Dodaj do ulubionych

Amerykanizacja

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.09.01, 11:53
Do rozpoczcia tego watka zainspirowal mnie post z watku o Jana z Kolna.
Swieta amerykanskie szybko sie u nas przyjmuja, waletynki to juz normalka,
halloween powoli tez wchodzi na nasz "rynek". Co nastepne? Tak jak te dwa
swieta sa typowo rozrywkowe, to co z takimi jak sw. Dziekczynienia? tez
bedziemy je obchodzic nie wiadomo z jakiego powodu? a co nastepne? swieto
niepodleglosci przeniesiemy na 4 lipca??? to chyba troche niepokojacy trend.
Obserwuj wątek
    • Gość: exel Re: Amerykanizacja IP: *.szcz.gazeta.pl 13.09.01, 13:02
      ale masz chłopie wyczucie
      • Gość: Jano Re: Amerykanizacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.09.01, 17:28
        Gość portalu: exel napisał(a):

> ale masz chłopie wyczucie

Czas dobry jak kazdy inny. Nie podoba Ci sie nie czytaj, nie odpisuj. Napisalem
        pare slow co sadze o tym co teraz mowia w telewizji i radiu ale rozlaczylo mnie i
        post nie doszedl. Moze i to dobrze.
    • Gość: exel Re: Amerykanizacja IP: *.szcz.gazeta.pl 13.09.01, 17:34
      Spokojnie. Skąd ten agresor. Widocznie nikt nie chce tego czytać bo jakoŚ nie podłączyli się ludzie
      pod twoją dyskusję
      • Gość: j Re: Amerykanizacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.09.01, 17:49
        Gość portalu: exel napisał(a):

> Spokojnie. Skąd ten agresor. Widocznie nikt nie chce tego czytać bo jakoŚ nie p
        > odłączyli się ludzie
        > pod twoją dyskusję

nieszkodzi, widac maja lepsze zajecia
    • Gość: Crazy Re: Amerykanizacja IP: 172.25.17.* / *.ciech.waw.pl 14.09.01, 08:47
      Gość portalu: Jano napisał(a):

> Do rozpoczcia tego watka zainspirowal mnie post z watku o Jana z Kolna.
      > Swieta amerykanskie szybko sie u nas przyjmuja, waletynki to juz normalka,
      > halloween powoli tez wchodzi na nasz "rynek". Co nastepne? Tak jak te dwa
      > swieta sa typowo rozrywkowe, to co z takimi jak sw. Dziekczynienia? tez
      > bedziemy je obchodzic nie wiadomo z jakiego powodu? a co nastepne? swieto
      > niepodleglosci przeniesiemy na 4 lipca??? to chyba troche niepokojacy trend.

Sorki, ale się nie zgodzę... nie jest przyjemnie dać ukochanej osobie jakiś
      niespodziewany prezent z dopiskiem: "od nieznajomego wielbiciela"?
      Ja staram się robić coś takiego kilka razy w roku, ale wielu o tym zapomina i
      Walentynki są dobrym sposobem.
      Halloween nie przyjmie się bo Polacy do 1 listopada podchodzą jak powinni
      podchodzić do 2 listopada (pewnie dlatego, że 2-gi zwykle jest pracujący) jadą na
      groby, wspominają bliskich, a w tradycji katolickiej jest to dzień radosny -
      Wszystkich Świętych - wspomnienie tych, którzy cieszą się już oglądaniem oblicza
      BOGA.
      A Święto niepodległości? bez przesady... (mam nadzieję)
      Pozdrawiam.
      Crazy
      • Gość: Jano Re: Amerykanizacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.09.01, 10:16
        Gość portalu: Crazy napisał(a):

> Gość portalu: Jano napisał(a):
        >
        > > Do rozpoczcia tego watka zainspirowal mnie post z watku o Jana z Kolna.
        > > Swieta amerykanskie szybko sie u nas przyjmuja, waletynki to juz normalka,
        >
        > > halloween powoli tez wchodzi na nasz "rynek". Co nastepne? Tak jak te dwa
        > > swieta sa typowo rozrywkowe, to co z takimi jak sw. Dziekczynienia? tez
        > > bedziemy je obchodzic nie wiadomo z jakiego powodu? a co nastepne? swieto
        > > niepodleglosci przeniesiemy na 4 lipca??? to chyba troche niepokojacy tren
        > d.
        >
        > Sorki, ale się nie zgodzę... nie jest przyjemnie dać ukochanej osobie jakiś
        > niespodziewany prezent z dopiskiem: "od nieznajomego wielbiciela"?
        > Ja staram się robić coś takiego kilka razy w roku, ale wielu o tym zapomina i
        > Walentynki są dobrym sposobem.
        > Halloween nie przyjmie się bo Polacy do 1 listopada podchodzą jak powinni
        > podchodzić do 2 listopada (pewnie dlatego, że 2-gi zwykle jest pracujący) jadą
        > na
        > groby, wspominają bliskich, a w tradycji katolickiej jest to dzień radosny -
        > Wszystkich Świętych - wspomnienie tych, którzy cieszą się już oglądaniem oblicz
        > a
        > BOGA.

zawsze sadzilem ze halloween jest w wigilie wszystkich swietych, czyli 31.10. Co
        do walentynek, to nie mam nic przeciwko (jest to dla nas (facetow) jakis ratunek,
        jak zapomnimy o jakiejs dacie np.: pol roku razem, rok jak sie pierwszy raz
        zobaczylismy itd. to zawsze mozna sie wytlumaczyc "ale pamietalem o
        walentynkach" ;))
        pozdrowiania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka