Dodaj do ulubionych

Frutti di mare -szczecinski paprykarz???

IP: 64.9.159.* 30.07.02, 00:23
Dlaczego Szczecin nie jest stolica polskiej kuchni rybnej ??? Dlaczego jeszcze nie ma w szczecinie np festiwalu
kuchni rybnej?? Co jest grane??? Na calym swiecie tego typu imprezy przyciagaja turystow !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzy Re: Frutti di mare -szczecinski paprykarz??? IP: *.osowo.pl 30.07.02, 01:31
      bo my nie mamy , żyjątek morza !
      ********************************** my mamy pasty z wnętrzości rybek / paprykarz
      np.
      a jakie dobro bywają produkty morza, ale to trzeba np do BRETANI / Francja
      • Gość: JACEK Re: Frutti di mare -szczecinski paprykarz??? IP: 64.9.159.* 30.07.02, 01:34
        Pare tyg temu czytalem w GW ze sa knajpy z ciekawym wyborem, a moze by tak na wieksza skale zesprowadzic te
        cuda i opowiadac ze to , NASZE POLSKIE,NASZE, NO TUTAJ ZLOWIONE !!!!!
    • Gość: grogreg Obywatelu! Zrob sobie dobrze sam IP: 212.160.165.* 30.07.02, 08:14
      Nie ma, nie ma.
      Jasne, ze nie ma.
      A zalozyc Towarzystwo Milosnikow Kuchni morskiej (z ograniczeniem do naszego
      regionu). A przyjac protektorat madialny jakiejstam gazety na "W" (nie,
      nie "Wedkarz Polski"). A przyjac protektorat merytoryczny jakiejs jadlodajni.
      itd.
      • bbury Re: Obywatelu! Zrob sobie dobrze sam 30.07.02, 10:35
        Byli tacy co chcieli stworzyć targ rybny. Porażką się to skończyło - byłem tam
        i widziałem jak to wyglądało - obskura totalna a obok hipermarketowej ryby
        sprzedawali ... ciupagi i inne góralskie akcesoria.

Wygląda na to że w szczecinie nie ma zapotrzebowania na ryby. Nie dziwię się
        temu bo sam ryb nie cierpię !
        Ale uwaga Jacka jest słuszna na sentymencie do ryb można by sporo zarobić. Są
        tacy co przez całą Polskę przejadą byle "dobrego" i świeżego morskiego stwora
        zjeść...
        • jottka Re: Obywatelu! Zrob sobie dobrze sam 30.07.02, 10:40
          na krakowskim kazimierzu był niedawno festiwal zup, z podziałem na kategorie
          startowe amatorów i profesjonalistów. i tłumy przypełzły, i chciały jeszcze :))

też były konkursa na gotowanie bodaj żurku, bardzo to duże zainteresowanie na
          ogół budzi, a jeszcze można jeść dostać za darmo (albo nieduże pieniądze) :))
          • Gość: JACEK Re: Obywatelu! Zrob sobie dobrze sam IP: 64.9.159.* 30.07.02, 15:03
            Co przyciaga turyste do Luizjany ??? Zarcie i muzyka !!! Setki festiwali tam maja , na okraglo, caly rok !!!
            Ja jezdze do La Fayette na crawfish festiwale , co najmniej trzy razy w roku . Cztery godziny samochodem ale sie
            polaca bo zabawa przepyszna !!!!! Marzy mi sie by w Szczecinie taka atmosfera byla !!!!
    • Gość: ZetKa Re: Frutti di mare -szczecinski paprykarz??? IP: *.net.com / 3.149.7.* 30.07.02, 16:39
      > nie ma w szczecinie np festiwalu
      > kuchni rybnej?? Co jest grane??? Na calym swiecie tego typu imprezy
      Juz ci chcialem przygadac, ze znowu sie nie znasz, i podac link
      rybny.gryfnet.pl, ale niestety, jak stronka powstala w zeszlym roku, to
      chyba zadnej aktualizacji nie bylo :<
      • Gość: JACEK Re: Frutti di mare -szczecinski paprykarz??? IP: 64.9.159.* 31.07.02, 02:09
        Ty Zetka, link nie dziala!!!! Na moje wyszlo???? ;-)))))))
        • Gość: Joseph Re: Frutti di mare -szczecinski paprykarz??? IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 31.07.02, 10:25
          Swego czasu w Świnoujściu funkcjonowało Muzeum Ryb Mrożonych przy jakimś
          przedsiębiorstwie połowowym. Może istnieje nadal?
          A kompleksów mieć nie musicie, bo to że kojarzą was z paprykarzem (który
          zresztą bardzo lubię, podobnie jak szczecinian) to nawet dobrze służy
          popularności nazwy miasta. Nas np. kojarzą często z wódką Krakus i szynką
          Krakus, a to już zupełne nadużycie, bo jedno jest z Zielonej Góry a drugie
          bodajże z Białegostoku.
        • Gość: ZetKa Re: Frutti di mare -szczecinski paprykarz??? IP: *.net.com / 3.149.7.* 31.07.02, 16:48
          > Ty Zetka, link nie dziala!!!! Na moje wyszlo???? ;-)))))))
          E tam, tuz przed podaniem ci go sprawdzilem... wpisz sobie recznie do
          przegladarki: rybny.gryfnet.pl
          Ale i tak na twoje wyszlo - jak juz pisalem, daty sa sprzed roku :<
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka