Dodaj do ulubionych

Antyknajak i Zaczepialski

03.06.05, 08:48
Spieramy się, a raczej nawalmy, w kwestiach kaczych. Ja ich oczywiście nie
lubię, ba nie znoszę. A nie znoszę ich za pomysły w sferze, nazwijmy ją,
moralno-instytucjonalnej. Jednakże możliwe jest, iż kacze intelekty
opracowały spójny program gospodarczy, który spowoduje, iż IV Rzeczpospolita
osiągnie wyniki gospodarcze na poziomie minimum pierwszego Kołotki, kiedy to
bezrobocie spadło do 9,8 %. Nie chodzi mi tu o dyskusje na temat tego, czy
kołotkowe osiągnięcia było, czy ich nie było. Załóżmy a priori, że były (tak
by połechtać moją skołataną, czerwona duszę). Chodzi mi o to, byście
przekonali mnie, że Kaczory mają plan wprowadzenia takich instrumentów
finansowych, że wyciągną nasze Państwo z tej degrengolady gospodarczej do
jakiej, według was, doprowadził milleryzm. Przekonajcie mnie, że kiedy już
wyjdę z więzienia, do którego zamknie mnie minister Ziobro (nastawiam się na
jedną kadencję), wracając ujrzę Polskę dostatnią i znajdę pracę na jakiejś
budowie (o powrocie do prawnikowania marzyć oczywiście nie sposób).
Opowiedzcie mi o programie gospodarczym prawych i sprawiedliwych.

P.S.
Tylko proszę o nie odbijanie piłeczki. Wg was Sojusz nie zrobił nic
pozytywnego, i tą tezę uznajemy w tej dyskusji za aksjomat.
Obserwuj wątek
    • xyz-xyz Re: Antyknajak i Zaczepialski 03.06.05, 09:09
      Gdzie moi skorzy do bitki przyjaciele??? Oczywiście innych kaczych stroników
      też zpraszam:))
      • sid15 do xyz-xyz 03.06.05, 09:23
        Przede wszystkim walka z korupcją,układami,monopolami kolesi,syndykatami
        (polecam dzisiejszy tekst GW na ten temat)Czy nie sądzisz ,że wszystko to
        paraliżuje gospodarkę i wolny rynek?A poprawa skuteczności wymiaru
        sprawiedliwości?Ściągałeś kiedyś należności wynikające z obrotu gospodarczxego?
        Wiesz ile firm się na tym położyło i ilu ludzi poszło na bruk?Likwidacja
        kumoterstwa przy przetargach publicznych,też swoje zrobi.A przede wszystkim
        mniej państwa w gospodarce.To czerwoni złodzieje optują za koncesjami i
        zezwoleniami,kóre są dla nich źródłem lewych dochodów,a odstraszają uczciwych
        przedsiębiorców i kapitał zagraniczny.
        • ja_aska Re: do xyz-xyz 03.06.05, 09:25
          tia, bardzo rzeczowe argumenty.
        • xyz-xyz Re: do xyz-xyz 03.06.05, 09:29
          Drogi sidzie. Zapytałem o program gospodarczy, czyli instrumenty finansowe.
          Działania makroekonomiczne. Nie podałeś nic konkretnego poza kilkoma banałami
          oraz przytykiem w moją stronę. Odmawiam zatem polemiki. Powtarzam: program
          gospodarczy.
          • sid15 Re: do xyz-xyz 03.06.05, 09:41
            Nawet najlepsze w swoim założeniu działania makroekonomiczne,same w sobie nie
            przyniosą żadnego efektu,dopóki nie zrobi się porządku z tymi,podstawowymi
            sprawami o których napisałem.I doskonale zdajesz sobie z tego sprawę.Będzie to
            tylko sterta niepotrzebnego papieru nie mającego przełożenia na ekonomiczną
            rzeczywistość.Uczmy się od Amerykanów,a nie EU.Tam po prostu daje się ludziom
            swobodnie działać,a nie tworzysię sterty planów,założeń,decyzji o
            dotacjach,wsparciach i innych bzdurach.Gospodarka nie znosi regulacji.Czasy
            planu sześcioletniego już się skończyły.
            • xyz-xyz Re: do xyz-xyz 03.06.05, 09:51
              Nadal lejesz wodę. Napisałem przecie, że minister Ziobro wsadzi mnie
              natychmiast. Zakładam więc, że sam siedział nie będę. Więc uporawszy się z
              czerwonymi aferzystami przychodzi czas na działania ekonomiczne. Jakie? I nie
              interesuje mnie twoje zdanie, tylko program prawych i sprawiedliwych.
              • ja_aska Re: do xyz-xyz 03.06.05, 09:52
                program a nie koncert życzeń.
            • kurde.felek re: do xyz-xyz - do sid15 03.06.05, 12:03
              Sid15, nim piśniesz słóweńko nt gospodarki USA, wejdź najpierw pod adres
              www.whitehouse.gov.com - poczytaj (jak znasz angielski) co tam o gospodarce,
              planach itp, wejdź na wskazane linki, zapoznaj się ze wskaźnikami ekonomicznymi
              tam przedstawionymi a potem się wypowiadaj.
    • enancjo Re: idealizm .. 03.06.05, 09:44
      .. wszystkich partii sprowadza sie do programu
      DORWAC SIE DO KORYTA .. paradoksalnie nie ma
      tez innej drogi .. gdyz trudno jest opracowac
      spojny program nie bedac przy KORYCIE .. z
      powodu braku wlasciwych danych ..
      .. dlatego wazniejsi sa ludzie niz partie, w
      koncu nie oddamy wladzy partii ale ludziom,
      chyba ze postkomusze myslenie ciagle zeruje
      w umyslach .. przewodnia platforma obywatelska
      prawa i sprawiedliwosci ..
      .. swoja droga x-zetus .. jezeli masz za co
      siedziec .. to lepiej zglos sie teraz .. poki
      swoi moga Cie hmm .. sprawiedliwie osadzic .. choc
      teraz gdy 'swoi' podlizuja sie przyszlej wladzy
      watpie czy byliby tak wyrozumiali .. ze np dostalbys
      tylko pol kadencji .. i jak sie dobrze pokrecisz to
      w zawiasach.. i wowczas rzeczony moglby Ci zrobic
      ale FIGE ...
      Enancjo
      PS : sztuka rzadzenia to sztuka zarzadzania ludzmi ..
      • xyz-xyz Re: idealizm .. 03.06.05, 09:53
        Program gospodarczy PiS. Nic więcej...
        • enancjo Re: idealizm .. 03.06.05, 09:57
          .. raczej program wszystkich PArTyjek ..
          Enancjo
          • xyz-xyz Re: idealizm .. 03.06.05, 10:01
            Enancjo bez spamu plis. Napisz, że PiS programu nie ma, albo że go nie znasz.
            Pytam o konkretny program, konkretnej partii.
    • xyz-xyz eloł:)) n/t 03.06.05, 11:02

• sid15 Re: eloł:)) n/t 03.06.05, 11:05
        Nudzisz.Zagłosuj,to się dowiesz jaki jest program gospodarczy nowego rządu.Na
        pewno będzie lepszy od obecnego.Zaryzykuj.
        • xyz-xyz Re: eloł:)) n/t 03.06.05, 11:10
          Zagłosuj,to się dowiesz

Kup mój samochód, jak go kupisz, to się dowiesz co w silniku:)))))))))))))))
          Przyjmuję zatem sidzie, że programu gospodarczego Kaczorów nie znasz.
          Ja jednak czekam na informacje o programie gospodarczym prawych i
          sprawiedliwych od osób które ten program znają.
          • sid15 Re: eloł:)) n/t 03.06.05, 11:17
            Kupno samochodu zawsze wiąże sie z dużym ryzykiem.Musisz uderzyć do ekonomistów
            PIS-u,to pewnie odpowiedzą na twoje pytania.Zaręczan ci ,że jak zacznie się
            kampania wyborcza taki program się ukaże i wtedy możemy o nim
            podyskutować,aczkolwiek będą to tylko założenia teoretyczne.Wybory to ryzyko i
            loteria.Obywatele tego kraju to hazardziści.Tu nie ma prawie nic pewnego,oprócz
            jednego-nic gorszego od LSD nie może przydażyć się temu krajowi.
            • xyz-xyz Re: eloł:)) n/t 03.06.05, 11:20
              Proszę tylko o program gospodarczy kaczorów. O nic więcej. Doczekam się? A
              ciebie sidzie proszę nie spamować. Program albo śmierć!;)
            • ergie Re: eloł:)) n/t 03.06.05, 11:24
              szczelam ;-)

1. teraz kurna my (my = ja + brat)
              2. jak bardzo zechcemy, to nie tylko
              gruszki na wierzbie wyrosną.

p(od) s(podem)
              być może pkt. 2 jest prawie plagiatem
              z innego kurdupla, ale jak brzmi ;-)))

• kurde.felek Re: eloł:)) n/t 03.06.05, 12:09
              Ale z ciebie ryzykant sid, zaręczasz za coś, czego na oczy nie widziałeś?
              Może zszedłbyś z tego poziomu gadułek kawiarnianych paniuś w wieku
              balzakowskim, i podjął rzeczową dyskusję?
              • sid15 Re: eloł:)) n/t 03.06.05, 12:18
                Napisałem,będzie program to pogadamy.Poczekajcie do wyborów.Sam jestem
                ciekawy.Ale skoro inne rzeczy są ok,to i reszta może też taka będzie.Więcej
                wiary!
                • kurde.felek Re: eloł:)) n/t 03.06.05, 13:46
                  Te inne rzeczy - to co? i dlaczego są O'K?
                  To nie prowokacja, chciałbym wiedzieć, bo poza hasłami nic nie znajduję.
                  Napewno nie jest O'K w niektórych działaniach niektórych przedstawicieli PiS,
                  jak np. europosła Libickiego, który w Szczecinie chce otworzyć swoje biuro, by
                  robić coś, do czego nie ma najmniejszego prawa a mianowicie dokonywać selekcji
                  petycji obywatelskich do euroiparlamentu, co swego czasu ogłosił pracownik jego
                  biura wszem i wobec oraz publicznie.
                  Dla mnie nie jest O'K jeśli PiS-owski wiceszef europarlamentarnej komisji
                  ucieka się do łamania unijnego prawa i regulaminu PE.
                  Taka postawa "faktów dokonanych" mnie nie bawi, bo rokuje czarny scenariusz dla
                  Polski.
                  Jestem zwolennikiem państwa obywatelskiego, w którym obywatele poprzez swoich
                  przestawicieli czy to w kraju, czy w PE stanowią prawo i je szanują, jest ono
                  równe dla wszystkich a obywatel. Państwa, w którym obywatel, jeśli ma zamiar
                  wnieść petycje wobec np.prawa współnotowego nie musi zabiegać u
                  europarlamentarzysty z PiS - by jego petycja trafiła gdzie trzeba i zgodnie z
                  prawem zostala uczciwie rozpatrzona.
                  Dałem realny przykład i to z naszego podwórka, z ostatnich tygoni, byś nie
                  sądził, że uciekam do hasełek.
                  Sid - jesteś pijanym dzieckiem we mgle, wierząc we wszystko co napisane i co
                  PiS wygaduje w ramach "kiełbasek wyborzcych".
                  Kiedyś gdy byłem gó..arzem, na płocie ktoś napisał "dópa" więc chciałem
                  poglaskać - włazła mi drzazga. Od tej pory w takie głupoty - nie wierzę.
                  Wyrośnij.
                  • sid15 Re: eloł:)) n/t 06.06.05, 14:29
                    I dobrze,ze ci wlazła.Jakby było napisane przez <<u>>,to by ci nie wlazła.Teraz
                    będziesz pamiętał.Nauka czasami jest bolesna.
    • enancjo Re: Antyknajak i Zaczepialski 03.06.05, 12:58
      .. PIS ma hasla i troche rozwiniec pod nimi
      jako program gospodarczy i mysle ze w duzej
      mierze to program PO ...
      .. koncepcja gospodarcza PIS bazuje nie wnikajac
      w szczegoly na haslach:
      - TANIE PANSTWO
      - INFRASTRUKTURA i LOGISTYKA
      - PRACA i SPRAWIEDLIWOSC.
      Enancjo
      .. wiem tyle ile wiem ...
      .. choc zawsze zastanawia mnie ten ETOS pracy jako panaceum na zycie ..
    • zaczepialski Dla XYZ - przeczytaj i przestań ględzić na PiS :-) 03.06.05, 13:34
      bo już przynudzasz. Kiedyś już ci dawałem adresy do programów politycznych WSZYSTKICH partii opozycyjnych wobec kulawego SLD. Dla ułatwienia:
      www.pis.org.pl/dokumenty/praca_i_sprawiedliwosc.doc
      www.pis.org.pl/dokumenty/podatki.htm
      Nie watpię że się będziesz czepiał po przeczytaniu. Skieruj swoje uwagi do biura PiS a nie do mnie czy Antyka...

ps1.
      rzeczowa dyskusja programowa z tobą (wybacz) ale jest niemożliwa - za bardzo jesteś "napalony" na Kaczyńskich żeby móc rozmawaić racjonalnie. Pozatym twój punkt odniesienia do 1 Kołodki to już wstęp do manipulacji. PODSUMUJ ostatnie 4 lata rządów SLD i sie nie rozpłacz gdy odejmiesz dane wynikające ze wzrostu exportu do UE po rozszerzeniu. Dane o bezrobociu i skali biedy są SZOKUJĄCE a i ostnio mityczny wzrost gospodarczy jest o ok 50% mniejszy od zakładanego.

ps2.
      znalazły się po 4 latach te podobno skradzione "pełne szuflady" programów i opracowań "40 zespołów" SLD z 2001 roku? Chętnie bym poczytał co te "mądre" czerwone głowy wymyślały przed poprzednimi wyborami. Ty jako ZNACZACY działacz SLD pewnie możesz je wyjąć :-)
      • xyz-xyz Re: Dla XYZ - przeczytaj i przestań ględzić na Pi 03.06.05, 13:44
        Ależ kolego zaczepialski, ja właśnie ciebie pytam o ten program (antka też).
        Uważasz manie za aż tak głupiego, ze nie mógłbym sobie kaczych stron sam
        poprzeglądać?
        Nie rozumiem tez twojego zniecierpliwienia. Zadałem merytoryczne pytanie.
        Żadnych pokurczów itp. A ty mnie tak? Jak ja mam się zresocjalizować???????????
      • Gość: Antyknajak Re: Dla XYZ - przeczytaj i przestań ględzić na Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:45
        >Wg was Sojusz nie zrobił nic
        >pozytywnego, i tą tezę uznajemy w tej dyskusji za aksjomat.
        Nigdy tak nie twierdziłem xyz. Musiałbym mieć klapki na oczach i być
        fanatykiem, jak Ty.
        Co do PiS mam wiele zastrzeżen do programu i z wieloma tezami programowymi sie
        nie zgadzam. Jednak papier z programem partii jest rzeczą zwłaszcza przez SLD
        ośmieszoną wśród wyborców.
        Nikt nie wierzy w żadne programy.
        Wierzę Kaczyńskim w jednej kwestii, że dołożą wszelkich praktycznych starań aby
        oddać obywatelom ten kraj zabierając obecnie funkcjonującej mafii politycznej.
        Poza tym xyz za pózno na rozpacz. Wielokrotnie na tematy gospodarcze
        rozmawiałem z tuzami SLD. Co z tego, że rozumieli (np Marek Borowski) kiedy
        jako politycy są nie tylko od dyskusji ale od skutecznego wdrażania programów w
        życie. Wdrożyli ... lepiej nie pisać.
        Kaczyńscy wdrożą to co obiecali. Nie jest to mój ideał ale jednak postęp. Być
        może będzie to póżniej korygowała normalna lewica ale nie Napieralski i Juras
        przecież :-)), bo to śmiech na sali. Krótko stukając w klawiaturę. po prostu
        był czas na myślenie i pracę , teraz do lamusa historii. Rzebyście (SLD)
        chcieli to jeszcze zrozumieć ale na Waszym ostatnim zebranku w Warszawie Miller
        dostał oklaski jak orkiestra symfoniczna po premierze.
        Miałeś chamie złoty róg ostał Ci sie jeno sznur.

• albert_c Re: Dla XYZ - przeczytaj i przestań ględzić na Pi 03.06.05, 16:11
          Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Wierzę Kaczyńskim w jednej kwestii, że dołożą wszelkich praktycznych starań
          aby
          >
          > oddać obywatelom ten kraj zabierając obecnie funkcjonującej mafii politycznej.

* Antyknajaku, w tej materii, ktora w/w ni cholery bym w Kaczynskich nie
          wierzyl.
          Ich idea jest panstwo etatystyczne - czyli mniej swobody dla obywatela - zdaje
          sie to nie jest po drodze Twoim przekonaniom - na tyle na ile zdazylem je
          poznac via forum.
          Dodam, ze moim takze.

idziesz dzis na pifko z XYZ?:))))
          • Gość: Antyknajak Re: Dla XYZ - przeczytaj i przestań ględzić na Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:18
            Właśnie dlatego nie jestem przekonany do PiS. Na PiS być może (nie wiem)
            zagłosuję z wyrachowania politycznego. Łatwiej będzie skorygować państwo
            etatystyczne na liberalne gospodarczo niż teraz, obecne państwo będące siecią
            powiązań polityków , biznesu, sędziów, prokuratorów i mediów.
            Na pifko na razie nie, ale dziękuję za pamięć i na pewno z zaproszenia w
            stosownym momencie (o ile będzie aktualne), skorzystam.
            • albert_c Re: Dla XYZ - przeczytaj i przestań ględzić na Pi 03.06.05, 16:36
              Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Właśnie dlatego nie jestem przekonany do PiS. Na PiS być może (nie wiem)
              > zagłosuję z wyrachowania politycznego. Łatwiej będzie skorygować państwo
              > etatystyczne na liberalne gospodarczo niż teraz, obecne państwo będące siecią
              > powiązań polityków , biznesu, sędziów, prokuratorów i mediów.

* przyznam ze jestem czlowiekiem malej wiary jezeli chodzi o
              kwestie 'korygowania panstwa'.
              natomiast bardzo przekonuje mnie to o czym mowil Roman Kluska podczas Tygodnia
              Spolecznego, przede wszytskim nalezy zminimalizowac na maksa ilosc ustaw ktore
              ograniczaja przedsiebiorcow - wrocic do okresu z poczatku lat 90-tych.
              Nie dopatrywalbym sie w obecnej sytuacji szczegolnej winy czy to sld, czy UW,
              czy AWS. Wszyscy okazali sie siebie rowni, niektorzy rowniejsi, wszytskich
              opetala 'sraczka legislacyjna', ktora zarznela tak dynamicznie rozwijajaca sie
              przedsiebiorczosc - ale to jest banal, o ktorym zapewne bardzo dobrze wiesz.

w metnej wodzie latwiej plywac tym powiazanym, o ktorych wyzej wspomnailes.

> Na pifko na razie nie, ale dziękuję za pamięć i na pewno z zaproszenia w
              > stosownym momencie (o ile będzie aktualne), skorzystam.

* ja dzis tez nie, choc zaluje.

jestem przekonany, ze zaproszenie dla Ciebie sie nie zdeaktualizuje:))))) o ile
              bedziesz trzymal dotychczasowy poziom (ktory przyzanm czasem mnie mocno
              irytuje, ale niezmiennie go podziwiam;)

• xyz-xyz Re: Dla XYZ - przeczytaj i przestań ględzić na Pi 06.06.05, 10:20
          Tak właśnie myślałem antyknajaku. Kaczory nie mają żadnego programu. A nie
          dość, że tego programu nie maja, to jeszcze nie słuchasz tego, co prawi i
          sprawiedliwi gadają. Oni nie mają zamiaru budować państwa obywatelskiego, więc
          nikomu niczego nie oddadzą. Oni oferują jakąś karykaturę ustroju, w którym
          mieszają te gorsze idee państwa republikańskiego ze swoista odmianą
          jedynowładztwa. Pokazał to PiS w Warszawie. Grzecznie zapytałem o program, bez
          odnoszenia się do dokonań Sojuszu. Ten temat rozwałkowano już na placek.
          Niestety w związku z faktem, że PiS nie ma do zaproponowania niczego poza
          rewanżem i zemstą, ani ty ani zaczepialski, ani nikt inny, nie napisał niczego
          sensownego, poza przytykami do obecnej władzy. O czym to świadczy?? O tym
          mianowicie, że jesteście tak zwanym elektoratem negatywnym. Nie ma dal was
          znaczenia, co będzie potem. Liczy się by dać upust waszej niechęci. Zastanówcie
          się czy to dobrze. I proszę nie odnoście tego do SLD.
          • zaczepialski XYZ - ty chyba głuchy i slepy jesteś- OTO PROGRAM 06.06.05, 14:17
            a raczej adresy gdzie można go przeczytać. Wystarczy odrobina dobrej woli.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=24708327&a=24723402
            przeczytaj to podyskutujemy - i przestań łgać że PiS nie ma programu - to już nawet przestało być śmieszne.

ps. co z tymi szufladami
            ps2 nie chcę cię smucić ale oto następny przykład rządów SLD
            http://finanse.wp.pl/POD,2,wid,7334350,wiadomosc.html?rfbawp=1118059408.048&_err=1&ticket=2898806194914335ZKEG5pj7BSx7qgdLhVah8Ir26CP%2BE254khIAd9E0sUFY62QuIg9PWLZNiePJrK8JRjHHxFZSVe14RPYHIz7EN04unRPZsI50IHP0fn4G1vhdOwYA6jq3eaiUbCPpcAbo
          • zaczepialski XYZ - ty chyba głuchy i slepy jesteś- OTO PROGRAM 06.06.05, 14:17
            a raczej adresy gdzie można go przeczytać. Wystarczy odrobina dobrej woli.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=24708327&a=24723402
            przeczytaj to podyskutujemy - i przestań łgać że PiS nie ma programu - to już nawet przestało być śmieszne.

ps. co z tymi szufladami
            ps2 nie chcę cię smucić ale oto następny przykład rządów SLD
            http://finanse.wp.pl/POD,2,wid,7334350,wiadomosc.html?rfbawp=1118059408.048&_err=1&ticket=2898806194914335ZKEG5pj7BSx7qgdLhVah8Ir26CP%2BE254khIAd9E0sUFY62QuIg9PWLZNiePJrK8JRjHHxFZSVe14RPYHIz7EN04unRPZsI50IHP0fn4G1vhdOwYA6jq3eaiUbCPpcAbo
            • xyz-xyz Re: XYZ - ty chyba głuchy i slepy jesteś- OTO PRO 06.06.05, 14:36
              Zarzucasz mi, że głuchym i ślepym, ale sam nie przeczytałeś, że ja wiem gdzie
              szukać prawych i sprawiedliwych tekstów. Mnie interesuje to co ty z tego
              rozumiesz. Rozumiesz.

P.S. Psrę rzeczy udało się zrobić. Innych nie. Sojusz odchodzi, więc nie
              ściemniaj, tylko mów co wy zrobicie.

P.S.2 Link nie działa.
              • zaczepialski Rozumiem ;-) A ty czegoś nie rozumiesz? Czy tylko 06.06.05, 14:54
                pchaswz kij do mrowiska? Zadajesz pytania na które odpowiedzia może być jedynie link do programu. Doczytaj a później pytaj o szczegóły
                link 2
                www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005060601
                co ty na to lewicowcu :-)))
                • Gość: Antyknajak xyz moim kandydatem do Komisji Refleksyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:03
                  XYZ czasami dostaje skoku emocjonalnego. Trudno mi stwierdzić w jakich
                  sytuacjach to ma miejsce. Być może po zebraniach swojego koła, być może po
                  publikacji sondaży. Trudno to odszyfrować. Moja rada . Przeczekać po kilku
                  dniach xyzetowi to mija.
                  XYZ brak Ci ewidentnie argumentów. Bez żadnej złośliwości mówię Ci, że rozumiem
                  Twoją frustrację. Mając większośc w Sejmie, Senacie, pewny rząd doprowadzić do
                  takiej klęski to nawet gdyby sie było przez 4 lata pijanym non stop to prawie
                  niemożliwe ale jednak. Kilka tysięcy waszych oficerów niezadługo pozostanie bez
                  pracy. Boli. Rozumiem musi boleć ale to jeszcze nie wszystko. Reszta zależy od
                  wyniku wyborczego PO, PiS, LPR
                  Proponuję refleksję może głębszą niż ta komisyjna u Prezia.
                  • xyz-xyz Re: xyz moim kandydatem do Komisji Refleksyjnej 06.06.05, 15:28
                    XYZ brak Ci ewidentnie argumentów.

No teraz to sobie ewidentnie jaja robisz:)))) Ja cię pytam o program partii,
                    którą wychwalasz, a ty mi wyskakujesz, że ja nie mam argumentów:)))))))
                    Dobre:)))

Kilka tysięcy waszych oficerów niezadługo pozostanie bez
                    >
                    > pracy. Boli. Rozumiem musi boleć ale to jeszcze nie wszystko. Reszta zależy
                    od
                    > wyniku wyborczego PO, PiS, LPR
                    > Proponuję refleksję może głębszą niż ta komisyjna u Prezia.

I to jest właściwie cały wasz program: Teraz K... My!:)))))
                    • Gość: Antyknajak Re: xyz moim kandydatem do Komisji Refleksyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:34
                      XYZ.
                      1/ Program jest dostepny na stronie PiS
                      2/ Nie jestem gorącym zwolennikiem PiS tym bardzie członkiem jest wysoce
                      prawdopodobne, że zagłosuję na PO.
                      3/ Pisałem Ci programy to rzecz ważna ale papier. SLD miało program, ten na
                      papierze a raczej w książeczce, dobry ale co z tego jak go niezrealizowana
                      mając wiekszość.
                      4/ Mi lewicowości nie wyrzucaj. Jestem zupełnie nielewicowy.
                      5/ Obniż "cisnienie" Twoich wypowiedzi bo nie można z Tobą dyskutować w takim
                      stanie a poza tym to niezdrowe i możęsz mieć kłopoty z sercem a wiesz jak to
                      jest w tzw Kasach Chorych nadzorowanych przez SLD. Poseł Gruszka już wie.
                      • xyz-xyz Re: xyz moim kandydatem do Komisji Refleksyjnej 06.06.05, 15:46
                        1. Czytalem go, w odróżnieniu od ciebie (jak mniemam). Kupa banałów, zero
                        konkretów.
                        2. Hmm niewielka róznica.
                        3. SLD za to zbiera baty.
                        4. Ja ci wrzucam lewicowość???? Żarty. Ja uważam, że popierasz Kaczorów dlatego
                        by dokonali w twoim rewanżu na SLD. Mam wrażenie, że masz jakies osobiste
                        anse...
                        5. Ciśnienie mam 140 na 90. Wiem, ciut za wysokie, ale to z powodu zamiłowania
                        do słonego zarcia:)) Jak na razie nie podniosłeś zaś ani jednego argumentu poza
                        przytykami do SLD oraz do mnie:) Więc chyba nie na tym polega dyskusja:)
                        • Gość: Antyknajak Re: xyz moim kandydatem do Komisji Refleksyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:51
                          > by dokonali w twoim rewanżu na SLD. Mam wrażenie, że masz jakies osobiste
                          > anse...
                          Jak tu z Tobą rozmawiać :-)
                          "Osobistych ansów " to nie ma tylko jakieś 5-7 % wyborców. Zrozum to jest
                          kompromitacja a nie żadne anse czy tym bardzie osobiste anse.
                          • xyz-xyz Re: xyz moim kandydatem do Komisji Refleksyjnej 06.06.05, 15:56
                            Podejmując twój sposób rozumowania, to ansów do kaczorów nie ma jakies 19 %
                            wyborców. :))))) A wracając do gównego wątku. Pytam o program wyborczy
                            kaczorów, nie o klęski Sojuszu. Jak na razie słowa o programie, wiele słów o
                            klęskach. Na tym właśnie zbudowały kaczory pozycję u elektoratu negatywnego,
                            czyli u antykanajaka:)))) Zrozum to.
                • xyz-xyz Re: Rozumiem ;-) A ty czegoś nie rozumiesz? Czy t 06.06.05, 15:23
                  Zadajesz pytania na które odpowiedzia może być jedynie
                  > link do programu. Doczytaj a później pytaj o szczegóły
                  > link 2

Ja czytałem ten "program". "Poprawimy, to i tamto, zrobimy to i owo, zbudujemy
                  tu i ówdzie" Ale jak to się odbędzie, tego nie ma. Jest, za to sporo od
                  spółdzielczych kasach oszczędnościowych, które są przyszłością bankowości w
                  Polsce. Ciekawe, że przypadkiem jedyna taka kasa w Polsce jest powiązana z
                  Kaczorami. Ciekawe to:)

co ty na to lewicowcu :-)))

To:
                  "Dochody gospodarstw domowych przez kilka lat rosły co prawda, ale o ułamki
                  procent. Dopiero lata 1994 – 1998 przyniosły wyraźniejszą poprawę. Był to efekt
                  ożywienia gospodarczego i spadku bezrobocia o 1 mln osób, co nastąpiło pod
                  rządami lewicy. „Odsetek osób żyjących w sferze niedostatku, poniżej minimum
                  socjalnego – napisała Danuta Trzcińska („Wiadomości Statystyczne” 12/97) –
                  zmniejszył się z około 58 proc. w 1995 r. do około 47 proc. w 1996 r.”. I komu
                  to przeszkadzało? Wygląda na to, że następnej ekipie rządzącej, która
                  doprowadziła do sytuacji, że w roku 2001 dochody rodzin pracowniczych znowu
                  zaczęły spadać"

Co ty na to prawicowcu? Po tej "twojej" szarańczy trzeba będzie sprzątać wiele
                  lat. A najgorsze jest, to że teraz właśnie ta szarańcza wrca.
                  • zaczepialski jak bedzie zobaczymy :-)) Ale skoro tak dużo o tym 06.06.05, 16:11
                    piszesz ukazując przy tym swoje lęki i fobie to zapewne BARDZO się boisz - nic dziwnego skoro twoje całe życie zalezy od notowań SLD. Poczekaj z opluwaniem do października - bo ci sliny zabraknie.
                    ps. Nie pytaj o coś co możesz sobie sam znaleźć bo to raczej żle o tobie świadczy.
                    • xyz-xyz Re: jak bedzie zobaczymy :-)) Ale skoro tak dużo 06.06.05, 16:46
                      Drogi zaczepialski, moje życie nie jest w niczym zależne od twoich
                      nienawistników, ale istotnie się boję, że przebiją rekord TKM z lat 1997-2001.
                      Zauważam, że im bardziej się kaczory odsłaniają tym bardziej zaczepialski
                      nerwowo reaguje na same tylko pytania o kaczuszki:))
                      • jacek.zienkiewicz do xyz-ta 06.06.05, 18:21
                        Kaczory faktycznie nie mają programu gospodarczego. Nie są też moimi
                        faworytami. Ale jakbym musiał wybrać kaczkę albo millera to wolę kaczora.
                        Pewnie będzie siermiężnie i mało dynamicznie, ale przynajmniej nie będziemy się
                        cofać pod każdym względem (nie licząc GTW i Klubu Krakowskiego Przedmieścia),
                        co zafundował nam tow. Leszek M. wespół zespół z tow. Olkiem K.
                        A co do TKM-u to rekord rekordów jest z lat 2001-2004. Takiego cyrku jak SLD u
                        władzy jeszcze nie było. A tow. Józef O. w swojej dyspozycyjności obejmowania
                        jakichklolwiek stołków przerósł nawet legandarnego tow. Albina Siwaka.
                        Ale mam nadzieję że nie kaczuchy będą rozdawać najważniejsze karty (no i broń
                        Boże czerwona burżuazja z pod znaku SLD).
                        Pozdrawiam
                        JZ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka