Dodaj do ulubionych

Autostrady a Winieta

03.09.02, 14:37
W przypadku gdy autostrady powstaną z pieniędzy wyłożonych przez jakieś
konsorcjum to przejazd bedzie płatny.

Więc, nasuwa się wniosek, że:
- Gdy autostrady zostaną wybudowane z pieniędzy podatników (winiety), to
wówczas powinna być bezpłatna!

Tak, czy nie?

Odpowiedź brzyi NIE!!!

Więc:
PRECZ Z WINIETĄ

Kto jest za?
Obserwuj wątek
    • joseph.007 Re: Autostrady a Winieta 03.09.02, 14:51
      Z przyczyn historyczno-geograficznych, naklejka wymagana na przyszłej
      autostradzie Szczecin-Wolin powinna nazywać się Wineta.
    • duo1 Re: Autostrady a Winieta 03.09.02, 15:14
      Zdecydowanie popieram!!!!!!!!!!!

bezczelnosc rzadzacych nami nieudacznikow przekracza juz wszelkie mozliwe
      granice. policzcie sobie wszyscy jezdzacy ile placicie rocznie pieniedzy
      panstwu w formie podatku akcyzowego zawartego a cenie paliwa, do tego doliczcie
      vat od wszelkich czesci zamiennych, koszty przegladow, mandaty, vat i akcyze z
      nowych lub sprowadzanych z zagranicy samochodow. i oni teraz smia twierdzic ze
      na remonty i bdowe drod nie ma pieniedzy??????????? raczej szykuje sie
      niezla robota w nowej spolce sciagajacej pieniadze z winietek, lapowki z
      przetargow na ich dystrybucje i produkcje itp, itd... a na drogi z kazdycgh
      180 pln trafi pewnie kolo 18 zl.
      poza tym szokuje mnie mapa drog objetych winietkami oraz plany budowy drog za
      pieniadze z winietek. czy ktos to widzial? na zachodzie polski niemal kazda
      glowna droga bedzie platna, a od linii wisly praktycznie zadna!!!!! w
      zaczodniopomorskiem sporo bedzie drog platnych a budowanych????? ja tam nic
      nie widzialem!!!
      jednym zdaniem, podobnie jak to kibice pilkarscy krzycza POL, CO??? - TY ......
      • stettiner Re: Autostrady a Winieta 03.09.02, 20:31
        duo1 napisał:

> Zdecydowanie popieram!!!!!!!!!!!
        >
        > bezczelnosc rzadzacych nami nieudacznikow przekracza juz wszelkie mozliwe
        > granice. policzcie sobie wszyscy jezdzacy ile placicie rocznie pieniedzy
        > panstwu w formie podatku akcyzowego zawartego a cenie paliwa, do tego
        doliczcie
        >
        > vat od wszelkich czesci zamiennych, koszty przegladow, mandaty, vat i akcyze
        z
        > nowych lub sprowadzanych z zagranicy samochodow. i oni teraz smia twierdzic
        ze
        > na remonty i bdowe drod nie ma pieniedzy??????????? raczej szykuje sie
        > niezla robota w nowej spolce sciagajacej pieniadze z winietek, lapowki z
        > przetargow na ich dystrybucje i produkcje itp, itd... a na drogi z kazdycgh
        > 180 pln trafi pewnie kolo 18 zl.
        > poza tym szokuje mnie mapa drog objetych winietkami oraz plany budowy drog za
        > pieniadze z winietek. czy ktos to widzial? na zachodzie polski niemal kazda
        > glowna droga bedzie platna, a od linii wisly praktycznie zadna!!!!! w
        > zaczodniopomorskiem sporo bedzie drog platnych a budowanych????? ja tam nic
        > nie widzialem!!!
        > jednym zdaniem, podobnie jak to kibice pilkarscy krzycza POL, CO??? -
        TY .....
        > .

Najlepsze jest to, że pieniądze mają trafić do spółki Skarbu Państwa- czyli,
        jak znam życie, znajdą się poza wszelką kontrolą. A uwagi na temat mapy jak
        najbardziej słuszne i .... smutne. Żeby jeszcze chcieli, żeby choć obiecywali,
        że powstanie A3, może łatwiej byłoby mi przełknąć :(
    • Gość: barnaba36 Re: Autostrady a Winieta IP: *.xtra.pl 03.09.02, 15:18
      tak, niedługo bedziemy płacić za bezpłatne parkingi wzdłuż dróg, za
      zatrzymywanie się na stacjach benzynowych w celu tankowania, przy zatrzymywaniu
      się na światłach abysmy mogli pojechać dalej - rządowi wąskiej i wyboistej
      drogi życzę przy uchwalaniu takich bzdur
      • Gość: Jazzek Re: Autostrady a Winieta IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 03.09.02, 15:38
        A propos parkingi, to 2 lata temu zauważyłem, że na Pomorzu wszystkie parkingi
        są ogrodzone, i żeby się bezpłatnie wysiusiać to trzeba się nieźle najeżdzić...
        A za toalety ciągną ich własciciele jak za zboże :(
        J arozumiem, że to w trosce o środowisko, tylko czemu tak drogo?
        • Gość: pakuz Re: Autostrady a Winieta IP: *.szczecin.medianet.pl 04.09.02, 13:24
          Gość portalu: Jazzek napisał(a):
          > A za toalety ciągną ich własciciele jak za zboże :(
          > J arozumiem, że to w trosce o środowisko, tylko czemu tak drogo?
          Jazzek, honorowe oddawanie moczu na kazdej przyzwoitej stacji benzynowej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka