Dodaj do ulubionych

AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:21
niom i jak w temacie;)bo to bendzie moj pierszy rok w szczicnie,nowe
studi,nowe zycie...wogole ma byc niby suoer...wiec moze jest ktos kto tam juz
jest(byl)i cos doradzi...ktor pokoje lepiej wybrac???tak na pocztek...bo o to
beda pytac na poczatku chyba:/
a niom i jaka jest ta AKADEMIA MORSKA wogole???mam nadzieje z e nie jest az
tak zle;)
pozdrowionka:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kacha Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.pl / *.smsnet.pl 08.09.05, 23:43
      Pomyłka z ta AM oj pomyłka. Co do pokoju nikt cię nie bedzie pytał weźmiesz co
      Ci dadzą. Czekają cie 4 lata w domu wielkiego brata :)Kamery są wszędzie. Pytaj
      co chcesz wiedzieć spedziłam tam 4 lata i jestem bezrobotna.......
      • Gość: Student007 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.internet.v.pl 08.09.05, 23:46
        kamery to chyba tylko w damskich łazienkach bo facetow tyle,ze nie ma po co
        inwestowac w ich podgladanie-sami pokaza co maja
    • Gość: Kacha Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.pl / *.smsnet.pl 08.09.05, 23:52
      A co do tego jak jest na AM to jak masz ogólnie wszystko w dupie to dasz rade a
      jak srasz w gacie to se odpuść odrazu, szkoda roku :)
      • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:07
        ejjj niom to mnie niezle nastraszylas....kurcze ja mam nadzieje ze nie bedzie
        az tak zle:/niom ty mnie nastraszylas,bo "student007"racej nie,hiiihi;)
        ejjj no ale co az tak ciezko jest czy az tak bardzio porabani ludzie???
        niom ale nie powiecie mi chyba ze w akadmikach jest az tak zle???niom a jakies
        imprezki,czy cos???psecie ludzi duzio,wiec i pomyslow tyz nie powinno zaraknac:)
        a co studiowalas??ze az tak zle??

moze ktos mnie pokrzepi na duchu???????.......:)
        • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:10
          cd......aa i jesce jedno,co wyscie z tymi kamerami????nawet tak nie
          zartujcie:].....ihihih
          • kordek7 NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) 09.09.05, 23:29
            Widze ze jeszcze chyba nie miales/as okazji zakosztowac zycia w akademikach, a
            te zapewniaja (niekoniecznie dobre) niezapomniane wrazenia. nie wiem jak na AM,
            ale wiem jak gdzie indziej to wyglada. pierwsza to portierki:) specyficzny
            klimat zycia, niektorzy dziczeja gdy musza sie sami utrzymywac i rozdzielac
            wydatki, jak za te pieniadze jakie sa teraz to pokoje sa koszmarne(z tym tez
            roznie, np. na ARce pokoje sa ok, tyle ze w akademiku gdzie mieszkaja co
            najmniej ludzie z4 roku) + i _ to imprezy, fajnie bo jest duzo osob, nie fajnie
            bo zazwyczaj nie wiele to kogo obchodzize chcesz sie akurat uczyc, a jesli o
            pokoje same to masz cos na zasadzie totolotka, nie wiesz co dostaniesz, moze
            sie okazac ze trafisz do ludzi do ktorych nie chcesz trafic, a wtedy masz
            troche nie fajnie, zreszta tak wogole to za kase jaka teraz akademiki kosztuja
            to mozna wynajac fajna stancje
            • Gość: jaaaaa:) Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:36
              niom tak,w koncu sie nie wie gdzie sie trafi i do jakich ludzi...szczerze,mam
              wielka nadzieje ze nie bedzie az tak zle;)
              no nie zdazylam jesce zakosztowc tego zycia,bo niedlugo zacznioe sie dopiero
              moj pierwszy rok w szczecinie-mam nadzieje ze nie ostatni;)
              hhhmmmm,co do cen,to juz zauwazylam ze z tym jest bardzio niefajnie...serio
              placac 300zl za akademik mam za to niezla stancje...ale coz,muse najpierw
              zobaczyc jak to jest w akademiku...wssyscy zawsze opowiadaja,jakie to jest
              super zycie--pelno ludzi,imprezy--kurde to ciagnie zenby samemu zobaczyc:)
              hmm,tak moze byc ciezko z nauka,tymbardzije ze to pierwsy rok:/
              • kordzio1 Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) 09.09.05, 23:48
                u mnie na pierwszym roku odpadla wiekszosc z tych co poodpadali wogole(jak
                narazie- wkoncu jeszcze sa poprawki), ale glownie ze swojej winy, nie chcieli
                walczyc, albo prawie nie przychodzili na zajecia moj kolega za nieobecnosci na
                jakoims przedmiocie polecial z wsm(teraz juz AM) mimo ze kola maial niezle
                pozaliczane, poczatek o ile na nieciekawych ludzi nie trafisz bedzie niezly,
                gorzej jak juz bedzie pozniej (nie mowie na 100% bo w tamtych akademikach nie
                bylem, ale mojej uczelni to sie czasem wizytowalo:)), teraz ludzie ode mnie sie
                poprzenosili na stancje, choc czesc pewnie wroci do akademikow(nic dziwnego jak
                sie chce stancji na poczatku wrzesnia szukac dopiero), zycie w akademiku ma
                swoje + i _ zaleznie od tego co preferujesz spodoba ci sie albo nie, zawsze po
                semestrze mozesz przejsc na stancje jak poznasz juz kilka osob i z nimi nawet
                wynajac, zreszta pewnie po pierwszej sesji zwolni sie troch stancji
                • Gość: jaaaaa:) Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:59
                  no dokladnie,kazdy lubi co innego...mam nadzieje ze straznie nie bedzie,i ze
                  jakos na poczatku wytrzymam;)
                  no slyszalam oststniom od wielu osob ze na AM nie jest lekko,trza uwazac i to
                  szczegolnie na poczatku:/ (zreszta pewnie jak wszedzie:/)
                  a jesli mogem wiedziec ty w akademiku jakiej uczelni jestes???AR???
                  hm,domyslam sie ,pierwszy rok njgorszy...:/
                  • kordzio1 Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) 10.09.05, 00:07
                    ja akurat napisalem AM jako akademia morska, a jesli chodzi o akademie medyczna
                    (mam kolezanke i naprawde nie jedt lekko, ja mam pewnie mniej nieprzespanych
                    nocy do tad niz ona po 1semestrze) i AR to one maja sie zjednoczyc(nie wiem
                    dokladnie juz kiedy jeszcze w maju mowili ze jest mozliwosc, ze razem
                    rozpoczniemy ten rok, ale szansa byla nikla i sie chyba nie spieszylo nikomu,
                    bo jak sie skonczyla sesja, to akurat wiesci uczelniane wolalem odlozyc na
                    pozniej), no ja jestem akurat na AR, ale nie na rolniczym kierunku, a akademiki
                    to czesto zwlaszcza na 1roku odwiedzalem, a ze w szczecinie mieszkam to nie mam
                    problemu ze swym lokum
                    • Gość: jaaaaa:) Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:30
                      aha niom tak,nie masz z tym problemu,psynajmniej zdeka zaoszczedzis;)
                      hmm,no ja nie mam pojecia szczerze mowiac o innych uczelniach,i tera
                      insteresuje mnie najbardziej Am jako akadmeia morka walsnie;)
                      dobre,jakie tlumaczenie:nie na kierunku rolnizczym,,,ihihihi;)...niom ja tyz
                      kiedys myslaalm zeby tam isc,i aptrzalam na rozne kierunki,i sie zdziwilam ze
                      tam jest tyle specjalnosci tera,ktorych sie nie spodziewalabym na AR;)
                      • kordzio1 Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) 10.09.05, 13:57
                        no moj wydzial to wydzial nauk o zywnosci i rybactwa, tam akurat nie ma zbytnio
                        kierunkow ktore sie z rolnictwem kojarza, no i akurat w znacznej wiekszosci
                        trafilem na bardzo dobra kadre, jesli o wykladowcow chodzi, Ar ma akurat taka
                        dosc krzywdzaca opinie jesli chodzi o jej poziom, bo funkcjonuje opinia sprzed
                        wielu lat, a w rankingach wypada lepiej niz uniwerek i polibuda, na ktorej z
                        opini znajomych z tamtej uczelni wykladowcy sa czesto bardzo "skostniali" ze
                        tak powiem
                        • Gość: jaaaaa:) Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:24
                          niom to ze AR ma krzywdzaca opinie o prawda...my jak sie zastanawialismy gdzie
                          isc na studia ze znjaomymi to tak samo bylo--ktos rzucil pomysl zeby isc na AR
                          ale kazdy sie tylko posmial pod nosem:/coz,czesto tak bywa...
                          a uniwerek--hmm,coz wiele jest opin,ze tam jest latwo,nie ma wiekszych
                          problemow z zdawaniem,ze ogolnie uniwerek ma slaby poziom:/nie wiem czy to
                          prawda ale tak mowia,moze tez poprostu wystawiono mu ostatnio krzywdzaca
                          opinie:/
                          a wies,ostatniom w dwoch gazetach jakich kumpela szukaala pracy...i wiesz czyta
                          czyta,a tam doslownie nap ze przyjme nauczyciela i dopisek na dole tylko nie z
                          uniewestyetu szczc!!!nastepne,ze szukaja ekonomisty,.czy cos takiego,,i
                          dospiek:tylko nie z cukrowej,czyli nie z US!!!niom masakra:/
                          • kordzio1 Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) 12.09.05, 21:42
                            kilka osób ode mnie z liceum z klasy poszlo na prawo na US, ale z tego co
                            słyszałem to dobrze ze nie dalem sie na to samo namowic, mi to co slysze do
                            gustu nie przypada
                            • Gość: jaaaaa:) Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:19
                              no dokladnie w zadnym stopniu nie jest to fajne...jak to czytalaam,to wlasnie
                              zastanawialam sie nad pojsciem na US albo AM..nie ma co,po takiej recenzji
                              raczej nie mogeli liczyc na moja kandydature..moze jestem przewrazliwiona,ale
                              wole wole dmuchac na zimne;)
                              hmm,tez mialam skladac na prawo...
                              a wydaje mi sie ze ostanio opinia o uniwerku zdecydowanie spada...
                              • kordzio1 Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) 12.09.05, 22:31
                                no ja się ciesze że na prawo nie poszedłem, bo nie interesuje mnie wkuwanie na
                                pamieć tekstu, gdzie jeden przecinek może robić wielką różnice, na szczęście
                                nie długo myślałem o tym aby tam złożyć papiery, nie wiem jakos jak w liceum
                                byłem to mi się dobrze kojarzył US, teraz juz ne bardzo, może dlatego że
                                właściwie nie ma tam nic co by mnie interesowało, a takie kierunki które mnie
                                jako tako interesowały nie byłyzbyt ciekawymi jesli chodzi o prace
                                • Gość: jaaaaa:) Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:48
                                  no ale trza przyznac ze oferta jaka daje uniwerek jest niezla...kierunkow
                                  jest,mozna powiedziec nawet,bardzo duzo...ale moze w tym przypadku ma racje ten
                                  kto powie:co za duzo to niezdrowo!!!
                                  ja,wczesniej przed pojsciem na studia mialam (iczesciowo nadal mam)zupelnie
                                  inne wyobrazeni o studiach i studiowaniu...uniwerek zawsze byl "KIMS" a tera
                                  coz...
                                  a wogole tera rekrutacja byla okropna...odemnie,z nowa matura,pojedyncze osoby
                                  podostawaly sie na studia..to jest dopslownie tragiczne:/
                                  • Gość: student AM Re: NIE MA TO JAK AKADEMIKI W SZCZECINIE:) IP: *.internet.v.pl 07.10.05, 23:04
                                    Jezu, za taka ortografie to powinno sie zabijac...
                                    Nauuuuuuucz siem piszac normalnie okkejjjjj?????????/////////? -_-
    • Gość: puder Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:20
      a nie byłoby dla Ciebie racjonalniej zostać przy pasaniu kóz ??
      • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:24
        ejjj to nie jest smieszne...kurde ale jak oni mi daja taka recenzje tej
        szkolki,to sie zastanowei nad twoim pomyslem ;)
        • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 09.09.05, 23:36
          no a tak wogole to odnosze wrazenie ze masz obraz zycia w akademiku niczym z
          amerykanskiego filmu, slyszalas moze piosenke kultu "polska"- bo to polska, tak
          to polska, mieszkam w polsce, mieszkam tu tu tu tu..." mi sie zdaje ze jednak
          stancje sa lepsze jesli chodzi o dalsze zycie na studiach, akademik ma taka
          zalete, ze mozna poznac na poczatku duzo ludzi i masz mozliwosc dostepu do
          informacji(czyt. notatek), ale samo standard mieszkania na stancji jest lepszy
          (o ile dobrze trafisz)
          • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:41
            thnx za rady;)
            hmm,no moze i masz racje-mam taki obraz tego zycia...kurde mozesz se myslec co
            to za idiotka itp...;)ale wies to poprostu ta niepewnosc,niewiedza(bo psecie w
            koncu nie wiem jak tam jest),w kioncu pierszy rok:/
            wlasnie dlatego idem napoczatku do akademika,i wiem (czyt.wiem;)) ze to jesy
            gorsze od stancji,dlatego tez zostanem tam najdluzej rok...mysle o tym zeby po
            polowie roku poszukac mieszkanka..a jesli bedzie bardzo zle,to od razu i tyle...
            • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 09.09.05, 23:55
              moze ci sie i spodoba, ale sama zobaczysz sa wady i zalety, zreszta jak na zla
              stancje trefisz(nie polecam blokow przy szpitalu na arkonskim, mieszkaja prawie
              same pielegniarki chyba i nie da sie zyc, zawsze komus za glosno, nawet jak
              szurasz krzeslem po poludniu to ci sie skarza sasiedzi, a jak sie robilo
              impreze nawet taka bardzo cicha i spokojna, to wezwanie wlasciciela i policja
              murowane), a jak bedziesz brala stancje i nie podpisujesz umowy to nie daj sie
              zastraszyc wlascicielowi, pamietaj ze zawsze mozesz na niego doniesc, ze
              wynajmuje bez placenia podatku, jak np. cie by chcial wyrzucic
              • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 00:02
                thnx za rady;)jakbys mial jesce jakies ostrzezenia to pisz,zawse dobrze jest
                wiedziec jakie sie ma prawa;)
                narazie mykam,bo juz pozno;/ale jakby cos odezwe sie jutro.pozdr.
                • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 10.09.05, 00:16
                  wlasciciele z tego co wiadomo mi od ludzi co mieli juz kilka stancji to czesto
                  udaja wszechwladcow, najlepiej rozwiazywac ugodowo, jak ci ktos nie bedzie
                  chcial tak rozwiazac sprawy to zawsze mozesz poinformowac go ze chyba o
                  zaplaceniu podatku zapomnial, widzialem juz jak raz wlasciciel mial problemy z
                  tym aby zameldowac kogos, bo dostawali mandaty od policji ze mieszkaja bez
                  meldunku20zl, wiec chcieli maldunek, jak przyszlo wezwanie od policji do
                  wlasciciela, to odrazu zaczal inaczej gadac, sam wymyslil jak wszystko
                  rozwiazac, ale mimo tego ze znajomi czesto zmieniali stancje(niektorzy) a
                  niektorzy nadal mieszkaja gdzie na poczatku, to uwazam ze stancje sa lepsze, na
                  pewno jak zna sie juz ludzi(dla mnie na pewno, bo nie trzeba sie przemykac, aby
                  nie zostac wywalonym z akademika po23 jak sie nie mieszka, wzglednie wchodzic
                  przez okkna lub balkony:)), a tak wogole to niech zyja Juwenalia!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:53
                    niom to napewno zapamietam ciom mam zrobic jak bendem miec problemy z
                    wlascicielem:)thxh:)
                    a wlasnie,slyszlalam ze do ktroej tam godz nie mozna opuszczac akademika i ze
                    od ktorej rano mozna tam wejsc,ze nie mozan wchodzic na bnak po balach
                    legalnie!!!yo chyba bedzie male utrudnienie:/
                    • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 10.09.05, 11:03
                      jak mieszkasz w akademiku to cie powinni wpuscic z ewentualnym marudzeniem, a
                      legitymacje trzeba zostawiac jesli jest sie gosciem i mozna siedziec do23,
                      jesli chce sie zostac np. na noc na impreze to trzeba korzystac z mniej
                      regulaminowych rozwiazan, wchodzenie na wydre czyli wchodzisz jak bys mieszkala
                      tam i liczysz ze nie beda chcieli legitki, oraz bardziej akrobatyczne
                      rozwiazania, ja wchodzilem po balkonie, albo po po kratach przez okno ktore
                      ktos z mieszkajacych mi na chwile otwieral, zreszta to wszystko zalezy od
                      portiery, bo jak masz spoko portiere to moze sie udac poprostu jakas ugoda
                      • Gość: anna Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:14
                        0 nowi studenci, o nasza przyszła inteligencjo, czy dla żartu piszecie tak
                        okropną polszczyzną czy inaczej nie umiecie, a może uważacie że w internecie
                        można lekceważyć współrozmówców". Przykre:((
                        • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 10.09.05, 12:45
                          internet i takie, fora, a tymbardziej takie tematy traktuje jako swobodna
                          rozmowe, wiec nie wiem czemu takie wypowiedzi traktujesz jako obraze
                          wspolrozmowcow, tymbardziej ze sama wczesniej nie uczestniczylas w rozmowie?a
                          poza tym to dopiero na studiach czlowiek sie wyrabia, jesli studiowalas, to
                          powinnas o tym wiedziec, jesli nie studiowalas to czemu sie czepiasz? a tak
                          wogole to uzywanie bardzo swobodnego jezyka, czasem wrecz infantylnego nie jest
                          czyms co powinno kogos urazic, barziej powinny byc razace te wypowiedzi na
                          innych tematach, gdzie ludzie mieszaja sie z blotem tylko dlatego ze maja inne
                          poglady, czemu tam nie znalazlem takich komentarzy od ciebie?
                          • Gość: anna Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:23
                            studiowalam, co nie upoważniało mnie do niechlujności językowej, używania
                            wyrazów uchodzączych wsród dobrze wychowanych ludzi za nieparlamentarne.A
                            jeżeli nie "wyrobiłaś się" w domu i nie wyniosłaś zeń dobrych manier to bardzo
                            przkre zwłaszca dla ludzi z Twego przyszłego otoczenia.
                            • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 12.09.05, 21:50
                              no cóż w wypowiedziach powyzej nie przeczytałem chyba nic co bylo by
                              powszechnie uznawane za obrazliwe, jesli mozesz to zacytuj, a obrazic mnie to
                              mogło ze jesli zwracasz sie do mnie to powinnaś uzyć rodzaju męskiego:) a o ile
                              ktoś nie używa obelg w stosunku do nikogo to nie ma problemu, a ze ktoś ma być
                              tzw. elita intelektualna kraju w niedalekiej przyszłości nie wynika że musi sie
                              wysławiać jak np. A.Mickiewicz, zrezta wiele osób które są uznawane za osoby
                              które zrobiły wiele dla polskiej kultury nie były wcale takie święte(i w języku
                              i w zachowaniu), a po co być sztywniakiem, nie studiuje 1rok i wcale nie widze
                              aby wysławiano sie na studiach w jakiś szczególnie wyszukany sposób
                      • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:38
                        czyli,cio???mieszkajac w akademiku,mam prawo pojsc gdzies tam(nieistotne gdzie
                        dla nich)i wracajac powiedzmy o 4 w nocy oni musza mnie wpuscic???...
                        a niom tak,o tych gosciach slyszlaalm,ale jak widzem zawse znajdzie sie jakis
                        spoob zeby tam zostac;)a widzem ze ich nie brakuje,wiec nie powinno byc
                        wiekszych problemow:)ej,niom ale przyznam,ze sposob na wydre(jak to nazwales)
                        niezly--ale nie wiem czy dla mnie,bo ja w twkich sytuacjach nie umieim powagi
                        utrzymac-czasem dla mnie to niestesty,hihi;)po balkonach,po kratach???ejj niom
                        gratulacje,niezle pomysly...;)
                        • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 10.09.05, 13:52
                          poprostu przechodzi sie obok portierki nie zwracajac uwagi na nia jakby sie tam
                          mieszkalo, ja cie zawola, to trudno, zostawiasz legitke, jak mieszkasz to cie
                          chyba powinni wpuscic bez problemow, (nie wiem jak to jest w regulaminie, ale
                          pamietac ze regulamin regulaminam, ale bossem jest tam portierka:)), u mnie
                          koledzy wchodzili zawsze bez problemow(o roznych godzinach nocnych, oczywiscie
                          ci co tam mieszkali, zresta nie brakuje kreatywnych osob w akademikach,
                          najlepiej sie starszych rocznikow spytac jak tam wyglada sprawa
                          • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:27
                            no wlasnie tak mialam cicha nadzieje ze moze ktos tu zajrzy,kto mi wlasnie
                            powie jak tam jest(jesli jesce studjuje)albo jak bylo...:)
                            ALE I TAK DZIEKI CI ZA TO ZE SIE ZAINTERESOWALES I POSWIECASZ SOWJ CZAS NA
                            PISANIE DO MOEJGO TEMTU.......;)
    • Gość: Kacha Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.pl / *.smsnet.pl 10.09.05, 15:04
      Akademiki Akademi Morskiej róznią się bardzo od inych akademików w tym mieście,
      chodzby dlatego że zamontowane sa kamery. I tak.. Jak wedzie ktoś do ciebie na
      wydre (jest to oczywiście możliwe) ale niedaj boze coś się stanie w tym czasie
      kasety idą w ruch, ale to są historie długie i skomplikowane....... w kazdym
      razie wylatujesz z akademika. Pozatym jesteś sprawdzany na każdym kroku
      przynajmniej w Korabiu, punkty karne za: opuźnienie w opłatach, brud w pokoju,
      brud w kiblu, nie stawienie sie na trapie i inne bzdury. Punkty karne odrabia
      się sprzątając akademik (obce kible) lub teren wkoło. Może teraz się trochę
      zmieniło ale 2 lata temu było właśnie tak.
      Ale poza tym jest fajnie, imprezki na okrągło, pokoje przyzwoite, bardzo dużo
      odnowionych.
      • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:33
        A ZE SIE SPYTAM jesce moja imienniczko;)hiihhi
        niom to troche mnie nastraszylas...czyli jak ktos bedzie u mnie na ta wydre jak
        to mwoicie,i sie dowiedza,to moge mnie z akademika wywalic za takie cos???!!!
        niom ja idem do pasatu,nie wiem ktory lepsy,tam mnie przydzielili...i pow ze
        jak przyjedziemy to bedziemy musieli pow jaki pokoj chcemy,i ze kto pierwsy ten
        lepsy...a jak ja mam pow co chce jak ja nie wiem jak kto wogole wyglada???
        hiihhi!!!ejjj a powidz,lepiej brac pokoje na gorze,na dole???jakas roznica????
        punkty karne???a to kto wymyslil????!!!ghihihi!!!
        aha czyli ogolnie zycie towarzyskie kwotnie na terenie akademikow>>>to dobzie;)
        a jelsi mogem sie spytac,na jakim kierunku bylas???
        • Gość: Kacha Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.pl / *.smsnet.pl 10.09.05, 15:43
          EPIFM- nie ma sie czym chwalić :) W Pasacie pod względem punktów karnych jest
          lżej tyle wiem co do zycia w pasacie to nie wiele wiem bo ja Korabiu szalałam.
          Tyle ze wtedy Pasat był bardziej zaniedbany ale chyba juz jakiś remont był.
          Moge ci tylko poradzic tyle wybór jest jak masz osobę np. masz koleżanke i
          powiesz ze chcesz z nia mieszkać (oczywiście jak bedą wolne pokoje bo
          pierwszeństwo w wyborze mają studęci wyższych lat)a jak nie bedziesz miec
          nikogo to cie przydzielą do bylekogo. Jak bedziesz miala wybór to biesz tak
          najlepiej 3, 4 ,5 piętro bo często windy sie psują albo poprostu długo się
          czeka i wtedy mozna wejść po schodach a na 10 niebardzo :)
          • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 12:01
            niom ale pewnie wiekszej roznicy w tych akademikach nie ma...ejjj a jak np w
            korabie sa jakies sale,np do areobiku,to my z pasatu mozemy normalnie se
            przychodzic i z tych sal korzystac????
            hmm,niom tak,ale za to jaka kondycje bym miala,jakby na 10pieterko se
            wchodzila;)ale fakt,pewnie wezme cos kolo 5,6!!zobaczymy co bedzie wolne,jak
            mowisz...a i jesce,oni umieszczaja powiedzmy jakos w tych boksach tylko
            dziewczyny???czy tyz miesaja,czy to jest poprostu jak sie trafi,obojetnie???
      • Gość: STUDENT AM Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.localdomain / *.am.szczecin.pl 11.09.05, 11:05
        Kochana Kasiu z tymi kamerami to wcale tak zle nie jest nie przesadzaj i nikt
        nie jest w stanie sprawdzic jezeli wchodzisz do kogos czy ty rzeczywiscie jestes
        w tym pokoju wiec nie strasz naszej nowej studentki takimi rzeczami fakt kamery
        sa ale tylko n wejsciu do akademika i tak jest we wszystkich akademikach w
        szczecinie nie tylko u nas jak bys nie wiedziala to takwie wlasnie sa wymogi
        bezpieczenstwa natomiast jezeli chodzi o akadamiki to juz bardziej do twojej
        imienniczki ja osobiscie uwazam (a mieszkam juz 3 i pol roku w akademiku) ze nie
        ma lepszego miejsca do mieszkania jezeli cos jest nie tak to zawsze to jakos
        mozna zalatwic i nie bedzie problemu pozdrawiam i do zobaczenia w szkole
        • atjn Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 11.09.05, 11:24
          Klaniam :)
          Otóz mieszkałem 4lata w akademiku morskiej, skończyłem jeszcze WSM. I wcale nie
          jestem bezrobotny i jakos przezyłem te 4 lata ;)
          Szkoal napewno specyficzna, ludzie tez specyficzni, siła rzecy specyficzny
          akademik. Po więcej info zapraszzam na email.
          • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 12:09
            witam rowniez;)
            a niom to milo przeczytac ze w koncu ktos po skonczeniu tej szkolki nie jest
            bezrobotny:)ale z tego co wiem,nie jest az tak strasznie pod tym wzgledem,ze
            ponoc wiekszosc studentow ma po skonczeniu studiow prace...-mam nadzieje:)
            a skonczyles plywajacy kierunek>>
            no juz troche sie nie mogem doczekac tej "specyficznej" szkolki;)
            • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 11.09.05, 14:44
              nie narzekaj, z tego co mi kolega jak byl jeszcze chyba na WSM, to byl na
              ratownictwie morskim to on zaczynal jeszcze wczesniej, zreszta wczesniej
              zaczniesz wczesniej rozpoczniesz zdobywanie wiedzy:)
              • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:33
                hihi,wies jakos nie poceisza mnie ten fakt...kurcze,ale chcialbys konczy wakcje
                tydzien wczesnije niz wszyscy??!!oja ale co tam,wczesniej zaczne poznawanie
                nowcyh ludziow;)
                ale powiem ze do szkoly wyjartkowo mi sie nie spieszy,a wakacje mi za sztbko
                zlecialy:)
        • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 12:06
          oki,czyli tyle juz wiem:nie jest tak zle z kamerami,i nie ma wiekssych
          problemow zeby ktos tam u ciebie siedzial czy cos takiego,tak???a powiedz mi
          jesce czy oni musza mnie wpuscic o ktorejkolwiek godzinie bendem chciala wejsc??
          powiedzmy sytuacja,wracam se z imprezki o4-i co wpuszczajaa mnie normalnie???

a ze sie spytram jesce...w ktorym akademiku mieszkasz>>>i co studjujes???ejsli
          to oczywiscie nie tajemnica:/...;)
          niom tak tak do zobaconka w szkolce...tylko kurcze czemu my tak szybko
          zaczynamy,moi wsyscy znajomi w innych uczelniach zaczynaja przynajmniej tydzien
          po nas!!!a to jest niefair-oni maja o tydzien dluzsze wakacyjki:(czyli to jest
          jeden z bolow na AM-zaczyna sie dosc wczesnie...
          • Gość: STUDENT AM Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.localdomain / *.am.szczecin.pl 11.09.05, 18:20
            TAK ZACZYNA SIE WCZESNIEJ ALE ZA TO MAMY NAJLEPSZA W POLSCE INAUGURACJE ROKU
            DLATEGO PRZYCHODZI SIE WCZESNIEJ ZEBY JAKOS SIE DO TEGO PRZYGOTOWAC TO RAZ DWA
            TO TO ZE JEZELI BEDZIESZ GDZIES NA IMPREZCE TO NIE MA OPCJI ZEBY CIE NIE
            WPUSCILI TY TUTAJ MIESZKASZ I NIE MOGA CIE NIE WPUSCIC BEZ WZGLEDU NA TO O
            KTOREJ PRZYCHODZISZ I W JAKIM STANIE :) JAK TO JUZ BYWA U STUDENTOW NATOMIAST PO
            NASZEJ SZKOLE ROBOTA JEST PEWNA A NIE MAJA JEJ TYLKO CI KTORZY SIEDZA W DOMU I
            CZEKAJA AZ KTOS LASKAWIE SIE ODEZWIE I POWIE ZE MA ROBOTE NATOMIAST JEZELI
            BEDZIESZ CHCIEC I CHOC TROCHE SIE ZAINTERESUJESZ TYM ZEBY TA PRACE ZNALESC TO
            NIE MA NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU JA TEZ JUZ JESTEM NA WYLOCIE KONCZE NIEDLUGO
            SZKOLE I WCALE NIE MAM PROBLEMU ZE ZNALEZIENIEM PRACY FAKT KONCZE PLYWAJACY
            KIERUNEK ALE MAM ZNAJOMYCH NA NIEPLYWAJACYCH I ONI TEZ SOBIE JAKOS RADZA TAK ZE
            ZAPRASZAM SERDECZNIE SAMA SIE PRZEKONASZ ZE JEST OK COPRAWDA SZKOLA PRZEZ SWOJA
            SPECYFIKE JEST CIEZKA ALE TO CALY JEJ UROK A FAKT ZE BARDZO DUZO ARMATOROW
            ZAGRANICZNYCH CHCE ZATRUDNIAC LUDZI WLASNIE PO NASZEJ SZKOLE TO CHYBA O CZYMS
            SWIADCZY POZDRAWIAM
            • atjn Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 11.09.05, 18:31
              Student, nie wiem czego was tam teraz uczą w tej Akademii, ale jak kończylem
              świętej pamieći WSMkę to przynajmniej wiedzieliśmy d czego kropki w tekście
              służa ;)
              Odnośnie pracy po szkole, skonczylem ją dostatecznie dawno, żeby w z całą
              odpowiedzialnościa powiedzieć ze to że na każdego czeka praca to bujda na
              resorach .Faktycznie, większy odsetek absolwentów kiernków plywających znajduje
              pace w zawodzie. Co o kiernków lądowych, to nei wiems skad masz info. MOge cie
              zapewnic, ze mały odsetek ludzi po dawnej EP'cji pracuje w zawodach. Większośc
              przyjezdnych wróciła tam skąd przyjechała. Faktycznie trudno znaleźc
              bezrobotnych długoterminowych pow WSM, ael wierz mi że z mojego rocznika ludzi
              pracujących w branży moge wymienić jednym tchem . Dla wyjasnienia, mnie sie
              udało w zawodze zahaczyc, mam dobra i dobrze płatną prace. Ta bujda z
              rozchwytywaniem studentów po morskiej to stary "chłyt maketinkowy" :)

Co by nie gadac za duzo i nei niechecac, podumuje: Kazdego roku roku kierunki
              lądowe na morskiej kończy wiecej ludzie niz wynosi liczbka wszystkich znaczacych
              cos irm zwiazancyh ze srodowiskiem morsko-portowym w Szczecinie. Zakładajac ze
              czesc z nich wujzdza za granice, czesc jedzie w Polske, wierz mi ze nawet dla
              tych zo zostaja praca nie czeka od tak. Jesli nie masz pomysłu na siebie to moze
              byc mocno rozgoryczony za kilka lat.

Nie zniechęcam, ale uczulam, ze dyplom nic jeszcze nei znaczy
              • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 19:32
                hm,szczerze,to troche mnie nastraszyles tym,ze po nieplywajacych kierunkach
                czesto zostaje sie bez pracy w zawodzie:/ale mam nadzieje ze az tak zle nie
                jest...ze jak bedem juz za te 3-5lat szukac czegos to znajde...ale jesce nie
                mam wiekszego zamiaru sie ttym martiwc,mam jesce czas:_)
                no tak,nam to mowili setki razy,i pewnie zawse tak bylo,ze niby ta robota
                czeka...ale chyab porownujac np absolwentow uniewerku to wypada Am lepiej...
                jesli moge wiedziec,plywasz???
                pozdrawiam
                • atjn Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 11.09.05, 20:20
                  NIe pływam, pracuje na lądzie :) Tutaj też mozna nieźle całkiem zarobic.Spoko,
                  moze za czas jakiś nasz branżowy rynek pracy sie rozwinie. Na ten moment,
                  powarzóe, jest ciasny i bardzo hermetyczny.
                  • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:50
                    no to dzieki za wyczerpiujace odpowiedzi,hihi;)
                    a jak bedzies miec jesce jakies rady dla przyszlej studentki AM-ki i
                    mieszkianki akademikow to pisz,chetnie poczytam,bo przyznam mam troche stracha
                    przed tym wszystkim,a juz zostaly jedynie dwa tygodnie....:)
                  • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:45
                    mowiles zeby po wiecej info zglaszac sie na e-mial...ale chyba nie podales
                    go,wiec jak propozycja nadal aktualna to skorzystam bo wiecej wiedziec na temat
                    swojej przyszlej szkoly to chyba lepiej ;)
                    • kordzio1 Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? 15.09.05, 18:54
                      droga jaaaaa:), jak ktos odpowiada bedac zalogowanym, to wystarczy tylko
                      kliknac na nazwe tej osoby aby wyslac maila, pozdrawiam:)
                      • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 19:37
                        kordzio drogi,dzieki ci bardzo dobry czlowieku;)niue wiedzialam,jakos zawse ta
                        stornka dla mnie byla dziwna,i przyznam sie ,ze wcesniej nigdy jej nie
                        odwiedzalam:)
            • Gość: jaaaaa:) Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 19:27
              no z ta inauguracja to fakt,niezle to wyglada,bylam nawet raz na takiej;)ale
              kurcze bajer to jest,ale chyba na kierunku plywajacym zecydowanie wiekszy,bo
              niestety na dziale inzynieryjnym nie mamy mundurkow:(kurcze niom to jest duzy
              minus tego dzialu:(
              aha niom to mnie troche uspokoiles z tym wpuszczaniem,bo znajomy nagadal mi co
              innego,pewnie sioe nabijal...hihi;)
              no ja tyz zawse marzylam zeby pojsc na kierunek plywajacy,chcialam isc na
              nawogacje ale jednak nie wyszlo...nie mialam czasu zeby robic badania bo
              wyjezdzalam:/niestety...mysel moze zeby sie przeniesc potem,nie wiem
              sama,zobacze jak to wssytko sie zacznie...nawigacja zawsze mnie "ciagnela" ale
              tak se pomyslalam przyszlosciowo,ze nie wiem cy bedem chciala potem "cale"
              zycie plywac..pseciez bedem miec rodzine itp...bo pseciez chyba nie ma innej
              perspektywy po skocnzeniu nawigacji??trzba raczej tylko plywac,co nie???
              no juz raczej nie mam wyjscia,nie mogem sie wycofac,idem do tej szkolki i mam
              nadzieje ze mi sie spodoba:)pozdrowionka;)
              • Gość: Me_who Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.internet.v.pl 07.10.05, 23:29
                Polska jezyk nie byc trudna jezyk.

Straszny los czeka Polske z takimi "inteligentami". Pisz poprawnie kobieto, bo
                jedyne co robisz to przynosisz wsytd Akademii. Co do przeprowadzki na wydzial
                (nie dział, działy to masz na przykład w sklepie, na uczelniach są WYDZIAŁY)
                nawigacyjny to nie radze, nie sprawiasz wrażenia zbyt rozgarniętej,
                najprawdopodobniej twoja przygoda z AM szybciutko by się skończyła. Moja dobra
                rada, zostań na epecji, tam większość ludzi nie ma problemów. WIET nazywany jest
                wydziałem gier i zabaw, naprawdę na wydziale nawigacyjnym i mechanicznym
                poprzeczka zawieszona jest o wiele wyżej.
    • Gość: ktosik Re: AKADEMIK AM W SZCZECINIE--KTO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 17:09
      ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka