
                                    przekazanym PAP oświadczeniu.

pozdrawiam black
                                    • xyz-xyz Re: różnica:)))))))) 11.05.05, 11:04
                                      Ale dlaczego uwzględnił kandydaturę Zyty Gilowskiej, która cały ten teaktrzyk
                                      szantażem rozkręciła? Co wolno wojewodzie...?:)))))
                                      • blackexit Re: różnica:)))))))) 11.05.05, 16:44
                                        xyz-xyz napisał:

> Ale dlaczego uwzględnił kandydaturę Zyty Gilowskiej, która cały ten teaktrzyk
                                        > szantażem rozkręciła? Co wolno wojewodzie...?:)))))

ze co mial wywalic gilowska za to ze jej syn chcial kandydowac i zostal w tajnym glosowaniu w 3 turze wybrany? niezle masz wyostrzone standardy moralnosci jak na czlonka sld. :) najbardziej skorumpowanego i zlodziejskiego ugrupowania w polsce. pozdrawiam black
                                        • xyz-xyz Re: różnica:)))))))) 12.05.05, 08:25
                                          ze co mial wywalic gilowska za to ze jej syn chcial kandydowac i zostal w tajny
                                          > m glosowaniu w 3 turze wybrany?
                                          Za to: "Jego mama posunęła się prawdopodobnie jeszcze dalej. Jak powiedział
                                          jeden z lubelskich działaczy PO, prof. Zyta Gilowska oznajmiła lubelskim
                                          członkom partii, że jeżeli jej syn nie będzie liderem listy, to jej liderem nie
                                          będzie też nikt z Lublina. - Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Pragnąłbym, żeby

niezle masz wyostrzone standardy moralnosci jak
                                          > na czlonka sld. :) najbardziej skorumpowanego i zlodziejskiego ugrupowania w p
                                          > olsce.

Okazuje się, że przy zakłamaniu i hipokryzji Platformy Obywatelskiej i jej
                                          sympatyków, złodziejstwo SLD to drobny niuansik:))))) Co zaś się
                                          tyczy „wyostrzonych standardów” zauważyc nalezy, że „wyostrzone standardy” masz
                                          dla SLD, dla swoich łuczaków i Gilowskich juz ci się standardy stępiają. Blacus
                                          ukraść krowę dobrze, blacusiowi ukraść krowę źle.
                                          • ja_aska Re: różnica:)))))))) 12.05.05, 09:25
                                            jak kali ukraść krowa to dobrze
                                            jak kalemu ukraść krowa to źle.
                                            jakoś mi się to z tobą bleki na tym wątku kojarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka