Gość: Fastum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:05 ?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antybjotyk Re: DLACZEGO SZCZECIŃSCY LEKARZE NIE BIORĄ ŁAPÓWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 21:05 Ja znam takich co biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed SZCZECIŃSKI lekarz naciagnal mnie... 07.08.05, 01:51 Ja znam takiego, ktory nie wzial lapowki (poszlam do niego prywatnie), ale zapisal mi zupelnie nieskuteczna masc! MWiedzialam, ze moje plamy mozna wywabic tylko laserem,, ale on powiedzial ze ma REWELACYJNA MASC, ktora to zrobi bez laseru. Moze mi to zareczyc, bo ma 40-letnia praktyke w zawodzie. Po kupnie masci dowiedzialam sie, ze jest niczym innym jak 30 %stezona woda utleniona z gliceryna!!! Kazal mi przyjsc za pare dni aby zobaczyc jak ta "rewelacyjna masc" dziala. Oczywiscie nie poszlam, bo ani mi sie snilo wydawac znow 70 zl za wizyte i drugie 20-30 zl na inna "rewelacyjna" masc. Tydzien potem zadzwonilam do innego dermatologa (z laserem) i uslyszalam odpowiedz, ze jej laser na moje plamy nie pomoze, tylko musze sie zwrocic do dermatologa ktory ma SPECJALNY laser. Ten kosztuje 30 000 euro i tylko kilku dermatologow w Polsce go posiada! Nieuczciwosc tego pierwszego dermatologa zlosci mnie, ciekawe ilu pacjentow w ten sposob naciagnal??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: SZCZECIŃSKI lekarz naciagnal mnie... 07.08.05, 11:04 mnie niejaki zieliński przez rok leczył (prywatnie) na tajemniczą chorobę (3 razy w tygodniu płatne wizyty) która u innego lekarza okazała sie zwykłym uczulenie. wyleczxonym w ciągu 3 dni maścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masc Re: SZCZECIŃSKI lekarz naciagnal mnie... IP: *.ri.ri.cox.net 08.08.05, 05:14 bo to byla masc z koziego lajna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: pia.ed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:48 A nie przyszło ci do głowy, ze jeśli robi się takie maści, to może jednak działają? Może nie po dwóch, trzech dniach, ani po tygodniu, może trzeba to stosować miesiąc, dwa? Jesteś lekarzem? Śmieszy mnie jak się podważa wiedzę lekarza, jakby się było jego pierwszym pacjentem, jak się ocenia, że przepisał byle co, a przecież MOJE schorzenie potrzebuje lasera! Bo jest jedyne i wyjątkowe, a konował pewnie takiego jeszcze nie widział... Pacjent bierze jedną dawkę antybiotyku, nic się nie polepasza, więc odstawia antybiotyk i już wie, że lekarz się pomylił, nie trafił. A pomóc powinna dawka trzecia, na przykład. A potem pisze głupoty na różnych forach, często wymieniając nazwisko lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: DLACZEGO SZCZECIŃSCY LEKARZE NIE BIORĄ ŁAPÓWE IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 12:58 ja dawałem dowody wdzięczności...bo chciałem z radości że nie mam raka po operacji...dwa fajne koniaki i zrobiłem to z przyjemnością...i nikt mnie do tego nie zmuszał...i cieszę się że dałem bo obie osoby znałem i dodawały mi oprymizmu w chwilach załamania... p.s.taki trochę przewrotny wątek, nie uważacie?cieszmy się że lekarze jeszcze razem z pielęgniarkami nie pouciekali za granicę aby otrzymywać godziwe wynagrodzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka12345 Wkrotce zabraknie lekarzy IP: *.btsnet.pl 07.08.05, 13:58 Za 900 zł miesięcznie które zarabia lekarz, wkrótce ich zabraknie w Polsce, i nie będzie miał nas kto leczyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak 900 zł miesięcznie? Hehehehehehehe (n/t) IP: *.plusgsm.pl 07.08.05, 18:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: 900 zł miesięcznie? Hehehehehehehe (n/t) IP: *.ri.ri.cox.net 08.08.05, 05:17 reszta to praca po godzinach czasem po 24 48 72 i wiecej prywatny gabinet to tez praca po godzinach przychodzisz to placisz tak jak w sklepie kupujesz placisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: 900 zł miesięcznie? Hehehehehehehe (n/t) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:09 napisze jeszcze raz..nie zazdroścmy im zarobków..kto chciałby otwierać trupa, ucinac nogę , mówic pacjentowi że przezyje jak wiadomo ze nie...niech pracują spokojnie i już...jestem zdrowy dzięki lekarzom w Zdunowie i paniom pielęgniarkom które pocieszaly mnie jak mogły i chodzily przez cala noc wokol mnie i wszystkich wokol..dalem im 2 bombonierki...szkoda ze nie moglem więcej... jak widzę warunki pracy lekarzy leczących ludzi na rak w przychodni to mi się płakać chce...piszmy o tym a nie o jakis głupotach...bedzie więcej pożytku...o profilaktyce na którą już brak czasu...o limitach... nie mam żadnego związku ze służbą zdrowia za wyjątkiem wizyt w szpitalach jak ktos chory czy w przychodni...a Zal mi że dla lepszego standardu życia tyle ludzi ze służby zdrowia będzie emigrować... a w ogóle to już wyszło słońce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Wkrotce zabraknie lekarzy IP: 212.160.165.* 08.08.05, 10:57 he he 900 zł juz to widzę chyba na stażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek. Re: DLACZEGO SZCZECIŃSCY LEKARZE NIE BIORĄ ŁAPÓWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:14 Kurde! a ja z kolegami pracuję w takim szpitalu, że żaden z nas nigdy się nie dopominał, ale też nikt, n i c nam nie daje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: DLACZEGO SZCZECIŃSCY LEKARZE NIE BIORĄ ŁAPÓWE IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:41 jak ja sie rozchoruje i do was trafię to dam...lekarzy trzeba szanowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgh Re: DLACZEGO SZCZECIŃSCY LEKARZE NIE BIORĄ ŁAPÓWE IP: *.btsnet.pl 08.08.05, 12:07 Ten kto daje łapówkę też podlega karze, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: DLACZEGO SZCZECIŃSCY LEKARZE NIE BIORĄ ŁAPÓWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:26 Chyba przesadzasz, za np. flaszkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: DLACZEGO SZCZECIŃSCY LEKARZE NIE BIORĄ ŁAPÓWE IP: *.pl / 213.155.191.* 08.08.05, 12:55 Przez te flaszeczki wielu dobrych lekarzy pije nałogowo. Ręce im się trzęsą jak sobie nie strzelą przed zabiegiem kielicha. Pielęgniarki i lekarze powinni być uczciwie wynagradzani. O łapówkach dla nich nikt wtedy by nie myślał. Kwiaty,podziękowanie, szacunek to bardzo wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Do ONA odpowiedz 18.11.05, 21:57 Oczywiscie UZYLAM tej masci (z woda utleniona) do konca, skoro za nia zaplacilam!!! Ale lekarz, ten sam ktory "leczyl" inna tu piszaca, sam w te masc nie wierzyl, bo po pierwszej wizycie we WTOREK kazal mi przyjsc PIATEK (za 3 dni). GDYBY masc NIE POMOGLA, to mi przepisze inna ...Co powiesz na to, ona??? Ta wizyta, razem z mascia i magnezem ktory mi przepisal, choc braku magnezu nie mam, kosztowala mnie 120 zl. Na tyle mnie NACIAGNAL! Do tego wyslal mnie do apteki na Pomorzanach, choc mieszkalam na Niebuszewie!!! Myslalam ze to jakas SPECJALNA masc, a okazalo sie ze taka moga mi zrobic w KAZDEJ aptece, bo wszedzie maja wode utleniona. A skad wiem, ze na moje plamy potrzeba lasera? Po prostu takie plamy na twarzy juz kiedys USUWALAM LASEREM, byly ciezkie do usuniecia, bo to przebarwienia WYNIKLE Z NADMIARU SLONCA. Siedza bardzo gleboko w skorze i trzeba skore kilkakrotnie zluszczac. Lekarzowi juz przez telefon powiedzialam, ze stosowalam cytryne, wode utleniona, napar z rumianku i drogie kremy do usuwania tego typu przebarwien, ale zaden nie pomogl! Powiedzialam tez, ze szukam lekarza uzywajacego lasera. Mimo tego kazal mi przyjsc, bo ma 40-letne doswiadczenie i potrafi usunac BEZ LASERA! I przepisuje WODE UTLENIONA!!! Na marginesie dodam, ze w ciagu tych 10 minut trwania wizyty MIAL JEDNOCZESNIE INNA PACJENTKE, ktora w sasiednim pokoju korzystala z naswietlania calego ciala lampami. Niech mi ktos nie mowi, ze on zarabia 700 zl! Na JEDEN dzien, to tak... Ona napisala: "...A nie przyszło ci do głowy, ze jeśli robi się takie maści, to może jednak działają? Może nie po dwóch, trzech dniach, ani po tygodniu, może trzeba to stosować miesiąc, dwa? Jesteś lekarzem? Śmieszy mnie jak się podważa wiedzę lekarza, jakby się było jego pierwszym pacjentem, jak się ocenia, że przepisał byle co, a przecież MOJE schorzenie potrzebuje lasera! Bo jest jedyne i wyjątkowe, a konował pewnie takiego jeszcze nie widział... Pacjent bierze jedną dawkę antybiotyku, nic się nie polepasza, więc odstawia antybiotyk i już wie, że lekarz się pomylił, nie trafił. A pomóc powinna dawka trzecia, na przykład. A potem pisze głupoty na różnych forach, często wymieniając nazwisko lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy okoń, płoć IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 18.11.05, 23:12 lekarz, czy to ma okres ochronny Odpowiedz Link Zgłoś