Gość: Dorka IP: 213.155.175.* 19.06.05, 21:27 Maćku, wielkie gartulacje!!! Jestem z Ciebie bardzo dumna. Mam nadzieję, że szybko doczekam się Twojej świetnej płyty. A kiedy koncert w Szczecinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.szczecin.mm.pl 19.06.05, 23:11 No to pięknie! Inteligentny facet z poczuciem humoru i talentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elWirA Dali mu to miejsce...jurorzy, którzy nie chcieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:40 żeby cuś sobie zrobił, bo Silski wielokrotnie powtarzał, że jeśli nie wygra to koniec, deprecha i już w życiu nic mu się nie ułoży. Tak naprawę wszyscy znający się na muzyce widzieli, jaki dystans dzielił go od Uniatowskiego. Głos Sławka to coś niesamowitego! Takiego gościa jeszcze nie było w Idolu i chyba długo nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk Re: Dali mu to miejsce...jurorzy, którzy nie chci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:56 elwirka to idz do slawka i w ramach rekompensaty odbadz z nim stosunek oralny. Gratulacje Maciek nie zapominaj swoich korzeniach jak chocby pseudogwiazda nosowska gdzie w wywiadzie dla MTV (z 10 lat temu) lamana angielszczyzna sklecila "moje miasto warszawa" Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Po pierwsze czep sie od Nosowskiej a teraz o... 20.06.05, 11:11 Silskim, trzymalem za niego kciuki aby wygral i tak dalej chociaz z drugiej strony zyczylem mu 2miejsca a to dlatego, ze Sony BMG narzuci mu Pop-Rockowy syf zeby musial nagrac, tak zeby pasowalo do Vivy czy MTV. Bedzie nastepna Brodka czyli nieszczescie muzyczne. Mam nadzieje ze sie postawi wytworni bo jak nie to nie bedzie to fajna plyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woLo po pierwsze to ten Maciek już się o Sz-nie wyraził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 00:03 i to bynamniej nie w superlatywach. Jego pierwsza prezentacja w krótkim spocie z Idola zawierała podsumowanie Szczecina. "Przyjechałem tu, bo w Szczecinie, gdzie mieszkam nie ma przyszłości, jest smutno i szaro...Żeby coś osiągnąć trzeba stąd wyjechać...Mam nadzieję, że ten sukces osiagnę przynamniej tu tj w Idolu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawior Re: Dali mu to miejsce...jurorzy, którzy nie chci IP: 213.199.195.* 20.06.05, 11:05 smieszne powody wymysliles uknules nowa teorie spiskowa biedny slawek padl pod ciezarem przyszlej depresji silskiego czlowieku przeczytaj najpierw to co nabazgrales a potem wysylaj do publicznej wiadomosci silski nagra zdecydowanie lepsza plyte i to byl powod wygranej moze lubisz placzliwe ballady wiec czekaj na plyte swojego idola ale daj oddychac innym ktorzy lubia cos zywego i mocnego a wokal uniatowskiego nagraj i umiesc w muzeum zeby przyszle pokolenia oddawaly czesc jego barwie glosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Dali mu to miejsce...jurorzy, którzy nie chci IP: *.pl / *.atrax.pl 20.06.05, 13:13 Uzywaj interpunkcji, bo to co napisales, stalo sie belkotem.... Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Dali mu to miejsce...jurorzy, którzy nie chci 20.06.05, 13:09 No jak Slawek to jest ten wysoki szczuply to mi sie on wogole nie podobal, a pozatym nie umial sie wypowiedziec. Jedyny inteligentny to ten ze Szczecina, a przy okazji spiewal najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staphre Re: Dali mu to miejsce...jurorzy, którzy nie chci IP: *.physics.mun.ca 20.06.05, 15:49 eee.... a te 53% głosów to nie telewidzowie? Bo nie bardzo że dwóch jurorów i kawałek trzeciego za a reszta przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P... Re: Dali mu to miejsce...jurorzy, którzy nie chci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 12:48 Co do Uniatowskiego to komentarz współczujący i mówiący o depresji jest z deka przesadzony bo Sławek w jednej ze swych ostatnich wypowiedzi zaznaczył że nawet jeśli nie wygra to i tak będzie zajmował się muzyką!!! A co do Silskiego to GRATULACJE!!!! P... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.it-net.pl 20.06.05, 10:58 a moze by tak zdjecie idola zamiast szanownej komisji Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Szczecinianin idolem 2005 20.06.05, 13:10 Tez mnie zdiwila ilustracja do artykulu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Kobieto! IP: 62.29.248.* 20.06.05, 11:03 American Woman nie jest Kravitza... Znasz się na muzyce jak Śliski na śpiewaniu... może leppiej było zostac introligatorem...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: 62.29.248.* 20.06.05, 11:04 Szkoły śpiewu też nie skończył.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcha If you don't know me by Now. Tak brzmi tytul :) IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 11:46 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qb Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:47 gratulacje z tym glosem to prawda ze slawek mia o wiele lepszy jednak liczy sie tez haryzma itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lo Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: 80.50.73.* 20.06.05, 11:59 Mam wrazenie deja vu... I-sza edycja - mala 16-tka (Janosz) II-ga edycja - "rockowiec" (Zalewski) III-a edycja - mala 16-tka (Brodka) IV-ta edycja - rockowiec Silski Tak, oczywiscie sa roznice itd, ale leci to jakims schematem, nie sadziecie? A Uniatowski odpadl przed finalem, jak poprzednio Pawek bodajze Kowalczyk, ktorym najpierw tez sie zachwycali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka35 Re: Maciej Silski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:07 Kolejny raz wygrała komercja, sztampa, "idol" 2005 nie jest artystą a mógł nim być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert sędziowie manipulowali widzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:15 Idola 2005 nie wybrali widzowie tylko jurorzy, którzy umiejetnie widzami manipulowali. Przecież do dnia absurdalnej krytyki przed finałowym głosowaniem prowadził Sławek Uniatowski, jedyny wybitnie utalentowany uczestnik wszystkich edycji. Mimo całego szacunku dla jurorów to niestety Oni sprawili, że mamy komercyjnego i nudnego idola, wokalistę jakich są dziesiątki. Cóż, chyba z "kopułką" sędziów jest coś nie tak. TALENT SŁAWKA OBRONI SIĘ SAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: sędziowie manipulowali widzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:04 Ten Ulatowski prócz głosu i umiejętności spiewania, nie miał nic do pokazania. Cos mi w nim nie gra, jest za sztywny. Rusza sie jak mumia egipska i ma jakiś problem psychologiczny, jest zbyt nieśmiały na idola. Jednak jak popracuje nad sobą, to może być z niego big star, tymczasem to nieśmiały chłopak z wielkim głosem. Na pewno nie mógłby być gwiazdą rocka, nadaje sie bardziej na klimaty Sinatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.teleton.pl 20.06.05, 12:44 Co za kołtuństwo !!! Połowa z Was nie ma za grosz szacunku dla Siły. Zamiast mu pogratulować, zaczyna się mlaskanie. Nie oglądałem żadnego programu Idola ale znam Maćka od lat i jestem spokojny o jego przyszłość. To zwycięstwo mu się po prostu należało. Dość mam pozerów z Reserved z przylizanymi włoskami. Long live rock'n'roll !!! Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Szczecinianin idolem 2005 20.06.05, 13:12 Typowe polskie podejscie, jak wygral, to znaczy ze zly i trzeba na niego nasmarkac. Nie przejmuj sie :) Licze, ze bedzie mogl nagrac to, co bedzie chcial w dosc duzym stopniu, wtedy bedzie mozna dopiero naprawde go ocenic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.05, 19:10 Wlasnie, od razu pyszczenie, ze ten wygral, a nie inny;) Ja sie bardzo ciesze, nie ogladalam idola do czasu, az uslyszalam glos Maćka. Wreszcie ktos ma moc i energie, a nie trendziackiego fryza i glos, od ktorego pietnastki maja kisiel w eryku:D Poza tym Maciek z sensem gadal i twardy sie wydaje a nie mieutki i bedzie dobrze, wreszcie ktos ciekawy bedzie w telewizorni sie pojawial, a moze jeszcze jakis singielek zaczna puszczac w roznych stacjach radiowych i przestanie mi sie robic gorzej od modnego radyjka, ktore jest moim koszmarem w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! "American Woman" Kravitza :))))) IP: *.aster.pl 20.06.05, 13:11 Jasne, a "I Can't Get No Satisfaction" to numer Britney Spears. No przecież śpiewała go parę lat temu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trutu22 Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:17 Ale na zdjęciu widzę jurorów - bo to ich sie lansuje, a nie zwycięzcę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlyporucznik a na WKU tez zaspiewal??? IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 20.06.05, 13:27 powolajcie komisje sledcza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: żadan Szczecinianin IP: *.pl / 213.155.191.* 20.06.05, 13:53 Wszystko ok, tylko autorce wątku pomyliły się pojęcia.. Owszem Maciej jest ze Szczecina (w danej chwili), mieszka w Szczecinie, ale nie jest szczecinianinem!!! On się tu nie urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk Re: żadan Szczecinianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:29 spalmy go za to, i zabijmy jego rodzine! wymazmy jego nazwisko z kart historii arghhhh!!!! On sie tu nie urodzil wiec nie ma prawa tu byc i promowac naszego miasta arghhh!!! krwi odynie!!! (dla mniej inteligentnych - to sarkazm) Odpowiedz Link Zgłoś
mirek222 Re: Szczecinianin idolem 2005 20.06.05, 14:10 Fanem programu nie jestem ale ciszę się że po raz kolejny wygrał wokalista rockowy z mocnym dobrym głosem. To pokazuje że w Polsce ludzie nie do końca dali się pożreć hip-popowej papce. W sumie nie było w tym programi żadnego uczestnika w szorokich spodniach który by się wybił. Mnie to nawet cieszy bo pokazuje to tylko tyle że polski hip-hop nie ma tak dobrych fundamentów jak rock i muzyka alternatywna oraz co pokazał np. Doniu w Opolu że polscy hip- hopowcy są raczej miernymi wokalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: 195.136.49.* 20.06.05, 14:56 Gratulacje, gratulacje, gratulacje, od początku Ci kibicowałam (starciłam na tym parę złotych), jesteś facetem ktory fajnie śpiewa, chcę Cię słuchać i ogólnie jest ok. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:19 Koncertu w Szczecinie nie bedzie, bo Maciej jak naszybciej przeprowadzi sie do Warszawy. A potem bedzie jezdzil po kraju udajac Warszawiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank and Stein If you don't know me by know??? skad to sciagnac?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:30 nie znam tego utworu a bardzo bym chcial poznac ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:01 Slawek jak dla mnie to takie mydlo...moze i ma dobry glos ale mi sie nie podobal-a z zachowania jak juz wspomnialam to jakis detergent...i mam dziwne wrazenie ze jak wyda plyte (bo to oczywiste) podporzadkuje sie producentom i nie powie nic od siebie...mam nadzieje ze pan Silski nie da sie zmanipulowac chyba ze to co wymysla na jego plyte bedzie naprawde zajebiste a nie poprockowa chala jak to sie zwykle zdarza w tym kraju!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berna Re: If you don't know me by know??? skad to sciag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:03 napisz na gg nr 8893402 to podasz mi swoj adres email to ci przesle ta poisenke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poler American Woman - The Guess Who !!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.06.05, 17:47 ......wersja Kravitza z 1999 r to tylko kower tego utworu grupy The Guess Who. Kower zreszta daleko mniej ciekawy od oryginalu. Leszczynski jest leszczem i tego nie wie (chociaz uwaza sie za znawce) ale redaktor GW zamiast powtarzac mogl to sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: American Woman - The Guess Who !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:58 za duzo pracy by to kosztowalo Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: American Woman - The Guess Who !!! 20.06.05, 19:32 Z pewnoscia masz racje. W kazdym raize jak juz chcesz spolszyc nazwe "cover" to to chyba na kawer, bo tak sie to czyta :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: 83.168.96.* 20.06.05, 22:47 To cudownie! Byłam w Warszanie na programie i przeżywałam bardzo mocno Twój występ Maćku, Cieszę się , że mogłam przeżywać tą wspaniałą chwilę tam na żywo, to były nieopisane emocje i jak zwykle przeszywał mnie cudowny dreszcz gdy słuchaliśmy brzmienia Twojego głosu. Masz ogromny talent. Dziękuję Ci! Pozdrawiam i życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: texas30 nareszcie materiał na Idola IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 00:40 Po raz pierwszy w historii tego programu wygrał człowiek, który naprawdę ma potencjał i mozliwości, jakich nie zaprzepaści. On nie musi sie sprzedawać wytwórni, żeby tworzyć switeną muzykę. On sam jest rewelacyjny!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nena buraczany program = buraczany idol IP: 213.17.170.* 21.06.05, 07:38 czyli muzyka dla debili, na dokładkę proponuję jeszcze duże frytki i hamburgera z Makdonalda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek, Maciek... Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.abhsia.telus.net 21.06.05, 08:09 Gratuluje, jestes Swietny. Zycze Ci madrych i wplywowych sponsorow. W Polsce najlepszym sponsorem jest Kosciol i Gazeta Wyborcza. dzialaj przekonaj ich zeby Ciebie popirali. Z zyczeniami piekna, wolnosci i milosci LusiaP. Pamietaj czytaj Kapuscinskiego!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ydol stop! Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 08:59 lo matko polsyf wylansowal kolejna pseudogwiazdke, ktora nagra zaraz jedna piosenke i beda ja do znudzenia zarzynali w radiach z tzw. muzyka popularna, za pol roku nagra druga i tez ja beda puszczali do znudzenia w roznych bitwach przebojow oraz w miedzyczasie... ludzie STOP idolowi, bo ja kolejnej brozki/wrotki czy jak to badziewie sie nazywa nie zdzierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Szczecinianin idolem 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 09:37 zalewski nie dal sie zaszufladkowac jako popowy wykonawca ale sukcesu tez nie osiagnal...o pannie janosz nie bede wspominac...piekna jajecznica :| to byla pierwsza idolowa dwojka- 16-tka i rockokoko..im sie nie udalo...potem brodka i silski-jak brodce sie udalo (nie jestem jej fanka...) to teraz kolej zeby udalo sie silskiemu tylko bron boze w poprocku!!!! bo wtedy to bedzie kolejna na rynku muzyczna kila...jak pozostanie sobie wierny to moze zajsc daleko-ale musi byc asertywny-bo producenci zdaja sie ludzmi ejdnak ograniczonymi... Odpowiedz Link Zgłoś