Dodaj do ulubionych

Super poród na Unii

23.06.05, 10:43
22.06.2005 w Klinice na Unii Lubelskiej urodziła się moja córeczka Zosia.
Poród przez CC, znieczulenie zewnątrzoponowe, wszystko przebiegło pomyślnie.
Córka ma 60 cm i waży 3850 gr.
Podziękowania dla całego personelu medycznego i wszystkich którzy ppomagagli....
ale jesteśmy szcześliwi rodzice... a mama wraca już do formy po cesarce....
Pomyślnych porodów i dla was dziewczyny !
Więcej zdjęć Zosi na
www.jamessz.republika.pl
jamessz
Obserwuj wątek
    • kama_msz Re: Super poród na Unii 23.06.05, 11:16
      gratulacje:)
      ogladalm zdjecia, sliczna ta wasza zosienka:)
      caluski dla malenstwa i duzo dobrego samopoczucia dla mamy:)
    • ala77a Re: Super poród na Unii 23.06.05, 13:31
      Gratulacje!!!!!!!!! Śliczna Zosia.
      Ja też mam zamiar rodzić na Unii Lubelskeij moją Izunię, narazie uczęszczam tam
      do Szkoły Rodzenia, zostały mi jeszcze 3 miesiace.
      Gratuluję!!!!
      • betka30 Re: Super poród na Unii 23.06.05, 18:12
        Gratulacje, widziałam zdjęcia !!!

Zainteresowałam się szkołą rodzenia na Unii, co prawda wybieram się dopiero po
        wakacjach. Nie jest ona najtańsza ale zawsze... Jak byś mogła więcej napisać o
        pobycie w szpitalu, czy położne pomagały przystawić Ci Zosieńkę ? itd bo po
        przeczytaniu unia-unikajcie, trochę mam wątpliwości.
        • jamessz Re: Super poród na Unii 23.06.05, 21:00
          Szczerze mówiąc do szkoły rodzenia nie chodziliśmy. Chodziliśmy za to do doktora
          Porzezinskiego na Małopolską. Dodatkowo byliśmy na USG 3D u Dr Węgrzynowskiego
          na Unii. Jak przyjechaliśmy na wyznaczony termin Cesarki (ze względu na złe
          ułożenie i rozmiary dziecka) odczekaliśmy na izbie 2 godziny i Ok. Jak zapytali
          nas kto jest doktorem prowadzacym ciaze powiedzielismy ze Porzezinski i tylko
          sie "uśmiechneli porozumiewawczo", a dodatkowo do Węgrzynowski nas poznał i się
          z nami przywitał bardzo sympatycznie. Na oddziale patologii wszyscy bardzo mili,
          sale 5 osobowe, TV w salach, jedzenie znośne, obsługa miła.
          Cesarka przebiegła szybko i sprawnie, ale z małym opóźnieniem o którym nikt nie
          powiedział, ale OK.
          Po 6 godzinach od cesarki przeniesiono żone z pooperacyjnej na zwykłą poporodową
          i po 24 godzinach od cesarki już zaczęło się marudzenie położnych żeby zaczęła
          chodzić (w sumie ot męczące ale dobrze żeby jak najszybciej wstać).
          No i jak się okazało że może chodzić, położne wykąpały Zosie i przyniosły mamie
          z informacją że na oddział noworodków będzie wracać tylko na kąpiel, a tak ma
          już być ciągle z mamą.
          Myślę że to dobrze że nie litują się nad zmęczoną mamą, bo zapewne ból jest
          ogromny, ale dziecku lepiej jest z mamą niż na oddziale noworodków.
          Ja jestem bardzo zadowolony z przebiegu i opieki, aczkolwiek zawsze mogło by być
          lepiej.
          Patologia ciąży na 5
          Poporodowy i noworodki na 4+
          Ale z czystym sumienie polecam unie...
          a co do Unia-unikajcie - nie komentuje, ale dla mnie to jest forum
          rozpieszczonych mam, ja jestem zwolennikiem tego, ze matka powinna byc z
          dzieckiem od poczatku a nie lezec na noworodkach....
          pozdarwiam
          jamessz
          • myszunia1982 Re: Super poród na Unii 24.06.05, 00:04
            przepraszam a ile razy rodziles ze tak wszystko wiesz
            jedna kobieta jest silna a druga sie boi i inaczej przyjmuje
            tak jak nie ktorzy faceci umieraja na katar potezni macho
            prosze nie krytykuj mamus bo nigdy nie byles w namiastce ich sytuacji
            • jamessz Re: do myszunia1982 Super poród na Unii 24.06.05, 09:04
              To prawda ze nigdy nie rodzilem, ale krytyka Unii jest grubo przesadzona. To
              prawda ze opieka na noworodkach pozostawia wiele do zyczenia, ale to przyspiesza
              tylko powrot do zdrowia matki i wzmacnia kontakt z dzieckiem. A dziewczyny rozne
              tam leza i roznych rzeczy od szpitala oczekuje. Jedno jest pewne roszczenia maja
              wszyscy...
              pozdrawiam
              jamessz
    • gatak Re: Super poród na Unii 23.06.05, 18:12
      Ja również dołączam się do gratulacji!
      • julia30bb Re: Super poród na Unii 23.06.05, 19:29
        Oglądałam zdjęcia, gratuluje !!!
        Julia i 25 tyg. synek
        • mamusiabartusia Re: Super poród na Unii 25.06.05, 08:46
          Gratulacje dla mamusi i dużo zdrówka dla dzidzi :-)Hehehe.... ale dowaliłeś
          niektórym mauśkom. Super. Popieram Cię we wszystkim ;-)
          Myszunia ja tez miałam cc i rodziłam na Unii. Cały poród wspominam bardzo
          dobrze. Fak, że strasznie bolało i że z tego bólu nie spałam 2 doby, ale to nie
          jest najważniejsze. Najważniejszy był i jest mój mały synek i jego zdrowie.
          Jego słodka buzia osłodziła najgorszy ból i batrdzo szybko o nim zapomniałam :-)
          Teraz po porodzie została mi cienka kreska na brzuchu niewidoczna nawet pod
          skąpym bikini. Jestem wdzięczna swojej p doktor, że pomogła osiągnąć mi
          największe marzenie- SYNKA. Pozdrawiam mamusie przyszłę i obecne. Nie bójcie
          się porodu, to wspaniały początek życia waszych dzieci!
          • ktg29 Re: Super poród na Unii 25.06.05, 10:13
            Do jameszz

Na wstępie gratuluję córci !!!

Uważam,że pobyt na oddziale połogowym trafiliście na bardzo dobry dzień. Nie
            piszę tu o patologii, ani porodzie bo mało kiedy są złe opinie, raczej
            dziewczyny są zadowolone. Póżniej jednak jak trafiają na połóg, zaczynają się
            schody. Nic nie napisałeś odnośnie karmienia piersą, może Twoja żona nie miała
            żadnych problemów oraz studentach. Niestety ja nie mogłam na nikogo
            liczyć...przywieziono mi dziecko i już. Odnośnie izby przyjęć również czekałam
            około 2 godz.
            • paris4 Re: Super poród na Unii 25.06.05, 11:18
              Gratuluję córci. Na pewno minęłysmy się w szpitalu bo ja 22.06 zostałam
              przyjęta na oddział patologii na obserwację. Cieszę się z Twoich pozytywnych
              odczuc bo też zamierzam rodzic w tym szpitalu.
              • julia30bb Re: Super poród na Unii 10.07.05, 15:33
                7 lipca byłam na patologii na Unii i w przychodni przyklinicznej. Muszę Wam
                napisać że spotkałam się tam z bardzo miłą ekipą. Przyjeła mnie b. sympatycznie
                dr Nestrowicz, jak i jej położna była do mnie troskliwa. Wszystko mi cierpliwie
                tłumaczyła. Na oddziale patologii jak i w przychodni przyklinicznej w gabinecie
                byli obecni studenci. Podczas badania byli obecni i również zadawali mi pytania
                odnośnie ciąży, robili notatki. Studentki zmierzyli mi ćiśnienie oraz tętno
                płodu. Na dalsze badanie robiła dr Nestrowicz, na około studenci, wybaczcie ale
                dla mnie było to trochę krępujące...
                Pozdrawiam
                Julia i 28 tyg. synek.
                • dorcia_70 Re: Super poród na Unii 11.07.05, 11:11
                  julia30bb napisała:

> 7 lipca byłam na patologii na Unii i w przychodni przyklinicznej. Muszę Wam
                  > napisać że spotkałam się tam z bardzo miłą ekipą. Przyjeła mnie b.
                  sympatycznie
                  >
                  > dr Nestrowicz, jak i jej położna była do mnie troskliwa. Wszystko mi
                  cierpliwie
                  >
                  > tłumaczyła.

Miałaś szczęście, ze trafiłaś na dr Nestorowicz. Właśnie u niej prowadzę ciążę
                  od początku (prywatnie) i bardzo sobie chwalę - miła i naprawdę b.kompetentna.
                  Polecam ją wszystkim ciężarówkom :)
                  Pzdr,
                  Dorota

--
                  moja córcia :)
    • aicha14041975 Re: Super poród na Unii 11.07.05, 23:38
      Gratuluję jeszcze raz szczęśliwym Rodzicom (pierwszy raz zrobiłam to zaraz po
      narodzinach Zosi:)). Ja również uważam że opinie na temat opieki na Unii są
      grubo przesadzone. Spędziłam tam bite 2 tygodnie. Jedzenie w porządku (mam
      porównanie z innego szpitala).Przy porodzie normalnie, fakt że położne nie
      rozczulają się nad każdym skurczem - ale każda z nas musi to sama przejść-taka
      jest natura. Bardzo miło zaskoczyła mnie jedna z położnych na porodówce, nie
      dość że co chwilkę zaglądała do mnie na sali poporodowej, pozwoliła mężowi
      wejść na salę(nie brał udziału w porodzie rodzinnym, a wizyty są wzbronione na
      porodówce), to jeszcze sama wyszła z propozycją, że zaprowadzi mnie i moją
      rodzinę pokazać synka jak tylko się lepiej poczuję. Jeśli chodzi o położniczy i
      noworodki też nie było źle. Jeśli maleństwo które kolwiek płakało to chodziły i
      sprawdzały co się dzieje. W dzień i w nocy. Moja sąsiadka z sali miała problem
      z karmieniem, ze stoickim spokojem pomagały jej przystawiać małą do piersi. A
      propos studentów to było ich góra 3 podczas wizyt czy badań co jakiś czas. Ja
      te 2 tygodnie wspominam miło. Pozdrawiam

Asia i Szymon ur. 26.06.05
      • betka30 Re: Super poród na Unii 22.07.05, 20:39
        Byłam na patologii 3 dni i powiem że wspominam średnio.
        • mamusiabartusia Re: Super poród na Unii 22.07.05, 22:55
          Spędziłam na patologii 2 razy po 10 dni, potem 5 dni na połogu. Wszystkie
          pobyty wspominam bardzo dobrze. Zreszta nie było ważne czy jest tam miło i
          przyjemnie. Ważne było zdrowie mojego synka. Pozdrawiam przyszłe i obecne
          mamusie:-)
          • betka30 Re: Super poród na Unii 02.08.05, 22:44
            I znawu musiałam się znaleść na patologii. Lekarze większość pomocna, ale mnie
            to wszystko przeraża !!! Pobyt super na Unii jest daleki od rzeczywistości.
            • gabi67 Re: Super poród na Unii 03.08.05, 08:36
              A to nastepny ze szpitali gdzie panuja strae komunistyczne zchowania typu
              dokarmianie dziecka i zabierane dziecka od mamtki.Juz dziewczyny sie tu
              wypowidały na temat tego szpitala jaki on jest rewelacyjny!
              Pozdrawiam Gabi:)
              • mw4 Re: Super poród na Unii 03.08.05, 18:39
                Witam!!!
                Ja rodziłam na Unii we wrześniu 2004.Poród wspominam super.Cały czas położne
                zagladały, lekarz też, rozmawiali podawali picie i pocieszali bo to nasze
                pierwsze dziecko.Byłam zaskoczona taka opieką, zawsze wydawało mi się że
                połozne nie są takie miłe.Przy porodzie położne i 3 lekarzy.Wszystko poszło
                super a ja się tak bałam.Na połogu nie było już tak super ale dałosię
                wytrzymać.Na noworodkach super chodź mało personelu do zajmowania się dziećmi
                (chodzi mi o pielegniarki) ale bardzo dbali o moją małą bo była trochę w
                inkubatorze.Pielęgniarki mówiły że na noworodkach są super lekarze-pediatrzy i
                bardzo dbają o zdrowie dzieci i walczą o ich życie, bo jest tam dużo
                wcześniaków i bliźniaków na intensywnej terapii noworodka.
                Polecam poród na Unii.Są dobrzy lekarze i maja sprzęd,respiratory itp.,inne
                szpitale nie maja takich możliwości.

POZDRAWIAM.
                • paris4 Re: Super poród na Unii 03.08.05, 19:15
                  Urodziłam 11.07 synka na Unii. Przy porodzie 3 lekarzy i 1 położna. Atmosfera
                  super. Urodziłam ekspresem w 3,5 godziny. Nawet znieczulenia nie zdążyli
                  podac:)))Na połogu tylko 1 dyżurująca położna była naprawdę niemiła i to
                  niestety trafiłam na nią zaraz po porodzie kiedy pomoc była najbardziej
                  potrzebna. Przez kolejne dni ekipa bardzo pomocna. Na noworodkach b. miłe
                  pielęgnniarki, chętne do pomocy. Pobyt wspominam dobrze. No może mogłoby byc
                  trochę czyściej....Ogólnie jestem naprawdę zadowolona. Aha i ani jednego
                  studenta.
                  • mamusiabartusia Re: Super poród na Unii 03.08.05, 21:57
                    J arównież nie nażekam na poród w szpitalu na Unii. Wspominam go bardzo dobrze.
                    Porodówka jest czysta i wg mnie nowoczesna.Jak się okazało rodziłam przez cc.
                    Połóg nie należał może do najpiękniejszych oddziałów, ale położne były bardzo
                    pomocne. Panie noworodkowe również. Podczas całego pobytu mały był dokarmiony
                    tylko 2 razy- zaraz po porodzie i podczas pierwszej nocy gdy oddałam małego na
                    oddział noworodkowy bo nie byłam w stanie się nim zajmować.
                    Ogólnie polecam jeszcze raz:)
                    • betka30 Re:szpital na Unii 10.08.05, 16:53
                      Pozdrowienia z patologii ciąży. Prawdopodobnie zostanę tu do końca ciąży (z
                      małymi przerwami). Da się na razie przeżyć. Najbardziej lubią mnie studenci,
                      sporo pytań, przy odmowie tłumaczą że muszą się na pacjencie uczyć ...!!! Nie
                      komentuje. Ale są mili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka