Dodaj do ulubionych

Oddaję nieważny głos.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:01
Oddam nieważny głos a to z kilku powodów:
1. Nie będę głosował na żadnego z kandydatów, bo żąden nie jest tego warty.
Zaden nie przedsatawiłm konkrentych rozwiązań i projektów ustaw, które
chciałby przeforsować w noym sejmie.Po drugie wszyscy kandydaci kierują się
chęcia doskoku do koryta, bo 10.000 zł miesięcznie piechotą nie chodzi.
2. Nie będę głosował na żadnego z kandydatów populistycznych ugrupowań od PO,
poprzez SLD, SdPL, PD,PiS,LPR, Samoobornę itp. po faszystwoskie Ojczyzny i
PPN-y.
3.Nie będę sankcjonował chamskiej kampanii i braku rzetelnej dyskusji o
przyszłości POlski;
4. Nie będę głosował na politykierów w rodzaju Zaremba, Nitras,
Napieralski,bo oni i tak zajmą się sobą a nie nami - społeczeństsewm.
5. Bo nie wierzę politykom.

Przykro mi, zawsze głosowałem zgodnie ze swim przkonaniem.Dziś podejmuję taką
decyzję, która wynika z tragicznej sytuacji politycznej naszego kraju, z
biedy wielu uczciwych ludzi i rwania sie do władzy oszołomów ze znaku Po i
Pis.
Obserwuj wątek
    • Gość: K.F. Re: Oddaję nieważny głos. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:10
      Taki głos elektoratu - to sygnał dla ugrupowań politycznych, że wystawili
      niedopowiednich ludzi. Że partie są oderwane od elektoratu a politycy żyją w
      świecie abstrakcji i iluzji.
      Ten głos wcale nie jest nieodosobniony.
      Wielu moich znajomych skłania się właśnie do takiego głosowania, zaznaczą
      obecność, ale nie wybiorą nikogo, bo ich zdaniem - nie ma kogo wybierać.
      Ten społeczny proces, niemy w swojej bezsilności i gniewie - jest bardzo
      poważnym ostrzeżeniem.
      Dla wszystkich, od lewej po prawą sronę sceny politycznej w Polsce.
    • 0rhplus Oddaj odważny głos. 20.09.05, 15:17
      Nie zgadzam się z Tobą Stil.
      Kierując się takimi przesłankami, skazujesz się na egzystencję w istniejącym
      układzie.
      Jeśli chcemy zmian, musimy ich dokonywać sami. Ty, ja , Felek - możemy zrobić
      to głosując np. na ludzi, którzy są nowi na scenie politycznej.
      Ja osobiście oddam swój głos w niedzielę na Pana Sławomira Nitrasa.
      • Gość: Still Re: Oddaj odważny głos. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:44
        A co zrobił do tej pory pożytecznego dla mnie mieskzańca Szczecina pan Nitras?
        To że był inicjatorem nieudanego referendum w sprawie odwołania Jurczyka.Ja
        także byłem na tym referendum i zagłosowałem za tym,by prezydent Szczecina
        ustąpił, ale nie dlatego że cenię pana Nitrasa, z dlatego że nie mogę patrzeć
        jak wszyscy politykierzy i pajace niszczą to miasto, odstraszają inwestorów
        (jak np. pani Jacyna - Witt - Ikeę).Pan Nitras wraz z panem Napieralskim
        niczego nie zrobili dla naszego miasta i mam nadzieję że nie będą mieli ku temu
        okazji.Bo jak sądzę spieprzą wszystko na początku.
    • e.beata Re: Oddaję nieważny głos. 20.09.05, 19:03
      Rozumiem ciebie.
      Ale nieważny głos absolutnie niczego nie zmieni.

Moze po prostu wybierz mniejsze zło?
      Bo totolotka nie polecam ;-)

• Gość: jerzy gość Re: Oddaję nieważny głos. IP: *.internet.v.pl 20.09.05, 21:54
        a w totka aż do wygrania siedem baniek czytaj milionów ;-)

... a swoją drogą to już kiedyś proponowali gorsze zło i co z tego wynikło?
        jest źle i już ale może po środzie ( 7 melonów to już coś jest) poczekam do
        wyborów.
        !!! JA TEŻ ODDAM NIEAŻNY7 GŁOS !!!
    • kambodia Re: Oddaję nieważny głos. 20.09.05, 22:10
      Głos nieważny atym bardziej olanie głosowania jest też głosowaniem tylko tyle
      że na tych którzy wygrają.Poprostu ktoś wybierze za ciebie.Nie szanujesz PO PiS
      SLD itd ... zagłosuj na tych którzy coś chcą zmienić - UPR. Przynajmniej ja
      tak zrobię - a swoją drogą ciekawe dlaczego PiS zwie się partią prawicową jeśli
      program mają bardziej socjalny (cztaj lewicowy) od wielu parti które na
      zachodzie uchodzą za socjalistów.
    • jacek.zienkiewicz Re: Oddaję nieważny głos. 20.09.05, 22:17
      Ależ znalazłeś sobie metodę protestu. To prawie jak wewnętrzna emigracja. Tylko
      co tym zmienisz. Nic. I wszystko co Ci się nie podoba takim pozostanie.
      Może warto więc przejrzeć listy i znaleźć kogoś kto wzbudza Twoje zaufanie.
      Pozdrawiam
      JZ
      PS. Nie pisz, że żaden z kandydatów jest niewart twego głosu, bo pewnie
      wszystkich nie znasz. I nie rób ze wszystkich świńskich dorobkiewiczów
      >"wszyscy kandydaci kierują się chęcia doskoku do koryta, bo 10.000 zł
      >miesięcznie piechotą nie chodzi.",
      bo i to nie jest prawdą.
      • Gość: marian paździoch Re: Oddaję nieważny głos. IP: *.internet.v.pl 20.09.05, 22:26
        jacek.zienkiewicz ;

> >"wszyscy kandydaci kierują się chęcia doskoku do koryta, bo 10.000 zł
        > >miesięcznie piechotą nie chodzi.",
        > bo i to nie jest prawdą.

a co nią jest, kochanieńki?

mp
        • jacek.zienkiewicz Re: Oddaję nieważny głos. 20.09.05, 22:39
          A to już bardzo różnie, szanowny Marianie.
          Ale wyobraź sobie że 10.000 pensyjki to nie jest lep, na który każdy się łasi.
          A może np. ambicje, chęć współkreowania rzeczywistości, samorealizacja.
          I co Ty na to?
          Pozdrowionka
          JZ
          • Gość: marian paździoch Re: Oddaję nieważny głos. IP: *.internet.v.pl 20.09.05, 23:08
            być może, sa tacy na tych listach.

mówią, że w każdej rodzinie znajdzie się czarna owca.
            a jak myśli jacek żienkiewicz, ile przysłowiowych białych owiec znajduje się na
            listach kandydatów do samorealizacji, współkreowania rzeczywistości itd.

10.000 pensyjką obdzielić można 10 pracujących ludzi i byliby zadowoleni.
            a dobrze wiesz szanowny kandydacie, że ta suma jest zaledwie zaliczką profitów
            uzyskiwanych przez wybrańców.

jednak życzę sukcesu w wyborach, tym bardziej ze słyszałem o Panu wiele
            pochlebnych opinii.

pozdrawiam serdecznie!

mp

• jacek.zienkiewicz Oddaję ważny głos. 23.09.05, 17:12
              Gość portalu: marian paździoch napisał(a):
              > mówią, że w każdej rodzinie znajdzie się czarna owca.
              > a jak myśli jacek żienkiewicz, ile przysłowiowych białych owiec znajduje się
              >na listach kandydatów do samorealizacji, współkreowania rzeczywistości itd.
              > 10.000 pensyjką obdzielić można 10 pracujących ludzi i byliby zadowoleni.
              > a dobrze wiesz szanowny kandydacie, że ta suma jest zaledwie zaliczką
              >profitów uzyskiwanych przez wybrańców

Myślę że trochę białych owieczek jest, choć niewykluczone że są w mniejszości.
              Zdaję sobie też sprawę że dla wielu kandydatów ewentualne posłowanie jest
              sposobem na dorobienie się i jedyną życiową szansą. Ale na pewno nie dla
              wszystkich. I wybierajcie właśnie takich niezależnie z jakiej są opcji.
              Pozdrawiam
              JZ
      • Gość: Still Re: Oddaję nieważny głos. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:50
        To nie jest moja wewnętrzna emigracja, to raczej ukazanie głosu większości
        społeczeństwa.Nie chcemy takiego kraju, w którym dominuje dyskusja o
        przeszłości, zabawa teczkami,partie i kandydaci rzucają słowa na wiatr.Nie
        chcemy kraju, w którym najważniejsze jest bogactwo tych, któzy dorobili się na
        krzywdzie innych.Nie chcemy kraju, w którym prawo uchwalane jest pod dyktano
        mafii i lobbystów.Nie chdemy kraju należącego do zywkłych oszustów w białych
        kołnierzykach podnoszących ręce za wszystkim, co jest dla nich dobre, a
        niekoniczenie akcepotwalne przez społeczeństwo.
        Wśród kandydatów nma posłów i senatroów brak jest ludzi,którzy umieliby
        przeciwdziałąc takim patologiom.Zresztą co cztery lata kandyaci obiecują to
        samo i później zostawiają nas a sami sobie ustalają przywileje i dbają o swoje
        dietki.Mo0że gdyby posłowanie było za symboliczną najniższą krajową, to może
        oni by się zasatnowili nad tym,co robią.
        • 0rhplus Oddaj ważny głos ! 23.09.05, 14:46
          Gość portalu: Still napisał(a):

> To nie jest moja wewnętrzna emigracja, to raczej ukazanie głosu większości
          > społeczeństwa.

Jestem zatem w mniejszości.
          I dobrze mi z tym, wokół mnie ludzie rozumni, potrafiący wybierać, nie biadolić.
        • jacek.zienkiewicz Re: Oddaję nieważny głos. 23.09.05, 16:44
          Szanowny Still,
          Ja też nie chcę mieszkać w takim kraju o jakim piszesz. Tyle że właśnie dlatego
          próbuję mieć na to wpływ. Uważam, że sama frustracja i zniechęcenie okazana
          oddaniem nieważnego głosu niczego nie zmieni.
          Masz bardzo dużo racji pisząc tak o politykach, dlatego właśnie normalni ludzie
          (czyli tacy którzy osiągają coś w życiu bez polityki i źródłem ich osiągnięć
          nie są tylko koledzy z partii) powinni uaktywnić się poprzez zaangażowanie w
          politykę. A że zazwyczaj są to ludzie mądrzejsi i uczciwsi niż większość
          naszych polityków. I pewnie wielu z nich mogłoby i chciało reprezentować nas
          nawet za darmo.
          Pozdrawiam
          JZ
          Ps. Nie wszyscy kandydaci obiecują gruszki na wierzbie i nie wszyscy rzucają
          słowa na wiatr.
          • absztyfikant Re: Oddaję nieważny głos. 23.09.05, 18:55
            A ja uwazam, ze oddanie niewaznego glosu zasluguje na szacunek. Nie jest to
            przeciez tumiwisizm obywatela, ktoremu jest wszystko jedno, ktory siedzi w domu
            popijajac piwo przed telewizorem, zamiast pojsc do lokalu wyborczego. Jest to
            glos swiadomego czlowieka, ktory nie znajduje odpowiedniej dla siebie
            reprezentacji wsrod tych dostepnych. Dla mnie jest to zachowanie smutne, ale
            smutne nie dlatego, ze osoba ta odda glos niewazny, ale dlatego, ze nie istnieje
            taka sila, ktora moze sprostac wymaganiom naszego forumowicza. Byc moze kiedys
            sie pojawi.
    • Gość: Głosujący inaczej Głosuj na Roberta Stankiewicza z PiS, nr 23 IP: *.asternet.pl 20.09.05, 23:54
      Głosuj na Roberta Stankiewicza z PiS, nr 23. To zupełnie nowy człowiek. Jego
      odległe miejsce na liście jest tego najlepszym dowodem. Jednak warto na niego
      głosować. Zaręczam.
    • Gość: Still Re: Oddaję nieważny głos. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:39
      Nie zmienię zdania.Zaden z kandydatów mnie nie przekonał do siebie.I życzę
      sukcesu panie Zienkiewicz i Stankiweicz,ale nie zagłosuję na Was.Cztery lata
      temu oddałem głos na Długoborskiego, ale niestety obietnice SLD okazały się
      mrzonkami.Zresztą tak samo jak obietnice AWS w 1997 roku.Cóż te wybory mogą być
      wyrazem mojego sprzeciwu wobec tak prowadzonej kampanii wyborczej -
      oszczerczej, brudnej i niemerytorycznej.To jest przykre,że taki trudny wybór
      czeka terz tych, co pierwszy raz głosują.I apeluję do nich!Jeżeli nie wiecie na
      kogo głosować,to nie głsujcie na oślep.Nie poddawajcie się sondażom,które
      niekeidy są fałszywe.Nie oddawajcie głosów na takiego kandydata tylko dlategoże
      on jest pierwszy na liście lub tylko dlatego, że jego plakaty były wszędzie.A
      pan Nitras i Napieralski to dla mnie dwaj politykierzy,którzy żadnych zajęciem
      pożytecznym dla społeczności Szczecina się nie shańbili.
      I do wsyzstich niezdecydowanych i zmęczonych polityką apeluję - Idźcie
      głosować, ale oddawajcie nieważne głosy.
    • Gość: Klis z Samoobrony Dlaczego mnie obrażasz?! IP: *.orange.pl 23.09.05, 15:52
      Gość portalu: Stil napisał(a):
      > Zaden nie przedsatawiłm konkrentych rozwiązań i projektów ustaw, które
      > chciałby przeforsować w noym sejmie.

Nie każdy ma takie środki finansowe, które pozwoliłyby mu przedstawić swój
      program ogółowi wyborców. Na moją kampanię wydałam 200zł (wizytówki wyborcze) i
      duuuużo mwłasnego zaangażowania- rozmowy z moimi sąsiadami, ludźmi, którym te
      wizytówki rozdawałam i przedstawiałam mój program. POLSKIE DZIECI NIE BĘDĄ
      GŁODNE. I WIEM JAK TO ZROBIĆ.

Po drugie wszyscy kandydaci kierują się
      > chęcia doskoku do koryta, bo 10.000 zł miesięcznie piechotą nie chodzi.

Tu mnie obraziłeś. Samoobrona jest moją pierwszą i ostatnią partią.
      Przystąpiłam do niej dlatego by przywrócić godność samotnym matkom, którym
      odebrano fundusz alimentacyjny. Przywrócić godność ludziom, którzy rozwodzili
      się tyylko dlatego, by mieć co do garnka włożyć, by nie dopuścić do dalszego
      niszczenia polskiego majątku na wsi np. Stada ogierów w Łobzie i jeszcze duzo
      by pisać. Ale nie dla tych pieniędzy. pozdrawiam

• Gość: ToTam Re: Dlaczego mnie obrażasz?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:59
        W obronie samotnych matek skutecznie występuje pani Alicja Michońska - prezes
        Stowarzyszenia na rzecz osób poszkodowanych przez likwidację funduszu
        alimentacyjnego, kandydująca z PiS. I zostaw jej tę sprawę, bo ty nie jesteś
        wiarygodny.
        • Gość: Klis z Samoobrony Re: Dlaczego mnie obrażasz?! IP: *.orange.pl 23.09.05, 17:09
          Gość portalu: ToTam napisał(a):

> W obronie samotnych matek skutecznie występuje pani Alicja Michońska - prezes
          > Stowarzyszenia na rzecz osób poszkodowanych przez likwidację funduszu
          > alimentacyjnego, kandydująca z PiS. I zostaw jej tę sprawę, bo ty nie jesteś
          > wiarygodny.

A może to PiS jest niewiarygodny. To m.i. PiS nie zrobił NIC by zapobiec
          likwidacji funduszu, a następnie wproqwadzaniu coraz to nowych i bardziej
          durnych rozporządzeń. Część Waszych posłów była ZA LIKWIDACJĄ FUNDUSZU. A TERAZ
          CHCECIE WALCZYĆ ZE SKUTKAMI WASZYCH DZIAŁAŃ. TO WY JESTEŚCIE NIEWIARYGODNI !!!
      • Gość: 126p Re: Dlaczego mnie obrażasz?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:41
        Gość portalu: Klis z Samoobrony napisała:
        "Ale nie dla tych pieniędzy"
        Wobec tego po co?
        10.000 piechotą nie chodzi. Wie o tym też niejaki Piechota. Dochodzi również
        kasa na utrzymanie biura poselskiego, razem jakieś 25.000,-
        Czy szanowna kandydatka zadeklaruje, że będzie te pieniądze przeznaczała na
        fundusz alimentacyjny lub biedne dzieci, czy wpłaci to jako haracz na konto
        Jędrusia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka