Gość: pelen podziw IP: 83.168.106.* 12.06.05, 19:06 Za taką postawę powinna być jeszcze nagroda ;) A motorniczy... Zawsze będzie tylko malutkim motorniczym ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirek Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 19:13 jakiej postawy oczekujecie od pracowników MZK, którzy potrafia walczyc tylko o SWOJĄ kasę. Ta postawa to zasługa związków zawodowych, Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz stroboskopy zamiast świateł 13.06.05, 10:11 No niestety znieczulica zatacza coraz szersze kręgi. Ale dzieje się tak dlatego że ofiara lub świadek podlega w wypadku jakiegoś zdarzenia karygodnym procedurom. Jak mi się włamali do mieszkania to kosztowało to mnie 4 godziny na komisariacie + wezwanie po 2 tygodniach - a w efekcie sledztwo umozono. To zniechęca do zgłaszania drobnych przestępstw i daje poczucie bezkarności przestępcom. Co gorsza - Policja robi się niewidoma - w sobote w okolicach Bramy Królewskiej jeździł z nadmierną prędkością jakiś nienormalny kierowca w Cienko-cienko który zamiast zwykłych świateł miał zamontowane migające.... stroboskopy!!!!!!!!! I nikt go nie zatrzymał! Mimo że policjanci prawie na niego najechali! Litości panowie w mundurach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eye witness panie macieju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 20:38 to wlasnie rzady komunistow zrobiy z policji swiete krowy poprzez forowanie aparatczykow. zrobic czystke w policji i to od samego dolu! precz z zarozumialymi kraweznikami rozniacymi sie od bandytow tylko tym ze maja mundur! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: panie macieju 14.06.05, 01:43 Chyba nie tędy droga. Łatwo zburzyć, trudniej zbudować. Abstrahując od tego, kto za co jest odpowiedzialny (bo ja mam nieco inne zdanie na ten temat) zgadzamy się co do jednego – w policji "coś nie gra". To jakim kto jest policjantem zależy od tego jakim jest człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eye witness Re: drogi panie macieju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:04 a wiec widze ze sens glosowania na pana i pana partie jest zaden. to ze cos nie gra to widza wszyscy, to ze zmienic cos trzeba i pognac czerwonych kolesi - ukladowcow, to juz niestety bajka "o burzeniu i budowaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz drogi naoczny świadku 14.06.05, 10:11 Jesli jesteś zwolennikiem zburzenia wszystkiego to polecam Tobie PiS. Jesli chcesz naprawiać Polskę - zapraszam do głosowania na SDPL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eye witness Re:jeszcze droższy panie macieju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:52 juz panscy koledzy "przywrocili normalnosc", chyba jednak trzeba ich dokonania poddac "rozbiorce" czego sobie i innym maluczkim jak ja zycze. Sondaze chyba tez mowia cos przez sie... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re:jeszcze droższy panie macieju 14.06.05, 12:55 Moi koledzy i koleżanki są w wieku 20 - 30 lat i tak naprawde są nowym pokoleniem wchodzącym w politykę. Dotychczas niepartycypowali w żadnych władzach. Do polityki przyszli aby zmieniać tą nieciekawą rzeczywistość na lepsze. Tymczasem na dzień dobry trafiają na mur "znawców" takich jak np. ty którzy wyzywają ich o komuchów, ubeków i postpezetpeerowców. I wielu rezygnuje. Mówią: mam być opluwany za to że coś chcę zrobić? To mam to w d.... Ja też mam często wątpliwości czy warto coś zmieniać skoro ludzie najbardziej lubią narzekać - to może faktycznie zostawmy to tak jak jest i cieszmy się opinią "wybitnych" krytyków wszystkiego i wszystkich. Wątpliwości natomiast nie mają amoralne miernoty których w polityce jest trochę w każdej partii. Nie ma ich dużo ale to ich premiuje społeczeństwo swoją krytyką - zniechęcając do polityki ludzi którzy mają jakieś standardy etyczne i godność. Wniosków nie będę tutaj wypisywał. A co o tym myslicie Wy forumowicze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eye witness Re:najdroższy panie macieju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:38 czym skorupka za mlodu nasiaknie itd... A wie Pan po czym poznac slabego polityka? Bardzo latwo go sprowokowac. Druga sprawa nie przypominam sobie bym z panem przechodzil per "ty". Nie jestem bogatym czlowiekiem ale godnosc swoja mam Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re:najdroższy panie macieju 14.06.05, 13:45 No tak... próbujesz mnie brać pod włos. I faktycznie - wg. Ciebie najlepszy polityk to taki który wszystko ma w poważaniu - łącznie z obywatelami. Co do Twojej godności - nie mam pojęcia czy ją masz czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz ps. wątek był o znieczulicy społecznej 14.06.05, 13:46 Wątek był o znieczulicy społecznej. A jak to się ma w relacji do polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eye witness Re: ps. wątek był o znieczulicy społecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:06 kultura osobista pan tez nie grzeszy, widze ze sodoweczka odbila i to przed wyborami co zle wrozy efektowi finalnemu panu a dobrze wyborcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crispy Re: drogi panie macieju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:48 Chciałeś żeby sdpl " gonił czerwonych kolesi"? Zwariowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: stroboskopy zamiast świateł IP: 217.153.73.* 13.06.05, 21:47 > Co gorsza - Policja robi się niewidoma - w sobote w okolicach Bramy Królewskiej > jeździł z nadmierną prędkością jakiś nienormalny kierowca w Cienko-cienko któr > y zamiast zwykłych świateł miał zamontowane migające.... stroboskopy!!!!!!!!! Też widziałem tego czarnego cieniasa. Normalnie szczyt buractwa i wieśniactwa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Postawa godna podziwu! IP: *.fnet.pl 12.06.05, 19:36 a na jakiej to podstawie złodziej ma dowiedzieć się o danych poszkodowanego, swiadka etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Postawa godna podziwu! IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 13.06.05, 10:32 Niestety, szczecińska policja ma za to genialne pomysły karania "rozdawaczy" gazet na szczecińskich skrzyżowaniach, doskonale również wypisuje mandaty rowerzystom za brak lampek. Być może wydaje im się, że ściganie przestępców to już branża dla innych jednostek...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Postawa godna podziwu! IP: 217.153.6.* 12.06.05, 19:41 nosze zawsze przy sobie gaz paraliżujący, zdżyło mi się go użyć w sytuacji zagrożenia mojego mienia, podobna sytuacja do twojej, nie wachałem się, gość mówi "dawaj komórkę frajerze bo ci przypierd..ole", udałem że wyciągam, a wyciągnąłem gaz i go po oczach. od razu ukląkł i zaczął płakać i sie dusić, wezwałem 112 przyjechali, zabrali frajera i po sprawie. przytrzymałem go butem jak leżał, nie był w stanie nic mi zrobić, ani złapać, jedynie skomlał że mu się ciężko oddycha. Polecam wszystkim nawyk noszenia ZAWSZE ze sobą gazu paraliżującego czy łzawiącego. Kosztujee kilkanaście do 30 pln a jest łatwy w użyciu i masz pewność że nie będziasz miał problemów, że nie "uszokdzisz na trwałe" napastnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeżyk Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.danmax.pl 12.06.05, 20:46 Nic dodać nic ując... po prostu zachował się Pan jak trzeba... ja bym jeszcze temu złodziejowi wpi... tj. dokopał. Co do motorniczego to powinni go zwolnić IMHO. Bo po pierwsze: bilet to coś więcej niż tylko pozwolenie na przejazd. A po drugie: co by ów motorniczy zrobił gdyby paru małolatów zaczęło napastować/okradać jakąś kobietę? Takie zachowanie motorniczego (i kilku postronnych osób) jest niegodne mężczyzny nie mówiąć już o obowiązkach pracowników komunikacji wynikających z tytuł nabycia biletu przez pasażera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radykal Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.06.05, 21:10 a moze by temu zlodziejowi, znanemu, wielokrotnemu, recydywiscie, wyrzutkowi spoleczenstwa, zyjacemu naszym kosztem, slowem NIEBEZPIECZNEMU PRZESTEPCY, po prostu uciac reke proste i skuteczne i tak z nas zyje, wiec dac mu rente i spokoj zaraz sie na mnie rzucicie, ze niecywilizowane a to co on robi to cywilazacja, czy dzicz postepowac z dzicza tak samo, jak oni z nami co do motornmiczego, to zwolnic i nigdy wiecej zadnej roboty, nigdzie niech wie, jaki to zaszczyt miec robote i moc zwac sie obywatelem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 01:51 Ucięcie ręki (chyba jeszcze stosowane w krajach bliskowschodnich) nic nie da.Jeszcze pasożyt rentę dostanie.Wystarczy znak na czole.Kiedyś tak złodziei traktowano.Wszystko już wymyślono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardan Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 01:19 Gość portalu: Marek napisał(a): > Ucięcie ręki (chyba jeszcze stosowane w krajach bliskowschodnich) nic nie > da.Jeszcze pasożyt rentę dostanie.Wystarczy znak na czole.Kiedyś tak złodziei > traktowano.Wszystko już wymyślono. Od tego czasu wymyslono peruki, czapki i długie grzywki. To juz lepiej na nosie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.szczecin.mm.pl 12.06.05, 21:07 Spotkała mnie bliźniacza, przynajmniej we wstępie, historia. Oblężone trasy tramwajów nr 2, 3, 12 to raj dla kieszonkowców. Kilka lat temu nieomal stałam się ofiarą kradzieży, uratował mnie mój własny refleks i uważność z jaką pilnuję swoich rzeczy, ale istotnie przy wyspecjalizowaniu grup kieszonkowców czasem wystarczy chwila nieuwagi. Wyczulona na kradzieże zdarzyło mi się kilka przyuważyć i udaremnić, niemniej mojej reakcji towarzyszyły: a) zero wsparcia ze strony innych uczestników zdarzenia, w tym zdezorientowanych okradanych ;) b)dziwne spojrzenia, bo i przy całkiem zuchwałych minach udających świetoszków złodziejach, to raczej ja ze swoimi próbami interwencji wypadałam co najmniej zabawnie c) moja własna niemoc, bezradność, bo jako dziewczęciu młodemu, niewielkiej budowy, przy groźbach słownych czynionych przez kieszonkowców, też robiło się ciemno przed oczami ze strachu Temat rzeka. Autorowi artykułu gratuluję heroicznej postawy, chociaż wciąż należy ona do niechlubnych przypadków. Ukrócenie tego procederu to rzecz trudna, ale ignorancja nasza w tym nie pomoże. Sam na sam ze złodziejem - brrr... ba, ze złodziejami, bo zazwyczaj przybiera to "wydarzenie" formę kolektywnego okradania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:23 No i co ja moge powiedziec...zycze tym tchorzom zeby sami padli ofiara przestepstwa i znikad nie uzyskali wsparcia...moze to ostre slowa ale dopiero jak ludzie przestana myslec ze to ich nie dotyczyc i zaczna bronic sie wspolnie cos uda sie zdzialac! Zas co do polskiego prawa...czasem mysle czy nie lepszy bylby samosad i np obciac takiemu palce w taki sposob zeby od razu bylo wiadomo kim jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press co na to dyrekcja MZK. Czy gazeta może zapytać? IP: *.idea.pl 12.06.05, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radykal raczka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.05, 06:48 watpie, marku, to nie te czasy, to nie sredniowiecze teraz naprawde oplacaloby sie zafundowac kilka, kilkanascie, kilkadzisiat rent za obciete za kradzieze raczki koszty niemal zerowe, a szanse na uczciwosc ogromne przypomne tylko dyrektora zakladu miesnego za gomuly facet dal glowe za zwykla krawdziez, ale przemysl miesny zostal ocalony na cale dlugie lata, kradziezy miesa nie bylo, ludzie bali sie jak cholera taki przyklad dziala w naszych czasach z niewiarygodna sila zalozmy marku (sorki za watek osobisty i takie zalozenia), ze jestes w takiej zlodziejskiej spolce i ze dwom twym kolesiom juz obcieto raczki i co robisz? oczywiscie dajesz sobie obciac? otoz mysle, ze watpie wszystkim uczciwym zycze dobrze a przestepcom zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pece Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.chello.pl 13.06.05, 12:29 Brawo !!!!!!!!!!!Tak Trzymać.Złodziejstwu powiedz STOP. Ja również razem z sąsiadami walczę przeciwko złodziejstwu.Dochodzi do tego iż kradną na naszych oczach w południe natomiast, Policja zjawia się po 30 minutach,kiedy wszyscy się rozchodzą.Złodzieje poznali już metody pracy policji i stosują się do nich wyśmienicie.Krótki pobyt ,szybki włam i chodu...... Efekt-Policyjna notatka i zamknięcie sprawy. TRAGIZM.w POLICJI TRAGIZM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuFu Re: Sam na sam ze złodziejem IP: *.teleton.pl 13.06.05, 12:41 Niestety w naszym cudownym mieście złodzieje mają się lepiej od mieszkańców. Linia 107 Police-Pl. Rodła w godzinach rannych to istne Sardynka-party. Kieszonkowcy pracują aż im uszy furkocą. Kiedy takiego młodzieniaszka udało mi się złapać, reszta pasażerów zaczęła na mnie wykrzykiwać, że facetowi jeszcze uściskiem krzywdę zrobię... Następnym razem kopa w.. np.kostkę i po sprawie, bo na policję nie ma co liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Bardzo Pana podziwiam IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 13.06.05, 13:07 ZKM ma obowiązek zapewnić bezpieczeństwo pasażerom. Motorniczy do upomnienia. W Warszawie jak pobili kierowce autobusu to żalił się że nikt nie chciał mu pomóc. Zachowanie świadków zadarzenia żenujące; człowiek traci wiarę w bliźniego. Każdy przecież oczekiwałby pomocy innych w takich okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi. ale dlaczego zlodziej ma prawo IP: 155.37.231.* 13.06.05, 14:51 znac dane personalne ofiary tego zupelnie nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdamer Re: ale dlaczego zlodziej ma prawo 13.06.05, 15:12 Sam nie za bardzo rozumiem sensu takiego postepowania. Ale co do sposobow ukarania recydywisty, to oprocz nierealnych i malo slusznych pomyslow obcinania konczyn (juz wyobrazam sobie komentarze z zagranicy), proponuje odwrocic sytuacje i udostepnic dane przestepcy, tak jak to robiono w wypadku pijanych kierowcow, dla wiekszej masy spoleczenstwa na przyklad na ramach gazety regionalnej, czy na przyklad w Kronice TVP. Taki rodzaj kary mialby dla dotknietego o wiele wiekszy skutek niz wszystkie inne mozliwe kary. Jesli kazdy zna jego twarz i do tego inne dane, ten czlowiek mialby juz bardzo ciezko dalej cokolwiek ukrasc, szczegolnie recydywista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: ale dlaczego zlodziej ma prawo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 15:34 kieszonkowiec, po opublikowaniu danych w gazecie, jeszcze by zyskał prestiż środowiska ;-) i od kumpli dostał darmowe winko. Ale plakaty ze zdjeciami w środkach komunikacji miejskiej, czemu nie? Kierowca autobusu powinien zostać ukarany, musi być przestroga dla innych. A co jeszcze? Nie reagujemy, bo znieczulica. Mężczyźni na wyginięciu, a nasi macho najwyrażniej tchórzem podszyci, w pojedynkę się boją ;-) Dzentelmeni też na wyginięciu. Iluż to widzę siedzących 30-40 latków, gdy kobiety z siatami stoją. Nie reagujemy ze strachu przed konsekwencją. 1. Wielogodzinne składanie zeznań, spotkania na komisariacie, ewentualnie w sądzie itp. Znajomi zgodzili się byc świadkami drobnego zajścia na ulicy. Powiedzieli - nigdy więcej. Stracili mnóstwo czasu i nerwów. 2. Zemsta oskarżonych. Jesteśmy zastraszeni. Dlatego, że jesteśmy sami. Nie ma wspólnoty blokowisk, osiedli. 3. Opryszek dostanie najwyżej wyrok w zawieszeniu. Dla niego to sama radość. Może jeszcze grzywna, której i tak nie będzie miał z czego spłacić ;-) Byłoby miło gdyby bohater akcji pociągnął ten wątek i opisał co dalekj się działo i jak skończyła się sprawa w sadzie. Może nagłośniony temat coś zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas zaraz zaraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:47 Postawa godna pochwały! Ale złodziejasze zaraz wyszedł z komisariatu pewnie, zawiecha albo mała szkodliwość. Ale zadajmy sopbie pytanie, ileż to razy my reagowalismy na podobne sytuacje, ile razy widzielismy wyjący samochód i co? Motorniczy nie jest Rambo! Mozna mu wytknąc brak reakcji i niech sie nie dziwi, gdy ktos go bedzie napastował i nikt mu nie pomoze. Ale nie mozna go za to karać... Przecież tam byli inni ludzie... moze nauczyciel, sprzedawca... Nikt nie zareagował. A moze tam byłeś tez TY i ja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi. a w usa IP: 155.37.231.* 13.06.05, 16:30 w lokalnych wiadomosciach pokazuja twarz lokalnych przestepcow i podaja ich adres to norma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka małe kroczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:49 To od nich trzeba by zacząć.I np zadać sobie pytanie - czy zwrócę uwagę nastolatkom klnącym głosno w publicznym miejscu, czy usąpie miejsca starszej osobie w tramwaju, czy podniosę fruwający po ulicy papier, czy nakarmię bezdomnego kota,czy pochyle sie nad płaczącym dzieckiem, czy ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: zaraz zaraz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 21:38 Nie zgadzam się z tobą. Kierowca w przeciwieństwie do pasażera odpowiada za ludzi. Konduktor w pociągu też ma obowiązek w razie czego reagować, wezwać pomoc. Nie musiał organoleptycznie dotrzymywać towarzystwa złodziejowi. Ale krótki postój by nie zaszkodził, mógł pomóc wezwć policję itp. Też by o nim w prasie pozytywnie pisali ;-) mógłby się wnukom chwalić a tak... obciach. Gdyby to jeszcze chodziło o zgraje wyrośniętych, łysych młodzieńców ale jeden złodziejaszek ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STR* nie używaj brzydkich słów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 20:19 Dzisiaj w TV usłyszałem i zobaczyłem jak nasza, najlepsza w Polsce, szczecińska policja radzi sobie z osobami używającymi w miejscach publicznych wulgarnego słownictwa. Otóż, moi drodzy nasza szczecińska policja radzi sobie z tym jak najlepiej. Jest w tym najlepsza w skali kraju. Osoby używające publicznie brzydkich wyrazów są przez naszych krawężników karane mandatami do 500 zł. Gdzie im tam do łapania bandytów, złodziei i innych porządnych osobników. Oni sobie chodzą po ulicach, słuchają i ustalają stawki. Za głośne; k...wa 150 zł, za ja cię pie...lę 250 zł, za ty ch.. 450 lub 500 zł w zależności od głośności, wyrazistości i gestykulacji towarzyszącej wypowiadanemu słowu. Po co uganiać się za przestępcami jak można w ten sposób wyrobić sobie markę najskuteczniejszej (w ilości nakładanych mandatów karnych) policji w RP. Może się także zdarzyć, że ofiara napadu przeklnie, i co wtedy? jaką należy ustalić w tym wypadku wysokość kary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: a pomyslałeś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 20:23 a pomyslałeś, że ten mandat może byc mandatem zastępczym!!! No, ja sie spotkałem z takim postepowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eye witness Re: a pomyslałeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:08 a to nie chodzilo o to karmi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Sam na sam ze złodziejem 13.06.05, 21:37 doskonale to rozumiem bo kiedys kilka lat temu spotkało mnie coś podobnego ,również nikt nie chciał udzielić mi pomocy a ludzie przechodzili strachliwie na drugą strone ulicy ,na szczęście bandzior był pijany i dałem sobie z nim spokojnie radę sam do przyjazdu policji po którą zadzwonił w koncu przypadkowo przejeżdzający taksówkarz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratujmy miasto Na dniach morza bylo wielki burdel pijanstwo rozra IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.06.05, 01:40 biactwo , policjanci i inene odpowiedzailne sluzby jak Agencja FORT i Straz Miejska tylko paradowaly i udawaly ze nie jeste prawo lamane , pili w piatek , z butelek ze sklepow , pili z butelek w sobote i niedziele do tego flachy wodki. Ok. 24 k/ statku LUblin na stliku stala flacha gorzaly 0.75 l pilo paru osilkow a 2 z FORTU gadalo z nimi pewnie ich znajomi. Wszyscy starsi mowili ze sie boja , niedlugo strach bedzie tam chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Sam na sam ze złodziejem IP: 83.168.106.* 14.06.05, 10:07 prosta rada, ja daje w morde albo lamie palce,(jak jestem w stanie) oczywiscie mozliwie bez swiadkow, bo policja i tak mu gowno zrobi, to zreszta rada jednego policjanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Brawo stary, nie zniechęcaj się! IP: *.bazapartner.pl 14.06.05, 10:57 Szkoda, że mnie nie było. Dziwne, że WYborcza nie zamieszcza komentarza psychologa społecznego lub socjologa . Widocznie pasuje im taki stan rzeczy.... Szkoda, że rabina nie okradli mielibyśmy antysemityzm, chamstwo etc... Odpowiedz Link Zgłoś
gosik79 Re: Sam na sam ze złodziejem 14.06.05, 13:52 kiedyś pracowałam w SP nr 1, do której dojeżdzałam zawsze 3 a potem 12. po miesiącu znałam juz wszystkich kieszonkowców z tej linii, nie rozumiem czemu jeździli zawsze ta samą trasą. zawsze ostrzegałam stojących obok pasażerów, aż w końcu wysiadając dostałam w głowę od pewnego pana. kiedy usiadłam na ławce bo aż zakręciło mi się w głowie, ludzie przechodzący obok śmiali się, ze "pijana dziewczyna juz w południe". również w trójce złapałam za rękę faceta, który grzebał mi w plecaku, mimo ze w tramwaju było tylko tyle osób, zeby zapełnić siedzenia. oczywiście mężczyzna spokojnie sobie wysiadł, choć prosiłam motorniczego zeby wezwał policję. panu należą się szczere wyrazy podziwu... może znajdą się naśladowcy. Odpowiedz Link Zgłoś