shp80 15.06.05, 20:18 "Zerwać asfalt i ułożyć jakąś kostkę brukową. " DOŚĆ tego wszędobylskiego bruku! Czy naprawdę nie ma innych typów nawierzchni? O wiele ładniej wyglądają duże i równe płyty chodnikowe. Rzygać się chce już od tej kostki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pepe masłowska bije pianę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:58 zaraz cały szczecin utonie w śmieciach bo masłowska kolejną staję przeładunkowa zablokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: masłowska bije pianę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:08 a ile koszy ulicznych jest w Londynie? W zasadzie powinienemcofnąć pytanie, bopani Masłowska skłonn będzie tam pojechać wraz z całą delegacją i sprawdzić jak tam działa system sprzątania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Jak za Edwarda Gierka. Gospodarska wizyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:03 Ile zapłacilismy za ten obchód ? Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Radni sprawdzali czystość al. Jedności Narodo 15.06.05, 22:02 shp80 napisał: > Rzygać się chce już od tej kostki... Mi też. Polbruku jest już w tym mieście wystarczająco dużo. Poza tym aleja ma być za dwa lata remontowana, to po co teraz zmieniać nawierzchnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Radni sprawdzali czystość al. Jedności Narodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 22:10 ta cała mazsłowska to gó.. robi dla miasta. Albo sie kłóci o przywrócenie linii autobusowej 70 która wozi powietrze, albo chodzi na spacerki z resztą krętaczy i oszustów a i tak gó.. zeobią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Radni sprawdzali czystość al. Jedności Narodo IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 23:58 no bez przesady... sam ostatnio jezdzilem 70 do magistratu z rodla i byli w niej ludzie... wiec chyba nie jest tak zle, linia staje sie coraz popularniejsza IMHO powinni tylko zmienic przystanki na Rodla. W jedna strone powinien byc na 107, a w druga na przystanku G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Brudne jest całe miasto. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 23:15 Ja to rozumiem tak. Jezeli cale zycie sie spedzilo w brudzie, to jak widzi sie ulice bez papierkow to mysli sie ze jest juz czysto. A to ze chodniki lepia sie z brudu, narozniki obsikane sa przez psy, na chodniku rozdeptane sa kupy, jest szaro buro i punuro to tego sie nie widzi. Niech radni pojada na sesje wyjazdowa (za wlasne pieniadze) do Danii, Szwecji, Holandii wzglednie Berlina i niech zobacza jak to jest jak jest czysto. W Holandii to sie chodniki szoruje a nie tylko zamiata, kupy sie sprzata po swoich psach, lampy sie maluje a smieci wrzuca do smietnika. No ale kultury i czystosci to musza sie nauczyc nie tylko radni ale i my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Brudne jest całe miasto. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 23:21 W Szczecinie w latach powojennych też myto chodniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Brudne jest całe miasto. IP: *.ksiazat.v.pl 15.06.05, 23:48 Gość portalu: e.beata napisał(a): > W Szczecinie w latach powojennych też myto chodniki. i wogóle się myto ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolka Re: Brudne jest całe miasto. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:46 Z tym Berlinem to nie przesadzaj. Na Kudamie czysto, ale np. na Kreuzbergu syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Brudne jest całe miasto. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 00:00 Bruksela - syf jakich malo, smieci rankiem lataja po ulicach - tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam napisałem "względnie Berlin" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 09:04 Wiem, wiem, nie wszystkie miasta w Europie świecą przykładem (zwłaszcza na południu Europy). Dlatego podałem przykłady krajów gdzie jest najczyściej. Co do Berlina się zgadza. Ale czy Jedności Narodowej to nie jest (troche przesadzam) takie berlinskie 17 Juni i Unter den Linden? A tak poza tym to czystość Szczecina zależy od nas wszystkich. Kiedyś byłem świadkiem rozmowy dwojga młodych ludzi. Jeden Polak i drugi Polak z Niemiec. Polak pyta "Niemca" - A jak tam w Niemczech? Fajnie macie? czysto pewnie jest, co? (w tym momnecie wyjął otworzył paczkę fajek a folię i zerwany papierek rzucił na ziemię). No i właśnie tak jest - "czystość" w świadomości różnych ludzi ma różne definicje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega kolegi Re: Brudne jest całe miasto NY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:29 A w Nowym Yorku jak brudno ! Przy czym jak wyjasnił mi kolega najstarszy smieć ma 12 godzin więc nie ma zagrożenia epidemiologicznego. W każdym razie brudzą ale cały czas sprzatają, non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Radni sprawdzali czystość al. Jedności Narodo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 12:10 O czym świadczy to, że grupka radnych w godzinach pracy musiała sie udać na spacer (czyli per pedes) aby poznać SWOJE miasto???! To oni nie wiedzieli wcześniej jak wygląda Jedności? Nie chodzą po ulicach? Samochodzik i zamknięte osiedle, ewentualnie hipermarket?? Bo, na to mi wygląda ;-) Czyżby radni siedzieli pod kloszem?? Czy może chodząc po ulicach nie zwracają na nie uwagi, skoro nie było takiego zadania?? Czy pan Mickiewicz dlatego pojazdem, że sprawdzał stan ścieżek rowerowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka do radnego Mickiewicza IP: 213.155.184.* 16.06.05, 16:34 A ja mam apel do pana radnego, ktory tak lubi jezdzic na rowerku : niech glowny magazynier miasta Szczecina wyda panu radnemu kilkanascie wiaderek z biala farba, szablon w ksztalcie roweru i niech komisja w ramach kolejnego spacerku wymaluje na tych nielicznych, ale jednak istniejacych, sciezkach rowerowych duze symbole rowerow,jak to sie robi w innych miastach. Mam dosc zwracania uwagi babciom, mlodym mamom spacerujacym z upodobaniem po sciezce rowerowej, ze to nie jest droga dla nich a znakow drrogowych na poczatku sciezki nie ogladaja, bo po co a tak moze jedna z druga zobaczy po czym drepcze. Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: do radnego Mickiewicza 16.06.05, 19:03 > to nie jest droga dla nich a znakow drrogowych na poczatku sciezki nie > ogladaja, bo po co a tak moze jedna z druga zobaczy po czym drepcze. Niestety, znając życie pewnie i tak będą chodzić "po rowerach", choć pewnie jakaś część odnajdzie chodnik... Moim zdaniem drogi dla rowerów powinny być obniżone w stosunku do chodnika i zrobione z nawierzchni asfaltowej. Tylko wtedy piesi mieliby większy odruch nie łażenia po drodze _dla pojazdów_ i ewakuowaliby się na wyższy poziom. Nasi projektanci i drogowcy nie mają bladego pojęcia o specifice ruchu rowerowego, więc co się dziwić, że powstają buble. Pozostaje tylko słać pisma, nudzić i jeszcze raz nudzić... Może beton w końcu skruszeje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka do radnego Mickiewicza IP: 213.155.184.* 16.06.05, 16:34 A ja mam apel do pana radnego, ktory tak lubi jezdzic na rowerku : niech glowny magazynier miasta Szczecina wyda panu radnemu kilkanascie wiaderek z biala farba, szablon w ksztalcie roweru i niech komisja w ramach kolejnego spacerku wymaluje na tych nielicznych, ale jednak istniejacych, sciezkach rowerowych duze symbole rowerow,jak to sie robi w innych miastach. Mam dosc zwracania uwagi babciom, mlodym mamom spacerujacym z upodobaniem po sciezce rowerowej, ze to nie jest droga dla nich a znakow drrogowych na poczatku sciezki nie ogladaja, bo po co a tak moze jedna z druga zobaczy po czym drepcze. Odpowiedz Link Zgłoś
afilipinka do radnego Mickiewicza 16.06.05, 16:45 A ja mam apel do pana radnego, ktory tak lubi jezdzic na rowerku : niech mu glowny magazynier miasta wyda kilkanascie wiaderek z biala farba, szablon roweru i niech szanowna komisja podczas nastepnego spacerku wymaluje na tych nielicznych, ale jednak istniejacych, sciezkach rowerowych duze kontury roweru, jak to sie robi w innych miastach. Mam juz dosc zwracania uwagi babciom, mlodym mamom spacerujacym z upodobaniem po slicznych czerwonych chodniczkach, ze to nie droga dla nich, znakow drogowych na poczatku sciezki nie ogladaja, bo po co, a tak to moze zobacza po czym drepcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka sorry za powtorki IP: 213.155.184.* 16.06.05, 16:51 przepraszam za powtorzenia, ale mialam sygnaly o braku polaczenia z serwerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: sorry za powtorki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 21:57 nie przejmuj się, do niektórych czasem trzeba kilka razy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 W Berlinie jest czysto tam gdzie mieszkają Niemcy 17.06.05, 08:37 na Kreuzbergu mieszkają emigranci z krajów którym czystość jest obca. Tam nawet powietrze jest przesiąkniete egzotycznym smrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: W Berlinie jest czysto tam gdzie mieszkają Ni IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.05, 11:55 Tam gdzie mieszkają brudni Niemcy też jest brudno. Gdzie mieszka wykształcony czysty Turek, jest czysto. Rzecz nie w narodowości ale kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś